Röda gubbar och godis

Vart nyss en runda på stan för att inhandla jordgubbar och godis till midsommarafton! :) Vi vet fortfarande inte riktigt vad vi ska göra imorgon. Mycket beror på vädret... Julia kommer så vår tanke var att sticka ut med båten och hitta något fint ställe där det finns midsommarfirande. Men vi har ingen kyl än så det är svårt att hålla mat kall i två dagar. Dessutom är det myyyycket båt ute på öarna denna helg. så kanske gör vi som förra året och åker till Nääs Slott :)

Vi förra midsommar.





Har en favorit-fruktaffär som jag gärna åker till när det ska handlar frukt och grönsaker. Blir inte jätteofta för den ligger inte så nära oss. så det blir mest att man handlar frukt i vanlig affär. Men när det gäller jordgubbar är dem outstanding i pris. Jag köpte 4 stora lådor med jordgubbar, en låda med nektariner och massa rabarber till paj. Allt gick på 75 kr. Jordgubbarna kostade 15 kronor asken och kommer göra även imorgon på självaste midsommarafton. Dem höjer inte priserna när efterfrågan ökar. Dem tar bara in mer jordgubbar och håller samma pris. Det tycker jag är helt rätt och riktigt.






Sen blev det givetvis godis köpt i Göteborgs största godisaffär. Dem har över 300 sorters lösgodis. Lokalen är jättestor och långa rader med lösgodis. Man hittar sånt som man inte alls hittar i andra godisaffärer :)
Gjorde varsen burk med godis. Lätt att packa ned imorgon, så blir inget mosat :)






Jag och Daniel har fullständigt olika smak när det gäller godis. Och Julia ligger någonstans mittemellan. Jag äter choklad, sötlakrits och naturgodis. Daniel äter typ bara söta sliskiga och sura godisar (gelatin med socker och färgmedel hehe) och Julia äter söta (läs färgglada) godisar samt choklad. Och cashewnötter. Så det är lätt att balnda godis och sen få ner det i rätt burk direkt.
Och det är bra när jag och Daniel blandar godis ihop, för man behöver inte vara rädd för att ens favoriter tar slut snabbt. Man har dem för sig själv ;)

Kom att tänka på en kul sak som hände förrförra sommaren när vi var i Helsingborg. Vi skulle köpa varsen korv med bröd och beställde då två stycken med ketchup och senap och en med bara ketchup. Den tervliga farbrorn som sålde korven sa med snäll röst "Och den med bara kethcup är till lilla tjejen förstår jag!" (och börjar sträcka fram den mot Julia). Varpå Daniel lite skamset får säga att den faktiskt är till honom... ;) Hehe pinsamt och roligt!

:)

Kommentarer
Postat av: Evelina

Oj så gott det såg ut!

Hoppas ni får fint väder oavsett vad ni hittar på :-)

Kramar

2010-06-24 @ 13:07:47
URL: http://happilyeverafter.se
Postat av: Natalie & Bella

Vilka fina bilder! Men den där godisbrickan blev man ju inteeeee aaalls sugen på ;) Glad midsommar på er :)

2010-06-24 @ 15:16:46
URL: http://rackartussenochjag.blogg.se/
Postat av: Martin

Oj, passa på att åka ut och njut. Källö-knippla har ett ökänt midsommarfirande. Men det har nästan varje ö... Men varför inte hitta en egen ö med någon båt på och fira erat eget midsommar med båt och barn, mat och en eld på kvällen. Det är oslagbart! Har en kylbox som man kan koppla till ett cig-utag, hör av er så kan ni få låna den. (hör av er, den ligger ändå och skräpar, till nästa vecka då jag åker ut med båten) Den håller kyla i några dagar. Eller så tar ni några tomma mjölkpaket (3st), fyller dessa med vatten och fryser in. Stoppar ner det i en stor kylväska och ni klarar er i minst tre dagar. Ha en härlig midsommar

2010-06-24 @ 20:26:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0