28 juli - gummibåten lagad

En fantastisk dag på många sätt. Vädret har varit underbart, strålande sol hela dagen. Och konstigt nog några stänk regn trots nästan klarblå himmel, allt kan hända :)

Vi slappade i båten hela förmiddagen och halva eftermiddagen. Solade, snackade och busade med liten kille :) Han har verkligen börjat vara mer och mer vaken nu. Kul :)

Och JAG badade, hör och häpna ;) Jag är en riktig badkruka men idag var jag så varm så det gick inte att låta bli det lockande vattnet. Fast jag tycker inte om att bada bakom båten egentligen. Man ser inte botten och det finns så mycket i vattnet jag inte vill komma när, typ tång, fiskar och brännmaneter.
Så nog stod jag på stegen och tvekade i några minuter ;) Men sen kom jag i :)



På eftermiddagen rodde vi över till en strand och vände på gummibåten för att hitta läckan. Mille satt i bärsele men när han somnade la jag honom på en handduk i sanden. Det gick jättebra tills han vaknade ;) Han försöker dra sig framåt så han drog ju ner handduken så han fick sand på händerna. Och händerna åker mer än ofta in i munnen så han fick inte ligga kvar. I bärselen igen. Läckan i båten hittade och täta vi så nu är den hel och fin - och torr ;)

Kvällen blev grillning som vanligt. Kött och potatisgratäng, grekisk sallad, majskolv och sen grillad banan med oboy i till efterrätt :)
(så som jag ligger på nedre bilden låg jag när jag ringde dig mamma)




Det ska börjas i tid tyckte Milton och bad om pappas snus ;)




Mys med mamma vid grillningen




Mys med pappa i solnedgången




När Daniel satt med Mille i famnen så passade jag på att storstäda nere i båten. Min mamma och pappa kommer och hälsar på oss på lördag i Hunnebostrand så det fick ju göras fint :)
Det är precis som hemma, det är bra att vi får besök ibland för då får vi tummen ur och städar ordentligt...



När Milton somnat gick Daniel ner och diskade och nu är han klar så nu väntar några rundor yatzy :)
Imorgon ska vi ta oss härifrån. vi ligger på Pinnö ifall jag glömt nämna det :)

Vi hade tänkt lägga oss på Huö imorgon för att det är nära och bra till Hunnebostrand. Men nu ser väderprognoserna inte så bra ut så kanske tar vi oss in till hunnebostrand redan imorgon för att slippa ha båten full med blöta kläder på lördag när vi får besök. Men vi håller tummarna för bra väder både imorgon och på lördag.

Godnatt :)

27 juli - Arg Mille

Idag  ställde vi klockan för att komma ifrån Gluppö i lagom tid. Vi har ju lagt på oss rutiner att sova ganska länge under semestern så ska vi upp innan 9 får vi ställa klockan ;)
Vi har som sagt en lyxbebis som somnar vid 22 på kvällen, sen ger vi en flaska när vi lägger oss och sen sover han runt 5-7 timmar, får en flaska och sen sover 4 timmar till :)

Vi hade som mål att lämna Gluppö senast klockan 10. När vi kom därifrån var klockan 9.58 :P

Vi hade slut på både läsk, öl och mjölk så ett stopp i Grebbestad var inplanerat. En jättefin dag idag med med strålande sol. Havet låg verkligen helt stilla.

Milton sov korta tupplurar lite då och då.





Sen blev han hungrig när det inte riktigt var lägligt för en av oss att mata så då fick vi ta till en annan metod ;) Men han var lika nöjd för det :)


Efter shopping och glassätande gick jag och duschade.
När jag kom tillbaka till båten var Milton så arg och ledsen. Stackarn var helt röd i ansiktet och tårarna hade gjort kinderna helt blöta. Daniel hade provat allt men inget funkade. Milton klöktes och hostade och fick knappt luft så mycket han skrek. Hes blev han också.

Vi fick i han lite mat men det var inte det han ville heller. Vi la honom i skuggan uppe i sittbrunnen och då blev han äntligen lugn. Vi har märkt att han är mycket ledsnare nere i båten än uppe på båten. Han blir bortskämd med mycket frisk luft nu, vilket i och för sig är väldigt bra, men undrar hur det blir hemma sen´. Bo på balkongen ;)

Från Grebbestad tog vi oss sen en pyttesträcka till Pinnö, en naturhamn. Fortfarande fint väder och det ser ut att hålla i sig över en vecka till. Hoppas hoppas!!!
Milton fick ett nytt utbrott även här. tröstlös och inget hjälper. undrar om han varit för varmt? Vi vet sen innan att han inte gillar att vara varm men vi tyckte vi skyddade honom från värmen idag.

Han sover dåligt idag också. Svårt att komma till ro, jag måste ha honom i famnen, och när han äntligen somnar så sover han bara 10 minuter, sen vaknar han igen.

Nu är klockan snart 23 och lugnet har lagt sig här på Pinnö. Mörkret faller och Milton har äntligen somnat.
Vi ska nu spela yatzy. Brukar spela tills Daniel lyckas vinna ;) Blir väl om nån timme hehe :P

Godnatt! Imorgon ska vi sola och bada och utforska ön. Förhoppningsvis har lillkillen en bra dag och strålar som vanligt :)

26 juli - Över berg och djupa dalar

En sån underbar dag! Solen skiner och havet ligger lugnt! Långpromenad på schemat.

En tokig och glad liten kille


Vi packade ryggsäcken med dricka och Miltongrejor och satte Milton i bärselen och tog gummibåten över till en fin strand. Sen gick vi en lång promenad i otroligt varmt och fint väder.



Utsikt över Gluppöbassängen från olika vinklar.


Aldrig trodde jag att jag redan denna sommaren skulle klara av en sån här promenad. När jag hade foglossning som värst så trodde jag att det skulle bli en ganska stillasittande sommar. Men jag har min kropp att tacka att jag läkt så snabbt. En gång fick jag ont i höften under promenaden och det var när jag skulle ta ett megakliv över sumpmark. Annars går allt superbra :)









På kvällen blev det mysig grillning med grillspett och potatisgratäng.

Vår båt i bakgrunden.

25 juli - Jollepremiär

Halvtaskigt väder men då blir det på med seglarställ och regnskydd på babyskyddet. Vi tog oss från Huö (första bilden) och stannade till i Hamburgsund för att handla och fylla på vatten.







Vi hamnade utanför en stor motorbåt som var svår att klättra på så istället så tog vi gummibåten in till bryggan. Det blev Miltons premiärtur :)



När vi var färdiga så åkte vi vidare mot Gluppö. Vi hade köpt två baguetter som vi delade på under färden. En med räkröra och en med rostbiff. Underbart gott :)

Däremot kom regnet ifatt oss med stormsteg. Jisses vad det började regna. När vi skulle hitta plats på Gluppö, som är en naturhamn, så spöregnade och givetvis skrek Mille som en tok också. En aning stressigt. Han har till 100% skrikit när vi ska lägga till, vi fattar dock inte varför :P Jag har börjat acceptera att han gör det men Daniel blir väldigt stressad av det.
Vi fick iallafall en jättebra plats och Daniel satte sig i regnet och grillade ;) Vi åt däremot nere i båten.

En lite lugnare Milton :)




Kvällen spenderade vi till yatzy-spelande :)

24 juli - Middag

Söndagen den 24 juli är ingen dag vi kommer minnas nått nämnvärt :P
Det regnade till och från och vi lämnade knappt båten.

Även om det sprack upp lite på kvällen så struntade vi i att grilla. Jag åt kamben med potatissallad och Daniel åt sill och potatis.




23 juli - Milton 2 månader

Denna lördag väcktes vi av väckarklocka. Vi hade beställt tvättid på turistinformationen. Daniel gick upp första rundan. Sen hade vi tänkt hinna gå upp till affären innan vi skulle hämta tvätten ur tumlaren men när vi bara gått en liten bit så kom ett riktigt ösregn så vi fick stå och vänta intill ett hus och sen när regnet lättade så fick Daniel gå tillbaka till tvätten medan jag gick till affären.

Så här blöt var Daniel, ni kan ju se att vi gick i motvind ;)


Milton fick ett par tossor. De är alldeles för stora nu men tanken är ju att de ska hålla honom varm i vinter när han sitter i vagnen.


Regnet lätade och det blev en riktigt fin eftermiddag. Vi valde att lämna Hunnebostrand igen och gå tillbaka till södra Huö. Vi tyckte där var så fint och det passade till dagens vindar också.


Så här såg det ut framför båten...


...och så här bakom. Daniel lägger här nedan en akterförtöjning.







En riktigt glad Milton på sin 2-månadersdag.


Grillning på kvällen. När vi satte oss där var det riktigt fint väder.


Men vår utsikt var sån här.
Det byggdes på mer och mer över havet...


Och sen hann vi precis ta sista tuggan på maten innan världens störtskur nådde oss. Vi hörde den komma över havet och packade snabbt ihop.


Kan ju nämna att vi satt nere i båten resten av kvällen ;)

21 juli - Sötaste sjömannen

Efter en natt på Lilla Hamburgö väntade nya äventyr på Huö. En väldigt fin dag med strålande sol.

Vi har världens sötaste sjöman ombord :D





Soligt väder och segel uppe :)


Coolingen satt lugnt hela färden.


Väl framme på södra sidan av Huö så blev det bad i 21 gradigt vatten. Vi låg inne i en mysig liten vik och det var verkligen en het dag. Barnen hoppade i och badade direkt och sen dök Daniel också i... Jag satt uppe hos Milton och när jag väl bytt om till badkläder hade solen gått i moln och jag är en badkruka så ska jag bada ska det åtminstonde vara solsken :P




Under tiden vi grillade så började det regna. Så vi satt där i regnet med våra tallrikar i knät :P Men det fanns en viss charm i det också :) Vi pratade med en norsk familj som inte ens hade en grill på båten. Vi blev jätteförvånade för grilla är ju det man gör på sommaren tycker vi :)

20 juli - Härlig utsikt

Onsdag och superfint väder.

Milton kan hålla flaskan själv ;)


Vi begav oss från Tanum till Lilla Hamburgö. Det är en naturhamn utanför Hamburgsund.




Milton på fårfällen. Rivmärket på magen har han åstakommit helt själv med sina vassa naglar. Dags att klippas. Han trivs som fisken i vattnet här på båten! Mycket uppmärksamhet hela tiden :)


Daniel testade för första gången gummibåten och motorn. Motorn verkade inte kyla och gummibåten läcker in vatten :P Men det löser sig. Motorn verkade senare kyla sig och gummibåten får vi laga.


På kvällen blev det grillning uppe på berget. Det grillas mycket på semestern och det gillar vi. Grillat är godast :)
Fortfarande hänger vi ihop i alla 3 båtar, de tre båtar nedanför Milton.


Daniel tog foto från ännu högre höjd, ni ser våra båtar till höger och mig och Milton vid grillen på berget till vänster.


Vi fick beskåda en underbar solnedgång och uppifrån berget såg vi även ut till Väderöarna där vi låg 16-18 juli.


Underbara söta Milton som bara växer och växer och utvecklas varje dag!




Pappamys för Milton i solnedgången. Milton är väldigt lik mig men när det gäller huvudformen har han verkligen ärvt av sin pappa ;) Ska leta upp det foto jag tog på Daniel för ett tag sen där man tydligt ser hans "bågar", eller vad man ska säga, uppe på huvudet.


Gummibåten skulle tas upp på land för att Daniel skulle kolla var den läckte in. Julia var snabb med att hoppa i båten och följa med :) Han hittade dock inget uppenbart hål så det är nog ett pyttehål som finns där.


Och tro att vi blev förvånade när vi på kvällen fick se kronhjortar på ön. En liten kal ö utan träd och buskar. de var två stycken och de måste ha simmat ut eller eventuellt kommit ut på isen i vintras. Jättefint såg det ut när dem gick en bit bort. Det hade nog inte varit lika spännande att stå öga mot öga med dem ;)


19 juli - Miltons premiärbad

Vaknade till en fin solig dag klockan 11 :) Vi har en lyxbebis verkligen. Han somnar på kvällen, vaknar sen en gång på morgonen för att äta i 10-15 minuter, sen somnar han om och sover flera timmar till! :)

Morgonmys syskonen emellan :)


Vi hade bestämt bada på badhus. Bubbelpoolen var den enda pool som var lite mer uppvärmd, runt 35 grader, så där satt jag och Milton mest... Han gillade det!
Här blev det ett dopp i en annan pool innan jag och Mille gick in och duschade. Jag trodde han skulle bli ledsen i duschen men tvärtom njöt han så mycket så han somnade :)


Även detta på badet


På kvällen med det återigen grillning. Underbar kväll med bleke. Dock resulterar bleke i mycket mygg.





18 juli - coola ungar

Måndagförmiddag lämnade vi Väderöarna med Tanum strand i sikte. Det var en solig resa och så här coola var våra ungar ;)



Julia skulle hämta solglasögon till oss alla men orkade inte bära dem, då får man hitta sina egna lösningar ;)


Framme i Tanum Strand. Välkomnsdrink i vår båt.


Vi gick en promenad in till Grebbestad för att handla. Daniels svåger och pappan i den andra båten tog gummibåten dit och fraktade all mat tillbaka så vi slapp bära :)

På kvällen när vi grillade så var Milton helt fascinerad av elden från grillarna. Han satt helt förstenad och bara glodde med öppen mun ;)








Vi grillade fläskkarré och något annat fläskkött och åt potatissallad till.
Det grillades mashmallow igen och jag får ovilligt erkänna att det börjar falla mig i smaken. Eller det smakar ju inte så mycket men konsistensen är rätt häftig.


17 juli - Regnet det bara öser ner

En otrolig skitdag. Regnet öste ner i mängder. Väderöarna i sitt nötskal... Daniel älskar Väderöarna men jag har bara lyckats komma dit när det blivit skitväder så jag är verkligen inte såld på Väderöarna än.

Trots regn ville en del båtar ge sig av. Och som ni kan se på översiktsbilden av hamnen i förra inlägget så låg vi ganska tätt. Och det är väldigt trångt att ta sig ut från hamnen. Så klockan 10 ska alle man upp på däck för satt hjälpa till. Och givetvis skulle ju den innersta och största båten lämna rätt många båtar fick gå ut och cirkulera utanför hamnen medan den stora båten fick komma ut.
Vi passade på att byta plats så att vi lättare kunde gå av och på båten.

Det blev en innedag helt enkelt. Milton hjälpte mig med korsord.




Lek med pappa var inte heller fel. Milton var nog riktigt nöjd för han fick ju uppmärksamhet hela tiden :)


Vid nio på kvällen sprack det upp och blev ganska bra väder. Men vi tyckte det var försent att börja grilla så vi gjorde taco i båten men satt ute i sittbrunnen och åt :)

16 juli - Slappedag i solen

Lördagsmorgon och gött väder. Målet var Väderöarna!

Det finns inte mycket att säga om resan dit, bilderna talar för sig själv att det var en mysig och rolig resa :)










Det låg en del båtar på Väderöarna så vi fick ligga utanpå två motorbåtar. Inte helt lätt då dem inte har någon köl och gungar så mycket när man ska kliva på dem. Och den ena av dem hade inte ruggig yta så den var glashal att gå på.
Men trevligt sällskap och soligt väder kompenserade ju upp det såklart ;)

Vår båt är den som är mitt inne i smeten med mörkblått segelkapell.




Det blev solning och en massa tjöt med de andra båtarna vi skulle hänga ihop med :)

Grillning på kvällen. Vi grillade fläskkarré/fjärilskotletter och hade potatissallad och sallad till. Vi grillade mashmallow men det var ingen hit tyckte jag.
Kvällen och halva natten blev fest i gott sällskap :)




15 juli - 16 timmar på havet

05.55 startade vi motorn. Jag var så himla trött. Fastän jag var uppe så var jag inte vaken. Varje liten grej jag skulle göra gick i slowmotion :P

Precis efter avgång


V



















14 juli - avresa uppskjuten

Vi skulle ju egentligen avgått från Björlanda Kile kl 19.45 i torsdags. Men ju närmre avgång vi kom ju mer ökade regnet. Men vi försökte vara optimistiska och körde ändå ut packning till båten. När vi väl packat in och var redo så var vi däremot plaskvåta och att då börja ta på seglarställ och sticka iväg kändes inget roligt.

Vi skulle även behöva vara ute i minst 2 timmar och de täta molnen gjorde att det var väldigt mörkt och regnet gjorde att sikten var dålig. Så vi valde helt enkelt att stanna i båten över natten och sen sticka tidigt dagen efter.


Vi lever!

Hej! Vi lever och har det jättebra!

Däremot hade vi ingen mottagning första dagarna och sen har vi inte lyckats synka telefonernas internet med datorn. Men nu har jag suttit och slitit med detta ett tag så nu funkar det ;)

Kommer att uppdatera så som vi gjorde förra året, ett datum per inlägg. Så nu kommer jag strax lägga in de första dagarna. Datorbatteriet är inte fullt och det är inte världens snabbaste uppkoppling via en mobil så jag kör på tills datorn stupar ;)

avresa uppskjuten pga ösregn


05:55 - 10 timmar sena


1 timme kvar!

haha vet inte om vår deadline komme rhållas. Daniel är på väg ut nu med packning, han kommer väl hem om 40 minuter för att hämta oss. Ska mycket till att vi sen packat ut i bilen och lossat av inom 20 min. Men vem vet ;)

Vi blir inte många minuter sena iallafall om jag kämpar på som tusan här med det sista. När Daniel kommer så ska Milton sitta i bilstolen redo att åka...


Check

Klockan är inte ens tolv och jag har hunnit med mycket mer än jag hoppats på. Men ännu återstår en del. Men nu är maten packad (givetvis inte kylvarorna), Miltons grejor är förhoppningsvis färdigpackade, skor och seglarjackor samt övriga prylar är packade, här har blivit lite städat och musik ligger på USB-minne och laptop.

Nu återstår att diska, stryka allt från packlistorna samt sy. Låter ju inte så mycket ;) Men det tar sin tid. Handla funderar jag på om vi ska göra på väg ut till båten istället för att jag ska behöva packa ner Mille i vagnen och gå dit. Det förlorar vi tid på. Tid är allt idag!

Milton har nyss fått mat och jag borde också äta något snart, sen har jag en mikrorätt som ska förtäras strax innan Daniel kommer hem...

Och ringa Nestlé måste jag också göra. Ska fråga om vi får börja med deras ersättning 2 innan han är 4 månader. Han är ju så stor. Den enda skillnaden på ersättning 1 samt 2 är att 2an har mer järn. Dem rekomenderar den från 4 månaders ålder, men vi undrar om det är åldern eller vikten som avgör. Eftersom Milton är stor som en 3 månaders bebis så kanske han behöver börja med 2an tidigare.
Uppdaterar svaret här sen så vet ni också :)

Uppdatering: Jag ringde Nestlé men tjejen där sa att dem inte alls får råda när det gäller deras barnmat. Hon hänvisade till BVC. Så jag ringde dit och fick som svar att det inte gör någonting om vi går över till 2an, lika lite som att det gör någonting att vi använder 1an till han är 7 månader gammal. 2an ska man byta till vid 4 månaders ålder enligt paketen men BVC sa att vid den åldern brukar man ändå introducera riktig mat, och via den maten tillför man det extra järn som finns i 2an.
Men nu när vi köpt ett paket av 2an så kunde vi lika gärna använda den sa BVC :)

10 timmar till avgång

Nu är det 10 timmar till vi ska lossa från bryggan. Jag har riktigt mycket att göra idag. Men jag har redan avverkat en del så jag känner mig inte dödsstressad längre. Däremot vågar jag inte slappna av förrän jag är klar så det är lika bra att köra på känner jag.

Jag sitter och äter frukost nu och Mille sover. Efter att han ätit nästa gång ska vi gå ut och handla några grejor vi glömde handla igår i matväg.

Fram tills dess att han vaknar ska jag fortsätta packa och städa. När vi kommit hem från handling så ska jag duscha samt sy en grej. När Daniel kommer hem vid 18.15 ska han köra ut mig och Mille samt en del packning till båten. Sen stannar jag och Mille i båten och fixar när Daniel åker hem och hämtar ett lass packning till. Sen bär det av :)

Jag kan inte skriva blogginlägg från min mobil av någon anledning, men jag kan lägga in bilder. Så när vi avgås från hamn kommer det komma in en bild. I rubriken kommer jag skriva om vi kom iväg senare eller tidigare än tänkt :) Så vet ni...

Gosepojken

Måste ju bara säga medan jag kommer ihåg.
Idag när bvc-sköterskan kom ut i väntrummet och hämtade oss så stod Mille upp på mina ben. Han ska ju helt plötsligt göra det nu :P Hon bara tittade på honom och sa "du vet inte vad man gör i din ålder, du är nått korkad" :P
Jag undrar om den killen verkligen bara är 7 veckor gammal... Han kom ju 2 veckor sent, så han är ju 9 veckor i korrigerad ålder. Men dem måste ju räknat fel på BF-datum :P

Nu ikväll blev det hämtmat som jag misstänkte. Det gjorde att vi kunde jobba mer aktivt då ingen av oss behövde göra middag. Milton har varit jättesnäll idag och accepterat att inte bli buren hela tiden. Han har sovit mycket så jag har kunnat vara effektiv faktiskt och fått mycket gjort.

Nu ikväll när Daniel körde till båten och lämnade av en del packning så låg Mille i soffan med sin filt på sig. Han gosade in sig riktigt ordentligt i filten :)


När jag tittade till honom en stund senare så hade han somnat, men ena foten stack rakt upp i luften :P



Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon har jag mycket att göra. Jag hoppas på att Mille har en lika bra dag som idag för då kan vi nog hålla vår deadline på 19.45 :)
Jag måste packa mina kläder, resten av Milles kläder och grejor, städa och dammsuga vårt hem, gå och handla några grejor som vi glömde idag när vi storhandlade, betala räkningar samt tömma bärbara datorn på onödigt och packa resterande grejor och till sist maten...

Puuuhh, godnatt!

Hur mycket ska man packa?

Det är jättesvårt detta med packning. Har nu lagt fram det jag vill packa ner till Milton. Men det ser mycket ut. Samtidigt så kan man ju tänka på att hans kläder väger nappt någonting och de ska ligga på en stor hylla i båten så egentligen kvittar det om vi får med lite för mycket. Hellre lite för mycket än för lite kläder anser jag. Och man måste ju ha med kläder som matchar ;)

Har nu lagt fram 14 pyjamaser, men det är för att många av dem använder vi som sparkdräkter också. Dem är så sköna för det är ofta tunt tyg och dem är fina i färg och mönster så varför bara sova i dem? :)
10 par byxor, 10 bodies, 3 sparkdräkter, 2 tunna overaller, 4 par shorts och 2 fleecetröjor ligger det på sängen bland annat. Mer än så lär vi ju inte behöva, men jag vet att jag inte packat ner hans jeans och så. Var ska detta sluta?! :P

Den svarta väskan är full med alla hans grejor som inte innebär kläder, allt från våtservetter till bärsele, kramdjur och nappar.


Nappmonster???

Var tar alla våra (eller nåja, Miltons) nappar vägen??
Vi köper nappar nästan varje gång vi är i affären, men ändå blir dem bara färre och färre :O

Det är inte så lätt när vår son är lite kräsen när det gäller nappar heller, det ska vara med rak sugpip (alltså inte sån som böjer sig uppåt) och det ska vara vit silikon... Och det verkar vara populära nappar för de är ofta slut.

Vi tog sista paketet igår på Coop, och vi har inte direkt tid att köra runt till olika affärer för att hitta hans sort :P

Var tar napparna vägen? :P

Sånna här nappar ska det vara. Och just den han har på bilden här tycker jag är så fin, men det är såklart också borta.

Skrattade han?

Kolla in detta klippet http://www.youtube.com/watch?v=eO8MdhoC_nw

Jag filmade detta för bara 10 minuter sedan. Han är jättestark och håller uppe huvudet riktigt bra, högt och länge. han håller fortfarande på. Men titta vad som händer efter 35 sekunder. Skrattar han?

Vi var på BVC idag och hon påpekade några gånger att han inte gör vad man ska för sin ålder ;) Han är före alltså...

Han vägde idag vid 7 veckor och 2 dagars ålder 6365 g och var 62 cm lång, huvudomfång var 41,5. Han ligger högt högt upp på kurvorna :P
Vi fick även tid till sprutorna han ska ta efter sommaren. Och så pratade vi lite allmänt om livet och sommaren :)


Milton och hans vackra ögon :)

33,5 timme kvar

Vilken natt!
Vi la oss runt halv tolv inatt, sen vaknade ingen av oss minsta lilla förrän 4.55. Då väckte Daniel mig för att fråga om Milton fått mat inatt. Det har aldrig hänt innan att Daniel vaknat först av oss när Milton gnällt :P Jag måste sovit djupt.

Iallafall skulle ändå Daniel ändå gå upp för att åka till jobb så han gjorde mat till Mille och sen matade jag honom. När Daniel stack till jobb somnade vi om och vaknade sen kvart i tio... Helt okej! ;)

Nu ligger Mille i soffan, jag har ätit frukost och nu måste jag starta upp dagen i racerfart. Det är en massa kvar att göra. Jag måste framförallt börja städa här hemma så att vi kan ställa all packning någonstans samt kunna gå runt här utan att skada sig. I flera dagar har nu vårt gamla sittbrunnskapell legat över hela hallgolvet och jag har trampat på några knoppar skitmånga gånger, det gör så ont. Nu ska det bort :P

Sen ska vi även till BVC klockan ett så i samband med det gör jag en del ärende också.

När Daniel kommer hem halv sju ska han åka några vändor till båten med packning och gummibåten så då måste jag ha packat en del. Jag tror detta är en pizzadag, Daniel ska ju upp och jobba imorgon igen och vem av oss hinner stå och laga mat idag :O

Nu måste jag starta! Låter dock som att det blir depåstopp i soffan direkt för att fylla på Miltons tank ;)

Full rulle - 45 timmar kvar

Nu är det 45 timmar till vi lossar från bryggan i Björlanda ;)
Det är full rulle här hemma, idag har vi fått gjort rätt mycket, men vår lägenhet ser ut som Hej kom och hjälp mig!
Vi har börjat i alla ändar kan man säga. Det packas, limmas kapell, städas, plockas fram grejor överallt. Samtidigt som en liten gnälle-Mille kräver nästan konstant uppmräksamhet och magarna ska fyllas på med mat.

Men som sagt så har vi kunnat stryka en del punkter på att-göra-listan. Tyvärr har det tillkommit lika många punkter till :P

Dagens Milton. Gnällig och sur och ibland förtvivlat ledsen. Han har inte varit sig själv på flera dagar. Han har återfått sin vanliga nattsömn och äter bra igen men fortfarande är han ledsen och inte alls tillfreds. Förr har han somnat så fort vi åkt bil, nu gråter han mest. Vet inte vad det är med honom, tur vi ska till BVC imorgon och kan prata med dem.


Jag provade att sätta honom i vår bärsele och det var han mycket nöjd med ett tag, han till och med somnade i den. Det var första gången vi provade den.


Jag fick tillfälle att vika nästan alla hans kläder. Nog visste jag att han hade mycket kläder men inte mycket :P Han kan inte ha med allt det där, så imorgon får jag sortera ut lite.


Här packas det i sovrummet. Och just nu i skrivande stund kom jag på att det fortfarande ser ut så i sovrummet. Det måste fixas för Daniel är på väg att lägga sig, han ska upp kl 5 och åka till jobb. Jag tror också jag lägger mig nu. Är inte riktigt trött egentligen och Mille kommer vilja äta snart, men om det går att få lite sömn så är det bra :)


Vårt mål är att absolut senast komma ifrån Björlanda kl 19.45 på torsdag! Det bästa är om vi kommer ifrån kl 19.00 men vi får nog släppa på vår tidsoptimism ;)

Godnatt!

Jippie!

För två veckor sen hade jag värsta deppdagen efter att jag provat mina sommarkläder. Ingenting passade! Deppigt.

Så jag var senast igår ute och köpte ett nytt linne och en t-shirt.

Men så imorse när jag steg upp ur sängen så låg en av mina favoritklänningar framme av någon anledning så jag var tvungen att prova den... Och sedär :) Den sitter som en smäck. För två veckor sen fick hjag den inte ens över brösten, den satt fast uppe vid halsen :P


7 veckor idag

Idag var det 7 veckor sen Milton kom till världen :)

Det firar Milton med att visa hur duktig han är på att hålla uppe sitt huvud :)








Hans stolta föräldrar kommer nog fira det med en glass ;)


Färdigshoppat till Milton

Godmorgon!
Jag är uppe FÖRE Milton, hör och häpna. Men vi fick en bra natt efter flera jobbiga nätter. Lillpysen har inte varit sig själv på flera dagar så det har varit lite jobbigt. Han har varken sovit eller ätit normalt och bara varit ledsen och man har för allt i världen inte fått lämna honom ensam eller ens lägga ner honom. Så jag har inte fått mycket gjort i helgen, typ ingenting faktiskt.

Enda gångerna han sovit en längre ti har varit i vagnen. Så det har fått bli promenader och med det shopping haha :P Jag får snart börja gå åt andra hållet och gå skogspromenader istället ;)

Men nu inatt sov han först mellan 00.30 till kl 6 och somnade sen om och sov till 10. Bra för Milton om inte annat så kanske han kan bli sig själv igen. 

Men nu är det färdigshoppat till Milton inför semester. Vi har fått gå igenom hans grejor och kollat vad vi behöver mer av. Bland annat hade han inga helvita bodies i rätt storlek så det fick jag köpa. Vitt är alltid bra att ha för det passar till allt. Kom på nu att vi faktiskt inte har någon solhatt ännu, det måste vi såklart fixa så han inte bränner sin stackars nacke när vi har honom i famnen... Men jag har inte hittat några fina och bra, någon kanske har tips?

Här är kläderna som köptes igår. Några av plaggen är beställda på internet och kom i förrgår.



Sen köpte jag lite böcker på bokrean. En bok om barns utveckling som vi ska läsa och lära av och sen barnböcker till Miltons rum. När vi kommer hem från semestern ska vi ta tag i det rummet ordentligt och göra det Milton-fint och barnvänligt :) Det ska bli så kul att få fixa!
3 av böckerna är svenska popup-böcker, 2 är engelska böcker varav en är skitrolig att läsa, ska fota en av sidorna så ska ni själv få se, sen köpte jag en bit-mina en klassiker han bara måste ha :P och nedan på bilden även 2 underlakan.


Komisk parkering



Denna komiska men rätt korkade parkering blev jag vittne till idag. Ett äldre par ställde bilen mitt i körbanan. Dem blev säkert lurade av att Volvon står med fronten utåt. Men gubben gick och tittade bakåt flera gånger sen på väg in i affären och måste verkligen ha sett den illa ställda bilen...

Det roliga är ju om en bil ställer sig bakom Volvon, för då kommer han inte ut alls. Då blir han inklämd...

Tvillingmorsa

Igårkväll var vi och käkade middag hemma hos Michaela och Christoffer samt deras son Vilgot. Jag fick bli tvillingmamma för ett litet tag ;)



Vi misstänkte ju i början av graviditeten att jag väntade tvillingar då jag blev så tjock så snabbt. Sen på uultraljudet fick vi veta att det bara var en, och då blev jag lite besviken för jag hade gått och sett fram emot två bebisar. Men nu i efterhand är jag väldigt glad att det bara var en :)

Danmarksresan

I torsdags var jag då iväg på Danmarksresan med 14 andra mammaor och bebisar. Det var riktigt häftigt när 15 barnvagnar samlades ;) Vi fick en del blickar och leenden hehe...

Åkte med en tidig färja över. På båten käkade vi frukost och hade lite tävlingar och fick en goodiebag som Desirée hade fixat. Det är hon som varit den ansvariga för resan. Skitbra fixat :)

Detta innehöll goodiebagen. Jag har lånat bilden från Desirées blogg.



På hennes blogg hittar ni massor med foto på alla som var med. Här är några bilder där jag och Milton är delaktiga!

När vi kommit fram till Danmark delade vi upp oss. Vi i detta gäng gick till en gräsmatta och satte oss på filtar och fikade!


Mille lånade en solhatt av Ludvig eftersom Ludvig ville låna Milles apmössa ;)


Bebisarna bildar en sol.




På båten tillbaka fick vi ett konferansrum vi kunde vara i :P Sen var man barnvakt i omgångar till olika bebisar då mamman ville gå och handla eller köpa glass och så :)


Mille var hur snäll och lugn och glad som helst hela dagen!


Alla bebisar utom en... Svårt att tro att Milton är nästyngst och att flera av de andra är mer än dubbelt så gamla som honom :P




Det var en jättetrevlig dag, men det var skönt att komma hem igen efter 12 timmars utflykt. Ingen chans till vila så det var skönt att mötas upp av Daniel och slippa ta allt ansvar på kvällen :)

Invigning

Det har blivit en bloggpaus i några dagar. Det är mycket som ska fixas just nu och igår var jag i Danmark. Nu blir det en kort liten uppdatering bara, får uppdatera med massa Danmarksbilder imorgon :)

Här är gullungen idag när vi var hemma hos vänner och åt middag. Deras son ska låna vår matstol när vi är iväg på semester. Vi satte Mille i den förra veckan men det klarade han inte av. Men det händer mycket på bara en vecka och idag kunde han sitta i den ganska bra, givetvis med hjälp av handdukar :)

Det är verkligen jättesvårt att tro att han bara är 6 veckor gammal :P Glad skitunge ;)




Nu vill jag snart lägga mig. Milton sitter i bilstolen och sover, jag trodde att han skulle vakna för längesen så jag stannade uppe. Men han verkar sova gott ännu :P
Får nog ge honom nattflaskan i sömnen nu igen ;)

Godnatt!


Kräkhanddukar!

Vi åkte direkt till IKEA när Daniel kom hem. Han var ej hungrig så jag gjorde lite pyttipanna till mig innan han kom hem. Städat fick jag faktiskt gjort en del :)

På IKEA inhandlades framförallt täcken till båten samt kräkhanddukar till sonen. Vi insåg att 10 kräkhanddukar inte räcker på långa vägar, dels för att han kräker en del, dels för att vi bara får tvätta 4 gånger i månaden och dels för att spöken har ätit upp hälften av dem redan!

Efter IKEA åkte vi till Stenugnssund och köpte kapellväv så nu ska det skissas på sittbrunnskapell och sen börja sys imorgon för nu har vi inte mycket tid kvar innan det ska vara klart!

Vi har en del ärende att göra imorgon och jag hoppas på att få en klipptid. På torsdag ska jag nämligen till Danmark med en massa mammor och bebisar :)

Segt och varmt

Jag kommer verkligen inte igång här idag. Hade rätt höga ambitioner att både städa, gå ut på promenad, shoppa lite och sy. Men värmen gör en sååå slö!
Jag vill verkligen ha fixat här hemma åtminstonde innan Daniel kommer. Han jobbar ju 12-timmarspass så jag fattar att han inte orkar göra något efter denna varma dagen. Men nu har han bara 5 jobbpass kvar innan vi åker :)

Nu är det knappt 3,5 timme till han kommer hem, ska jag åtminstonde plocka upp från golven samt diska. Det borde jag orka :) Och mat ska lagas. Hade tänkt göra kyckling i ugn, men av samma anledning som innan, det är förvarmt. Vi har gasspis och ingen köksfläkt så köket blir över 30 grader varmt så fort vi startar spis eller ugn. Detta är egentligen en sån dag jag bara vill slippa laga mat och gå till pizzerian. Men det börjar bli lite mycket pizza igen i våra liv :P Fast vi har lovat oss själva att när Mille börjar äta vår mat är det slut på pizza, han ska inte få följa med i våra dåliga vanor... Så vi får äta upp oss ordentligt på pizza nu haha!!

Jajks... Soffan lockar... Meeeeen jag SKA göra något vettigt innan!

Sömntutor

Efter att jag skrivit det förra blogginlägget gick vi och la oss på sängen för att vila lite. Klockan var då runt 9. Sen vaknade jag 11.30 :P Mille sover fortfarande och nu är klockan snart 12.30. Senast han åt var klockan 8 så jag trodde att han skulle vakna i svältångest redan vid 11.

För det är en intressant grej (som vi däremot inte verkar vara ensamma om) att han kan gå från att vara skitglad till så extremt vrålhungrig att han tror att han ska svälta ihjäl på bara några sekunder... När vi var ute på Rörö i måndags hade vi inte mer än lagt till innan han började gny. Vi behövde dock fixa klart det sista och han var ju "bara lite gnällig", men det tog fan inte 20 sekunder innan helvetets brakade loss och hela världen gick under för honom :P

Grannbåten tittade medlidande på honom, dem måste trott att det var tre dagar sen han fick mat stackarn :P Sen sekunde han fick in flaskan i munnen så hörde jag gumman säga det till gubben och så tittade dem på oss och log :P Vi kan inte direkt lite fint smyga in ostört in i en hamn med den trumpeten på båten ;)

Nu står iallafall mina ägg och kokar, jag tänkte ha äggmackor till lunch. Nu när Milton sover borde jag egentligen verkligen passa på att fixa här hemma. Jag har inga bra ursäkter men jag kan komma med en halvbra att det är sjukt varmt (28 grader) i vår lägenhet och jag är helt klibbig bara av att sitta still.

Nu börjar någon gny inne i sovrummet, så nu dröjer det nog inte länge innan flaskan ska in i munnen. Jag har förberett den så idag kan jag ge bra och snabb service :)

Godmorgon!!

Här är vi uppe med tuppen efter en lång natts sömn. Milton sov 7 timmar och 45 minuter i sträck, det är rekord hittills :) Trist bara att min kropp är så inställd på att han ska vakna så jag låg klarvaken en hel timme vid halv sex för att jag trodde han skulle vakna och vilja ha mat :P

Vi märkte ju att han sov mycket bättre i båten, så vi har provat att framkalla nästan samma miljö hemma, har en fläkt som står i fönstret så rummet blir skönt svalt. Så nu sover han bättre även hemma.

Nu precis


Idag hoppas jag på hyffsat väder (alltså inget regn) så att jag kan ta vagnen och gå ut och göra lite ärende. Jag ska även beställa nya tyger och plocka upp här hemma. Och helst sy lite också :)
Vi får hoppas att Milton är på bättre humör idag :)

Kvällspromenad och mössor

När Daniel kom hem åt vi grillade fläskkarrékotletter, potatissallad och grekisk sallad. Han fixade maten medan jag satt och sydde mössor. Ska sy mössor av det mesta tyg jag har hemma, samt beställa nya fina tyger och sy mössor samt några byxor av det också. Sen tänkte jag sälja till dem som är intresserade :)

Här är 3 av de mössor jag sydde idag. Gjorde en rosa ap-mössa till sen.


Efter maten tog vi en promenad till affären för att handla. Mille bäddades ner i vagnen men sov bara på vägen till affären. Vägen tillbaka låg han vaken och kikade! Rundan blev på drygt 3 km.




Nu i skrivande stund äter Mille sin kvällsflaska ute i soffan med Daniel. Strax är det sängdags för oss alla. Milton är nybadad :) Han älskar att bada!
Godnatt!

Tusen tack för alla fina kommentarer från er! Det värmer så mycket och är så kul att få så fina kommentarer!


Gnälle-Mille

Idag är en sån dag då Milton tydligen bara vill bli buren... Jag har inte kunnat lägga ifrån mig honom en minut utan att han gallskriker sig illröd och tårarna forsar längst med kinderna...

Med andra ord har jag inte fått någonting gjort och dessutom är jag ruskigt hungrig... Men nu har jag föga lust att resa mig egentligen då han nu ligger såhär i min famn!



Innan så pussade jag honom på munnen, då tittade han chockat upp på mig och sen började han gråta!
Just i det tillfället känner man sig inte jätteälskad haha! :P

Roliga citat från helgen

Daniel och Julia fick sagt varsen rolig grej i helgen som jag måste dela med mig av.

Det första kom när jag och Daniel munnhögs på låtsas. Jag skulle byta en bajsblöja och då passade Daniel på att ta en öl. Jag hade väl önskat att jag fick sätta mig ner och ta en dricka istället...

Hanna: I hate you!
Daniel: But I love you!
Julia: Vad säger ni?
Daniel: Hanna säger att hon hatar mig, men jag säger att jag älskar henne!
Julia: Vad dramatiskt!


Ibland pratar hon inte som en 9-åring ;)

Sen på natten så tog Daniel blöjbytet och när han var färdig skulle han knäppa ihop pyjamasens alla knappar. Det blev ju tokfel och han blev bara surare och surare och utbrast till sist

Jävla IQ-test klockan ett på natten!!!

Det var tydligen IQ-test nog att se att klockan faktiskt var fyra ;) Men han fick ihop pyjamasen till slut! :) 

yeah!

Det blev en fin kväll och efter att Daniel lämnat Julia ville vi gå en långpromenad så vi packade ner Mille i vagnen och gick och satte oss och åt pizza på en uteservering och sen gick vi hem. Blev en runda på 4 km, jag trodde faktiskt det var längre. Men 4 km är ju bättre än inget, plus att det var mycket mysigt att vara ute och gå alla tre :)

När vi kom hem satte vi oss i soffan och tittade på Metallica på teve en stund.



Milton är så rolig för han är så himla med nu. Vi filmade honom innan, jag ska kolla på filmerna imorgon och se om det är något att lägga upp, isåfall ska ni få se.
Han håller upp huvudet rätt så stadigt nu, han skrattar och ler åt oss mycket och han är väldigt med.
När man sätter honom i soffan så tittar han på teven hela tiden, ser skitkul ut! Han ser ut att vara helt inne i programmen...

Och när Metallica spelade så började han slå med sina fingrar (vilket han nästan alltid gör av någon anledning) och det såg så tufft ut för av ren händelse så lyckades han slå i takt till musiken en liten stund... Han är ett geni ;)

Nu är sista flaskan nere och killarna ligger och sover. Nu ska jag sällskapa med dem och hoppas på lite bättre sömn än inatt. Mille sov oroligt men vi hoppas det var en engångsgrej :)

Godnatt!


Mys på Rörö

Så var ännu några riktigt mysiga seglardagar över för denna gången! Nu har vi gjort två provrundor och har en lista på saker som vi behöver ta ut till båten, saker som vi glömt och saker vi behöver handla. Så nu räknar vi ner till The Big Sailing ;) 11 dygn kvar!

Milton igår när vi satte oss i bilen för att åka ut till båten! Han tog med det viktigaste i hans liv; napp, flarran, ersättningen och solglasögon! Då klarar han sig ;)


Här sitter vi i fredags och grillar ute på Rörö. Vi grillade fläskfilé och gjorde potatisgratäng. Underbart gott!




En superduperglad kille på lördagsmorgonen efter en ganska bra natt.


Lördagens outfit!


Sötingen har börjat suga på tummen :P


Efter en promenad och en glass gick vi till stranden. Julia fick radiostyrda båtar i födelsedagspresent och vi hade med oss en av dem denna helgen. Här står hon och kör båten. Med gips och allt. Jag sa det till Daniel när hon fick gips att det lär nog bara märkas första veckan att hon har det, sen kommer hon leva som vanligt och göra allt hon brukar :P Utom att bada, det går ju inte...


En snigel under kvällspromenaden!


Kvällsmatning med världens finaste pappa och världens mysigaste Milton!!!


Och så världens bästa storasyster!


Mammamys i solnedgången. Mille lever verkligen som en prins på båten. Han har full uppmärksamhet hela tiden då vi är minst två personer med hela tiden. när jag är själv hemma med honom får han ibland ligga i sängen eller soffan vaken och titta medan jag fixar med annat. Men på båten är det alltid en som kan sitta med honom...




Dagens outfit.


Det var regnigt när vi vaknade idag så vi valde att dra oss hemåt redan vid lunchtid.

Julia under sprayhooden. Vi fotade henne där under färd förra sommaren också. HÄR kan ni jämföra hur mycket hon växt under året! :)


Milton sov lugnt hela färden!


Ser ni sälen?


Nu ska det börjas fixas inför vår 4 veckor långa segling som alltså går av stapeln om 11 dygn. Det ska skrivas packlistor och handlelistor och jag måste gå igenom Miltons kläder för att se om vi behöver komplettera med något.
Kors i taket - för Milton har kunnat ha samma pyjamas i 2 nätter, hör och häpna! Senaste tiden har vi fått byta pyjamas varje natt för blöjan har läckt varje natt. Gick upp till nummer 3 i storlek nu och det verkar ha blivit bättre.

Längtar till den 14 juli :)

Fina fina killen!

Åh kärleken till denna lilla krabat bara växer och växer!
Jag kunde inte låta bli att sy en mössa till när jag ändå fick några minuter över. Och han passade skitbra i den färgen tycker jag!

Han är så rolig nu när han börjat le för man kan verkligen få variation på fotona! Underbara underbara fina killen!










Nu kommer snart Daniel och Julia hem, då ska vi bara packa färdigt sen sticka och fika hos Daniels föräldrar och sen drar vi ut och seglar hela helgen!

På återseende på söndagkväll!!

Nya kläder och sydda mössor

Just ja, jag skulle ju visa de nya kläderna jag köpte åt Milton igår.

2 pyjamaser (mörblå-vit randig och mörkblå-ljusblå randig, gula shorts, 3 par strumpor, mörkblå-vit randig pikébody och en mörkblå-vit randig stickad tröja


Nu nyss sydde jag 2 mössor till Milton då jag inte hittade någon här hemma. Det är bra med mössa ute på havet för det blåser mer där ute.
La ingen kärlek och omsorg i dem och gick inte ens efter mönster så den randiga blev lite tajt. Den enfärgat blå blev däremot ganska bra så den kan han ha i helgen :)




RSS 2.0