Nya kläder till sjömannen!

Det blev en lång promenad på Väla idag. Fick till och med beröm av Pernilla att jag inte hade klagat haha :D

Och en hel del kläder blev det köpt, mest till lillkillen såklart för det är honom det är roligast att köpa till!

Sommarkläder till vår sjöman :) En pjamas och två kortärmade sparkdräkter!





Två sparkdräkter/overaller. Den vänstra får han vänta ett tag med, men den var utgående och jag tyckte den var så fin men den fanns bara i större storlekar! Den högra ska han ha som tunn overall kyliga sommardagar!



Velourbyxor och strumpor!



Jag köpte ett par marinblå velourbyxor till mig själv! Nu vill jag inte använda jeans mer och behövde ett par mjukisar till!



Nu ska vi äta middag, omelett!

Morgonmage

När jag vaknar på morgonen kan jag ibland känna mig smal, som om där inte alls fanns någon bebismage. Så då får man känna efter och nog är den där ändå ;)

Morgonmage idag vecka 34+2


Sov inatt 9,5 timme med endast ett kort uppvak när pappa gick ut och hämtade tidningen. Riktigt skönt att få sova ut!

Bussresan igår gick jättebra. Värsta lyxbussen med stora skinnsäten med armstöd och precis som på min solstol kunde man fälla ut ett benstöd. Gött :) Satt och lyssnade på musik gjorde jag hela vägen. Mamma mötte upp mig i Helsingborg.

Hjälpte till lite med middagen som blev gulaschsoppa. Jättegott!






Kvällen spenderade jag med Pernilla. Vi satt mest och snackade :) Snart ska vi åka till Väla (köpcentrum). Jag behöver hitta en brun body till bebis :)

40 dagar kvar

Idag är det bara 40 dagar kvar :)
Vi kom nyss hem från föräldrargrupp och barnmorskebesök. Passade på att ta allt på en gång. Det är vår barnmorska som håller i föräldrargruppen så det är på samma ställe...

Lillknodden är numera fixerad :D Jag har verkligen känt att han sjunkit långt ner senaste dagarna och det har vid flera tillfällen känts som att han ska ramla ut :P

Mitt blodtryck: 102/68
Bebisens hjärtslag: 148
SF-mått: 34


SF-måttet ökar inte mycket längre men det beror tydligen på att han sjunkit ner... Mitt järnvärde hade sjunkit till 113 (förra veckan var det 115) och gränsen för att börja med järntabletter är 110 så jag kommer antagligen nåp den gränsen inom några veckor. Men änsålänge slipper jag och om jag börjar äta mer mat med järn i så kanske vi kan höja eller åtminstonde hålla värdet som det är nu.

Nu ska vi spela en runda yatzy, sen kör vi till centralen och lämnar av mig! :)

85%

Herrejisses, redan ny vecka också. Idag går jag in i vecka 35 och det är 41 dagar kvar till BF. Shit :D
Natten var som sagt underbar med mycket sömn och inga uppvaknande, foglossningen har återigen släppt sitt bitande grepp om mina höfter, dock har jag kvar en del ont i benet och upp i ena skinkan. Blodtrycksfallen har nog lättat men återkommer när dem själv vill.
Om det bara var tillfälligt eller bestående vet jag inte men igår hade jag även halsbränna, kan dock ha varit magsjukan som gav mig det också.

Men förutom en mycket tung mage och givetvis svag kropp efter all foglossningsvila så har jag inte mycket problem alls :) Det är långt ifrån lätt att vara gravid, jag ljuger om jag säger annat, men i efterhand kommer jag nog se ljust tillbaka på denna tiden ändå. Lillkillen rör sig otroligt mycket i magen och det är helt underbart att se och känna rörelserna!! Det kommer jag nog minnas mest och bäst av allt!


Här kommer några osminkade kvällsbilder på magen, tagna nyss :)



  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 08-May-2011 
  •  Du är gravid i vecka 34+0
  •  Bebisen väger c:a 2437 gram.
  •  Bebisen är c:a 46,5 cm från hjässa till fot.
  •  Du har klarat av 85% av graviditeten.
  •  Du har 41 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 01-Aug-2010 till 30-Oct-2010
  •  Din andra trimester varar från 31-Oct-2010 till 27-Jan-2011
  •  Din tredje trimester varar från 28-Jan-2011 till 08-May-2011


  • Perfekt natt!

    Kvällen blev lugn igår, jag levde på glass :) Inget fel i det nångång ibland ju hehe...
    Såg en film som slutade vid midnatt och somnade strax därefter. Sen vaknade jag inte en enda gång under natten, inte ens när jag vände mig, vilket jag brukar göra.

    Vaknade inte heller av att Daniel kom hem utan vaknade först när han sett på TV i vardagsrummet ett tag och kom in och la sig. Sov som en stock med andra ord och gud vad skönt :) Känner mig piggare än vanligt!

    Hade säkert kunnat somna om med lite vilja, men eftersom vi ska upp tidigt imorgon vill jag vara trött ikväll så jag pelade mig upp och här sitter jag nu och planerar dagen!

    Det lär bli en riktigt fin dag idag ser det ut som, helt klarblå himmel och solen är på väg upp ifrån öster... Så det kanske får bli en liten stunds avkoppling på balkongen senare... Måste även packa resväskan och fixa någon liten picknick till bussresan. Jag hinner inte göra någonting imorgon för vi ska på föräldrargruppen 8-9.30 sen har vi direkt tid hos barnmorskan 9.30-10, sen hinner vi nästintill bara hemom för sen går bussen 11.55 från centralen så vi får ju köra härifrån vid 11.30 för att slippa stress.

    Vi ska även ta nya magbilder idag så håll utkik! Sen antar jag att veckan i Skåne betyder ganska lite datortid, inget jag kommer prioritera så då blir det nog ganska dålig uppdatering...

    Nu ska jag fixa och feja! :)

    Tulton är redo för Skåne!

    Här är läget bättre. Jag har vilat massor och för en timme sen åt jag en varma koppen och 2 brödskivor så jag får se hur kvällen artar sig! Har lite jordgubbskräm och glass som matalternativ ikväll!

    Men antagligen är det matförgiftning eller en mage helt ur form som drabbat mig. Vinterkräksjukan borde ju inte gå över så snabbt...
    Vi kan ju hoppas att så är fallet för då smittar jag inte och så blir jag frisk snabbt :)

    En perfekt dag att bara ligge inne också, det toksnöar ute. Igår hade jag sommarkänslor och idag är det vinterkänslor igen. Att snön aldrig ger sig!

    Nu är iallafall Tulton redo för Skåne-resan :D Han sitter redo i babyskyddet som ska få sin premiärtur på fredag. Och inte kan vi åka med det tomt heller, så Tulton får äran att provåka :)




    Bebisen i magen rör sig väldigt mycket idag. Det känns givetvis jättebra för att ha magont och inga bebisrörelser känns inge tryggt. Men innan när det körde ordentligt i magen så kan jag lugnt säga att det var inte så värst skönt när han både hickade, tryckte på blåsan OCH tryckte på magsäcken - samtidigt!!

    Men imorn hoppas jag på att vara frisk igen så att jag kan åka till Skåne som planerat på tisdag!

    Vad ska jag äta?

    Efter lite påtryckningar från oroliga kompisar så ringde jag in till förlossningen och dem tyckte inte jag behövde komma in. Hon tyckte det lät som maginfluensa. Men jag skulle försöka dricka och äta och får jag ont i magen igen ska jag ringa igen...

    Tror att hon tog sitt beslut mycket på att jag känner bebisen. Hade jag inte gjort det hade hon nog haft en annan åsikt.

    Jag bara hoppas nu att jag slipper få så ont senare idag elllr inatt igen. Nu hade jag ju "tur" som fick ont bara en timme innan Daniel kom hem, tänk om jag får ont mitt i natten och det dröjer massor med timmar tills han kommer. Hujedamej!!

    Nu ska jag hitta nått vettigt att äta. Jag vet dock inte alls vad... Vågar knappt äta nått... Men det lät som att det viktigaste var att jag drack, så det får jag göra!


    Värsta morgonen!

    Har haft en av de  värsta händelserna i mitt liv idag. Låter nog inte så när man läser men jag tror att min kära sambo kan intyga att det var hemskt!

    Vaknade 4.30 av att jag hade ont i magen och kände mig allmänt jättekonstig. Jag som är varm som en grillad gris nuförtiden frös under täcket osv. Messade Daniel så att han skulle veta, jag visste ju inte om det var förlossning eller nått på G.

    När han kom hem hade jag redan gråtit av smärta flera gånger, jag har aldrig någonsin haft så sjukt ont i magen. och han som alltid är den lugna typen när det gäller sånt här och helst vill sova när han kommer hem - han stannade uppe och servade vatten och samarin och fanns där för att se vad som hjälpte...

    Jag trodde helt ärligt att detta var förlossningen som startat, så jag var faktiskt en smula glad inombords också, mitt i allt. kändes döskumt.

    Men eftersom detta var en ihållande smärta och inte återkommande (förvärkar) så fick man ju inse att detta kunde vara nått annat. Jag låg verkligen och vände och vred, det var fruktansvärt. Inte blev det bättre av att lillen låg och tryckte överallt också. Speciellt uppåt mot magsäcken där det gjorde som allra mest ont.

    Till slut drog Daniel på sig jeansen och sa att vi skulle in till akuten... Hur rädd blir man inte då när han säger det? :O

    Men jag somnade till slut, sov en kvart och vaknade sen med dessa smärtor igen. Stark illamående var jag också och hade hinken tätt intill mig i sängen och sen överallt vart jag än gick.... Slutade med att jag låg och spydde på toaletten...

    Efter många om och men, där jag inte visste ut eller in, hur jag skulle sitta eller stå så somnade jag i soffan efter att ha tagit en alvedon.

    Vaknade några timmar senare och nu känner jag mig hyffsat bra igen, bara väldigt hungrig. Vafan hände imorse liksom?

    Och vad vågar jag äta nu så att inte magen totalvägrar igen? Jag är ju helt tom i magen. Mjölk, bröd (förutom vitt) och grönsaker/frukt ska inte vara bra läste jag. Men dem gav inga exempel på vad jag bör starta med tror jag.
    Kanske var det vinterkräksjukan, men märkligt att det redan är över isåfall. Eller så är jag bara lycklig ovetandes fortfarande för att alvedonen fortfarande hjälper. Vi får la se!
    Vi skulle på kalas idag, men det blir inget kalas för min del. Daniel ska ändå jobba så vi skulle bara hinna dit en dryg timme. Men jag behöver ju inte komma dit och smitta ner alla...

    Earth hour!

    Nu har jag släckt ner det mesta. 3 små led-lampor lyser på 3 olika ställen så att jag ska hitta här :P
    För övrigt är det jag och teven och en skål med chips som sällskapar denna lördagskväll!

    UNDERBART!

    Termometern på baksidan av huset som alltid är i skugga visar dryga 2 grader. Termometern i solen på balkongen visar 18 grader. Jag har lagt ett täcke i solstolen för att inte bli kall bakifrån av skuggans kyla. Men jag är kokhet på framsidan alltså. Underbara sol! Äntligen känner man att det är riktig vår, till och med nästan sommar!!!






    Avnjöt innan en frukost där ute med leverpastejs- och honungsmackor. Tankar vatten hela tiden och sitter och läser och känner bebisens rörelser. Kan jag ha det bättre just nu? :)

    Sömntuta

    Jag vaknade hur pigg som helst kvart över sex imorse. Dock jätteklibbig, har senaste veckorna börjat bli sååå varm. Det vänder väl hastigt när bebis är ute sen. Förr sov jag alltid i t-tröja, nu har jag knappt täcket på mig alls och gärna öppet fönster.

    Daniel kommer ju hem halv sju så jag försökte inte ens somna om. När jag hörde bilen så rullade jag upp och vinkade. Det var inga andra bilar i närheten så det vara bara han som såg mig, men han sa att det syntes tydligt att jag inte hade någon tröja så han var rädd att någon skulle köra av vägen haha :P

    Vi låg och snackade länge och när han ville sova så tänkte jag gå upp, för jag trodde inte jag skulle kunna sova mer. Men plötsligt så vaknade jag kvart i elva :P Så jag sov flera timmar till hehe...

    Men det är bra att sova massor nu ju så jag laddar energi. Ladda energi ska jag fortsätta med strax då jag ska ta med frukost ut på balkongen och sätta mig i solskenet! :D

    Fråga från läsare

    Anonym om Vårt nya babyskydd!:
    Hur gammal är Julia?



    Svar: Julia är 8 år, fyller 9 i sommar. Frågan var ställd i inlägget där jag skrev om vårt nya babyskydd. Om du frågade för att jag skrev att Julia fortfarande sitter i bilstol så drar jag tillbaka formuleringen och skriver att hon fortfarande sitter på en sån där sittkudde, så att bältet inte skär på halsen.
    Vi har valt att inte ta några beslut om att sluta med bilkudde förrän hon själv tar det på tal eftersom det inte finns en anledning att sluta för tidigt.
    Dock kom det påtal förra helgen och vi har nu bestämt att när hon tar upp det igen kommer vi föreslå att hon får sluta med bilkudde bak men att hon får ha den ett tag till när hon sitter fram, med tanke på krockkudden.
    Hon är 147 cm lång och får precis sitta fram om man ser till längden.
    Bak finns inga krockkuddar.

    Våffeldagen!

    Vi firade såklart våffeldagen idag :D


    Vårt nya babyskydd!

    Som sagt, hämtade ut babyskyddet idag. Känns bra att ha det innan Skåneresan. Jag kom på att jag helt glömt bort att skriva att vi ska dit. Jag åker ner på tisdag med buss för att sen på fredagen få sällskap av Daniel och Julia. Vi (läs Daniel :P) ska hjälpa mina föräldrar med deras sommarstuga. Och så kommer min brorsa med sambo och mina morbrödrar dit och så. Min kusin som är 9 år kommer också så Julia tycker det är jättekul att åka ner där. Dem blev typ bästisar första gången dem träffades :)

    Men åter till babyskyddet. Ett Teutonia Tario blev det till slut. Valet föll på detta då vi ville ha ett babyskydd som passade på vagnen och Teutonia hade det mönster/den färg som föll oss bäst i smaken :)








    Vi har gått och funderat mycket på var i bilen vi ska ha skyddet, men utan att kunna prova i praktiken så har det varit svårt så vi passade på att prova idag när vi kom hem till parkeringen...
    Att ha det bakom förarsätet var uteslutet, Daniel är så lång så han kunde inte få bak sätet tillräckligt.

    Allra säkrast är att ha det i mitten, och det funkade absolut. MEN det stora problemet då var att den/de som sitter bredvid får det jättetrångt. Och Julia har fortfarande bilstol och skulle då knappt kunna knäppa bältet.
    Ska vi åka längre sträckor utan fler personer där bak så kan man ju flytta skyddet till mitten för att öka säkerheten.
    Kan inflika med att Teutonias bilskydd är det största på marknaden.

    Fram vill vi inte ha det då vi har krockkudde. Krockkudden går att koppla ur men det var på ett sätt som gör att Daniel inte litar på det, så fram har varit uteslutet från början.

    Så enda alternativet är då att stolen får vara på högersidan bak om vi alla fyra ska åka i bilen. Den som sitter i passagerarsätet får det lite trångt men absolut inte för trångt så det vänjer man nog sig vid. Huvudsaken är att alla sitter säkert och det kommer vi göra!


    Vilse i stan

    Oj oj oj vad vi irrade in oss i stan idag. Det kvittar tydligen om man bott här i 37 år, det är lika svårt att köra i centrum ändå ;)

    Men vi fick en del gjort som behövdes göras. Först och främst var vi försäkringskassan och skulle fråga lite om moderskapsintyget. Jag har dragit mig för att åka dit för det är alltid lång kö, sen ska dem strula en del, man får alltid snacka med nån surkärring och sen så skyller dem allt på andra om det blir fel. Så jag har väl inte haft någon större lust att åka dit.

    Men fick en helt annan bild idag. Direkt jag kom in genom dörren mötte en kvinna upp mig och frågade vad jag hade för ärende. Sen tog hon mitt papper och kopierade det så att jag skulle ha en kopia och sen var det klart. Jaha typ :P  Lätt som en plätt. Sen får vi se om det strular med resten. Det jag är rädd för är att dem återigen vill ha in alla arbetsgivarintyg osv. Men allt detta skickade jag in i oktober när jag blev sjukskriven och det har ju inte ändrats ett dugg så jag hoppas dem kan titta på samma papper.

    Sen åkte vi vidare till centrum för att leta efter någon form av knäskydd till Daniels onda knä. Blev hänvisade till andra sidan stan. Innan vi körde vidare gick vi igenom Feskekôrkan, första gången för min del :) Vi fick smaka på nyfångade stora räkor :)

    Sen började vår roliga färd genom stan haha. Det finns två gator i hela Göteborg som har dubbdäcksförbud. Vi körde på en av dem gatorna idag säkert 5 gånger fram och tillbaka för vi kom fel hela tiden :P Och överallt kom vi bara fram till återvändsgränder. Men sent om sides kom vi fram. Till ingen nytta för han hittade inget till sitt knä haha!

    Så då drog vi och hämtade ut vårt nya babyskydd och spenderade sen en kvart på parkeringen för att prova var vi skulle ha det och så! Bilder på babyskyddet kommer :)

    Gårdagens goda middag!

    För ett tag sen köpte vi hem sjömansbiff och slängde i frysen för någon framtida middag. Så igår var det dax att ta ut den. Testade att göra sjömansbiff efter recept, ni vet vet potatis och kött varvat i en form.

    Det var inte svårt att göra, det som tog tid var att det skulle puttra på spisen en timme. Men gott blev det :) Helt klart något vi kommer göra igen!




    Detta recept följde vi!

    Så nära men så långt borta!

    Det blir bara mer och mer verkligt ju mer grejor vi köper hem. Men också lite mer otåligt, nu vill man ju ha bebisen också :D
    Men jag märker att det händer nya grejor med kroppen varje dag nu, så jag får nog erkänna att det känns lite marigt att åka ner ensam till Skåne hehe... Jag får inte mer sammandragningar nu, men dem är mycket starkare och känns mer. Och det trycker på allt mer, så om han inte var helt fixerad innan så känns det som att han är det nu för det hugger och ilar långt ner i magen...

    Här är gårdagens och dagens inköp, förutom sängkläderna som vi haft ett litet tag, Men inuti påslakanet ligger det täcke vi ska ha till vaggan.


    Täcke, handdukar, zinksalva, bomullspinnar, blöjor, skötbädd, alvedon och våtservetter!



    Så nu kunde vi bocka av några grejor på listan!

     


    Nu ska Daniel ut och jogga, jag får väl städa upp lite och sen ska jag börja på maten!

    Strålande sol!!!

    Har invigt min nya solstol idag på balkongen. Solen strålar från klarblå himmel idag. Vinden är stark men jag hittade lä på balkongen :)
    Solade ansiktet och magen :) Eller mest magen för jag tog med mig en tidning ut som jag låg och läste och då skymdes ju ansiktet. Men så gött att kunna sitta ute i solen! Det är ett mycket bra sätt att tanka energi!

    Idag är det 45 dagar kvar till BF. Bebisen har idag legat högt upp och tryggt mot revbenen och lungorna så det är lite tungt att andas... Andningen har varit tyngre nu kanske en vecka, det är väl för att bebisen växer och växer så det är nog bara positivt :)

    Nu käkar jag ett äpple och sen ska jag ta en dusch innan jag väcker Daniel... Antar att vi tar oss ut en runda idag i solen, så jag ska nog inte sitta där för länge nu innan. Får ta lite i taget :)

    Godnatt!

    Det blev en runda på Ikea idag. Vi kikade lite på vad vi ska ha för skötbord. Vi hade en favorit sen innan som inte finns på Ikea, men vi hittar inte den någonstans så vi får hitta en ny lösning... Vi köpte inget för vi ville tänka på det lite till.
    Men lite andra smågrejor blev det så nu kan jag stryka några grejor på inhandlingslistan :)

    Nyss åkte Daniel iväg till jobb, han fick hoppa in extra. Jag ska lägga mig och se reprisen av Sveriges Mästerkock.

    Middagen idag som var egna hamburgare blev super :D

    Inhandlingslista

    Nu har jag suttit och gjort en lista över "det sista" vi behöver handla till bebisen :P
    Det är en del. Vi tror nog och det har säkert låtit som att vi har allt och lite till men det är ju faktiskt en del viktiga saker vi fattas.

    Nästa helg får vi upp vaggan hit iallafall, en vagga som gått i arv i släkten. Men övriga grejor ska vi se till att fixa snart!

    Gjorde några tomma rutor i varje kategori ifall vi kommer på mer eller får tips av andra på saker vi behöver! :)


    Rösti

    Jag var egentligen inte hungrig ikväll efter tre-rätters-lunchen. Men för att inte vakna vrålhungrig inatt så gjorde jag ändå några rösti och stekte lite bacon!



    Nu kommer resten av kvällen spenderas framför teven antar jag! Jag känner mig trött och den värktablett jag tog vid lunchtid börjar släppa och det känns i kroppen.

    Vill helst bara ta en värktablett om dagen så jag ska försöka sova utan. Fick ett nytt recept idag på nya Citodon vilket jag hoppats på. Men 20 tabletter som läkaren skrev ut räcker ju inte fram till förlossningen. Visst, jag har några hemma också, men det finns mycket som talar för att jag kommer behöva värktabletter ett tag efter förlossningen också...
    Hon kanske är rädd att jags ka missbruka dem eller nått, jag vet inte. Men jag tar 1 tablett om dagen, man får ta 8 stycken. Så mitt samvete är gott iallafall :)

    Bebishicka på film!

    Har fått frågan hur jag kan märka skillnad på bebisens hicka och rörelser. Nu har han hickat i typ en kvart så jag passade på att filma då det är ganska stark hicka han har :)

    La dosan på magen för att tydligare se "hoppen". Hickan ger jämnt rytmiska hopp, till skillnad mot andra rörelser som är oregelbundna och mycket tydligare...

    http://www.youtube.com/watch?v=6vom2q3WjKg


    Har en del sammandragningar nu. Och hade även igårkväll.
    Har hört vissa klaga på att det gör ont när bebisen rör huvudet när den sjunkt ner men jag har glatt mig åt att inte ha ont. Men tjena, igår låg han säkerligen och rörde huvudet, det känns kan jag säga :P Ilar och gör ont...

    Men mina lyckligaste stunder är när han rör sig :) Då förstår jag vad det är jag väntar på!

    Underbar biff

    Härlig eftermiddag på stan, trevligt sällskap av min vän Michaela och lunhc på Jensen's Bøfhus. Helt perfekt! Precis vad jag behövde :)

    Vi åt trerätters :) Först friterade grejor (mozzarella, lök, jalapeno) sen åt jag flankbiff med råstekt potatis och bearnaisås och sen avslutade vi med mjukglass och strössel och chokladsås som man fick gå och hämta själv i maskinen :D

    Behöver jag ens nämna att det var såååå gott?! Biffen var verkligen något av det godaste jag ätit! Så nu har Daniel lovat att vi ska gå dit och äta som en liten sista-grej innan bebis kommer :)


    Nu drar jag till stan! :)


    Experiment failed

    Kom på igårkväll (eller ja, min mamma påminde mig hehe) om att det var föräldrargrupp idag på mvc. Daniel jobbade ju natten så han kunde inte följa med så jag la mig tidigt så jag skulle orka ta bussen...

    För att slippa blodtrycksfall bestämde vi att Daniel skulle bre en macka till mig direkt han kom hem så jag åt något innan jag ens reste mig ur sängen... Det kändes mycket märkligt att få en macka uppkörd i ansiktet innan man ens öppnat ögonen ;)
    Nog har man ätit snabbt inpå uppvaknande förr men detta tog priset...

    Sen låg vi och småpratade tills jag gick upp...

    Men den där mackan hjälpte absolut ingenting. Jag fick ändå värsta blodtrycksfallet. Att sitta rakt upp och ner på en stol funkar inte för mig på förmiddagen... Fick gå ut en stund från rummet och sen när vi skulle se en film fick jag ligga på soffan...

    Nu är jag hemma igen och ska vila lite, sen ska jag möta upp en vän i stan så ska vi käka lunch :) Solen skiner härligt så hoppas vi kan hitta en uteservering i lä, det kan nog bli hur gott som helst :)

    Veckomenyn

    Så här ser vår veckomeny ut denna veckan:

    Måndag
    Hanna: Stekt kassler, kokt potatis, turkisk youghurt med vitlök
    Daniel: Korv och pasta

    Tisdag
    Hanna: Hemmagjorda rösti, bacon, lingonsylt
    Daniel: Fläskfilé, potatis, brunsås

    Onsdag
    Egna hamburgare

    Torsdag
    Sjömansbiff, potatis

    Fredag
    Hanna: Chili con carne med bröd
    Daniel: Chili con carne med ris

    Lördag
    Hanna: Kycklingwok, nudlar
    Daniel: ?

    Söndag
    Hanna: Köttgryta, potatis
    Daniel: Kycklingklubbor, ris, currysås


    Här är dagens middag, suuuuupergott är det med stekt kassler!


    Lugn kväll

    Jag spenderade en del av min dag framför vasken idag och diskade. Fint i köket blev det och jag tycker verkligen att det är mycket roligare att gå ut där nu... Och att laga mat är inga problem då man har stora lediga ytor och rena skärbrädor och knivar.

    Men så varför diskar vi inte oftare då? :P Det är frågan... Ingen av oss finner det roande och jag är väl den som finner det mest roande att ta fram massvis med redskap när jag lagar mat :P Så det blir fullt på bänkarna snabbt. Men idag tänkte jag diska upp efter att jag lagat mat så får det iallafall vara fint ännu en dag :)

    När Daniel åt frukost åt jag en omelett med kyckling, lök, vitkål och curry.

    Sen åkte vi och veckohandlade och kom innanför dörren för 20 min sen och då fick Daniel skynda iväg till jobb...

    Min kväll blir nog väldigt lugn. Inget planerat och imorgon ska jag in till stan så jag ska nog passa på att vila kroppen... Middag och sen slapp i soffan får det bli :)

    "Men tjänare vilken bula!!!"



    Hanna: Asså jag går in i vecka 34 imorgon!
    Daniel: Wow, det går undan!

    Folk varnade mig att det skulle gå sååå sakta att vara gravid. Jag tycker veckorna flyger fram :) Iallafall änsålänge, det kanske stannar av mot slutet. Den tiden den sorgen...

    Idag går jag alltså in i vecka 34. Känns helt overkligt faktiskt för jag hänger inte med :) 8 veckor kvar, inte så lång tid ju, det fixar vi. Och snart kommer förhoppningsvis våren med buller och bång så man kan vara ute på balkongen hela dagarna!


  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 08-May-2011
  •  Du är gravid i vecka 33+0
  •  Bebisen väger c:a 2238 gram.
  •  Bebisen är c:a 45,5 cm från hjässa till fot.
  •  Du har klarat av 83% av graviditeten.
  •  Du har 48 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 01-Aug-2010 till 30-Oct-2010
  •  Din andra trimester varar från 31-Oct-2010 till 27-Jan-2011
  •  Din tredje trimester varar från 28-Jan-2011 till 08-May-2011


    För att ge Julia en mer verklig bild av hur mycket bebisen väger nu så fick hon hålla fram sina händer och så la vi en 2-liters juicepaket i hennes famn. Lättare att få en klar bild av en viktenhet om man får känna på den :) Hon tyckte det var ganska tungt så hon börjar förstå att bebisen blir stor :)
  • Och snacka om att barn är öppna. Igår på badhuset fick jag många stora barnögon på mig och vissa kunde ju bara inte hålla inne sina känslor. Flera gånger såg jag hur barn pekade och sa "Mamma, mamma, titta hennes mage!" :) Jättegulligt.

    En kille tog priset. Jag satt på kanten i bubbelpoolen för att värma benen. Och så var där ett syskonpar på kanske 6-8 år. När jag reste mig upp så glodde killen helt förvånat sen utbrast han "Men tjänare vilken bula!!!"



    Handavtryck på magen!

    Innan när bebis hade hicka så la jag handen på magen för att känna. Kallade på Daniel för att han skulle få känna hur hickan kändes, men hans fokus flyttades till helt andra grejor.
    När han kom in i rummet så bara utbrast han "Vad har du gjort?"

    Jag fattade ju ingenting. Så hämtade han kameran och bad mig lägga på handen igen, sen efter att jag tagit bort den så fotade han. Så här ser det ut ett rätt långt tag efter att jag flyttat handen :P



    Varför det liksom? :P


    Härlig gammal lada

    Denna ladan kör vi förbi lite då och då och jag bara älskar den!
    Den fascinerar mig verkligen för hur kan den stå kvar?

    Storm efter storm, otroliga mängder snö två år i rad och allt vad den utsätts för. Ändå står den där.
    Och har sett likadan ut i flera år.



    Var tvungen att fotografera den idag, för helt plötsligt en dag så är den väl borta. Men inte är det nästa Gudrun som plockar den. Den måste nog rivas om den någonsin ska bort ;)

    Badhuset

    Godkväll!

    Jag är totalt slut i kroppen. Vi åkte till Åbybadet idag och av bad brukar jag vanligtvis bli trött, så nu är det katastrof :P
    Vill bara lägga mig ner så jag ska faktiskt lägga mig snart, får ligga och läsa en stund :)

    På Åbybadet har dem en varmvattensbassäng som är jättego för mig att ligga i. Tyngdlösheten i kroppen gör ju att den inte påfrestas. Tyvärr skulle det vara babysim där idag så vi hann bara vara i den bassängen 20 min. När Daniel och Julia gick till 50-metersbassängen och simmade så satte jag mig i en solstol vid bubbelpoolerna och bara lutade mig tillbaka och slappade. Skönt med miljöombyte ibland :)

    En mamma satt i bubbelpoolen med en bebis som fullkomligt älskade att bada. Han klappade händerna och räckte ut tungan :)

    Längtar tills vi kan åka dit med vår lille kille. Han ska vänjas vid vatten eftersom vi seglar. Skulle han ramla i havet så bör han inte vara rädd för vatten iallafall... Det lär ju dröja några år innan han ramlar i vattnet eftersom han inte kan gå detta året och nästa år kommer vi nog få ha sele på honom. Men har dem bara flytväst på sig så är det ju bara kul att få bada lite ;) Julia har ramlat ner från en brygga för några år sen... Shit happens :)

    Efter badet åkte vi snabbt hem och käkade lite korv och makaroner. Sen åkte vi och lämnade Julia. 20 mil spenderades i bilen och det hann bli mörkt innan vi kom hem igen... Då gick Daniel och la sig för att sova en timme då han ska hoppa in och jobba extra inatt. Jag fixade middag sålänge.

    Detta bjöds han på när han kom upp


    Potatisklyftor med bearnaisesås, stekt kyckling med ost och tomat, sparris och grönsaker.

    Middagen fick mycket bra betyg. Han sa att han kunde äta minst lika mycket till, men inte för att han var hungrig utan för att det var så himla gott :)

    Myskväll med Skrållan!

    Efter middagen, som faktiskt var väldigt god trots enkelheten :P, så dukade vi fram varsen tallrik med chips, grönsaker och dipp... Gott :)




    Hade filkväll även idag och dagens film var Tjorven och Skrållan. Hon är ju alldeles underbart söt den lilla Skrållan... Men vi får hoppas att vår lille kille inte blir ens hälften så busig och rymmer så mycket hehe...




    Nu ligger Daniel och läser för Julia och jag antar att vi strax stupar i sängen vi också. Jag är så himla trött idag att ögonen gått i kors. Förstår inte varför för jag tyckte jag sov bra inatt. Men när man är gravid har man ju alltid något att skylla på ;)

    Godnatt!

    Haha!

    Nu kom dem hem igen. Och till min förvåning plockade Daniel upp allt bröd ur väskan igen.


    Hanna: Hittade ni ingen damm?

    Daniel: Jo men inte ett fågelkräk så långt ögat nådde!


    Haha!

    Vacker dag!

    Vi har haft ganska fullt upp idag. Först nu kan jag andas ut lite i min ensamhet! :) Bara jag och tystnaden är hemma...

    Kvällssolen avbildad från våran balkong alldeles nyss! Så här fint har det varit hela dagen!



    Efter frukost ringde en gammal jobbekompis till Daniel och sa att dem var en man kort på innebandyn. Bara skojmatch så inget allvarligt men han frågade om Daniel kunde hoppa in och spela lite. Rätt kul för Daniel sa senast igår att han var sugen på att börja spela innebandy på hobbynivå. Han är ju elitspelare sen innan... Bara för att ha en hobby och lite lagträning...
    Jag och Julia hängde på ut i det fina vädret för att slippa sitta hemma och vänta. Han skulle spela i Haga och där är så fint. Jag skäms nästan att jag bott i Göteborg 3 år utan att ha gått runt i Haga. Vackra gamla byggnader och när solen gassade fylldes gatorna och uteserveringarna med folk! :)

    (Fast Daniel har bott i Göteborg i 37 år och har varken varit i Botaniska trädgården eller på Ullevi så jag ligger i lä haha)

    Sen har vi haft besök av Julias farmor och farfar. Vi bakade stora chokladmuffins och bjöd på. Kanongoda :D

    Jag och Daniel idag, foto taget av Julia.


    Och nu precis gav sig Daniel och Julia ut på en cykeltur. Vi hade massor med brödskalkar kvar sen vi gjorde smörgåstårtorna så dem skulle hitta någon damm och mata änder :)




    Strax ska jag börja på vår exklusiva lördagsmiddag; fiskpinnar och kokt potatis :P

    50 dagar kvar!




    Filmkväll

    Nu har vi haft taco- och filmkväll. Det blev ett gäng Pippi Långstrump-avsnitt ;)




    Daniel som bara hann sova ca 4 timmar i förmiddags mellan jobb och barnmorska däckade totalt i soffan och nu precis borstade han tänderna och ska lägga sig. Det är ytterst sällsynt att han lägger sig så här tidigt. Jag vet inte sist han la sig innan midnatt :P

    Julia har han nattat och kvar uppe sitter jag. Jag vet inte om jag kan somna redan men man kan väl försöka :) Så vaknar vi alla pigga och utvilade imorgon!

    Glöm inte Earth Hour imorgon!!!

    Bebisrörelser på film igen :)

    Det är ju omöjligt att låta bli att filma magen ibland när den rör sig alien-aktigt hela tiden haha :)
    Idag har han rört sig oavbrutet från ca kl 12 och håller fortfarande på nu 5 timmar senare. Magen rör sig på alla håll och kanter!

    Daniel säger alltid att han har svårt att urskilja mina andetag från bebisrörelser så jag gjorde det lätt för er och höll helt enkelt andan. Så alla rörelser är innifrån :)

    På denna filmen så väljer han plötsligt att byta sida från vänster till höger.
    http://www.youtube.com/watch?v=P4pA8CygUfk


    På denna rör han sig hela tiden, men kolla efter 19 sekunder. Ser det inte ut som han knackar på magen då? :P Han vill komma ut nu!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb05r2_uwqw


    Nyss damp posten ner i hallen. Och med den kom en jättesöt napp från MAM :) Tack!
    Extra mjuk silikon är den gjord av så den ska han nog trivas med.


    Bebisens hjärtljud

    Nu har vi kommit hem efter både besök hos barnmorskan och efter att ha hämtat Julia i skolan.



    Det gick jättebra hos barnmorskan. Tog SF-mått och vikt, blodprov och lyssnade på hjärtljuden.
    SF-måttet hade bara ökat 1 cm men det gör ingenting för det låg lite högt förra gången och har lagt sig bättre på kurvan nu :) Min vikt hade ökat normalt sen sist. Jag ligger nu på +15 kg sen inskrivningen.

    Blodprovet visade att blodvärdet sjunkit ner en aning, från 120 till 115. Gränsen för när man ska börja ta extra järntabletter är 110 så jag ligger bra till där änsålänge. Får se efter nästa gång ifall jag behöver extra tillskott. Skulle tänka på att äta nötkött och spenat och sånt. Och helst ihop med c-vitamin. Skulle undvika att dricka mjölk ihop med middag för det hämmar upptaget av järn, det visste inte jag.
    Mitt blodtryck var lite högre än innan men fortfarande lågt.

    SF-mått = 33 cm
    Mitt blodtryck = 110/69
    Lillens hjärtljud = 150

    Vi spelade även in lillens hjärtljud. Här kan ni lyssna på det http://www.youtube.com/watch?v=oFUA-yyNBKY 



    Var tog våren vägen?

    Igårkväll när jag skulle lägga mig lät det som att en bil körde in i något på parkeringen. Så jag drog upp persiennen för att kolla. Men min fokusering fastnade på något helt annat än bilen. Det toksnöade ute och började bli helt vitt på marken :O

    Sen vaknade jag kl 4 inatt och gick upp och kissade och allt utanför fönstret var bara vitt vitt vitt!

    Imorse såg det ut såhär.






    Dock ska det vara 3 plus imorgon, 4 på söndag, 7 på måndag och 9 på tisdag så denna snön ligger nog inte kvar länge :)

    Akrobatik

    Idag var vi iväg och köpte stödstrumpor till mig då jag börjar bli svullen runt anklarna. Vill helst inte att det ska eskalera så jag köpte dem i lite förebyggande syfte.
    Men oj oj oj vilken akrobatisk övning det är att få på dem :P




    Jag kan ju knappt ta på mig vanliga strumpor längre, så dessa är nästintill omöjliga...

    Men man kan om man vill :P

    Har nyss käkat chicken nuggets med ris, ska slänga mig på soffan nu! :)


    Vart tog konditorierna vägen?

    Här sitter jag med leverpastejsmackor och vatten... Sitter och lyssnar på musik, bebisen har en tendens att alltid röra på sig så fort Popular med Eric Saade spelas :P Samma när den gick på TV. Betyder det att han gillar låten? Hehe...

    Igår sydde jag ytterligare en mössa. Försöker mig på olika konstelationer och utföranden för att se vad som blir bra... Stor skillnad på olika trikå-tyger har jag märkt. Ap-tyget ger ganska tighta mössor medan som detta marinblåa kan man stretcha hur mycket som helst...



    Jag vet att stjärnan inte blev helt perfekt, jag ska hitta någon annan metod som funkar bättre när jag ska ha på applikationer sådär. Men sen så tror jag inte folk ser det när bebisen väl har mössan på sig, för vem fokuserar på mössan och inte bebisen då liksom ;)

    När vi var ute och körde igår så blev Daniel hysteriskt sugen på ciabatta-bröd. Men det blev långt letande efter sånna. Dels kunde vi konstatera att konditorier knappt finns längre och dem som fanns hade mest sliskiga kakor. Ett konditori hade ciabatta - på fredagar! Tack och hej.
    Till slut hittade han iallafall i en vanlig mataffär och sen bar det hem så gjorde vi fina mackor med ost, gurka och tomat och så satte vi oss i solen på balkongen :) Mys!

    Att sitta i bilen och kanske följa av lite här och där är vad jag klarar nu tyvärr :( I förrgår hade jag så sjukt ont på kvällen så jag bara låg på sängen och grät och var helt väck. Då gav Daniel sig fan på att jag inte skulle ha det sådär så han kom med en Citodon till mig och med den tonen i hans röst visste jag att jag inte hade något val :P Det var bara att ta den.
    En timme efter att jag hade tagit den fick jag glass ute i soffan. Kunde ta mig dit utan smärta så Citodonen hjälper jättemycket. Tyvärr innehåller den ju morfin och det känns ju sådär att ta dem. Men min kära sambo anser att bebisen knappast mår bättre av att jag ligger och gråter av smärta i flera timmar, och det är nog så...


    Imorgon ska vi till barnmorskan igen. Då måste vi ta upp det här med tabletterna igen. Jag måste nämligen ha ut fler Citodon. Så det får nog bli en ny läkartid. Jag vet flera andra med foglossning som får ut Citodon, och jag fick ju det av min förra läkare. Man ska bara inte överskrida daglig rekomendation på 8 tabletter (!) om dagen. Jag vill ta en på kvällen, inte totalbedöva mig hela dagen (även om det såklart skulle vara skönt).




    Nu syns naveln genom linnet ;)

    Idag ska jag inte göra många knop. Ska ta ett bad sen när jag vet att frukosten inte gett mig blodtrycksfall... Sen blir det inte mycket mer gjort idag...

    Nödutgång :P

    Så här kan det visst se ut när man sovit 2 timmar på dragkedjan till sin tröja :P




    Lillen kanske kan öppna innifrån och ha det som en nödutgång ;)

    ________________________________________________________________________

    Kvällen är inge rolig, jag har jätteont i ryggen och kan knappt gå alls på mitt högerben :( Känns trist att hela skiten antagligen kommit tillbaka men Daniel påminde mig om att jag skulle njuta av att ha haft 2 veckor utan problem. Och visst har jag njutit den tiden, men jag hoppades ju att det skulle fortsätta så.

    Men vi var förberedda på att det kunde vända igen och tyvärr är det nog vad det gjort. Vet inte varför, lillen ligger absolut långt ner fortfarande, det känner jag.
    Men jag har ju klart använt kroppen mycket mer senaste veckorna än vad jag gjort på länge innan dess...

    Men men, nu är det såhär och då får vi rätta oss efter det. Vi kan ju inte göra mer än acceptera och nu blir det flera dagars full vila för min del... Kanske skulle tappat upp ett bad nu? Låter gött men känns lite sent, jag är ju ganska trött...

    Får se hur jag gör :) Går iallafall snart och lägger mig i sängen eller soffan så kroppen får vila! Godnatt!

    Proppmätt

    Jag hängde med till Skatås när Daniel skulle springa. Det blev dock lite sent så solen hade gått ner när vi kom fram och det var väldigt kallt att sitta ute. Efter en halvtimme gick jag in och satte mig på caféet.

    När jag trodde att det var 5 minuter tills Daniel skulle komma så gick jag ut för att möta honom. Då kom han haltandes i trappan. Han har fått problem med sitt knä nu sen han började jogga i år. Som det är nu är han osäker om det ens blir något Göteborgsvarv :( Men vi får hålla tummarna för att det onda går över.
    Det blev inte milen heller, det spåret var fullt med snö så han hade ramlat efter bara 200 meter och fick istället ta 8 km-rundan.

    Sen åkte vi hem och började direkt på maten. Idag blev det kassler i chilligräddsås med konserverade päron och ris. Man skivar kassler och lägger i en form, skivar konserverade päron och lägger över kasslern, vispar grädde och häller ner chillisås och brer detta på kasslern och sen in i ugnen.
    Fick en riskokare i födelsedagspresent och den hade premiär idag och det var jättesmidigt :)


    Fråga från läsare

    hur har ni tänkt göra med bvc den första tiden eftersom ni ska ut i segla såpass tidigt efter ankomsten?


    Svar: Detta är inget vi diskuterat hemma då vi båda nog insett att det inte blir problem. Men det var bra att du frågade för jag och sambon fick en chans att snabbt diskutera det och vi är fortfarande inte oroliga att vi stöter på problem :)

    Bebisens ankomst är 8 maj. Vi hoppas på att kunna segla iväg den 18 juli då Daniel går på semester. Det betyder att även om bebisen blir en vecka sen så kommer han vara 2 månader gammal när vi sticker.

    Rekomendationen är att man de första 1-2 månaderna går till BVC 1 gång/vecka. Mellan 2-12 månader går man dit en gång/månad.

    Det vi kom överrens om var att vi givetvis bokar in en tid på BVC precis innan vi sticker så att vi vet att allt står rätt till med lillkillen och att det inte är några problem för oss att sticka iväg :)
    Vi kommer även hålla oss på svenska kusten vilket innebär att svensk sjukvård är nära. Om vi inte ligger i hamn så finns sjöräddning och helikopter oss till hands om det skulle vara akut.

    Vi är redan i full gång med att planera seglingen och vad vi behöver med oss och så för att bebisen ska må så bra som möjligt. Och vi tror på att om vi som familj kan sticka ut och segla och göra det vi mår bäst av så kommer även bebisen må kanon! :) Han kommer ju få uppmärksamhet 100% av tiden då vi slipper allt husgöra som att städa och laga mat och allt det där...

    I sommar ska vi bara njuta med vår bebis, med Julia, med släkt och vänner, grilla och kolla på solnedgångar! Då mår vi som bäst! :)








    Vår! :D



    Enligt SMHI är det nu vår i Göteborg. Under en hel vecka har medeltemperaturen varit över nollan och då är det alltså vår... Skönt att höra!
    Idag skiner solen från klarblå himmel, men det är allt lite kyligt i vinden...

    Jag hade en konstig och jobbig natt. Kunde inte somna så jag somnade nog inte förrän halv 2, vaknade kl 3, somnade om, vaknade halv 5 och kunde inte alls somna om. Låg och vände och vred. Till slut gick jag upp och la mig i soffan för att byta miljö. Somnade nog inte på 45 minuter.
    Klockan 7 kom en mycket förvånad Daniel ut och frågade vad jag gjorde i soffan :P

    Sammanlagd sömn inatt blev alltså kanske 4 timmar vilket är toklite och inte alls godkänt om jag ska orka med en dag.

    På föräldragruppen pratades det lite om förlossning och planering inför den och så. Vi fick även massageövningar så nu kommer inte Daniel undan ;) Här ska det övas inför förlossningen...
    Vi kunde konstatera att jag är yngst i gruppen och Daniel är äldst, men det verkar helt klart vara trevliga människor där. 4 par är vi.

    Efter det åkte vi och veckohandlade, gick hyffsat snabbt. Vi handlar oftast i samma affär så vi gör handlelistan i ordning efter hur varorna kommer och då kan man lättare flyga fram genom affären :)

    Vid 13-tiden la vi oss på sängen för att vila lite, vilket resulterade i att vi somnade såklart :P Jag gick upp vid 15 och Daniel sover ännu :)
    Han ska ut och springa milen i Skatås idag och tanken var att jag skulle hänga med och sitta och sola men jag ångrade mig pga trötthet. Men nu när jag sovit så lockar faktiskt solen igen. Lite äpple och dricka och en varm jacka kan nog förgylla min eftermiddag :D

    Faaaan

    Bakslag :(
    Idag när vi var ute och gick i en affär så bara högg det till i ryggen och nu har jag jätteont igen :( Alvedonen som läkaren skrev ut till mig funkar föga. Det enda som biter på smärtan är Citodon men det ska man ju undvika sista graviditetstiden. Ska träffa barnmorskan imorgon, får se om vi bokar in en ny läkartid.

    Jag blir så arg och besviken när jag har ont, allt känns bara hopplöst.

    Har iallafall köpt mer tyg idag så om jag kan röra mig lite imorgon så kan jag iallafall sy. Daniel ska försöka springa milen i skogen så han är ju borta ett tag mitt på dagen. Just nu är han och hämtar pizza. Jag är grinig av värk och han blev grinig av hunger så han löste det på det sättet :P

    Ikväll blir det soffläge, värktabletter, spikmatta och tens för min del. Vi ska på första föräldragruppsmötet imorgonbitti så jag får lägga mig tidigt...

    Fler mössor ;)

    Hur många mössor behöver en bebis hehe :P
    Daniel säger att vi inte behöver fler så jag får väl börja ta upp beställningar istället :)

    Jag har gjort några till idag, så nu har vi detta gäng med mössor



    Har redan några till på G, men funderar på om jag ska göra dem i lite större storlek så kan man ha dem som sommarmössor på båten. Det blåser ju ganska mycket när man seglar så det kan vara skönt att ha något på huvudet då :) Det har ju jag också, dels för att det blåser in i öronen och dels för att håret inte ska flyga överallt :)


    På bilden nedan har jag både mössa och luvan på jackan uppe. Men så blåste det också halv storm och var skyhöga vågor :P Googles fick jag ha för Daniel aldrig varnade om brottvågorna som kom. Han duckade, men jag satt bakom honom och blev översköljd hela tiden! :P


    80% - 55 dagar kvar!

    Wow, idag går jag in i vecka 33. Jag kan inte riktigt haja att tiden faktiskt går så fort. Kanske att den går fortare nu också för att jag börjat kunna göra mer... Då springer tiden iväg på ett annat sätt än om jag bara skulle legat i soffan!

    55 dagar kvar nu! Jag vandrar med min lilla figur på nedräkningstavlan varje dag :)

  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 08-May-2011
  •  Du är gravid i vecka 32+0
  •  Bebisen väger c:a 2035 gram.
  •  Bebisen är c:a 44,4 cm från hjässa till fot.
  •  Du har klarat av 80% av graviditeten.
  •  Du har 55 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 01-Aug-2010 till 30-Oct-2010
  •  Din andra trimester varar från 31-Oct-2010 till 27-Jan-2011
  •  Din tredje trimester varar från 28-Jan-2011 till 08-May-2011


    Kroppsligt mår jag mycket bra i jämförelse med bara för några veckor sedan. Jag har ont i höger höft/skinka/ben men det är överkomlig smärta, förutom vissa kvällar då det gör mycket ont. Men jag är ju så mycket rörligare i kroppen och kan göra mycket mer nu. Bara att sitta upp och äta middag, sitta på golvet och klippa tyg, vända sig hyffsat i sängen osv osv. Sånt som jag inte kunnat göra smärtfritt innan...
  • Genom ändrade kostvanor hoppas jag nu också bli av med blodtrycksfallen. Halsbränna har jag ingen *peppar peppar* och bristningarna lyser med sin frånvaro på magen :)
    Vatten har jag börjat samla på mig lite. Händerna och fötterna är lite svullna ibland men det är inget som gör ont, utan det blir bara lite ömt. Kanske att det kommer öka lite men då får jag väl köpa stödstrumpor isåfall.

    Så helt plötsligt så är denna graviditeten ganska lätt att ha att göra med :) Visst gör det ont lite här och där och stramar i magen och inte är jag direkt smidig :P Men att slippa foglossning är det bästa som hänt mig detta året! Nu känner jag inte längre panik över att kanske behöva gå några dagar över tiden, innan var det helt otänkbart!

    Nu ska jag vila i soffan lite, sen ska jag sy! :)


    Pretty woman

    Ligger i soffan och ser på Pretty Woman. Eller det är reklam just nu. Den filmen har man ju sett hur många gånger som helst, ändå kan man se den igen :P

    Har lite godis kvar i en påse breve mig men det där med att äta fler gånger under en dag och äta lite mer än vanligt har gett resultat på flera håll. Inget blodtrycksfall idag och jag är inte sötsugen. Jag har helt enkelt varit hungrig innan...

    Funderar på om jag ska lägga mig i sängen sista timmen av filmen och ligga på spikmattan. Eller så väntar jag tills det är en halvtimme kvar. Brukar ju somna på spikmattan och det vore ju synd att missa slutet av filmen hehe...

    Funderar även på om man skulle göra en mössa till Julia. Hennes jacka är lila så det kanske vore coolt med en lila ap-mössa till henne också? Vågar jag göra en utan att mäta hennes huvud först tro?
    Jag tror faktiskt jag gör det :) Jag skulle själv vilja ha en sån mössa, tyget är hur skönt som helst hehe...

    Men men, nu ska jag tillbaka till soffan... Sen blir det sova, tröttis är jag :) Godnatt!

    Ap-mössa

    Åh himmelskt mycket enklare att sy i aptyget som är lite tjockare. Inte ett enda problem fick jag. Tog inte många minuter att göra denna mössa :)
    En lila ap-mössa blev det. Men jag blev ovän med kameran för den ger inte alls en rättvis färg på mössan. Det blir bäst i dagsljus så jag får väl ta ett nytt foto imorgon :)




    Byxorna har en mer rättvis färg. Ganska mörklila är tyget.
    Byxorna, en brun body och mössan kan nog bli fint ihop :)


    En randig bebismössa :)

    Hittade ett mönster på hur man gör en mössa. Dock var mönstret gjort för större barn så jag gjorde min egen version av det. Som vanligt sydde jag i ett tyg jag inte gillar så värst mycket. Men detta tyget är verkligen värdelöst att sy i... Så jag kan lika gärna slänga det...
    Men nu vet jag iallafall hur man gör så nu ska jag försöka göra fler i tyg som jag gillar :)



    Han kan ju ha denna som extramössa :) Det är ju inget fel på den och den passar till hans randiga byxor!


    Köttfärssoppa

    Häromdagen gjorde jag ju en köttfärssoppa att ha till luncher under veckan.
    Åt nyss ytterligare en portion av den och har nog 1-2 portioner kvar. Så den räckte i några dagar :) Riktigt skönt att ha något färdigt i kylen som man bara kan värma på. Och den kan ju inte vara något annat än supernyttig.




    Jag går inte längre efter recept när jag gör soppan utan kör från huvudet och efter kylens tillgångar.

    I denna omgången soppa hade jag:
    - 500 g blandfärs
    - en halv normalstor rotselleri
    - 2-3 morötter
    - 300 g kålrot (stor som ett äpple ungefär)
    - 10 cm purjolök
    - 2 grönsaksbuljongtärningar
    - 2 köttbuljongtärningar

    Man steker färsen och hackar den till småbitar, sen slänger man på grönsakerna. Gör så mycket grönsaker att det nästan fyller kastrullen, det sjunker ihop mycket sen när det kokar. Häll på vatten (i denna soppan hade jag nästan 2 liter). Smula över buljongtärningar och låt koka tills grönsakerna är mjuka. Jag kryddade även med lite peppar och örtsalt.

    Om man har köksmaskin är detta en av de enklaste och snabbaste lunchar som finns. Under tiden färsen steks så river man grönsakerna på 1 minut. Sen får den stå och koka för sig själv, tar kanske 10 minuter max.

    Smaklig spis!

    Dra på trissor

    Jag har inte fått något blodtrycksfall idag :)
    Kanske inte låter så speciellt men det är det. I många veckor nu har jag fått det varje förmiddag efter frukosten. Jag blir tokyr och svimfärdig och måste ligga ner och helst somna för att bli av med yrseln.

    Men fick ju rådet att äta något litet bara så att kroppen kom igång sakta. Igår fick jag bara lite yrsel och idag har jag inte känt det alls. Så det går åt rätt håll!

    Givetvis kan det komma senare också men det är en positiv vändning att jag ej fått det ännu! :)

    Det blir inget stan idag, skulle fikat med några kompisar men flera fick hoppa av pga förkylningar/foglossning. Så vi bestämde nästa söndag istället! Mig gör det ingenting, jag är ju i en trött period och ligger gärna i soffan.

    Ska ta ett bad strax! :)

    Min kväll igår

    Godmorgon!

    Nu är jag vaken och sitter här med en ostmacka. Håller på att prova en nytt sätt att slippa blodtrycksfallen. Jag ska äta något litet först och sen efter en stund äta mer... Får prova några dagar innan jag vet resultat. Detta är andra dagen bara!

    Vi har problem med vårt internet på kvällarna. Eller mottagning överhuvudtaget till lägenheten. Hemtelen och internetet slutar fungera och jag får kass mottagning på mobilen. Och det ligger ju inte ens under samma nät. Mysko är det!

    Så jag kunde inte lägga in denna bilden igår innan jag la mig. Så här spenderade jag iallafall min lördagskväll. Liggandes i soffan med tända ljus, melodifestivalen och godis =D Jag har fått lite dille på dumle och gelehjärtan just nu...




    Nu ska jag ta det lugnt på förmiddagen för att undvika blodtrycksfall, sen ska jag duscha och antagligen dra mig till stan en liten kortis :)

    Äter jag för lite tro?

    Jag har ju såklart gått upp en del i vikt dem senaste 7 månaderna och man får ju inte direkt jättebra självförtroende när plagg efter plagg sitter alldeles för tight och inte går att använda.
    Mest vikt har helt klart satt sig på magen och sen har det jämfördelats lite på hela kroppen, men ändå inte så det syns något nämnbart!

    Men jag har varit lite rädd att jag gått upp för mycket i vikt och att det kommer ta åratal innan jag är av med extrakilona. Men mitt sug efter mat är för stort och jag är hungrig hela tiden...

    Satt idag och läste om kosten för att se hur mycket extra man ska äta per dag under graviditeten och då insåg jag att jag äter för lite... Inte konstigt jag är hungrig och sugen på något hela tiden om jag äter för lite.

    Normalt ska man ju äta frukost, lunch och middag plus 2 mindre mellanmål. Utöver det ska jag nu även äta 2 extra matiga mellanmål och en frukt per dag... Så många gånger äter jag verkligen inte.

    Idag har jag ätit:
    - Macka med ost, ett glas vatten
    - Rågflingor med mjölk och jordgubbssylt, ett glas vatten
    - Köttfärssoppa med rotfrukter, en ostmacka, ett glas juice
    - Kyckling, kroketter, bearnaisesås, ett glas coca cola

    Det där är ju knappt tillräckligt i normalt tillstånd, och absolut inte tillräckligt nu isåfall... Eller?
    Kanske ska försöka peta i några frukter och kanske lite gröt eller något en extra gång om dagen, så kanske mitt sug försvinner. Jag vill ju inte äta för lite. Samtidigt som jag inte vill totalexplodera av extra övervikt...

    Har tyvärr börjat samla vatten nu, anklarna syns inte varje kväll, och det lär ju väga lite. Men mitt mål är ju att komma i alla mina vanliga kläder senast den 10 juli...


    Detta var min middag iallafall, otroligt gott, men känns konstigt när man inte blir mätt av en hel middag :P



    Nu blir det melodifestivalen och lördagsgodis! :D

    Hoppsansa :)

    La mig i soffan för att vila innan vid halv tio. Var nog rätt trött för jag vaknade och gick upp tjugo över ett. Så nästan 4 timmar sov jag :)
    Min tanke var attjag skulle hunnit med både ett bad och lunch innan Daniel kom upp hehe... Men han kommer upp strax så jag får äta lunch när han äter frukost så får jag ta badet efteråt...

    Jag sitter här just nu och funderar på om jag ska ta en runda ner till Skåne trots allt... Ville ju inte det innan pga foglossningssmärtan. Kunde ju knappt sitta i en bil och tanken på tåg/buss var ju otänkbar. Men nu när jag känner mig bättre så skulle det vara kul att komma ner. Lite sällskap om inte annat, blir ju många långa ensamma timmar här hemma när Daniel jobbar.

    Vår tanke är isåfall att jag åker ner den 29 eller 30 mars och så kommer Daniel och Julia efter den 1 mars. Och att vi sen åker hem tillsammans den 3 mars... Ska prata med Daniel om det lite till idag, sen får jag nog boka biljetter isåfall...

    Nu ska jag gå in och väcka honom!

    Bebis sparkar på skålen

    Godmorgon! Här sitter jag, klockan är halv åtta och jag känner mig faktiskt hyffsat pigg. Sov ca 6,5 timme i sträck inatt, utan att ens vakna när jag vände mig tror jag. Inget jag blev medveten om iallafall.

    Det är fullt dagsljus ute, dock mulet.

    Igårkväll kunde jag inte låta bli att fortsätta filma magen. Fick till en video där man väldigt tydligt ser hur han håller på där inne. Jag hade nämligen min godisskål på magen och dn hoppar ganska mycket :P

    Kolla här: http://www.youtube.com/watch?v=PEhu9RuWD-Q han börjar röra sig efter att musiken kommit igång.

    För övrigt vet jag inte alls vad som händer idag. Inte mycket antar jag. Jag lär däcka i sängen/soffan en stund på förmiddagen och sen kanske sy något litet. Sen är det ju melodifestivalfinal ikväll! Då blir det popcorn :D

    Chicken nuggets

    Middag idag blev chicken nuggets och ris. Det föll mig helt i smaken :)




    Nu har jag gjort mig en liten skål med blandat fredagsgott och ska lägga mig i sängen och titta på TV. Godnatt!

    Videoklipp bebisrörelser



    Satt nyss och filmade magen och har nu massor med klipp med rörelser och flera där magen är helt stilla :P Svårt att få han att sparka på kommando.
    Den bästa filmen gick inte att ladda upp på youtube, okänt fel stod det bara. Får försöka senare.

    Men här är iallafall en liten titt. Ni måste vara beredda från början för det är dem första 10-15 sekunderna som man ser hur han trycker sig utåt. Sen stannade han i uttryckt läge så andra halvan av klippet är magen stilla.

    http://www.youtube.com/watch?v=pSXnT0KpJIw

    Jag filmar uppifrån så det svarta ni ser är linnet. Så kanske det är lättare för er att lokalisera. Sorry om det är lite suddigt...

    Måste skicka detta klipp till min brorsa, han tror inte alls på att man kan se rörelser utanpå magen :P

    Sytt nya kläder

    Det har toksnöat hela dagen här. Vi har knappt sett husen på andra sidan gatan ens...




    Så Daniel satte sig och spelade dataspel och jag satte mig och sydde kläder till lill-pågen. Det blev ett par lila ap-byxor och en grå tröja. Jag ville testa att göra en tröja och valde därför ett ganska tråkigt tyg, för om jag skulle misslyckas så vill jag helst inte slänga något fint tyg.
    Jag är nöjd med byxorna och hyffsat nöjd med tröjan, tror inte jag försöker med fler då det var ganska svårt. Får hitta något annat mönster. Jag efter-apade en tröja jag köpt.

    Om man pimpar tröjan med något tryck eller första bokstaven i namnet så ser den nog lite bättre ut iallafall :)



    Efter snön kom solen och det blev en superfin kväll. Vi hade öppet balkongdörren och det hade nog någon annan i samma hus också för det strömmade ut dansbandsmusik :P
    Hoppas det blir fint väder i helgen och i veckan så jag kan inviga min solstol!

    You Tube videor på Julia

    Nu är vi hemma igen efter en eftermiddag med Julia.
    Vi hämtade henne i skolan och åkte direkt till hennes häst som just nu står i ett annat stall än hemma hos dem pga snö.

    Vår kamera är numera kladdig för det var en nyfiken häst :P






    Daniel mockade boxen medan jag och Julia borstade hästen. Sen gjorde hon sig själv och hästen färdiga för ridning.






    Vi filmade Julia när hon red och klippen kan ni se på youtube. Här är länkar till dem:

    http://www.youtube.com/watch?v=8QTqxxt_tp8 (20 sekunder)
    http://www.youtube.com/watch?v=IWvYGHr6_dk (47 sekunder)
    http://www.youtube.com/watch?v=8vbmh35U8r4 (12 sekunder)
    http://www.youtube.com/watch?v=fkF3HEWSei4 (12 sekunder)







    Efter stallet åkte vi till en thairestaurang. Vi alla åt kyckling och ris men i lite olika utföranden. Och WOW vad gott det var, och man fick massor med mat så vi vart proppmätta alla tre när vi gick därifrån! :)


    Nu har jag och Daniel gjort en äppelkaka som vi ska äta :)

    Nu kör vi

    Nu ska vi snart åka och hämta Julia. Tar ju dryga timmen att köra till hennes skola, och vi ska inom hennes mammas jobb först och hämta hennes ridkläder så vis ka dra strax.

    Tar med kameran så kanske kommer det in några foto sen :)

    Vår dag

    Efter min fruktansvärda snöupptäckt så gjorde jag en köttfärssoppa som jag skulle ha till lunch. Det blev jättemycket soppa så jag har att äta i flera dagar :) Skönt att ha något stående i kylen som man kan ta av och bara värma på... Jag har kommit in i en period då jag känner mig hungrig/sugen på nått hela tiden...

    Efter det åkte vi och "storhandlade", vi har så mycket matlådor i frysen så vi behövde bara handla färskvaror som mjölk och bröd typ.
    När vi ändå var ute och körde så åkte vi och kollade på området där Daniel ska jobba framöver.

    Middag idag blev McDonald's faktiskt. Sug och lathet :P Gott var det!

    Imorgon ska vi åka upp och hämta Julia i skolan sen åka till stallet med henne och efter det äta på restaurang. Hon kom ju aldrig i helgen pga halsfluss så bara för att det inte ska dröja ända tills nästa helg så löser vi det såhär :) Jag tror det blir kinamat...

    Dock har jag väldigt ont i rygg/skinka/ben just nu. Sådär vidrigt ont, det strålar i hela benet och jag vill helst inte röra mig en millimeter. Får se hur natten blir. Det är lättare att sova med detta än foglossning, men det är inget kul ändå...
    Men ni kan ju hjälpa till att hålla tummarna för en bra natt så jag kan hänga med upp imorgon :)


    Nejnejnejnejnej!

    La mig i soffan och somnade runt 9. Vaknar nu och ser detta utanför. Så fel!!!
    Nu vill jag ha vår!

    Fast Daniel sa att det måste komma ett bakslag för att det ska bli vår på riktigt. Så jag hoppas detta är det första och enda bakslaget och att våren sen kommer :D




    Häftigt ljus

    Jag fick en ljuslykta i födelsedagspresent som har glasmosaik på utsidan som lyser i alla olika färger när man tänder ett ljus.
    Idag när solen strålade in i vardagsrummet så blev det en jättehäftig ljusreflektering på både soffan och bordet...


    Min middag

    Hittade några fiskpinnar i frysen som jag tog till middag idag. Det är otroligt gott med fiskpinnar ibland alltså. Med remoulad och citron :) MUMS!!!

    Till fiskpinnarna gjorde jag mos på potatis, blomkål och morot och så karameliserad lök.


    Vår bebis på bild

    Haha jag var ju bara tvungen att testa programmet där man lägger in bild på mamman och pappan och får se en bild av hur bebisen kommer se ut...

    Ser ju bara läskigt ut, han ser ju ut som en vuxen minimänniska ;)


    Dagtid

    Daniels arbetsledare ringde hit för en stund sen och kom väl med både bra och dåliga nyheter.
    De dåliga var väl till en början att hans jobbavdelning ska sluta med nattpass.
    Den bra nyheten var att dem fixat ett nytt jobb åt honom :) Men detta skulle då vara dagtid så både dem och han ville att det skulle diskuteras med mig först så han skulle återkomma med besked.

    Så nu har vi suttit här och pratat om det och kommit fram till att han absolut ska ta chansen på detta jobbet (inom samma"företag"). Han får en annan form av tjänst då han varit på utbildning för ett tag sen. Jag har aldrig berättat vad han jobbar med och lär väl försöka undvika det nu också för att slippa problem :) På jobb är han på jobb men hemma vill jag bara att han är personen Daniel och inte förknippas med jobb :)

    Fördelar med nya jobbet; vi får samma dygnsrytmen, jag får sällskap varje kväll, han kommer jobba i Göteborg och kan då cykla då och då (bensinräkningarna kommer minska) och så småningom kommer lillen kunna vara ledig minst 2 dagar i veckan då Daniel inte behöver sova halva dagarna.
    Några nackdelar kom vi inte på mer än att han nog kommer vara grinig första veckan han ska vända dygnet helt, och framförallt behöva gå upp klockan 5 varje dag :P

    Spännande detta! 1 maj ska han börja där så det är några veckor kvar!

    Hopplöst plugg

    Satte mig i soffan för att plugga lite... Känns dock helt hopplöst nu... Det är så mycket fakta som ska präntas in i mitt just nu helt överfulla huvud, det får inte plats mer tankar och fakta just nu.




    Kommer på mig själv hela tiden att ha tankarna på helt andra grejor samtidigt som jag läser, och då är det bara att börja om på nytt... Och så fort lillen rör sig i magen så störs läsningen och man tänker på han en liten stund.

    Jag undrar om jag kommer ta mig igenom denna kursen alltså... :/

    Solsken

    Natten blev bra. Sov i drygt 6 timmar i sträck innan Daniel kom hem. Med det menar jag att jag inte vaknar och ligger vaken eller behöver gå upp. Jag vaknar ca en gång i timmen när jag vänder på mig men somnar så snabbt så jag anser att det är att sova i sträck :)

    Efter att han lagt sig somnade jag om och sov i drygt 3 timmar till. Så en helt klart godkänt natt!

    Solen strömmar in i lägenheten!







    Det ser jättemysigt ut och det är varmt i lägenheten. Jag gick ut på balkongen för att känna på solens strålar och till min stora besvikelse så blåser det kallt. Så det blir nog inte jätteskönt att sitta där ute idag tyvärr :( Inte i flera timmar iallafall, kanske en liten runda sen :)


    Sammandragningar vs. förvärkar?

    Låg i soffan innan och fick sammandragning efter sammandragning. Dem höll i ca en minut och kom som tätast var 2-3 minut. Hade kanske 15 sammandragningar under ett teve-program som varade en timme.

    Har haft en del sammandragningar innan också men skillnaden mot de jag haft innan och dessa nu ikväll var att dessa nu ikväll var kraftigare, jag fick ett tryck neråt och det blev tungt att andas. Är det förvärkar då?

    Nu när jag suttit här vid datorn har jag också fått sammandragningar, men "vanliga" som jag haft innan...

    Har dessutom börjat bli kissnödig stup i kvarten... Och det känns som revbenen ska trycka sönder mina lungor... Börjar förstå dem som säger att sista tiden går sakta och är jobbigast :P

    Nu ska jag lägga mig på spikmattan och se Scrubs och mysa med bebis-sparkar. Eller han sparkar faktiskt inte alls längre. Nu är det mer knuffar/rörelser. Antagligen ingen plats kvar att sparkas på...

    Godnatt! Jag satsar på att sova 6,5 timme i sträck inatt :)

    Mörkret faller

    Nu börjar det bli mörkt ute och jag sitter här ensam och har inget att göra. Deppigt värre :P
    Jag tycker bäst om när det är ljust ute, ensamheten blir mycket mer påtaglig när mörkret faller. Då slutar barnen leka på gården och det är inte samma rörelse på folket utanför.

    Till lunch åt vi det sista av både smörgåstårtorna och tårtorna :) Gott gott!!!

    Sen fick jag den lovade massagen :)

    Nu vet jag inte vad jag ska göra. Det är inget bra på TV idag, symaskinen står nerpackad i sovrummet och jag vill inte bära den ända till vardagsrummet. Finns säkert lite smågrejor jag kunnat göra men kroppen skriker åt mig att vila. Jag är trött idag, sov riktigt dåligt inatt. Så det får kanske bli en film i soffan istället.

    Iallafall så ska jag äta av den goda köttgrytan idag :D Medan potatisen kokar hade jag ju kunnat diska upp det som finns i köket. Vi har kommit på (kors i taket) att om vi hela tiden diskar upp och städar upp efter oss så slipper vi storstäda :P Hehe...

    Nedräkningstavla

    Ny vecka både i kalendern och i graviditeten. Idag går jag in i vecka 32 och fortfarande tycker jag att tiden går ganska snabbt. 9 veckor kvar nu till BF. Det fixar vi :)

    Men det börjar bli tungt, jag ljuger om jag säger annat. Jag har sluppit jobbiga bitar som halsbränna, springa och kissa 3 ggr på natten, svullna ben och sånt där, men ryggen börjar ta riktig stryk nu.
    Foglossningen börjar nog allt smyga sig tillbaka (vi höll ju igång rätt mycket förra veckan och i helgen) och musklerna i ländryggen och upp en bit på ryggen värker. Daniel har lovat mig en massage nu efter frukost sen blir det spikmattan ikväll innan jag ska sova.

    Ska passa på att vila mycket denna vecka när Daniel ändå jobbar massor. Jag fick ansiktsmasker och bodybutter i födelsedagspresent så jag kan ha några spadagar här hemma :)


  •  Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 08-May-2011
  •  Du är gravid i vecka 31+1
  •  Bebisen väger c:a 1844 gram.
  •  Bebisen är c:a 43,3 cm från hjässa till fot.
  •  Du har klarat av 78% av graviditeten.
  •  Du har 61 dagar till förlossningen.
  •  Din första trimester varar från 01-Aug-2010 till 30-Oct-2010
  •  Din andra trimester varar från 31-Oct-2010 till 27-Jan-2011
  •  Din tredje trimester varar från 28-Jan-2011 till 08-May-2011


    Sedan förra måndagen räknas jag nu som högggravid! ;)

    Jag har även knåpat ihop en nedräkningstavla till BF :) Den gravida tjejen flyttar jag ett steg varje dag och på så sätt kommer jag närmre och närmre mitten där bebisen väntar :D Pappret är jättestort så det är som en tavla i vårt sovrum nu hehe...



  • Nu hoppas jag att våren ska ta fart på riktigt så att jag kan sitta på balkongen och sola. Eller som Daniel sa: "Tön snöar!" när han skulle säga "Snön töar!"... :P Skitgulligt tyckte jag, vi fnissade ett tag åt det...
    Och så vill jag att dem sopar upp all grus som dem slängt ut på snön i vinter. Varje år brukar jag längta tills gruset är borta för att jag ska kunna inviga inlinesen, men jag tror inte det blir någon invigningsrunda denna vår. Kanske till hösten :) 
    Däremot vill jag gärna prova cykla en kortisrunda någon dag som ryggen känns bra...

    Nej nu knorrar magen, nu måste jag ha frukost! :)


    Kalasmaten

    Idag hade vi åter besök av mina föräldrar och bror med sambo. Vi åt upp resten av maten från igår och sen åkte vi ut på en liten runda och visade var vår båt låg och så :) Det är superfint väder med solsken men svinkallt ute. Så det blev en kort runda. Nu sitter dem i bilen påväg till Skåne igen...


    Igår bjöd vi på smörgåstårta och tårta :)
    I fredags började vi på smörgåstårtorna och igår innan gästerna kom så garnerade vi med allt som skulle vara ovanpå. Dem blev supergoda och uppskattade!




    Smörgåstårtan med skagenröra, räkor och ägg




    Smörgåstårtan med mimosasallad, skinka och rostbiff




    Efterrättstårtor blev en schwarzwaldstårta och en gräddtårta med jordgubbar. Marängbottnarna till den första bakade jag själv, men till gräddtårtan tycker vi att de färdiga bottnarna är godast :) Båda blev jättegoda!






    Kvällen var jättelyckad och det var roligt att ha bådas familjer samlade hemma hos oss :)


    End of party

    En liten snabb uppdatering.

    Nu gick sista gästen hem efter ne mycket lyckad kväll där maten och tårtan uppskattades massor :)
    Trevligt sällskap och fina presenter också...

    Nu ska vi dock sova. Foton kommer in imorgon!

    Godnatt!

    Kalasdax

    Det är en riktig sommardag ute, om man bara tittar på himlen :) Solen skiner från en klarblå himmel! Men det blåser hårt och snön ligger fortfarande kvar på sina ställen, så ännu har jag inte mycket vårkänslor. Hoppas snön försvinner helt snart och det börjar bli lite värme :)

    Idag är det kalasdax här... Vi ska käka lite frukost sen ska vi fixa med maten och tårtorna och dukning och allt det där :) Ska bli jättekul... Min familj är nog på väg just nu från Skåne...

    Däremot blev det ingen Juliahelg så vi blir inte 14 personer utan 13 som det ser ut nu. Julia är sjuk i feber och halsont så för både hennes och min skull tyckte hennes mamma att det var bättre att hon låg kvar hemma. Det blir ju inget kul för henne att hämtas där sjuk, åka 10 mil hit, för att bäddas ner i sängen här för att sen åka 10 mil hem på söndag. Så Daniel ska åka upp i veckan och hitta på nått kul med henne istället :) Mina föräldrar tyckte det var trist att hon inte kommer, dem har inte träffat henne sen i julas... Men dem får ju träffa mig och det måste ju klå allt ;) *haha*


    Igår höll vi på med förberedelser nästan hela dagen så jag hade ingen tid för datorn alls :) Daniel har varit ledig hela veckan så jag är sysselsatt med annat. Det är när han jobbar det blir mycket datortid, det blir lite sällskap när man sitter på msn och så.

    Igår var jag iallafall också hos läkaren. I typ 5 minuter. På den korta stunden hann hon fixa ett recept på alvedon till mig samt ett intyg på att jag får hyra rullstol om jag kommer behöva det. Jag hoppas verkligen att jag fortsätter vara bättre, men vågar inte tro på det till hundra procent. Det kan vända över en natt och det är jag beredd på. Jag njuter sålänge det varar :)

    Nu ska jag fixa frukost!

    Godmorgon!

    Nu har jag vaknat efter en lång natts god sömn. Daniel sover fortfarande men jag tänkte faktiskt gå in och väcka honom så att vi kan komma igång med allt kul vi ska göra idag :)

    För idag ska vi börja förbereda maten inför kalaset imorgon :) Både min och Daniels familj kommer. Första gången min brorsa med sambo kommer hit till vår nya lägenhet så det är extra kul. Om alla kommer som är bjudna blir vi 14 personer här imorgon :)

    Sen ska vi ut på lite ärende också, bland annat Systemet och mataffären. Vi hade handlat en grej till imorgon men blev så sugna på det i veckan att det visst tog slut ;) Så får köpa nytt. Men det var ingen konstig grej alls hehe...

    Vädret skulle vara fint idag, men här är det fortfarande gråmulet. Hoppas solen tittar fram! :)

    Vår middag

    Så enkelt men ändå så gott... Daniel konstaterade att vi inte ätit fiskpinnar sen vi hittade detta nya fiskreceptet :)




    Torskblock/fileér i botten på en ugnssäker form, häll över en burk med creme fraiche tomat&basilika, strö över mandelflarn, in i ugn på 200 grader i 25 minuter. Vi serverar med potatismos.

    Köttgryta och fisk

    Nu är vår lägenhet riktigt fin faktiskt. Konstigt vore väl annars efter 8 timmars stdäning ;)

    Just nu puttrar en köttgryta på spisen, men till middag blir det fisk. Köttgrytan är godast om den får stå något dygn.

    Men jag undrar om vi kommer kunna hålla oss helt ifrån köttgrytan för den är sååååå god! Allt detta ska jag strax kasta ner i den



    Denna ska strax in i ugnen (vår fisk)



    Daniel står just nu och skalar potatis, men det fick jag inte skriva för "det är omanligare än att sy".

    Lillens klädlåda

    Idag gick jag igenom hela vår kartong med små kläder och sorterade ut allt i storlek 50-56 och vek ner i en byrålåda. Allt är inte tvättat så det ska vi fixa.

    Detta är vad vi har:

    17 bodies
    2 pyjamaser
    5 tunna byxor
    10 joggingbyxor
    6 luvtröjor
    6 övriga tröjor
    3 sparkdräkter
    2 tunna mössor
    en bunt strumpor


    Det som vi fattas är typ någon form av overall, samt att vi nog får köpa någon mer pyjamas. För övrigt har han redan en ganska välsorterad garderob :)


    Storstädning

    Vi lever, trots att jag inte uppdaterat här ;)

    Jag har ett helt annat liv nu när jag kan röra på mig och hitta på saker, så jag orkar/vill inte ta mig tid till datorn och teve.

    Igår var vi och storhandlade inför helgens kalas :) Men jag kan inte avslöja vad vi handlade eftersom vi håller det som hemlis för familjen vad vi ska bjuda på! Ni får se foto på söndag vad vi bjöd på!
    Efter handlingen och lite vila hemma så åkte vi till Daniels föräldrar. Blev bjudna på middag och satt där ett par timmar och snackade.

    Idag är det storstädning för hela slanten som gäller. Eller ja, förutom just nu, vi ska se dam-stafetten.
    Men för övrigt ska hela lägenheten bli tipptopp. Tänk om Daniel hade behövt göra allt det helt själv, stackarn.

    Sist men inte minst, ta er tid att uppskatta allt vad ni kan göra! I flera månader har jag knagglat mig fram med smärta och kryckor. Det har varit med pina som jag rest mig ur soffan, jag har inte kunnat sitta upp en hel middag.
    Idag har jag både dammsugit och tvättat fönsterna... Jag uppskattar min kropp så mycket nu! Du vet inte vad du har förrän du inte har det längre... Jag har fått tillbaka min kropp mycket tidigare än väntat och jag vill göra allt jag inte kunnat göra på länge!

    Taco

    Middag idag blev taco :)




    Innan det var Daniel ute och sprang och jag städade undan och la i ordning alla sygrejor. Rätt bra att lägga allt på sitt ställe mellan de olika syprojekten så man hittar grejorna nästa gång :)

    Nu ska vi se sportspegeln, sen skriva handlelista, storhandling imorgon, och sen ska jag få massage! :)
    Som det verkar nu så har foglossningen lättat avsevärt, men jag har fortfarande ont i rygg, skinka och ner i benet så det är nog ischias som märks nu. Men omväxling förnöjer ju sägs det ;)

    Så skönt att kunna resa sig/sätta sig i soffan och gå i och ur bilen utan att det gör svinont. Mitt humör känns massa bättre nu när jag inet har konstant ont...

    Dock hoppas jag på en bättre natt inatt än den förra. vaknade av att jag hade sjukt ont och det är jobbigt. Så godnatt, sovgott :)

    Ny månad

    Då min graviditet räknas från och med den 1 augusti så byter jag graviditetsmånad samtidigt som kalendermånaderna byts.

    Så idag går jag in i 8:e månaden... Helt otroligt. Snart dax ju :)

    Vagnen är bäddad

    Gjorde nyss ett örngott till vagnen i samma tyg som jag gjorde påslakanet :)
    Precis som påslakanet är örngottet vitt på baksidan. Så när man vill ha omväxling så vänder man på kudde och täcke så får man bara en liten rand med stjärnor där det nu syns vitt :)



    Nu ska vi bara fixa en tunn madrass till vagnen, sen är den helt färdig för bebis :)

    Dregglisar

    Här blev det lång sovmorgon och sen frukost. Vi ska nog inte göra mycket mer än slappa idag faktiskt...

    Igårkväll när Daniel såg på TV så sydde jag en dreggellapp efter ett mönster jag hittat på nätet. Men den var svår att göra och jag blev inte riktigt nöjd. Idag ändrade jag mönstret men blev inte supernöjd nu heller :P Så jag lägger nog ner det där med dregglisar och syr sånt jag blir nöjd med istället :)

    Dregglis med internetmönster


    Dregglis med mitt ändrade mönster


    Båda två



    Nu sitter Daniel och Tulton och ser på skidåkning ;)
    Tulton är vår provbebis :P

    RSS 2.0