Kvällens glada Milton

Just nu. Han skrattar så fort vi tittar på honom :D



Men nu blir det kvällsflaska, tandborstning och läggdags *

Godnatt!

Skånebilder

Får ju dela med mig av lite Skånebilder. Det var en kanonhelg med skogsutflykt, god mat och väldans trevligt sällskap. Klyschigt, men har man världens bästa familj och släkt så blir det alltid perfekt :D


Milton i bilen på väg ner. Vi timade in resan med hans sovstund så han sov faktiskt hela vägen ner. När vi var framme i Åstorp ringde jag mamma och sa att vi var på Hallandsåsen. Döm av hennes förvåning när hon kom ut från sitt jobb och vi stod där ;)


Lilla familjen :)


På lördagseftermiddagen. Ny mössa som Daniels valt tyget till :)


Finklädd liten gosse på kvällen.



Tyvärr blev ju Milton sjuk på kvällen sen. Stackarn var jätteledsen och det slår ju aldrig fel att man glömt Alvedonen just den gång man behöver den. Men min morbror sprang hem till sig och hämtade så vi löste det iallafall.
Min brorsa var också jättesjuk och det är inte vanligt. Han gick till och med in och la sig på mamma och pappas säng och då ÄR han sjuk. Men han verkar som tur bättre nu.

Jag har klarat mig igenom denna sjukperiod, helt fantastiskt och förvånande. Jag brukar vara den som faller först.
På torsdag kommer min mamma upp till Göteborg och antagligen åker jag ner ensam med Mille om nån vecka. Daniel jobbar ju ändå varannan helg så istället för att sitta själv här hemma så åker vi ner en sväng :)



Bloggpaus

Det blev visst en ganska lång bloggpaus denna gången. Men så får det bli ibland för att man ska få ny energi till att fortsätta :)

Vi är iallafall friska nu. Lite hosta och täppta näsor hänger kvar ännu men i det stora hela lever vi på som vanligt :) Och det har hänt massor här sen jag skrev sist. Det händer grejor hela tiden nu känns det som! Men jag kan och vill inte berätta om allt ännu, ni får allt suga på den karamellen någon dag till ;)

Först och främst har jag börjat träna igen. Tränade rätt mycket innan jag blev gravid, men av förklarliga skäl (grym foglossning) så rörde jag mig inte många knop under hela graviditeten och nu efter har jag velat vänta tills jag känt mig helt bra i kroppen.
Så i onsdags var jag för första gången på 1,5 år och gymmade. Hur gött som helst och så skönt att komma ifrån och bara få tänka på... ingenting!!! Att inte behöva lyssna eller titta till Milton hela tiden eller underhålla honom. Det var underbart att bara vara!

Så det har blivit två pass till på gymmet. Kommer framöver att träna minst två gånger i veckan där. En dag när Daniel är ledig och en dag då jag lämnar in Mille till barnpassningen på anläggningen. Om han tycker det är okej såklart, men jag ser ingen anledning att han inte skulle tycka det. Plus att jag ser barnpassningen från träningslokalen så jag har koll på honom ändå :)


Vi har skaffat en del möbler till ett hemligt projekt ;) Oj, två hemliga projekt har vi nu som jag inte förteller om. Stackars er, men kul för mig :)

Och så blev Milton en bilstol rikare idag. Lille killen börjar visst bli stor, babyskyddet är nu nästan för litet och en ny stol var tvunget. Det blev en Brio Zento. Vi är nöjda med den, Milton var inte fullt lika nöjd men vi hoppas att han blir det så småningom :) Han får åka korta sträckor med den i början, han får skolas in helt enkelt :)



I helgen var Julia här då Daniel var ledig. Det var en lugn helg, inget speciellt inplanerat. Daniels bror var här några timmar igår och spelade tv-spel. Jag sydde ett blockflöjtsfodral till Julia, svart med vita dödsskallar. Det blev faktiskt tufft :) Och så lärde jag henne en låt som jag lärde mig när jag var liten och spelade blockflöjt. Att man ens minns dem låtarna än ;)

Nu ska jag nog gå ut och roa min son. För min sons pappa har köpt Battlefield 3 och har inte alls lust att underhålla sin son just nu ;)

Slött

Det är slött och trött här hemma idag också. Milton är vrålförkyld och igår var vi hos läkaren som kunde konstatera att Milton har vätska bakom ena trumhinnan, vilket kan betyda att han kommer få öroninflammation. Får Mille feber eller på något sätt visar att han har ont i örat ska vi åka till en läkare igen.

Nu sitter han och sover i sittern och jag ska plocka upp lite här. Peppar peppar är jag faktiskt frisk och tänkte träna på gym idag. Om Milton är så frisk att han kan följa med Daniel och storhandla vill säga. Annars får jag vänta till imorgon...

Bjuder på en bild på Miltons gulliga små tänder

Just nu!

Milton bara ligger i sin sitter och stundtals tittar, stundtals blundar. Stackarn!






Jobbig natt

Natten var en pärs för oss alla. Daniel hostar så han vänder lungorna ut och in. Milton är så täpp i näsan att han inte kan andas med näsan och därför måste spotta ut nappen, vilket gör att han blir ledsen och vaknar. Även han hostar äckligt.
Jag är inte sjuk men var vaken mycket inatt för att ta hand om putteliten. Han kunde inte ligga ner alls nästan utan han låg ett tag i min famn när jag satt upp, vi var uppe och gick lite och till slut fick han sova i sitt babyskydd. Då sov han faktiskt för första gången under natten flera timmar i sträck.

Men Daniel väckte mig titt som tätt med sin hosta. Så idag är det en trött dag för oss alla antar jag. Daniel är och jobbar och Milton sitter bara i sin sitter eller i min famn och halvsover. Han är märkbart påverkad av sitt tillstånd. Sover jättemycket, äter mindre och är inte alls den glada kille vi är vana vid. Vi får hoppas att detta går över snabbt.

Men frågan är om jag klarar mig undan när båda killarna är sjuka här?! Daniel brukar aldrig bli sjuk, så nu när han väl är det så måste det vara nått starkt virus som smittat honom, och isåfall kan jag bara räkna ner till den dagen jag också blir sjuk. Men vi får se. Min tanke är att träna mycket denna veckan och det skulle jag gärna vilja genomföra istället för att bli sjuk...

Nu ska jag tempa plutten sen göra frukost till mig själv. Eller ja, brunch kanske jag får kalla det efter som klockan snart är ett, men har man en sjuk bebis prioriterar man knappast sin egen frukost...


Nu är vi hemma igen

För några timmars en kom vi hem från Skåne. Bilresan hem tog på minuten 2 timmar :)
Vi har diskat, städat upp och ätit middag och nu väntar två slappetimmar i soffan innan vi knoppar in till sängen.

Vi har haft en kanonfin helg. Den hade kunnat bli en smula bättre om inte både Daniel och Milton blivit sjuka dock. Daniel har varit så hes att han varit mest tyst och Milton blev i lördags väldigt förkyld med rinnande näsa, hemsk hosta och påföljande gnällighet och trötthet...

Nu ligger Milton och pratar och leker i sin nya lekhörna som jag gjorde. Eftersom han numera mest vill sitta upp och leka så är nog babygymmets dagar förbi :) Så nu har han ett täcke med leksaker istället.



Mer foto från helgen kommer imorgon istället. Sovgott!

Galet! :)

Det har verkligen bara lossnat för Mille. Nu ikväll innan Daniel kom hem från jobb satt vi på ett täcke jag lagt ut på golvet. I 40 minuter satt han och bet på sina leksaker :) Det är en ny värld för honom att plötsligt kunna sitta upp ju :) Slippa sitta i bumbon eller i våra knä för att vara upprätt :)




Nu ska vi slänga oss i soffan. Daniel kan knappt prata så hes han är. Imorgon åker vi till Skåne så vi får vila upp oss ordentligt nu :)

Mamma&bebisar-träff

Nu är jag och Milton ensamma igen efter en härlig träff med mammor&bebisar :) Milton slocknade direkt i sin säng :P

7 mammor och 8 barn var vi som mest.

Duktiga Ludvig kan nu sitta jättebra helt själv och det såg ut som att han var lekledare över bebisarna ;)


Milton var en glad prick hela tiden!


Och titta vad denna kille kan :D



Det är så märkligt det där samspelet mellan Ludvig och Milton. Det Ludvig gör, det gör Milton bara en stund senare. Nu kan han tydligen sitta utan att hålla händerna i golvet :D Vad Milton inte fattar är att Ludvig är 2 månader äldre hehe... Men ju äldre dem blir ju mindre märker man nog en så liten åldersskillnad.


Nu ska jag plocka undan här, slappa en liten stund på soffan, sen ska jag sy. Och så måste jag planera middag. Vad ska man äta idag?

Krypläge!

Stora killen gick nyss, för första gången, upp i krypläge helt av sig själv :D

Innan har han antingen sträckt på armarna eller satt i knäna och höjt rumpan. Men nu vart det minsann både och :)

Morning morning!

Här ringde klockan 6.45, men vem orkar gå upp då :P Så jag snoozade och snoozade och till slut vaknade Milton 7.30 så då gick jag upp :)
Vi har numera helt mörklagt i sovrummet. Vi har vita persienner och det blev så ljust så vi mörklägger helt på nätterna nu. Vi gjorde en mörkläggningsgardin av blå kapellväv, släpper inte igenom något ljus alls. Det negativa är bara att det går inte att piggna till sålänge man är i sovrummet. Hade det varit som tidigare så hade jag blivit pigg av ljuset, men nu blev jag inte pigg förrän jag tog steget utanför dörrkarmen :)

Man kan inte få allt här i världen :P


Om 2,5 timme kommer det hit massor med mammor&bebisar och besöker oss. Jag har plockat undan lite på Miltons rum för där kommer det bli lite spring. Det ska bytas blöjor och hämtas leksaker :)
Nu var jag bara inne för att se om någon ville ha vägbeskrivning hit. Nu ska jag ut och städa vidare. Eller städat är det nog men jag måste flytta matbordet så vi får plats med rullande bebisar på golvet :)

Billarmen tjuter!

Det är ett väldans höstrusksväder idag!!! Det kom nyss en hagelskur som satte igång larmet på flera bilar på parkeringen...

Melinda frågade om jag ville hänga med henne och Ludvig till Öppna Förskolan. trots att det bara tar 10 min att gå dit så tror jag nog att jag stannar hemma idag. Kommer ju vara genomvåt innan vi kommit dit. Inte kul att sitta där i några timmar sen, kall och blöt...

Milton sover och har gjort i snart 3 timmar. Galet. Men han sov dåligt inatt också så han tar väl igen... Men vaknar han inte inom en kvart får jag nog väcka honom.

Det får bli en innedag och få lite gjort här hemma :)

Reklamfilm

Daniel visade mig denna reklamfilm nyss

http://www.youtube.com/watch?v=z01oWerIGlQ


57 sekunder in i reklamfilmen ser vi minsann tre kändisar :)



Julia i rött uppe på berget, Daniel i mitten och Daniels pappa till vänster. Det är från 2008 tror vi när dem fiskade på Väderöarna.
Kul :)

Första tanden!!!

Milton var inte skojig att ha att göra med inatt. Idag fick vi nog svar på  varför.

Den första lilla tanden har spruckit upp :D

Stora killen! 4 månader och 3 veckor gammal...


Ny stol!

Regn å regn å regn! Perfekt väder för att tvätta städa, sortera papper och göra ärenden.

Mille kontrollerar att pappa sorterar rätt :)





Vi åkte ut till båten för att fixa en grej. Vi insåg att det i vår inte kommer bli mycket gjort ;) Vår båt är den bakom med vit pressenning, Daniels systers båt är den bak till höger och tävlingsbåten som Daniel och hans bror seglar med är den främste båten. Med andra ord blir det mer fika än jobb :P



Daniel gick av bilen för att kolla en sak och när han stod där ute kom världens hagelskur. han fick gömma sig under hans syrras båt. Jag skrattade som fan i bilen. Jag höll på att dö av skratt när det sen började rinna ner vatten på honom från sittbrunnen :D Vi tyckte båda att det var ganska kul, men jag tyckte helt klart att det var roligast :P


När vi kom hem stod det en fåtölj utanför vår dörr som var till Milton från grannpojkarna. Den är så häftig och fin och Milton älskade att sitta i den. Stort tack killar :D


Nu ser Daniel på Champions Leauge och jag får väl joina han lite i soffan innan vi lägger oss. Jobb plus träning för hans del imorgon så det blir en väldans lång dag för mig med Milton. Får se vad vi hittar på!

Godnatt!

Glad skit

En dag med massa ärenden bara. Inget att skriva om så det får bli lite bilder på dagens glada lillkille istället :)

Sitter (bokstavligt talat) i sittern :)


Milton skrattar hjärtligt och mycket när Daniel bär honom i händer och fötter. Milton tycker det är skitkul varje gång :)


Pappabus


Godnatt!

Milton sitter tydligen fint :)

Har fått höra från många håll nu att Milton sitter väldigt fint. Det gör han nog, men vi märker nog inte en radikal skillnad eftersom vi lever med honom hela tiden och ser alla framsteg succesivt. Då blir inte skillnaderna lika tydliga.

På BVC sa tanten där också att han satt väldigt rak i ryggen.

Jag vet inte om det är därför men vi har ju haft honom sittande ganska länge nu. Han ville vara med oss vid matbordet så vi började med matstolen ganska tidigt. Sen sitter han i vårt knä och tränar mycket, sitter upp i soffan osv osv.

Här är han den 20 aug, då var han 3 månader gammal. Då hade vi handduk runt om honom för att han var ostadig. Han äter gröt för första gången här :)


Här är han 3 veckor senare. Då lutade han sig mot ena sidan, vilket han fortfarande gör nu också när han inte orkar riktigt.


Och förra veckan såg det ut såhär



Första gången han satt för sig själv och inte i matstol såg det ut såhär :P



Hittade inget foto på hur han sitter nu men det får vi fixa :)

idag är Daniel ledig så jag vet inte hur dagen ser ut :) Hade en kanondag igår med grannen. Härligt med så bra grannar! :D

Woho!

Jag kunde fjäska in mig hos grannen. Fast det behövdes nog egentligen inget fjäsk alls, jag fick komma ner och tvätta ändå :) Det är bra med snälla grannar...

Så nu har vi en ljus tvätt som rullar nere hos dem, det blir nog en mörk också sen. Sen klarar vi oss till på tisdag :)

Nu har jag lagt Milton i sin säng för att sova lite. Jag kom på nu att jag inte ätit någonting idag så det får bli frukost nu!

Ett paket med Milton

Jag har ju plötsligt lite tid över att spendera :) Så jag kan ju visa lite bilder från gårdagen.

Det var otroligt fint väder igår igen, så efter att vi båda fått lunch i magen så passade vi på att gå ut.
Milton somnade redan i hallen. Han var vaken från kl 10 till ca kl 13.


Milton sov hela tiden medan jag köpte en body, några bitleksaker samt tittade på nästa bilbarntol som han ska ha... Var inne i en barnaffär och en tjej ägnade nog 20 minuter åt att förklara om de olika stolarna för mig. Jag gillar säljare som rekomenderar den stol dem anser vara bäst för oss och inte den stol som kostar mest... Det känns ärligt och det är sånna affärer jag återvänder till sen :)

Efter nån timme kom vi hem igen. Milton var hur svettig som helst. Men jag tycker det är jättesvårt att klä honom just nu. Det var inte många grader i skuggan, men så fort solen kommer fram så steker det. Han hade overall och åkpåse. Eftersom åkpåsen inte sluter tätt i överkant så måste han ha varma kläder... Svårt det där...



Och titta här. Äntligen har Milton också fått en varm hemmagjord mössa nu. Han har haft köpemössa i flera dagar, men nu så :) Gjorde en mössa som i färg matchar hans nya vantar och tossor.



Till mellanmål blev det blåbärspuré. Han såg misshandlad ut när vi var klara med den...



Vi åt middag tillsammans allihopa. Jag åt kyckling och bearnsisesås, Daniel åt kyckling ris och currysås och Mille åt blåbärsgröt.
Efter det fick killarna en välförtjänt, och i Milles fall, nödvändig dusch...

Vi började se Baksmällan 2 på kvällen men klockan blev för mycket så vi får se resten idag :) Vi såg ettan i förrgår och den får jag nog anse bättre, trots att jag inte sett hela tvåan än. Uppföljare blir lätt överdrivna för att dem måste komma med något bättre, men det blir överdrivet och onaturligt...

Just ja, vi försöker ju få Milton att bara äta en gång per natt nu, vilket han gjorde förr... I samråd med BVC ska vi därför ge tätare mål mat efter klockan 17, i hopp om att han står sig hela natten sen. Vårt tappra försök har slutat med att han äter 2-3 gånger per natt. Tjoho :P

Typiskt.

Vi har kaosmycket tvätt just nu. Milton har senaste dagarna kräkt lite då han har lite hosta, vilket har medfört fler klädombyte, både på honom och oss, samt sängklädesbyte. Så det blir en del tvätt. Och eftersom vi måste prioritera varje gång vi tvättar, då inte allt hinns med, så var här en del tvätt sen innan också.

Milton i tvättkaoset


Iallafall, igår skulle jag boka tvättid. det är ju sååå långt till tvättstugan så det blir aldrig av att vi går dit. Det är faltiskt en omväg på minst 30 meter. Så jävla dumt av oss men så är läget...

Jag fick, hör och häpna, en tvättid redan idag på morgonen... Måste varit någon som avbokat för det är ruggigt svårt att få en tvättid här. Jag smyger upp ur sängen tiigt imorse, bäcksvart ute. Sorterar ut det viktigaste vi har att tvätta. Packar en stor påse full och vandrar hela vägen ut till tvättstugan. Då kommer jag inte in... WTF?!
Min bricka fungerar ej att låsa upp med och jag blir lite arg för jag fick ny bricka för några dagar sen (då vi råkade klämma den andra i bildörren så den gick i tusen, nåväl, 8 bitar). Men det kom ett par efter mig som inte heller fick upp dörren.

Nu har 1,5 timme gått på tvättiden men tvätten står fortfarande kvar, skitig som fan, i påsen här uppe... Jag felanmälde direkt efter jag märkt felet, men gör dem något? Näe då, dem tar sovmorgon och dricker morgonkaffet i lugn och ro.

Hur löser jag detta? OM dem skulle fixa låset nu inom närmsta halvtimmen så hinner jag bara köra en maskin. Väljer jag ljus eller mörk då? Ego eller givmild. jag har mest kläder i den ljusa, Daniel och Mille har mest i den mörka. Fast Daniels jobbekläder behövs ju inte tvättas idag, han är ledig några dagar nu. Antagligen inte ens lönt att jag funderar på detta, dem lär ju inte fixa låset ändå.

Jag kanske kan fjäska in mig hos grannen lite och få låna deras maskin. Åtminstonde så att vi får ett rent underlakan i sängen inatt då det känns ofräscht att sova med intorkad kräk.

Tur att vi har tvättid igen på tisdag.

Önskelista

Milton satt och kikade i klädaffärer på nätet och hittade dessa fina tröjor som han nu önskar sig!



Han har bra smak den ungen. Tur att vi delar smak så han slipper gå runt i prickiga kläder med fett Bamsetryck :P

1-1

Det blev oavgjort i gissningen om Milles nya vikt och längd.

Han hade, på grammet, gått upp 550 gram. Där vann jag. Men inte trodde jag att det skulle vara så exakt. Det brukar ju diffa lite.
Längden hade ökat med 1,5 cm vilket var Daniels gissning :)

Milton i vagnen


Det är väldigt fint väder idag med. Mätaren visade 0,8 grader men jag upplevde det som varmare. Solen steker. Jag funderar starkt på att gå en promenad när Milton ska sova nästa gång. Jag är inte supertaggad för det men kommer man väl ut brukar det gå lätt...

Bvc nästa

Nu är vi alla vakna. Daniel gick upp kl 5, jag klockan 9 och Milton väckte jag kl 10 :)

Nu ska vi göra oss klara sen blir det BVC gför ny vikt och längd :) Dem ska nu utvärdera om Enfamilen är bättre för hans viktuppgång än vad NAN är. Tror inte det är så mycket att diskutera. han kräker ingenting längre :) Så skönt...

Daniel tror att han gått upp 500 gram och växt 1,5 cm
Jag tror att han gått upp 550 gram och växt 2 cm


Vi får väl se vem som vinner :)

Claramell är täckt

Det känns som att klockan är typ 22 och att det snart är laggdags. Men hon är inte ens 19. Märkligt. Fast vi var ju uppe i hyfsad tid idag och har fått en del gjort, plus att det redan är mörkt ute...

Vi startade, som vanligt på torsdagar, morgonen med att väga oss. Jag som fuskade i helgen när mina föräldrar var här hade gått upp men bara 0,2kg så jag är ändå nöjd. Jag var beredd på att det skulle vara ett plus. Daniel däremot hade gått ner 1,8 kg sen förra veckan. Galet men kul för honom :)
Efter frukosten sydde jag några mössor som jag fått beställningar på.

Sen åkte vi till båten. Dags att täcka Claramell inför vintern.

Milton vinkar hejdå till hemmet.


Vi passade på att tömma båten på saker vi kunde tänkas behöva under vintern. Av någon anledning glömde Daniel göra detta förra året (ja jag får skylla på honom för jag var gravid och kunde inte hjälpa till :P) så jag saknade några grejor under vintern. Men nu ska vi nog ha allt hemma, om inte så kan jag inte skylla på någon eftersom jag själv var med denna gången ;)


Daniel byggde upp Noa-ställningen


Presenningen, och väldans vackert väder.


Waola!!!


Milton var snäll mestadels av tiden. Sov lite, tittade, pratade och skrek lite också :)


Nu ska vi nog slänga oss i soffan och se en film. Tillhör inte vanligheterna att vi ser film ihop. Vi har verkligen inte samma filmsmak så det är svårt att hitta något som passar båda.
Just ja, en varm dusch ska jag ta innan filmen... Härligt med en varm dusch, sen myskläder på och sen sitta under en filt. Då kvittar det nog nästan vilken film man ser, det är mysigt ändå :)

Vart är vårt paket?!

Jo, som jag skrev i förra inlägget har vi jagat Milles mat idag.

Jag tar det från början. Var beredda på förvirrande text för förvirrande är bara förnamnet på hela denna historien.

Milton ska numer äta en specialersättning som heter Enfamil. Läkaren ringde upp och sa att hon hade skrivit recept på den och att det skulle komma en hemleverans till oss med ersättning. Perfekt. Inte förrän vi la på insåg jag att jag inte gett något telefonnummer som Posten kunde nå mig på så jag insåg att om vi säkert skulle få paketet skulle vi behöva sitta hemma och vänta "den närmsta veckan".
I måndags började vi undra var paketet tog vägen, jag ringde läkaren och jag blev slussad vidare till OneMed som företaget hette som Enfamilen tillverkades på. En kvinna där sa att Posten varit hemma hos oss i fredags men vi var inte hemma. Typiskt! Vi bestämde att paketet skulle levereras till Preem istället. Dit skulle det komma igår (tisdag).
Idag (onsdag) åkte vi till Preem och sa att där skulle vara ett paket till oss men vi hade inte fått något kollinummer. Dem kunde inte hitta något paket i vårt namn och utan kollinummer var det omöjligt att börja rota på lagret.
Vi ringde återigen läkaren (då vi glömt telenumret till OneMed hemma). Läkaren skulle ringa upp oss 10.10. När klockan var 10.30 valde vi att istället åka hem och hämta numret till OneMed. Jag sprang upp i lägenheten och passade på att ringa. Fick då veta att OneMeds datasyetem låg nere så vi skulle inte kunna få något kollinummer. Jaha?

(Läkaren ringde upp oss 11.05, nästan en timme försent)

Vid detta laget var jag så försenad till fikan så vi fick avvakta med matleveransen och så skjutsade Daniel mig till fikan. Nämnvärt är ju att vi vid tillfället hade 1 portion kvar av vår Enfamil till Milton. Det kommer man inte långt på, därför behövde vi verkligen vår leverans.

Preem lovade att ringa upp om dem hittade vårt paket. Men dem ringde aldrig. När jag var på fikan smög jag iväg och ringde OneMed en gång till för att kolla om deras datasystem hade reparerats. Lucky me, jag fick ett kollinummer. Perfekt, Preem nästa!
Melinda var snäll och skjutsade hem oss, och vi tog vägen förbi Preem för att snabbt hämta upp Enfamilen.
Yeah right?!

Kommer in på Preem, uppger kollinumret och får till svar att det numret inte finns. Inget paket hos dem har det numret. Och fortfarande inget paket i vårt namn. Kan påpeka att jag vid detta laget var sjukt frustrerad, på gränsen till arg på allt och alla. Däremot hade vi nu dragit igång en cirkel av engagerat folk. Hela Preems personalstabb hade letat på lagret efter vårt paket, OneMed hade ringt och klagat på Posten att paketet ej var levererat varpå Posten hade ringt Preem och sagt att paketet visst var levererat. Posten menade på att det var Preem som sjabblat bort vårt paket så dem på Preem var lite nervösa. Vi hade ju påpekat typ 5 gånger hur viktigt detta paket var för oss och att vi verkligen behövde maten.

När jag kom hem ringde jag därför OneMed igen för att få till en lösning. Vi bor ju trots allt i samma stad som deras stora lager så jag ville få till en lösning att vi skulle få komma dit och hämta nya burkar mat. Hon lovade att vi skulle komma till en lösning, men hon ville först ringa Posten och säga till dem på skarpen.

Det dröjde några minuter, sen ringde Posten upp oss och beklagade att allt strulat. Paketet var nämligen inte levererat utan fanns kvar på deras åkeri. Dem erbjöd sig att leverera det hem till oss innan kvällen var slut.
Vid detta läget var vår Enfamil helt slut så vi sa att vi kommer med glädje och hämtar vårt paket själv. Vi litade inte riktigt på att det verkligen skulle komma annars.
Hon tackade för att vi ville hämta det själv och ursäktade sig ännu en gång. Två minuter senare ringde hon upp igen och förklarade vägen till åkeriet. Tror nog att Posten skämdes lite för hela karusellen...

Vi ringde Preem och sa att dem kunde sluta leta för Posten hade erkänt sitt fel. Dem blev mycket lättade.

Klockan 16, efter 5 timmars letande efter ett paket som var spårlöst borta, kunde vi äntligen bryta upp en brun kartong med 6 burkar Enfamil! Lycka :)

_______________________________________________________________________


Detta var den sanna historien om hur vi fick jaga Miltons mat. Behöver jag ens nämna att jag vill att nästa leverans drar igång redan nu, trots att våra burkar ska hålla i 24 dagar ;)


Vår dag i bilder

Milton blir äldre och sover mindre på dagarna. Det märks för jag får inte längre tid att sitta vid datorn :P Om han sitter med mig här kan jag mest läsa nyheter och sånt för att sitta och skriva med en hand orkar jag inte :P

Idag startade dagen med bad för Milton. Eller ja, efter frukosten då. Vi insåg ganska snabbt att det skulle vara omöjligt att torka av all blåbärsgröt med våtservetter :P

Han var täckt med blåbärsgröt. Från ögonbrynen ner till tårna!



På förmiddagen var jag på mamma&bebisar-fika. Vi var 8 mammor samt 8 bebisar om jag inte minns helt fel :) Trevligt var det!
Jag kom försent dit då vi försökte jaga rätt på Miltons mat, men det tar sån tid att förklara så det kräver ett eget inlägg.
Jag hade ingen kamera med till fikan men skulle få bilder av de andra sen. Uppdaterar detta inlägg med bilder då.


Daniel fixade i båten men kom hem när vi kom hem från fikan. Vi åkte då iväg för att återigen jaga efter Miltons mat, sen åkte vi och fixade bilen och sen blev det ombesiktning och då gick den igenom :D Så nu ska den bara göras fin och städas, sen säljer vi den :)

Milton fick provköra bilen ;)


♥♥♥ Vackraste ungen i världen och dem finaste ögonen man druknar i! Om hans mamma får tycka ;)


♥ Mina fina killar! ♥ Älskar er massor ♥


När vi kom hem blev det en snabblagad middag. Jag åt kyckling med stekt vitkål samt kokta sen stekta rödbetor.
Daniel åt tacorester.


Mille fick kalops och sen äppelmos till efterrätt.


Han ser ofta arg ut när han får in maten i munnen :P
Men han sitter väldigt bra i sin stol nu iallafall :)


Close up på den arga minen


Vi filmade honom när han fick smaka äppelmos för första gången. Har ej laddat upp filmen än men gör det imorgon. Länkar den här då! Det är helt klart sevärt att se det ;)

Helvetesnatten

Inatt var värsta natten någonsin i mitt liv. Men Milton sov gott så han har inget att göra med den.

Tar det från början. En granne här i trappen dansar Zumba och jag har i några veckor tänkt att hänga på. Alla säger ju att det är så kul så man måste ju prova :)
Igår kom jag till skott. Hann bara innanför dörren efter babymassagen när hon plingade på och sa att hon stack om 20 minuter.

Fick slänga i mig lite mat och på med träningskläderna.

Det var ganska roligt med Zumba. Jag trodde att det skulle vara mer dans än träning. Det var som ett friskis och svettispass, men det var riktigt bra träning... Man var helt slut och svettig.

När passet var slut och jag drack vatten fick jag synbortfall. Jag tänkte att det var för att jag hade tränat. Men när jag kom hem så kom huvudvärken smygandes och efter att jag duschat och ätit mer mat så gick jag och la mig.

Sen vaknade jag klockan 1 inatt av världens migrän. Petade försiktigt på Daniel och skulle be om Citodon, men han vaknade inte och jag ville inte störa i onödan så jag gick upp och hämtade Citodonen själv. Det skulle jag inte gjort. Det pulserade massor i huvudet när jag la mig igen. Bara någon minut senare vaknade Daniel och han fick springa och hämta en hink till mig.

Jag låg sen och spydde, stånkade, var rastlös och arg i 3 timmar. Det gick inte att ligga ner på kudden för det gjorde så fruktansvärt ont. Jag satt mest upp i sängen. Daniel fick spring upp och ner och hämta vatten och värktabletter.

Runt klockan 4 somnade jag nog och när Daniels klocka ringde vid 5 kände jag mig bättre, så han stack till jobb som vanligt. Hade jag mått likadant som tidigare under natten så hade jag inte haft en chans att ha Milton. Varje andetag han tog lät som ett vattenfall och varje sug på nappen lät som att någon spikade bredvid mitt huvud.

Nu är klockan snart 10. Jag är dödshungrig, då magen är garanterat helt tom. Jag har ont i huvudet, jag brukar ha det dagen efter migränanfall... Får ta alvedon direkt så det håller sig på en bra nivå...

Det är fikadag med mammor och bebisar idag. Jag vill ju så gärna dit, men frågan är om det är vettigt? Jag får ju antagligen inte migrän idag igen men jag vet inte hur pass utmattad hjärnan och kroppen är efter ett anfall...?

Nu blir det frukost iallafall!

Blåbär är gott :)

Vi håller ju på med smakisar nu och hittills i sitt liv så har Mille fått smaka på potatis/majs-puré, morotspuré, mangopuré,  Potatis/broccoli/ris-puré, havregrynsgröt, banangröt, katrinplommon/päron-pure och blåbärspuré, äppelmos, potatis/rödspätta-puré samt ett finger av våra grejor ibland typ glass och så :)

Och allt har gått hem. Han äter allt :) Men jag måste nog säga att favoriten hittils har varit blåbär som han fick idag till sin gröt... Han "mmm":ade och gapade :)




Men gröten såg nästan giftig ut ;) Ljuslila.
 

Finbesök

Här är dagen i full gång. Daniel tog med ungarna ut för att handla lite och jag stannade kvar hemma för att städa. Andra gången jag är helt ensam hemma. En gång innan har jag varit ensam en timme...
Såå skönt :)

Vi möblerade om i vardagsrummet igår. Det ser inte så mycket ut kanske men det var ett himla jobb för att få till det snyggt :) Och det blev så mycket bättre. Mer golvyta så att vår spillevink har mer lekyta sen. Och så gillar jag mer när det är raka linjer. Jag är mer för det stilrena, Daiel vill ha grejor överallt. men jag tycker nog att vi möttes på vägen :)

Före


Efter



Nu är mina föräldrar på väg hit från Skåne. Det blir en heldag med utflykt och sen middag här ikväll :)

Trevlig helg!

Nu är stora familjen samlad, alltså jag Daniel Julia och Milton, så nu är det ingen data som gäller.

Trevlig helg önskar Grisen och Storasyster! :)




Lugn morgon

Milton ligger på hallmattan och äter upp sina armar, Daniel sover och jag sitter här. En lugn morgon med andra ord. Däremot suger det ordentligt i magen så jag får nog göra frukost snart och väcka husets herre. Eller är han fortfarande det? Tror nog att Mille tagit över den rollen, det är ju honom vi styr vårt liv efter :)

Putte hade en jobbig natt. Iallafall de första timmarna. Han grät och grät och grät och var förtvivlad. Vi vet faktiskt inte varför. Det dög inte ens att lägga honom i vår säng. Han somnade gott när Daniel gick runt med honom i famnen. Men blev jätteledsen sen igen. Det som till slut funkade var flaskan, trots att han ätit mer än vanligt bara en stund innan.
Sen sov han i sträck från 2 till 8, skönt för honom. Men vi fruktade en sömnlös natt.
Daniel höll på att tvätta men jag sa att det nog var bäst att hämta upp all tvätt och passa på att sova ifall vi skulle bli väckta massor. Men det blev ju bra :)

Idag ska vi städa, hämta Julia, handla lite, duscha bebis, laga middag och ha kvällsmys. Det är vår dag det :)

Vår dag!

Det har inte hänt mycket idag, precis som jag tänkte. Milton är förkyld igen och vaknade nästan i panik i förmiddags. Låg och andades ansträngt med munnen, näsan var helt täpp.

Han har varit hängig hela dagen. Mest velat ligga i sittern eller i min famn. Tur att det var regnigt hela dagen, då känns det extra mysigt att gosa ner i soffan :)

Här en för stunden pigg kille som leker i babygymmet


När han somnade i sittern var han nog rädd att falla ur för han höll hårt om kanten ;)


Jag har ägnat stor del av dagen med att diska. Seriöst, hur mycket disk kan det bli. daniel diskade i förrgår, men ändå var det disk så att det såg ut som att vi inte diskat på minst 5-6 dagar. Hur lyckas vi??
Nu är iallafall köket tipptopp rent, jag känner mig stolt när jag går ut där ;)

Jag provade att göra lchf-maränger. Ser skitgoda ut men var katastrof i både konsistens och smak.



Nu kommer snart Daniel hem och jag har inte ens bestämt mig för vad det blir för middag. Åh vad värdelöst det är utan veckomeny. Blir antagligen något med kassler då den ligger i kylen och väntar på att ätas :)


Här är förresten ett av gipsavtrycken vi gjorde igår på Öppna Förskolan

Ruskväder!

Godmorgon godmorgon!

Vilka fantastiska nätter vi har numera. Och vad fantastiskt dum jag är som säger det högt egentligen :P
Vi lägger in Mille vid 22-23 ungefär, sen vaknar han och äter snabbt vid 3-tiden, nästa gång han vaknar är vid 7. Då tycker jag fortfarande att det är natt men det räknas tydligen inte så ;) Men iallafall äter han snabbt då och sen somnar han om.

Jag däremot kan inte alltid somna om då, så jag ligger och vänder mig tyst och stelt i sängen för att inte störa Mille, vilket slutar med att jag hellre går upp. Men det är ganska skönt att få gå upp själv och bara njuta av tystnaden en liten stund :)

Igår var vi på babymassagen. Milton var föga intresserad kan jag säga. Han låg bara och rullade runt och tittade på allt annat... Så det blev en liten halvhjärtad massage för honom. Bättre lycka nästa gång :)
Efteråt var jag på Öppna Förkskolan och gjorde gipsavtryck på hans fot och hand. Blev jättegulligt! Kan visa foto sen.

Kvällen igår avslutades med jättetrevligt besök hos grannen. Jag skulle bara gå ner och meddela att Daniel var sen från jobbet (han skulle åka till innebandyträningen med grannen nämligen) och så bjöd dem in mig. Efter en stund stack papporna till träningen och vi var kvar hemma med deras söner på 3 och 5 år och så Mille förstås.
Satt och pratade om allt mellan himmel och jord och plötsligt kom papporna hem från träningen. Flera timmar hade gått då... Trevligt och skönt att slippa sitta hemma ensam :)

Idag är det ruskväder ute så jag och mille håller oss på hemmaplan. Det får bli soffmys med lek under hans vakna tid och lite sy, lite städa och lite laga mat under hans sovtider :)

Grötgrisen!!!

Att vi diskade igår syns inte längre. Att Milton precis fick gröt syns däremot överallt!!! Grötgrisen hade gröt i hela ansiktet, inklusive på öron och i ögon. Håret fick sig lite inpackning också. Strax efter att jag tog fotot blev även tröjan involverad i kletandet...



Och han som badade med mig imorse :P Får nog bli en dusch med Daniel sen också...

Han fick hemmagjord gröt idag. Vi hade glömt köpa ny och bra var väl det. Gick ju minst lika smidigt att göra egen. Mixade några deciliter havregryn, värmde vatten i mikron och strödde ner gryn tills det var lagom tjockt... Inget tokigt alls, och bra mycket billigare...

Rosa elefantpyjamas

Nu har nog Mille det mesta han behöver i klädväg för en stund framöver :)
Idag fylldep å vi hans klädlåda med en marinblå hoodtröja, en röd hoodtröja, två vita bodies (som dock är lite stora än tror jag) och så denna härliga pyjamas med elefanter på :)



Godnatt säger vi! :)

Napphållare

Nu finns dessa napphållare att köpa.

För att köpa, gå in på www.knatendesign.blogg.se och läs där :)


Kvällsmys igår!



Bilderna blev så små i kollaget så jag måste lägga in några enskilt också. han var så underbart söt igår när vi låg i soffan och tittade på Fångarna på fortet. Hans gula mina är en av favoritleksakerna. Han gladdes åt den, attackerade den, blev förbannad på den om vartannat :P





Här bet han fast i den och lyckades få med den upp när jag kallade på honom :)



Åh vad härlig han är! Givetvis alltid men extra mycket när han är på det humöret. När han är glad, skrattar, ler åt en hela tiden och så :)

Gravid för en stund

Jisses vad man återfår känslan av att vara gravid när man pallar sig upp för våra trappor med Mille i bärselen :P



 Det finns dem i min närhet som fick barn bara 1-2 månader innan mig som redan är gravida på nytt. Hur orkar dem? Och varför?
Alla är självklart olika och jag kanske hade lite väl jobbig graviditete för att längta till det igen. Men jag skulle ändå inte vilja ha två bebisar. Helst av allt vill jag att Mille ska slutat med både vagn och blöja samt kunna äta själv innan nästa barn. Dels för att jag tror att han annars blir för stor för snabbt och sen så vill jag kunna finnas där för nästa bebis precis som vi finns där för Mille nu...

Jag är dock stensäker på att vi får tvillingar nästa gång så jag får väl äta upp mina egna ord sen då om att inte ha två bebisar :P

Mille mötte sin snygga kopia innan


Jag bara måste dela med mig av den bild jag tog när Daniel meckade med bilen häromdagen. Milton börjar verkligen bli stor, i rasande fart :)

Ullaredsutflykt

Vilken dag vi hade igår. Jag hade så ont i benen när jag la mig på kvällen så jag kunde inte ligga still :P

Men vi tar det från allra första början. Klockan ringde hos oss 6.30 igårmorse, Mille kulle ha mat. För att få en rättvis vikt varje gång ger vi honom mat 2 timmar innan alltid. Vi somnade om en stund och gick sedan upp kl 7.30. Med frukost i de vuxna magarna åkte vi till BVC och vägde skrutten. Och hör och häpna, på tre dagar hade han gått upp inte mindre än 180 gram :D Vilken kille...



Vi hade en läkartid och då pratade vi om hans kräkningar och vikten. I och med att vikten hade gått upp (och det med besked) så startade dem ingen utredning utan nu avvaktar dem. Vi ska däremot byta till en annan ersättning (Enfamil AR) som ska förhindra kräkningar. Läkaren ifrågasatte varför han fick mat så ofta som han får. Jag hatar verklgen det där med olika besked. För tre dagar tidigare satt vår BVC-sköterska och sa att vi ska mata honom ofta. Men say what liskom...
Men vi kör vårt race, vill han ha mat så får han mat, men tycker vi att det går för lång tid innan han säger till så ger vi honom ändå. Vi för ju matdagbok och han får i sig ca 700 ml ersättning per dag. Lite mindre om han äter en portion gröt också... Och där ligger han ju precis lagom till... Och han äter faktiskt oftast med 3-4 timmars mellanrum och det kan ju inte vara för ofta inte...

Efter BVC åkte vi hem och hämtade skötväskan, sen körde Daniel mig och Milton till Melinda och Ludvig. Äntligen hade det blivit dags för vår Ullaredsutflykt :) Som vi längtat!!

Efter en kort runda på barnklädesavdelningen så gick vi upp och åt på restaurangen. Jag som fortfarande äter LCHF beställde kycklingspett, med extra grönsaker och bearnaisesås. Gott gott!

Killarna var superduktiga hela tiden. Lite gråt hade vi ju räknat med, det hör ju till även om man bara är hemma. Det blev handlat en del barnkläder, leksaker, några klädesplagg till mig, några tavlor och lite andra grejor. Allt ligger huller om buller i vårt vardagsrum just nu men jag ska fota sen :)





Tiden gick väldigt fort och när vi hade varit inne på Gekås i 7 timmar gick vi till kassorna. Med två riktigt övertrötta killar började vi köra hem. Och det var inte en lätt uppgift. Milton började gråta för att han blev hungrig. Då började Ludvig sympatigråta helt förtvivlat. Och då blev ju Milton rädd när Ludvig skrek och då grät han ännu mer... Så höll vi på en stund. Men med mat i magen somnade dem båda till slut och vi fortsatte vår resa genom tjock vit dimma... Vi åt brieost och ölkorv i bilen hem :)

Det var en väldans trevlig dag som jag gärna gör om... När jag la mig igårkväll var jag helt slut. Tur att Milton också var det för natten var helt klart godkänd :)


RSS 2.0