Glader

Vi ska strax lägga oss efter en dag vid båten och en trevlig kväll i stan.

Allt gick bra vid båten, vi fick mycket gjort men får nog spendera många timmar där imorgon också.

Vi stod vid Valand och tittade på cortegen. Samtidigt som vi åt lite godis ;) Jag blev jättesugen på godis och bästa sättet att bli av med en frestelse är ju att falla för den ;)

Milton var tokglad och charmade allt och alla i stan. Vilken fantastisk kille han är! Hjärtat svämmar över av kärlek!!

Nu ska vi som sagt snart lägga oss. Imorgon väntar en lång dag. Träning, båtarbete och sen grillkväll hos Melinda och Peter :) Vi ska få träffa en helt nyfödd bebis. Mysigt :)

Godnatt!


Solen skiner

Nu är vi på väg ut till båten för att polera! Nästa torsdag har vi sjösättning!

Sen blir det veckohandling och efter det går vi in till stan och tittar på cortegen. Ikväll är tanken att köra till Slottsskogen och se på majbrasa :)


Hem ljuva hem

Vi är hemma sen flera timmar tillbaka men kvällen ägnades åt kvällsmat, prat och veckoplabering så några bilder får jag inte in här idag. Jag är nu jättetrött.

Milton innan idag på lekan :)


Godnatt!

Nu är vi på sista tåget hem. Är la hemma vid halv två! Det har varit en jättetrevlig dag! Bilder kommer imorgon!

Milton sover gott i vagnen sen flera timmar tillbaka!


På väg till Danmark


Godmorgon världen!

Klockan 7 steg vi upp. Nu har vi ätit frukost och förbereder inför Danmark. Halv ett ska vi gå hemifrån. Vi går ner till tågstationen, åker tåg till Helsingborg, tar båten över till Helsingør, tåg till Espergærde och sen går vi hem till mamma och pappas vänner!
Sen är vi där och äter middag och umgås och så åker vi hem ikväll :)

Milton har idag på sig en av de nya bodies han fick igår! :)


Ösregn

När mamma slutat jobba åkte vi ut till deras lilla sommarstuga för att fika med pappa. På vägen dit köpte vi hink och spade till Milton för att kunna gå ner till lekplatsen som ligger precis vid havet.

Men precis när vi kom fram började det regna. Och det var knappast något duggregn. Det vräkte ner horisontellt. Man såg inte över till Danmark för att det var en vit vägg av regn.

Så det blev fika och sen åkte vi och handlade istället. Milton fick lite fina kläder :)

(måste bara inflika med att Milton just i detta nu ligger och vinkar i sömnen :D)

Väl hemma blev det varma mackor och glass! Alltid gott! Milton älskar glass! Gottegrisen har nu ätit glass två dagar i rad! :)

Nu sover plutt sött och jag somnar snart! Imorgon ska vi till Danmark!


Krama kudden

Min mamma undrade varför Mille inte ville sova med babykudde utan använde vanlig kudde. Men det förstår hon väl, att det är inte lika lätt att krama kudden annars ju :D
"Du é så söt när du sover..."


Krypa i det fria

Milton stortrivs i Skåne! Härligt med naturen direkt utanför dörren. Vi har gått en liten runda, gungat på lekplatsen och varit ute i trädgården! Milton är så stor nu att han själv kunde köra vagnen :)
I trädgården hjälpte han till att klippa (rycka) gräset :)

Nu ligger kläderna i tvättmaskinen ;) Det är också en lyx vi inte är vana vid. Hemma får vi tvätta en gång i veckan. Det hade inte varit så kul med ett par blöjan-läckte byxor och ett par leriga byxor!

Nu sover plutt gott efter att ha röjt lite i köket och ätit lunch! Jag hoppas att han sover länge, så att han orkar med kvällen! Ikväll kommer min bror+sambo och Pernilla såklart ;)

Jag funderar på att göra chokladbollar! Hmm... Ska se om ängeln eller djävulen vinner! :)












Godmorgon världen!

Nu vaknade plutt också. Schysst att få min kamerabluxt i huvudet det första man får ;)

Vad denna dagen har att erbjuda har jag ingen aning om! Mina föräldrar jobbar och alla är upptagna. Vädret ser ganska bra ut så vi går nog ut och leker i trädgården i alla fall :)


Utvilad

Wow vilken natt! Jag minns inte när jag somnade men det var i alla fall inte efter midnatt. Sen vaknar jag kl 7 och inser att jag inte vaknat till ens för en sekund inatt! :)
Milton var väl helt slutkörd efter att igårkväll haft 4 pers som bara satt på golvet och lekte med honom! :)


Framme i Åstorp

Nu är vi äntligen framme. Tågresan var väl inte riktigt lika lugnt som tidigare resor ;) En övertrött Milton är inte lätt att handskas med. Ingenting passade och det var gnälligt. Efter 1 timme somnade han äntligen.
Pga spårarbeten blev vi hämtade i Båstad istället för Ängelholm. Jag hade med mig en bilstol vi köpt för att ha här nere! En likadan som vi har hemma förutom att vi har grått där denna var beige :)

Nu har Pernilla kommit hit och kvällens middag blir, på mitt initiativ, köttfärsfylld pannkaka med vitkåls- och apelsinsallad.

Det blir nog en lugn kväll med tanke på att det är jobbedag för mina föräldrar imorgon!


Redo

Vi sitter nu på centralen. Har intagit en mycket god lunch och nu har vi en timme att döda. Vet inte alls vad vi ska göra! Milton är glad och regnet öser ner!

Det var ett äventyr att komma hit. Vi stack hemifrån när det var uppehåll, men när vi hoppade av bussen i stan vräkte det ner. Vi avvaktade inne i en busskur och sprang sen till centralen när regnet lättade. Allt för att slippa rota fram regnskyddet till vagnen! ;)

Ska bli intressant att ha all packning på tåget. Hoppas där är gott om plats ttots att det är eftermiddag!


Fit for fight!

Milton vaknade, som förväntat, väldigt tidigt. Redan kl 6 slog han upp sina blå och var glad som en speleman :) Det sista Daniel sa igårkväll var "bara han inte vaknar klockan 6!!"
Men det var just det han gjorde. Men Daniel har ju gått upp kl 5 hela veckan så vi lät honom sova vidare.

Milton har varit så söt idag. För det första blev han jättefin i sin nya frisyr :) Han ser äldre och smartare ut ;)

När jag stog och diskade så höll han på att fixa med grejor som han hittade. Bkand annat hittade han en nappflaska och en pip till den. Så frustrerad han blev när han inte kunde skruva på pipen på flaskan. Han försökte om och om igen... Och sen hittade han ett par strumpor som han upprepade gånger försökte trä på sin fot. Så gulligt att han har böörjat fatta hur saker och ting fungerar :)
Det måste ha med frisyren att göra ;)

Halv nio väckte vi pappa Daniel. När han mornade sig satt vi med i sängen och Milton hade 8 nappar som han satt och kastade på Daniel :P

Lillkillen verkar må väldigt bra idag och är feberfri. Så vi har tagit fram nästan all packning som nu ska delas upp i olika väskor. En stor backpacker ryggsäck, skötväska, stjärnpåsen med det viktigaste till tåget, packning under vagnen, en påse hängandes på vagnen och så bilstolen. Allt det ska med. Och så Milton såklart :)
Jag måste fota det så ni får se :)

Nu måste jag packa klart, laga min jacka och tvätta av hästbajs från Miltons skor :P

13.30 ska vi vara klara att gå till bussen. Vår bil är ju på lagning. Men det är en historia jag får ta sen.

Fel läge

Gnälleplutten har nu däckat efter en jobbig kväll. Det var inte lätt att heta Milton ikväll. Han kändes varm och jag tempade honom till 38,7. Stackarn!

Han blev såå ledsen så fort han ramlade eller något inte gick som han ville. Bara min famn dög för det mesta. Det var även i min famn som han plötsligt somnade till redan halv åtta. Så jag fick snabbt fixa ersättning och ge och nu sover han som en stock.

Plötsligt fick jag ju 1,5 timmes egentid ;) Fast jag tror att jag ska vara tråkig och städa upp här. Lugnt och sansat då jag även vill kurera min huvudvärk. Åska i luften tro?!


Nyklippt liten herre

Det var väldigt varmt ute idag trots blåst och mörka moln. Vi hade lite ärende på Backaplan och när vi gått dit kom vi på att vi hade ärende i stan, så då knallade vi dit också :) Har försökt hålla hemligt var vi bor, då alla inte behöver veta det. Men en och annan (som inte vetat tidigare var vi bott) har ju med all säkerhet fattat att vi bor på den stora ön ;) Så nu vet ni det... Hisingen it is.

Vi promenixade alltså in till stan, sista biten gjorde vi allt för att hålla Millemannen vakne så att han skulle hinna äta lite innan sin långa vila. Vi lyckades nätt och jämnt men oj vad sur han var. Och till råga på allt så tappade han/Daniel ner en napp från Göta älvsbron :P Milton kastade ner den från vagnen just när Daniel kom fram med sin fot i ett kliv och då sparkade ner den :P Såg kul ut, tur vi hade en napp till med oss!

För oss blev det Subway till lunch. Vi hade en deal så det blev billigt och bra. Och gott är det ju! Daniel är helt såld på Subway :) Jag åt sub med grillad kyckling och Daniel tog italian spicy.

Efter lite ärende gick vi mot ön igen. Milton sov riktigt gott hela vägen!


Vi fick väldigt mycket uträttat idag. Småärenden som lagts på hög. Skönt att ibland avverka många punkter på listan. Bland annat hämtade vi ut ett paket med kläder vi beställt. Alltid lika kul :) Bland annat en jättefin tröja som Milton nog får premiäranvända imorgon när vi ska till Skåne. Jag och Mille ska dit över helgen när Daniel ändå jobbar! Ska bli kul...

Läkaren ringde idag. Milles utslag beror inte på ägg, mjölk, nötter, fisk, katt eller hundallergi. Hans hud har dessutom varit jättefin senaste dagarna så på måndag ska han sluta med medicinen som förebygger nässelutslag. Mindre kul att han nu plötsligt blivit prickig igen på ryggen. Håll tummarna för att dem försvinner snabbt och inte blossar upp.

Nu är det kväll igen, Daniel har stuckit iväg till innebandyträningen. Men innan det åt vi middag, klippte Milton och lät honom bada.







Nu gnäller han för allt och inget. Vi har haft några oroliga nätter och han har varit extragnällig plus lite feber. Jag kände idag att en tand håller på att spricka igenom så vi får hoppas att den går igenom helt snart så han slipper ha ont.
Jag tror det blir tidig läggning idag. Han sov inte fullt så länge som han behöver under dagen och med tanke på att ingenting passar nu så kommer jag och Milton inte orka samarbeta i över 2 timmar till ;)

Men vi har haft en bra dag, helt klart! Nu ska jag leka med gossen och sen om han kan le och skratta lite iallafall! :)


Tjuvkik

Milton har haft kompisar på besök idag. BVC-mammagruppen var här på sopplunch. Rummet är inte klart än men här får ni en liten tjuvkik ;)


Det artar sig

Har jobbat med Milles rum stor del av dagen idag med. Var en runda till affären för att veckohandla bara! Nu har vi fyllt frysen med grillkött :D

Åter till rummet. Nu är gardinen färdigsydd och upphängd. Från att ha bestämt att ha ett limegrönt tyg i paneler ändrades det hadtigt till att ha en megafärgglad kappa :D Vi vill få in mycket ljus i rummet så det blir nog jättebra! Jag hängde upp den för bara en liten stund sen när Mille låg och sov så jag får kika mer imorgon hur det blev :)

Hans lilla bord är också pimpat. Gud vilken skillnad en vaxduk kan göra på ett litet bord. Hela rummet blev gladare. Vitt i all ära men när väggarna också är vita så blir det för vitt och tråkigt. Barn gillar färg :)

Lillkillen blir ju 11 månader gammal udag och idag kramades gan medvetet för första gången! Åh vad jag njöt!! :D Han var väldigt klängig ikväll, både på mig och Daniel.

Jag lägger inte upp bilder på rummet än så ni får njuta av bilder på Milton. Och nej, det är inte hårgelé, det är pasta och köttfärs. Han kom nämligen på idag att det var kul att styla håret under tiden man satt och åt! Suck ;)

Godnatt!


Operation barnrum

Gårdagen ägnades nästan uteslutande åt att fixa Miltons rum. Han har ju ett rum men nu ska det bli ett riktigt härligt tilltalande barnrum. Ett rum som han verkligen vill vara i och som stimulerar honom :)
Borrmaskin och symaskin gick varma igår och arbetet fortsätter idag. Just nu är jag och Milton på väg till IKEA :)


Kalas och fest

Vi har haft en fantastisk dag!
Först var det kalas för 1-åringarna i föräldrargruppen. 7 barn firades och alla hade sina föräldrar och ev syskon med sig!
Vi var i en lokal och en mamma hade gjort en grym tårta! Vi hade alla med en present och efter tårtätande la vi presenterna på golvet så att barnen fick gå/krypa fram och ta varsen! Milton fick en cool robot som går runt på golvet!

Vi har massa foto från kalaset på vår kamera men dem går jag igenom imorgon. Sålänge snor jag bilder från facebook som andra tagit och lagt upp ;)

Efter kalaset åkte vi hem och tog en macka och en stund senare åkte vi och lämnade Milton hos Michaela, Christoffer och Vilgot. Jag och Daniel hade ju en fyrarätters middag att se fram emot! På That's Amore mötte vi upp Melinda och Peter och 13 andra för att fira Melindas 30-årsdag med god mat. Bruscetta, pasta, biff/fisk och pannacotta blev man grymt mätt av och det var en jättetrevlig kväll!!

När de andra gick vidare ut i stan åkte vi och hämtade Milton. Han ligger nu mellan två iPhone-nördar till föräldrar och sover. Vi är hysteriskt sociala ;)
Det är nästan så att vi messar när vi vill säga varandra något. Men bara nästan ;)


Ingen energi

Sorry, men energin är rätt slut! Milton har fått nått skit. Han är helt prickig och plötsligt blossar prickarna upp och blir kliande monster. Bilden nedan tog jag inatt när han vaknade och var helt förtvivlad för att det kliade så mycket. Vi baddade med blöt handduk, smörjde och smekte ryggen med en mjuk filt. Det är så synd om honom.

Två gånger nu i veckan har vi fått åka till läkaren. Han har lämnat blodprov och ska utredas för att se om han har allergi. Någon som känner igen utslagen? Läkaren var säker på att det inte var eksem. Det kan vara nässelutslag, men inte säkert.

Så det är vad som pågår här. Mycket av min tankeenergi går åt till Milton just mu. Vi måste få veta vad detta är så att vi kan hjälpa honom!

Som tur är har vi en tapper kille som, trots extra gnällande just nu, leker och går runt och ler som vanligt :)

Nu har plutt somnat och jag tror att vi passar på att lägga oss snart också. Vi vet ju inte om natten blir jobbig igen.

Imorgon är det stort kalas för alla 1-åringar i vår föräldragrupp :D


Saft saft hallonsaft

Nej jag har inte glömt bort att uppdatera med gårdagens bilder. Jag har inte hunnit.
Vår lille smurf mår inte helt okej och jag fick åka till Barnmedicin med honom idag. Tappra killen lämnade blodprov och fick ett bokmärke och medicin!

Nu sover han gott men det verkar bli nytt läkarbesök imorgon då han under kvällen blivit lite sämre igen.
För att göra en lång historia kort så är han prickig och flammig. Ikväll blev han även blå! Inte helt okej...

Nu ska jag sova för att orka med en hel dags städning imorgon! Det är i alla fall tanken att jag ska städa!


Pilane gravar (filmklipp)



Jag får uppdatera om vår underbara dag som fick ett oväntat avslut imorgon! Jag behöver få en god natts sömn så jag kommer på banan igen :)
Men här är iallafall ett filmklipp från idag när vi var på Pilane gravar. Jättefint var det där!!

Claramelltvätt

Idag har Claramell blivit tvättad. Svinkallt var det ute i Björlanda. Milton skulle ha sovit i bilen när vi tvättade båten. SKULLE gjort ja ;) Han fick istället öva på att gå i sina skor... Men pga kylan var jag mest inne i klubbstugan med honom.

Lillen har varit så ledsen idag. Inte argt ledsen utan mer ont ledsen. Han har blivit väldigt prickig, samma sorts prickar som för några veckor sen. Men då löste vi det med att låta honom sova i kortärmat istället för långärmat. Värmeprickar trodde vi. Men han sover fortfarande i kortärmad och har ändå blivit helprickig på mage och rygg. Konstigt!

Efter båten blev det storhandling sen hem och fixa. Har lagt ut en del för små Mille- och Juliakläder till försäljning. Vårt mål är att sälja grejor för 600:- denna veckan :) Får se om vi lyckas!

Jag var nere i grönsaksaffären innan. Snacka om sommarkänsla när jag såg jordgubbar, så det var jag tvungen att köpa ;) Milton tyckte det var jättegott!!

Ny ikväll, när han inte var ledsen så stod han och lekte med burkar och nappar. Dagens framsteg var att han hällde över en napp från ena burken till den andra :) Det är mer avancerat än man tror!

Middag blev grillat och rotgrönsaker med tzatsiki! Sååå gott!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198780775.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198780775.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198780775.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198780775.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198780807.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198780807.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198780807.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198780807.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198781749.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198781779.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198781786.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198781795.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_198781808.jpg" class="image">


Vår dag

Lite text men många bilder, det kan väl vara en bra deal? ;) Jag är jättetrött och ska alldeles strax sova.

Idag var jag och Milton iväg och köpte en sån där dunväst eller vad man kallar det till honom. Som en jacka utan ärmar :) Marinblå är den, jättefin!
Vi åkte bussen dit och gick sen hem. Med facit i hand skulle jag gjort tvärtom. Jag fick nämligen gå 7,2 km i motvind. Inget skönt. Musiken i öronen överröstades av vindbrus!

Men jag höll ett bra tempo och hade bra puls så det blev allt ett träningspass. Denna vecka gick jag över 30 km :)

Väl hemma åt vi ugnsstekt falukorv och mos till lunch. Jättegott tyckte Milton :) Falukorv gillar han, speciellt korvstroganoff :)

Kvällen avrundade vi med en cykeltur på 2,5 km. Solen sken och vinden hade lagt sig. Vi mötte upp Daniel vid affären innan vi cyklade hem igen :)

Nu är det som sagt läggdags!


Äntligen!

Klockan är elva och bu har äntligen Mille somnat! Jag ska se klart en film sen blir jag siste man att somna i denna familj! :) Godnatt!


Hållbar barnvagn

Jag kan härmed meddela att en Teutonia Spirit barnvagn håller för 10 kg barn och 12 kg läsk ;) Men den blir allt bra svårstyrd med 36 burkar läsk/kolsyrat vatten i lasten :P

Varför detta nu då? Jo, sommaren närmar sig och båten ska sjösättas och förberedas för härliga helger och semester. Då måste man ju ha dricka :) Så sammanlagt igår och idag har vi köpt 90 burkar läsk/kolsyrat vatten :)

Regnet gav sig till slut idag och vi kom ut på en liten promenad. Hämtade ut ett paket från HM som jag inte ens öppnat än och så handlade vi ju då som sagt.

Kvällen har innefattat tacosallad, tv, göra-morgondagens-lunch och några godisbitar för min del. Jag har huvudvärk så några bitar var jag allt värd ;)

Imorgon hoppas vi på bättre väder!


It's raining

Regnet det bara öser ner. Skulle det inte vara fint väder hela helgen?

Här har det i alla fall blivit uppstädat och dammsugat och snart tänkte jag ta disken. Kan ju vara skönt att ha sånt tråk gjort så att man, om vädret ändras, kan gå ut lite sen :)

För övrigt lärde sig Milton att resa sig upp i den vita matstolen idag. Så länge fick han sitta obältad i den :P Livsfarligt ju om han reser sig i den och man inte hinner ta honom innan han ramlar ur. Tripptrappstolen lärde han sig klättra ur nästan direkt.

Nu står han och vräker ner allt nytvättat från soffan till golvet :P
Och så ramlar han hela tiden :S Han har helt förlorat balansen och ramlar handlöst och slår i huvudet. Det var så igårkväll också. Han kanske börjar bli trött nu, precis som igår.

Måste lägga in en bild från imorse när vi nyss vaknat. Våra nya påslaksn är inte lätta att hitta nappen på när man är yrvaken ;)


Gottgott!

Brödet blev, efter att ha legat ute ich vilat, perfekt! Rätt färg och konsistens och mycket gott! :)
Vilken tur att jag kom på att göra detta bröd, det kommer bakas många fler gånger!



Vi tog varsen macka till kvällens sallad. Det vi båda gillar med brödet är att det är väldigt smakrikt. Där är både sirap, anis och fänkål i det. 


Innan Daniel kom hem från jobb+träning så var jag och Milton ute och gick en liten runda. Nu har jag nått mitt veckomål i promenader :)

Nu blir det lek och slapp i soffan och sen tidigt i säng då det blev sent igår! Daniel ska ju upp kl 5 imorgon igen och Mille vet man aldrig när han vaknar!

Trevlig kväll!


Döda en myt

Jag måste bara döda myten om att det tar sååå lång tid att baka bröd och det blir sååå mycket disk!

På mindre än 20 min hann jag plocka fram alla ingredienser, fota och blogga, sätta degen och diska undan och torka bänkytorna!

Nu har jag 40 min på mig att göra annat. Baka ut bröden gissar jag tar 10 min inkl diskning efter.

Så den sammanlagda aktiva biten i att baka bröd inkl diskning är ca 30 min. Och jag gissar att det jag bakar nu räcker i ca 5-6 dagar. Den tiden lägger jag lätt på att få äta hembakat bröd :)

Köket 20 min efter det förra blogginlägget!


En sockerbagare....

Nu ska det bakas bröd :D Ett jättegott bröd som jag fått hemma under min uppväxt. Har dock aldrig bakat det själv förut så håll tummarna :)


Äta själv för första gången



Köpte bra äta-själv-skedar till Mille och häromdagen skulle de invigas. Vi tyckte faktiskt att det gick ganska bra, bättre än förväntat :) Han får ju faktiskt vid ett tillfälle in skeden, med mos på, i munnen :)
Övning ger färdighet så vi får helt enkelt öva lite hela tiden :)

Långpromenad

Vi bestämde lite hastigt och lustigt att vi skulle gå en lite längre promenad idag. Packade ner sallader och dricka i en väska och gick iväg :)

Milton somnade ca 50 meter från porten. Sen sov han gott!



Det blev jättevarmt när solen kom fram men rätt kyligt när den försvann. Men det var trevligt ändå :)
Vi kom plötsligt fram till en hönsgård :) Mitt i ett bostadsområde typ :P


Vi satt på Eriksbergskajen och åt sallad och njöt av solen!



Efter 2,5 timme vaknade Millemannen. Snacka om att sova gott i vagnen :) Han satt sen upp jättenöjd och tittade på allt runtomkring sig :)



Denna skylten var ju bara för söt. Den  stod utanför ett fik :)



3 timmars promenad inkl salladspaus resulterade i 1,3 mil :) Det var vi nöjda med :D Det kändes allt i benen när vi kom hem också!

Med gott samvete kunde vi dessutom äta världens godaste middag och efterrätt hos Melinda och Peter på kvällen :) Alltid lika kul att träffa dem och Ludvig!


Milton reser sig igen!



Ni får detta filmklippet innan middagsklippet från igår :) Milton går nog mer än han kryper nu... Och snabbare och snabbare går det för varje dag. Nu har han börjat gå rätt fort i skillnad mot för bara några dagar sen :)

Vår härliga dag!

Idag har varit en bra dag! Förmiddagen var lugn här hemma.
Sen åkte jag och Milton på mammabarnlunch, och det var jättetrevligt och kul! Det är föräldrargrupp från BVC så flera av dem träffade jag redan när vi var gravida. Så kul att se deras barn växa också :)
Vi åt en god svamppaj med sallad som dagens värdinna gjort :) Nästa gång är det min tur att bjuda hit alla!

Jag gick hem medan Milton sov! Vi hann sen umgås med pappa/Daniel ett tag innan vi gjorde middag, panerad torsk med potatis och remoulad! Milton fick äta med sked på helt egen hand för första gången. Detta filmades såklart och ni får se det imorgon ;)

Kvällen har varit lugn medan Daniel var iväg och spelade innebandy. En jättetrött Mille har krupit efter mig när jag städat upp här. Om någon vill komma på oväntat besök så kom imorgon för nu är här väldigt fint ;)

Sötisen vaknade av hosta när han legat i sängen ett tag så han fick sova ute hos mig i soffan!

Nu har Daniel kommit hem och om inte allt för lång tid blir det sängen! Godnatt!


Den finaste som finns!






Sova? Vad é de?

För den som undrar så har Mille fortfarande inte fått för sig att sova :P Om en timme brukar han somma för andra gången men idag blir nog inget som vanligt.
Vi har i alla fall ätit lunch, korvstroganoff med ris. Jättegott tyckte Milton. Det var första gången han åt det.




Bordsskicket får vi öva på en annan gång ;)


Milton ljuger om han påstår att han inte är trött. Han lägger ner huvudet på golvet, på soffan och på bordet :) Men sötisen kämpar verkligen emot.
Här myser han med sig själv i spegeln :)





















































Ute regnar det mindre. Jag funderar på att slänga ner Mille i vagnen och gå en runda. Men det tar emot dels för att han behöver sova länge och det är för kallt och blåsigt att gå en 2-timmars promenad. Och sen kan jag garantera att det börjar spöregna så fort jag sätter min fot utomhus :P


Spöregn

Vi slappar i soffan och ser Timmy Lamm :) Ute spöregnar det så någon promenad blir det inte! Milton brukar sova denna tiden men då han var vaken 1,5 timme inatt så tog vi sovmorgon till 9.30 idag :)
Men som ni ser så är han riktigt trött nu och lär förhoppningsvis somna närsom.

Det bästa med en regnig dag är att man utan dåligt samvete kan stanna inne och få lite gjort hemma istället.

Jahapp, nu var Milton nere på golvet igen. Där rök min paus för tillfället :P


Pappas rumpa

Milton och daniel har tagit ett kvällsbad. När jag tagit upp Mille och torkat och satt på blöja så ställde sig Daniel vid spegeln och hade ryggen mot oss. Jag petade på Daniel,

Hanna: Ruuumpa!!
Milton: Bumpa!


Hihi :D Han härmar mer och mer!!


Trummisen på film



Mille har börjat göra en kul grej. Han trummar i bordet, och när han ska trumma lite fortare så spänner han hela kroppen! :)
Taktkänslan sitter i generna ;) Jag fick ett trumset när jag var 5 år gammal :)

Mardröm var verklighet

Tio i fem imorse vaknade jag av en duns och det värsta illvrålet. Jag som brukar drömma mardrömmar och vakna hoppades ju på detta även inatt.

Men det var ingen mardröm, skriket fortsatte när jag hade vaknat. Jag for upp ur sängen och hittade Milton på golvet nedanför sängen :'(

Han måste ha vaknat eller krupit i sömnen och ramlat ner. Han låg på rygg med huvudet mot sängen så han måste ju ha slagit en volt.

Jag vågade först inte ta upp honom, dels för nacken men också för att kolla hela kroppen. Han låg konstigt med ett ben men det var antagligen för att han spände sig.

När jag tog upp honom slutade han gråta direkt och slappnade av så det var ingen fara med honom.

Men vilken mardröm att vakna av det vrålet. Och det är första gången han ramlar ner från något. Varken soffa/säng/vagn har han ramlat ner från, så mammahjärtat fick sig en skräckupplevelse!

Daniel berömde min snabba reaktionsförmåga. Han vaknade av samma duns och skrik men när han öppnade ögonen var jag redan nere hos Milton ;)

Nu är vi vakna och glada! I alla fall sålänge vi inte tittar ut och ser ruskvädret! :)


Kvällspromenad

Vi kom in från vår kvällspromenad för bara en liten stund sen. Vi hade trevligt besök av Michaela, Christoffer och Vilgot innan så det har blivit dåligt med träning idag.
Vi grillade och åt påskbakelse :) killarna leker väldigt fint med varandra nu :)

I slutet av vår promenad blev Milton superledsen, men vi vet inte varför. Så han ligger här i min famn nu, men har somnat om och sover gott :)

Det blir snart läggdags för oss också. I alla fall jag kan knappt hålla ögonen öppna!

Bilder: Mille sover gott i vagnen och Daniel inviger sina nya joggingskor. De verkligen lyser :P


Godmorgonpigg

06.43 är inte okej att vakna alltså :P Klockan bör minst ha passerat 7.00 och allra helst 7.30 innan jag vill kliva ur sängen.
Det finns ju inget att göra nu. Ingen är vaken, gymmet har inte öppnat, det är morgonkallt ute och det är för tidigt för frukost :P

På schemat står det änsålänge bara träning idag. Daniel har antagit en utmaning där han ska göra olika löpträningar varje påskdag. Idag är det intervallträning. Jag har inte, och kommer antagligen inte, klara mina mål denna veckan men jag kan ju försöka snygga till siffrorna och komma så nära som möjligt :)

Nu slängde Milton ner båda sina nappar bakom vår säng och nu skriker han till dem och försöker nå dem med sina små armar :)

Solen skiner i alla fall långt bortifrån öster och det ser ut att bli en riktigt fin dag :)


Ängeln fick påskägg

Dagen idag har varit pretty booring faktiskt :P
Men vi avrundade den fint med lite påskmiddag och sen tevemys och påskgodis :)

Milton hade sin nya body på sig. Jag köpte den för att göra Daniel glad ;) Jag må va en ängel men inte den sorts ängel som det syftas på ;) HIF i mitt hjärta haha :P





Givetvis fick lilleman ett påskägg och i detta hittade han majskrokar som han högg in på direkt. Gottgottigottgott!!



Fyra tänder

Milton ser så stor ut nu när han ler och skrattar då det finns två tänder uppe och två tänder nere! :D


Påskfrukost

Efter en bra natt har vi nu ätit påskfrukost. För hårdkokta målade ägg, misslyckade scones och oaptitlig gröt. Men mätta är vi ;)

Bakpulvret hade nog inte blandats runt i hela smeten så sconesen blev platta och hårda :P Och sen så ville Daniel vara nyttig så han köpte fullkornshavregryn till vår gröt. Det är verkligen inte gott. Det känns som att man äter sågspån! Vanlig havregryn ska det vara!

Solen skiner utomhus! Daniel ska hoppa in på jobb så han kommer vara borta flera timmar och jag vet inte alls vad jag och Mille ska göra. Ut och gå gissar jag!

Glad påsk! :)



Nappsvinn

Ett spöke måste ha varit här och lånat lite nappar, för nappskålen är tom och jag hittar knappt några här hemma! Därför fick Milton ett paket nappar i namnsdagspresent :)

Det får bli nappjakt imorgon :)

Nya napparna


Hem ljuva hem

Nu har vi äntligen landat hemma igen. Vilken dag det blev. Vilken otroligt tråkig dag :P
Milton var inte bättre efter de två ventolin-inhalationerna så det blev två omgångar adrenalin också.
På vägen hem köpte vi påskgodis och så insåg vi att vi verkligen inte orkade lags middag. Magarna kurrade ordentligt redan. Så det blev faktiskt Subway idag. Nyttigare än pizza i alla fall :)

När vi ätit åkte vi till Milles farmor och farfar och gav ett påskägg och fikade. Snöade gjorde det också!
Efter det behövde vi åka och handla.

Nu äntligen är vi hemma. Puh!!
Jag är så trött att jag skulle kunna gå och lägga mig. Mille äter kvällsflaskan nu och somnar sen. Jag gissar på att vi kanske ligger i soffan en stund och sen knoppar vi med.


Drygt

Det blev längre väntetid än vi kunnat räkna med. I över tre timmar har vi väntat på läkaren nu. Tur att han fick inhalera innan och att vi inte behövde vänta med rosslande Milton ända till nu.

Milton sover gott i en lånad vagn och Daniel har kommit hit och ligger och vilar efter sin joggingrunda :)


Inom en timme, sa dem för en stund sen, att läkaren skulle komma. Så det finns ett ljus i tunneln i alla fall. Riktigt hungriga börjar vi bli och jag blir ett monster om jag inte får mat snart :P
(Milton är såklart mätt, honom glömmer man inte att packa mat till)


Inhalera mera...

Vi fick åka upp till Barnakuten med Mille. Låter ju värre än det är. Våra mediciner hemma hjälpte inte mot hans andning och rossel så han behövde mer inhalationer.



Nu har han inhalerat en gång och har minst en gång kvar. Men det är ju så sjukt tråkigt att vara här. Daniel stack till Skatås för att springa så vi sitter här och tråkar själv.
Det är lång väntetid till läkare men eftersom vi varit här mycket så visste de vem Milton var så han fick inhalation utan läkarordination! Skönt att de kunde lösa det så!


Morgontankar

Godmorgon!

Grattis Milton WILLIAM på din första officiella namnsdag! :D
(Milton finns inte med i almanackan)

Hur ska vi fira detta då? Någon tårta varken får han eller vill vi äta. En pannkaka till lunch kanske?! :)

Natten var kanon, inga uppvak! Nu på morgonen har vi dock haft en skällande hund i sängen, krupphosta :( Låter så jobbigt men han verkar ta det bra.

Nu ska vi strax göra frukost, men först ville jag väga mig då Daniel sa att min träning skulle ha gett redultat. Och ja jo... Jag har ju stått och stampat på samma vikt nu hur länge som helst men idag hade jag gått ner 0,1 kg och väger nu mindre än nånsin efter graviditeten. Wohoo, man får vara glad för det lilla!! ;)

Vad ska man göra idag då? Skittråkigt väder verkligen. Regn och mulet. Vi har lite ärenden, tyvärr får vi ta bilen till dem och inte gå som vi hade tänkt! :(
Men vi ska nog göra denna dagen till en bra dag trots regn och rusk :D


Bilder från vår dag




Nus ka jag äntligen lägga text till dessa bilder. Det har ju kommit lite annat emellan. Vaknade till en fortfarande sovandes Milton i torsdags. Daniel hade åkt till jobb tidigt som vanligt.

Mille ville också spela Wii :)

Inte lätt när man vill åt det nedersta i leksakslådan ;)



Det var en snorig dag för Mille. Han var mycket ledsen och inte alls sigs jälv. Jobbigt med sånna dagar, både för honom och mig. Han mår inte bra och jag är maktlös.

Busungen har hela tiden tyckt att vår papperslampa i vardagsrummet varit rolig att pilla på. Men dagen till ära tog han intresset ett steg för långt och drog av en massa papper från den så nu är där ett stort hål :P För att han inte skulle fortsätta la jag en stol ivägen. Men killen är smartare än så, han tog sig in ganska snart!


Äter rån


Sandlådepremiär

Här ligger jag helt utslagen i soffan :P Är hysteriskt trött!!!

Mamma kom hit i förmiddags, vi tog en macka och gick sen in till stan. Första stopp blev Jensens Bøfhus där vi åt en kanongod flankstek med råstekt potatis och salladsbuffé. Milton fick kycklingspett med pasta :)



När vi var mätta och nöjda åkte vi upp till Slottsskogen för att leka på Plikta. Där har blivit väldigt fint, men jag får ärligt säga att jag gillade den förra lekplatsen bättre. Jag saknar de små lekstugorna och den mysiga atmosfären, och där är alldeles för få gungor. Sen är den ju inte särskilt barnvänlig med alla stup. Estetisk vacker absolut, men inte jättegenomtänkt som lekplats till småbarn.





Milton fick för första gången sitta i en sandlåda. Det var häftigt tyckte han :) Han satt med en spade och en hink väldigt länge! Och han gick med skor på, i sanden dessutom!! Det är ju inte det lättaste för en nybörjare.
När han började krypa i sanden tittade han förvånat på händerna. Det kändes nog mycket annorlunda! :)



Trots att han är nybörjare kunde han gå i sanden, med skor på :D Vilken kille!


Kvart i fyra vinkade vi av mamma vid tåget! Sen gick vi hem från stan. Medan Mille sov kvar i trapphuset sprang jag upp och packade gymkläder. Jag väckte honom och vi cyklade till gymmet :)

Nu ikväll har Milleman lekt med de två nya leksakerna han fick av sin mormor och morfar. En i påskpresent och en i namnsdagspresent :)




Nu ska jag sova. Godnatt!

 

 


Repetoar alá Milton

Nyss åt Milton gröt och nu äter jag gröt medan han visar alla sina färdigheter för mig! Han klappar, pekar, blåser, vinkar, skriker, pratar och gör indianrop.
Vilken repetoar va? ;)

Natten var hyffsat godkänd och nu skiner solen för fullt :D Mamma kommer hit vid 9.30, hon sitter på tåget just nu!
Det blir en heldag i stan gissar jag :)


Hårdträning

Hårdträning på gymmet, god kycklingsallad till kvällsmat och en ledsen lillkille. Så kan man nog sammanfatta min eftermiddag/kväll.

Jag körde mer på gymmet än jag gjort tidigare. Det var ett bra program på TV så jag var tvungen att konditionsträna på crosstrainern längre än vanligt ;) Sen körde jag hårt på styrketräningen också.

Kom hem till killarna och det är fantastiskt kul att mötas av en gående Milton :)
Vi gjorde kycklingsallad till kvällsmat. Milton fick gröt.

Resten av kvällen har varit lugn. Vi har städat lite, Daniel springer ner till tvättstugan ibland och Milton har krupit och gått rundor ibland men varit mycket ledsen. Han sover dåligt av sin medicin så vi vill bara ge den när den verkligen behövs, men ikväll fick vi påbörja ny kur. Så strax ska jag lägga mig så jag är beredd på eventuell dålig sömn.

Imorgon kommer min mamma till stan, så om Milton orkar så ska vi in och äta i stan och kanske leka på Plikta :)


Atjoo! Prosit!

Ja så låter det hemma hos oss just nu. Mille har plötsligt blivit jätteförkyld. Daniel sa att han verkat lite snorig igår på dagen. Inatt kunde han inte alls andas genom näsan. Idag hostar han illa och nyser hela tiden. Stackarn!!

Vi har nyss ätit spaghetti och köttfärssås allihop. Jag tror att vi ska åka ut en runda till båten och Milles farmor och farfar nu om en stund. Vi hade tänkt cykla ut men det känns inte så lägligt med tanke på Milles tillstånd.

Sen blir det gymmet :) Jag har stått och trampat på samma vikt nu hur länge som helst. Vill hemskt gärna gå ner 4 kg innan sommaren och det bör jag klara om jag tränar mycket och äter rätt.

Nedan ser ni vår meny för denna vecka. Inom parentes står vem som ska ha maten :)
Lägger även in bild på Mille och hans köttfärssås som han tyckte mycket om :)


Sack'n seat

Inom 3 minuter sover jag! Så detta blir en snabb kvällshälsning att Mille nu slagit sitt stegrekord och är nu uppe i 24 steg. Räknar man det som att han kan gå nu då? :P

För att få in en bild på finingen så får vi ju passa på att visa hans nya Sack'n Seat. Bra resematstol (om man kommer ihåg att få med sig den)...

Nu GODNATT!!!


FramSTEG

Jag har varit och jobbat idag och killarna har fått roa sig själva :)
Fick dock ett härligt sms av Daniel tidigare idag, se nedan.

När jag kom hem tog Milton 12 steg mot mig, sen föll han på dörrtröskeln. Annars skulle han nog kunnat gå längre :) Det går undan...

Nu kom Daniel precis hem från Skatås så nu ska vi äta sallad :) Mums!!
 


Första stegen!!



I fredags avancerade ju Mille upp sig till att gå ett par steg men ändå behålla balansen! Nu fick vi det på film! :D
Ett litet steg på jorden men ett stort steg för Milton! (och oss)
Nu känns det som att det kommer lossna helt vilken dag som!

Tacosallad!

Nu står tacosalladerna redo att ätas. Nu väntar vi bara på husets herre ;)
Han jobbade över en timme idag eftersom han behövde gå en timme tidigare igår till festen.



Innan var jag på gymmet och körde ett ganska hårt pass. Härligt att märka att man klarar mer och mer, framförallt konditionsmässigt :) Styrketräningen har nog också gjort sitt idag för jag skakar i armen nu när jag sitter och skriver på mobilen ;)
När vi cyklade hem från gymmet somnade Mille och sen sov han vidare när jag bar upp honom :)



Köket har blivit kliniskt rent idag, det får bli ett snabbt upplock i resten av lägenheten sen. Är köket rent så känns det fräscht nästan överallt tycker jag!
Bröd har jag bakat också minsann :)
Ute blåser det ju och pendlar lite mellan sol och regn!







Milton sitter just nu med 5 nappar :P Ser ni att han redan fått färg i ansiktet?! När vi var ute med båten i 4 veckor förra året så var vi ju typ utomhus hela tiden, så även om han var i skuggan så fick han mycket färg ändå. Nu har färgen kommit så fort han visat sig i solen :) Ser fint ut!

 

 


Godmorgon!

Vi fick en härlig natts sömn! Jag tror att jag hämtade in Milton vid två, men vi somnade snabbt om igen och sen vaknade han vid 7.
Han sover faktiskt sin första vila redan :P

Idag ska jag få ordning på vårt hem. Motvilligt men ett måste :P Det är jobbigt innan, men kommer man bara igång så brukar det flyta på.

I eftermiddag SKA jag gymma. Jag tror att vi cyklar dit eftersom jag inte nått mitt mål på 15 km cykling denna vecka än. Men vi får ta det efter Milles nästa vila så att han är pigg och glad hos gymbarnvakten :)

Näpp, städa var det!


RSS 2.0