Nyårs-bildbomb

Vi har en kanonkväll!! Ungarna har busat och härjat så det stått härliga till! Först ut var matlagning (för både stora och små). Jag var nästan klar med middagen och de små samarbetade i miniköket :)
 
Vi åt en kycklinggryta med ris och vitlöksbröd till middag och till efterrätt hade Michaela gjort en chokladfudgepaj med hallongrädde och glass. Såå gott alltihop! Mätta blev vi! Killarna fick äpple, päron och hallon. Milton tittade med arga blicken på mig när han fick hallon. Ingen hit ;)
 
Sen blev det riktigt rolig lek! Jag tog fram sakkosäcken och killarna fick hoppa från soffkanten! OJOJOJ vad kul de och vi hade!! Många skratt och trots skallningar, hopp på varandra och diverse utdelade sparkar var det ingen av dem som blev ledsen. Emellanåt fick vi ställa oss i fönstret och titta på fyrkverkerier! Jättespännande, synd att de missar tolvslaget!!
 
Bildbomb på hoppandet!! :)
 
 
Kolla in Vilgots hår!! :D
 
Vår söta älskling (som dock inte tål äpple, päron eller hallon kan vi nog konstatera)
 
Hållaihandhopp var inte så lämpligt ;) Skallarna knockades ihop!
 
Haha delade känslor i denna bild. Milton asglad och nästan galen, Vilgot besviken. Fast kul hade dem båda :)
 
Milton i luften!
 
Hmm, vågar jag hoppa igen?!
 
Efter allt hoppande testade Milton hur många kg hans nya garage höll för. Minst 13 kg iaf ;)
 
Innan läggdags blev det läsning! Så gulligt när de satt och läste varsen bok :)
 
 
Nu sover killarna och vi ska fortsätta vår kväll!
 

Storstädning

Jag har BF!! BarnFritt alltså. Herreminjesus vad man får mycket gjort när man slipper ha båda ögon och öron på husets herre!!
Daniel åkte iväg mot obestämt mål på obestämd tid med honom så att jag kan städa. Dessutom får han sova gott i bilen. Win win ;)

Miltons rum färdigstädat! Jag tog bort nästan alla lådor med leksaker nu. Hans enda intresse med dem var att gå in och hälla ut allt på mattan och sen gå ut igen! Nu har han fått fina nya grejor för större barn i julklapp så de andra får ligga i klädkammaren ett tag :)


Slapp i sakkosäcken

Ungarna fick en sakkosäck i julklapp av oss! Milton fattade direkt att det var en perfekt landningsyta när man hoppar från soffan ;)

Igår och idag har gått i snigelfart!! Milton gick upp så tidigt idag och min kropp kommer bara inte igång! Snart kommer Daniel upp så då kanske han kan leka med lillkillen så att jag får städa :)
Ikväll kommer Michaela, Christoffer och Vilgot hit och firar nyår! Tyvärr jobbar Daniel hela natten! Det är nackdelen med hans jobb, men man vänjer sig! Jag är glad att vi fick fira jul ihop :)

Sen måste jag försöka få in julaftonsbilder. Och laga mat! Helst träna och så duscha. Det är nog bäst att jag sätter igång!!

Slappekillen!!


På tåget!!

Nu är jag och Milton på väg hem efter nästan en hel vecka i Skåne. Hemma väntar Daniel och Julia och ikväll kommer barnens farmor och farfar och då ska vi fira lite jul till.
Sen är jag glad att julen är slut, att det snart är nytt år så man kan starta om lite :)

Bilder från julafton och övriga Skånedagar kommer imorgon :)

Tokyngen här på tåget!!


Nya overallen

Vår stjärna i sin nya overall. Denna är lite tunnare än hans pippi-overall så den är perfekt när han ska ligga och sova i vagnen :) Han ör just nu ute på promenad i solen med sin mormor och morfar. Jag har pratat med Daniel och nu ska jag fixa lite :)


Mellandagsrea

Idag har vi gått en lång runda ute i Domsten. Milton satt nerbäddad i vagnen och var vaken en del och sov en del :)
Jag har också passat på att shoppa lite. Daniel råkade få med sig mina jeans hem och jag hade missbedömt Miltons packning så det fick bli 2 par nya jeans till mig och 2 t-shirts till Mille :) Det blev sammanlagt 136:- haha. Mellandagsrea är ju kul grejs :P
Det blev även en ny overall till Milton då habs röda tyvärr verkar bli för trång för snabbt. Hittade en cool svart med stjärnor på :)

Nu sover liten, han hade 39,2 vid läggdags så imorgon får det bli besök på vårdcentralen. Vill gärna utesluta öroninflammation och halsfluss. Han vill fortfarande knappt äta och stånkandas när han sover.

Nu ser vi på en film och sen ska jag sova!

Milton med en av sina nya t-shirts


Ät unge!

Så var pappan avvinkad, makaronipudding äten och en kväll i tv-fåtöljen slut.
Nu ligger jag breve en sovande lillkille och jag hoppas på en bra natt. Han har däremot vägrat äta de senaste 9 timmarna och innan det åt han inte heller mycket. Kanske halsont? Han har fortsatt feber, 39,2 grader när jag nattade honom. Hoppas han börjar bli bättre imorgon!

Jag tror att det blir en lugn dag imorgon med. Kanske en promenad och så men inget highlife ;)

Godnatt!!


Julklappslek

Här är Miltons nya garage som han fick av oss :) Han verkar gilla det!


Dagen efter

Haha idag är man seg! :P
Vi hade en fantastiskt bra julafton, men bilder får komma senare för de ligger på vår kamera! God mat och en stor hög med julklappar under granen. Och så trevligt sällskap såklart. Kan man önska mer? :)

Milton somnade gott i gästrummet hos brorsan och vi kom i säng här hemma hos mina föräldrar vid 1-tiden. Vaknade till vid 6 av att vi hade en kamin mellan oss. Milton var tokhet och låg bara vaken och tittade. 40,3 visade tempen, det är det mesta han har haft. Ipren i och sen sov vi nån timme till.

Nu leker Milton med sitt nya bilgarage och snart ska vi gå upp till brorsan och Pernilla och fylla bilen med våra julklappar ;) Vi fick mycket fint! Tyvärr kommer ju Daniel ta med sig allt när han kör hem idag, jag kan ju inte ta det på tåget. Jag och Milton stannar några dagar till då Daniel ändå ska jobba!

Ha en bra dag, kör försiktigt!!


Julafton!

För andra gången ska jag och Daniel fira jul ihop och för första gången ska Milton få fira jul med sin pappa!! Vi hoppas lillkillen orkar vara med en stund trots hög feber! Han är stundtals väldigt pigg, men jag tror han sommar i vagnen på väg upp till min bror!
Ha en trevlig julafton!! Det hoppas jag att vi ska ha :D


Framme!

Vi är väl framme i Skåne. Efter en resa som tog lite längre tid än vanligt :P Inte alls pga väder, det var fina vägar dock en del blåst.
Men vi skulle först inom Frölunda torg då Daniel skulle köpa en julklapp till mig ;) Sen behövde vi spolarvätska och fick stanna till på Kållered köpcenter. Sen, utanför för Varberg typ, kom jag på att vi glömt kakfatet till allt julgodis! Så det fick bli en tur in på köpcentret Eurostop i Halmstad med.
Men det var lättare sagt än gjort :P Vi kom till en korsning och där var inga skyltar men vi såg affären snett fram till vänster. Så vänster svängde vi och helt plötsligt var vi ute på motorvägen igen. Norrut!!! :P Vafaaaan blev Daniels ord och så fick vi köra av nästa avfart.
Vi fick tag på ett kakfat i alla fall :)

Vi har fikat och nu ska jag och Daniel gå in och slå in alla julklappar :) Milton får leka med sin mormor och morfar!!


GOD JUL!!!!


Dåliga väderutsikter

Ett riktigt ruskväder är på väg in över Västra Götaland och Skåne. Just där vi ska köra.
Vi ändrar våra planer lite. Vi packar ut i bilen nu direkt och kommer iväg. Tar våra ärende på ett annat köpcenter som öppnar kl 10 istället.
Så hoppas vi att vi kommer fram innan de värsta snöfallen kommer!!


Check check check

Oj vilken dag. Produktiviteten har varit på topp. Känns inte som att det ens var idag som det var strömavbrott, så lång har dagen varit.

Jag har checkat av punkt efter punkt på listan och några strök jag helt då de kändes överflödiga att hinna/orka med.
Julgodiset är nu färdigt, nästan allt är packat och vi är väl så gott som redo att åka till Skåne och fira jul :)
Vi kom på att vi hade några ärende kvar så vi får ha en lugn morgon och åka lite senare än tänkt så att vi kan åka inom Backaplan när det öppnar kl 11.

Milton somnade inte förrän kl 22, men har sovit 4 timmar under dagen, så han vaknar nog tidigt ändå. Tanken är att ha pannkaksfrukost :) Milton brukar ju gilla pannkakor så vi hoppas det gäller trots att han är sjuk.
Han är väldigt förkyld och därmed också andningspåverkad. Vi får se om vi kan hålla honom i schack under julhelgen och inte behöver uppsöka läkare. Hade det inte varit för att det är just jul så hade jag hållt honom inne i några dagar nu. Men jag hoppas han piggnar till när han får leka med mormor och morfar :)

Liten plutt vid läggdags. Näsblod fick han och när han fick se sig i spegeln, med papper i näsan, tittade han förskräckt några sekunder och sen började han vråla! Lille älsklingen! Nu sover han gott och jag hoppas på att göra detsamma om 2,5 minut ;)


Det blev änna svart här!!

Plötsligt small det till och strömmen gick!! Då kunde jag ju direkt utesluta att stryka, sy, dammsuga och tvätta. Hittar heller inte våra väskor i klädkammaren.
Så vad gör man? Kola såklart!! :D I sånna här lägen uppskattar man gasspisen ännu mer haha :)


Skål!!

Hände en kul grej nyss!!
Milton är inne i värsta skål-fasen. Så fort han eller någon annan ska dricka så ska det skålas.
Men att bedömma styrka och avstånd är svårt.

Nyss när vi skåla slog han alldeles för hårt vilket resulterade i att han fick lite av min juice på sin arm.
Då tittade han allvarligt upp på mig och sa riktigt anklagande "Maamma!!" :)
Typ samma tonfall vi har när Milton typ hällt ut vatten och vi säger "men Milton..."

Går inte och förklara roligheter så bra i text :P Nu ska jag börja checka av min lista!!


Jobba jobba jobba

Godmorgon!
22 december, kan ni fatta det?!
Julafton är i övermorgon och jag känner mig inte alls färdig :|
idag blir det till att ha eld i baken, jag har en lååång lista att checka av. Lite för lång tror jag, med tanke på att Daniel jobbar till 18 och Milton är sjuk :/

Men den som lever får se. Kanske är räserHanna i farten ;)


Ynkligt

Det har varit en såhär jobbig dag idag!!!


Skära svamp

Vi har börjat involvera Milton mer och mer i våra sysslor då han blir så nöjd och stolt när han får hjälpa till :)
Ikväll när jag satt och hackade lök och paprika till vår middag så fick han dela en svamp i bitar med sin plastkniv :) Han satt ganska länge sådär :)

Nu måste vi lägga oss för Milton har redan vaknat typ 8 gånger så man vet aldrig hur natten blir :/


I'm on fire!!

Ytterligare en beställning sydd! Två mössor till en ettårig tjej :)
 
Nu börjar vissa av mina tyger ta slut, så snart får jag fylla på lagret :)
 
Daniel är nu och köper julklappar till mig *hoppar och studsar* och Milton har sovit middag. Nu blir det lite mellis och sen ska vi åka och äta IKEA's julbord :)
  

Tack Milton!

Det positiva med att Milton kastade ner vår tv-fjärrkontroll i toan är ju att jag inte kan väga mig (på Wii) och då inte heller se den förödelse jag orsakat i min kropp med alla julfikor och godis senaste veckorna ;)


Äntligen fått sytt lite!

Äntligen har jag fått spendera lite tid vid symaskinen! Har tänkt att sy upp lite grejor nu i en månad men av någon anledning har annat prioriterats!
 
Här är två olika beställningar som ligger och väntar på ny liten ägare! :)
 
 
Sen så har jag detta tyget som ligger och väntar på att bli något alls!! Faen att jag inte hunnit med så mycket. Det skulle vara skitsött som små julbyxor eller vantar ju. Någon som vill ha något juligt på julafton kan ju höra av sig :) Jag kan lätt hinna sy upp små söta tights i stl 50/56 eller mössa+vantar. Kan ju även försöka mig på ett litet pannband eller liknande! :) 
 
Nu ska jag städa upp och gömma nålar och saxar innan jag hämtar hem sötingen från dagis! Vi har bokat upp varenda minut de två kommande dagarna så i eftermiddag tänkte jag hinna städa upp här. Får se om Milton hjälper eller stjälper ;)

Stor julklapp!

Jag och Milton åkte in till stan idag för att ordna en julklapp!
Har ni sett Hotel Post? Skithäftigt inslaget i rött band och rosett!!

I två timmar satt Milton tyst och blixtstilla i vagnen. Chockad av allt folk tro? ;)

Nu ikväll har vi startat julgodisproduktionen. Jag vill provsmaka NU! Godkväll!!


Snabba ryck!

Oj, det var de snabbaste två timmarna i mitt liv. Jag hann ju inte med hälften :S
Men här är upplockat och tvätten är vikt. Köttfärsen ligger på tining och en maskin tvätt körs för fullt. Så jag får väl vara hyffsat nöjd ändå!

Maten kan Daniel göra när jag byter sängkläder. Han ska ha köttfärssås och vi har så olika åsikter om hur en sån ska smaka så ingen blir gladare än honom när han får göra den själv ;)

Det blir otroligt mysigt så fort det tänds några levande ljus. Det ihop med gran och stjärnor i fönstren är härligt juligt :)


En massa borde!

Milton sover som en stock och Daniel är och lämnar Julia. Det betyder att jag har ca 1,5 timme på mig att antingen få ordning på hemmet eller slappa :P
Det bästa vore ju klart att få ordning här så att jag och Daniel kan slappa ihop i soffan sen.
 
Så vad borde jag hinna med då? Göra lunchlåda till Daniel, städa upp allt i allmänhet, vika ihop det nytvättade, byta lakan i sängen och eventuellt diska upp. Dessa borden borde jag hinna med på 1,5 timme.
 
Ett två tre, på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, på det sjättesmäller det. HEJA MEJ!

Festfina!

Efter flera misslyckade försök att lägga in inlägg hoppas jag på bättre tur nu!
 
Igår på dagen var vi bara hemma och slappade och pysslade.
 
Pepparkaksbak blev det. Det uppskattades nog och när väl kavlen var medgörlig tyckte även jag att det var kul ;)
 
Vi fortsatte dagen med att måla. Daniel och Julia målade juliga porlinsfigurer att hänga i granen och Milton målade med fingerfärg. Han HATAR det :P Men jag tvingade honom. Lite kul vill jag ha :P
 
 
Dags för fest! Familjefest med dagis hemma hos en av familjerna. Jättetrevligt var det. Alla kom ju såklart inte för då skulle vi inte kunna vara hemma utan hade fått vara på dagis. Här är jag festklädd.
 
 
Med festfin krabat!
 
SMACK!!!
 
 
Vi kom hem vid 22 och puttade den lille i säng meddetsamma och inte jättelänge efter åkte den stora i säng. Vi var skittrötta och ville också sova.
 
Idag har vi också bara varit hemma. Vad trista vi är :P Men vi har dekorerat våra pepparkakor med kristyr och ätit lite tacorester och sådär. Nu ska vi strax klä oss fint igen för vi ska på kalas. Höll på att skriva att Julias kusin fyller år, men nuförtiden är det ju inte bara hennes kusin utan även Miltons kusin. Jag är så himla van, efter att det varit så i flera år, att säga Julias kusiner. Får vänja om mig!
Men kalas ska det bli. Presenten är inslagen och tårtmagen tom ;)
 
När Daniel ska köra hem Julia kör han hem mgi och Mille först så att Mille kommer i säng i lagom tid. Inte jättesmart att han får åka med 2 timmar i bilen så sent på kvällen. Då får vi vara vakna till midnatt :P
 
Dagis elelr inte imorgon, det är frågan. Vi har fått rivstarta en ny flutide-kur idag. Vi ska ju göra det vid minsta lilla förkylningstecken, men vad är det liksom? Men igårkväll var han lite knäpp i andningen så vi tog beslut att hellre påbörja en kur två dagar för tidigt än försent. Han lär ju bli förkyld många gånger i vinter så vi kan/bör underlätta så mycket som möjligt för honom! Jag ska vara hemma imorgon så han får gärna vara hemma om det behövs :)
 

Fina familjen!

Nu har jag äntligen tagit mig tid att titta på bilderna som togs efter julbordet för två veckor sen! Åh vad fina och det är så roligt att ha familjebilder! Det tog bilder där även min bror+sambo var med och mina föräldrar. Men jag måste be om lov innan jag lägger ut dem :) Knasbilder på knasfamilj!
 
Välmatchad familj! Men rätt blandade känslouttryck i våra ansikten :)
 
Är vi inte föööör söta ;)
 
Finaste pappan med finaste barnen!
 
Det var en väldigt trevlig kväll, och snart är det jul och dags för Skåne igen :D

Söta lilla pepparkaksgubbe!

Oh noo! Milton fick vara pepparkaksgubbe igår ;) Hujedamej, så busiga vi var som klädde honom som en kaka!!
Luciatåget bestod faktiskt bara av tomtar och pepparkakor av olika slag :)
 
 
Det var så urgulligt när de 16 barnen kom tågandes in i en salig röra och ställde sig mot väggen för att sjunga! Men som jag skrivit tidigare så gick det över förväntan. Alla barnen stod kvar och sjöng (vissa mer än andra) och efteråt fikade vi och hade mysigt!
 
 
Sötaste pepparkaksgubben! ♥♥♥
 
 
 
STOLTA FÖRÄLDRAR! :D
 
 

Pepparkaksgubben

Just i detta nu sitter det en pepparkaksgubbe och äter mellanmål här breve mig :) Söt som socker men arg som ett åskmoln ;) I alla fall innan han fick mellis.

Daniel är och hämtar Julia och jag ska passa på att slå in hennes julklappar så att hon inte ser vad tomten ska komma med :)


Morgonstäd

Halv sex vaknade vi, eller ja, Milton i alla fall. Men det har varit en bra natt. Förutom hans tre uppvak innan jag la mig så tror jag i alla fall inte att han vaknade inatt någongång.

Nu har vi ätit frukost och håller på att städa. Daniel sover och direkt han vaknar ska han köra och hämta Julia. Ikväll blir det taco och Jul på Liseberg :)

Milton får vara ledig idag och lalla runt hemma. Det blir bäst så :)
Just nu städar han på sitt egna lilla sätt ;)


T9

Så var det kväll igen. Men sista kvällen på länge som vi inte har pappa Daniel här i sängen. Inatt är sista nattpasset på två veckor.
Milton ligger här breve och andas djupt. Han kom upp innan och var ledsen så jag la in honom i vår säng och passade på att lägga mig själv också :) Rätt skönt att komma i säng i tid.

Innan idag var vi och tittade på ett urgulligt lussetåg på dagis. Det gick över förväntan tycker jag. Milton satt på golvet och klappade lite med händerna i knät, men han sjöng inte. Jag trodde han skulle strejka och springa till oss, men icke :) supersöt var han!! Visar foto imorgon!!

Nu ikväll har jag städat och vikt tvätt. Vi har planerat in varenda minut denna helgen så vi skulle behöva ha ett schema. Och en mat- och sovklocka ;)
Men det ska bli kul hoppas jag!

Jag ser snart dubbelt så bäst jag skriver klart ;) för egen notis; Milton har nu slutat med medicin för denna gången! Helt medicinfri nu så vi hoppas det håller i sig :)

Måste avsluta med detta mess jag fick av daniel. Vi hade en konversation om våra mobiler, men här ser man vad t9 kan ställa till det :P Därför har jag avaktiverat min.


Morgonmys till lucia

Myser, alla 3, i soffan med lussebulle :) Tittar på lucia på tv.


Lite skillnad är det allt!!


Skruttig

Haha jag känner mig som en skrittkärring. Skulle behöva plocka fram mina kryckor ;)
Det där bodypump-passet igår var ju inte nådigt. Jag borde verkligen gå på minst ett sånt pass i veckan!
När jag vaknade imorse kände jag mig fräsch men nu... Jesus! ;)

Imorgon skulle jag tränat men det blir jobb istället. På eftermiddagen ska Milton gå lucia på dagis och det ska vi ju givetvis titta på :)
Imorgon kommer jag nog knappt ur sängen dock :P
På fredag blir det träning igen!!

Jag ligger redan i sängen, tidigare än nånsin tänkte jag säga, men tidigare än på länge i alla fall. Bäst att sova så att jag orkar med hela dagen imorgon!!
Godnatt!

Jag och Milton nu ikväll. Han älskar mössor inomhus, men vill inte ha dem utomhus. Knäppisen!!


Tisseltassel :D

Onsdagsmys såhär inför jul! Jag älskar julklappar! Extra speciellt är att få slå in julklappar till någon när man vet att innehållet kommer uppskattas :) Dessa röda klappar är till min stora favorit, Daniel :)
Bäst att slå in dem direkt så att han inte råkar hitta dem! Vi är båda såna att vi absolut inte vill veta i förväg vad vi ska få så jag måste gömma dem :)

Samtidigt ser jag på juliga matprogram :) Kanske skulle hämta en pepparkaka eller två :D


Stjärnklart!

Ligger i sängen och ska sova nu. Så härligt att kunna ligga här och titta på den stjärnklara himlen :) jag har alltid fascinerats av rymden!

Jag och Melinda var och tränade bodypump innan. Mygadd!! Fiiifan vad utpumpad man blir ;) Härligt, men får se om jag kan röra mig närmsta dagarna haha :P
Imorgon ska jag vikariera på Miltons dagis, men Milton ska bara vara där till 12, sen hämtar Daniel honom. Mille skulle egentligen vara ledig och vara hemma med mig, men så blir det ju inte så han får komma hem när Daniel sovit på förmiddagen :)

Nu måste jag somna om jag ska orka med morgondagen :) håll tummarna för att lillkillen också kan sova gott, han vaknade innan med magont :( Hans mage samarbetar inte alltid, får hoppas det går över!!

Godnatt!!


Fy skäms på mig...

Jag missköter min träning väldigt mycket just nu... Jag har jättemycket att skylla på. Sjukt barn, sjuk sambo, huvudvärk, planerade dagar osv osv. Men inget håller i längden. 1 timme över har jag nog varje dag, jag ska bara använda den där timmen på rätt sätt...

Fast jag måste faktiskt kunna skylla på att daniel jobbar sin nattvecka, det gör det svårt för mig att komma iväg om inte Milton är på dagis...

Men idag kom jag äntligen till gymmet igen :D Det blev styrka i 50 minuter och sen avslutade jag med att jogga på bandet i 10 minuter. Har äntligen vågat börja träna magen fullt ut också, hej magrutor (höhöhö). Jag promenerade givetvis från dagis till gymmet och sen från gymmet och hem.
Till dagis tog jag bussen, det är inte direkt plogat ordentligt och köra en sulky i det går inte så lätt. Plus att vi var försenade. Vår lille buse har plötsligt bestämt sig för att inte sova hela nätterna utan vi har en vaken period mitt i natten. Suck!! Så jag kunde inte med att väcka honom imorse faktiskt. Då hade jag lämnat ett monster på dagis ;)

Påtal om dagis så går det jättebra att lämna honom nu. Idag kunde jag till och med lämna honom på gården utan problem :) Det gör dagen så mycket enklare för mig, då jag slipper känna ångest! Under min träning idag tänkte jag nog inte på honom alls ;) Låter ju hemskt, men det är ganska skönt att kunna släppa alla tankar på honom och bara tänka egna tankar :)

Nä slöfock, upp och hoppa, nu ska det rockas!!!

Premiär för pulkaåkning!!

Äntligen har Milton fått åka pulka, och oj vad kul det var :)
Vi gick bara ut till den lilla backen här på gården för att testa. Om vintern håller i sig och snön ligger kvar (eller om det kommer ny) kanske vi åker tille n liten större backe. Milton tyckte nog att det roliga tog slut lite väl fort :)
 
Här är bilder från hans allra första pulkapremiär i februari. Men då åkte han inte utan bara satt i den. Och här är en film från när han satt ner i snön allra första gången! Plutten :)
 
 Och detta filmade jag idag :D
 

Sleepy!

Idag har vi hunnit med en del. Kanske inte de mest viktigaste sakerna men det är viktigt att hinna med det man VILL och inte bara det man BÖR ;)
 
Så idag har jag möblerat om lite :) Redan när vi bytte sovrum för ett år sen har jag (tror även Daniel håller med där) stört mig på sängens placering gentemot fönsterna. Så häromdagen pratade vi om att flytta sängen men jag trodde inte jag skulle klara det själv pga tyngden. Men jag provade idag och det gick ju finemang :) Det ser mycket bättre ut nu, men ni får ej se foto förrän jag städat upp och satt upp julgardiner :P
 
Sen fixade jag till i badrummet. Förutom storstädning så bytte jag matta och gjorde andra finjusteringar och det blev jättebra resultat tycker jag. Det var ett trist rum innan, nu blev det ljusare. Ljuset har vi absolut snön att tacka för också. Solen går aldrig på den sida huset så alla de fyra rum vi har mot norr (?) är ofta rätt mörka medan vardagrummet och vårt sovrum flödar av solljus.
 
Nu sover lillfisen. Jag hade gett upp att han skulle somna så vi körde på som vanligt och städade, sparkade boll och så duschade jag. Men när jag skulle byta hans blöja slocknade han totalt efter bara någon sekund :P Sötnöt!!
Melinda och Ludvig är på väg hit och vi ska göra lunch och sen gå ut och leka :D
 
Ha en bra lördag!!
 

-14,5

(detta inlägg skrevs vid 10 men jag glömde publicera det hehe)

Godmorgon i kylan!!
Det är -14,5 grad ute :O Men solen skiner så det ser väldigt skönt ut! Jag som hade livat Milton att vi skulle gå ut på förmiddagen ;) Det tar emot men vi får se hur det blir. Kanske kan ta det ihop med pappa i eftermiddag innan träning och pepparkaksbak på dagis :)

Annars då? Jodå, trött efter två knäppa nätter. Milton vaknar och kan inte somna om. Inte konstigare än så, han är inte direkt ledsen men ändock vaken. Två timmar i sträck per natt ungefär. Jag är inte gjord för att ligga vaken mellan 3 och 5. Det är emot alla mina vanor och principer ;)

Idag ska det hinnas med en del. Sy måste jag göra. Sen ska det städas upp, julpyntas lite mer och sen är det som sagt träning och bak :)

Jag hade gärna storstädat allt idag men det i kombination med att vara ensam med Milton funkar inte. Han röjer, klättrar och gör alla hyss han kan om man inte är i samma rum. Så det blir inte mycket gjort per dag :P

Helgen blir det inte mycket med. Daniel jobbar och natt dessutom. Jag trodde det var tisdag idag, så mycket helgkänsla har jag :P Men jag ä int bitter ;)

Nä, om man skulle försöka starta dagen så smått :) städa upp lite och sen sy :)

Dagens projekt! :) samt Milton som tittar längtansfullt ut!


Julbak

Just nu atår en gul deg och jäser i köket! Tanken är att det ska bli lussekatter, så håll tummarna för de ;) Milton ska nattas nu och får provsmaka imorgon istället :)
För oss blir det julfika ikväll! Ja, om det blir några bullar vill säga :P


Julstäd part 1

Julstädningen är inledd :) förra året hade jag en megalista inför julstäd. Sen dess har jag inte gjort städlista :P Blev nog överväldigad.
Nu är klockan 11 och jag tänkte vara klar med detta (plus ha ätit lunch) innan jag väcker Daniel vid 13.20 då vi ska hämta Milton på dagis :)


Brrrr...

Elementet i vardagsrummet är uppskruvat på max, ändå är det knappt ljummet. Låg med en filt täckt över hela mig ich frös tokmycket ändå.

Nu har jag lagt mig i sängen. Har en fluffig filt under mig och täcke plus filt över mig. Nu ska jag nog bli varm :)
Har även en Milton breve mig :)
När Daniel jobbar natt lyfter jag över Milton här när jag lägger mig, så slipper vi vakna på natten för att han känner sig ensam på sitt rum!

Jag tänkte börja läsa Alex Schulmans bok Att vara med henne. Åratal sen jag läste en bok.
Godnatt!!


Why me lord?

Åh, huvudvärk.
Antingen för att jag tränat (inte ovanligt att jag får huvudvärk efter träningsuppehåll), eller koffeinabstinens (tog en cola nyss för att se efter) eller, gud förbjude, jag tar över Daniels förkylning. Vi tror på de två första :)

Ligger i ett mörkt sovrum nu och ska vila skallen. Daniel och Milton gör matlåda till Daniel.
Bäst jag vilar så jag orkar med trots sen. Maken till trotsig kväll vi hade igår :O
Men han fick mig även att skratta högt flera gånger. Berättar sen :)


Tränat

Sitter utslagen i soffan :P Efter att jag lämnat en glad kille på dagis och instruerat om hans medicin så pulsade jag till gymmet. Massa snö överallt så det är inte helt lätt att gå men det är ju träning det med :)

Jag orkade inte träna jättelänge men var ganska effektiv. Sprang intervaller på löpbandet. Fem minuter med ca km-tid på 6.45 och sen en minut med km-tid 4.52. Gjorde det tre gånger. Kändes bra! Hade kanske kunnat pressa mig lite till men vill vara rädd om kroppen. Har ju trots allt fortfarande känningar i fogarna. Idag känns det efter allt pulsande i snö.
Tränade även magen innan jag tog en lång varm dusch och en liten tur in till bastun.

Nu har jag ätit och ska kolla igenom mina tyger. Nu jäklar ska det sys lite :) Vi har några ärende att göra så jag tror jag väcker Daniel så vi kan ta bilen.

Blabla... Hejsvej ;)


Sängen kallar...

...men jag orkar inte svara!

Jag BÖR gå och lägga mig men jag har fastnat i soffan :P
Imorgon ska Milton till dagis för första gången på 2,5 vecka. Idag var vi där i 30 min imorgon ska han vara där själv. Lite ångest har jag för han är så mammig på nått sätt just nu. Han är van vid att kunna hoppa upp i min famn närsom.
Men det blir nog bra. Jag tror att jag drar och tränar och ev åker en runda in till stan under tiden.

Det är så kluvet för nu när jag haft en klängig, delvis mycket trotsig liten kille hemma har jag längtat efter egentid och att kunna tänka egna tankar. Men nu när jag väl kan lämna honom på dagis så har jag en klump i magen :P
Kanske hade jag inte mått såhär om han skulle vara med pappa Daniel. Nu ska han till dagis där det just nu är flera tillfälliga vikarier och han är så putteliten för att inte ha trygghet omkring sig tycker jag. Äh, nu ska jag försöka slappna av och hoppas och tro att det kommer bli bra :)

Och nu måste jag verkligen gå och lägga mig. Klockan ringer vid sju.
Godnatt!


Snö snö snö

Härligt vitt överallt!!
Vi gillar snö. Det optimala är att det snöar mycket på en gång, det plogas och sandas och så är det minusgrader i typ 2-3 månader.
Slask däremot, det faktiskt hatar jag. Och slask som fryser till is är ju ännu värre.

Meeen, nu är det vitt och det är så fint och ljust :)
Vi fick ett försprång igår, snön kom till Skåne innan Göteborg :) Vi gick ut med barnen i snön. Miltons första snö-lek :) Lite halvskeptisk men det var nog allt lite spännande :)


Jul i vårt hus

Då har tomtarna hittat hem till oss också! :)
Julstämningen börjar infinna sig på riktigt!

I år hamnade tomtarna högt upp med tanke på den 85 cm höga virvelvind som bor hos ;) En tomte slängde han i golvet så den gick itu. Men jag tappade en liten julgranskula i glas så det var snäppet värre. Skillnaden är väl att jag råka medan hans var medvetet :P

Nu ska jag sova! Daniel ska vända dygnet och går väl och lägger sig vid 3-tiden skulle jag gissa. Milton somnade snabbt ikväll. Han hostar en del och gjorde även natten som var så vi får se om vi får sova hela natten. Imorgon ska vi till dagis och hälsa på och instruera om hans medicin igen. Nu får han airomir (luftrörsvidgande) upp till 7-8 ggr per dag vilket betyder att de kommer behöva ge honom på dagis. Det är nu över 2 veckor sen han var där så vi hoppas att han håller sig frisk ett tag och kommer in i rutinen igen! Jag ser helst att han håller sig frisk året ut i alla fall :) haha!

Bilder från vårt julpynt!


Fantastisk dag

Nu är vi hemma igen efter ett fantastiskt julbord och rolig efterfest!
Det lilla barnet sover gott och det stora ska strax puttas i säng.
Vi är ruskigt mätta och vågar nog inte väga oss på några veckor ;)

Vi tog själv inga bilder men jag hoppas på att få bilder av andra snart så jag kan lägga in :)
Det blev lite familjebilder. Med en förbannad Milton. Han har varit jätteduktig idag, det gick bättre än jag trott. Men fotas ville han inte ;)

Puss och godnatt!


Julbord!

Då var även jag och Milton redo för julbord på Sofiero Slott.
Daniel och Julia åkte, tillsammans med mina föräldrar, för en stund sen. De tar bussen dit. Jag och Milton åker med min bror och hans sambo.
Tanken var nämligen att Mille skulle sova en stund nu. Detta har han inte gjort.
Så snart bär det av mot Sofiero. Kommer vara mätt och tjock som fan om 6 timmar haha :P Sen bär det vidare på efterfest hos vänner!

Ska bli spännande att ha med Milton. Förra året var han ju 6-7 månader och satt hur fint som helst i flera timmar. Nu är det inte riktigt samma lugn i den pojken ;)


3-0

Igår var jag rätt nöjd.

Droppfri mugg.
Napphållare.
Snöre mellan vantarna.

Mamma-Milton 3-0 ;)

Och är man riktigt desperat efter nappen får man sitta i vagnen i hallen eftersom nappen är knuten i vagnen ;)


RSS 2.0