Restaurangbesök imorgon

Imorgon är den självaste födelsedagen för mig :) Jag är född på den mycket speciella dagen, skottdagen! :)

Vi har sedan innan bestämt att äta ute på restaurang imorgon men inte förrän nu precis beslutade vi oss för var vi skulle äta. Valet blev Jensens Böfhus. Satt och tittade på menyerna och man blev ju inte lite hungrig :D Och helt perfekt, om man fyller år så bjuder de på efterrätt till hela sällskapet!

Och vilken barnmeny sen då! Ni måste nästan gå in och titta på den för min bild nedan gör sig inte rätt. Den var så välkomnande och det känns verkligen som att de vill att barnfamiljer kommer dit och har kul!
Klicka HÄR för att se barnmenyn! :D De har döpt alla rätter efter rymden. Äh jag pladdrar inte på, gå in där och kika vettja!!




Haha Milton sitter och garvar för sig själv inne på sitt rum och leker med en leksak. Låter ju bara så härligt! Lättroad kille. Favoriten just nu är några stabelburkar/klossar han har, han leker med dem mest hela tiden. Lägger i dem i varandra och så :)

Daniel kom hem med lite godishjärtan som jag fick idag på min namnsdag :) Så nu blir det nog lite soffhäng!

Koftan passar

Vi har haft ett problem senaste veckorna. Dragkedjor. Som de ställt till det. Mille har haft fula rivsår på hals och kind efter att ha vridit huvudet fram och tillbaka i bilen och vagnen.

Så idag var jag inom en klädaffär och försökte hitta en tjock tröja utan dragkedja. Förgäves.

Så innan la jag ut en fråga på facebook om någon sett en bra tröja i någon affär! Fick inget napp mer än att jag blev påmind om att Milles faster i somras stickade/virkade/knypplade en kofta till honom. Den var alldeles för stor sist vi provade den men nu provade vi igen. Den sitter jättefint :)

Den går inte upp i halsen och skyddar mot jackans dragkedja, men den har i alla fall ingen egen dragkedja att skada sig på!

Gullungen!!


Nya böcker och god pasta

Vår dag startade vid 8. Det där med att sova till 9 existerar inte här längre :P Men det kan ju bero på att han sover så bra på nätterna och inte är vaken nått. Vilket gör att jag med sover bra så det gör inget att gå upp lite tidigare :)

Efter frukost gav vi oss ut på promenad. Daniel jobbar och vi skulle inte veckohandla så mycket så jag passade på att handla istället för att Daniel skulle behöva göra det efter jobb.

Hittade lite böcker på bokrean till Milton. Min favorit var en stor bok med 9 småböcker inuti. Jättefina var de!!

Nu lämnade vi nyss bordet efter stt ha ätit lunch. Jag åt kassler med pasta, fetaost, tomat och rödlök och Mille åt korv och pasta. Han trycker in massa mat i munnen och jag undrar om han hinner tugga allt innan han svalt :P

Snön vräker ner så vi stannar inne resten av dagen och myser och städar! Kanske bakar ett bröd också :)


Mild fullkornsvälling

Nu har vi genom Buzzador provat Mild Fullkornsvälling i några dagar! Så nu tänkte jag bara ge en kort recension av vad vi tyckte (och i synnerhet vad Milton tyckte).

 

Vi fick hem enportionspåsar för att testa här hemma. För att se ett tydligt mönster hur vällingen förändrar sömn, mättnad osv skulle vi vilja testa under lite längre tid.
Milton som äter allt tog vällingen med god aptit, däremot orkade han inte äta lika mycket första kvällen som han äter ersättning. Han sov lika gott som vanligt.
Kvällen efter drack han upp hela flaskan (200 ml) och sov sen gott. Jag minns inte exakt hur många kvällar vi testade, vi fick ju influensan mitt i allt och valde att ge ersättning några kvällar!

Men kontentan av det hela blir nog faktiskt att det är denna välling som hamnar i kundvagnen när Mille väl ska börja dricka välling varje kväll istället för ersättning :) Vi använder ju Nestlés barnmat för övrigt också och är nöjda med dem :)


Havsutflykt

Vi kom ut ur lägenheten idag. Vilken känsla efter att ha legat i soffan i typ 5 dagar.
Vi gjorde lite småärenden men framförallt tog vi en liten promenad på Hinsholmen. Solen sken otroligt vackert och stora isflak låg i vågorna och krockade med varandra!





Vi gick ut på en liten udde och där och då fick Milton för första gången i sitt liv stå på marken och provgå :D Kanske att vi på skoj ställde honom på marken i höstas men då var han ju inte stabil eller kunde stega sig framåt. Han tyckte det var jättekul, man ser en uns av stolthet i hans blick :)





Flygtur av pappa :)


Och av mamma :)


Daniels passion här i livet är verkligen att fota måsar. Idag var inget undantag :)


Det var en trevlig liten utflykt. Nu är vi hemma igen och ska strax göra middag. Kassler med päron i chilligrädde blir det och ris till det. Milton älskar det och vi med :) Kul att han gillar vår mat!

Tillagad middag!

Vad en dusch kan göra skillnad! Och sen en riktig tillagad middag, äta vid matbordet ihop och sen fruktsallad framför teven.
Vi börjar verkligen bli friska här. Jätteskönt! Nu har vi haft 5 tråkiga dagar med influensa och soffliggande.

Vi skulle ju haft kalas för mig både igår och idag men det blåste vi av, tar det om 2 veckor istället. Då ska vi verkligen vara fit for fight :)

Milton ligger nu och sussar sött i sin säng. Vi har lekt innan och hans hår blev så elektriskt av hans boll ;)


9 månader!

I all feberyra glömdes Miltons 9 månadersdag bort. Eller vi blev påminda av min mamma men orkade inte riktigt tänka på nått.

Men redan 9 månader alltså. Helt otroligt. Tiden springer verkligen iväg. Men det är så roligt och det händer verkligen nya grejor varje dag!

Nytt nu senaste tiden är att han står utan stöd längre och längre tid varje dag. Om han står framför teven eller om han tittar på en leksak han har i handen så kan han stå i 15-20 sekunder med bra balans, sen sätter han sig lugnt ner på huk. Vi tror inte att det kommer dröja länge innan han börjar gå. Han ska bara fatta hur man gör :)

Sen så har han börjat gå längs möbler. Innan har han fuskat :P Då stod han upp vid tex ett bord sen gick ner och kröp till soffan. Nu går han längs bordet till han kan vända sig om och nå soffan :)

Och så har han börjat räcka ut tungan. Nu tänker ni att era bebisar kunnat det lääänge. Men då får Milton försvara sig med att han faktiskt har kort tungband. Han har nästan aldrig fått tungan utanför läpparna. Men nu har han börjat försöka mer och det ser jättegulligt ut. Han ser ut som en ödla för tungan blir ju tvådelad längst fram ser det ut som. Jag har försökt fota men han börjar le när jag tar fram kameran och slutat räcka tungan :P

Nu sover lillen gott! Vi ska nog ligga och se teve ett tag men sen blir det läggdags för oss också.
Godnatt!


Timmy lamm :)

Det blev visst en Estelle. Helt oväntat men ändå ett bra namn enligt oss. Jag sa tidigare till Daniel att det vore tufft om de faktiskt gav ett namn som inte var väntat och som gick ifrån normerna lite :) Hellre lite nytänk än att det skulle bli en liten Margareta liksom :) Fint att de gav henne Prins Daniels mammas namn också.

Efter vi hade sett namngivningen så slig vi över på barnkanalen. Vi får ju inte missa Timmy Lamm ;) Jag tycker det är rätt kul, musiken är medryckande! Mille gillar det också faktiskt, så vi ser inte det bara för min skull ;)
Han stod och tittade idag och vinkade och pratade!
Jag skulle fota Timmy Lamm på teven och fick en rätt kul bild :P


Lovisa?

Vi överlevde denna natten med, vilken tur :) Ombytta roller dock, Daniel sov i soffan medan jag sov i sovrummet. Detta för att jag skulle kunna ta Mille när han vaknade på natten. Vilket han gjorde vid två. Då fick han komma in och sova breve mig :)

Daniel ligger nu i sovrummet och sover, Milton ligger på sitt rum och sover och jag tänkte nog passa på att plocka upp lite här. Vårt hem har ju stått still senaste dagarna, förutom att diskberget växt och alla grejor som vi och Mille tagit fram ligger kvar framme. Här ligger leksaker överallt utspritt.

Sen så får jag ju inte missa att titta på teve nu när de ska namnge nya prinsessan. Vi tycker Lovisa är fint. Birgitta blir det ju med säkerhet i andranamn då namnet finns på både Victoria och Daniels släkt.

Slänger in en bild på busungen från igårkväll när han exprimenterade med gåvagnen :)


Lyxmiddag

Panpizza och burkmat - sicken lyx ;)


Vår tålmodiga älskling!

Milton är fantastisk! Han leker själv och står ut med att vi bara gnäller och ligger i soffan!
Han får röra sig fritt i lägenheten (vi stänger dörrarna till de rum han ej ska vara i och har grind till köket) så han kryper ibland iväg till sitt rum, men medt är han här i vardagsrummet där jag ligger!

Innan tyckte vi att han verkade varm men kunde inte tempa honom då Daniel lagt vår temp i vatten och den var helt sabbad. Daniels föräldrar åkte och köpte en ny plus några panpizzor och lämnade här. Milton låg och sov hos mig en stund och var helt blöt av svett i håret sen. Men han var svalare när han vaknade och han hade ingen feber.

Men som sagt, vår lille älskling är så tapper, tålmodig och fantastisk!!!


Ny prinsessa!

Antalet minuter jag varit ifrån soffan senaste två dygnen kan inte överstiga 10 minuter. Jädra influensa.
Idag verkar min feber i alla fall ha gått ner och tur är väl det. För vem vaknade inte med 39,8 graders feber imorse om inte Daniel. Det är tur att vi går omlott så att någon kan ta Mille. Han har hittills klarat sig men jag blir mycket förvånad om han inte åker på det han med. Han lever ju mitt bland bacillerna.

Förmiddagen har jag ägnat åt att se på tv. Kul med en ny prinsessa i Sverige. Man kunde på Aftonbladet gissa när bebisen skulle komma och jag gissade faktiskt rätt :)

Daniel ligger i sovrummet och sover. Jag hoppades på att Mille skulle sova länge men efter bara en halvtimme vaknade han. För ovanligheternas skull somnade han dock om hos mig ute i soffan. Jag kunde inte somna om men fick i alla fall vila.
Jag låg och tittade på Milton och insåg att hans hår börjar bli väldigt blont. Både jag och Daniel var riktiga lintottar som barn så det blir nog Mille med :)

Nu skjuter de salut för prinsessan på teve. Och min mage kurrar som bara den. Har ju inte ätit något vidare på två dygn faktiskt. Igår var jag endast sugen på chokladglass så jag bad Daniel att köpa det på väg hem från sjukhuset. Men han kom hem med ischokladglass som han trodde var samma sak :P Tur att mina smaklökar strejkar helt för jag gillar inte ischokladglass i vanliga fall.

Nu ska jag försöka hitta något att äta som går snabbt att hämta i köket. Jag blir yr om jag sitter/står upp för länge.


Röntgen

Godmorgon!!
Här ligger jag i en tyst lägenhet. Daniel och Milton är på sjukhuset för att röntga Milles hjärta och lungor. Det är en del i utredningen om hans förkylningsastma. Jag tror det kommer gå jättebra och att även resultatet ser bra ut.

I förrgår var vi också hos läkare ju, och återigen fick Mille så mycket beröm för hur duktig han är vid läkarundersökningar. Han sitter helt still och tyst när de lyssnar med stetoskop, kollar öronen och halsen och trycker han på magen! Vår lilla stjärna :)

Jag är väldigt tacksam att Daniel stannade hemma idag. Jag hade inte haft en chans att åka iväg med Mille till röntgen. Trots värktablett har jag huvudvärk och 39,1 graders feber. Så jag kommer nog knappt komma ur soffan idag heller :(


Daglig utveckling!

Jag är fullständigt däckad. Med största sannolikhet influensan. Feber, huvudvärk, hosta och så ont och öm i ansiktet och och ont i och lock för öronen.

Jag tackar gud för att Milton sov hela tiden Daniel var på möte på jobb.

Däremot, mitt i allt detta, så övade Milton idag på att resa sig upp på egen hand :D Vi såg hur han kröp in under matbordet och försökte resa sig flera gånger. Det händer verkligen grejor varje dag med den ungen :) Jag är så lyckligt lottad som får följa med på hans resa!!


Pappamys

Klockan var halv 5 när Mille vaknade och ville in till oss och i samma veva började jag hosta. Det känns fel att ligga och hosta med honom så nära så det var i med hostmedicin och halstablett och hela kittet. Men efter en halvtimmes Angry Birds spelande och fortfarande hosta så bestämde jag mig för att gå ut i soffan.

Mille vaknade till, tittade upp och ålade sen till Daniel och la sig tillrätta på hans arm. Det såg så himla gulligt ut :)

Jag smög verkligen ut i sovrummet, men vad händer sen? Jag sparkar till en jädra leksak som börjar spela glatt :P Fail!! Haha...

Nu ligger jag i alla fall i soffan, men jag hör att lilleman inte riktigt sover inne i sovrummet. Hoppas vi alla kan sova i åtminstonde tre timmar till. Godnatt!


Drulle :P

Vilken natt! Jag hostade så jag vände lungorna ut och in. Tur att Mille inte ville komma in till oss förrän vid 5.
Imorse hade jag träningsvärk i magen av allt hostande. Kändes märkligt :P

Efter frukost och första Millevilan blev det läkarbesök. Vi behövde recept på mer medicin samt ville att läkaren lyssnade på hans lungor och titta i hans öron.
Lungorna var slemfria!! :) Hur många gånger har vi fått höra det liksom :) Däremot var ena örat irriterat, men det var inte öroninflammation. Vi har fått droppar till örat.

Sen handlade vi lite. Men mer än så orkar jag inte idag.
Dietstopp idag med tyvärr. Blev helt orkeslös. Kroppen tog nog all energi till att bli frisk. Så nu har jag ätit några mackor med leverpastej. Riktigt gott ibland :)

Sen rubriken då! Daniel ringde lite halvförtvivlad innan. Han skulle ut på ärende och precis vid bilen skulle han tvunget kliva på en glashal isfläck :P Hans fötter bara försvann under honom och på väg ner slog han i armbågen hårt i bilen så att den fått värsta bulan!

Han har fortfarande ont i en fot och i armbågen. Vi åkte till en p-skade firma men de kunde bara få ut bulan lite sen vågade de inte mer för då skulle lacken spricka. Så nu får där vara en buckla ett tag. Till slut är man väl så van att man inte ser den :P


Sjukling!

Ja, jag är sjuk. Jättesjuk, nästan dödssjuk! I alla fall om ni frågar mig :P Nej, skämt åsido, men jag är inte frisk i alla fall.
Jag har gått och blivit riktigt förkyld helt enkelt. För behövde jag mest snyta mig men nu har det helt och hållet satt sig på halsen. Jobbig torrhosta, känns som jag har damm i halsen. Det väser när jag andas in. Har inte följt min diet idag. Har fuskat med både varm choklad och pizza. Får hålla den någorlunda ordentligt i veckan för sen nästa helg blir det kalas gånger två.

Jag har mest legat i soffan idag. Förutom när jag diskade och lagade lunch. Mille har varit en ängel verkligen. Lekt intill mig eller för sig själv och så sov han två timmar båda sina vilor så jag har verkligen fått vila jag med!

Och lillkillen har utvecklats ännu mer idag. Jag tycker att det är så häftigt att det fortfarande händer nya grekor nästan varje dag. Dagens grej var att börja vinka :D Han kröp mot mig tidigare och plötsligt vinkade han. Jag trodde det var omedvetet men sen när Daniel kom hem så vände Mille sig om i stolen och vinkade glatt flera gånger :)

Milton håller sig änsålänge ganska frisk. Han är inte förkyld men hade lite indragningar idag. Nu ikväll insåg vi att hans medicin börjar ta slut. Så imorgon ska vi ringa läkaren och med tanke på indragningar och att han tar sig för örat en del så är det bara bra om någon tittar på honom!

Nu ligger jag här och hostar och spelar Wordfeud med Daniel. Blir nog snart sova för min del!

Här kommer en massa söta bilder jag tagit under dagen :)


Sööööötungen!!!

Ni vet den där magiska tystnaden som ibland råder. Liksom alla andra gånger misstänkte jag att han hittat något stt tugga på eller så, men jag hittade honom sovandes under soffbordet :D Det var det sötaste!!
Och en snutte hade han hittat! Nu ligger han i sängen och jag ska passa på att städa ifred :)


Vandalen ;)

Jag går runt och plockar upp och Milton kryper efter och röjer igen :P Det tar verkligen längre tid att städa med bebis hemma :)
Aja, gästerna kommer inte förrän om flera timmar så vi ska nog hinna!
Ikväll blir det Melodifestivalsmys med Melinda och Peter och lillkompisen Ludvig :)


Solig promenad!

Vilket fint väder det varit idag :D Solen har skinit från klarblå himmel hela dagen!
Händige Hanna fixade vidare i köket med nästa projekt som var att ta bort fönsterkarmen. Den tar bort ljuset från fönstret så att bänken alltid är i skugga. Det ser så mörkt och tråkigt ut. Plus att vi var duktiga på att ställa grejor där "sålänge". Den var bombaderad av skit! Men nu är den väck :) Tomt men ljust!

Milton fick provsitta på köksbänken för första gången i sitt liv :) Spännande!

Sen tog vi bussen upp till Melinda och Ludvig. Det blev lek och prat sen en promenad. Slaskigt, isigt och halt, men fint väder :)

Milton var härligt fin, söt och glad när vi var ute. Ny mössa dagen till ära. Jag tyckte att han behövde en som matchade jackan så jag fick klippa och sy :)


Sovgott!

Jag är så trött så trött. Redan halv sju började Mille röra sig och vakna (han somnade redan 20.30 igår) och strax därefter ringde de och frågade om jag kunde jobba lite idag. Det kunde jag :)

Då de behövde personal så snabbt som möjligt och Mille ändå var vaken så skjutsade Daniel mig dit. Jag jobbade mellan halv åtta och halv ett! :)

Här hemma har vi sen varvat lek och bus med ännu mer röjning i köket samt kört en maskin tvätt som nu hänger och torkar. Förvånansvärt dåliga torktumlare/torkrum i vår tvättstuga. Bor man såhär vill man ju inte gärna behöva ta uppven massa blöta kläder och hänga överallt. Men men...

Middag blev kyckling. Jag hade tortellini och pesto till och Daniel hade ris och curry. Milton åt gårdagens rester av spaghetti och köttfärssås och banan till efterrätt!

Nu har vi slappat i soffan till Vad blir det för mat? och nu fotboll.

Milton sover gott i Daniels famn efter att för ovanligheternas skull fått välling i kvällsflaskan. Jag buzzar just nu mild fullkornsvälling så vi ska ge den nu några kvällar i rad :)

Godnatt!


Tittutleken från igår!


Röjardag

Jag och Milton har börjat åka på en förkylning. Trist men sant. Jag vaknade många gånger inatt av täppt näsa och Milton vaknade vid 2 och var så förtvivlat ledsen :( Han bara grät och grät. Man lär ju sig att höra skillnad på gråten, så vi förstod att han måste ha ont någonstans. Vi gav alvedon och sen sov han ganska gott mellan oss resten av natten!

Under dagen har vi röjt i köket. Vi ska göra om lite så vi behövde sortera ut sånt vi inte använder. Och oooj med grejor som bara står och dammar i vårt skåp :P Hur mycket som helst la vi ut på blocket och skänkte iväg :)

Milton satt mest nöjd och tittade på oss. Sålänge vi syntes till. Så fort vi har lämnat ett rum har han gnällt och han har inte kunnat sova i sin säng, bara vaknat och gråtit :( Så det märks att han inte är helt frisk. Han har fått massor av små små röda prickar på hela magen och bröstet. Vet inte vad det är...

Till middag blev det spaghetti och köttfärssås, till oss alla :D Jättekul att han äter vår mat nu. Och gott var det tyckte han :) Den ungen har inte visat några tecken på att ogilla någon mat :) Fetaost och svamp har han smakat och bröd och banan älskar han. Pasta är roligare att leka med än äta men kyckling är smarrigt :)

Ikväll var Daniel iväg och tränade, Milton sa hejdå och godnatt innan han åkte. Man ser vilken pyttemänniska Mille är när han står hos Daniel :P

Goseungen var så söt innan. Han satt i sin matstol när jag satt vid datorn och så började han leka tittut med en handduk som hängde på dörren! Han skrattade och lekte :) Jag filmade men den får ni se imorgon!

Nu blir det snart sängen! Jag trodde att jag skulle slippa bli mer sjuk än jag var inatt men nu börjar jag få ont i halsen också :( Får hoppas att en god natts sömn gör susen :)


Allahjärtansdag

Igår var det ju allahjärtansdag. Daniel jobbade men när han kom hem stod middan på bordet. Det blev fläskfilé, hasselbackspotatis, bearnaisesås, sparris, sallad och lök :)
Till efterrätt åt vi pannacotta med bärsås och färska jordgubbar :)
Som en överraskning hade jag köpt en marin skål (som flyttar ut till båten i sommar) och fyllt den med chips och godis! :)
Milton fick en spelande giraff, en bok och 4 nappar av oss :) Napparna höll han hårt i när han skulle sova ;)

Det var en mysig kväll med mycket kramar :)


Godnatt!!

Kolla in denna killen!!! :D


Korvgrillning vid Delsjön

Idag blev det utfkykt till Delsjön! Vi hade bestämt sen innan att åka dit idag om det fortfarande var minusgrader så att snön låg kvar!
På väg dit åkte vi inom Barnens Hus och köpte en bebispulka till Mille :)

Vi trodde det skulle vara fullt i backen men det var helt tomt, bara någon liten människa ute på isen. Och vi förstod snabbt varför. Fy faaaan vad kallt det var där. Det blåste riktig snålblåst och jag ville bara vända hem igen.

Men Daniel och Julia tog några åk i backen medan Mille testade sin nya pulka. Han var inte särskilt begeistrad, men jag tror att det till stor del var kylan.

Vi tände en brasa och grillade korv :) Kallt, kallt, kallt, kallt!!! Man var ju tvungen att ta av vantarna :P

Idag var första gången min varma vinterjacka, tjocka vinterkängor och härliga tumvantar inte höll mig varm! Shit vad jag frös. Trots en timme med sätvärme i bilen och mössa på så var jag fortfarande frusen när vi kom hem :P

Nu ser vi på Melodifestivalen och mina två favoriter gick till final :) Godnatt!


Rutiner

godmorgon!

Idag blir det jobb för min del! Jag kan inte minnas sist jag ställde klockan på 5.45 :P
Men det gick över förväntan att komma upp. Jag förberedde allt igår och skulle äta frukost på bussen så det var inte stressigt alls.
Hör och häpna!! Jag kom till och med en buss tidigare in till stan, i så god tid var jag!! ;)

Men jisses vad man anpassar sig och skaffar vanor utefter Mille nu. När jag packade jobbväskan höll jag på att packa ner både blöjor och våtservetter, och när jag skulle gå till bussen så tog jag den lilla omvägen för barnvagnar, trots att grannen jag pratat med nyss tog trapporna :P
Sånt är livet! :)

Jag packade med träningskläder, passar på att träna på hemvägen :) Ha en bra dag!


En liten titt in i appen :)

Jag har tagit några printscreen på appen jag berättade om innan.
Mitt mål är att äta 1000 kcal per dag. Kag kommer inte ersätta de kalirier jag bränner vid träning, förutom om jag tränar mer än 500 kcal. Kroppen behöver nämligen 500 kcal för att gå runt så det ska den få också :)

Det står att mitt dagliga mål är 991 kcal. Men det var för att jag inte kunde fylla i exakt uran man angav hur mycket man ville gå ner.

Jag tycker att det är bra att se fördelningen på fett, kolhydrater och protein. Givetvis får man inte exakta siffror men man får ett humm. Jag vill äta mindre kolhydrater än utsatt, ungefär exakt med fett men gärna dubbelt så mycket protein. Allt för att ha de bästa förutsättningarna för viktnedgång :)

Jag hade en så bra känsla i kroppen när jag vaknade idag att jag var tvungen att väga mig. Och wohooo, jag har gått ner 3 kg på 1,5 vecka med denna kosten. Jag var magsjuk i söndags och spydde men det kompenserade jag med en pizza så där är jag nog jämnt igen :) så jag är riktigt nöjd med resultatet :) Det motiverar verkligen mig till att fortsätta.

Det bästa med att "bara" ha ett begränsat kaloriintag är ju att hag i princip kan äta vad jag vill, bara i en begränsad mängd. Jag har faktiskt festat på både cheeseballs och glass senaste veckan. Men givetvis måste mestadels av kalorierna komma från näringsrika livsmedel, annars orkar man inte med.

Idag ser min dag ut såhär kostmässigt:
Frukost: nutrilettbar
Lunch: ugnsstekt falukorv med mos
Mellanmål: nutrilettshake + gurka
Middag: nutrilettbar och nyponsoppa
Kvällsmål: ett glas mjölk

På detta hamnar jag idag på 1002 kcal :) jag planerar dagen redan på morgonen och vet då vad jag har att vänta.
Har idag även gått en promenad på 1,5 timme!


Vilken app?

Jag fick en fråga och personen hade inte angett mail eller blogg.

Frågan var vilken app som hjälper mig med viktnedgången.
- Den heter ShapeUp. Man laddar ner gratisappen och sen kan man köpa till så att man kan uttnyttja programmet mer. Jag kör på gratisversionen för den täcker det jag vill veta.

Jag skriver in vad jag äter och har på så sätt koll på hur många kalorier jag ätit. Jag fyller även i vad jag tränar.
Jag tycker att appen var lätt att förstå från början och den täcker mina behov nu.

Prova den! Det är aldrig fel att under några dagar räkna ut hur mycket man äter. Vissa äter alldeles för mycket medan vissa kommer på att de äter mycket mindre än de trodde.

Lycka till!


Dagens middag

Nu var det väl längesen jag la in bilder på dagens middag. Förutom filmen igår då.
Jag äter inte LCHF längre. Om man mår illa bara av tanken på ägg, grädde och broccoli så blir det svårt. Jag hade ingen motivation till det alls längre. Men ner i vikt ska jag. Inom snar framtid vill jag gå ner drygt 5 kg och innan semestern skulle jag helst velat gå ner 10 kg.
Jag kör nu med begränsat kaloriintag. 1000 kcal per dag är målet vilket jag hållt i 1,5 vecka. Har en jättebra app på mobilen som hjälper mig :) och jag har gått ner i vikt redan och jag hoppas det fortsätter :)

Idag åt vi alla potatismos. Killarna hade ugnsstekt falukorv till och jag hade kyckling. Milton fick även smaka på lingonsylt, senap och bostongurka :) han äter allt och är väldigt lätt när det kommer till att äta!


Han TUGGAR! :D



Se så fint han tuggar! Äntligen har vårt trugande gett resultat :)
För 2 veckor sen kunde han absolut inte äta annat än pureér. För en vecka sen kunde han äta bröd men inte äta 8-månadersburkar med små bitar. Nu äter han detta...

Så idag åt vi samma middag, dock tillagad på lite olika sätt. Han är nu 8,5 månad (noterar för egen del ;) vi måste ju minnas detta om 20 år hehe)

Han fick kyckling (kokt i curry, purjolök och lagerblad), potatis, kokt morot och creme fraiche kryddad med curry. Han fick även smaka fetaost. Smarrigt alltihop!! :)

Vi ser frame mot att ge honom annat än burkmat!

Guppigupp

Vi är på Båtmässan och kikar just nu :)


Isig runda runt sjön

Häromdagen gick vi en runda runt sjön. Vädret var kanon, solen sken mysigt. Men underlaget var allt annat än bra. Tjock, knaglig is som bara var grusad halva rundan. Jag kände av min foglossning så mycket jag spände mig. Men vi tog oss runt och fick se enorma isväggar, riktigt häftigt var det! Det gick inte att fota så att man fick en rättvis bild. Men här kommer lite mysiga, soliga skogsbilder :)


Purétiden = game over!!!

Vet att det finns fler som har barn som inte klarar av bitar i maten. Vill dela med mig av hur vi har löst problemet.

Mille klarade inte alls burkmat med bitar så vi provade små bitar bröd. Under någon vecka nu har det blivit större och större bitar och så har vi gett majskrokar och annat småplock.

Och waola, idag åt lilleman en burkmat med ganska stora bitar :D felet vi har gjort är nog att när vi gett med sked har vi lagt det för långt in i minnen, nu "skrapar" vi av det upp mot gommen. Funkar klockrent :)
Med brödet övade han på att tugga och få fram biten igen om den kom för långt bak på tungan! Purétiden är över ;)

Idag blev det lasagne som vi krydda med oregano. Nu när han äntligen klarar bitar så kommer han mer och mer äta den mat som vi äter :)


Lördagsgott till alla

Vi har nu lördagsmys till Melodifestivalen med gott att äta. Även Mille har sitt lördagsgodis - majskrokar :)
Det har varit akutbesök idag igen med Mille. Ambulans har vi åkt. Men mer om det imorgon, nu ska jag mysa med min lilla familj :)


Snabbis igen

Det blir återigen ett snabbisinlägg. Jag har inte ork till mer men imorgon ska det nog komma in ett lite längre :)

Senaste dagarna har i korta drag varit: barnakuten, sällskapsspel, kompisbesök, dagistitt, bra telefonsamtal, framtidstankar, brödgalen lillkille och röjning i köksskåpen!!


3e tanden :)

Nu har den tredje tanden kikat fram i Milles mun :)


RSS 2.0