Hjälp oss nu!

För tredje gången på tre månader ser Milton nu ut såhär. Det var allra värst första gången, lite mildare förra gången och änsålänge inte värre än på bilden. Vi och även nån läkare (har besökt flera, får ju ny varje gång tyvärr) har misstänkt jordgubbar så vi blev ombedda att inte ge jordgubbar, lingon eller tropiska frukter. Vi har inte ens gett jordgubbssaft. Så i söndags åt vi frukost. Milton åt, förutom vaniljyoughurt och macka, även vattenmelon och drack pyttelite äpplejuice. JAG åt jordgubbar som delat tallrik med hans melon. Är det möjligt att det skulle reagera så mycket? Finns det ingen som kan allergier? Läkarna gör inte pricktest utan ett tydligt samband av matintag och prickar. I söndags kom prickarna ca 15 min efter frukosten, sen blir de värre och värre under 2-3 dygn. Märkligt?!


Miltons nya grej!

Filmade nyss Milton när han leker backhoppning eller vad det nu är han gör! Kul har han och roligt ser set ut :) http://www.youtube.com/watch?v=8uUMhbcOtCw&feature=youtube_gdata_player Vi ligger på Saxen. Det är kallt ute så det får bli att umgås nere i båten ikväll! Mina föräldrar har åkt hem efter att vi tagit en seglartur allihop. Båda seglen helt uppe :) Nu har vi ätit kvällsmat och ska snart kasta Millemannen i säng!


Mormor och morfar är här!

Imorse gick vi in till Hunnebostrand. Bilden är från imorse när vi lekte med tvättklämmor :) Vår lintott fick vi klippa till häromdagen då håret hängde så långt ner i pannan, men det är fortfarande så långt att det går att ha en fin klämma ;) Jag joggade en runda i värmen. 20 minuter i steäck blev det och 2,6 km. Rekord både i tid och längd :) Hittade ett bra tempo och hade kunnat fortsätta springa men jag hade mer att göra! Mina föräldrar kom på besök idag. Vi åt korv och bröd till lunch, gick sen en runda, sen fikade i båten! När de checkade in på sitt hotell duschade vi och när vi alla var samlade fixade vi middag och åt. Det blev lite buffé :) Gott var det! Efter ytterligare en promenad gick vi ner i båten och åt chips och godis och bara snackade. Milton somnade sent efter en rolig dag och nu ska vi också sova. Det blåser rejält ute nu men jag hoppas att jag kan somma! Godnatt!!


Bästa kvällen

Vi har det jättebra! Vi har legat på Gluppö ihop med typ 200 andra båtar, inkl seglarveckanbåtarna :) Härlig kväll med sol och grillning! Har även legat en natt på Ulön, även då en fin natt med grillning och bad på stranden samt underhållning ;) På en sandbank en bit ifrån oss körde en motorbåt på i rätt bra fart. Tvärstopp blev det och vi hörde hur de på båten (typ 4 ungdomskillar) skrattade och inte fattade något. Två hoppade av och hade då vatten till låren :P De kunde knuffa ut båten och åka vidare :) Igår gick vi en superkort bit över viken till Stora Flatskär. Fantastisk kväll och jättevarmt. Första riktigt härliga kvällen vädermässigt. Trevliga båtgrannar var pricken över i och Milton stormtrivdes med all uppmärksamhet :D


Mina seglarbyxor

Måste bara göra ett eget litet inlägg om mina kära seglarbyxor. Om nu någon sitter här och funderar på att köpa ett par så rekomenderar jag mina Helly Hansen Hellytech. Skitsnygga och jättesköna. Ett av mina favoritplagg faktiskt, trist att man inte kan använda de oftare ;) Eller trist och trist. När jag behöver dem är det ju dåligt väder, men ja... ni fattar :)


Vilket gung!

Det blev aom förväntat en riktigt gungande resa från Strömstad. Full mundering med seglarkläder och flytväst. Milton invigde både regnbyxor och gummistövlar :) Det blåste runt 11 m/s och vågorna var 2-3 meter höga. Det slog ordentligt i skrovet när vi landade efter de största vågorna. Tacka vet jag sjösjuketabletter ;) Gud vad jag skulle mått illa annars. Vi hade revat storsegel och försegel uppe. Trots avstängd motor var vi ändå uppe på över 5 knop. Nu ligger vi i naturhamn på en ö som inte heter något :P Men vi ser Amundsholmen härifrån, där vi var för några dagar sedan! Vi har grillat och spelat yatzy (jag fick 579 poäng på en runda, rekord!!) och nu ska vi sova! Imorgon går vi in i Grebbestad och handlar och duschar och sen ut i naturhamn igen!!


Seglar vidare

Godmorgon! Mulen morgon men enligt yr ska det bli en fin kväll. Får hoppas på det. Vi är strax klara för att bege oss ut på havet mot nya äventyr. Det kommer gå rätt mycket sjö efter flera dagars blåsande så jag har förebyggt sjösjuka med en tablett faktiskt. Bild från igår när Milton spatserade till båten efter bad på badhuset!


Trerätters

Det blev trerätters på kinarestaurang tidigare ikväll. Gott och trevligt :) Efter det gick vi till affären och handlade så att vi klarar oss till onsdag eller torsdag. Då går vi troligtvis in i Grebbestad och handlar. Men vi kommer ligga i naturhamn fram till lördag som det ser ut nu! Nu väntar yatzyspel med min käresta!!


Oj vad trött man kan bli!

Vi hade skoj på badhuset! Lekte både i stora och lilla bassängen! Milton älskar att bada! Han tyckte helt klart att minivattenrutschbanan var roligast! :)


Snart bad!

Det va riktigt blåsig inatt. Igårkväll med för den delen. Vi var fyra personer som försökte rädda vår grannbåt när den gick i bryggan hela tiden. Den var dock 43 fot lång och vägde väl en 10 ton så det var inte det lättaste :P Men det gick. Vi var även på en fantastisk restaurang/pizzeria igårkväll. Otrolig service från att vi kom. De bar in barnvagnen, tog upp Miltons drickamugg när han tappade den på golvet, gjorde maten jättesnabbt och gid var den. Simons hörna hette stället, besök det om ni kommer till Strömstad :) Nu blir det alldeles strax bad :D Som lite omväxling får ni en bild på mig istället för Milton ;) Tagen igårkväll.


Hej glader!

Strömstad blev vår nästa anhalt! 7.30 började det röra på sig i hamnen på Ramsö och eftersom de båtarna som låg innanför oss skulle gå så passade vi också på. Ledet bakom oss låg 13 båtar i bredd ut från kajen. Det var en fin, varm och lugn morgon så vi tog vägen förbi Sydkoster och genom Ekenäs. Nu har Milton sovit, vi kör en tvättmaskin med tvätt och tanken är att gå en liten promenad. Sen blir det antagligen varsen joggrunda med efterföljande välbehövlig dusch. Båtlivet är inget för nippertippor ;) Hamnen ligger precis vid ett badhus och då det ska regna hela dagen imorhon tänkte vi faktiskt gå in och bada. Milton kommer älska det :D Bild från vår morgontur. En glad kille :) Vi sjöng och åt frukost och tittade på båtar!


Ramsö

Vi lämnade Amundsholmen imorse, la till på Resö för att handla lite och gick sen vidare till Ramsö. Här ligger vi som fjärde båt från kajen så det är lite att hoppa. Vi har haft en supermysig dag med bland annat lek på stranden! Det var svinkallt i vattnet så bad blev det inte mycket av. Efter några timmar gick vi tillbaka och la Milton på sin eftermiddagsvila. Kvällen blev grillning, vi satt i sittbrunnen och åt och det var väldigt gott! Grillad färsk majskolv slår allt ;) När Daniel diskade upp gick jag en kvällspromenad med Milton så att gan skulle få ur sig lite spring i benen! Jättemysig runda i solnedgången! Han gick och sprang och sen hittade vi en liten grop med sten som han satt i i typ en halvtimme och roade sig :) Nu sover lillkillen och vi kanske går upp till hamnfesten, eller myser i båten med yatzy :) Godnatt!!


Vatten är allt bra kul!

Efter en väldigt regnig morgon är det nu världens kanonväder. Solen steker och vi tänkte gå på en liten promenad här på ön! Milton sitter just nu och leker. Tänk vad en kastrull med vatten och några burkar kan vara kul :) Dessutom blir han nerkyld i värmen. Förut sov han. Vi låg på berget och solade och löste korsord och hade babywatchen med oss. Men plötsligt hörde vi Milton ropa men babywatchen var tyst. Daniel hittade honom i sittbrunnen. Så han har alltså klättrat ner från förpiken och sen tagit sig upp för trappan. Busungen!!! Blir nog inte att vi lämnar honom ensam fler gånger. Nu promenad!! Ikväll blir det nog grillning! :)


Kvällslugn

Så här ser det ut just nu! (inlägget försökte jag lägga in igårkväll utan framgång)


Kul på stranden

Vi hade det jättemysigt på stranden! Trots att klockan var över 18 så värmde solen ordentligt. Det blev en massa lek och Milton badade. En gång doppade han sig ofrivilligt. Han skulle ta en spade som flöt ut i vattnet och snubblade till. Oj vad man som mamma springer fort då. Han var visserligen bara 1,5 meter bort men man blir ju rädd när han ligger där och plaskar. Hela jag blev blöt så som jag dök i för att ta upp honom :P Men mina kläder är inte de enda som hänger på tork här. När vi satt och grillade kastade Milton iväg en gaffel och Daniel gjorde allt för att rädda den från att åka i plurret så han kastade ut armen för att fånga den. Problemet var att han slog i sitt vinglas så det kom rödvin överallt. Hans kläder, dynan och berget var dränkta. Och gaffeln då? Den fångade han ;) Nu sover Mille och vi ska mysa med ost & kex och yatzy :) Det är en riktigt fin kväll. Bleke och spegelblankt vatten. Såhär ska de va :)


Seglarbild

Hittade denna seglarbild på Daniels mobil. Inte tagen i år dock men det är ju ingen större skillnad förutom att vi i år har nät och sidoskydd :) Och de tackar vi för. De räddar många nappar från att bada och vi behöver inte ha hjärtat i halsgropen så fort Milton är uppe i sittbrunnen eller på däck! Att kasta grejor i vattnet är för övrigt väldigt kul hälsar Mille ;) Igår fick vi vända om för att håva upp en napp och imorse åkte ett whiskeyglas i plast i vattnet :P Men nu blir det nog han själv som åker i vattnet för nu ska vi gå till stranden :D


Bild från fiskelyckan

Bild som jag häromdagen inte lyckades lägga in. Har bättre mottagning här :)


På Amundholmen

La nyss till vid en klippa på Amundholmen. Sandbotten och stranden ett stenkast här ifrån :) här ligger vi bra och solen skiner! När Milton vaknat från sin vila går vi bort och leker på stranden! Ikväll blir det grillning. Daniels syster med familj har dragit sig söderut och hemåt och vi gick norrut. Första kvällen med bara oss tre :)


Fiskelycka

Tidigare idag gick vi ut på klipporna och fiskade. Daniel fick napp på första kastet :) Jag drog upp tre fiskar tror jag och Daniel fyra. Milton tittade glatt på medan han satt i bärstolsryggsäcken. Sen somnade han och vaknade sen och tittade lite till :) Bärstolsryggsäcken är det bästa inköpet vi gjort inför sommaren. Milton sitter kanon i den och vi har använt den flitigt :) Det blev självklart makrill till lunch! Vi vände den i ägg och rivna skorpor och kryddor ;) sen stekte vi den i stekpanna på grillen :) Det blev bra! Försöker lägga in foto. Tyvärr går det inte alltid, mottagningen är dålig. Vi har jättemycket bilder som jag får lägga in en dag, i värsta fall får det vänta till vi kommer hem.


Inblåsta på Väderöarna!

Igår seglade vi ut till Väderöarna efter att vi gått upp till macken i Hamburgsund för att fylla på vårt rödspritförråd. Vi hittade blåbär på vägen som Milton glatt mumsade i sig! Fick även köpt nybakat bröd och ute på havet gjorde jag sen rostbiffbaguetter med remoulad, syltlök ich rostad lök. Så gott!! Vi fick bästa platsen i Väderöarnas lotshamn. Längst in i hörnet på bryggan så vi kan välja att gå på/av både i fören och på bredsidan. Och så står ett bord med bänkar precis ovanför :) Lyx alá lyx! Solen skiner men nu har vinden verkligen ökat kraftigt så vi lär ligga inblåsta här kanske ända till tisdag eller onsdag. Det pinar på ordentligt och inatt ska det tydligen blåsa 14 m/s. Det blir grillning ikväll men troligtvis får vi äta nere i båten för Miltons skull. Igår åt vi räkor, baguette, sallad och ostbricka till middag. Precis när vi dukat upp allt började det regna så vi skyndade oss ner under kapellet och när vi dukat ner allt där så slutade det regna och blev en jättefin kväll! Vi tittade på en vacker solnedgång! För egen notis: Milton tycker verkligen inte om fiskbullar!! Inte heller kokt potatis eller potatismos. Däremot gillar han fetaost, brieost och syltlök väldigt mycket!! Nu ska Daniel fiska! Jag har städat så båten skiner. Nu blir det slapp till Milton vaknar och sen lek och grillning :)


Styrman

Denna bild försökte jag lägga in första kvällen men lyckades inte. Milton styrde och vi chillade ;)


Natt i Hamburgsund

Nu är lamporna släckta och de enda som hörs är klockans tickande och tamparna som töjs mellan båtarna i vinden. Och så ett retligt mettalljud från grannbåten. Vi ligger i Hamburgsund över natten. Tidigare var vi uppe på en pizzeria och åt då det var för kallt och blåsigt för att grilla. Rekomenderar inte den pizzerian alls förutom att pizzabagaren tyckte att Mille skulle ha en egen pizza :) Jättegullig var den och väldigt god enligt lilleman :)


Snabbhälsning!

Godkväll! Det är trögt med uppdateringar här då det dels inte går att lägga in bilder pga kass mottagning, vi har så kul att internetgrejor inte får så mycket tid och datorn har inte ens kommit upp än! :) Vi har det jättebra. Rutten hittills har varit Björlanda-Utkäften-Hunnebostrand-Grebbestad-Pinnö och nu ligger vi på Trinisla. Vi har gått en lång runda på klipporna och nu har jag bäddat ner mig och ska läsa lite medan Daniel och Julia är över i Daniels syrras båt. Milton sover i förpiken sen ett bra tag tillbaka. Jag dukade upp med dricka, nötter och lite choklad och har en tidning att läsa i så jag hoppas det dröjer lite innan de andra kommer ;) Imorgon går vi in till Hamburgsund för att lämna av Julia och för att handla, tvätta och duscha! Vädret får sen avgöra om vi ligger kvar eller ev går ut till Väderöarna! Vi har i all semesternjutning drabbats av en del problem. Förstagsprofilen delade på sig ganska högt upp när vi skulle sätta på förseglet så det fick bli att leta upp en mastkran. Sen slutade toaletten att spola och det tog några timmar att fixa. Igår insåg vi att gummibåten tar in en massa vatten och motorn till den dör så fort den startat. Och sen så har vi översvämning på förpiksgolvet, troligtvis (förhoppningsvis!!) av regnvatten från inatt. Sen var det nog inget mer! Men ändå tillräckligt för att vara på fjärde semesterdagen. Men för övrigt går allt bra. Vi grillar på kvällarna och har allmänt mysigt! Det går över förväntan med Milton måste jag säga. Han har absolut sina duster men både seglingar, grillning på klippor och nattningar funkar galant! Han njuter väl av den ständiga uppmärksamheten han får. Dels för att en 1-åring inte ska lämnas utan uppsikt på en båt och framförallt för att vi är 7 personer runt om honom som pratar och leker :) Nu ska jag njuta av ensamheten och läsa min tidning! Godnatt!!


Äntligen iväg!

inlägg skrivet igår 8/7 kl 22.30 Godkväll! Kvart över åtta lämnade vi Björlanda i strålande kvällssol. En fantastisk kväll är det idag! Båten är full av packning. Överfull :P Tur att vi glömde både matstol och burkmaten ;) Vi hade med oss Subway-baguetter och njöt av dessa tillsammans med öl/cola. Milton var ett riktigt matvrak och åt 3/4-burkmat, två bananer, lite av mitt bröd samt några kex :P Sen skötte Milton styrningen när vi chillade haha ;) Nu har vi lagt oss på en klippa på Utkäften. Det tog två timmar att komma hit och vädret var som sagt kanon :) Vi ska nu bädda och stuva undan all packning. Sen blir det godnatt för oss. Vi siktar på att komma härifrån vid 6-7 imorgonbitti. Håll tummarna för bra väder för vi ska ta oss ganska långt. Vi kommer nog vara ute på havet i typ 8 timmar. Om Milton vill och pallar det såklart! Imorgon hoppar även Julia på båten! Godnatt!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_4ffb4f889606ee2a40000263.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1732767/images/2012/pic_4ffb4f889606ee2a40000263.jpg" class="image">


Pimpad vagn

Miltons vagn behövde fräschas upp inför sommaren så jag sydde ett nytt örngott till hans kudde och nu nyss fixade jag en dyna till vagnen. Fast den har jag ej sytt själv. Hittade en billig dyna som jag skar upp hål för för alla remmar.
 
 
Tog denna bilden häromdagen när kudden invigdes :)
 
Inte bara det att vagnen ser mer somrig ut, det är ju även ett skydd mot fläckar och så. Nu är vi är iväg kommer Milton i mycket större utsträckning sitta och äta frukt och dricka i vagnen och det är klart lättare att ta av dynan och tvätta av än hela vagntyget. Två flugor i en smäll alltså :) Det blir ju dessutom mycket skönare för honom att sitta i vagnen :)
 
Dagen till ära vände jag på sittdelen så att han ska få se framåt. Har provat det en gång för längesen men då vart han bara ledsen tills jag vände tillbaka den. Men nu senaste veckan har han verkligen hängt ut från vagnen för att kunna se framåt. Egentligen vill jag ha honom vänd mot mig men ibland kan man ju ha den framåt :)
 
 
 
 

Stressigt!

Vi har precis gått och lagt oss. Det har varit full rulle hela dagen! Daniel jobbade ju men jag och Mille började dagen med att städa upp. Märkligt hur mycket det finns att plocka i ordning dagen efter storstädning. Men det går ju fort då det är mest leksaker och så :)

Vi bakade också en imorse och fick sen besök av fyra mammor och fem barn :) Jag ville ha en liten fika så här innan vi åker!
Vi hade kul och barnen lekte riktigt mycket ihop! Samma barn låg för ett år sen på rygg på en filt på golvet :)

Jag gjorde några försök att packa mina kläder idag. Insåg att jag valt ut alldeles för mycket att ha med så jag var tvungen att sålla. Och det är inget jag är känd för att kynna! Men det gick rätt bra och mina kläder ligger nu i en bag. Samma sak fick göras med Miltons kläder då jag valt ut för mycket :P

Vi har ikväll storhandlat och kört ut till båten med mat och en del packning. Imorgon jobbar Daniel igen men tanken är att jag ska hinna städa, packa klart, gå och handla det sista och på det hinna duscha, leka med Milton, fixa med semestermusik och allra helst hinna göra en rabarberpaj. Och så då givetvis också hinna äta frukost, lunch och middag och natta mi två gånger. Japp! Det ska vi nog fixa.

Nu måste jag sova! Ögonen går i kors!!!

Första utomhusbadet!

Det är så roligt med alla saker som Milton gör för första gången. Sånt som för oss är självklara grejor men som för honom är något helt nytt. Till exempel som i söndags när han klättrade upp på en stol för första gången!
 
Eller som igår, när han fick bada i en sjö! Förutom att bada i poolen i trädgården i Skåne var detta första gången han badade utomhus. Förra sommaren var han för liten för att bada i havet så då fick han bada såhär!
 
Här kommer en massa bilder från gårdagens bad i Härlanda tjärn. Milton var skeptisk först och när han ramlade och blötte ner hela magen i det kalla vattnet var han inte glad. Men sen vande han sig och plaskade på rejält. När vi skulle gå hem vart han inte glad på oss!
 
Det var en solig och riktigt varm dag! Efter att ha grillat två kvällar i rad åkte vi hem och gjorde taco!
 
 
 
 
 

Städa & packa

Ojojoj vad tiden bara springer iväg... Det är fullt upp här hela tiden nu. Om 43 timmar lämnar vi hemmahamn och vi har ganska mycket kvar att göra!
Idag har jag verkligen storstädat. Det är så fint här hemma så det är helt otroligt ;)
Köket blev skinande rent, liksom badrummet. Jag tvättade till och med av köksluckorna, de ni! :P Sorterade skötbordet gjorde jag och en massa sånt "onödigt" som kanske egentligen inte behövs göras innan semester men som ändå är riktigt skönt att ha gjort när man väl kommer hem igen!
 
Milton har varit en stjärna idag och lallat rundor för sig själv eller efter mig. Han har även suttit i sin stol och tittat på när jag städat en del!
 
Gulligt men väldigt svårstädat när Mille vill hålla i dammsugaren! Men klart grabben ska få städa, det får bara ta lite längre tid :)
 
Här är köket färdigstädat. Åh så fint, undrar hur många timmar det håller :P Jag önskar att vi kunde hålla så här fin ordning alltid. Det får bli vårt nästa projekt. Lära-oss-att-hålla-ordning-och-plocka-undan-efter-oss projektet!
 
"Varför stressa morsan, chilla med mej i soffan vettja!!"
 
Härligaste ungen i stan! Häromdagen sa han öja (öra) och asta (pasta) efter att jag sagt det. Medvetna och menade ord han säger är nog bara titta och pappa. Fåordig kille den där Milton! Men ack så söt!
 
Köket, badrummet, hallen och vardagsrummet färdigstädat alltså. Imorgon får vårt sovrum och Milles rum bli städade och sen gäller det bara att hålla ordning! En sista dammsugning på söndageftermiddag och diska upp, sen lämnar vi en skinande ren lägenhet och kommer förhoppningsvis hem till en sådan också :)
 
 
 

Somrigt Helsingborg

Det har varit full rulle här hela veckan! Utflykter varje dag och inte en enda kväll har vi ätit middag utan sällskap! Precis som det ska vara! :)
 
Milton hemma i trädgården innan torsdagens utflykt till Helsingborg!
 
 
 
 
Vi åkte in till Helsingborg för att strosa runt lite och äta lunch. Det var världens sommardag, varmt och soligt! Vi gick längst med havet på den nybyggda strandpromenaden. Det har blivit så fint där med bryggor och solstolar!
 
 
På onsdagen avancerade Mille med at stå på knä i vagnen. Redan på torsdagen skulle han stå i vagnen.
Såhär såg det ut för snart ett år sen när Mille, 9 veckor gammal, ville stå i båten!
 
Wiiie! Det kittlar i magen när pappa kastar upp en i luften! Såhär såg det ut för snart ett år sen när Mille var i luften!
 
Lunch blev det på Haket, en mysig restaurang på gågatan. Vi åt kycklingfilé, potatisklyftor, rödvinsås och tzatsiki. Till det fick man ta från deras salladsbuffé där det fanns grönsaker, couscous, bröd och potatissallad. Jättegott!
 
Mys på Gröningen innan vi körde hemåt!
 
 
 
På torsdagskvällen kom en barndomskompis till oss med sin nya lilla familj. Deras söta dotter är bara tre månader gammal. Så himla söt är hon! Jag och Elin är födda med fem dagars mellanrum och hängde ihop stor del av uppväxten. Vi bodde på samma gata, gick hos samma dagmamma och gick i samma klass upp till nian. Sen efter det kom vi ifrån varandra. Så det var många år sen vi träffades.
Riktigt kul att träffas igen! Det är så härligt att träffa gamla vänner som man delar många minnen med. Vi hade nog kunnat sitta flera timmar och bara prata gamla minnen! :)
 

35 mils utflykt!

 
I onsdags åkte vi ut på långutflykt. Målet var Ales Stenar som ligger i Kåseberga längst ner i Sverige. Milton fick, dagen till ära, lyxplatsen i bilen. Han brukar sova när vi åker bil, men då vi visste att vi skulle köra lång och länge så fick han sitta fram. Då slipper han känna sig ensam.
 
Vi behövde tanka och Daniel letade upp att Jet fanns i Eslöv. Så vi åkte "inom" Eslöv också. Tur var väl det för där hittade vi räk/kräftmackor som vi skulle ha till lunch.
 
Efter lång tid kom vi till slut fram till Ales Stenar. Det var blåsigt och mulet, därför den tråkiga tonen i bilderna.
 
Milton avancerade och skulle stå på knä i vagnen och titta framåt.
 
Tur att han inte är höjdrädd! ;)
 
 
58 stora stenar formade som ett skepp var inte så intressant tyckte Mille som istället gick på en egen liten promenad! På en hög äng spatserade han stolt fram i tron om att han rymt från oss ;) Sötungen!
 
 
 
 
 
Efter Ales Stenar tog vi småvägarna upp till Kivik. Daniel var helt tagen. "Titta dääär, och där!! Det är fruktträd ööööverallt!!!" ;)
I Kivik fikade vi på Café Kaffestugan Annorlunda. Man äter kakbuffé och får en dricka för 65:- Galet billigt och gott var det! Man måste liksom ha testat det när man ändå är i trakterna kände vi :)
Vi hade sån tur också för just när vi satt oss vid ett bord på deras uteplats så kom solen. Varmt blev det och man kände verkligen sommar!
 
På vägen hem tog vi småvägarna upp genom Österlen. Det är inga raka vägar någonstans. Slingrigt och krokigt och smalt. Aningens åksjuk blev jag och det var tur att vi kom ut på stora vägen tills lut!
På vägen hem fick vi även åka till apoteket i Klippan och hämta ut mer airomir och köpa Nezeril till Mille. Vi har åkt på ytterligare en förkylning. Det är rätt tradigt nu. Jag hostar så jag vänder lungorna ut och in. Halsont har vi nog alla tre och någon träning har det inte blivit denna veckan. Men nu hoppas jag att det ska vända och nu är det bannemej vår tur att vara helt friska hela semestern!!!
 
Kvällen avslutes med wok hos grannarna här nere. Supertrevligt :)

NAN Juniormjölk

Just nu buzzar jag Juniormjölk från NAN. Det innebär att vi får hem produkten och ska prova den med vårt eget barn samt låta andra familjer/barn få smaka på den.
Vi har buzzat för flera familjer och givetvis har Milton druckit lite han med. Den verkar helt klart uppskattad hos barnen.
 
Nu har Milton aldrig fått dricka vanlig mjölk i mugg, så vi vet givetvis inte vilken han föredrar! När vi gav honom juniormjölken första gången trodde han nog att det skulle vara vatten. Så han smuttade på muggen och tog sen ut den från munnen direkt. Det tog inte en halv sekund innan muggen var inne i munnen igen och han drack och drack och drack ;)
 
 
Igår hade vi lite slappedag i den underbara solen i trädgården. Värmen var verkligen välkommen! Poolen åkte fram och en glad Mille fick plaska och leka. Som drickapaus fick han just juniormjölken. Varma dagar brukar vi ge honom väl utspedd saft, bara för att han ska få i sig ordentligt med vätska. Vatten dricker han bara lite av och tröttnar sen. Men saft känns ibland olämpligt, så det kändes bättre att ge juniormjölken, då det är mer än vatten men nyttigare än saft!
 
 
 
Inget gott som inte för nått ont med sig. Det finns tyvärr en baksida med mjölken. Men bara en vad vi kommit på änsålänge. Hållbarheten för en öppnad juniormjölk (en förpackning är på 0,5 liter) är max 1 dygn i kylskåp. Hur mycket mjölk vi än skulle ge Milton så skulle han inte dricka en halvliter på en dag. Det betyder att vi hade fått kasta säkert halva paketet varje gång, och det är ju slöseri med både ekonomi och natur. Så det är något som tyvärr drar ner betyget rejält.
 
Men god är den tycker Mille. Jag har själv smakat, den är söt och absolut drickbar. Så visst kommer vi kanske köpa den någongång till någon utflykt och så. En stor födel är ju att den inte behöver stå i kyl innan den dricks. Så ska man på utflykt och har med sig 2-3 småbarn så är det en bra alternativdryck!
 
 
Och det är ju tur att den är vattentät när man har en 1-åring som vill bada med den ;)
 
Tur att vi hade poolen nära till hands :P Någon synisk människa som kan säga var vår droppfria mugg är hehe...
 
Vill ni själv buzza olika produkter så gå in här www.buzzador.com

RSS 2.0