Hembygdsparken!

Nu kommer det bli lite rörigt här! För jag har inte skickat över bilderna från midsommar till min mail än. Men jag har däremot bilderna från vår utflykt igår. Så jag lägger in dem.
 
Vi är i Skåne igen, alla tre, efter att jag och Milton firat midsommar på Brännö med Melinda, Peter och Ludvig.
Vi kom ner till Skåne i måndags (i skrivande stund är det onsdag). Igår var vi på utflykt till Hembugdsparken i Ängelholm. Där var jag mycket när jag var liten. Om inte annat så åkte man dit för att dansa runt midsommarstången :)
 
Det var ingen hejdundrandes upplevelse för Milton, han förstod inte så mycket. Men att titta på fåglarna och på folket i parken var kul. Alltid roligt när det händer något och man inte bara sitter hemma :)
 
Killarna kollar på får!
 
En söt liten ekorre sprang in till fåren!
 
Gunga var nog dagens höjdpunkt!! Solen tittade också fram, vilket innebar att tjocka tröjorna äntligen kunde åka av! När kommer sommaren egentligen?!
 
Mina allra finaste killar!!
 
På tisdagskvällen kom Pernilla hit och grillade med oss. Fläskfilé, potatisklyftor/kroketter och bearnaisesås blev det dagen till ära!
Medans vi grillade spelade vi fotboll i trädgården! Stadsbarnet trivs verkligen på landet :)
 
När vi hade ätit så spelade vi fotboll inomhus också ;) Mamma och pappas hus är typ tomt då de ska renovera hela alltet. Så där är knappt några möbler och inga mattor. Skitbra tycker vi för aldrig förr har man kunnat spela boll inomhus :P
Milton har på riktigt och medvetet lärt sig backa idag. Och han gör det mer än gärna! Bakåt bakåt bakåt framåt bakåt....
 
En kul grej hände på kvällen! Jag gick till ett annat rum då jag hör Daniel fråga mig om barn kan få hjärnskakning. Jag fattar att Mille fått bollen i huvudet :P Jag tror att det är Daniel som träffat Mille men när jag bad Mille peka på den som kastat bollen i huvudet på honom så pekade han frenetiskt på Pernilla :P
Svårt att med ord förklara här hur det såg ut men det såg riktigt kul ut och vi skrattade gott. Han förstår nog inte alls vad peka betyder så det var en ren slump att han pekade just då :P

Mina och Milles Skånedagar!

Godkväll!
Oj vad längesen jag uppdaterade bloggen. Appen har helt lagt av (varför??) och senaste tiden har jag bara bloggat från mobilen. Jag tar mest bilder med mobilen och sitter väldigt sällan vid datorn.
Men nu satt jag och Daniel och tittade på bilder så jag tar mig några minuter att lägga in här med :)
 
Jag och Mille var i Skåne förra veckan. Vi hade några kanondagar med mina föräldrar. Jag vill minnas att det var bra väder. Milton fick premiärbada i sin pool, vilket uppskattades massor. Han hoppa i och ur poolen hela tiden och bada ganska länge :) Sen började han frysa och fick värmas i en handduk :)
 
Förutom det så var vi ute i mamma och pappas sommarstuga vid havet. Vi fikade och lekte sen på lekplatsen. Rutschkanan var superkul!
 
 
Sötaste killen när vi satt och fikade!!
 
 
 
 
Och sen en glad kille när vi gick till lekplatsen!
 
Milton med bästa mormor och morfar!
 
Och just ja, detta är Miltons nya grej!! ;)
Han spänner bak mungiporna och spärrar upp ögonen!! Det ser hysteriskt kul ut och varje gång vi skrattar åt det gör han om det flera gånger till :D
 
Bilder från när Milton badade har jag tyvärr inte, men mamma och pappa har så jag får be dem atts kicka över några. Det kommer dock dröja många veckor då de njuter av semester i Grekland just nu!

Natt på Brännö

Sista timmen av tågresan till Göteborg gick bra. Milton sov som en stock :)
Daniel mötte upp oss och tillsammans åkte vi sen ut till Saltholmen där vi mötte upp Peter, Melinda och Ludvig för att ta oss ut till Brännö med deras lilla motorbåt.

Vi har nu haft en kanonkväll ihop. Fixat i deras nyrenoverade hus/sommarhus och grillat hamburgare! Jag skulle så gärna vilja lägga in en bild men tyvärr går det inte. Hoppas de fixar blogg.se-appen snart!

Nu är det helt tyst här. Jag har fönstret öppet men inte ett ljud hörs utanför. Det har varit upp mot 25 grader idag. Det skulle ju vara fantastiskt kul att få det vädret på midsommarafton också!

Godnatt!!

På tåget

Nu är vi på tåget igen. Nu mot Göteborg. Men hem kommer vi inte. Det blir raka vägen till Brännö för mysiga dagar med bästaste Melinda, Peter och Ludvig!
Jag har fått Daniel att packa till mig. Spännande ;)

Har inte haft tid/lust att sätta mig vid datorn. Ni som har mig på Facebook har fått se lite bilder, men bloggen får vänta till på söndag troligtvis.

Milton sover äntligen. Hur kan man vara så trött men ändå inte förstå att man behöver sova? Jag hoppas han sover nu hela sista timmen så att han orkar med kvällen! Han blir nog glad av att få träffa sin pappa igen! :)

Bad i pool

Jag har liksom inte tid att gå upp till datorn och lägga in bilder. Jag har tagit jättefina bilder på vår underbaring som jag måste lägga in :D
Idag har Milton varit hos tandläkaren lite akut sådär. Och så har han badat i sin lilla pool han fick i födelsedagspresent :) Det gillade han verkligen! Jag hoppas det blir ett dopp imorgon också innan vi åker hem!

Pernilla är fortfarande kvar men pratar i telefon med sin nykäring. Härligt att vara nykär ;)
Vi spelar Wordfeud. Socialt :P

Mot havet

Bus inne, bus ute, bus på lekplatsen, bus vid matbordet och snart bus vid havet!

Vilken busig dag :)

Tokstollen!!

Mörkret har lagt sig över Skåne efter en trevlig dag! Milton trivs som fisken här!
Resan ner gick bra, men det krävs mutor numer för att lilleman ska vara nöjd :P
Väl nere blev det först en korv på IKEA sen hem och leka i trädgården. Till middag fick Mille kyckling, makaroner och broccoli. Vi hade istället nypotatis till.
Mycket lek och skratt har det blivit. Det är en riktig tokstolle den där Milton som charmar alla :)
Nu sover han gott och det hoppas jag också på att göra snart :)

Kan tyvärr inte lägga in bilder från mobilen längre. Ska försöka reda ut det problemet. Men imorgon kanske jag sätter mig en snabbis vid datorn och slänger in nån bild!

Godnatt!!

Nyklippt fin liten kille!

Godmorgon!
Vi är uppe redan. Daniel gick upp kl 5 och jag hängde med upp för att ta ipren. Men Milton vaknade också. Han somnade ju redan vid åtta igårkväll så det är ju inte så konstigt. Lika bra att gå upp och få packat och duschat utan att stressa.

Höstblåsorna gör ont och kliar. Det var rätt jobbigt när jag vaknade till någongång inatt. Jag hoppas inte att jag får nån värstinggrej som Mille bara. det får gärna hålla sig så som det är nu och vara över senast på torsdag. Det ska ju hålla i sig en vecka säger de och i torsdagskväll fick jag antagligen det i halsen.

Det blir som så att vi åker till Skåne idag. 10.30 behöver vi senast lämna lägenheten, gärna lite tidigare för att kunna ta det helt lugnt. Milton lär ju vara riktigt trött innan dess så jag tror att vi passar på att gå när han vill somna :)

Nu kom en fin liten kille och lämnade en fjärrkontroll till mig. Han ser så stor ut idag. För resdagen till ära så fick han igår ett skönt bad, nyklippta naglar och ny frisyr :D Han är så duktig när vi klipper honom! Sitter helt still och bara accepterar läget! Så vi gjorde en cool frisyr på honom som han ska ha denna veckan. Om vi inte är nöjda med den sen så klipper vi av lite till :)



Nähäpp, om man skulle ta och packa nu då så att det inte blir var-fan-är-nycklarna stress sen :)


Vattenmelonmonster!

Milton blir som galen när han får syn på en vattenmelon! Han sträcker sig allt vad han kan för att nå den ;)
Han hade kunnat leva på vattenmelon just nu...

Glass glass glass i stora lass lass lass

Glass är det ända jag med nöd och näppe får ner just nu :( Började ju få ont i halsen i torsdagskväll igen. På fredagen var det värre och jag misstänkte att halsflussen kommit tillbaka. Det hade den inte fick jag veta hos läkare. Han sa att det var ett virus. Okej, fine, tänkte jag. Då går det över snart.
Det gick inte över. Men med alvedon höll det sig i schack.

Men så imorse stack det på fingrarna och jag hade röda märken. Kopplade då ihop detta med höstblåsor (som Milton haft nu i veckan) och lyste då med en ficklampa ner i halsen. Visst fan är det höstblåsor jag har. Inte konstigt att jag inte kan äta :( Prata kan jag däremot så Daniel har det inte fullt lika skönt som när jag hade halsfluss ;)

Det "bästa" är att det smittar mest innan det bryter ut samt i början. Jag ska prata med mina föräldrar om vi får komma till dem imorgon eller hur vi gör. Dem ska ju åka på semester så jag förstår ju att dem verkligen inte vill bli sjuka. Men det skulle vara kul att åka ner, inte minst för Miltons skull!

Så vi får se hur det blir! Så jäkla trist bara att sjukdomarna verkar gå runt här... Nu vill vi vara friska!

Vad har hänt senaste veckorna då?!

Ja, uppdateringarna har varit få och kanske även innehållslösa och kluriga. Jag har inte orkat helt enkelt. Det har varit flera läkarbesök med Milton och när han blev frisk igen så åkte jag på hans skit.

Det hela började onsdagen när vi var på Rörö. Jag såg prickar på Mille och de såg precis ut som när han hade någon form av allergisk reaktion i april. (länkarna tar er tillbaka till gamla inlägg i bloggen, öppnas i nytt fönster)



Men efter någon dag tog de en annan vändning och började bli mer. Och han fick även en blåsa inne i handen och hög feber.
Så vi åkte till läkaren.





Resultatet hos läkaren blev att han haft någon form av allergisk reaktion, precis som vi först misstänkt, men att han nu även hade virusprickar och höstblåsor. Hon sa även att han hade halsfluss och början till örininflammation, så han fick penicillin.

Den allergiska reaktionen gick över men virusprickarna blev värre och värre. Fler och fler blåsor prydde även hans fina kropp. Höstblåsor placerar sig oftast enbart i svalg, på händerna och på fötterna. Men Mille fick nån hemskt aggressiv variant och hade blåsor överallt, mest på knäna.





(ja hans naglar är oklippta, men blåsorna gör ont och vi har inte velat ta i hans händer. Nu är naglarna fina igen :)


Efter två helt sömnlösa nätter, varav den ena fick tillbringas sittandes i soffan så åkte vi till läkaren igen. Fick en annan läkare än sist. Denna kunde inte mer än konstatera att det var riktigt mycket höstblåsor han hade och att han INTE hade halsfluss. Det var blåsor han hade i hela svalget :( Men vår tappre kille åt och drack ändå!

Här i väntan på läkaren. Han var såå koncentrerade när han drog upp ringarna på stängerna.




Är man sjuk så får man vad man vill att äta. Här en isglass som vi själva gjort av päronmer utspädd med vatten. Vanlig glass kan han ju inte äta men youghurt, saft och vattenmelon har det slinkit ner en massa senaste veckan!


9 dagar tog det innan vi vågade klassa honom som så gott som frisk. Han har en himlans massa prickar kvar, men de börjar blekna. Han har en blåsa på tummen som ännu inte försvunnit. Men han sover som en stock. Jättemycket sover han. antagligen hans kropps sätt att försöka utrota alla baciller.
han är återigen glad, dock vill han fortfarande vara mycket i famnen, men han är inte alls lika ledsen och klängig. Nu hoppas vi att han ska hålla sig frisk hela sommaren!!

En återigen frisk kille som älskar att gunga!!


Igårkväll var första gången på en hel vecka som jag vågade kittla honom utan att vara rädd att det skulle göra ont på hans kropp. Hans underbara skratt värmde i hela min kropp!!!

Borra är kul

Det har inte gått att uppdatera bloggen från mobilen på flera dagar, därav den grymt dåliga uppdateringen här. Milton är äntligen friskare. Tyvärr tog jag över igen. Kom hem nu efter picknick och har feber :( Så trött på detta.
Men nu får det bli konstant vila ikväll och imorgon. På måndag ska jag och Milton till Skåne så då ska vi vara friska :)

Förutom picknick med härliga vänner har Milton hjälpt sin pappa att borra! :) Först var det läskigt men sen var det en nyfiken kille som ville hjälpa till! :)

Hårda tag!

I fredags bestämde vi oss för att det är nu eller aldrig att komma i någorlunda form inför semestern :) Så jag satte upp en del mål och har nu gjort nedräkningslappar. Det blir så mycket tydligare att man får något gjort när man kan kryssa i rutor och se det svart på vitt.
Mina mål är att på 27 dagar promenera 80 km, jogga 28 km, 10 gympass och göra plankan i 100 minuter!
När jag gjorde upp målen tänkte jag dock inte på att jag ska vara i Skåne 11 av dagarna så gymträningen kommer jag nog inte nå upp till tyvärr!

Min dröm är också att gå ner några kg. Jag har ett första delmål vad jag vill väga innan semestern. Mitt slutmål ska jag jobba mot i höst!

Nu ikväll blev det pizza till middag. Men för att lindra samvetet tog jag en sen joggingrunda. Jag börjar med 1 km nu i början då jag inte joggat på två år samt varit gravid och haft foglossning däremellan. Men 1 km på 6.30 min är jag nöjd med :)

Nu ska jag sova. Håll tummarna för att Mille kan sova inatt!!!


Sovrekord

I 5 timmar sov vår lite plutt. Det är sova-på-dagen-rekord! Men å andra sidan var det inte mycket sammanhängande sömn inatt så det var nog bra att han tog igen det!

Lunchen är äten, Daniel har varit ute på 11 km joggingrunda och jag fick lite räkningar betalda. Tanken är att jag ska ta en promenad också. Men jag somnar snart stående. Sov som sagt dåligt inatt och nu på dagen kunde jag inte somna. Får se hur det blir!

Till middag idag blir det fisk och potatis. Sen blir det nog bara slapp i soffan framför fotbolls-EM. Inte bra att Sverige förlorade igår. Hoppas de tar igen det på fredag :)


Just nu

Det händer inte mycket hos oss just nu. Fokus ligger på Milton och att han ska må så bra som möjligt. Nu sover han. Väldigt oroligt dock så man måste vara nära honom hela tiden, annars vaknar han och gråter :(
Kommer ett längre inlägg sen.


Organiserat kaos??

Började skriva detta inlägget redan igår men blev aldrig färdig.
En massa har kommit emellan. Eller ja, Milton har kommit emellan. Vår älskade lilla sjukling! Han är rejält sjuk, mer än han någonsin varit. Han tog över efter mig :( Samma dag som jag slutade min penicillinkur så påbörjade han sin.

Men mer om det imorgon. Äntligen har killen kommit till ro så jag måste passa på att sova!

För att komma tillbaka en snabbis på det som jag hade tänkt skriva igår. Milton rum var jättefin, tills han fick se ordningen. Ungen gick rakt in och välte ut sin röda korg med bollar, tog ut lådor och vräkte ut grejorna :P
Han hatar när det är ordning på hans rum. Han vill ha kaos. Men för honom är det kanske organiserat kaos! :)


Städat Milles rum

Godmiddag!!
Vår dag startade tio i åtta. För tidigt tyckte både jag och Milton :P Vi har gått runt trötta hela förmiddagen.
Milton var så trött att han somnade första vilan redan vid tio.
Jag passade på att städa hans rum nyss. Det är störtomöjligt när han är vaken :P Ska bli kul att se hur länge där är städat inne ;)

Jag borde också passa på att vila. Så får det bli!!


Långpromenad

Det blev en riktig långpromenad. Det trodde jag inte om mig idag ;)

10,8 km i ett bra tempo. Tiden blir lite missvisande när man har barnvagn och Milton med sig. Man får ju stanna och fixa med honom och lägga rätt filten och allt vad man gör. Och alla rödljuse och korsningar sen. Skulle vara kul att någon gång räkna ihop hur mycket tid man spenderar på att vänta på grön gubbe :P

Milton somnade efter drygt 4 km, när vi hade gått två varv runt sjön. Och eftersom han behövde sova en bra stund så fick jag knalla på :)

Nu är vi väl hemma igen och Ludvig har kommit hit. Hans föräldrar ska på fest :)

Daniel kommer snart hem, då får det bli kvällsmat :)


Projekt tömma-frysen

Den rena tvätten är vikt och inlagd, vardagsrummet är någorlunda städat och lunchen ligger nere i magen!

Mer än så har vi inte hunnit med idag. Vi vaknade inte förrän halv nio. Lyx :)

Till lunch åt Milton kokt lax, bulgur, broccoli och remoulad. Jag åt minivårrullar, bulgur, broccoli och sweetchillisås.
Projekt tömma-frysen-innan-semestern är i full gång!! :)

Ute skiner solen så vi får nog försöka ta oss ut :)


Nu eller aldrig!!

Nu är det dax även för mig att sova. Killarna sover gott!
Jag har, för ovanligheternas skull, legat och sett en hel film. Det är mycket sällan jag ser en film, så nu när jag fastnade i denna så var jag bara tvungen att se klart den :)

Tvättat har vi gjort ikväll. Välbehövligt. Vi måste koppla in vår nye vän Herr Tvättmaskin för det funkar inte att enbart tvätta i tvättstugan längre. Har man extrem tur, som jag hade igår, så lyckas man få en avbokad tid redan kvällen efter. Men hade inte den varit ledig så hade vi inte kunnat tvätta på ytterligare en vecka. Där var helt fullbokat. Jag undrar om det får vara så?! Man måste ju ha rätt att tvätta i alla fall en gång i veckan.

Idag fick vi kört 6 maskiner. Ändå är där en massa tvätt kvar. För det dröjer så lång tid mellan varje tvättid så berget bara växer och växer och vi får bara bort toppen hela tiden. Innan semestern vill jag ha bort hela berget. När vi kommer hem ska all vår packning tvättas och då vill jag inte att tvättkorgen är halvfull.

Till kvällsmat blev det nybakta scones och gröt/flingor. I all enkelhet. Imorgon får jag köpa sallad så att det blir nyttig kvällsmat :P
Vi har (återigen, jag vet!!) bestämt oss för att äta nyttigt och träna. Det är nu eller aldrig. Nu jävlar ska jag se resultat, annars ger jag upp för alltid. Så när min pencillinkur är klar så blir det hårdtränibg! Och jag hoppas inte att något kommer emellan nu!!

Nu måste jag sova. Godnatt!!

Milton i sin nya onepiece :)


Vår lunch

Idag har vi en riktig slappedag, jag och Milton. Vi har knappt rört oss från soffan ;)
Det enda vi har varit ifrån soffan för att göra har varit att äta och sova :P

Till lunch åt Milton mild chorizokorv, bulgur, broccoli och currysås.
Jag åt kyckling, bulgur, broccoli samt currysås och sweetchillisås.
Vi var mycket nöjda och belåtna båda två :) Det är så kul när Milton gillar ens mat!!


Brrr... Kallt på Rörö

I onsdags morse gick vi runt här hemma och velade en massa. Jag var väldigt osäker på om jag ville ut och segla, då örat fortfarande inte är bra, vädret såg inte direkt bra ut och magkänslan sa att det inte var rätt att sticka ut.
Men vi behöver fler seglingar innan semestern, och Daniel ville så gärna sticka iväg så det fick bli så...

Vi har köpt en blå liten matta att ha på sittbrunnsdurken (golvet på uteplatsen för novisar :P). Det blev jättebra. Nu kan Mille sitta på mattan och leka och ha det skönt istället för att sitta på träbitar.


När vi väl kom iväg så kändes det bättre, solen sken och alla var glada :)


Milton satt stolt och nöjd i sin nya fåtölj en stund... Än har han inte vant sig vid att vara fast på en båt. Han får myror i brallan och förstår inte varför vi håller i honom så mycket. Samtidigt som han absolut inte vill sitta i vårt knä så vill han så gärna sitta i vårt knä... ja ni flesta vet väl själv hur det är att ha en ettåring ;)



Vi kom i hamn till ett soligt Rörö runt 15.30. Milton var helt slut och behövde sova så vi la oss för att vila med honom. Det slutade med att alla sov :P Men det var skönt. Är det semester så är det haha :P

Milton utforskar båten...


...och tittar på alla tusentals maneter. Dem var så många och så stora! Aldrig sett dess like. Stora som freesbees och det fanns tusentals av dem... Aldrig att jag skulle badat där!



På kvällen gick jag upp till grillplatsen och startade grillen när min underbara Fru Daniel passade Milton och gjorde sallad ;)

Det var väldigt blåsigt på kvällen, och jag håller med en kille som stod där och grilla, att om man behöver stå och värma händerna över elden så är det inte sommar!!

Middagen blev kaos. Jättegod mat, men Mille satt bara och skrek och skakade så kallt det var... Så vi fick mitt i maten packa ihop oss och gå ner i båten och äta. Värmaren gick sen för fullt resten av kvällen... När Milton lagt sig spelade vi yatzy :) Jag vann! Wiiee ;)


Morgonen efter startade vi värmaren direkt, åt frukost och bestämde oss för att dra oss hemåt då vädret bara var kasst!! När Daniel diskade upp (visst är han en bra hemmafru?) så tog jag med Mille på en minipromenad för att rasta hans myror i brallan!
Jag älskar hans onepiece-regnställ. Lätt att ta på och han kan röra sig obehindrat i den. Och inget som skaver i midjan. Under den har han på bilden en onepiece-fleecedräkt. Hur gött sdom helst för en rörlig ettåring. Bästa köpen jag gjort i klädväg tror jag :)



Se så fint vi ligger :) Det var mer båtar när vi anlände på nationaldagen, men flera av dem stack redan på kvällen igen...



Dessa mörka molnen åkte vi mot på hemvägen. Jag var säker på regn men Daniel sa att det blir inget regn... Jag hade tyvärr rätt! Det kom inte jättemycket, men sådär tillräckligt för att allt ska bli lagom blött!





























Men glädjen fanns där ändå... Mina underbara killar!!!


Ligger på Rörö

Vi stack ut till Rörö med båten idag! Efter grillning och yatzy ska vi nu gå och lägga oss! Bilder får jag lägga in imorgon då det tar så lång tid när jag har dålig mottagning! :)

Godnatt!!


Regn på g?

Jag undrar allt hur många minuter det tar innan regnet vräker ner här :P himlen är galet svart!!


Frustrerande film

Det blir ingen segling imorgon. Vi hade behövt bestämma det lite tidigare eftersom det hade fått bli jag som förberedde allt med packning och handling. Milton är väldigt sällskaplig just nu och vill ha mycket närhet så det är inte lätt att få en massa gjort! Så set blir helt enkelt bättre att vi packar tillsammans imorgonkväll och sticker iväg efter frukost på onsdag :)
Det ska dessutom blåsa mycket på Rörö imorgonnatt. Antar att det är dit vi ska!

Så det får bli en lugn hemmadag imorgon också! Jag lever fortfarande på värktabletter och hostmedicin.

Tidigare idag planterade jag kryddor i vår stora kruka på balkongen. Det blev fransk dragon, basilika och oregano. Gräslöken kom tillbaka av sig själv efter vintern :) Härligt och gott med färska kryddor :)


Segling imorgon?

Vi funderar på att kanske sticka ut och segla redan imorgonkväll. Hade egentligen tänkt vara iväg onsdag-torsdag. Men funderar som sagt på att sticka ut när Daniel kommit hem från jobb.
Det blir ju väldigt sent med middag, men det har vi ju varit med om förr. Första året när vi stack ut och hade Julia med så började vi grilla vid 22-23 på kvällen :P

Nu kom Daniel hem efter en joggrunda så vi får väga lite för- och nackdelar.

Till middag idag blev det kyckling, nypotatis och gräddfil med gräslök :) Jättegott tyckte jag men Milton var inte lika såld ;) Han tyckte om när han fick det blandat, men när han fick en bit potatis med skal på så skrynklade hela ansiktet sig på honom :P Sen fick vi se en uppvisning kastmedlitenpotatis :P Han är riktigt duktig på att kasta, vår lille kompis!!


Trött cooling

Efter att Mille fått lunch kom vår bästaste bästa granne och henne två söner och hämtade Milton och gick ut och lekte på gården.

GULDVÄRT!!

Jag satte mig och åt, plockade upp på Milles rum och slappade sen i soffan tills de för en stund sen kom och knackade på och lämnade en trött liten kille.
De tog slut på honom, för nu ligger han helt utslagen i min famn :P

Härligt att han fick komma ut och leka en stund!

När jag lagt in honom i sängen ska jag fortsätta plocka upp här hemma. Vardagsrummet och hallen är välstädade, Milles rum och köket är okej men vårt sovrum är en smärre katastrof :P


Godmorgon!

Här sov vi visst till kl 9. Ändå somnade inte Milton jättesent igår. Men kanske sovit mindre under dagen.

Skönt var det i alla fall :)

Nu sitter Milton för första gången i sitt liv och ser på barnprogram på teve. Förr har han varit för rastlös och gått runt och lekt samtidigt men nu har han suttit i säkert 10 minuter och ser ganska fast ut :)


Ny vecka snart

Måndag imorgon. För oss väntar en JOBBig vecka. Daniel jobbar alltså 60 timmar kommande vecka, så jag hoppas att jag mirakulöst blir kärnfrisk inatt ;)

Måndag betyder också veckohandling. Men vår frys och vårt skafferi är verkligen överfulla så det får bara bli en tillhandling av det viktigaste, typ mjölk, juice och havregryn!

Ny vecka brukar betyda nya tag i träningen. Men jag kommer ha en helt träningsfri vecka, förutom lugna promenader. Äter pencillin till och med söndag så nästa måndag är jag på det igen :) Längtar redan!!

Ny vecka brukar innebära nya tag i det mesta. Varje söndagskväll har man så mycket energi och tror att man ska hinna med allt och lite till kommande vecka. Men så blir det oftast inte ändå :P Men siktar man mot stjärnorna kommer man i alla fall till månen :)

Så idag har det inte planerats någonting alls faktiskt. Inte ens matmeny! Jag får göra den imorgon istället. Mycket lättare att göra både meny och handlingslista själv än ihop med Daniel ;)

Bjuder på lite soliga bilder från Björlanda när vi var där i eftermiddags och hjälpte Daniels syster med påmastning. Det var den enda lilla stund jag var utomhus.
Milton tyckte det var roligt när man lyfte upp honom i lyftöglan på flytvästen ;)


Banan é gott!

Nu ligger jag här i soffan igen. Hela dagen har jag legat i sängen så att Julia skulle kunna spela tv-spel i vardagsrummet.

Daniel är och lämnar Julia. Just när de skulle köra så såg vi på facebook att Julias syster (på mammans sida) och hennes sambo var på IKEA här i Göteborg. Så Julia åker hem med dem istället.
Vi sparar på miljön och två timmars bilresa för Daniel och Milton. Nu blev det typ 20 min i bilen istället.

Jag åt nyss en skål chokladglass. Innan denna helgen är slut har jag ätit 2 liter sådan :P Det är det som varit absolut skönast för halsen.
Idag fick jag i mig riktig frukost till skillnad mot de andra dagarna. Men jag är inte frisk. Halsen känns okej men hörseln är jättedålig och det piper något fruktansvärt i mitt huvud :(
Jag kan stå 1 meter ifrån Daniel men ändå inte höra vad han säger. Hör bara på ett öra dessutom.

Veckan som kommer jobbar Daniel 60 timmar så jag bara måste bli frisk. Som det är nu ligger jag mest i soffan/sängen och sover lite då och då. Och Milton är rätt högljudd ibland och det klarar jag inte alls. Trots att jag hör dåligt så vibrerar alla ljud runt i hjärnan på mig.

Fast ett bra sätt att hålla Mille lugn och tyst är att ge honom frukt. Vilket fruktmonster vi har :D Vattenmelon, banan och vindruvor är nog favoriterna! Så fort han ser en frukt så kastar han iväg nappen och börjar hoppa av glädje :D


Mammabloggdate

Fram till kl 11.15 idag tvekade jag som bara den om jag skulle orka med bloggeventet!
Jag beslutade mig för att sticka dit men att jag skulle åka hem så fort det blev för jobbigt.
Jag tog på mig en vit långklänning och en pippi-omlottkofta utanpå!

Det var trevligt på eventet! Många jag kände var där, men där var också många okända ansikten. Inte så konstigt eftersom där var folk från både Stockholm och Skåne.
Vi åt vegetarisk buffé och det var en massa utlottningar på priser. Och så fick vi en stor goodiebag!

Jag orkade med timmarna, men i slutet var det jobbigt när de andra applåderade och jublade. Trumhinnan sprack dessutom under eventet. Trycket lättade för några minuter men sen återkom locket och trycket.

Nu ligger jag på vår säng. Har slagit in Julias presenter och ska vila lite. Daniel är en klippa och fixar allt till kalaset själv. Julia har hjälpt till lite hon med. Tills min nya värktablett har hjälpt kommer jag nog ligga här. Inte ett dugg kul att vara uppe och prata när det gör så ont.

Jag hoppas i alla fall att julia blir glad för presenterna :) skriver inte ut något här ifall hon möjligtvis skulle gå in på bloggen närmsta timmarna ;)

Nu kom Daniel in med glass. Det är det skönaste jag kan äta just nu!


Skjut mig!

Nu är det inte roligt alltså :( Jag har jättejätteont i örat trots alvedon. Jag hör inget och det känns som jag ska sprängas. Öroninflammation är inget jag vill ha fler gånger.

Jag läste någonstans att trycket i örat brukar släppa om något spricker så att vätskan kommer ut. I så fall hoppas jag att det ska hända för såhär kan jag inte ha det :(

Aldrig trodde jag att öroninflammation skulle göra så här ont. Fy fan! Tur att jag har sluppit detta tidigare!!

Försökte se på en film innan. Hur rolig den än var så fick jag stänga av för jag blev bara yr och hörde mindre och mindre.

Det värsta är att jag börjar få ont i andra örat också nu!

Nu har jag intagit en värktablett till och ska försöka somna. Det är enda sättet att komma ifrån detta.

Godnatt!

Killarna vid nattningen


Soffhäng

Daniel stack och handlade när Milton somnat. Men så vaknade Mille innan Daniel kom hem igen så han fick ligga hos mig i soffan!
Så somnade han igen!

Och nu hör jag dörren öppnas :)

Mysigt att ha lillkillen sovandes på en :) men om han ska somna i rimlig tid ikväll så bör vi väcka honom snart!


Jag har fått min dom

Ja, efter en liten utflykt till läkaren och apoteket så ligger jag återigen i soffan.

Den där läkaren måste ha bra timlön. Jag var inne i rummet mindre än 2 minuter, sen var det klart :P Det är en timlön på 3000:- det för den vårdcentralen. Varsegod!

Han tittade noga i mitt högeröra men sa att det såg fint ut. Vänsterörat däremot tittade han i i typ en halv sekund och sa att där var det öroninflammation. Sen tog han fram en pinne för att titta i halsen men så fort jag gapade så sa han att jag hade streptokocker. Halsfluss alltså.

Så öroninflammation och halsfluss alltså. Precis som jag trodde. Jag har, vad jag minns, aldrig haft något av det innan. Men detta har varit mycket värre än andra förkylningar och speciellt det onda i örat.

Så nu blir det pencillinkur i 10 dagar. Dubbel dos de 5 första dagarna. Sen ska jag vara frisk! :)
Och lugn alla som ska träffa mig imorgon, jag frågade läkaren om smittorisken och efter 1,5 dygn med pencillin var man HELT smittofri, så efter ett dygn är man ju i så fall nästan smittofri.

Imorgon ska jag på stor bloggträff här i Göteborg! Jag har sett fram emot det länge så jag hoppas verkligen att jag orkar gå dit!

Sen på kvällen ska vi ha kalas för Julia. Tjejen fyller 10 år nästa vecka. Tanken var ju inte att jag skulle vara sjuk, men i värsta fall får jag gå in och vila på sängen emellanåt!

Lyxen för mig att vara sjuk är att jag får äta glass och godis ;)
Lyxen för Milton att jag är sjuk är att han får göra lite vad han själv vill. Typ riva sönder hushållspapper ;)
Lyxen för Daniel att jag är sjuk är nog att jag pratar mindre :P


Skjut mig!

Det fanns en bra anledning till att inte träna igår. Jag var redan lite sjuk, och nog var det skönt att träna, men inte ett dugg värt det :(

Igårkväll, några timmar efter träningen kunde jag nästintill inte svälja, och det kändes konstigt i ena örat.

Gick och la mig med alvedon och hostmedicin som hjälp. Tänkte att jag skulle bli frisk över natten.
Yeah right!!! Vaknade kl 4 av värsta smärtan i örat. Jag har aldrig haft öroninflammation men misstänker att jag har det nu.

Halsen gör ont men skuggas verkligen av det onda i örat. Förutom att det gör ont så piper det högt i huvudet och jag hör jättedåligt.

Förutom läkarbesök så kommer jag hålla mig inne idag och troligtvis ligga i soffan. Daniel är ledig så Milton får bra sällskap :)

Just nu skulle jag bara vilja sova tills vårdcentralen öppnar, men det är omöjligt att somna :(

Killarna sover gott i alla fall :)


RSS 2.0