Syskonen

Milton och Julia busar inne i "Julias" sovrum :)
Middan står i ugnen och det doftar gott här! Potatis- och skinkgratäng blir det :)

Man får ju töja ut magsäcken idag så att vi orkar äta massor med julmat imorgon ;)


Myskväll

Tända ljus, musik och trevligt sällskap! Kan en fredag bli mycket bättre?! :)


Testa alla gränser!

Milton sover nu och jag hoppas att han vaknar på rätt sida sen :) och att jag fått vila till mig lite mer tålamod!
Ojojoj vad den killen kan testa gränser. Och ännu bättre är det att vara i ett icke-barnsäkrat hus. Massa lådor att dra ut, en trapp att klättra i och grejor överallt som han inte ska leka med!

Nu vaknade han :) Dags för lunch sen ska vi gå till mammas jobb och hälsa på. Jag ser inte fram emot att gå ut i kylan. Jag hatar att frysa!


Framme!

Tågresan gick kanon. Milton sov i 1 timme och resten av resan satt han bara och var nöjd :) behövde inte ens muta honom med majskrok. Nu sitter vi inne i väntrummet och väntar på mamma/mormor.

Tidsfördriv ;)


På tåget mot Skåne

Efter ytterligare en bra natt satte vi oss nu på tåget mot Skåne :)
Vi åt lunch på Subway innan avgång tillsammans med Daniel. Han känner sig också piggare. Vilken tur vi har inför julbordet :)

Målet var att få Milton att somna innan vi gick på tåget, förra gången vi åkte tåg var han ju övetrött och arg och vägeade somna. Nu när han inte somnade innan blev jag lite orolig men så fort tåget avgått somnade han och jag hoppas han sover i 45 minuter eller så, så att han är pigg och glad sen.

Min mamma hämtar oss som vanligt i Ängelholm. Vi har en halvtimme att ha ihjäl innan hon kan komma, så jag får se vad vi gör. I alla fall i Göteborg är det sjukt kallt idag! Vintern är här. Vi lyssnade på julmusik hela förmiddagen ;)


Indragningar på film

 
Jag förstår inte varför kvaliten blir så usel så fort man lägger en film på youtube? originalet är mycket bättre trots att det är en mobilfilm.
 
Iaf, filmade detta för typ 20 minuter sen när Milton hade ätit färdigt. Man ser indragningar vid revbenen. Filmen är förkortad, i den långa versionen ser man att han har viss indragning mellan revbenen mitt fram samt att det är bak på ryggen.

Tack son :)

Oj vilken sovmorgon vi tar här då!! Kl 9 kunde jag inte sova mer och det är väldigt ovanligt att jag vaknar innan Mille. Ha somnade visserligen inte förrän halv tio-tio igår.

Han är verkligen en prickigkorv där han ligger breve mig. Men jag tror vi tar det för virusprickar och låter de försvinna av sig själv. Nu orkar jag inte med mer utan nu ska vi bara bli friska. Undrar om jag klarar mig? Jag brukar vara klenare än Daniel så risken finns att, om inte Milton redan gjort det, daniel smittar mig. Men nu ska vi vara positiva :) Jag har ju inte tid att vara sjuk nu. Skåne imorgon!!

Jag hade en liten tanke om att vi skulle gå och leka med dagiskompisarna en stund när de var ute på gården. Men då skulle vi vara där halv tio och det är om 2 minuter ;) Det blir tajt.

Så vi får se vad dagen har att bjuda på. Hoppas Daniel är friskare, och att Milton sovit bort speeden inom sig! Inte lätt att få något gjort med en virvelvind i huset :)


Vår Superman!!


Finally ;)

Nu sover äntligen vår speedade huligan. Över en veckas instängdhet och mediciner gör honom fruktansvärt rastlös. Imorgon måste han komma ut och rastas :)

Andningen har varit i schack idag. Inte bra, men inte heller så dålig som vi nu vet att den kan bli :/ Så det får väl vara godkänt resultat. Sen är han ju megaprickig också och läkaren trodde inte, över telefon, att det var bieffekt av sprutan utan möjligtvis virusprickar.

Imorgon hoppas vi att pappa Daniel är friskare och kan umgås lite med oss och jag ska välja ut kläder till helgens julbord. Sen får jag ta och storstäda så att vi kommer hem till en fin lägenhet på söndag.

Nu blir det nog lite fika och njuta av lugnet ;)

Vår galning tidigare ikväll!! Energin är det inget fel på!


ZzZzZZzzz

Familjen Trött sov visst 1,5 timme nyss ;) Nu ska jag komma på vad det ska bli för kvällsmat. Milton äter bara pannkaka just nu och Daniel blir nog mest nöjd med en kanelbulle.
Men jag har planer att hålla mig frisk och vill äta mycket mat och bli stor och stark :)


Varför inte lite mässling?!

Ja, så drog han på sig lite fejk-mässling också. Han fick vaccinationen för 11 dagar sen så det ligger ju helt inom ramarna för det. Vi antar att det är biverkning som nu på en timme gjort honom helt prickig, framförallt på ryggen.
Gnällig och aptitlös och väldigt trött är han också.
Som det ser ut nu får vi avvakta en dag att åka ner till Skåne. Tvivlar på att han är tillräckligt bra redan imorgon.

Har haft kontakt med avdelningen vi låg på också. Vi ska medicinera hemma nu till kl 12 och är han inte bättre då blir det nog ett besök där för att låta de lyssna på honom.


Tankar

Undrar hur många timmar jag har lagt ner på att tänka på Milles andning de senaste 1,5 året.
Nu ligger jag breve honom igen och lyssnar. Andningsfrekvens är bra, inandningen är väldigt ren och bra men utandningen är pressad och rosslig.
Jag har gett dubbel dos luftrörsvidgande medicin, så får vi hoppas att det hjälper. Nu börjar han vakna och det är ju bra för då kan han springa loss lite slem.

Klurigt det där. Det är bra att han rör sig för då lossnar slemmet, men när han rör sig blir han även andfådd och pressar andningen. Kort och gott, han får röra sig men jag måste se till att han varva ner emellanåt.

Nu ringde barnmedicin (hans vanliga läkarmottagning) upp mig. Jag hade bokat telefontid då läkarna på sjukhuset tyckte att vi skulle kontakta vår läkare och ändra hans medicinering. Jag fick en tid den 18 januari. Får hoppas att Milton håller sig förkylningsfri tills dess höhö!!!

Nu ska vi gå upp och springa loss slem :)


Dramaqeen Milton

Haha just det, måste dela med mig. Milton var en riktig dramaqeen idag.

Stick i fingret är inte uppskattat av Milton. Han blir tokig och framförallt när han ser blodet så börjar han gråta förbannat. Och plåster kan man bara glömma, han HATAR det!!

Men i alla fall, blodprov togs idag igen med samma arga Miltonresultat. Det roliga var att sen träffade vi samma personal igen långt senare. Då började Milton gråta lite ynkligt och tog fram sitt finger så att jag skulle blåsa bort det onda ;)
Här är vi inte långsynta ;)


Hemma bäst

Så var vi hemma igen. Det blev typ 35 timmar på sjukhus. Lagom för denna gång.
Fast jag och min roomie hade ju pratat om pizza så jag var inställd på ytterligare en pizzakväll haha ;)
Nu sitter jag här med risgrynsgröt och knäcke! Kanske inte riktigt samma sak :P

Vilket dygn alltså. Jag har inte varit orolig, men det har varit mycket tankar. Vi har haft det bra och Milton har fått bra vård. Men har han varit mer andningspåverkad än någonsin och knappt kunnat leka ordentligt. Så fort han sprungit några meter har han blivit andfådd och hostig och han har blrjat gråta och tagit sig på halsen som om han tycker att något är ivägen :( Har tyckt riktigt synd om honom och det gjorde personslen där också. De kom ofta ut i korridoren och lyssnade på honom.

Men så idag kl 12 hände nått. Då de gett honom en himla massa ventoline utan större förbättring så valde de att prova atrovent, och efter det blev han inte sämre utan bara bättre :)
Innan vi åkte hem fick vi ge av vår airomir för att se om den höll honom bra och tydligen gjorde den det, vi fick ju åka hem :)
Vi fick även ställa tusen frågor till två läkare så att vi skulle ha mer kött på benen inför nya svackor. För det är inte frågan OM utan NÄR. Det är det som är förkylningsastma. Det var helt säkert inte första och sista gången han blev inlagd heller, det var rätt vanligt bland dessa barn.
Så vi har absolut lärt oss av detta sjukhusbesök, både om hans diagnos och om hur vi kan hjälpa honom :)

Nu ligger sötisen och sover i nya lakan. Rätt lång nattningsrutin just nu. Nässug, nezeril, penicillin, hostmedicin, tandborstning, ipren, insmörjning och sen välling :P
Daniel ligger och sover i soffan med frossa. Jag bör nog lägga mig snart för att kunna ta hand om de båda imorgon!

Bilder från sjukhuset! Milton var som natt och dag. Ena stunden sprang han runt med armarna i luften och jublade, i nästa stund sov han djupt.


Kanske kanske

Kanske, eller troligtvis, kommer vi få åka hem inom 2 timmar. Jag vill hem såklart, men är också rädd att andningsbesvären fortsätter hemma. Här kan man bara gå ut i korridoren och be om hjälp eller ställa frågor. Hemma är man lite mer - ja...typ...ensam!

Men det ska givetvis bli skönt att komma hem. Ta en dusch och laga lite mat.
Daniel ligger ju sjuk nu så jag får ta hemmatjänsten haha ;)

Milton har nu somnat för tredje fången idag. Inte alls likt honom såklart men så är han ju inte helt frisk heller.


Status på Milton

Just nu sover lillkillen för andra gången idag. Han åt glatt en pannkaka till lunch. Han fullkomligt pregade in den i munnen.
Aptit - check!

Han fick inhalera ventoline+atrovent vid lunch. Men bara en timme senare var han så kass i andningen att han borde inhalerat igen men det var för tajt inpå den förra. Det slutade med att han fick inhalera koksalt vilket bara är vatten och salt, ingen medicin alltså!
Han somnade sen och har sovit gott i över en timme nu :) Det behöver han! Och jag!

Men ja, nu vaknade Milton med världens ryck och det blir väl att gå ut i lekrummet lite. Jag har inte ätit någon lunch än så det kurrar ordentligt i magen!

Av de antydningar jag fått blir vi kvar här åtminstonde en inhalering till. Sen får vi se. Ett steg i taget.


Bra natt

Natten gick bra. Vår knarriga säng skrämde Milton några gånger men han somnade snabbt om. De var inne hos oss och inhalerade Milton i sömnen och några gånger poxade de honom. Jag blev skrämd när det plötsligt stod någon vid vår säng :P
Milton var helt förvirrad när han vaknade och tittade runt sig med hastiga rörelser. Han mindes nog inte alls var vi var.

Till frukost åt han lite gröt och nån macka. Fick även i honom fruktpuré och en macka till två timmar senare så han äter verkligen ikapp efter en vecka med uselt matintag. Skönt :) ingen feber har han heller. Andningen går det lite upp och ner med. Just nu ligger han breve mig och sover och låter ganska bra, men innan blev han väldigt andfådd bara av att leka. Läkaren sa att han måste stanna kvar och inhalera minst en gång till.
Tanken var att Daniel skulle komma hit på dagen men han ligger hemma med feber :/ typiskt. Fast vi sa det att han tog Milles feber och det var ju skönt för Mille :)
Men det hade varit väldigt skönt med sällskap. Här är allt annat än Mille-säkrat så han lever highlife med mig jagandes bakom. Rätt skönt att han sover nu faktiskt.

Till helgen är det julbord i Skåne och då måste alla vara friska :)
Nu ska jag fika.


Inlagda på sjukhus

Milton har blivit inlagd på sjukhus. Vi har haft två riktigt jobbiga nätter hemma då han andats flämtande, snabbt och rossligt. Var på Hisingsakuten igår men de skickade hem oss när blodprov och halsprov visade bra resultat. Läkaren sa att lungorna lät illa men iom att jag gett dubbel dos airomir innan vi åkte dit så var det inte lönt att Mille inhalerade där.

Under kvällen igår var Milton väldigt hängig och ledsen och febern sköt upp till 39,4. Han sov dåligt och vid 4-tiden, skulle jag gissa, börjare han krångla mycket i andningen. Andades in, höll andan, flämtade ut luften. I typ 4 timmar höll han på.

Efter frukosten (min och Daniels, Milton äter knappt något just nu) så beslutade jag att det fick bli Östras barnakut idag. Att vi skulle hinna hem till Daniels mammas kalas tvekade vi inte för.

Inne på Östra hade han 39,6 i temp, alltså sjunde dagen med feber! Han syresatte sig fint men de såg ju att han hade lite problem med andningen.
Sen blev det många turer. Inhalera, inhalera, ge ipren, inhalera, blodprov, halsprov, inhalera, dricka kortison och så RS-prov.
Läkaren var inne hos oss många gånger för han mådde inget vidare ett tag. Bara hängde på oss och grät.

Sen fick vi komma in på avdelning. Då hade vi varit på akuten i ca 5 timmar. Och på den tiden fick vi i Milton 1/4 banan och jag åt en risifrutti.

Daniel fick åka hem och packa till oss och lämna grejor här innan han åkte på kalas.

Under kvällen har Milton inhalerat flera gånger och fått ipren. Och just det, penicillin också för han har dubbelsidig öroninflammation. Däremot har jag även fått i honom 2 mackor med smör, och en del äpplejuice samt ca 2 dl välling vilket är typ det som Milton sammanlagt ätit de senaste dagarna. Framsteg.

Jag beställde pizza som levererades till vårt rum. Hann nästan äta hela innan Milton krånglade en timme. Fick käka upp iskall pizza sen ;) Cola och Pringles har också slunkit ner.

Nu är klockan halv elva och det är tyst. Vi delar rum med en mamma + 5-årig son och jag kan garantera att vår knarriga säng kommer väcka dem :( Men men... En gång i timmen ska de komma in här. Undrar om jag kommer vakna varje gång?!
Men i alla fall, godnatt!! Mer bilder kommer, men jag kan bara lägga in en via 3G-nät.


Heldags shopping!

Idag har jag spenderat dagen i Ullared :) Förut har jag haft lilla familjen med men vad mycket enklare det var att vara ensam ;) Jag skulle inte handla så mycket, men det är lätt att ändå bränna 3000 kr haha :P Lite kläder, julklappar och julgodisingredienser! :)
Käkade lunch med Peter och sen kikade vi på leksaker till killarna :)

Har haft en superbra dag, härligt att bara få gå själv och tänka andra tankar än "vad gör Milton?" och "var är han?" osv. Mycket av dagens tankar rör Milton men idag var han hemma med far sin och de verkar ha haft skoj :)

Jag nattade nyss en liten gutt med 39 graders feber. Han var feberfri i onsdags men sen slog den på igen. Förhoppningsvis är den nya febern en biverkning på 1,5 års sprutan.

Men tillbaka till shoppingen. Julklapparna kan jag förstås inte visa men mina och Miltons kläder. Jag ville hitta jeans men det är så svårt. Det blev fem toppar istället. För sammanlagt 180:- hihi. Jag är bra på att fynda. 

Milton fick lite blandat, hoods, snickarbyxor, badbyxor, kalsonger, body, vantar, skjorta, bälte och fluga :)

Han fick en boll och fingerfärg i 1,5 årspresent. Lille grabben. Redan 1,5 år gammal. Och nästa tankegång blir "har vi bara haft honom i 1,5 år?"

(ursäkta dålig mobilkvalite, färgerna gör sig inte rätt tyvärr)

 


Julfika!

Har nyss njutit av årets första julfika - pepparkakor och julmust!! :)
Längtar verkligen till julen och ser fram emot att julpynta! Jultiden är så kort så man får njuta :)

Vi fick handlat idag, dyrare än på länge. Vi gick loss totalt och köpte allt vi ville ha haha!! Vi som skulle tömma frysen inför avfrostning, nu är den knökfull ;)
Shit happens :P

Milton är klen. Hög feber igen och ville inte äta mycket, varken mat eller välling.
Nu sover han!
Vi ska se lite tv och sen sova!

Imorgon väntar shopping för min del :)


Hemma idag med!

Natten blev bra, vi fick alla sova. Men han var inte frisk när vi vaknade. Hostar gör han och kass i magen :(
Vi beslutade oss för att han bör vara hemma resten av veckan. Jag slog en pling till dagis och då fick jag veta att 10 av de 16 barn som går där är hemma och är sjuka. Så det är något skit som spridit sig i barngruppen helt klart!

Då Milton är pigg i övrigt fick han hänga med på lite ärende. Han sprang som en ko på grönbete när han kom ut. En vecka sen sist nästan. Men sen däckade han i bilen. Han hostar hela tiden. Det får bli en kort handling och sen hem och vila igen.

Daniel tappade ju, som ni såg resultatet av igår, mobilen i marken. Nu är den på lagning. Intressant att Chip'n'Play på Backaplan tar 499:- för arbetet och det tar 2 dagar medan iPhone Reparation i Linné tar 499:- och det tar 7 minuter. Undrar vilket ställe man väljer liksom?!

Haha nu kom Daniel ut från butiken med världens leende ;)


GODNATT!!!

Vid MIDNATT somnade vår lille krabat!!! Nu ska vi också lägga oss!
Godnatt!


Festligt!

Inget kalas utan kras! (Daniels mobil)


Skitunge!!

Det var ju en väldans tur att jag åt tidig middag, inte påbörjade något bak och inte drog fram mina tyger!
Först krupphosta och efter det superpigg. Nu är klockan över tio och denna killen kommer inte sova inom det närmsta. Tack för den du!!

Mitt tålamod testas till tusen denna kväll! Det är tur att jag älskar honom!


En bra dag

Efter några jobbiga men lugna dagar har vi återfått vår trotsiga ettåring ;) Han har varit så trött och ynklig. Igår började han gråta i soffan och gick in på sitt rum, släckte taklampan och la sig under täcket! Vår täckemotståndare! Han frös och var så trött!
Men idag var det en helt annan kille som sprang runt och lekte och trotsade :)

Men det bästa av allt?!
JAG HAR IDAG NÅTT MITT STORA VIKTDELMÅL!!!! :D
Helt galet fantastiskt, jag kunde knappt tro mina ögon! Det var riktigt stort för mig, jag har velat komma hit länge nu! Fan vad jag är bra ;)
Nu är det projekt hålla-vikten-i-december som gäller :)
Sen går jag på mitt nästa projekt efter nyår :)

Pga av dålig sömn under natten och dagen somnade Milton rekordtidigt idag, redan kl sex. Och Daniel är på julbord med jobb, så här sitter jag alena :P
Åt nyss god lax med bulgur! Tänkte passa på att klippa lite tyg nu :)


Upp och hoppa!!

Man brukar ju säga att barn kan springa och leka som vanligt trots feber.
Det verkar inte gälla Millemannen. Han är så ynklig som det bara går. Han reser sig inte upp utan bara ligger ner.
Han är uppe i nästan 40 graders feber så jag förstår att han är slö.
Hoppas Daniel kan köpa med sig något gott hem som kan glädja lillen :)


Vilodag

Här har inte hänt någonting idag. Milton har spenderat större delen av dagen i min famn i soffan! Han är inte tuff idag men jag hoppas han mår bättre imorgon!
Han sover nu sen ett bra tag tillbaka. Han sover aldrig två gånger längre men jag gissar att det är bra för honom just nu. Han får sova till han vaknar tror jag.

Jag funderar på att sätta en bröddeg. Och vad ska vi ha till kvällsmat? :/
Daniel kommer om 1,5 timme och då bör ju maten stå på bordet. Vad är snällt för magen?!
Aja, nått kommer jag väl på :)


Hett!

Det gick väldigt snabbt från att jag kände mig kass till Milton nu ligger i min famn med hög feber (39,5 grader) och fryser :(
Jag trodde att jag hade ont i magen av maten vi åt igår, men jag är rädd att det är magsjuka vi åkt på :( Milton var pigg och glad och lekte imorse. Sen blev han plötsligt bara ledsen och började hänga. När han satt upp och somna i matstolen tempade jag honom och då hade han 38,8. Inte så farligt så jag tänkte att det skulle gå över med sömn... Men sen låg han och skakade och hade gåshud i sömnen och gnydde :( Stackars plutt!!
När han vaknade var han brännhet så det fick bli alvedon och nu bara ligger han i mitt knä och orkar inte röra sig!
 
 
Har avbokat mina planer för morgondagen och sjukanmält från dagis. Så det blir en hemmadag till...
 
Nu ska jag fortsätta leta julgodisrecept. Någon som har ett gott, ickeavancerat recept på lager? :)

Wohoo! Där satt den!

Vår mösshatare gillar sin nya mössa :D ka'tjing!!!
Han tog på sig den när han vaknade och har haft den på huvudet en del eller gått med den i handen.
Det är nu jag blir sugen på att göra en till ifall denna försvinner.
Men ni vet när man lägger en sak på ett "bra" ställe. Jag har lagt en påse med tyger någonstans. Men var??
Jag har knappt några tyger kvar nu ju.

Idag stannar vi hemma. Jag mår inte helt hundra och vill inte ta mig ut. Än mindre åka till dagis två gånger.
Så vi får bli hemma och ev gå ut en liten runda i solen. Milton är redan på sitt bästa jag-gör-allt-jag-vet-att-jag-inte-får humör :P Blir en spännande dag. Daniel kommer hem 18.30.

Milton i nya mössan.


Ny mössa

Vi har satt oss i soffan efter en full-rulle dag!
I förmiddags åkte vi till Frölunda Torg för att Daniel skulle köpa en skjorta. Det blev även 2 slipsar :)
På vägen hem åkte vi inom Subway och det blev baguette takeaway som vi åt hemma.

Eftermiddagen gick i bullarnas tecken! Jag hade mammafika och två mammor plus tre barn kom hit. Trevligt var det och barnen lekte massor :D

När alla gått hem åt vi middag och det var en speedad och jättetrött liten kille som somnade kvart i åtta.
Jag satte mig och sydde en ny mössa till Mille då den röda robotmössan liksom har försvunnit! Den kommer nog fram nu när jag gjort en ny ;)

En molnmössa med röda detaljer blev det. Testade den på en sovande Milton innan jag slutförde arbetet :)


Skruvat gåvagnen

Klockan är 00.00. Jag skulle somna seeeenast klockan elva idag. Hmpf!!

Men det har varit en bra dag. Jag är lite upprymd och vill inte somna :) Men inom en kvart sover jag och får hoppas på en lika bra dag imorgon :)

Innan vi bakade idag så skruvade Milton rätt handtaget på sin gåvagn. Han kan liksom gå ganska stabilt nu. Och har kunnat i 8 månader snart. Oj vad länge nu när man såg det svart på vitt :O Han gick ju redan vid 10 månaders ålder.
Så idag var det dags att flytta vak handtaget så att den är lättare att köra :)

Det är jätteroligt att hjälpa till tycker lilleman. Och det är kul för oss också att kunna involvera honom :)


Bullfika!

Så har Milton haft sin första bullfika någonsin! Han har smakat på bulle någongång, men bara småbitar. Idag blev det andra bullar, höhö ;)

Vi gjorde kanelbullar och vaniljbullar! Milton åt flera stycken :D Han tyckte det var jättegott! En riktig bull-attack!!!

Jag tror att Milton har haft den bästa dagen på länge! Fullständig uppmärksamhet, glädje, lek, skratt och bullbak och framförallt bullätande :)


Bullbak!

Vi har, med hjälp av Milton, satt en bulldeg. Det är nog det roligaste vi gjort med honom. Vi skrattade så vi grät :P
Dels så har vi aldrig gjort bullar innan skrattade åt hur misslyckat allt såg ut till en början, sen garvade vi ihjäl oss när Milton skulle hälla i mjöl i skålen.
Han ryckte till och fick mjöl på benet och blev så upprörd. Vår lilla nippertippa som inte gillar att bli kladdig ;)

Men det gick jättebra. Han hällde i i alla fall 95% av mjölet där det skulle. Sen att lite kom upp i ansiktet, i ögat och munnen, var kanske ingen höjdare, men jag och Daniel hade i alla fall kul haha :D

Till en början slängde Milton i allt som han kom åt. Nappen, alla måtten och annat. När han skulle slänga ner köksvågen i smeten hann vi stoppa honom ;)

Nu står degen och jäser och vi ska äta lite lunch. När Milton sover bakar vi ut bullarna. Det är nog bäst så ;)
Hoppas de blir goda. I så fall blir det lite bullfika sen!
Och jag måste träna idag. Vill inte. Men måste.

Håll tummarna för våra bullar!


Känslor man inte visste fanns...

"Åh, här kommer alla känslorna på en och samma gång!" /Per Gessle
 
Så har det varit senaste dagarna här. Jag vet inte var jag ska börja och hur mycket jag orkar skriva, men en liten uppdatering kommer nu och sen kan jag fortsätta blogga som vanligt. Jag är så trött att det svider i ögonen på mig så jag ser fram emot att slänga mig på soffan och bara vara... Daniel ligger just nu och sover med Milton. Han somnar nästan varje kväll han nattar :)
 
Men iallafall. There was a boy. Was. Ingen jag träffat mer än några gånger när jag varit på familjesemestrar med min väns familj. Lalandia, seglingar osv. Men jag har några kompisar som träffat honom mer än så. Mycket mer.
Fick veta för kanske ett år sen att han fått cancer. Jättehemskt men jag tänkte och tog för givet att han skulle fighta sig igenom det. Det är så jag ser på cancer i vår nutid, man blir botad i de allra flesta fall.
I våras fick jag veta att han kanske inte skulle leva mer än ett halvår till. Tiden gick och sex månader passerade, jag tänkte att jag haft rätt att han fightat sönder sjukdomen.
Plötsligt, i onsdags på hans facebook, ramlade det in "Vila i frid"-kommentarer. Jag hade inte i min vildaste fantasi trott att jag skulle påverkas av det.
Jag kände ju inte honom, vi hade inte träffats på många år. Men jag reagerade hårt på detta. Inte bara för att just denna person dött utan det började cirkulera så mycket tankar om livet och att jag kanske slarvar bort många dagar i mitt liv som jag skulle kunna göra minnesvärda. Alla onödiga småbråk med Daniel, alla duster med Milton, all tid jag lägger på tråkig städning istället för att alltid hålla ordning. Jisses vad mycket tankar.
Och givetvis känner jag med hans familj, vänner och bekanta. Jag hade vänner som grät. Och i onsdagskväll, till min förvåning, trillade massor av tårar ner för mina kinder. Det kändes som att marken släppte och jag inte kunna hålla inne känslorna.
Han var lika gammal som mig, vilket fick mig att inse att livet inte är för evigt, det är inte för givet! Ta vara på alla dagar och krama om era kära en extra gång!
 
Jag kommer nog ha detta i åtanke ett litet tag framöver. Skita i småproblemen. Försöka se något positivt i allt jag gör. Försöka visa min kärlek mer. Det finns så många jag tycker mycket om. Familjen (då räknar jag med både sambo och barn, mamma, pappa och bror med sambo), släkt och vänner. Jag tycker om alla så mycket, men är förbannat dålig på att visa det. Jag har aldrig varit bra på att visa den typ av känslor. Men jag tror att de vet det ändå, jag visar det på annat sätt! ♥
 
Tyngden i kroppen har hängt i flera dagar nu. I samband med alla känslor har vi haft plikten på dagis vilket inneburit att vi varit där varje eftermiddag och lekt med barnen och sen städat upp och stängt för dagen. Idag fick jag vara där mellan 8-17 då en personal var borta. Milton har varit på dagis 9.30-17.15 varje dag hela veckan. Familjen trött.
 
Nu väntar en lugn helg hoppas jag. Träning, bakning, vänner. Men ingen stress eller en massa måsten. Skönt.
 
Nu ska jag lägga mig i soffan för nu kom Daniel upp :) Godkväll ♥

Mygadd!!

Jag.........är.........så.........trött!!!!


Åter imorgon

Livet har varit hårt senaste dagarna. Oväntade känslir och riktigt mycket att göra.
Imorgon är det inte bättre. Jag längtar till imorgonkväll då vi äntligen kan sätta oss ner tillsammans alla tre och bara mysa!!

Nu blir det en kvart på spikmattan, sen soooova!!

Får lätta upp stämningen med en bild jag tog på Milton för en stund sen. Tur jag kikade in, han hade ju fått panik om han vaknade där under kudden ;)


Torsdag=sjuk

Det sägs att träningsvärken är värst två dagar efter träning. I så fall kan jag redan sjukanmäla mig från allt och alla redan nu inför torsdag :P
Jag kom knappt upp ur soffan. Stel som en pinne och varenda muskel ömmade. Jag som trodde att jag var vältränad :P

Nu ligger jag på spikmattan och somnar inom 2 minuter. Godnatt!!


Bodypump och schnitzel

Vilken dag! Jag vet att jag lever :P Såjädratröttibenenattjag baravillligganerisoffan typ ;)

Det började med ett kort pass med både kondition och styrka ihop med Daniel. Han har fri träningsvecka för att se om han också vill börja träna där. Han tränar fritt på gymmet på sitt jobb men det kan vara kul att träna ihop med :)
Jag tog det lugnt då jag visste att jag skulle träna på kvällen med.

Vi jobbade på dagis på eftermiddagen. Daniel är riktigt omtyckt av de äldsta killarna där. De spelar fotboll hela tiden :) Milton var galet trött när vi satte oss i bilen. Tur att han är ledig imorgon och får vila ut :)

Jag stack direkt till Sportlife igen och mötte upp Melinda och då var det bodypump som gällde. Det var bra träning. Stundtals riktigt tuff men vi är där nästa tisdag igen :) Det enda jag har problem med är ju att ligga ner på rygg pga mina fortfarande dåliga fogar. Får hitta alternativa övningar :)

Det var knappt att vi kunde gå NER för trappan efter träningen ;) Det känns riktigt gött i kroppen!

Milton sov när jag kom hem. Jag gjorde schnitzel till kvällsmat. Nu sitter vi i soffan och jag tror att jag snart hasar mig till sängen och lägger mig på spikmattan och läser en tidning! :) Det känns fortfarande ordentligt i benen!!


Fullspäckad dag!

Här blir det ingen slappedag inte!! Nu är Daniel och lämnar Milton på dagis. När han kommer hem ska vi dra till gymmet. Köra kondition och lite styrka.
Hem och äta lunch och sätta igång med varsett projekt innan det är dags för jobb på dagis!
Ikväll ska jag och Melinda träna bodypump ihop. Ska bli spännande!

När jag sen kommer hem lär jag däcka i soffan! ;) Daniel ska tvätta inatt så han tar Milton om han vaknar. Ska bli skönt att komma ifatt sömnen. Inatt sov vi väl hyffsat men natten innan sov jag knappt alls.

Nu, på med träningskläder, hitta träningslusten och vänta in Daniel :D


Tacorullar

Vi blev bjudna på jättegod middag hos Peter och Melinda förra veckan. Så idag försökte vi efterlikna den och det blev minsann väldigt gott. Rolig omväxling till traditionell taco :)
(Pernilla, du bodde prova detta med haha :P)

Nu ska vi sova! Jag har ägnat kvällen åt att kika på ny vagn till Milton :)


En liten tanke...

Jag står här nu tillsammans med typ 20 andra ungdomar och väntar på att vårt möte ska börja.
Detta är ett möte på arbetsförmedlingen med de människor som är en liten hjälp ut i vårt arbetsliv. De pratar med oss och minns oss och rekomenderar oss till företag.

Vad tänker man då med när man dyker upp på detta möte med joggingbyxor? Vad ger det för signaler? Jogging har man hemma för att det är slappebyxor.
Jag menar absolut inte att man ska vara finklädd, men välklädd. Jeans och en vanlig tröja räcker långt!

Men jogging? Kom igen, jag hade aldrig anställt någon med jogging.
Om han får jobb före mig så ska jag komma i flanellpyjamas nästa gång ;) med gummistövlar till!!!


Inga tårar!

Idag lämnade jag en glad Milton utan tårar! :D
Det känns jättebra och lite som ett kvitto på att han trivs där :)


Ställa en banan!

Milton fick nyss en halv banan och försökte ställa den på bordet. Men den var sned så den bara välte!
Då drämde han den hårt i bordet så botten blev rak och så kunde den stå upp :P
Såg sjukt roligt och genomtänkt ut! :)


Far&son-kollage

Just nu ligger jag på spikmattan! Med tanke på att Milton somnade vid sju så ska jag strax somma för att orka upp när han vaknar imorgon :)

Vi har haft en bra Farsdag med presenter och äpplepaj till killarna sen middag hos svärisarna.
Har även pratat med min pappa i telefon. Jag hade skickat ner ett litet paket till Skåne :)

Till vår fina pappa! Vi älskar dig :)


MammaSon-mys <3

Vi sitter i soffan och myser! Milton är jättetrött, han lägger sig ner ibland! Jag tror inte att kag lyckas hålla honom vaken en timme till så det får bli tidig läggning idag!
Får se om det blir dagis imorgon, han har 38,0 i temp. Det är inte mycket då han har ganska hög normaltemp, men det är ju klassat som feber. Det ihop med lite rosslig andning är kanske anledning att vara hemma med pappa :) Jag har möte och sen ska jag vara på dagis på eftermiddagen! Det är ju ett föräldrarkooperativ och då har vi "Plikten" vilket betyder att vi jobbar där vissa eftermiddagar! Det ska bli kul :)

Nä nu ska gnällemille få välling. Helt bra mår han inte och så är han supertrött!

Blir lång ensamkväll för mig i soffan ;)


Jag exploderar!!!

My gadd!! Jag spricker! Usch vad mycket onyttigt jag har ätit idag :P

Jag bakade en sockerkaka innan som vi skulle ha med till svärföräldrarna. Men det blev allt utom en sockerkaka! :P
Så...jävla...misslyckad!!!

Jag orkade inte ställa mig och baka igen men jag kunde inte heller med att bjuda på smulor så jag åt en del på direkten. Bra lunch!!

Vi köpte med glass istället som vi åt efter att de bjudit på middag :)
Jag känner mig tjock som en badboll. Både sockerkaka och glass. Blä :P

Träning imorgon som ni säkert förstår :)

Bild på min fantastiska sockerkaka!!


Återkommande stark favorit

När vi sprang iForm-loppet fick vi varsen "goodiebag" med blandade grejor t ex vattenflaska, tidning och schampoo. I den låg också kryddblandningar att användas till kyckling. En med röd curry och en med grön curry.
Idag gjorde vi den med röd curry för tredje gången. Superenkelt, bara steka kyckling, i med kryddpåsen och en burk kokosmjölk så är det färdigt! Vi hade bulgur till idag!
Verkligen hemmalagad snabbmat, och gott!! Men inte barnanpassad :P Den är rätt stark så Milton fick bara kycklingen och bulgur med gräddfil och lite vanlig curry! Han vräkte i sig maten, curry är en favorit :)


Lampa till salu!

Prassel-lampa till salu!
Några småhål här och där! Mycket lättillgängligt att byta glödlampa!! Fynd!!


Lördag?

Så det är lördag idag alltså? Igår trodde jag att det var torsdag, men då var det fredag. Nu satt jag här och var säker på att det var fredag, men gick in på en blogg och rubriken var "Lördagsmorgon!".
I vilken värdl lever jag? :P
Givetvis är det för att Daniel jobbar helg. Vi har ingen helgkänsla här hemma och det kan jag sakna så mycket! När jag bodde hemma var det alltid helgkänsla. Men här är det ledighet mitt i veckan och jobb på helgen. Och helgkänsla upplever jag inte ofta...

Daniel har tagit med Milton till affären och jag sitter fortfarande och försöker hitta en bra anledning att inte behöva sticka ut på en joggingtur :P Jag vill verkligen inte, men mer eller mindre måste om jag ska nå mitt mål!

Det får väl bli en liten runda. 3 km är ju trots allt bättre än inget alls...

Mycket god middag

Jag gjorde middag på ett helt nytt sätt idag - i stekpåse.
Vi hade köpt en färdig kryddblandning som innehöll stekpåse så det var bara att slänga ner kycklingfilébitar i påsen och strö över kryddorna. Det blev saftig och god kyckling! En stor fördel är ju att den inte blir ett dugg bränd eller stekstel i kanterna.

Till detta hade vi potatisklyftor med morötter och lök och jag hade dressad ruccola :) Super! Gör gärna om det!!


Tips från coachen!

Festtips från coachen; har ni inget hårvax hemma så vänd bara mattallriken upp och ner och dra genom håret! ;)

Speciellt bra går det om man ätit potatisklyftor med massa olivolja :P


Sopbilen

Varför åka till badhus, djurparker eller skogen när man bara behöver gå ut på balkongen? ;)

Dagens höjdpunkt var nämligen när sopbilen som suger upp höstlöv körde ute på gården :)
Helt plötsligt (som om de ligger i generna hos pojkar) så har han börjat intressera sig för fordon :P


Godkänd viktnedgång

Jag nådde inte mitt mål på -0,5 kg men det blev -0,4 kg vilket jag får vara nöjd med efter denna veckan :)

Nu är det slutspurt som gäller. Har egentligen satt slutdatum till den 29/11 men nu är jag bara 0,5 kg från slutmålet så jag ska kämpa för att nå det redan nästa vecka :)
Sen har jag två veckor på mig att snygga till siffrorna ännu mer :)

Så målet för kommande vecka är att gå ner 0,5 kg samt att jogga 20 km. Joggning är ju bästa viktnedgångsträningen så det ska bli mer av den varan hos mig.

Nu ska jag och Mille klä oss och gå till öppna förskolan :) det kommer han nog att gilla :)

Igår när han hjälpte till att dammsuga!


Glädjande

Måste börja denna dagen med att visa min lycka för att den försvunna 9-åringen hittats vid liv.
Igår följde vi rapporteringen och sökandet av flickan här i Göteborg och det kändes ju inte jättehoppfullt!

Blev jätteglad nu när jag läste att hon hittats vid liv! Troligtvis varit bortförd av en 20-årig kille.

Hoppas hon mår bra!!


Meny v. 45/46

Så var veckomenyn lagd :) Klurigt att få ihop och vi följer oftast inte den till punkt och procka, men det är skönt att ha en grund att gå på :) Ett bröd har vi bakat också :)

Röda texten är våra luncher och blå texten är middag. HMD står givetvis för våra namn :) Hanna, Daniel och Milton. Att Daniel äter frukost till lunch är inte för att han är lat utan för att han jobbar natt och sover länge :) Och att Milton inte får någon lunch alls vissa dagar är ju för att han äter på dagis :)

Söndagens middag är fel, jag glömde radera och ändra där. Måste komma på nån ny rätt till den dagen :)

Nu är jag uppe på övertid och måste försöka somna fort! Godnatt!


Vink vink

Tänk att det bara var en fönstervink som fattades för att Milton skulle vara nöjd vid lämning! :)
Jag mår så mycket bättre nu när han inte bryter ihop.

Nu blir det gymmet för mig! Åt några dumlekolor igår och de måste ju tränas bort inför vägningen imorgon :)

Jag ljög förresten innan. Jag missade tydligen ett rätt ordentligt blåmärke i Milles panna när jag tittade på honom innan :P


Rätt så pigg idag :)

Oj vad sorteringen igår tog tid :P Jag hade tänkt sortera klädkammaren, lagat mat och lite annat. Inte en chans att tiden räckte till. Men en del ska nu slängas och en del skänkas bort :) Helt plötsligt blev klädkammaren jättestor! Vi har ju varken vind eller källare till denna lägenheten :/ Märkligt men sant. Tur att vi får lägga lite båtgrejor och vinterdäck hos Daniels föräldrar, annars hade vi inte haft plats.

När Daniel var på innebandyträning var jag och Milton hos Peter, Melinda och Ludvig. Åt jättegod mat och killarna lekte lite! Daniel kom dit efter träningen :)
Milton somnade gott där så vi stressade inte hem!

Daniel tvättade hela natten och tog därför Milton när han var ledsen så jag fick sova 6 timmar i sträck. Skönt :)
Nu sover Daniel och vi andra ska snart äta frukost!

Dagen idag? Milton till dagis, jag till gymmet och sen veckohandling. Sen hoppas jag på en lugn familjekväll med tanke på att Daniel sen jobbar hela helgen!

Ha en bra dag!

(Notis till mig själv: inatt provade vi stl 7 i blöjor då 6:orna läcker varje natt. Det funkade fint och i alla fall läckte inte nattens blöja!)

Syns kanske inte jättetydligt på bilden men Milton sprang rakt in i en bärande vägg igår. Jäklar vad ledsen han blev, men det var svårt att hålla sig för skratt. Rakt in i en vägg :P Idag syns det inget som tur är :)


Såja!

Nu börjar det likna nått! :) i alla fall inne i klädkammaren. Vi hade flera påsar sen förra sorteringen typ grejor-att-sortera som sen inte rördes. Men de påsarna står i hallen nu. Men för övrigt ser man golvet i hallen igen :P

Nu ska jag väcka Daniel så ska vi äta frukost/lunch innan han hämtar hem vår skatt :) Ikväll ska jag och Milton till Ludvig med familj. Daniel ska träna innebandy!


Ångrar mig!

Får man ångra sig nu! Aarghh *sliter mitt hår*
Hela hallen är full med grejor! Var ska jag göra av allt?


Dagiströjor!

Nu är Milton lämnad! Han bröt inte ihop idag, framsteg! Men han var inte direkt glad heller.
Hemma har vi hittat en lösning på problemet. När Daniel jobbar natt åker han hemifrån 17.30 och Milton blev tokledsen varje dag. Då började vi med att efter vi pussats hejdå med pappa i hallen så gick vi in på Julias rum och vinkade via fönstret ser när bilen åker iväg. Genast gick det mycket bättre.

Häromdagen regnade det ute så jag sa till Daniel att vi nog hoppar över fönstervinkningen. Vi öppnar nämligen fönstret. Men icke, Milton tog upp sin mössa och sa "mya" och satte på den och sprang genom köket till Julias rum :P Han visade så också sina kunskaper, han öppnade dörren själv! (kunde han inte vänta med att lära sig det tills han var typ 5 år?) Han pekade direkt upp mot fönstret :) Jag blir impad varje dag över hans förståelse!

I alla fall så tipsade jag om det på dagis och nu gör vi likadant där. Jag pussar hejdå i hallen och sen går de in i köket och vinkar :) Det verkar hittils (gjort så två gånger) gå ganska bra!

Nu har jag varit och hämtat ut ett paket med tunna långärmade tröjor. Budade hem dem från Tradera för att ha på dagis men flera av tröjorna ser oanvända ut så de hamnar i hemma-högen :) Det roliga med att buda hem ett paket med kläder är att där alltid är något plagg man aaaaldrig skulle köpa i affär själv. Men efter ett tag sätter man på plagget och inser att det var ju ganska fint. Tex så ingick det en i mina ögon spygrön tröja i detta tröjpaket. Jag skulle inte ens skänka den en blick i affären. Men jag tror faktiskt nu när den ligger här att den kan passa på Milton :) den blå översta gillade jag bäst :)

3 timmars ledighet har jag nu :P Jag tror jag rensar klädkammaren! Skepp ohoj!


Möte och magont

Förmiddagen ägnades åt träning som sagt. Gick till dagis och lämnade, gick upp till gymmet, tränade 50 min, gick till dagis igen och sen rockade jag 20 min här hemma :)
Det är jag nöjd med!

Nu ikväll har jag varit på möte på dagis. Daniel jobbar så Milton fick vara hos barnvakt :) Jag trodde att jag skulle kunna smita iväg från mötet efter en timme, halv åtta, men inte förrän kvart i nio kom jag därifrån. Det var ett bra möte med mycket fakta och beslut.

Milton satt och åt välling när jag kom tillbaka och mot alla mina förhoppningar höll han sig vaken hela vägen hem. Barnvakten tyckte att det verkat som att han haft ont i magen, men jag märkte inget av det... Inte förrän han sovit en stund. Han vaknade och gallskrek och spände sig på ett jag-har-jätteont-i-magen vis. Nu ligger han breve mig i vår stora säng och efter att ha gråtit flera gånger till har han nu fått ipren och så hoppas vi att natten blir bra!

Jag har också lagt mig. Dels för att vara utvilad ifall natten skulle bli jobbig, men också för att det inte var något bra alla på tv ikväll. "Homosexuella djur" var där ett program nu som hette. Då sover jag hellre :P

Imorgon är Daniel ledig och jag ska ha en träningsfri dag. Så det blir väl troligast som så att Milton är hemma med oss och myser imorgon! :)
God natt!


Gogogo!!!

Nu väntar 1 timmes hårdträning på gymmet!
Sen hämta hem älsklingen igen! :)


Brr

Godmorgon!
Kallt ute idag!! Brr!!! Minusgrader!
Jag gillar vinter och snö men tycker verkligen inte om att frysa. Inatt sov jag till och med med en varm filt under mig då jag var frusen. Och snart ska jag gå ut i minusgrader. Hujedamej ;)

När Milton är på dagis är det gymmet som gäller för mig! Magmåttet har minskat och det sporrar mig att fortsätta :) Sen kanske jag inte är überpositiv och tror att jag gått ner 0,5 kg till på fredag. Vi har festat lite väl mycket i helgen. Men går jag bara ner är jag nöjd! :)

Nu ska vi klä oss upp till tänderna! Hejsvej!


Magplask!

Vi gick ut en liten runda innan. Utan vagn och utan mål. Vi bara öppnade dörren och gick :)
Vi hamnade först på en lekplats och Milton sken upp i ett leende. Rida på gungdjur var kul och åka rutschkana...var mindre kul. Knepig konstruktion på den. När han väl kommit upp från trappan så nådde inte jag honom längre. Varken bakifrån, från sidan eller framifrån. Han fastnade med foten så till slut fick jag klättra upp och rätta till hans fot. Vilket resulterade i att han hann åka ner i en väldans fart och flyga ut i grusen och slå bakhuvudet i rutschkanan innan jag hunnit runt för att fånga upp honom :/

Vi gick vidare och Milton hittade istället världens smutsigaste vattenpöl :P Den var skoj tyckte han. Jag höll nätt i huvan så han inte skulle bada. Men just när hag tog upp mobilen för att fota honom så drattade han i med världens magplask :P Skitunge bokstavligen ;)

Vi gick till en renare vattenpöl och det var nästan så att jag hoppades på att han skulle bada där med så overallen blev ren igen haha :)
Han hade även en lektion i hur man trotsar. Mygadd!! Ungen kan!! Jag fick till slut bära hem gyttjeungen :P

Efter lite mat somnade han med armarna runt mig. Så mysigt!! Han har nu sovit i ca 1 h och 40 min så snart kommer nog båda killarna upp :) Jag har fortfarande funderingar på gymmet. Måste träna, är bara rädd om mitt huvud. Jag är ensam med Milton ikväll/inatt igen samt alla kvällar utom torsdag resten av veckan. Men jag får hoppas att träning kan göra gott :)


Aura!

Kvällen var först som vanligt igår, jag rockade rockring och såg på teve och gick sen och la mig. La mig på spikmattan en stund, älskar den :)
Tänkte att jag skulle skicka nattmess till Daniel men till min stora förvåning, och förskräckelse, kunde jag inte se vad jag skrev. Bokstäverna till vänster försvann helt.
Om jag fokuserade på en bokstav på "tangentbordet" så försvann övriga, jag kunde inte alls urskilja dem i ögonvrån.
Ett zickzak-mönster i neon i fina färger följde mig i synfältet hela tiden. Hade det inte varit för att jag tappade synen och blev lite rädd så hade jag nog tyckt att det där mönstret var riktigt coolt :P Men jag kunde inte riktigt tänka så igår.
 
Helt omöjligt att få till just det synfältet jag hade igår, men detta är det närmsta jag kunde komma. Om jag fokuserade på bokstaven R så försvann resten av bokstäverna och speciellt A och S försvann helt bakom zickzack-mönstret. Läsa ett sms gick men det blixtrade hela tiden och vissa ord kunde jag aldrig se :S
 
Jag fattade ju ganska snabbt att det mest troligt var migrän-aura. När jag gick upp för att ta en ipren såg jag ingenting till vänster, rätt läskigt. Jag förlorade uppfattningen om var mina händer befann sig bara för att jag bara kunde lokalisera med ena ögat så jag fumlade fram en tablett. Innan jag somnade började det spänna och dunka svagt i högersidan av huvudet så jag var glad att jag ändå fick en så tidig förvarning.
 
När jag vaknade någongång inatt utan huvudvärk var det en väldig lättnad. Var lite rädd att det ändå skulle bryta ut och att då vara själv med Milton är ju ingen höjdare.
 
Milton hade en mindre bra natt han med. Vaknade 4.50 (!) och det är inte en tid jag går upp. Efter en timmes vaggande (han låg som tur var still, men vaken) så somnade han. Jag messade Daniel och sa att han skulle smyga när han kom hem och det måste han verkligen ha gjort för vi märkte ingenting :) Däremot var Milton helt täpp i näsan och blev orolig i sömnen. Han är hemma med mig idag, mest för att få vila ut. Hade jag haft jobb att gå till idag hade han säkerligen varit på dagis, för han är inte att klassa som sjuk. Men om jag ändå ska vara hemma känns det dumt att lämna en trött kille.
Vi går nog snart ut på en promenad. Frisk luft blir nog bra för oss båda. Mitthuvud spänner lite fortfarande, men jag hoppas det går över för i eftermiddag när Daniel vaknat ska jag till gymmet...
 

Första snön!

Då har första snön fallit...

Eller...nähä?! Det var visst bara maränger som liten klåfingrig smulat sönder! ;)


Långpromenad med mig själv!

Nu är samvetet lite bättre igen ;)
När killarna la sig för att sova middag snörade jag på mig träningsskorna och gick ut på promenad.
Jag tog en lång promenad och det kändes skönt att bara gå själv och inte ha vagnen med. Nu kunde jag bara försvinna in i musiken och mina egna tankar :)

Men 1 mils promenad är jag mycket nöjd med. Imorgon blir det gymmet. Räknade i kalendern idag att det är nu 25 dagar till min slutvägning (för detta året, börjar ny utmaning efter nyår igen) och nog borde jag klara mig utan godis och skräpmat i 25 dagar. December månad är ju inte känd för att vara en nyttomånad direkt, så då får jag nog i mig så det räcker ;)


Godnatt!

Nu lägger vi oss. Får skriva om terrängloppet imorgon :)


Hej BMI 45 :P

Ni vet när man skrattar ångestfyllt?! Så skrattar jag just nu, fuck viktnedgång, jag får bli sumobrottare istället :P

Efter att ha lämnat Julia åkte vi och handlade det som fattades till taco. När jag sen satte mig i bilen fick jag ögonen på en pizzameny som låg och skräpade :P Faen!! Vi blev rätt sugna. Och det är inte ofta vi äter pizza längre. För var det typ en gång i veckan, nu var det sex veckor sen sist.

Gott var det, riktigt gott! Milton åt som en häst. Japp, idag var första gången han enbart åt pizza till middag and he loved it! Han satt och dippade brödkanterna i vitlökssåsen, såå gulligt! Och pizzasallad gillade han :)

Och snart dukar vi fram lite godis och nötter, my God! Jag hör hur jag låter ;)
Imorn blir det gymmet och det får det nog bli alla dagar fram till nästa vägning på fredag :P

Bild när vi åt, titta hur Milton dippar :)


Nov. 03, 2012


Konfunderad kille

Milton är riktigt konfunderad över armens placering i tröjan ;) Han har haft det så nu i en kvart :)


Ösregn

Ja tur med vädret hade vi inte :P
Det blev regnfritt en stund och vi bestämde att även jag och Milton skulle hänga med till Skatås. Med facit i hand var det ett mycket dåligt beslut :P

Nu sitter vi i bilen och det fullkomligt vräker ner, både regn och små hagel. Julia ska springa om en kvart och sen ska Daniel springa 12.55.
Men jag tar nog barnen och åker hem efter Julias lopp. Daniel kommer ju vara ute i spåret i nästan två timmar. Vi kan då istället åka hem och värma oss, duscha och fixa lunch :)
Och kanske tappa upp ett bad till Daniel!

Nu försvann Daniel och Julia ur sikte, hon är taggad för loppet :)
Jag och Mille sitter nog kvar i bilen en stund. Han är ju inte direkt förtjust i regnskyddet på vagnen och blir ibland rätt förbannad över att sitta där under. Bättre vi sitter inne i det torra en stund :)


Hur gick det här till? ;)

Jag måste varit avsvimmad inatt eller nått. När jag vaknade imorse låg Milton breve mig och när jag frågade Daniel om han hämtat honom sa han nej. Han trodde att jag hade gjort det :P

Så Milton måste gått hit själv, klättrat upp i sängen och somnat :)

Nu blir det frukost och sen Finalloppet! Regnet har öst ner så jag är osäker på min och Miltons närvaro. Får se vad vädergudarna säger om en timme :)


Nostalgifilm!

God taco till middag och nu har vi sett på Busungarna och ätit godis!
Nostalgi att få se Busungarna igen. Jag såg den ofta som barn och älskade den. Jag har letat efter den för att få visa Julia och äntligen hittade vi den :)

Jag funderar på att gå och lägga mig. Får man det halv tio en fredag ;)

Bild från tacokvällen. Busungen Milton tjuvade åt sig tortillabröd och sprang iväg. Han älskade dem och tuggade i sig massor ;)


Vi bankar och spikar....

 
Så här ser det ut hemma hos oss just nu! Det snickras och bankas och skruvas och limmas :) Får se vad det blir :)

Precis där i början när jag filmade var jag rädd att Milton skulle drämma hammaren i huvudet på Daniel, men det gick bra :P
 
Haha Daniel kallade nyss på mig och sa att det inte var särskilt lätt att borra när Milton satte sig på bygget ;)
 
Jag ska snart börja på middan! Tacokväll och sen fredagsmys blir det!
Det är helt knäppt i huvudet hos båda mig och Daniel. Julia brukar ju alltid komma på fredan, men denna gång kom hon på torsdagen. Vilket gjorde att vi igår trodde att det var fredag och idag var lördag. Kändes helt fel att åka inom och lämna en sak på dagis en lördag :P Men det var visst fredag.
Nu höll jag på att skriva att vi skulle ha lördagsmys, men det känns lite lyxigt när man inser att det bara är fredag! :)
 
Imorgon är det Finalloppet som gäller. Alla mina tre ska springa om vädret tillåter. Daniel ska springa 18,8 km, Julia ska springa 2,1 km och Milton ska springa Parvelloppet på 250 m :D

Kommunikation

Det är grymt häftigt att se Miltons utveckling just nu. Hans tal utvecklas mer och mer och sen några dagar tillbaka svarar han ja eller nej på frågor, iställer för att nicka.
 
Igår pratade Daniel med honom i telefon då de inte skulle hinna ses innan läggdags.
 
Daniel: Hej Milton, leker du?
Milton: Nej.
Daniel: Kastar du boll?
Milton: Nej.
Daniel: Tittar du på tv?
Milton: Tittar...
Daniel: På teven?
Milton: Aa.
Daniel: Eller tittar du på datorn?
Milton: Nej.
 
Vår fina kille :)

Lugn och ro

Efter ett hårt träningspass och lunch (1 avocado med olivolja, 2 kanelknäcke mest ost och ett glas mjölk) ligger jag nu i ett varmt och skönt bad och ska mjuka upp mina hårt jobbande muskler :P
Cashewnötter och coca cola (zero såklart, annars är ju träningen förgäves) och lite musik så kan jag ligga här en stund!


Gargh!

Ja vad kunde jag egentligen förvänta mig med så här lite träning och ingen direkt koll på maten.
+-0 idag med. Två veckor i rad. En tredje får det verkligen inte bli.

4 veckor kvar nu så chansen är stor att jag når mitt mål. Har ju bara 1 kg kvar tills jag nått mitt mål. Sen skulle det kännas skönt att gå ner lite extra så att jag inte ligger precis precis under linjen.

Gymmet blir det idag och sen måste jag försöka följa ett träningsschema. Gjorde ett försök att inte ha träningsschema men det blev bara ännu mindre träning :P

Håll nu tummarna inför den kommande veckan. Jag måste sätta ett högt mål för att öka motivationen. Ska jag hoppas på -0,5 kg? Jag tror det :)


Myskväll!

Städat var det här! Jag fick både städat, dammsugat, bäddat och diskat :)
Här är så fint nu och ljus är tända och jag har dukat upp lite kvällsmat till oss. Ostmacka och lite godis :P
Snart kommer de hem och jag tror vi ska se Hela Sverige bakar :)


Disco!!

Känns som om det är fredag! Vi är lediga imorgon, Julia kommer idag och jag storstädar :)
Städar så gott det går med en huligan i hemmet. Går jag till ett rum röjer han i ett annat och om jag öppnar ett skåp eller en garderob är han där direkt och drar ut allt.
Men hallen och vardagsrummet är städat och dammsugat nu i alla fall. Om jag hinner med köket också så är jag väldigt nöjd. Det är de tre centrala rummen i vår lägenhet så om de städas så känns det fint :)

Daniel och Julia kommer inte hem förrän ca 20.30 då Daniel ska hämta henne efter jobb. Jag tror att Milton somnar innan dess. Får jag säga att jag hoppas att han somnar innan dess? ;) Han har bara sovit 1 timme idag så att ha honom vaken efter åtta blir nog en jobbig övertrött kamp.
Just nu sitter han helt avslappnad i min famn och ser tv. Helst skulle han nog vilja sova en stund, men då lär han vara vaken till 22 sen. Nä, vi får ta och äta middag snart. Rester/matlåda blir det idag. Han får köttfärssås med potatis och jag kyckling med röd curry och ris!

Imorgon har jag vägning och det känns inte bra i magkänslan denna vecka heller. +-0 förra veckan och det blir nog nått sånt imorn med :/ Sålänge jag inte går upp får jag vara nöjd men till nästa vecka måste jag gå ner en del om jag ska nå mitt mål i tid.

Nu somnar nästan Mille så middag får det bli! Ny energi :)


Det gick ju bra :P

Tänkte hålla Milton vaken när vi gick hem så att jag han rocka och duscha när han sov. Det gick sådär va? ;) Vi har kommit 200 meter från dagis :P

Nu kan jag lika gärna passa på att handla när han ändå sover! :)


Morgonpigg!

Nu sitter vi på bussen igen. Skulle varit på dagis för en timme sen :P
Men varför stressa när vi inte behöver?!
Kort dag idag, jag ska hämta igen kl 12. Under tiden han leker och äter där ska jag passa på att träna på gymmet :)


RSS 2.0