Dags för dunderglögg!

Då var årets Dunderglögg satt. Vi gjorde den ihop med Milton. jättekul att involvera honom också :) Och han tycker ju att det är helfestnligt att få hjälpa till! :D
 
Han hjälpte till att kasta ner alla ingredienser i hinken. Han passade på att slicka lite på potatisen...
 
...och tjuväta några russin! ;) Hn tåler inte russin men det var bara några stycken så vi hoppas inte det ger reaktion :) Men årets glögg har alltså fått en litenliten touch av Milton :P
 
Sen hällde Daniel i svagdrickan under mycket noggran kontroll av unge inspektören.
 
 
Och till sist gladpack över. Nus ka den stå till första advent :)
 
Receptet
 

Två Dagars Dunderglögg (några flaskor)

5 liter svagdricka

5 skivade råa potatisar

1 paket bakjäst, 50 g

1 påse nejlikor

1 påse kardemummakärnor

1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)

1 kanelstång

1-2 paket russin (2 pkt, 500 g)

2,5 kilo socker

Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0