Dags för dunderglögg!
Då var årets Dunderglögg satt. Vi gjorde den ihop med Milton. jättekul att involvera honom också :) Och han tycker ju att det är helfestnligt att få hjälpa till! :D
Han hjälpte till att kasta ner alla ingredienser i hinken. Han passade på att slicka lite på potatisen...
...och tjuväta några russin! ;) Hn tåler inte russin men det var bara några stycken så vi hoppas inte det ger reaktion :) Men årets glögg har alltså fått en litenliten touch av Milton :P
Sen hällde Daniel i svagdrickan under mycket noggran kontroll av unge inspektören.
Och till sist gladpack över. Nus ka den stå till första advent :)
Receptet
Två Dagars Dunderglögg (några flaskor)
5 liter svagdricka
5 skivade råa potatisar
1 paket bakjäst, 50 g
1 påse nejlikor
1 påse kardemummakärnor
1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
1 kanelstång
1-2 paket russin (2 pkt, 500 g)
2,5 kilo socker
Blanda allt i en tiolitershink, täck med plastfolie som du gör små hål i – och låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur, minst tre veckor, gärna sex. Tappa upp på väl rengjorda flaskor med hjälp av en hävert. Var noga med att inte få med bottensatsen. Värm och njut.
Kommentarer
Trackback