I stan

Det blev ingen eld utan Chalmerscortégen för vår del :) Väntar ännu på att den ska komma!


Glada ankor!

Daniel bakade mjölkfria kanelbullar idag (tänkt till Milton imorgon på kosläppet).

Såhär blev resultatet ;)


Bubblande skratt!

Godmorgon från bussen igen. Tuppen har inte ens galt så tidigt det är. Idag blir det jobb 7.30-17 och sen direkt vidare till Valborgsfirande.

Igår hämtade jag och Daniel två busungar på dagis. Skulle gått hem men vädret verkade osäkert så vi tog bussen. Tur var väl det för vi hann inte mer än på bussen innan det vräkte ner utanför. Phew! Magkänslan är bra ibland! (Men ibland måste man trotsa den också erfar vi just nu, återkommer om detta när allt är klart)

Iallafall var det två glada, högljudda och skrattande pojkar vi fick med oss hem. Och Vilgots skratt är så vansinnigt bubbligt och medryckande så det slutade ju med att folk stod och skrattade tyst för sig själv runt om oss ;)

Ha en bra Valborgsmässoafton!


Godmorgon från bussen!

Måndag igen. Helgen gick lagom fort och vi fick tid till att både mysa i soffan och umgås med vänner.
Daniel jobbade ju tyvärr hela helgen så vi längtar redan till nästa helg då vi får ha honom hemma!

Veckan är lugn. Mille ska vara på dagis i max 15 timmar. Onsdag är ju röd dag och vi ska åka till Kungsbacka och titta på kosläpp är det tänkt :)
Sen går Daniel på nattjobbsmånad och det innebär automatiskt kortare dagar :) Inga tidiga mornar och sena eftermiddagar utan behaglig tid mellan 10-14.30. Det är han värd efter en tuff aprilmånadmen många 10-timmarsdagar. Han har varit vansinnigt trött och jag hoppas han piggnar till nu!

Nu börjar jag visst jobba. So long!!


Våran fina lördag!


Städning pågår

Milton städade visst upp sig själv också ;)
Vi har en lugn förmiddag. När frukosten var nere och jag hade städat upp så tänkte jag att vi kunde ringa nån för att umgås eller kanske åka till stan. Förstå att jag tappade hakan när jag insåg att klockan var 8.10 :P Vad gör vi uppe så tidigt en lördag?!

Så det fick bli lite bollspel och ännu mer städning och nu sitter vi i soffan och ser på tv. Mille är redan trött så vi får se hur dagen blir :)

I eftermiddag ska vi iallafall in till stan och träffa min kusin Aline :) Det var väldigt längesen så det ska bli kul!


Fredag!

Vilken intensiv dag! Jag skriver inte om mitt jobb här men kan nämna att det var en rätt lång och intensiv dag där. Sen åkte jag direkt till Christoffer och Michaela då Milton hängt med de hem idag. Vi inväntade Daniel och blev bjudna på taco.

Men herrejisses vad Milton var speedad och ledsen och riktigt panikångest-arg. Äta ville han inte och somna kunde han inte fastän han ville. Svaret fick vi nog en bra stund senare då han visade sig vara riktigt dålig i magen :( Stackaren hade ju säkert känt obehag men inte kunnat berätta. Han har nog ätit något idag som magen inte gillade!
Efter en dusch somnade han!

Vi festade loss på glass, maränger och chokladsås! Mums!

Nu sover killarna och jag joinar dem alldeles strax. Nu väntar en helg då Daniel jobbar och jag har allt ansvar för Milton så det gäller att vara pigg.

Jag och Milton igår när vi var och köpte peke till båten :)


Premiär! 23 månader+3 dagar gammal

 Då har vi avklarat ytterligare en "första gången"-grej. Det händer ju saker hela tiden!
Han får själv berätta genom filmklippet nedan vad han gjorde för en liten stund sedan :) 
 
 
Hans blöja var snustorr när vi vaknade så jag tog av den och satte honom på toaletten. Han har suttit där förr men inget har hänt utan det har mer varit för att vänja honom. Men idag så :D
Men vi har ingen stress i att få honom blöjfri. Tvärtom, han får gärna ha blöja typ ett år till om han vill/behöver. Men det kan ju vara kul att öva ändå, i lugn och ro!
 
Nu ska vi dra till bussen. Dagis och jobb väntar!!

Redo för rusk!

Miltons nya seglarställ. Nu är vi alla redo för regn och rusk! ;) Bara för det så blir det säkert en sån där tråkig solig sommar utan vågor och hopp i vattenpölar :P
Rött/svart Helly Hansen ställ i stl 104. Trodde att han skulle simma i det faktiskt men åtminstonde jackan sitter bra. Byxorna är lite för långa men så fort gummistövlarna kommer på tror jag att de sitter bättre.
Nu tror jag inte att denne herren kan ha mer ytterkläder om vi ska ha en chans att använda de. Dubbla uppsättningar av allt för att slippa forsla fram och tillbaka till dagis.
 
Under jackan har han sin fina nya Barcatröja. Nr 10 som Messi :) Får fota det en annan dag.
 
Jag vet inte varför bilden lägger sig på fel håll för??? Aja, i får väl vända på paddan (eller tjockskärmen för den delen)

Många ord fort

Jag är skitkass på att blogga om sånt vi gjort då vi haft med vanliga kameran. Då måste jag invänta tillfälle att sitta vid datorn osv osv. Så och idag. Vi spenderade eftermiddagen i Slottsskogen och tog säkert några fina foto, jag ska bara finna tillfälle då jag inte är själv med Milton, inte jobbar, inte tränar, inte har endast tjugo minuter ihop med min andra hälft eller inte ligger utslagen i soffan :P

Nu sitter jag på golvet breve Milles säng och inväntar John Blund. Det låter dock på andningen som om han redan sover! När jag går ut härifrån har jag ett inferno att ta hand om. Daniel är och lämnar Julia så jag tänkte räserstäda nu under drygt en timmes tid. Det blir rätt stökigt när vi alla vill umgås och hitta på en massa på helgen och inte vill städa.

För att komma till själva rubrikämnet. Mi har börjat få ihop meningar väldigt fort nu. Meningar som "jag vill inte" och "jag vill ha" dyker ofta upp men ikväll blev vi lite paffa när vi vinkade på Daniel och Julia ut från fönstret och Mille skriker "hejdå Julia och hejdå pappa!" i ett sträck. Snabbt också. Givetvis inte så korrekt som jag stavat utan mer "ejjå ulia å ejjå pappa!" Men ändå ;)

Nu sover krabaten så nu kan jag inte maska mer. Mooot städningen!


Fågelmatning

Idag smet jag från jobb tidigt och vi åkte upp till Svarte Mosse och matade fåglar, ankor och gäss! Jättehäftigt tyckte Milton :D men det var kallt ute och inte direkt njutbar vind så vi bestämde att det blir en ny runda upp dit imorgonförmiddag!

Kvällen tillbringade vi på Jensens Bøfhus ihop med Christoffer, Michaela och Vilgot. Milton är inte längre ett stillasittande och tyst barn på restaurang kunde vi konstatera :P

Nu kom vi nyss hem efter att ha hämtat Julia på disco. Milton sov de två timmarna i bilen men ligger nu och hostar i sin säng. Får hoppas att natten blir bra!

Imorgon väntar kalas för födelsedagsgrisen Vilgot!! Fem paket ville han ha sa han. Får se vad vi kan ordna ;)
Söndagen innebär fixardag på dagis och förhoppningsvis fint väder så att vi kan vara ute, kanske åka till Slottsskogen!

Dagens matning!


Svett-test

Duktigaste killen gjorde idag svett-test på sjukhuset. En liten dosa lades i armvecket och sen plast, värmedyna, tyg och bandage.
Det skulle sitta på i en dryg timme och självklart belönades han med lite fika under väntetiden. Tom&Jerry-kex och Festis :)

Han klagade inte en gång och vinkade glatt hejdå när vi gick!

Liten arm med stort bandage!


Ofattbart! ;)

Vågar vi tro att våren är här för att stanna nu? När jag kollade graderna kvart över sex var det redan 11 grader ute. Det var nog 8 månader sen sist!

När jag kom ut kändes det som när man går av ett flygplan i Grekland. Varm luft och man kan inte tro att man är utomhus. Tropiskt.
Hmm ja... Allt är ju relativt, visst? ;)

Nu blir det jobb några timmar sen ska jag möta upp killarna på sjukhuset. Milton ska idag göra svett-test för att utesluta allvarliga lungsjukdomar. Vi är inte direkt oroliga, det är ett rutintest de gör på barn med astma som inte reder sig vad jag förstått.

Efter sjukhuset droppas jag av på gymmet. Typ 4-5 månader sen sist :O Jag ska säga upp mitt kort, inser att jag inte prioriterar att gå dit nu när jag jobbar nästan heltid. Har ju 2 månaders uppsägning så jag kan träna fram till semestern :)

Ikväll blir det familjemys och matlådematlagning.

Ha en bra dag! :)


Bra tajming

Min väckarklocka ringer om drygt 6,5 timme. Jag behöver 8 timmars sömn för att vara en trevlig medmänniska så fråga mig inte vad jag gör uppe :/

Milton är fortsatt sjuk. Det kom plötsligt igår med svag feber och kanonförkyld näsa. Idag ingen feber men han är hängig och trött. Har mest legat i min famn i soffan under en filt. Hans andning är lite påverkad och det är han inte van vid längre, kanske därför han blir så trött nu när han inte kan andas fritt. Innan var han så van vid att ha ansträngd andning att han körde på som vanligt. Tragiskt. Jag tackar Gud för vår nya medicin till honom.

Mille ligger och hostar på sitt rum så vi får se hur natten blir. Kanske är tur att jag har kort dag imorgon. Han har tajmat in sin förkylning bra. Jag var hemma med honom nu lördag och söndag och sen är Daniel ledig måndag och tisdag. Hoppas han är frisk för dagis på onsdag igen så vi slipper vabba. Vi vill ju gärna ha ut fulla löner nu inför sommaren :)

Lillkillen hoppade från soffan rakt in i ett stolsben på den stol jag satt imorse. Jag trodde skallen sprack, det lät så högt. Han känns nu som en puckelpist om man drar handen ovanför örat. Ni ser ett blåmärke och bula, sen så är det ljusa hårpartiet ovanför örat också en stor bula! Puttestackarn!! Och hans öra på motsatta sidan huvudet som jag visade häromdagen är snart helsvart! Det sprider sig!


Svenskalektion

Haha denna va allt lite rolig! :)


Våra fina killar

Vi har en supertrevlig helg med Vilgot, Michaela och Christoffer. Ja förutom att Daniel jobbar och killarna är sjuka då. Det har varit en soft innedag och alldeles strax ska jag lägga mig. Milton är som sagt inte frisk och sov knackigt natten till idag. Men (peppar peppar) hans andning är förvånande bra. Det tog 22 månader men nu äntligen har vi en medicin som gör honom så gott som helt symptomfri! Killen som rosslat sen födseln har nu inte rosslat alls på i alla fall två veckor. Härligt :)
Och glutenintolerant är han inte heller fick vi veta igår! Framsteg!

Däremot tyckte vi inte att den mjölkfria kosten verkade förändra hans mage så imorse fick han lite mjölk i sig. Trodde först att det gick hur bra som helst men sen väntade visst uppåt 10 blöjbyten under dagen så vi backar tillbaka ett steg igen. Detta är andra gången vi med vilje (och med läkares godkännande såklart) introducerar mjölk tillfälligt igen. Funkar det inte vid ett tredje försök så får vi nog hålla på den mjölkfria kosten minst ett halvår och göra ett nytt försök då!

Imorgon skulle jag vilja komma ut lite, men mycket beror ju på Miltons välmående. Kanske kan han ligga i vagnen om jag går en promenad i alla fall :) Lite frisk luft och vårsol kan ju aldrig skada! Daniel jobbar till 18 och ska sen träna intervaller så han är inte hemma förrän 20, så jag har Milton hela långa dagen plus nattningen.

Håll tummarna för en bra natt med god sömn!!

Vi ägnade en del av eftermiddagen åt att titta på gamla foto. Våra fina killar som nyfödda! Milton uppe och Vilgot nere.


Tiden springer!!

Fredag igen!! Jisses vad tiden springer iväg! Det känns som tisdag bara för att jag var ledig i onsdags! Vi tog en barnfri shoppingdag i Ullared :D Vi har inte ens packat upp grejorna än.

Igår tackade vi av en kollega med fest! Beställde pizza till alla barn och personal och på eftermiddagen kom alla föräldrar med tårta! Hon som slutade hade ingen aning om någonting och alla barnen höll det hemligt en hel vecka!! :)

Nu är jag på bussen till jobb. Första dagen detta året som det är en riktigt ruskregnig dag. Jag är dock lite glad för jag får inviga min nya seglarjacka! :)
Mina vanliga regnkläder känns lite för kalla, det är trots allt inte ens +1. Det ligger snö på marken. Kom igen nu va?! Ge oss riktig vår, jag vill packa undan alla vinterjackor!! Det hinner knappt bli vår innan vi ska ut och segla!

Helgen är änsålänge oplanerad. Daniel jobbar hela dagarna lördag och söndag så jag och Milton får roa oss på egen hand. Får se vad som poppar upp :)

Nu ska jag snart hoppa av så tack och hej leverpastej!!

Förresten, visste ni att man kunde få stora blåmärken på örat. Milton vet. Foto taget bakifrån.


#1 2013

Mm... Foto från helgen var det ja... Det hade jag glömt av trots att vi gjorde en del kul och har fina foto :) Det får dröja lite till. Jag har landat i soffan för ikväll. Var tidigare ikväll ute på årets första löprunda! Blev positivt överraskad faktiskt! Det är skönt att vara igång nu och jag hoppas att det blir två pass i veckan!


Slut på helgen

Vi har haft en kanonhelg och nu är jag så trött så jag somnar stående. Foto från helgen får vänta. Godnatt :)


William

Vi firade Milton WILLIAMs namnsdag idag med utflykt till Färjenäsparkens lekplats. En liten present med sandleksaker och lastbil fick han och så sparkade vi boll! :)


Freeeedag!!

Så var det fredag! Äntligen ;) Daniel är ledig i helgen så vi ska mysa och ha kul!

Direkt efter jobb mötte jag upp killarna och så åkte vi och handlade. Milton fick sitta i en kundkorg och det var spännande och kul! :)

Nu är det godnatt!!


Gladmorgon!

Lämnade en glad kille på dagis för en stund sen. Vi hade en riktigt soft morgon med lugn frukost, lite bollspel, inga konflikter och medgörlig glad och roligt barn :)
Jag sov över 8 timmar inatt så jag känner mig piggare idag än igår. Men det får bli fler såna nätter om jag ska komma ifatt!

Snart väntar jobb och jag stänger idag. Men solen skiner och graderna stiger. Bra!!

Mille på bussen


Stolt och glad kille

Det är extremt sällan det står 21 först på klockan när jag lägger mig. Men jag har brottats ner av en oförklarlig trötthet. I helgen gäspade jag typ hela tiden och idag somnade jag på bussen hem. Och är helt slut nu. Bäst att sova så mycket det går!!

Efter jobb idag mötte jag upp killarna på Backaplan. Nya skor till Milton stod på schemat!
Efter mycket mätande och funderande och beslut av Milton gick vi ut från affären med två tuffa par skor i storlek 25.
Och ja, Mille fick faktiskt välja de mörkblå helt själv. Först fick han välja mellan tre skor och valde ut två. Då satte vi på honom en av varje och när vi frågade nästa gång var han tvärsäker på de mörkblå :D Joggingskorna valde vi men hann höll med. Härligt när det finns viss kommunikation :)

Och just det, får ju inte glömma bollen. Klart grabben ska ha en Champions League-boll! Han älskar den!!


RSS 2.0