Happy birthday to me!!

Vad é de för en dag, é de en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Hannas födelsedag! Hurra hurra hurra! :D
 
Ja denna dagen blev ju inte riktigt som det var tänkt men den blev väldigt bra ändå!
 
Tanken var att Milton skulle till dagis, jag skulle jobba och bjuda mina dagisbarn på glass och Daniel skulle träna. Efter jag jobbat skulle vi mötas upp i stan och äta på restaurang! var tanken! blev det inte!
 
Jag vaknar inatt av att Daniel rusar upp med Milton till toaletten. Jag hänger ju på för att veta vad som hätn och då står Milton och kräker ner i toan. Plutten! Kräksjuk/magsjuk för första gången.
Jag la mig i våran säng för att kunna somna om medan Daniel tog lillgrabben. Men hur skulle jag kunna somna när han låg och upprepade "ojojoj" eller "ajajaj" eller ännu värre "Mammaaaa!!". Och där emellan kräkte lite. Stackars stackars!!
Men till slut somnade vi alla. På morgonen ringde jag jobb och de önskade verkligen att jag stanade hemma då jag varit så nära Milton under kvällen och natten. Sagt och gjort. Dessutom måste jag vara hemma imorgon också då Daniel jobbar natten sen och sover hela dagen typ.
 
Vacker natur som vi fick titta på mestadels innifrån. Trött och hängig Milton som mest suttit i soffan eller sovit!
 
Så det blev en hemmadag. Eller ja, vi stack ut några ärende men killarna satt kvar i bilen när jag rusade ut och in på några ställen. Vi behövde verkligen fylla på kyl och frys samt fixa med några Försäkringskassaärende (vilket är galet mycket enklare öga-mot-öga än i telefon med dem).
 
Då det inte blev restaurangbesök fick det bli hämtmat från Subway :) Och till efterrätt ska vi snart äta chokladpudding med jordgubbar!!
 
Presentöppning :D Tidigare på dagen fick jag hand/fotledsvikter för promenader. Testade dem på en 4 km lång runda och det känns att ha dem på! I dessa paket på bilden låg det en videokamera (som stått överst på min önskelista länge), en väska till den och en widescreene-lins. Happy Hanna! Nu ska det filmas ordentliga filmer och inte brusiga enminutsklipp :)
 
En stundtals förvånansvärt pigg kille :) Men tyvärr väldigt få och korta stunder. Det har mest varit gnäll idag och han har varit så ynklig. Och sovit ganska mycket. Feber har han också, men vi hoppas han mår bättre imorgon. Han har ätit ganska lite men vi har fått i honom vätska så han klarar sig fint. När inte ens pannkaka, banan eller havregurt lockar, då är han sjuk på riktigt! :/
 
 
Det blev lite fotbollsträning på kvällskvisten. Han börjar få grymt hårda skott nu. Jag vågar knappt vara i samma rum när han krutar på :P Vi filmade honom ikväll så jag får visa imorgon :)
 
Nu sover lill-zlatan och vi ska se på tv och äta chokladpudding! Ha en bra kväll! Godnatt!
 
 
Ps. Så här arg ser pappan ut när mamman, inte aaaaaalls med flit, råkat sparka en boll på lite heliga ställen på honom. Sonen var inte långt efter att försöka se arg ut ;)
 

Hippa tanter

Sitter mitt emot två damer (55-60+) med färgat hår, den ena råsminkad och de sitter och pratar om sina färgade linser.
I fjortiston dessutom :P

Hippa tanter!


Godmorgon!

Vi har haft en lugn morgon hemma. Milton väckte oss innan väckarklockan gjorde det och vi kunde gå upp och äta frukost ihop :)
Jag var hemma och vabbade igår och är helt dagvill idag. Tror ju att det är måndag.

Milton mår bättre idag men igår hade han inte det lätt. Täpp och väldigt snorig, trött och tungandad. Jag maxade hans dos med airomir och han blev ändå inte helt hundra. Sög/torkade näsan hela tiden.
Eftersom jag maxat medicinen blev det en tur till läkare. Men uteluften och nya vyer gjorde honom tillfälligt piggare så vi åkte hem igen då det var lång väntetid. Han var för pigg för att vara där då, men vi skulle ringa efter ambulans om han blev sämre. Hmm, ytterligheter?!

Direkt vi kom ut igen däckade han i vagnen. Så pigg var han ja.

Vi slapp i alla fall åka in igårkväll igen och han verkar ha sovit bra inatt! Nu på morgonen verkade han piggare igen så kanske blev det en kort förkylningsvisit!

Idag blir det jobb för min del. Direkt hem sen för att avlösa Daniel som ska träna.

Imorgon fyller jag år :D


Vårkläder

Då Miltons vinterjacka hänger på dagis och overallen känns onödig i bilen fick Milton inviga sin nya vårjacka idag. Med nya mössan till!
Jättefin var han och kul med lite ljusa färger på honom nu efter en mörkblå klädvinter ;)

Killarna har roat sig hemma idag och när jag slutat jobba gjorde vi ärenden. Imorgon lutar det åt att jag får stanna hemma med lillen. En förkylning som sitter på andningen gör att han stånkar och har sig. Helt otänkbart att lämna honom 10 timmar på dagis. Kortare dag hade kanske funkat men hans temp var lite högre än vanligt vid läggningen så vi får se vilket håll det går åt.

Nu är det dags att sova! Godnatt!


Två kronor

Haha tur det är lön imorgon ;)
Jag var nyss på baby- och barnmässan. Gjorde några riktigt bra fynd! Fan vad bra jag är på att pruta ;)
När jag kommer hem ska jag fota och visa!!


4 ord

Talet utvecklas hela tiden hos vår lille pojk. Imorse kom nog första tydliga fyraordsmeningen.

"Jag vill ha binka!!"

Skinka till mackan beställd :)


I stora staden

Vi är inne i soliga stan och ska möta upp mina päron. Blir nog lite promenad, lite lek, lite lunch och lite sova middag för Mille :)
I eftermiddag buslandet :D


Kalashelg

Snart är klockan halv fyra. Då slutar jag och skyndar mig hem till kalashelg :) Mamma och pappa är redan i Göteborg och ska snart hämta Milton på dagis. Första gången :) Men det tycker han nog är kul.
Ikväll blir det hemgjord pizza till middag :) och lite kalas för mig viskade en fågel!!


Ingå samarbete?

Vinterkräksjukan börjar få grepp om Göteborg. Hit och dit hör jag om barn som kräker. Jag vill inte ha kräksjukan så handspritspumpen har fått jobba hårt idag. Jag hade lite tid över och smetade desinfektionsmedel på allt på jobb :P toaletter, vaskar, dörrhandtag, barnstolar och andra ytor där allas händer kommer åt. Man kan ju i alla fall försöka minska smittorisken.

Det är nästan så man har ont i magen bara för att man vet att vinterkräksjukan härjar. Typ som att det kliar i håret när man hör om löss.

I helgen kommer mina föräldrar hit och vi har planerat lite så sjuka ska vi inte bli!

Tanken är att Milton ska till dagis imorgon och att han ska hämtas av sin mormor och morfar men om vi får höra om nån som har kräksjukan där så får han vara hemma med Daniel tills mormor och morfar kommer :)
Ni får tycka att jag är hur töntig och nojjig som helst, I dont care :) Jag vet att vi inte kan skydda oss från smitta men vi kan göra vårt bästa för att undvika det :)


Utspark!

Vår lill-Zlatan har breddat sina kunskaper. Det är nått sjukt över hans talang. Han har inte ärvt fotbollstalangen av någon av oss. Bollkänslan sitter vi helt klart inne med men jag har varit handbollsspelare och Daniel innebandyspelare.
 
Men denna krabat blir nog fotbollsspelare!
 
21 månader gammal har han lärt sig utsparkar!
 
 

Mysmorgon med Milton

Idag skulle jag egentligen inte fått träffa Milton en enda sekund. Men när jag satt och åt frukost tassande han han upp och avfyrade värsta busiga leendet!
Sen åt vi macka ihop och pussade hejdå 10 gånger.
Helt plötsligt känns dagen lite lättare :)

Tog på mig gympadojjorna idag, tänkte hinna med en lunchpromenad. Från och med 1 mars måste jag verkligen ta tag i mitt liv igen. Om jag ska springa Vårruset på en bra tid måste jag gå ner de trivselkilo som jag lagt på mig i december, januari och februari. Daniel behöver också leva sunt för att klara sina tider på Seedningsloppet och Göteborgsvarvet.
Jag hoppas det blir vår snart så man kan ut och springa utan att frysa ihjäl eller att luftrören blir som sugrör vilket jag tycker händer i kalluft.

Nu sitter jag, som vanligt, på bussen mot jobb. 8-20 idag då vi har möte ikväll.
Man vet att man har barn när man står på busshållsplatsen och nynnar på Bolibompas tandborstelåt ;) Jag brukar sjunga den för Milton när vi ska borsta tänderna. Imorse var han för söt, när jag började borsta mina tänder utbrast han "yäh yäh yäh"!! :D

Tandborste, yeah yeah yeah! Nu så é de dax att gapa stort! Aaaaaaaaah!!!

Min söting!!


Klädstorleksbyte

Efter att ha startat en maskin tvätt (vad skulle vi gjort utan tvättmaskinen?!) så hämtade jag Miltons klädlåda längst in i klädkammaren. Det tråkiga var att vi missat ta fram alla kläder i storlek 86/92 så de hinns inte användas länge. Det roliga och väldigt överraskande var att vi redan köpt en del kläder i storlek 92 och 98/104 :)
Det roliga med att köpa till exempel en storlek större på reor och sånt är att man glömmer av det och sen blir glad :)
Nu behöver vi inte lägga en lika stor engångssumma på nya kläder utan nu har han en grund som vi kan bygga på :) härligt!

Jag sa häromdagen att han bara hade en massa blå kläder. Men om nuvarande storlek var väldigt blå så kan jag nu se att nästa blir väldigt röd ;) Jag skulle vilja få in lite våriga färger, typ limegrön och så! Sen lär det ju säkert bli några marina plagg till sommaren! Vår lille kapten.

Högen med storlek 86 ska nu säljas. Jag funderar på att lägga ut ett fetepaket på tradera så blir man av med allt direkt. Man borde väl kunna få en femhundring för allt. Förutom det på bilden har jag en del i tvättmaskinen, lite på dagis och lite som hänger på tork. Säkert 40 plagg exkl strumpor.

Det är med glädje denna gång som vi byter storlek. När han bytte från 62/68 till 74/80 tror jag det var så var det med vemod. Vi hade så mycket fint. Men nu har han haft samma storlek sen innan sommaren typ så det är hög tid att byta :P

Nu kommer sötungen ut från sovrummet :D

Haha han ställde sig i hallen och bara tittade på kaoset och sen flinade han :P


Mammaångest

En trotsig liten tuffing slocknade på mindre än en minut nyss här bredvid mig. Och klockan är inte ens 11. Fast så blir det väl när man vaknar kl 6. Hej sovmorgon!!!

Mammaångesten sköljde nyss över mig. Direkt efter jobb imorgon ska vi på dietistmöte inför Miltons nya kost. Efter det hämta honom på dagis och hem och käka innan jag ska ägna hela kvällen åt styrelsemöte på dagis.
På tisdagen åker jag till jobb innan Milton vaknar och pga personalmöte kommer jag hem när han redan lagt sig. På onsdag lämnar jag honom på dagis kl 7 och är sen inte hemma med honom här förrän 18.30 och sen måste han i säng tidigt då han ska gå 7-17 på torsdagen.
På fredagen är jag inte hemma förrän 17.
Så nästa gång jag på riktigt kan umgås med honom, när det inte bara ska ätas middag och nattas är på lördag, om 6 dagar. Och på tisdag får jag inte träffa honom överhuvudtaget.
Mammahjärtat brister faktiskt :(
Det känns inte rätt och det är inte alls så här jag egentligen vill ha det.

Olyckligt med tre möten samma vecka. Och jag vet att mars månad blir bättre. Men ändå. Jag kan se framåt, men Milton lever bara i nuet! Svårt att förklara för honom att det blir bättre!
Hans enorma närhetsbehov nu känns ju som ett tecken på att han behöver oss mycket just nu!

När han vaknar ska vi gå ut en runda! Det gillar han nog :)


Mello #3

Vilgotfamiljen är här för sedvanligt Mellomys.
Taco till middag, massa lek för killarna och nu sover de och vi ska hugga in på snax :D Chips och cheeseballs och chokladbollar står uppdukat!


Bärselen funkar än!!

En liten kille som behöver närhet+en mamma som behöver städa=bärsele!!
Han satt där helt lugn ett bra tag och helt plötsligt somnade han.
Jag la in honom i sängen och passar på att vila jag med. Inte ofta nuförtiden jag bara kan ligga ner och göra ingenting!!


Happy Valentines day!!

Det blev en mysig kväll med trerätters och sen mys i soffan allihop till Fåret Shaun.
Daniel hade verkligen jobbat sig med middagen och format hjärtan både av couscous och hemmagjord kycklingfärs :)

Milton fick även han hallon på sin efterrätt och det var en höjdare! Vi har varit försiktiga med röda bär då vi inte har velat få samma reaktion som med jordgubbar men vi får hoppas det går bra :)

Nu är det hög tid för mig att sova! Upp tidigt imorgon. Monsterdag imorgon. Jag jobbar 8-16, Milton är på dagis 7-17 och Daniel jobbar 6-18. Sen är helg för mig och den lille medan den store jobbar och jobbar.
Godnatt!!


Överraskningsmiddag

När vi var utanför mataffären stod en stor buss från tidningen GT där. När vi gick förbi stoppade de oss och gav oss rosor och intervjuade. Och tog en jädrans massa foto :)
Hon frågade bland annat vad vi brukade göra för att överraska varandra och jag sa då att Daniel ofta lagar mat speciella dagar. Då frågade hon om han tänkt göra det idag med. 'Jaa' pep han fram lite hemlighetsfullt!
Jag sa att det visste inte jag och det tyckte hon var gulligt :P
Men på det sättet fick jag veta hehe...
Vi är kanske med i tidningen imorgon!

Så nu sitter jag och Milton i soffan och ser Fåret Shaun! Nytt avsnitt äntligen. Fast de är roliga, jag har skrattat flera gånger.
Milton tycker att en scen är läskig och säger 'oj' varje gång den kommer. Ja, vi har redan sett avsnittet typ fyra gånger :P

Snart blir det mat tror jag. Kocken var nyss inne här och hämtade förrättstallrikarna :)


Mjölkfritt

Sitter på bussen... Igen :P Det har blivit mitt vanliga bloggställe nuförtiden. Enda gången jag kan sitta ner och inte göra någonting.

Hade läkarsamtal med Miltons läkare idag. Det är ju lite igång där med nya tester och så. Jag skriver ju inte ut riktigt allt här men hans mage har inte samarbetat och sen så har han ju stående problem, dock inga allvarliga, med andningen.
När vi testade ekologisk yoghurt förrförra veckan så gav det inga utslag/prickar på bålen men magen fick spel plus att vi behövde ge en del luftrörsvidgande medicin extra. Och ni som varit med sen hans födelse minns kanske att han kaskadkräkte väldigt mycket och var rosslig från födseln samt fick andningsproblem ganska tidigt.

Så nu var det hög tid att börja med ett mjölkfritt liv alltså. Redan i mars har vi återbesök och om han mår bättre blir det ju stående kost. I alla fall i några år gissar jag.
Jag känner mig mest orolig för att vi ska bli totalt förvirrade. Det finns ju mjölk i allt känns det som.
Jag ska strax möta upp killarna vid affären så ska vi veckohandla. Får se om vi hittar i mjölkdisksdjungeln.

Sen hem och mysa. Alla hjärtans dag till ära! :D

Dagens jag


Frukosttankar

Klockan är sjugoisju och jag sitter här ensam, utvilad, och äter frukost. Fick sova gott inatt. Milton vaknade precis när jag lagt mig så Daniel tog in honom i vår säng och skickade mig till Miltons säng :P
Så skönt att få sova utan att bli störd. Milton vaknar en del vissa nätter och jag är känslig för sömnbrist.

När jag var mammaledig hade jag huvudansvaret för nätterna, framförallt när Daniel jobbade dagtid. Men nu är vi ju hemma lika mycket.

Fick en tanke när jag vaknade att vi borde få åtminstonde varsen sån här natt i veckan, att få sova utan att bli störd. Milton sover ju också bättre när det inte är så trångt så det är bara en winwin-situation.
Jag tror inte att Daniel dissar mitt förslag heller, även om han är svårväckt så störs hans sömn också när han blir sparkad i ansiktet.

Nu har jag ätit upp frukosten - havregrynsgröt, kanelknäcke med ost och ananasjuice. Nu på med jeans och ytterkläder och glida ner till bussen.

Ha en bra dag <3


Fåret Shaun i repris

En trött Milton sitter här breve mig och tittar på samma avsnitt Fåret Shaun för femte gången ikväll. Samma avsnitt som han dessutom sett 25-30 gånger innan sen i fredags då vi la det på boxens hårddisk :P

Jag diggar Fåret Shaun men är glad att jag satt ett nytt avsnitt på inspelning, nu får det hända andra grejor.
Milton har nu lärt sig när avsnittet SNART är slut och börja protestera haha!!

Tröttisen, sitter och hänger mot mig!


Hunger

Sitter på bussen på väg hem från jobb. Kommer mest hem för att ta över Milton då Daniel ska iväg och träna innebandy. Delad vårdnad i samma hem kan man kalla det :P Milton är med en av oss i taget.

Försöker komma på nått bra att äta till kvällsmat. Killarna äter innan jag kommer hem så det är bara till mig. Jag är konstant hungrig sen jag började jobba. Förutom igår efter två semlor då :P
Åt mycket lunch men vill ändå ha mat igen snart. Hade tänkt börja tänka på kost och träning igen snart men det är ju inte lätt om man vill äta hela tiden ;)

När vi kommer till våren hade jag tänkt att jag kan jogga halva vägen hem de dagar Daniel hämtar/är hemma med Milton. Skönt att ha träningen avklarad redan när man kommer hem ju :)
Men nu är det för kallt. Skitkallt om händerna när vi åt mellanmål idag. Imorgon ska vi grilla korv till lunch så det blir till att värma fingrarna samtidigt! Jag har till och med haft på mig termobyxor igår och idag!!

Nu ska jag snart byta buss. Hoppas nästa kommer snabbt. Är man väl på väg hem vill man komma hem snabbt!!


Pannkaksmonstret!!

Det blev även pannkakor idag! Finns tillfälle att fira så ska man väl fira ;)

Vårt pannkaksmonster!!


Glader!!

På väg hem med glad och nöjd kille. Han skrattar bara jag petar på honom. Till och med när jag tittar på honom :)


Semmeldan

Semla nu och pannkaka ikväll kanske :)

Undrar varför semmeldagen och internationella pannkaksdagen är samma dag :P


Längtar till lunchen ;)

Haha, redan nu längtar jag till lunchen imorgon :P Tanken var att jag skulle ha pannbiff och potatis med mig, men när jag var klar med kommande dagars matlådor så var jag inte ett sugg sugen på pannbiff längre :)
Det blev nån thairätt med fläskfilé, grönsaker och, för första gången hemma hos oss, ostronsås. Skitgott blev det!! Det blir nog en favoriträtt i repris i mina matlådor :D

Imorgon är det både Fettisdagen och Internationella pannkaksdagen så egentligen borde jag ha pannkakor med. Eller det kanske är en god kvällsmat förresten :)
Semlor ska vi göra på jobb med barnen.

Nu ska jag lägga mig, väldigt tidigt men väldigt behövligt!!

Thairätten


Typiska måndagar

På den tiden, då vi inte hade Milton, och jag jobbade, då hade jag så gott som alltid huvudvärk på måndagar. Ofta migrän till och med.
Och nu när jag börjat jobba igen är samma fenomen tillbaka. Trots att jag förr jobbade 8-22 på måndagar och nu jobbar 7.30-13.30.
Omställningen från helgen kanske?

Men med en ipren hoppas jag på att huvudvärken försvinner för idag ska vi till vänner som fick sitt andra barn i januari! :) Ska bli mysigt! Jag har inte träffat många bebisar sen Milton var liten.
Eftersom vi inte vill ha fler barn på länge så är det mysigt att få träffa andras knoddar :)

Nu sitter jag på bussen från jobb och ska möta upp mina killar på Nordstan :)


Söndag

Mannen diskar, sonen trallar, jag ligger kvar på sängen efter att ha försökt få den trallande ungen att sova en stund. Misslyckades med den uppgiften :P
Han får somna tidigare ikväll istället.

Igårkväll var Michaela, Christoffer och Vilgot här på traditionsenligt Mellomys ;) Glass med chokladsås och strössel samt cheeseballs och annat gott dukades fram efter att grabbarna somnat. Enligt traditionerna sov de alla kvar :) Pannkaksfrukost och sen shopping.
Vi har blivit duktiga på att slösa pengar minsann. Men jag tycker vi tänker oss för och ändå försöker lägga pengar på sånt vi behöver. Milton byter ju klädstorlek så det blev några plagg. Jag äger numer ett par fina vårskor, Milton har fått en spegel till sitt rum och vi en fönsterlampa till köket. Vad mer... Jo, två par skinntofflor till Mille. Ett par i nuvarande storlek och ett par till hösten. Dagis har kalla golv.

Nu är klockan snart 17. Daniel ska ta en löprunda och Milton ska kastas i badet :) Det kommer bli en glad överraskning!! Han älskar att bada!!

Jag: Milton, vill du bada?
Milton: Ja! Bada!

Milton i gårdagens nyköpta mössa och nedan en del av dagens shopping!!


Vilka fynd!

Vi skulle handla glass, knäcke och läsk men kom hem med höstjacka, fodrade regnbyxor, mössor och fodrade gummistövlar. Haha :P
Men vilka fynd sen. Vi kan det där med att handla vid rätt tidpunkt.
Jackan är storlek 104, men sitter hyffsat bra redan nu, regnbyxorna är i storlek 100 så de lär han säkert kunna ha i höst.
Stövlarna ska han däremot ha nu. Vissa dagar är för varma och blöta för vinterkängor men samtidigt för kalla för vanliga gummistövlar. Så fodrade gummistövlar får vara mellantinget på dagis :)
Mössa till Milton på bilden och Daniel köpte en annan!

Vad kostade kalaset då? Ordinariepris på allt skulle vara knappt 900 kr men vi betalade drygt 200 kr!! Visserligen fick vi tillbaka för mycket när vi påpekade att de slagit in fel pris, men det bjöd de på sa dem hehe!! Vi är sjukt nöjda. Det är ju fina kläder :)

Nu blir det Melodifestivalen!! :)


Trötter

Efter att Milton somnat middag stack Daniel ut på en kort löprunda. Jag somnade i soffan.
Efter två timmars sömn väckte Daniel oss typ :P Då hade han hunnit med både armhävningar och dusch också.
Men vi ville inte alls vakna. Jag kände hur ögonen föll igen hela tiden och Mille öppnade inte sina alls. Ovanligt för att vara honom.

Efter en halvtimme liggandes på Daniel sitter han nu under en filt och ser Byggare Bob. Tröttkillen där! Får hoppas att det bara är trötthet efter långa dagisdagar och massa lek med kompisar.

Julia är sjuk och kommer inte denna helgen. Får se om Vilgot med familj kan komma imorgon på Mellomys. Det beror på mig, och nu även Milton.

Men middag ska vi ha någon ikväll. Trots överfull frys har vi idétorka. Eller jag är sugen på mycket, men orkar inte riktigt gå upp och laga mat så det måste vara en maträtt Daniel vill och kan laga. Jag är mest sugen på vårrullar. Det enda vi inte har hemma ;)

Tröttmössan


Lill-Zlatan övar cykelsparkar

Övning ger färdighet sägs det ju. Hårdträning som 1-åring borde väl bli landslaget ;) hahaha...
Han älskar bollar den lille krabaten och ballonger är nog snäppet roligare... Ballonger är ju stora anledningen till att han faktiskt förstått grejen hur man fångar och sparkar iväg bollar. Det går så sakta så han hann förstå hur han skulle göra :) Sen fortsatte vi med bollar och det funkade ju :)
 
Cykelsparkar liggandes i soffan ;)
 

Jahopp...

...inte konstigt alla är sjuka då nej!


Kärlek <3

Åh vilken lycka, glädje och kärlek som rusade genom min kropp när Michaela nyss lagt ut härliga bilder på Milton och Vilgot från dagishämtningen :D
 

 

Så tacksam över att hon kunde ta med sig Mille hem idag så jag slipper gå ut. Daniel hämtar honom efter jobb!
Jag ligger fortfarande i soffan. Har ont ut i fingerlederna. Här blir jag kvar!


Så blev det min tur ändå...

Hoppet fanns där länge, men nu är jag också liggande.
Två av mina kollegor har haft över en veckas sängliggande i influensan och hela denna veckan har vi haft max 7 barn hos oss per dag. Jag som stundtals varit enda ordinarie personal har varit glad att jag hållt mig frisk.

Igårkväll kände jag hur led efter led och muskel efter muskler började ömma. Natten var bra och även morgonen men när jag lämnade Milton på dagis kände jag mig lite sämre. När jag skulle gå av bussen vid jobb gjorde det rätt ont i knäna. Som en gammal tant kände jag mig :P

Sen blev jag bara sämre och började frysa och det gjorde ont i hela kroppen. Och då vi var tre personal på sex barn så kände jag att jag med gott samvete kunde åka hem.
Nu ligger jag i soffan och fryser och har somnat till ibland. Fan om det är influensan. Den verkar ta ganska hårt och vara segdragen detta året.

Imorgon är alla våra barn sjukanmälda/lediga så då kan jag med ännu godare samvete stanna hemma om det behövs. Eller åka dit och göra småfix. Men som det ser ut just nu stannar jag soffan och ser tv, halvsover och käkar choklad ;)

Bjuder på denna söting :)


What the fuck happend???

När hände detta??
 
 
Ser ni något konstigt med bilden? Inte? Nä självfallet inte. Men då kan jag meddela att ungen har jeans (med mudd uppe och nere) i storlek 98 på sig och en hood i storlek 98/104 :O Han har ju fortfarande en pyjamas (visserligen i minsta laget) i storlek 74/80 kvar haha!!
Jag trodde att vi skulle sortera ut storlek 86 nu och gå in på 92 men vi går visst rakt på 98/104 som är nästa storlek. Herreminjesus, var är min bebis??

Min lille älskling!!

Är nu på väg mot dagis och ska hämta lille älsklingen!! :D
Kompade ut en timme idag efter att ha jobbat över igår.
Längtar så efter honom :)

Plutt på bussen imorse!


Härlig helg!

Vilken bra helg vi hade :D

Nu sitter man återigen här i tystnaden och mumsar i sig havregrynsgröt, höhö. Jag får trycka i mig den under tvång. Disciplin var det här ;)

Tyvärr är detta en sån dag då jag inte kommer träffa Milton alls. Det är jag inte van vid och det gör allt lite ont i hjärtat när det blir så :( träffar inte honom förrän imorgonkväll.

Nu blir det jobb för min del. Jobba över pga sjuk personal. Sen vidare på möte på Miltons dagis. Mötet förra veckan blev inställt.

Nu är gröten i magen och jag ska klä mig för kyla och rusk. Idag ska det tydligen inte vara så bra väder!

Men ha det bra ändå :)


Vårkänslor!!

Solen strålar in i lägenheten! Jättehärligt! Jag har, frivilligt, öppnat flera fönster för att få in go uteluft och höra fåglarna! Riktig vårkänsla!
Tyvärr håller ju inte detta i sig till maj-juni men man kunde ju hoppats. Med lite mer värme då såklart. Jag tror det kommer minst en omgång snö till :/

Men idag njuter jag i alla fall! Njuter av lugnet också, Milton sover än haha! Tänk vad lugnt och skönt man hade det innan huliganen kom till världen!! ;)

Jag fick en massa energi när han somnat och har vikt tvätt, halvvägs bytt lakan, städat upp härochvar och planerat lite nya projekt! Solen gör verkligen mig på bra humör!!

Snart blir det nog lunch och efter det en promenad och lek på någon lekplats innan vi går hem och påbörjar middan! Har fortfarande inte bestämt mig för vad bara. Skulle vilja ha nått enkelt men ändå lördagsgott liksom! Och inte mycket disk :P


Äntligen!

Vilken katastrofförmiddag!! Jag och Milton har bråkat som ett tonårspar :P Allt har varit fel, jag har blivit arg, han blir vansinnig och kastar grejor, slänger sig på golvet och skriker, jag blir irriterad och känner mig som sämsta mamman i världen och så håller vi på om och om igen!!

Nu äntligen sover han och jag hoppas han vaknar på rätt sida och att jag lugnat ner mig! :)

Du é så söt när du sover!!


Blått blått blått

Godmorgon!!
Vi ligger kvar i sängen men inte länge till om Milton får bestämma. Bra mirgon när han trotsar sin mors vilja direkt ;)

Idag har vi inplanerat en fika vid 13-tiden. Innan det är det frukost, dusch och lite städning som gäller. Efteråt blir det nog en liten promenad och så ska kvällens middag göras. Vet inte riktigt vad än bara.
Jag måste nog gå och köpa ett riktigt färgsprakande plagg till Milton med :P
Allt han har är nästan bara blått blått blått. Och påväg hem till oss är just nu 4 plagg och när jag fick en överblick över plaggen så ser jag att alla är helblå :P
Han passar uppenbart i blått men någon annan färg skulle ju inte skada! :P



Nä nu får jag snart ett träpussel i huvudet så ren självbevarelsedrift vore att gå upp!

Haha alldeles nyss försökte han sätta en burk mot min mun, men jag puttade undan den lätt. Då säger han "Nej sa jag!"
Jag säger nog ofta just den meningen när han busar!
Plus att det är nytt att han säger mer än ett eller max två ord i taget :)


Mini-Zlatan

Kolla in denna lillgrabben! Han är MIN!! ;) Lill-Zlatan, landslaget snart? :P Haha!
 
 
 

Bussgudarna är med oss

Morgonen har glidit på förvånande bra! Jag gick upp 5.45, strax efter att Daniel åkt till jobb.
Milton ville däremot inte vakna alls. Jag försökte väcka honom flera gånger men han sov som en stock!

Till slut drack han lite välling i sömnen och lite liggandes på skötbordet :P
Vi hade gott om tid och kom iväg när vi skulle. Och alla bussar har gått i tid!!
Lämnade en glad kille på dagis. Han var först där så jag hade med en banan han fick äta!

Nu sitter jag på morgonens fjärde buss och är framme om några minuter. Måste till och med ha kommit med en buss för tidigt för jag skulle inte vara framme förrän om 10 min :P

Ha en bra dag!!


RSS 2.0