Rekordtidigt

Vet ni när min klocka ringer imorgonbitti?? TJUGOIFEM!!!! :O

Sen får vi hoppas att bussguden är med mig så att alla mina fyra byten klaffar med varandra!! Ska ju lämna Milleman på dagis kl 7 och börja jobba 8.

GODNATT!!!


För fan Hanna!!

Nä nu får mitt onyttiga liv få en vändning. Skötte ju mig så bra i höstas och nådde mitt viktmål. Men jag har säkerligen gått upp alla kilo plus några till igen :(
Och nu när jag är krasslig i halsen behöver jag tugga på nått hela tiden för att ha något att svälja så att jag kan prata. Godis var det jag kom på. Halstabletter tar ju en evighet på sig i munnen.

Glass är det som är skönast för halsen. Men tyvärr bara tillfälligt. På måndag, det klassiska, ska jag ta tag i kroppen igen. Men träning på gymmet vet jag inte när jag ska få in. Inte nu när det är mörkt på kvällarna i alla fall. Jag blir trött av mörkret. När vi går mot ljusare kvällar kan det nog bli lättare att sticka iväg och träna när Daniel nattar Milton.

Men promenader och bättre mat är ju en väldigt bra start väl? Om typ 3 veckor har jag kalas. Med lite jävlar anamma kan vi väl hoppas på -2 kg tills dess. Sen kommer påsken en månad senare, -2 kg ytterligare. I april har vi nog inget inbokat men till 1 maj kan det väl bli -1,5 till och sen till 1 juni -2 och sen -2,5 innan semestern den 8 juli.
Haha ;) vilka drömmar. Det GÅR ju!! Men -10 kg är kanske att tro för mycket men det är en stor önskan.

Så inget mer sånt här!! (får ju äta upp detta bara haha) Hanna med karaktär höhö!!


Ny inredning

Godmorgon!
Jag är förvånad över hur lätt jag ändå kommer upp på morgnarna. Trodde att det skulle vara döden men icke :) Det enda som är döden är numer havregrynsgröten. Gosh!! Tvingar i mig halva tallriken och är mer än nöjd.

Jobb 8-17 idag. Då hämtar mina favoritkillar mig och vi ska åka och köpa en hylla till Milles rum! Han har ju nu en såndär 16-fackshylla fylld med grejor. Men så kom lillakrobaten på för några dagar sen att grejorna (böcker och ritgrejor han inte ska ha tillgång till) var väldigt intressanta. Så då tar han fram stolar och börjar klättra!!
Aldrig i livet att jag vill höra dunsen av att hyllan helt enkelt välter, och han kommer under.

Visst, vi hade kunnat förankra den i väggen, men problemet kvarstår ändå att han klättrar. En lägre hylla blir det istället :) Kommer nog bli fint!

Sen måste vi hitta en regnoverall också till honom. Absolut bästa alternativet för lekande barn. Inga glipor i ryggen.

Nu ska jag jobba!


Dåligt samvete :(

Så var ytterligare en dag till ända. Jobbade över en timme pga sjuk personal, samma sak imorgon.

Lite hetsiga kvällsdiskussioner om hur vi egentligen ska få vårt hem att rulla på trots två heltidsjobb. Sen middag och mat till matlåda. Daniel försökte lära Milton klockan och efter det satt vi alla tre inne i Miltons tält.
Sen var kvällen slut för Milton och jag kunde ta en dusch innan vi käkade glass och skrev handlelista.

Det dåliga samvetet bara sköljer över mig. Hemma 1,5 timme av Miltons vakna tid idag, samma imorgon. Sen ska han vara på dagis 7-17 på fredag, hem och äta middag sen däckar han nog i soffan. När ska jag få tid med honom och han med mig? Jag hoppas inte han tror att jag väljer bort honom.
Han har ett bra dagisschema, men det är ju för att Daniel är hemma, inte jag :( Jag vill träffa min plutt. I helgen får vi göra en massa kul!! Tyvärr utan Daniel som jobbar.
För Miltons dagistiders skull är det kanon att vi jobbar omlott, men familjelivet blir lidande. Jag hoppas vi hittar en bra rytm snart!

För på ett sätt känns det knas att jag ägnar hela dagarna åt att leka och se till att barn har det bra på mitt dagis medan jag lämnar bort honom :( Kluvet! Jag vill ju leka och se till att han också har det bra hela dagarna!!!

Men nu ska jag sova. Upp tidigt imorgon!

Tog en bild upp mot vår balkong när jag kom hem från jobb! Den lyser så fint och välkomnande :)


Barnarbete?

Nappar, nappflaskor och inhalatorn har blivit kokade, ytor avtorkade i vardagsrummet, tvättmaskinen kör och en av Miltons klädlådor är sorterade. När han fick på sig byxor så gick hapn iväg nån meter, snurrade och dansade och kom tillbaka. Mannekäng-Mille ;) Vi måste nu byta ut 86-kläderna till 92. Lillgrabben har blivit 90 cm lång och ståtlig :)

Jag är glad att jag stannade hemma med honom idag. Jag känner mig piggare men han är ganska gnällig och nu, innan klockan blivit 11, är han jättetrött. Jag tror inte han har feber men näsan rinner konstant. Får se hur han är resten av dagen. I värsta fall får Daniel sova väldigt lite imorgon. Jag jobbar 9-16 och ska sen på styrelsemöte hela kvällen. Men jag är inte den som proppar i mitt barn ipren och skickar till dagis.

Trots trötthet vill han ändå vara delaktig här hemma.
Är det barnarbete om det är frivilligt? ;) Milton blev jätteglad när jag sa att jag skulle dammsuga och snodde åt sig den! Även balkongdörren fick sig en omgång.


Tack nappar!

Det var en ruskigt bra napplek. Nu 45 minuter senare är han fortfarande i fullt sjå att leka. Vid 9 tror jag att vi går upp och äter frukost :)
Har pratat med mitt jobb. När Daniel vaknar ska jag ka till jobb och vara där 14-17. Jag hade lovat att stänga idag för en annan och ville gärna hålla det :)

Men nä, nu hivade Milton iväg alla nappar. Frukost it is :)


Nappmys i sängen

Milton älskar nappar!! Dels att ha dem i munnen men också att leka med dem och byta napp hela tiden under lekens gång :)
För att jag ska få ligga och morna mig en kvart extra har jag gett honom en burk med lock och lagt i typ 7 nappar. Jättespännande tycker han och jätteskönt tycker jag. Win win ;)
Just nu försöker han "dricka" ut en napp ur burken.

Han verkar feberfri men lite snorig och täpp och jag likaså.
Det får bli en lugn förmiddag och så kanske vi kan komma ut en runda senare! Låter som att det är ruskigt väder ute!


Blåtira

Nu ligger Milton breve mig och snarkar och jag kommer falla i sömn inom 5 minuter. Jag får vara hemma imorgon med honom då han inte är redo för dagis än. Mest för hans egen skull men också för de andra. Han är ju så mottaglig för förkylningar så jag vill att han blir friskare och bygger upp mer immunförsvar innan små slembollar kastar sig på honom ;) Och sen är det så dumt när föräldrar skickar iväg halvsjuka barn, då går bacillerna runt runt.

Min hals är inte bra. Nu gör det ont när jag gäspar, precis som när jag fick halsfluss. Fast det tänker jag avböja denna gång. Det räckte när jag förra våren hade både öroninflammation och halsfluss. Fy!!

Nej en enkel vanlig förkylning som är över innan helgen håller vi tummarna för :)

En nybadad och trött kille tidigare ikväll. Vore intressant att veta hur han fick den lilla blåtiran :P


Panik i duschen!

Jag fick en liten släng av panik tidigare imorse. Hade igårkväll kollat busstider och kom fram till att bussen mit jobb skulle gå 7.04. Så var det med det och jag gick och la mig. Hade dock svårt att somna och vaknade även inatt pga halsont :(
Men i duschen imorse bara slog det mig! Hur fasicken var det möjligt att bussen gick 7.04 när jag börjar 7.30. Det tar ju ca 40 min med buss till jobb.
Duscha klart i räserfart och kolla ny busstid. Jag hade av ren vana sökt buss till Milles dagis. Min jobbuss skulle avgå 6.48. Jajks!!!

Meeen, efter en dos stress kom jag iväg med rätt buss och snart är jag framme :) Morgonmöte direkt och sen slutar jag 14 idag. Jag får nog försöka prata så lite som möjligt! Lugnt och skönt för alla ;)


Bingolotto!!

I sjukstugan ligger vi och spelar Bingolotto haha :P Det var väl 15 år sen. Men inte vinner vi :( Bah!!!

Milton är fortfarande snorig och jag och Daniel har ont i halsen. Jag får preparera med ipren och bafucin och dricka mycket honungsvatten. Vi får se hur det blir med Mille. Beror på sömn och pigghet samt om han blivit sämre eller bättre. Ingen feber idag i alla fall.

Nu vart alla spelen klara på lotten och vi hade ingen nybörjartur. Nästa gång vinner vi nog ;)


Godnatt!

Det blev en lugn kväll! Middan stod på bordet när jag kom hem och när Milton somnat åkte Daniel iväg. Som planerat :)
Jag fick en lugn kväll framför teven, först själv och sen med Mille på mig! Han hostade riktikt räligt och gick in i vår säng men insåg att den var tom ;)
I tre timmar låg han på mig i soffan. Daniel och Julia kom hemsmygandes och vi såg klart den film jag börjat se på.

Nu ligger Daniel i Milles säng för att somna om honom. En helikopter cirkulerade ett tiotals varv ovanför vårt hus och det stod poliser med blåljus i korsningen. Undrar vad som hänt?
Milton vaknade till i alla fall men jag tror att de båda sover gott nu ;)

Jag har nog en förkylning på gång. Halsont och typ täpp i näsan. Inte direkt förvånad med tanke på att jag nyss börjat på nytt jobb och dessutom en förskola! Hoppas bara skiten bryter ut i helgen eller dör ut. Jag vill inte vara sjuk i veckan som kommer. Inte särskilt bra första intryck att sjukanmäla sig!

Nu ska det sovas här även för min del! Hoppas jag kan lägga in lite bilder imorgon, det är ju mest text nuförtiden.

Denna delar jag med mig av i alla fall. Lite rolig! Förra året var ju 23 maj den varmaste dagen. Miltons födelsedag! Vi seglade ut till Rörö den kvällen och drömde om en varm sommar. Tji fick vi ;)


På bussen

Nu är jag på väg hem efter veckans sista arbetsdag. Jag är trött och mör i kroppen. Hoppas inte Milton smittat mig!

Nya jobbet är kanon, så det ska nog bli en rolig termin :)

Hemma väntar Daniel och Milton :) De är hemma idag eftersom Milton är förkyld. Vi fick i förrgår påbörja ny kur flutide. Trist men sant.

Oh, kände nu att jag är stel i nacken. Ett bad kanske vore gott :)
Får beställa ett av Daniel :)

Fredagskvällen blir lugn. Julia ska hämtas på disco vid 21 så de är ju inte hemma hos oss förrän efter 22 så ikväll hinns inget med. Imorgon får vi se hur alla mår och om vi gör någon utflykt eller bara hänger hemma :)


Jävla allergi

Vi lever!!! Det bara går i ett! Jag har börjat på mitt nya jobb och trivs jättebra!! Daniel har jobbat över och därför har Milton fått vara extra på dagis.

Men inatt hade vi en jättejobbig natt. Milton har ju tidigare reagerat på yoghurt och därför inte fått äta det. Nu är det dax för honom att äta frukost på dagis så vi tänkte att vi kunde kolla om överkänsligheten gått över. Han fick lite yoghurt i fredags och lördags men blrjade bli prickig så jag avbröt den provoceringen.
Men sen blev det en miss på dagis i måndags och han fick i sig en stor portion yoghurt vilket kroppen totalt gick loss på. Redan på eftermiddagen var han rätt flammig och prickig på bålen. Men värsta reaktionen kom inatt (alltid lite fördröjt konstigt nog). Jag var själv med honom och skulle upp jättetidigt. Vid midnatt blev han ledsen och orolig och kliade sig frenetiskt på bålen. Oh no!!! Jag lyfte på tröjan och förstod att han led :( Helt prickig och flammig och röd. Fotot ger inte ens hela bilden av det. Likadant runtom på mage och rygg.

Vid 2-tiden tror jag att vi somnade men det var knackligt hela natten. Jag fick snooza länge och jag och Daniel körde tillsammans och lämnade på dagis innan han lämnade av mig vid bussen. Nu är jag på väg till jobb. Jag har stängning kl 17 idag, sen ensam kväll med Milton. Jag kommer däcka :P
Hoppas nu tavegylen gör att Milton mår bra!! Stackarn!! Ingen mer yoghurt i den lilla kropp på ett tag!!


Fest!!

Vilken kväll vi haft! Men nu är klockan 2.15 och vi kom nyss hem. Måste somna direkt. Hujedamej om Milton vaknar kl 7 :P
Fast han somnade inte förrän typ midnatt så han borde väl sova till 10-11 imorgon. Visst? VISST??!!


Glad i pulkan

I förmiddags var vi ute i några timmar. Vi tog först ett varv med pulkan i trädgården. Sen skulle jag slira med honom på gatan men så tog det tvärstopp och han kraschade med ansiktet först. Oj vad han grät och åååh vilken ångest jag fick! Men det gick snabbt över igen!

Sen gick vi en lång runda med en gammal kompis till mig som jag inte träffat på säkert 10 år. Hon har en flicka på 4,5 månad. Jättekul att ses igen!!

När vi kom in var vi superkalla och fick värma små iskalla händer. Då såg jag också att han fått skrapsår på hakan och under näsan i den traumatiska pulkakraschen ;)



Torsdagskväll

Jag ligger i sängen. Redan. Det har då inte hänt många gånger i mitt vuxna liv att jag lagt mig när klockan fortfarande visar 21ochnånting.
När Milton somnade låg jag och (kompis/gudmor)-Pernilla på varsen sida om honom och snackade. Han somnade gott och tryggt :)

Nu har hon gått hem och jag tänkte nog passa på att sova jag med. Varför inte liksom :P

Pernilla och min bror Andy käkade middag här. Ugnsstekt falukorv med mos.

Brorsan med Milton


Mot Skåne

Återigen sitter vi på tåget mot Ängelholm. Vi gör det titt som tätt, jag och Milton ;)
Innan avgång åt vi på Subway med Daniel
 
Milton somnade precis ihop med, just nu, bästa vännen Älgen! Denna älg är vår räddare, Milton ska krama honom hårt när han ska sova :)
 

Lyxlivet är slut!

Kommer ni ihåg när jag la in denna bilden?
 
 
Jag skrev bara att jag var ute på äventyr helt för mig själv... Nu kan jag avslöja att jag var på arbetsintervju... Den gick bra och jag hoppades hela helgen på att jag skulle få jobbet då det verkade helt perfekt för mig.
 
Och vet ni?! JAG FICK DET!!
 
 
På måndag börjar jag alltså jobba på en förskola, ett föräldrakooperativ här i Göteborg. Det är nästan en heltidstjänst så Milton får drastiskt ändrade dagistider. Men jag får leva lite på att han fick en ordentlig mjukstart, typ tre dagar i veckan 9.30-14 i nästan ett halvår... Och han kommer vara ledig minst en dag i veckan med Daniel hela våren :)
Det är "bara" ett vikariat, men det är på ett helt halvår så jag är jätteglad och det ska bli spännande! Tjänsten slutar lagom till Miltons dagis stänger för sommarlov och Daniel (förhoppningsvis!!) går på semester! Då får vi ha semester ihop innan jag, kan vi iaf hoppas, börjar på nya äventyr!! :)
 
Så nu väntar en lugn och skön helg i Skåne, måste ladda batterierna ordentligt nu! Första veckan jag jobbar är Daniel helt ledig så jag får sova ordentligt på nätterna som tur är! Skönt att komma in i det pigg och alert! :)

Det händer visst än :P

Milton busade rundor, hoppade lite i sängen och sådär. Sen satte han sig på mattan och lekte med strumpor och sen... sov han?! :P
 
 
 
Han somnade pladask på mattan i hallen... Haha! Han som är jättesvårsövd annars... men så var han ju också vaken och ledsen till midnatt och vaknade tidigt imorse...
Nu ligger han i sängen och sussar sött och jag ska börja ta fram packning. Imorgon åker vi ju till Skåne är tanken :)
 
 

En volt!

Asså, Milton satt lite snett bakom mig i soffan precis. Sekunden senare ser jag hyr han faller handlöst ner med huvudet i golvet. Från det att han satt ner.
Han grät lite men det gick över snabbt.

Jag tror att vi båda är levande frågetecken, vad fan hände? :P


Putten!!

Vi lever! :) Det har bara varit mycket senaste dagarna. Mestadels positivt :D

Just nu ligger dock Milton på mig i soffan och sover. Han var helt tröstlös inne i sängen så detta var sista utvägen. Får se om jag vågar lägga in honom igen eller om han får ligga kvar här till jag ska sova :)

Vi har haft en trevlig kväll med Melinda och Ludvig. Även Vilgot var här. Vi åt pannbiff och lekte :)

Då jag bara kan skriva med en hand på en mobil som svajar på mitt ben så får det bli en bättre uppdatering på våra senaste dagar senare eller imorgon. Det väntar en spännande grej i vårt/mitt liv. Mer om detta vid senare tillfälle!!

Märker att jag också är trött nu. Blir nog snart sängen!! Godnatt!


22.22

Klockan är 22.22 och jag ska sova. Tidigare än på väldigt länge. Daniel ska vara uppe hela natten och tvätta så han tar troligtvis Milton vid behov. Tredje natten med lite mer sömn för mig i så fall, snart är jag riktigt bortskämd ;)
Men det är välbehövligt. Veckan som kommer har jag alla nattningar och alla nätter utom en. Bäst att ladda upp med energi!!

Godnatt!!


Slottsskogen!

Nu är vi hemma i värmen igen! Kallt som bara den ute idag!

Det var en trevlig tur till Slottsskogen och vi ångrade att vi inte tagit med varm choklad och fika! Massvis med folk var ute och Milton tyckte det var roligt att titta på djur och leka på Plikta. Mindre roligt att bli satt i vagnen igen när vi skulle hem.

Vi såg på sälar och pingviner och många hundar. Milton ville bada hos sälarna men vi förbjöd honom. På Plikta stod han mest och tittade. Han visste inte riktigt vad han skulle göra :P Det är så stort dör nu så det var nog överväldigande för honom.

Men helt klart ska vi göra om detta! Slottsskogen är trevlig och barn gillar ju upprepning! :)


Bye bye julen

Äntligen har alla våra tomtar gått i ide igen. Men detta året vill jag ha upp allt julpynt innan den 2/12. Efter jul vill jag bara ha ner grejorna så jag vill hinna njuta riktigt mycket innan jul ju. Ska nog smyga fram lite julpynt i mitten av november ;)

Vi passade på att omorganisera lite när vi ändå höll på. Boxen åkte upp på hyllan så att inte klåfingriga små bsrn ska nå den. Milton har lärt sig men inte hans kompisar :P Jag är nöjd, det ser renare och rakare ut nu. Inte flummigt och ojämnt :)

Milton sover nu Daniel är ute och springer. Han ger mig prestationsångest så jag måste nästan träna idag jag med. Han är duktig. Just do it liksom. Jag är bara trött och lat just nu. Skyller på kosten men också på självdiciplinen. JUST DO IT!!
Men vi ska ut på äventyr sen i alla fall. Det blir nog Slottsskogen idag. Nytt försök :)

Nu ska jag bara klura ut vad vi ska ha för lunch samt middag. Fisk ikväll kanske? Men nu till lunch då? :S Får fundera. Är hungrig som en varg.

Ha en bra dag!!


Nytt försök imorgon :)

Det blev inte mycket av vårt äventyr innan idag :P Milton var visst inte så pigg så han somna pladask i bilen. Inte lönt att väcka honom, då hade han nog bara varit trött och ledsen, så vi tog en timmes biltur och tittade lite på hus. Inte för husletandes skull utan för att se hur miljonärer bor... Typ :P Den typ av hus...
 
När Milton vaknade var vi hungriga så vi åkte hem för att göra lite lunch :)
På väg in från bilen :) Söte eskimån!
 
Resten av dagen har jag och Milton tillbringat hemma medan Daniel tog en joggingtur. Ni kan följa hans väg till göteborgsvarvet HÄR! Han skriver om sina löppass och ger tips och så :) Han är på jogg.se med i en grupp för alla de som vill springa Göteborgsvarvet på under två timmar. Hoppas han klarar det i år! :)
 
Till middag åt jag rester av taco medan killarna åt ugnsstekt falukorv och mos. Deras favorit alla gånger!
 
Nu nattas Millemannen och jag misstänker att de båda sover vid detta laget. Ska jag skita i att väcka Daniel idag med så jag får en kväll för mig själv igen? Mohahaha ;)
 
Imorgon måste jag göra lite nytta här hemma känner jag. Laga lite matlådor och sy lite. På måndag skajag träna och på tisdag och onsdag har jag möte på dagarna och på onsdag har jag även möte på kvällen på dagis. Sen åker ju jag och Mille ner till Skåne på torsdag så om jag inte får gjort en del imorgon blir det allt stressigt i veckan...
Vi ska ju försöka oss på en ny utflykt imorgon också. Vi behöver komma ut allihop!!
 
Nu blir det nog soffhäng resten av kvällen! Gokväll och godnatt!
 
 

7 timmar

Haha shit vilken go kväll jag hade igår. Kunde se en film utan att bry mig om när den slutade och gick sen och la mig i en tom säng och visste att jag troligtvis skulle få sova många timmar i sträck.

7 timmar blev det innan Milton väckte mig :) gött, det gör jag gärna om. Önskar så mycket att Milton slutar vakna 5-6 gånger per natt snart. Vissa nätter är bättre än andra men sen kommer det katastrofnätter också.

Nu håller vi på att förbereda för utflykt. Vi drar till Slottsskogen idag och tittar på djur, leker på Plikta (lekplatsen) och går en promenad!

Jag bad Milton lägga sig på soffan och läsa bok innan. Sagt och gjort ;)


Allt utom det planerade

Ja, fredagskvällen blev ju inte direkt vad jag planerat :P
De ringde från dagis och bad oss hämta Milton, 6 bajsblöjor var visst i överkant. Typ minuten efter att de ringt fick Daniel mess om att Julia var sjuk och inte orkade komma. Jahapp.
Men Milton ville nog bar ha en anledning att komma hem. Superpigg och inga bajsblöjor alls här hemma. För er som vill veta typ :P

Så redan då blev det ju lite ändrade kvällsplaner och jag såg fram emot en kväll i soffan med Daniel. Men njae, den planen sprack visst också. Daniel somnade ju fortare än Milton vid nattningen och sen orkade han inte upp igen utan gick rakt in i vår säng och la sig. Jahapp!!
Så här ligger jag själv i soffan och har sett The backup plan, rekomenderas om ni gillar romantik typ. Milton har jag lagt in till Daniel. Han rmlade ur sängen och slog huvudet i hyllan och sen vaknade han några gånger till.

Jag funderar på att lägga mig i Milles säng så jag får sova ut :D hihi... Varför gå in i vår säng och knö sig ner när Milles säng är tom liksom?!

För övrigt så åt vi god taco till middag! Det var ett tag sen och hela lägenheten doftade gott. Milton körde hårt på "inget kalas utan kras"! Fast det var olyckor båda gångerna. Snögloben gled ur hans han när han skakade den så den gick i kras och vatten och glitter rann ut. Sen råkade han nog ställa sitt vattenglas för långt ut på bordskanten så det åkte ner och gick i kras! Mitt fel att ge ett riktigt glas, plast är bättre!

Men nu ska jag sova! Kanske får jag lite sovmorgon till och med ;)


Året som gått - 2012.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Hmm... Nä? Eller... Visst gör man saker lite då och då som man aldrig gjort innan men inte har det hänt något spektakulärt senaste året?

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Kommer faktiskt inte ihåg om jag hade några, men om jag hade det höll jag nog inte dem :P

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Det ploppade ut nån bebis här och där men ingen som jag träffat som nyfödd...

4. Dog någon som stod dig nära?

Nej tack och lov. Jag är väldigt skonad från döden. Däremot kom döden alldeles för nära en gång då en kompis kompis dog. Man fick sig en tankeställare.

5. Vilka länder besökte du?

Som längst kom jag till Danmark faktiskt :) Bättre än inget...

6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?

Som många säger, pengar :P Småbarn+arbetslös är en riktigt bra kombo om man vill ha lite sömnproblem ;) Nejdå, vi klarar oss, men lite mer pengar hade inte gjort något. Sen skulle jag vilja ha en fast tjänst också. Och en varm sommar!!!

7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?

Jag skulle ju vilja säga 23 maj då Milton fyllde 1 år och vi stack ut på en härlig segling till Rörö. Läste dessutom i GP häromdagen att just 23 maj var 2012:s varmaste dag! De ni :) Sen kommer väl 5 januari också etsa sig fast, då vi förlovade oss :)

8. Vad var din största framgång 2012?

Räknas att följa en kille just mellan åldern 8-18 månader så har jag gjort en stor framgång :) Och att jag äntligen blev förlovad! <3

9. Största misstaget?

Jag packade inte ner vinterjackan i resväskan när vi skulle ut och segla... Haha! Fast jag kom på nu att jag faktiskt glömde packa ner mina seglarkläder och det var ett misstag.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Milton klämde min tå i en dörr så att jag fortfarande har en blå nagel, sen så har jag fått några böcker kastade i skallen men inget värre...

11. Bästa köpet?

Inspelningsbara boxen är helt klart på förstaplats... Hela livet blev enklare... Vi bråkar inte om vilket program vi ska se längre, jag känner inte att jag missar hela program för att Mille vaknar sisådär 7 gånger per kväll. Man bara trycker paus :)

12. Vad spenderade du mest pengar på?

Haha behöver jag ens säga det? :P Lillkrabaten kostar nog mest! Fast... njae.. Kanske inte ändå. Om man ska bortse från hem och bil så kostar ju vår båt såinihelsikemedpengar.... Det är ren lyxvara, hem och bil behöver vi så det räknar jag ej med... Jag kan däremot inte komma på en specifik grej jag köpt som kostat mycket.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Helt säkert, min son gör det var- varannandag. Sen (med risk för tjat) den där rosen jag fick av Daniel vid förlovningen, den ligger fortfarande på en hylla här. Den blev jag glad för!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?

Sällan förknippar jag låtar med ett visst år...

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jämfört med 2011 var jag nog tusen gånger gladare, men 2013 kan bli ännu bättre :D

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Njutit av småbarnsåldern mer, nu är de över, nu har vi en pratmaskin här hemma som vill klara av mycket själv :P Men det är härligt det med! Sen ärdet ju alltid smågrejor man känt att man borde gjort!

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Haft ångest över småskit och grejor jag inte kan påverka.

18. Hur tillbringade du julen?

Julen tillbringade vi alla tre nere hos min bror med sambo och mina föräldrar var också där! Jättehärligt och mysigt!!

19. Blev du kär i år?

Nope... Tur va? :P

20. Hur många one night stands?

ingen kommentar! ;) nääää, inga såklart

21. Favoritprogram på TV?

Många. Alla kockprogram framförallt men också några komedier...

23. Bästa boken du läste i år?

Bok? Jag började läsa en Alex Schulmanbok, kom 80 sidor sen blev den liggande. Det var årets bedrift när det gäller böcker...

24. Största musikaliska upptäckten?

Ingen tror jag.

25. Något du önskade dig och fick?

Året innan fick jag ju det största och bästa man någonsin kan önska så inget kan ju toppa det. Men jag fick ju en ring på fingret, vilket betydde väldigt mycket för mig. Men visst fick jag grejor jag önskade och behövde.

26. Något du önskade dig men inte fick?

En miljon? ;)

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2012?

Jag, Milton och Daniel åt på Jensens Böfhus. Supergott och trevligt! Miltons första besök på restaurang och det gick hur bra som helst!

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Det skulle vara lite mer värme på sommaren...

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2012?

Casual mother :P Jeans och nån go tröja... Mycket mindre baggyjeans detta året dock.

31. Vad fick dig att må bra?

Familjen, alla gånger. Rent kroppsligt var det också bra att jag äntligen tog tag i min vikt. För att orka och bli lättare i både kropp och sinne krävdes några kilo ner och jag nådde mitt årsdelmål. Har satt upp ett nytt för 2013...

32. Vilken kändis var du mest sugen på?

Asså det här med kändisar. Förutom min crush på Aaron Carter när jag var typ 8 år så har jag inte fattat den här kändisgrejen. Alla mina kompisar dreglade över Leonardo DiCaprio, men varför? De skulle ju aldrig - någonsin - få chansen...

33. Vem saknade du?

Träffade nog alla mina nära och kära en del :)

34. De bästa nya människorna du träffade?

Nya vänner genom Miltons dagis, för övrigt var det 2011 som de flesta nya människorna dök upp i våra liv :)


Stryka-på-bokstäver!!

Då var jag igång med mitt nya lilla projekt! Jag är ännu inget proffs, därför håller jag mig i underkant på priserna! :)
 
Men visst är det kul att kunna göra en tröja/body personlig med namn eller annan text.
 
Lätt att stryka på!
 
Bokstäverna gör jag i två höjder. 3 cm 4:-/st eller 5 cm 5:-/st ...
De mindre lämpar sig till små klädstorlekar eller långa ord och de stora lämpar sig bäst till större klädstorlekar eller kortare ord.
 
Finns färgerna vit, limegrön, röd och mörkblå.
Jag har begränsat med material så först till kvarn :)
 
Instruktioner medföljer givetvis.
 
Ovan är Milles plagg. Tröjan som det står HEJ på framsidan och HEJ DÅ på baksidan. Samt Mille-bodyn som jag gjorde lite extra kul med vända L och en stjärna som prick.

Stort paket

Milton var dö nyfiken på sitt stora paket som kom med posten!
Tack Micki för ny front och bra lösning på vårt problem! Nu kan lillherren återigen leka med sitt kök :)


Storstädning och grisar!!

Milton roar sig på dagis och tanken är att jag ska storstäda hela vårt hem! Daniel kommer nog upp vid 13 och det vore guld om jag var klar då! Då blir det veckohandling innan vi hämtar hem vår sötenöt. Idag kommer för övrigt Julua hit, det kommer nog Milton bli grymt glad över!!

På tal om grymt. Jag har helt glömt bort att berätta att jag och Milton stötte på två grisar häromdagen :P Just där och då kändes det inte direkt som att vi bor centralt i Göteborg ;) Två megagrisar som bökade runt i en trädgård. Jag fick en filmsnutt också som jag får lägga upp från datorn sen :)


Jag är den vassaste kniven i lådan!!

Jag känner mig som en liten misslyckad skit just nu :P Men det är bara tillfälligt haha!
Försöker logga in på banken. Om och om igen kommer det ett jädrans felmeddelande. Jag är osäker på om jag fått tag i Daniels dosa och provar med hans personnummer också. Men icke, fel fel fel!!

Hann nästan bli lite arg då jag inser att jag är den felande länken...

Men faktiskt, det borde gå att logga in med Daniels swedbankdosa på mitt SEB-konto... FAKTISKT!!! ;)

Sorglig gran

Detta är en redigt sorglig gran. Vi bryr oss inte längre om att det bara är pynt på övre halvan, att ljusen hänger upp och ner och att glittret håller på att glida av. Nä, nu måste denna sorgliga historia få gå i ide i sisådär 11 månader.
Även resten av alla tomtar. Nu är liksom julen helt slut och jag längtar till påsk och vår :)


Tänka om

Jag har ofta tänkt "det är jobbigt med ett barn, tänk att då ha tvillingar".
Men idag tänker jag om. Det ÄR lättare med två. I alla fall i denna åldern och sålänge vi håller oss inomhus.

De skiter fullständigt i mig och leker för fullt med varandra! Jag har till och med fått några viktiga samtal gjorda samt suttit och räknat på januaris inkomster/utgifter (ja jag är ett sifferfreak och vill gärna ha koll).

Nu har jag en fin budget framför mig som från början såg dyster ut men som med lite samtal och uträkningar vände och blev åt det positiva hållet :) Skönt! Man sover liksom bättre när ekonomin är bra.

Nu hoppar killarna från soffan ner i sackon. De har kastat ner alla kuddar från soffan också så nu landar de mjukt!! :)
Suddiga bilder men det är inte så lätt att få skarpa bilder på dessa vildingar ;)


Frukostsällskap

Det blev en bra natt också! Milton vaknade precis när jag la mig så jag tog in honom till mig. Plötsligt var han jättemörkrädd, grät varje gång jag försökte släcka lampan. Han fick till slut ligga nära mig och då andades han ut. Ett kort uppvak vid halv fem och sen vaknade vi för dagen 7.15.

Daniel kom hem från jobb/träning vid 8 och strax efter kom Michaela och lämnade Vilgot här. Det är ju så roligt som att Vilgot ska börja på Miltons dagis nästa vecka och denna veckan fick de inte ihop sina schema så vi hade Vilgot här i tisdags och ska ha idag :)
Men han verkar stormtrivas här så det är bara kul!

Och killarna har riktigt kul ihop och skrattar och leker :)
Nu har de nyss ätit klart sin frukost!


Husmor

Idag var jag en äkta svensk husmor. Till middag gjorde jag kålpudding ;)
Sen att det nog var ett rätt simpelt och trist recept jag hittade får vi ändra på. Nästa gång vågar jag nog mig på Morbergs recept. Men det blev gott helt klart idag :) Lite lingonsylt till så slank det ner både en och två portioner!

Jag har, som någon säkert uppmärksammat på mina matfoton, undvikit kolhydrater nu i typ 10 dagar. Jag äter GI med andra ord. Försöker undvika så mycket som möjligt itan att det blir för begränsande, påfrestande och jobbigt. Jag är nöjd med mitt upplägg. Jag undviker bröd/pasta/potatis/ris samt annat med mycket kolhydrater/socker. Men jag är inte så hård som när jag åt LCHF.

Igår innan jag och Melinda skulle träna bodypump så åt jag pasta till min kyckling så att jag skulle orka :)

Men det har gett resultat trots att jag inte är stenhård och sen den 30/12 har jag gått ner 2,1 kg. Trots att nyår kom emellan :) Jag satte ett högt mål och vill till nästa torsdag ha gått ner sammanlagt 3,2 kg. Så 1,2 kg kvar och jag ska kämpa för att klara det. Men det är inte helt lätt, jag är trött, dels för att jag helt enkelt inte äter kolhydrater men också pga Miltons sömn och annat som stressar.

Men skam den som ger sig :) Vill gärna nå mitt mål för nästa torsdag åker jag och Mille till Skåne och visst skulle det vara gott att ha nått sitt första delmål?! :D

Det har varit en bra kväll. God middag, trevligt sällskap av Milton och jag har både fått fixa i ordning hemma och slappat i soffan. Milton har bara vaknat en gång och nu ska jag lägga mig :) Godnatt!!


GARGHHH!!!

Jag skrev nyss ett argt inlägg om hur irriterad jag är idag. Vad händer då? Jag kommer åt nån knappjävel så att allt raderas... AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!

En såndär dag

Det är en såndär regnig dag idag! Milton hatar regnskyddet och fick en mindre panikattack när jag satte på det. Nu blir det dagis :)


Äventyr

Medan Daniel är hemma med två vildingar (Milton och Vilgot) så är jag ute på äventyr helt ensam. Men vad gör msn när man är framme på utvald mötesplats en hel halvtimme i förväg? Förutom fryser fingrarna av sig för att man pillar med mobilen :P


Hej!

Trixar lite med bokstäver här hemma! En tröja blev klar till Milton precis! När han kommer mot en så möts man av ett HEJ och när han går iväg så ser man HEJ DÅ :) Lite annorlunda, men han kommer inte kunna ha tröjan förräns i sommar pga storleken.


Bilder på nyklippt prins

Ja såhär blev resultatet nr trollet blev en prins.
Jag tyckte att hans rufs var urgulligt men han är supersöt i den nya frillan också :) och ser äldre ut!
Före- och efterbilder. På den med fyra foto är förebilderna till vänster och tvärtom på den med två foto :)


Jäkla unge :P

Hela helgen, alltså tre kvällar/nätter, har jag haft Milton själv och han har varit så vansinnigt klängig och ledsen och har velat sova på mig. Det har tagit ordentligt på krafterna och jag har idag känt mig fruktansvärt trött.
Daniel, som äntligen skulle vara hemma en kväll, lovade såklart att ta Milton när det behövdes. Inte OM utan NÄR alltså.

Milton somnade ca 20.30 och nu är klockan 01. En enda gång har Milton gnytt till, i sömnen. EN GÅNG?! Jädra skitunge. Här har jag kämpat ensam, tippat på tå och knappt vågat röra mig, och när vi sen är två som kan hjälpas åt så sover han, som en stock. Som ett lamm. Som en björn i ide!!!

Misstro mig inte, det är jätteskönt att han får sova, men wtf?!

Saknar han Daniel och undrar var han är tro? Ska jag kanske prata mer om Daniel när han är borta? Ska Milton få ringa och säga godnatt?

Men men, jag hoppas vi hittar en lösning för jag har inte lust att ha det så jobbigt varannan månad framöver.
Nu ska jag börja skriva handlelista sen sova! Åååh vad jag ska sova gott!! Utan att bli störd!! Visst?! :D
Godnatt!


Pannbiff och broccoligratäng

Kvällens middag, pannbiff alá Moberg och broccoligratäng. Jag har, sen jag åt LCHF i flera månader hösten 2011, haft ganska svårt för ägg alltså. Så broccoligratängen var absolut god, men jag känner att det växer i munnen.

Pannbiffarna kunde jag däremot ha ätit typ 5 stycken av. Åh vad goda. Vi gjorde lite fritt efter Mobergs recept. I köttfärssmeten hade vi i ströbröd, soja, dijonsenap, ägg och grädde. Skitgoda blev dem. Saftiga och goda :)
Milton kan intyga, han åt 2 stycken. Gratängen åkte dock ut lika fort som den kom in :P


Ett klipp!

Trollet blev precis en prins. Åh vad vi velade men till slut åkte sax och kam fram. Nu sitter han i badet så jag vet fortfarande inte riktigt hur resultatet blev. Får se när håret torkat :) Han är tacksamt medgörlig när vi klipper honom. Trots att det är väldigt längesen han blev klippt! Typ i somras.

Nu blir det snart nattning. Jag får ta den för Daniel är rädd att han ska somna :P Vi tänkte se lite på tv sen nämligen! Sveriges Mästerkock börjar ju idag :)

Vår badanka!


Trollet

Vårt troll är på dagis idag, första dagen efter lång ledighet. Det gick jättebra att lämna :)

Jag stack hem direkt för att få lite viktiga saker gjorda. Men jag slappnar inte av alls. Lyssnar efter Milton hela tiden, trippar på tå för att inte väcka honom. Jag måste lära mig att slappna av när han inte är här, annars kommer jag aldrig känna mig avslappnad och lugn.
Daniel har en kväll hemma idag, kanske en chans för mig att ta ett varmt bad :)

Detta är varför jag kallar honom trollet för tillfället ;) Han har så långt hår. En del av mig vill klippa honom ikväll, men en del av mig tycker att han är bedårande söt just sådär :) Så jag är kluven, det går ju inte att fråga honom vad han vill heller!


Närmandefasen

Milton har varit helt förändrad senaste tiden. Vet inte riktigt när det började men det har varit som värst senaste veckan. Han har inte sovit bra, varit orolig och han bryter ihop hela tiden. På natten vill han antingen ligga på min arm eller mage. Mysigt en eller två gånger men igår var det så sjukt jobbigt.
Jag försökte se ett tv-program på 30 min efter att jag nattat honom. Men när jag fick pausa för fjärde gången för att han vaknade så gav jag upp. Vi somnade till slut halv ett inatt. Det är inte hållbart, imorgon börjar han ju dagis igen!
Så jag sökte runt lite och på flera ställen blev jag länkad till närmandefasen. Så jag började lite mer djupgående läsa om den fasen och - katjing - där har vi det!!
Plutten är rädd att jag inte älskar honom och vill ha min bekräftelse hela tiden! Hoppas han fattar snart att jag älskar honom alltid, inte bara när han ligger ovanpå mig ;)


Godmorgon!

Nu startar dagen för oss! Har inga planer ännu så vi får se vad som händer! :) Först blir det i alla fall frukost!


Första treordsmeningen

Det ploppade ut en treordsmening ur Milton ikväll. Tror att det var första gången.
Han fick in en lökbit i munnen som han snabbt spottade ut med rynkig näsa, kastade iväg den och sa "nej jag ha" alltså att han inte ville ha den :) tvåordsmeningar blir det också fler och fler. De vanligaste är "jag ha" eller "nej kasta". Den sista med ett uttal på kasta som jag ej får ner i fonetisk skrift, får filma honom så ni får höra ;)

Nya ord som ploppat upp det senaste är bada, bappe (napp), tröja, blöja, mat, morot, majs, bajs, mössa, bil och Mille :) Alla ord har verkligen inte perfekt uttal, men vi förstår i alla fall :)


Våra middagar!

Jag och Milton äter middag själv de kvällar Daniel jobbar kväll/natt. Inga avancerade rätter då Milton inte tycker det är hejdundrandes kul när jag lagar mat! Därför är det bra med enkel mat eller matlådor vi gjort tidigare! :)

Översta bilden var gårdagens middag. Jag åt en grym fläskfilégryta med svamp, dijonsenap och dragon. Milton fick kyckling, ärtor, bulgur och currysås! Vi har fryst in en burk med currysås, sen knackat ut hela klumpen och då är det superlätt att ta av en lagom bit och tina :) en burk med diameter 10 cm och 2 cm djup är i alla fall 7 portioner sås till Mille :)

Nedre bilden är kvällens middag. Jag åt Chili con kyckling ;) Ni måste ha receptet. Milton fick pyttipanna med köttbullar kryddad med curry. Allt med curry åker ner i hans mage ;) Två kvällar i rad har jag fått i honom middag, woho!!


Buddy

Milton har fått en övervakare ;)


Pimpad body

Experiment på gång! Håll utkik, snart kommer jag ha påstrykbara bokstäver för beställning! Jättekul när man vill göra tex en tröja eller body personlig! :)

Milton blev såhär stolt och glad för sin personliga body :D


Vår julfton 2012

Bättre sent än aldrig va? Här kommer lite bilder från vår julafton!
 
Vi firade ju som sagt uppe hos brorsan och hans Pernilla. Första julen i deras nybyggda hus :) Julgran, mycket mat och julklappar i mängder :) Härlig jul!
 
 
Milton fick träffa tomten och öppna sina julklappar efter Kalle. Lite för att han skulle ha något att göra men också för att vi ville ha en lugn utdelning efter att han somnat sen :) Killen var ju tyvärr sjuk över julen så han somnade inte alltför sent. Här öppnade han paketen med plastgrönsaker som satt ihop i halvor med kardborre som man skulle dela med kniv :)
 
Han klarade det galant på första försöket! Är det en Zlatan eller en kock? Många skills ;)
 
 Vårt kak- och godisfat var fullproppat. Det var min uppgift detta år så jag har rullat och knådat :) Bakgrundsmusiken är när jag sjöng i kör :)
 
Vår alldeles egna lilla chippendale. Ska han bli världens bästa fotbollsspelare så lär det finnas magrutor att visa upp om några år. Änsålänge nöjer vi oss med babyhull ;) Men hårdträning om 2 år :P
 
Efter att Milton somnat spenderade vi några timmar åt julklappsutdelning. En massa fint fick vi!
Sen spelade vi spel innan vi till slut var så trötta att vi ville hem och sova :)

Höna av en fjäder

Stor nyhet överst på Aftonbladet. Förra landslagsmålvakten död!

Ojdå tänkte jag och klickade mig in för att se vem det var. Snacka om att göra en höna av en fjäder när man inser att det är Uruguays förra målvakt. Och så himla ung var han ju inte heller som man kunde tro. Nä, nu var det nog faktiskt lite nyhetstorka va?


Kvällsnöje

Efter diverse klet i håret med kiwi, ris och currysås blev herr Liten kastad i badet. Inte honom emot :)


Pyjamasparty x2

Det blev pyjamasparty hemma hos mig inatt! De orkade inte åka hem!
Idag fick jag sovmorgon (tack Milton!) och vi tog långfrukost.
Efter lekplatslek och lunch hos dem så bestämde vi att jag och Milton skulle sova hos dem inatt då både jag och Michaela annars skulle sitta själv. Nu sover killarna och vi ska nig bara slappa i varsen fåtölj :)


GOTT NYTT ÅR!!


RSS 2.0