Regnbågsväder

Det öser ner regn men solen skiner för fullt! :) Fast grillkänslan försvann änna!


Vatten vatten vatten

Vår lille vattenälskare stormtrivs!
Först bad med mormor i havet i stora vågor och sen hjälpa morfar att tömma dammen!
Han skrattade varje gång en våg slog mot hans kropp :)
Nu tänder vi snart grillen!


Vågskoj

Min fantastiske lille reskompis klarade resan galant idag!
9.50 lämnade vi Brandskär och tog oss in till Lysekil. Där blev det en timmes väntan på bussen som gick 11.45. Han somnade en stund efter avgång och vaknade först när bussen anlände Göteborg. Ytterligare en timmes väntan då vi passade på att köpa biljett och mat och framkalla några kort. 14.40 avgick tåget och 16.45 kom vi till Ängelholm och möttes av min mamma.

Vi åkte till Råbocka och badade i havet. Ganska höga vågor idag och Milton skrattade och skrattade. Han skulle hoppa över vågorna men vågen kom och två sekunder senare hoppade han ;) när det började duggregna var det färdigbadat och tur var det. Vi hann knappt köra i 5 minuter innan världens blixt med direkt efterföljande knall kom. Och ösregn!

Milton sover sen länge och jag känner att mina ögonlock sakta går ner. Dags att stänga ridån. Godnatt!!


På resande fot

Efter en underbar sista kväll på Brandskär igår är nu jag Och Mille på väg till Skåne. Sitter på bussen mellan Lysekil och Göteborg. Väl i stora staden blir det en timmes paus för några ärende och köp av mat. Sen väntar två timmars tågresa.
Daniel seglar utomskärs och njuter nog av att luta och gunga runt i sin ensamhet :) han kommer till Skåne på torsdag!
Milton sover och har gjort ett tag. För hans (och min!) skull hoppas jag att han sover ett tag till. Då blir nog tågresan mycket roligare :)


Invigning av seglarställ!

Idag fick vi för första gången under denna semestern ta på seglarställen! 20 dagar in på semestern alltså. Som vi har längtat ;)
Jag köpte ju ny seglarjacka i våras men har faktiskt använt den på jobb regniga dagar. Mille däremot har inte fått använda sitt fina seglarställ än så det invigdes idag! Tur att det troligtvis passar nästa sommar med för det gav ju inte direkt valuta för pengarna i år ;)
Men vi tror att regnet uteblev just för att vi jagat bra kläder och regnskydd till vagnen. Lite komiskt är det att det var just de fyra dagar som Julia, som glömt regnbyxor, var här som det regnade :P Sånt är ödet!!

Julia hoppade av båten idag och timmen efter frågade Milton typ 4000 gånger var hon var.
Imorgon blir det sista natten för mig och Mille innan vi hoppar av, troligtvis i Lysekil, och drar oss ner till Skåne. Daniel seglar hem båten själv och kommer till Skåne på onsdag eller torsdag!
Vi gör såhär för att Milton blivit rädd för vågor och gungandet. Efter vår "fantastiske" tur in från Väderöarna i 15 sekundmeter, då Milton upprepade "vill inte gunga mer" så har han varit rädd. Han fick till och med panik i gungan på lekplatsen ju :( Så vi väljer att avsluta på topp så att båten är en positiv sak för honom! Plus att vi längtar till Skåne :)

Nu ligger vi i Kungshamn och har ätit på kinarestaurang. Killarna sover gott och jag lär. Somna direkt jag lägger huvudet på kudden!! Godnatt*


Dum växtvärk

Nu får vi hoppas att denna jobbiga växtvärk snart släpper från Miltons ben. Många nätter nu i båten har han haft ont så han vaknar och skriker. Nu var det dags igen och eftersom han och Julia delar på förpiken och vi sover i salongen så fick vi bädda till honom ute hos oss. Han har redan fått ipren, vi har ju lärt oss nu. Nu ligger han gott nerbäddad på golvet mellan oss, dock vaken, men vi hoppas att natten blir bra. Han har även blivit mörkrädd, så fort lamporna släcks blir han jätteledsen. Nattlampa får det bli!
Godnatt!!


På jolletur

Tidigare idag när jag satt med paddan och letade lite så stack Daniel ut med barna i jollen! Jag tror att alla tre njuter lika mycket!! :D


Solnedgång på Huö

Just nu!! Vackert!!


Bild 2 igen

Ser nu att första bilden inte kom in. Men från appen kan jag inte gå in i ett inlägg och ändra så här kommer den första bilden på Daniel och Julia!


Tre år senare bild 2

 

Tre år senare bild 1

Vi letade upp samma plats idag som för tre år sen. 2010 tog vi de vänstra fotona! rätt häftigt och så tydligt att se vad som hänt sen sist när man gör så :)

La Familia på Milia

Idag har varit en fin dag till skillnad mot gårdagen. Det kom kopiösa mängder regn och åskade i flera timmar!
Idag har solen skinit och förutom ett 5-minuters regn har det varit kanonväder. Vi har åkt gummibåt både en morgonrunda och en lång kvällsrunda :) Fin solnedgång och hög fart! Milton fick lära sig att gasa också ;)

Sen har det blivit lek och krabbletande på stranden och god kyckling på grillen! En dag att minnas :)
Nu sussar Mille gott och om nån timme gör vi detsamma!

Familjen på vår gummibåt Milia! Med vår nya 9,9 hästars motor planar vi gött fram trots fyra personer i båten! :)


Dunder och brak

Vi sitter och tittar på ett himmelskt blixtspel! Det ligger åskoväder på båda sidor om oss så det dundrar till ordentligt ibland! Nu kom en blixt som nästan bländade oss!

Daniels syrra filmade och printscreenade denna coola bild!


Regn

Semesterns första regniga dag kom efter 15 dagar! Det måtte ju ändå vara godkänt resultat :P Vi sitter nere i båten och pysslar med diverse grejor.
Milton spelar på paddan med Julia som kom idag, Daniel skruvar lite och jag ligger och planerar och skriver.
Klockan är 17 och jag hör att det fortfarande regnar lite men solen skiner. Hoppas vi kan gå upp och grilla sen!


Godnatt!

Nu är det dags för oss att knoppa. Månen lyser så starkt att det blir skuggor av oss på marken. Häftigt!! Godnatt!!


Gluppöbassängen

Imorse strax innan 8 gav lossade vi av från Hamburgsund. Vi gled fram i lugnt vatten och solsken med destination Gluppö.
Väl framme tog vi det lugnt, letade efter bästa platsen och jag tror att vi hittade Gluppöbassängens allra bästa plats :) En platå med strand och lätt att hoppa av och det är så fint :)
Vi tog gummibåten till en annan strand och Milton njöt. Vi solade och lekte och killarna fångade krabbor!

Bilder från den soliga morgonen


Familjen


Fotboll i Hamburgsund

Så har vi landat i Hamburgsund. Jag vaknade kl 6 imorse av att det var lite kalabalik därute, i viken på Väderöarna, där vi låg inatt. Daniel slog ur våra bergskilar och båtar lämnade kvickt. Det hade plötsligt blåst upp och vinden låg bakifrån vilket är det sämsta, båtarna går i land med fören.
Så runt 6.30 fick även vi lämna och sen väntade två jobbiga timmar. Det var ordentlig sjö och det hoppade och krängde och sköljde vatten på oss. Milton hade ett mantra "inte gunga mer" så det kändes inte alls kul. Vi stod mer eller mindre helt still emellanåt. När vi kom in till Hamburgsund kunde vi andas ut och ta en dusch.
Idag måste ha varit årets varmaste dag? Herregud vad det har ångat. Vi tog bussen till Grebbestad för att göra ärende och vi fick sen sätta oss i skuggan och äta kvällsmat. Jag som annars mer än gärna sitter i solen.

Efter bussresan tillbaka blev det bollspel till grabbens stora glädje! :D
Nu sover han gott och vi kryper nog snart ner bredvid. Imorgon lämnar vi tidigt för att gå till Gluppö!!


Sunday nap


Badat bakom båten

Modiga Milton har badat bakom båten. Daniel höll honom i ett rep i flytvästen och jag satt på gummibåten med fötterna i vattnet. Kallt, brr!! :P
Milton kom på leken att kasta nappen och sen simma efter den!
Oj vad kall han var när han kom upp!
Nu sover han gott i förpiken!


Glader


Gungebåt!

Killarna kom nyss förbi med gummibåten (Milton säger gungebåt). Kan ett barn ha en bättre sommar? :) Han njuter för fullt vår lilleman!
Vi har nyss ätit macklunch och om nån timme startar vi grillen. Idag blir det revben!


Jämförelse

Jag tog ett foto på Milton häromdagen och fick lite deja vu. Det kändes som om jag tagit samma bild innan.
Nu letade jag upp bilden jag tänkt på och även om de inte var identiska så är de väldigt lika.
Det går inte att ta miste på att det är han i alla fall :)


Solnedgång i Hunnebo

Semesterns vackraste solnedgång hittills :)


Onyttig dag

Idag har det varit en onyttig dag :P
Efter frukost blev det kulglass och till middag blev det pizza! Men jag kan trösta mig med att jag tränade en liten runda imorse!

Nu är det kväll här i Hunnebostrand där vi ligger för andra natten och jag kommer somna inom 5 min. Natten som var gav mig inte mycket sömn. Milton var vaken mellan 2-6 och ville inte alls sova. Kan tillägga att jag la mig 1.15 så enda gången jag sov var väl 6-9. Inatt vill jag sova mer!!

Imorgon går vi upp mot Hamburgsund och lägger oss i naturhamn i väntsn på stabilt väder för att gå ut till Väderöarna! Skulle gått idag men det blåste upp ordentligt. I förrgår gick vi från Svineviken via Lysekil och Bohus Malmön till Hasselösund och det var jobbig sjö. Jag mådde inte riktigt bra och Milton upprepade "Vill inte åka båt mer!" :( Så idag tog vi det säkra före det osäkra och stannade vid bryggan.

Avslutar med dagens retliga. Jag gick med tre påsar pant till affären och intalade mig själv under hela handlingen att inte glömma lämna fram pantkvittot. Hittade kvittot i min ficka för en stund sen :P Så nu måste jag gå upp till affären och antingen handla för eller lösa in de 62 kronorna :)

Vi på pizzerian!


Felsägning

Jag gjorde en liten tabbe häromveckan. Kom på det nu och måste dela med mig ;)

En daddy-to-be kom och köpte Miltons flytväst han hade första sommaren.
Vi köpte ju först den oranga med krage men den var ju tokstor och efter det fick vi köpa den andre.

Det roliga var när jag skulle berätta för den där pappan när han frågade om den flytvöst som var till salu var bra till en nyfödd och jag svarade:
- Ja den är perfekt, vi köpte först en annan med krage men den drunknade vår son i... eller nä... asså... Den var för stor alltså :P

Helt fel ordval att han drunknade i den när vi pratar flytväst :P
Kom på det nu när jag berättade här att jag beställt vinteroverall till Milton (ja, tidigt jag veeet ;) och vågade ta samma storlek som förra året då han fortfarande drunknar i sin gamla.

Milton i den för stora och sen den som satt perfekt :)


Kullerbytta

Idag har jag, Daniel och Marie varit och storhandlat. Nu är kyl och skafferi påfyllt igen! Vi ligger kvar i Svineviken för idag har det blåst hårt! Vi blir kvar inatt men imorgon måste vi ta oss vidare! En bit i alla fall. Trots trevligt sällskap här så är det dags att se lite andra hamnar :) Vi vill till Smögen och Koster. Får se var vi hamnar :)

Milton fick stanna kvar och leka med alla barnen (plus en vuxen såklart) när vi åkte iväg. Han bryr sig inte alls om ifall vi lämnar så inskolningen i höst kommer nog gå galant :)

När vi kom tillbaka visade han oss lite studsmattekonster! Han är grym på att hoppa studsmatta. Igår gjorde han en volt mer eller mindre. En kullerbytta i luften. Ser sjukt ut när en så liten människa gör det :P
Daniel fick ett foto på honom mitt i kullerbyttan! :)


Mina kärlekar!!

Ytterligare en kväll är snart till ända. Tänk vilket liv Milton lever just nu. Minst en förälder hos sig hela tiden och en massa andra härliga barn och vuxna! Han showar och lär sig grejor och hänger med på allt! Han lär sig nya grejor och ord varje dag!

Snart ska vi gå ner till båten igen och imorgon ska vi nog försöka ta oss till Lysekil! Veckan som kommer ska helt klart innehålla mer träning än denna veckan. Jag som trodde att jag skulle ha tid till massor av träning. Men icke. Det får vi ändra på!!

Mina fina killar!!!


Blåsväder

Det äro blåsigt! Vi ligger i Svineviken, ett stenkast från Hjältön. Det är vid brygga och det känns bra när det blåser!
Vi har följe med Daniels syster med familj och tyvärr har de fått problem med motorn. Trist såhär på semestern. Därför har vi hamnat här. Båten behöver lagas men i semestertider är det ju inte så lätt att hitta en marina som har öppet. Häromdagen fick vi bogsera in dem till Källvik sedan deras motor tvärdött och ruffen fylldes med rök. Som tur var ingen fara för dem så de kunde vara kvar på båten.

Tur i oturen har de vänner här där vi ligger nu så igår hade vi trevlig grillkväll där och jag gjorde prinsesstårta då en fyllde år! Idag blir det tacokväll! Imorgon vill vi gå vidare upp men kommer nog bara till Lysekil. Det ska blåsa ännu värre imorgon, 15 m/s. Vi behöver handla och tvätta och så ändå!

Men idag är det alltså en typisk iPad-dag ;) dessutom sov Milton till 10.30 (!) och har sovit ett bra tag på dagen. Så denna dagen gick obemärkt förbi haha :P ingen dag vi kommer minnas i höst när vi drömmer oss tillbaka.


Love is in the air!

Vi har det hur bra som helst! :D
Men det finns varken mottagning eller tid till mobil/padda/dator!

Milton hälsar att det bästa är att bada och åka gummibåt! Sen undrar han varför ingen introducerar honom för chillinötter och ölkorv innan ;)


Underbara Hjältön

Vi befinner oss på Vädtkustens finaste ställe tror jag. Vi var här för 3 år sen och man kan bara älska det!
Båten ligger inne vid stranden, vi tar gummibåten sista biten in, men det är också möjligt att gå ner och upp på vår stävstege längst fram. Vi badar och grillar och nyss gick vi en skogspromenad och plockade blåbär.
Solen gassar, 19 grader i vattnet och vinden nästan obefintlig! Här är gungor i träden (i pannhöjd på Milton fick han erfara två gånger igår :P)
Låter som ett paradis va?! :D

Nu sover Daniel och Milton och jag tänkte förbereda kvällens middag. Har varit ute i solen hela dagen hittills och får pausa lite :)

Bilderna är från igår, idag har vi bara fotat med kameran.


I Lysekil

Nu ligger vi i Lysekil då vinden ska vända från sydlig till nordlig inatt. Inte så roligt att ligga i naturhamn när vinden vänder mitt i natten.
Jag och Milton gick en promenad innan till parken och affären. Sen somnade han innan middan så vi fick äta i lugn och ro ;)
Kanske får vi stanna kvar här imorgonnatt också pga mycket vind.

Det går helt klart över förväntan med Milton. Han är själv noga med att hålla i sig och är försiktig. Han har grym balans och kan gå på klippor utan problem. Hoppas det fortsätter gå så här bra :)

Nu blir det nog kvällsmys med nått spel nere i båten. Kall kväll!

Bilder från dagen avfotade från kamerasisplayen så kvaliten får ni ha överseende med :)


Claramell på tur

Vi har det bra! Förutom en liten olycka då trappen lossna från sitt fäste och jag slog mig en del så har vi haft en finfin varm morgon och nu är vi på väg norrut!

Daniels syster tog detta foto på oss för en stund sen när Milton låg och sov i förpiken!


Äntligen!!

(Försökte lägga in detta igår måndag ca kl 16)

Skepp o'hoj!!
Äntligen på väg! Gött väder, go dricka, bästa sällskapet och 3 veckors skvalpande framför oss!! En bättre måndag får man leta länge efter!


Äpplen

Detta fina äpple hade vi hemma! I verkligheten var det läckert! Svårt att få på bild, men det var helt randigt. Efter jag fotat satte Milton sina små tänder i det ;)


Kvällsavslutning

Nu har jag med gott samvete satt mig med fötterna i ett fotbad. Jag har jobbat på hårt ikväll och tack vare underbara grannar (som lekte med Milton i två timmar) så tror jag att vi har en liten chans att komma iväg i hyffsad tid imorgon. Att lämna hamn kl 14 känns mycket avlägset men man måste våga hoppas ;)
Trots att klockan nu närmar sig midnatt och jag inte kommer somna förrän om minst 45 min så måste jag nog ändå ställa klockan tidigt. Upp och diska och packa necessärer och duscha.
Sen har vi både ett och två och... fem ärende faktiskt att uträtta innan vi styr mot Björlanda.

Men nu ska jag inte tänka på all stress utan nu ska jag, eller snarare mina fötter, njuta av lite skumbad och filning och nån go kräm. Godnatt!!!


Bildbomb

Det är så mycket roligare att bli fotad när man ser sig själv på skärmen under tiden ;) Fotopremiär med paddan.


Hjärteplättar!

Mitt i semesterfixet hittade jag en havredryck som var nästan full och på väg att gå ut i datum. Då tog vi en paus och gjorde plättar och pannkakor :)
Milton hjälper till med att ta fram grejor, häller i mjölk och mjöl och har en hjälpande hand på elvispen! (Vi behöver för övrigt en ny elvisp, detta var nog sista svängen för den!!)

Övre bilden är under stekning och nedre bilden är slutresultatet. 8 pankisar och 25 plättar. Det är väl ungefär 5 luncher till lilleman :)


Bra köp ;)

När sonen vaknar tidigare än mamman önskar kommer paddan in i bilden! ;)

Jag ska inte säga att det var ett impulsköp, den där iPaden, men det gick ganska snabbt från att vi bestämt oss att köpa en till vi hade en i handen. Har haft det i åtanke innan men avvaktat. Men när vi var på Brännö förra helgen så såg vi att en sådan kommer vi ha bra användning av.

Sen var ju frågan vilken man skulle ha. Finns ju både olika märken och olika modeller. Ipad var givet då vi har Apple-TV. 3G ville vi ha för att kunna använda sjökort i den. Så vi hamnade till slut på en iPad 4 med retinaskärm. Om man nu ska lägga flera tusen på en pryl så kan man lika gärna lägga till lite och få det nyaste. Typ som att man inte längre köper en iPhone 3.

Vi är i alla fall hittills jättenöjda med köpet och Milton har redan sett ut sina favoritappar. Det värsta var i förrgår när jag inte klarade någonting och han bara lirkade fram sina två fingrar och visade :O när han är 3 bast kommer vi säkert gå och be honom om hjälp med teknikprylar. Han lär ju sig sig allt i raketfart och manövrerar sig redan lätt mellan apparna.

Men nu får väl den här mamman asa sig ur sängen och få lite gjort här. Igår diskade jag allt som diskas kan, rätt mycket är packat och alla sängkläder bytta! Idag blir det att packa färdigt, tvätta undan så vi har plats i tvättkorgen när vi kommer hem, allmänt storstäda och rensa kyl/frys. Daniel sticker ut till båten när han vaknar och ska snickra, fylla vatten och diesel samt lägga ut allt vi storhandlade igår (kylvaror tar vi på måndag) och annan packning.

TANKEN är att lämna Björlanda kl 14 imorgon. Just nu ser det inte ljust ut, men om jag hade orkat palla mig ur sängen kicka igång dagen så hade läget sett bättre ut :P

Jag lämnar Milton här :)


Pang

Oj vilken sommardag! Solkräm på och Milton klagade på att hans stol på balkongen var varm :) Nu kan väl sommaren hålla i sig så att vi kan bada lite på semestern!
Jag och Mille åkte till stan och shoppade solglasögon idag! Glömde fota idag men det blir nog många chanser på det :)

Däremot har han haft en liten otursdag stackarn. Det här med asfalt och bara ben :/ Han ramlade och skrapade i sitt knä på väg till bussen. Men sen på bussen hände det värsta. Alltid när vi går på så ställer jag vagnen, tar upp Milton och sätter oss på ett säte. Han gillar att titta ut.
Men idag när jag ställt vagnen skulle en tjej förbi bakom mig så Mille tyckte nog att jag dröjde med att ta upp honom så han ställde sig upp i vagnen. Innan jag fick tag på honom rivstartade bussen och Mille föll handlöst baklänges och det tjongade rejält när han slog i både huvud och rygg i en kant :( fyfan vad han skrek. Och de sekundrarna det tog för mig att backa ut vagnen och komma in till honom, usch :( han verkar dock ha klarat sig med skrapsår och blåmärke men det sved ett bra tag på honom :(

Inte blev det väl bättre när Daniel missbedömde avståndet när han tagit ut lillkillen från bilen och hade honom i famnen. Han stängde dörren rakt på hans rumpa. Sen har det även sparkats i tår och smalben här hemma under kvällen.
Vi hoppas på en bättre dag imorgon helt enkelt :)

Klockan är nu 23.50 och jag ska för förata gången idag sätta mig ner och bara slappa. Vi är på god väg att komma iväg på semester men det blir hårdjobb hela dagen imorgon också.
Och just i detta nu kom jag på att jag måste hänga upp tvätten i tvättmaskinen! SUCK!!
@)(:/-kr@kr(:-&@"?!,/@

Plutten


Krupp i juli

Milton kom in till oss först vid 6 imorse. Direkt märkte vi att hans andning var kaputt. Jädrar vad han kämpade med andetagen :( Det var väldigt längesen han hade indragningar sist.
Han hostade inte värst mycket men när han gjorde så skällde det ju ordentligt = krupp.
Sval luft och 5 doser airomir hjälpte lite. Han kunde inte dricka mer än 1-2 klunkar välling innan han fick ta ut flaskan och flåsa som om han sprungit ett 100-meters lopp :(

Jobb och annat kommer alltid i sndra hand när sånt här händer men idag kändes det extrajobbigt då jag dels öppnar och dels är ensam ordinarie personal. Men nu är jag, bara lite försenad, på väg till jobb.
Får se hur Milton mår där hemma. Det var den sämsta dagen att kruppa på då Daniel varit vaken hela natten och ska jobba hela helgen! :/

Sist Milton hade ett ordentligt kruppanfall var på midsommardagen förra året. Det var det värsta någonsin men då fick han det titt som tätt så vi var mer vana. Men vi sa då att hade det anfallet varit första gången hade vi trott att han var på väg att dö. Efter det tror jag han fått nått litet i höstas men osäker. Och så idag då. Trodde att vi var av med den skiten.
Lite räds jag att det ska hända under seglingen. Däremot vet jag (tyvärr får man väl säga) att det funkar bra med vård även på havet. Fick ju erfara detta när vi var ute och seglade med vänner förra året och deras son fick sitt första kruppanfall och mer eller mindre svimmade av. Det var läskigt men snabbt kom en ambulansbåt och helikopter var på väg men behövdes ej.

Men helst vill vi ju slippa sånt där!!

__________________
Fick aldrig iväg inlägget innan. Nu är det några timmar senare. Daniel var på Barnmedicin med Milton och då lät lungorna bra igen :) han fick gå till dagis som vanligt! Han ska bara vara där 9-15 idag.

Hoppas han håller sig frisk under semestern nu :)


En ära

Så fick vi äntligen träffa lille Ivar igår! Såå liten! Vi fick ju aldrig uppleva en pyttebebis (Mille vägde 5300 g och var rätt stark och stabil) så det är skräckblandad förtjusning att hålla i en liten ömtålig 3-kilos.

Vi fick god mat och efterrätt och det var kul att ses igen! Hela våren har vi ju setts nästan varje dag men efter Ivar fötts satte en förkylning hos mig och Milton tyvärr stopp. Vill ju inte smitta en nyfödd. Ännu värre är det att vi nu inte kommer ses förrän i augusti :(
Vi pratade igår att om några år kanske Vilgot hänger med oss ut och seglar en vecka på sommaren! :) Tänk att de ska bli så stora!

Att Milton blivit stor såg man ju tydligast någonsin igår. Efter att ha haft Ivar i famnen till att lyfta upp 15-kilos killen! Heaven vad tung han är :P
Fast vi gläds varje dag åt att äntligen hittat rätt kost till honom så han började gå upp i vikt! Det är en så mycket nöjdare och gladare kille vi har nu! Det glädjer mig enormt! För allas skull :P Men mest för hans såklart ;)

Back to Ivar! Vi fick den stora äran att vara hans Gudföräldrar och det är stort! Det vill vi ju mer än gärna! Hans känns ju lite som vår redan precis som Vilgot gör :) De är en del av oss och så får det gärna förbli!

Idag blir nog en bra dag :)


"Har inte tid!"

Det finns ju många som säger att de inte har tid att laga mat. Jag har skrivit/sagt det förut och det tåls att upprepas. Du hinner! Det är lusten och viljan som tryter!

Jag var trött ikväll och ägnade en stor del av kvällen i soffan. Men i varje reklampaus jobbade jag på. I en paus vek jag all ren tvätt till exempel.

Men åter till maten. Under en paus (ca 6-7 min?) hann jag göra morgondagens lunchlåda. Och det var knappast att lägga mamma scans köttbullar och snabbmakaroner i en burk.

Jag stekte upp chorizoslantar, strimlad vitkål och skivade champinjoner. Sen i med krossad tomat, peppar och oregano och sist i med grädde. Voila!
En variant på den maträtt jag växt upp med och kallat "pastasås" men då med bacon och lök istället för chorizo och kål. Men man tager vad man haver och detta blev minst lika gott!

Så, har man bara något liggande i kylen eller lagt fram för tining tidigare på dagen kan man slänga ihop en rätt på under 10 min. Den tiden har alla :)


Snutte

Dags för mig att sussa lika sött som denna finingen!


RSS 2.0