Mmmmm....

Triumf glass dumlestrut är ju sååå god!!
Den smakar precis som fru Flinta glassen.
Är det bara jag som kommer ihåg den?


På båten till Brännö

Nu är vi på väg till Peter och Melinda och Ludvig på Brännö. Regnet vräker ner så planerna på bad och utomhuslek har ändrats till filtmys och innelek :)


Milton och Daniel på TV

Idag åkte Daniel till en flytkurs med Milton. Det var en kurs för att lära sig förhindra drunkning. Milton tyckte nog mest att det var skoj att få bada :)
 
Det allra roligaste var att både GP och tv4 var där och fotade och filmade och mina killar blev intervjuade.
 
I klippet nedan syns de först när de sitter vid den röda rutschbanan, sen är det Mille som får en kanna vatten över huvudet och i slutet, ja det får ni se själv ;)
 
Missa inte att titta!! 
 
http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/flytkurs-f%C3%B6r-att-minska-antalet-drunkningsolyckor-2387792

Sommaren är räddad!

Nöjd nöjd nöjd!! ;) han vårdar dem ömt!!


Badtokig

Milton badade nyss i säkert trekvart :P Han ser ut som ett russin!
Jag passade på att fixa i ordning i badrummet. Inte varje dag man annars spenderar 45 min där inne utan att ha något att göra.

Min förkylning har flyttat sig från halsen till näsan vilket känns bättre då jag kan ta nässpray mot det.
Fast det känns att det ligger nått skit i kroppen för pulsen slår hårt hårt. Jobbar för fullt!
Jag gjorde ett bra val att stanna hemma idag med Milton för 10 timmar på dagis hade nog varit för mycket idag. Han var täpp och stånkig i andningen när vi vaknade och nu är han lite lite påverkad trots att han bara sitter i soffan!
Behöver han vara hemma imorgon så får Daniel vabba.

Jag packade in våra blöjor i kylrummet innan. Det ser ut som i butiken hos oss ;) vi köper när det är bra pris och igår köpte vi 6 pkt för 398:- när de egentligen skulle kostat 654:-. Det är bra pris :)

Nu ska jag kramas med min påg!


Sommarförkylning!

Förkylning i juni månad? Inte direkt vad jag väntat mig. Men jag är inte förvånad att jag åkte på det då det går nått skit, inte bara bland barn och vuxna på mitt jobb, utan i stan verkar det som!

Jag jobbade halvdag idag och sen hämtade Daniel mig. Vi handlade snabbt och åkte sen hem och åt hämtpizza och glass. Jag tog ett rejält avbrott från min LCHF-kost idag kan man säga ;)

Var i valet och kvalet innan hur jag skulle göra imorgon då jag såklart ännu inte är frisk, men inte vill tynga jobb med min frånvaro. Då ropade Milton innifrån sitt rum att han (också) har ont i halsen. Han har även varit trött idag så stackarn åker väl på en ny omgång sjuka. Hoppas det går över snabbt. Jag och han får väl ta en vilodag imorgon som det ser ut nu! Ska känna efter imorgonbitti!

Pizzan var i alla fall god och satt som en smäck. Back to normal imorgon med smör och grädde och kyckling :)
Det går superbra med LCHF för mig. Förutom att jag nått min målvikt så känner jag mig lätt i magen. Har i många år känt en tung känsla i magen och lätt känt mig spänd. Provat laktosfritt utan framgång men LCHF funkar så det är väl kolhydrater, gluten eller fibrer som min mage gärna är utan! Skönt när man hittar rätt och kan må så bra som man kan :)

Nu ska jag sova. Godnatt!

Fina killen igår i kvällssolen!


Nice.

Lönen har kommit! Halleluja!
Nu blir det shoppa av det ;)


2 veckor kvar

Nu börjar nedräkningen på riktigt till semestern! Om exakt 2 veckor lämnar vi hemmahamn och sen blir vi borta i 3 veckor!
(Sitt nu inte och planera inbrott och sånt om du är av den kategori människor som kikar in här. Så dumma är vi inte att vi inte lånar ut lägenheten när vi är borta. Tji fick ni!!)

Storstädning av hemmet pågår samtidigt som det ska packas ut till båten och bockas av på att-göra-listan. Vi ligger bra till helt klart :)

Vad som måste komma, men som vi inte kan styra över, är ett högtryck! 17 grader och moln ett år till står jag inte ut med. Då säljer jag båter och hyr ett hus i Italien istället! :)


Välkommen till världen!

Grattis Michaela, Christoffer och Vilgot till fina lillebror Ivar som föddes inatt :D

Vi fick ett samtal igårkväll att Vilgot behövde komma hit. Han fick sova mellan mig och Milton i stora sängen!

Klockan 2 inatt fick jag ett samtal och det första jag hörde var en bebis som gnydde! Underbart att han äntligen är här!!!


Semesterkänsla!

Idag påbörjades packningen inför semestern. En stor väska med diverse pinaler flyttade ut till båten. Visserligen åker vi inte förrän om 2 veckor men detta året är jag inte mammaledig heller vilket jag varit de senaste två åren vid semestertid. Då har jag kunnat lulla runt hemma och småpacka men detta året får det vara under mer ordnade former! Om vi börjar redan nu så slipper vi paniken sen :)
 
När dynor kom på plats och grillbriketter stuvades ner så kändes som att nu är det nära! En liten del av mig har redan tagit semester. Hoppas den andra delen gör ett gott jobb både på jobb och hemmaplan ;)
 
Riktigt så här mysigt var det inte idag när vi var där men något sånär. Så fort dynorna kommer på plats så höjs myskänslan avsevärt!!
 
Jag både ser fram emot och fruktar årets segling. Alla sa att de värsta året skulle vara när Milton var 1 år gammal. Men det gick ju hur finfint som helst! Men NU då?! Ungen som inte kan sitta still, gärna hoppar överallt och kastar och sparkar hårt och långt? Pheeeew!! Jag bävar. Och längtar! Mest längtar faktiskt! :)
 
Miltons första sommarsegling. Då var han runt 2 månader
 
Förra året på Amundsholmen. Enda dagen vi kunde bada OCH njuta av värmen. Hoppas verkligen 2013 bjuder på mer värme!
 

Plaska i vattenpölar! (film)

 
I den extrema sommarhettan igår (27,5 grader) så tog jag på Milton gummistövlar och gick ut till vattenpölarna :)
Det var ingen dum idé tyckte han. Dagens höjdpunkt helt klart! Han sprang mellan pölarna och hoppade och sparkade vatten!
 
 
Däremot fick han även, den hårda vägen, veta hur det känns att springa och ramla på asfalt när man inte har skyddande kläder på sig. Gummistövlar är ju inte det smidigaste att springa i och dessutom inte när det lutar lite neråt. Så han föll och landade på knä och bröst. Han blev inte ledsen men inte värre än att vattenpölarna räddade situationen ;)
Här nedan ser man rodnaden på bröstet iallafall... När vi kom hem fick det bli plåster på knät!
 
 
Midsommarkvällen blev allt en fin kväll trots att vårt sällskap fick avboka pga sjukdom. Vi blev bortbjudna till andra vänner som hade lite fest och det var jättetrevligt!!
Givetvis ramlade Milton igen på stenplattor och skrapade upp samma knä som tidigare under dagen. Nytt plåster! :) Sen somnade han gott i vagnen och vaknade 8.30 imorse! Härligt att han också inser att sovmorgon är ganska gött!!

Nostalgi

Jag för över mina barndomsminnen på Milton :)
Idag fick han jordgubbsmackor till lunch. Det är så supergott så det finns inte! Han ville dessutom ha 2 (!!) stycken!

Extra goa blir de utomhus i sol och värme!


Glad midsommar!

Midsommar idag alltså. Jag är glad att Milton inte förstår så mycket av denna dag än för så mycket regn som ska falla snart lockar inte att gå ut i :P Upp mot 40 mm på 3 timmar, det är galet mycket. Plus åska och blixtrar! Nej tack, jag sitter gärna här hemma och myser under tak :P
 
Kanske kommer vänner hit ikväll och äter med oss, om inte så blir det bara vi och det är ju mysigt det med :)
 
Natten var ett helvete. Stackars stackars lillkille som har sånt besvär av växtvärk. Han gallskrek i omgångar i typ 6 timmar. Gallskrek!! Han tog sig för benen och var helt tröstlös. Till slut gav jag alvedon för vi kunde inte ligga och massera honom hela natten och då somnade han och sov 4 timmar. Det är med sömn vi fått inatt. Nu sover han middag och jag gör minsta möjliga! Hoppas inte det blir så här allt för många nätter!
 
Väder och natten till trots gick vi ut på promenad innan. Fyttirackarns vad det är varmt idag. 27,6 grader visar termometern och det är kvavt och klibbigt. FAST jag klagar inte... Faktiskt! Jag gillar värmen men Milton var väl inte helt såld. Han slet av sig linnet :P
 
 
 
Dsuch och städ och sen fåt vi se vad dagen bjuder på! Jordgubbar blire iallafall :)

Underbara sommar!

Vilken dag, vilken värme! Härligt! Jag älskar sommaren och inser mer och mer för varje år att jag är född i fel land. Jag hoppas jag blir grek i mitt nästa liv! Det förtjänar jag efter att ha frusit så här mycket de senaste 25 åren!!
 
Jag blev hämtad på jobb av mina favoriter och vi åkte och shoppade badshorts till Milton. Han fick välja färg själv och det blev ett par turkosa med en stor krabba på :) Sen behöver han ett par nya foppa-tofflor också :/ Ingen som sett hans turkosa med fotbollar på kanske??
 
Efter shoppingturen åkte vi hem och startade grillen. Karré och kyckling grillades med hjälp av Milton. Han tycker det är så spännande att få hjälpa till!
 
Han satt och tittade på och käkade majs ;) Snacka om superhappy min!
 
 
Grillmaestro himself!
 
Gott var det. Jag åt hemmagjord coleslaw och färdigköpt bearnaisesås till. Kan ju knappt bli bättre! Daniel åt nypotatis till och Mille åt... ingenting. Kräsen och helt ointresserad av mat faktiskt. Två-tre kycklingbitar åt han och så sina majskorn. That's it. Det får duga!½ Förr eller senare lär han sig att uppskatta mat :)
 
När Milton somnat, vilket gick på rekordtid med vår nya nattningsrutin, så satte vi oss på balkongen och käkade jordgubbar med grädde. Sommar sommar sommar!!!

Älskling....

Milton har börjat kalla mig för älskling! Fatta jag smälter varje gång han gör det :D
Han låg i soffan igår och så hördes det "mamma, älskling, va gö dy??" <3
 
Sen har han börjat lägga till tack på det mesta. Låter hur artigt som helst men kan också vara hur kul som helst. Typ:
 
- Vill du ringa mormor och morfar?
- Nej tack!
 
- Vill du hjälpa till med tvätten?
- Ja tack!
 
Om man nyser säger han prosit och om man säger prosit till honom så tackar han :) Sötunge!
 
Han kan även sjunga sånger så att vi förstår vilken han menar. Just nu är det mycket Snickeboa-låten han sjunger på. En annan favorit är Imse vimse spindel.
 
Skriver allt detta för att det är så kul att minnas och gå tillbaka till :) Kan ju även skriva, mest för mig själv, att han nu är 2 år och 1 månad och väger ca 15 kg och blivit runt 92 cm lång. Sen vi började med mjölkfri kost för kanske 2,5 månad sen har han (efter att ha stått nästan still i vikt- och längutvecklingen i ungefär ett halvår) ökat ca 1,5-2 kg och vuxit 3 cm. Det känns bra :) Han har även slutat klaga på magont och vaknar inte på kvällarna längre och är ledsen. Gladare överlag helt klart!
 
Mille på dagis när det var vernissage :) Hans teckningar till vänster i bild.
 
Nu ligger han och sover och ikväll var andra kvällen vi körde med vår nya nattningsrutin. För ett tag sen bytte vi från att ligga i hans säng tills han somnar. Men han behövde mer plats och vaknade ofta på kvällarna så vi provade att ligga hos honom tills vällingen var drucken och sen sätta oss på golvet bredvid sängen. Funkade jättebra. Har nu gjort så i några månader och igår bytte vi till att ligga hos honom när vällingen dricks men att sen gå ut ur rummet. Vi lämnar hans dörr öppen så han ser oss gå förbi och hör oss. Och så säger han godnatt varannan minut för att kolla så vi är där :) Det får han gärna göra. Men han accepterar hittills vårt nya sätt... Smidigt för vi får gjort mycket mer än innan när vi kunde bli sittande på hans golv ett tag. Nu kan han larva runt och kanske läsa en bok för sig själv :)
 
Nu ska jag också gå och lägga mig, upp tidigt imorgon igen! Och jobba länge. Sen är det helg :D
 
(att det inte kommer in så många inlägg nuförtiden är för att blogg-appen strular och jag sitter inte ofta vid datorn längre)

Tom & Jerry-kex is tha shit

Milton är fortsatt febrig. Tempen var bara 38,4 under förmiddagen så jag trodde att det vänt redan men efter vilan så var han tokhet och uppe på 39,4 igen.
Förutom lite vatten och saft så var det enda jag fick i honom Tom & Jerry-kex. När jag tyckte att han ätit tillräckligt många så sa jag attd e var slut. Då gick Milton ut i köket, öppnade skafferiet och sa "DÄR!!". Så han fick ha de sista också. Men nu är de faktiskt slut på riktigt :P
 
Såhär har det sett ut mest hela dagen.
 
Tyvärr fick jag dra iväg honom på föräldramöte på nya dagis. Kan ju inte missa första infon och Daniel jobbade. Som tur var det inte så länge men Milton verkade trivas direkt. Gick iväg till en lekvrå och lekte och hade nog inte brytt sig om jag gått :P
 
Nu har jag och Daniel lyssnat på lite musik till en grej och tanken är väl att slänga oss på soffan nu. Båda är trötta och vill lägga sig i tid så snart blir det godnatt!
 
 

Puttenutte!

 
 
 
Milton blev plötsligt febrig också. Jag vaknade imorse av att han låg och frös utan täcke. Bäddade in honom och tänkte inte mer på det. Vilgot var sen här i förmiddags och de lekte och skojade. Men plötsligt märktes skillnad på Milton så jag tempade honom. 38,7 hade han då. Det är helt klart feber men inte superhögt för att vara just Milton.
Timmarna gick och Vilgot gick hem och Milton sov middag. Men efter vilan var han tokhet och nu har han 39,3 i temp vilket har slått ut honom totalt :(
 
Han har legat på soffan och somnat om vartannat. Om jag lämnar rummet och sätter ner honom i soffan så hittar jag honom liggandes ner när jag kommer tillbaka :( Han klagar även på halsont så nått skit han han väl åkt på stackarn...
 
Så imorgon blir det vabb för min del. Hade ingen vabb i april och sen 4 timmars vabb i maj så det är ju inget jag gör var-varannan dag inte... Känns skönt för nu när han är såhär dålig så blir det inte lika ångestfyllt att ringa och säga att man inte kommer till jobb. Skulle han vara febrig imorgon också så får vi se vem av oss som tar vabben på tisdag.
 
 

Stor stad eller liten by?

Man kan ibland undra om man verkligen bor i Sveriges andra största stad eller den minsta byn i Lappland.
Jag stack ut på löprunda och tog en runda jag aldrig tagit förr. Sen anslöt jag förvisso upp till sjön men döm av min förvåning när jag plötsligt möter Julia, Daniel och Milton som kommer cyklande :D
 
Efter min löprunda avvek jag in på en gräsplan för att göra plankan. Detta är etts tälle vi aldrig är på eller passerar men helt plötsligt cyklar la familia förbi mig igen :P
Världen är liten säger man ju. Och visserligen var det inte långt hemifrån, men det finns ett stort antal vägar och stigar att välja på här...
 
Rundan
 
 
Väl hemma rockade jag och nu blir det dusch innan vi ska ut med båten en liten pluttrunda. Mest för att våra vänner gärna vill känna på det. Sedan åker vi hem och har tacokväll :D

Vad ägnar man egentid åt nuförtiden?

Egentid för 3 år sen innebar chips, film och filt i soffan... Egentid nu? Jadu... Daniel och Milton är nu iväg en timme och jag har hela hemmet för mig själv. Ett bad kanske? TV? Sy, som jag så gärna vill?
 
Nänänä, städa och laga mat ska jag göra. det är egentid det. Städa ostört... Åååååh!! Love it! Varför uppskattade man inte det innan man fick barn ;)
 
Matlådor ska det bli, jag är trött på sista-minuten-mat-för-att-vi-inte-har-tid-eller-har-planerat! Lådor till Milton och lådor till mig. Daniel ville göra sina själv :P
 
Detta gjorde jag till Milton sist och han fullkomligt älskade det. Korv stroganoff med hackad vitkål, lök och broccoli i. Det går iallafall hem hos vår 2-åring!
 
 
 

Ledtråd!


Topphelg

Helgen är slut och jag är åter påväg till jobb. Men vilken lång och härlig helg det blev! Bästa Skånehelgen hittills skulle jag vilja säga och bättre blir det säkert för varje gång. Nu är Milton med på allt och det känns verkligen som att man gör alla utflykter för hans skull. Han sitter inte längre bara i vagnen på skogspromenaden utan han hoppar på stenar och kastar kottar och det lyser om honom!
Så helgen var helt klart bra och 3 nätter är perfekt när vi åker ner. Då får vi två hela dagar utan packa/resa och det är skönt.

Från bussen kan jag bara lägga in en bild i taget så fler bilder får vänta till jag kommer hem.
Men här är en från gårdagen då vi var i Ängelholms hembygdspark.


Härlig dag

Vi har haft en kanondag med utflykt och bad i trädgården. Vi avslutade dagen med kalas för min pappa. Jättetrevligt och Milton hade mångas blickar mot sig och många fötter att spela fotboll med :)

Jag kände mig fin i nya tunikan och Milton laddade för fotbollsmatch (Sverige-Österrike) i sin nya fina Sverigedräkt han fick i födelsedagspresent!

Nu går mina ögon i kors och jag halvtappar mobilen! Godnatt!


Solsken i blick

Det är sommar på riktigt!! Vi har varit ute mest hela dan! Inte ett moln så långt ögat kan nå!
Hoppas det fortsätter såhär till oktober typ ;)
Finfina killen i Domsten vid sin mormor och morfars lilla sommarhus!


Nu och då

Resan ner gick jättebra och långt över förväntan! :) Väl hemma hos mormor och morfar fick Milton bada i lilla poolen i trädgården, spela boll och käka melon!

Jag och Pernilla åkte till Väla och shoppade loss :D

Efter en händelserik dag somnade sen Mille mitt i Pernillas sagoläsning. Han fick medicinen sovandes :P Tur att han är medgörlig och gapar trots att han sover! ;)

När vi var nere i juni förra året tog vi ett foto på Milton på bänken här utanför. För skojs skull satte jag idag på honom samma kläder och tog ett foto på samma ställe. Här ser man tydligt att han blivit mycket större på detta året :) Sötisen!!


Grattis Sverige!

Jag och Milton vinkade av pappa Daniel och klev på tåget 7.40.
Detta är första gången som Milton inte ska sova under resan. Vi har nu åkt i 25 min och är fortfarande vänner ;)
Milton letar mest efter vatten, hästar och traktorer :)
Innan räknade han felfritt upp till 13 när han såg traktorer vid ett bygge. Stora killen!

Nu kommer vi köra längs med havet till stor del till lillkillens stora förtjusning!


Sommarfest

Idag var det sommarfest på Miltons dagis. Först sjöng alla barnen för oss och sen sprang de ett lopp på grusplanen :)
Milton tyckte inte att sångstunden var särskilt roande men att springa var toppenkul :D
Han sprang typ dubbelt så mycket som man skulle ;) Och fick medalj och en hi-five av Vilgot!
Sen blev det korv med bröd och frukt :)


Snooze

Oj vad jag snoozade många gånger imorse! Det blev sent i säng, några uppvak under natten och svårt att somna om. Tur att jag har kort dag idag!

Och vad varmt det är ute. Jag har klätt mig helt fel. Kläder efter väder!!

I eftermiddag ska jag på utflykt med Milton och Vilgot om de vill och vädret håller i sig! Bara nån liten med lite fika och lek :) Vardagsbusmys kan vi kalla det! :D


Tröttig morgon

Jag och Milton ligger i soffan och ser på tv. Trötta efter en jättebra lördag! Har fina bilder att visa!
Denna dagen är oplanerad och lär nog så förbli. Jag är tröttare än trött och Daniel som kom hem från fest kl 5 imorse lär inte göra många knop idag ;)


Claramell är redo!

 
Imorgon bär det av på premiärtur med Claramell! Tanken är några timmar på sjön, grillning ev på Rörö och sällskap av Christoffer, Michaela och Vilgot :)
 
Vi åkte ut tidigare ikväll och satte på segel och vindskydd och städade lite. Imorgon åker vi ut och skrubbar av däck inför premiären :)
 
Daniel satte på storseglet...
 
...medan jag fäste bakre vindskyddet. Det gjorde vi förra året och det var det bästa vi gjort på länge. Det skyddade inte bara från vind utan även från insyn och Milton har inte lika stora möjligheter att hoppa ner i vattnet :)
 
Sötisen satt i bilen och sov hela tiden. Kändes smart att utnyttja tiden så. Han fick välling i bilen och somnade. När vi kom hem bar vi bara upp honom utan problem.
 
Förseglet åkte upp utan några problem. Otroligt vad felfritt allt har gått hittills. Hoppas det håller i sig! :)
 
Styrbord. Kolla in nya peken :) (för den som inte vet vad det är så är det den grå utstickande plattan längst fram på båten som ska göra på- och avstigning lättare)
 
Babord
 
Björlanda by night!

RSS 2.0