Ny vagn till lillkillen!

 
Igår hämtade Daniel ut vår fina nya vagn. Som ett barn på julafton tog jag idag av skyddsplasten på handtaget och så gick jag och Milton en lång promenad. Åååhh! Jag är kär haha!
Varför vi ville ha ny? Dels för att Teutonian har lite smågrejor överallt som behöver fixas. Den är inte längre vad den var och Milton börjar verkligen bli för lång för den. Nu när han dessutom ska sova middag i egen vagn på nya dagiset så var en ny vagn mer eller mindre tvunget.
Valet föll på en Emmaljunga Scooter S. Lång i liggläge, två svängbara framhjul, höj och sänkbart handtag. Den har det vi önskar och behöver just nu. Får tacka goda vänner för tips och övertalning :D 
 
Sen att det blev en marinblå vagn till kanske är lite enformigt haha. Men vi ville inte ha tråkig svart och den äppelgröna/limegröna färgen som vi var inne på var vi rädda att vi skulle tröttna på. Så det fick bli denna och så får vi komplettera med dyna i häftig färg :)
 
Milton gav gott betyg åt vagnen :) Det är ju rätt viktigt det med. Han tyckte det var jättespännande och förstod nog att det var hans nya vagn och att det var speciellt. Vi har ju pratat om den nya vagnen och så :)
 
En tur till lekplatsen blev det också :)
 
Efter en härlig promenad och sångvällingmys somnade Mille som en stock ihop med sin älskade Lisebergskanin!

Det bor en man i mitt hem

Så har vi vinkat av Daniel som skulle till jobb. Just nu ses vi ingenting. 5 min igårkväll, 5 min imorse, faktiskt hela 15 min nyss och ingenting imorgonbitti. Det kan gå flera dygn då vi bara byter av Milton. Känns ibland som vi är skilda och har gemensam vårdnad i samma hem.
Båda jobbar vi heltid och ingen har riktigt energi över till att ordna hemmet. Men ikväll ska jag försöka köra ett ryck här.

Det enda positiva är att Milton inte behöver gå långa dagar på dagis utan får vara med sin mamma eller pappa. Men han blir ledsen när den ene av oss sticker till jobb så fort den andre kommer hem :( vi får mysa järnet i helgen och pussa på honom samtidigt så han känner bådas närvaro på samma gång.

Vår sms-konversation imorse. Mina är de blå och Daniels de vita.


En krokodil i Björlanda!!

Godmorgon i regnet! Yr säger att det ska vara sol hela dagen men jg ser då ingen sol. Vi ska på utflykt med jobb idag och vill inte ha regn!

Igårkväll mastade vi på. När Daniel fixade med masten gick jag runt med Mille. Ojojoj vad denna sommaren kommer bli intensiv. Allt ska kastas ner i vattnet och helst skulle han nog vilja hoppa i själv också. Det kommer bli punktmarkering på honom all vaken tid! *skrattar nervöst*
Men det ska nog gå bra! Ungen älskar vatten i alla fall!

Igår när han låg på bryggan och tittade på tusentals småfiskar så såg han en krokodil också minsann ;) Exotiskt!

Masten kom i alla fall på felfritt, Daniels bror tittade förbi med en hjälpande hand också. Milton satt hyffsat nöjd i vagnen just under mastningen :)

När Daniel körde bort båten till bryggplatsen så körde jag med bilen för att hämta upp honom. Milton blev tokig på mig. "Pappas..." sa han om allt. Sätet, växelspaken, nackatödet, allt :P Jag frågade var jag skulle sitta och då pekade han på baksätet haha :) Sötunge!

Idag ska Daniel ut och fixa ännu mer i båten för tanken är att premiärturen går på lördag. En dagstur i solen med lite grillning :)

Ha en fin dag!


Foppisar!

Klart grabben ska ha foppisar i år med! Förra året hade han ett par ljusblå och han tyckte verkligen om dem. Tyvärr var ju inte sommaren riktigt vad vi önskat vädermässigt men han använde dem ganska mycket ändå tycker jag :)
Bild från augusti 2012 :)
 
När jag letade efter bilden ovan snubblade jag över den här. Kolla in denna snygging. Vädret till trots så fick han väldigt mycket färg. Han verkar, som tur är, ha ärvt Daniels pigment. Han blir ju också grymt brun utan att bränna sig till skillnad mot mig som blir bränd efter 10 minuter i solen.
 
 
Vi har faktiskt tittat på ett par marinblå crocs sen ett tag tillbaka men ett köp har inte blivit av. Idag när jag och Mille var på stan såg vi dessa som hade fotbollar på sig och då föll valet ganska enkelt på dem ;) Sen föll jag pladask för sandalerna också, dessvärre inte Milton, men jag skyller på att han var trött (han somnade strax efter han provat dem haha). Han har ett par andra sandaler redan men de verkar skava mycket och idag på lekplatsen utbrast en vän "hur vågar du ha sandaler som är öppna vid tårna?". Och jag får väl ärligt säga att jag inte ens tänkt på det.
Så när jag såg dessa i butiken så kände jag att det nog var en rätt bra idé att ha stängt vid tårna trots allt. När han cyklar asar han ju överfoten i marken när han ska stanna. Inte så värst skönt med oskydadde tår.
 
 
Är nöjd med mina skoköp och det tror jag Mille också är för han har redan gått runt med båda paren. Han gillar skor överlag och blir stolt när han har nya skor på sig :)
 
Daniel mötte upp oss i stan och vi premiär-åt lunch på Ramberget idag (ett ställe vi gärna äter på när vi vill sitta utomhus) och jag blev firad på Mors dag :) Jag åt kebabrulle och killarna från donken. Jag har utan tvekan påbörjat ett nyttigare liv nu. Det kan jag tacka provrummet på Cubus för. Skit ner er speglar! Fick mig en ofrivillig överblick på min kropp från alla olika vinklar när jag stod och provade en bikini. Hade tänkt ha som belöning att få köpa en snygg bikini när jag fått ordning på kroppen, men jag kör tvärtom istället. Jag såg pluffsig ut med bikinin på, men jag köpte den ändå för moroten blir att se mindre pluffsig ut i den :P Sixpack på magen och tighta armar är ju inte ett realistiskt mål, men med hård träning och bra kost ska jag nog lyckas bli hyffsat bikinisnygg :P Och om jag dessutom kräver av mig själv att lägga ut före och efterbilder här så kanske jag inte kan med att ge upp ;)
 
Kvällen tillbringade jag och mille på hans rum. Sedvanligt legobygge och bus innan nattning, som idag gick räsersnabbt.
 
Springer och hoppar ner i sängen.
 
Sötungen
 
Hoppas min nattning också gör det för imorn startar ny jobbvecka och utöver jobb ska det hårdtränas, fixas med båten och en massa annat! Godnatt!
 
 

Messi på stan ;)

Jag och mini-Messi är på stan och shoppar. Farligt för plånboken ;)
Lillen däckade i vagnen nu så jag köper nog en dricka och sätter mig i solen! :)
Eller åker upp till megaloppisen i Majorna kanske?

Innan stan lekte vi på lekplatsen :)


Världen uppochner

 
Denna lördag har varit ganska lugn med en rätt hängig och gnällig Mille. han har i några dagar varit ledsen och klagat på ont i benen. Det har han aldrig nämnt förut så det verkar ju vara sant. Växtvärk?
 
Vi stack iallafall in en liten runda till stan i förmiddags och framkallade några foton. På bussen hem slocknade lillkillen så jag fick bära upp honom till sängen när vi kom hem och han sov så länge så att vi fick väcka honom. Vi hade lite ärende att göra och affärerna stänger ju tidigt på lördagar.
 
Från shoppingturen kom vi hem med inte mindre än en gummibåt, en flytväst till Milton och så lite snus :P Jag tar inte på mig skulden till snusen men flytvästen är jag den drivande i. Vi har ju redan en, eller till och med två, men den ena var inte riktigt i rätt storlek längre och jag tycker inte att det räcker med en flytväst med tanke på att vi är ute i så många veckor. Tänk om den ena blir blöt eller rent av går sönder eller försvinner, då kan han ju inte vara utan. Så utöver en knallorange har han nu även en gul med mönster! Som han hittils HATAR, men vi ska nog vänja honom :P
 
När Daniel åkt till jobb byggde vi lego här hemma. En fin bil byggde Mille helt själv. Härligt att se hur han kan skapa och tänka :)
 
Han blir ju så stolt också! :)
 
Lite tokig lek. Har ni någon gång undrat hur Mille ser ut uppochner så vet ni det nu :P
 
 
Ni med barn vet att när extrem tystnad uppstår så är det inte ett dugg lugnande. Tvärtom hyperstressande. Det uppstod ett sånt tillfälle nu ikväll här hemma. Milton skulle springa in och hämta en bok men kom inte tillbaka. Jag visste att jag ställt hans fönster på glänt, alltså väl haspat med bara 5 cm öppning så ramla ut kan han inte, men han kan (de vet vi) peta ut grejor som sen faller typ 8 meter ner till marken. Jag var beredd på att komma in och se honom peta ner alla böcker men möttes istället av den här synen...
Blev helt varm i hjärtat!
 
 
Här ser ni förresten de nya lakan han fick på födelsedagen också! Han tycker jättemycket om dem och han läser bok för djuren :D
 
 
Efter mys i soffan somnade han på två röda och jag har ätit middag och sett Smartare än en femteklassare. Vet inte vad jag ska göra nu. Hade ju kunnat starta upp vilket projekt som helst egentligen men en (stor) del av mig är sååå trött just nu. Den där tröttheten har förlamat en del av mig känns det som. Lite slapp i soffan och sen sova kanske vore den bästa idén :)
 
 
 
 

Bananballong

H: Banan!!
M: Ballong!!
H: Ba...
M: Ba...
H: ...nan!
M: ...nan!
H: Ba...nan!
M: Ba...llong!

;)


Blöjfritt

Milton skulle prompt ta av blöjan. Han har sen ett tag tillbaka inte uppskattat knäppeblöjorna, de ser ut att skava och se allmänt obekväma ut men up&go har funkat bra. Men inte idag :P
Så nu sitter han i soffan med bara kallingar. Han kommer knappast säga till när han är kissnödig så jag la skydd i soffan. Men han växer väl in i rollen ju oftare han får vara utan blöjan :)

Snart ska vi klä oss och åka till stan!


Kvällsnöje

När sonen somnat passar mamman på att leka med kylskåpsmagneterna :P


Miltons 2-årsdag - monsterbildbomb!

Vår älskade stora kille fyllde 2 år igår och vi firade detta på Liseberg. Kom inte hem förrän närmre 21.30 tror jag så det blev en lång härlig kväll i solen! På dagen hade de sjungit för honom på dagis och han fick bestämma maten (korvstroganoff) och han var så stolt! :D
 
 
Åh så härliga killar jag har! Jag blir lycklig av dessa två bilder!!!
 
 
Glass till efterrätt. Men det var ingen hit. Han gav den till pappa istället. Milton är absolut ingen glassätare...
 
 
Finaste killen som tog körkort i farfarsbilarna. Jättehäftig grej de har infört att man får körkort och sen får man Sjökaptenskort när man åkt bågt :)
 
 
kaninresan var nog ändå höjdpunkten. Den åkte vi två gånger alla tre och han älskade vattnet och omgivningarna!
 
 
 
 
 
Åka flygplan med pappa! Kul som bara den!
 
Och hoppa med ballongflygplan med mamma. Oj vad han skrattade! :D
 
Spännande inför flygturen....
 
 
Hejdå Liseberg för denna gång.
 
En slagen hjälte! Han somnade efter knappt 20 sekunder i bilen ;)
 
Vår lille kanin piggnade till hemma och blev grattad per telefon av mormor och morfar :)
 
Vi avslutade kvällen med presentöppning. Pussel, bok, en stor traktor, djur och annat kul hittade han inslaget. När han sen lade sig i sängen hade han fått nytt påslakan med djur på. Han sprang fram och skrek "siiint" som betyder fint :D Det var nog världens lyckligaste kille som somnade gott igårkväll!!!
 
Åh vilken härlig dag! Jag och Daniel lär minnas den och vi hoppas att Milton minns den idag och imorgon iallafall ;)
 

Dricka regn...

Vi satt på balkongen och åt middag i strålande sol och värme. Efteråt ville Milton sitta i soffan och se tv men det dröjde inte länge innan det hördes världens åskknall... Tittade österut och mot oss kom kolsvarta moln fulla med regn. Några minuter senare öste det ner och en lycklig Mille fick hålla ut handen och känna på det, enligt honom, kalla regnet. Han passade på att stilla törsten ;)
 
 
 
Det regnar fortfarande. Regn är viktigt och får gärna komma på natten. Dagarna får gärna vara torra och soliga :)
 
Nu är det snart Biggest Looser ocgh efter det kommer jag krypa in i sängen. Vadan denna enorma trötthet?? :O

Kalasdag

Vi hade en bra gårdag med ömsom ösregn och åska och ömsom strålande sol när vi tittade på Göteborgsvarvet :)

Men idag är det fullt upp med annat. Dags för Miltons 2-årskalas :D
Och Daniel ska också firas på ett hörn!

Nu ringde min klocka och jag ska upp och göra tårtorna. Hoppas Daniel också vaknar snart för listan är låååång och om 4,5 timme kommer gästerna :O

Det var inte lätt att lämna dessa finingar i sängen inte!!


Vår minifönsterputsare

Milton är en perfekt sidekick när man putsar fönsterna :) Han älskar att hjälpa till rent allmänt men detta slog nog allt :) Ska han gå i morfars fotspår måntro?
 
 
 
 
Äntligen kan vi se ut igen ;)

Vardagssyn

Så mycket vårt område förändrades över en natt när det började byggas en rondell i vår korsning. Men även om det nu är kaos vid korsningen och fullt med lastbilar och grävskopor överallt så är vi inte störda. Vi ser fram emot en rondell. Dels för att korsningen inte kändes säker och dels för att det kommer förhoppningsvis leda till mindre köer, vilket leder till att mindre onödiga avgaser ligger och pyr kring vårat hus. Vi tänker en del på det där nu med vilka omgivningar Milton utsätts för i samband med sin astma. Vi bor centralt med stora vägar runt omkring oss och hans dagis ligger vid motorvägar och mitt i ett dammoln av grävmaskiner då de renoverar husen (gjort sen vi började och ska göra typ 2 år till minst).

Tanken har ofta funnits hos mig att flytta ut till en liten ort på landet med honom.

Första steget vi har tagit är iallafall att byta dagis. Inte alls bara pga omgivningarna (men det fanns med på plus-sidan) utan mest för avståndet och öppettiderna! Nu åker jag två bussar med Milton varje morgon och byter på stooor hållplats med mycket trafik och rökande människor och jag vill inte utsätta Mille för det mer. Till hösten, och det nya dagiset, kommer vi ha 5 min gångväg :) Och vi kommer slippa be om dagishämtning/barnvakt utan kan stå på egna ben.
Förra måndagen beslutade vi om detta och sa upp hans nuvarande plats. Nu håller vi alla tummar och tår för att Milton ska trivas och acceptera ett byte!

Nu blir det jobb i solen! Hoppas hela helgen bjuder på fint väder :)

Bild på min väg till bussen ;)


Kväll igen

Någon gång, någon dag ska jag lägga in bilder från Daniels födelsedag och den vernissage som var på Milles dagis idag. Men nu är klockan 22.30 och jag har för första gången idag satt mig ner i soffan och ska strax krypa ner i sängen istället. Ska upp 6.15.
Efter jobb blev det storhandling inför helgens festligheter. Sen hem och umgås med sonen innan natt ing och sen har vi käkat kvällsmat, städat, tittat hockey och ätit glass på balkongen.
Helt okej kväll alltså men nu är jag trött trött trött!!
Så nu blir det sängen. Ser fram emot morgondagen då mina föräldrar kommer till staden :)

Godnatt!!


Vad hände?

Godmorgon!
Vi hade en bra kväll igår och Daniel verkade nöjd med sina presenter :)
Mer om det ikväll när jag kan lägga in foto också :)

Jag somnade på soffan igår runt 22. Daniel väckte mig vid midnatt så jag gick in till sängen. Sa till honom att det kändes som ett skämt att ställa klockan på 7.45 eftersom sannolikheten för att vi skulle få sova så länge var minimal.
Döm av min förvåning när jag vaknar 7.43 imorse :O ungen sov än. Så jag fick smyga upp och göra ve mig, men det dröjde inte länge innan han också kom :)

Så nu är jag på väg till jobb. Stänger idag men tanken är att mina killar hämtar mig och vi gör någon kvällsutflykt :) det är ganska stressigt just nu då båten ska sjösättas imorgon och hela helgen är planerad med besök hemma hos oss! Mycket att fixa och planera men kul ska det bli :)
Men i all stress ska vi bryta av med något annat ikväll och njuta med Milton!


Regn

Komiskt att jag står ute i regnet och yr står fast vid att vi visst har full sol. Molnen har inte ens en liten spricka upp till solen och det har både östegnat och haglat idag!


GRATTIS DANIEL!!

Idag fyller världens bästa Daniel 40 år!! Stort grattis till dig! När jag kommer hem ska vi fira!!


Underbart söt

Mille sov i över 3 timmar innan. Sen somnade han inte förrän 21 ikväll men så blir det ibland. Hans andning är påverkad och han slemmar igen hela tiden och är riktigt rosslig. Hans kropp vill nog vila.
Nu ska jag också sova. Mina ögon går i kors och jag ska gå upp om drygt 6 timmar. Yay!

Hur underbart söt är inte denna sovstilen :)


Sjuk igen?

Det är svårt att tro nu att denna tröttisen nyss sov 1,5 timme inne i sängen. Han gick raka vägen ut och satte sig i mitt knä och somnade igen.
Han har varit påverkad i andningen idag men jag hoppas inte han blir sjuk på nytt.
Jag är av den devisen att barn som sover behöver sova. Så jag känner inte för att väcka honom. Frågan är bara om han kan somna ikväll sen.


Artiga herrn

Jag och Milton sitter i soffan och ser på Fåret Shaun. Plötsligt rapar han världens rap och säger sen "sölåt". Vem fan har gjort honom så artig?! :P
Jag skrattar fortfarande så ögoben rinner. Åh gud vad sött det var!


Kullerbyttor

Milton har lärt sig att slå kullerbyttor. Jag trodde inte att man kunde det så tidigt. Jag vet inte heller var han övat, helt plötsligt bara kunde han här hemma igår tror jag det var :P


Vällingjakt!

Ojojoj vilken vällingjakt det blev idag. Igår var den slut både på Coop och Willys, inget vi egentligen reagerade på, shit happens. Men via Facebook och sen bekräftat från Semper fick vi veta att den mjölkfria vällingen är helt slut på huvudlagret. Jajks!!
Så idag blev det till att be alla som skulle till en affär att kika på barnavdelningen. Men nu när Daniel åkte till jobb åkte han inom två butiker och fick tag på på 4-5 paket. Så nu har vi dels själv och även om någon i vår närhet behöver :)

Nu sitter jag i soffan med en trött rosselpelle. Blir nog tidigt sänggående för honom idag.
Jag är också trött så jag fixar gärna i ordning här hemma och sen lägger mig och ser en film för ovanligheternas skull.


Rosa bomb

Godmorgon! Solen skiner vilket oftast betyder att jag blir på gott humör. Trots 5 ynka timmars sömn känner jag mig fortfarande som en människa. Det blir nog en bra dag det här!

Idag är det klämdag och vi har 2 barn mellan 8-12 på jobb. På två personal ;) det är ruggigt hög personaltäthet. Men det är perfekt ibland för nu kan den ena bocka av på att-göra-listan.
Milton skulle egentligen vara med mig på jobb idag men igår när jag nattade honom pendlade han mellan att vara andfådd, låta som en kaffekokare eller stånka så att ta med honom var inget alternativ.
Daniel får ta honom till jag kommer hem och så får han gå och sova inför sin jobbnatt i eftermiddag.

På tal om solen förresten. Satan i gatan vad det har gått fort från vinter till vår. Från vinterjacka till ingen jacka. När ska vi få använda våra nya vårjackor?
Fint ute! En rosa bomb :)


Korvstroganoff till liten mage

Nu sitter jag breve Miltons säng och väntar på att John Blund ska ösa sand i Milles ögon ;)
Vi kom nästan precis hem efter storhandling. Råkade visst köpa en bärstol/ryggsäck också :P Vi hade en förra året men var inte direkt nöjda. Jokkmokk tror jag märket var. Enkel sak som funkade att bära i men inte mycket mer. Nu köpte vi en Chicco Caddy. Milton provsatt och blev överlycklig så han kommer nog trivas :)

Skafferiet hann jag sortera innan också. Skönt. Nu ser där snyggt och prydligt ut igen.

Till lunch, och middag faktiskt, fick Milton korvstroganoff med makaroner. Världens enklaste rätt och mycket enkel att göra mjölkfri.
Stek falukorv i bitar, i med finhackad lök och tinad hackad broccoli. Sen i med matgrädde (eller i vårt fall i-mat), ketchup och paprikakrydda. Koka ihop. Klart på typ 7 minuter från att man börjat ta fram ur kylen. Korvstroganoffen var klar långt innan makaronerna :P och många säger att de inte har tid att laga mat till barnen.
Milton älskade det. Det innehöll ju korv ;) så jag tänkte göra ett storkok på det nu så vi har portioner i frysen.


Flitiga torsdagen?

Vi har en lång att-göra-lista och det skulle vara så skönt att få bocka av lite punkter på den idag när vi båda är lediga. Daniel har åkt ut till båten och jag är hemma med krasslig Mille. Jag fick vabba halva dagen igår, förmiddagen, innan Daniel kunde ta över och jag åkte till jobb. Han är förkyld med påverkad andning. Svag feber igår men ingen idag så med mycket vila hoppas vi att det går över fort!

Nu sover Milton och om han gör det tillräckligt länge och om jag är effektiv hoppas jag hinna med både att rensa skafferiet och kylen. I eftermiddag är det veckohandling som gäller och då är det skönt om man kan packa upp påsarna direkt :)

Vår sötnöt innan ;)


Ballongkillen

Detta blir ett litet tröttigt kvällsinlägg. Jag är hos Michaela och ska snart krypa ner hos Milton.
Vi har haft en lugn kväll med god middag, glass och chips haha! Nyttiga tisdan ;)
Nu hoppas jag på några timmars kvalitetsömn, speciellt för Mille då han börjat bli påverkad i andningen igen. Vabba är inget vi gärna gör.

Finaste ungen idag


Godmorgon!

Så var denna dagen igångkickad. Killarna sitter i soffan och ser på barnprogram och jag ska göra i ordning mig och gå till bussen. Daniel kommer snart hem och kör grabbarna till dagis!
Solen skiner och det hoppas jag att den gör hela dagen :)


Sover sött

Godkväll!
Idag har det gått i ett, men ändå känns det inte som att jag hunnit med hälften av det jag velat. Jobb och sen hämta killarna på dagis, hem för lite lek innan vi återvände för utvecklingssamtal. Hon hade bara gott att säga om Milton, han utvecklas, är busig (nähää?!) och är social och framåt. Kul att höra!

Sen handla korv till middan, Daniel åkte till jobb och jag kockade. Kirvstroganoff med ris, Mille åt två feta portioner!! Sällan han äter middag alls.
Efter maten var killarna överlyckliga i badet! Nervarvning i soffan och nu sover iallafall min lillsöting. Michaela nattar Vilgot men jag tror att han också sover.

Nu måste jag sätta en bröddeg och diska och plocka upp här hemma. Sy, måla och slappa får visst vänta till en annan dag. Suck! Hur gör familjer med heltidsjobb för att hinna med både alla måsten OCH nöjen?
Jag borde vänja kroppen vid 4 timmars sömn så jag har mer tid över för sånt jag vill göra.
Men ett ordentligt ryck nu här hemma så kanske soffan kan locka i en halvtimme sen innan sängdags.

Min sovande älskling


Cykeltur med bästa vännen

Efter en hemmagjord hamburgare var killarna speedade till max så det blev på med skor och jacka och ut i fina kvällsvädret. Perfekt med två cyklar ju, hehe :)
Under vår tur ute mötte Melinda upp då vi ska få låna deras en bilstol några veckor. Vilgots pappa ska vara iväg lite denna månad och mamman är höggravid så vi tar hand om dem :)
Inatt sover de här och imorgon kör Daniel båda killarna till dagis.

Snart väntar mjukglass med chokladsås. Och snart kan jag börja tänka att denna helg är till ända :P

Superkillarna!


Goseungar

Ibland vill man verkligen byta plats med de små :)


Helgen med två nya cyklar, barnarbete och en praktisk balkong med sommarkänsla

Tänkte precis skriva "så var denna helgen till ända" när jag kom på att det är ju bara lördag! Haha. Liten extra dos av lycka :P Tänkte ju resumera vår helg, men det får bli en uppdatering imorgonkväll om söndagen då!
 
Det har hänt så mycket bara på ett dygn så jag blev förvirrad.
 
Igårkväll sken solen och det liksom sög i cykelbenen. Men cykelvagnen som vi köpte förra veckan var inte fixad helt och vi ville ju att Mille skulle bli av med lite spring i benen så det fick bli att köpa en cykel till honom :) Han blev jättestolt och satte sig direkt på den! Trampa kan han inte än utan vi sköt på med pinnen eller också så tog han sig fram som på Bobbycaren :) Men vi tog, i en liten killes ögon sett, en ganska lång runda i kvällssolen! Mysigt!
 
Vår finaste älsklingskille!!
 
 
Orkar man inte cykla så får man leda cykeln :P
 
När Milton somnat igår dukade vi fram glass och jordgubbar och en kvart in i den film vi startat small det till och blev svart. Strömavbrott. Jag gick ut på balkongen för att se om fler var drabbade, och jag skrattade till när det nästan på varenda balkong kom ut folk och kikade sig förvånat omkring! Var vi än tittade (och vi ser väldigt långt från vår lägenhet) så var det svart i husen. Det tog väl 40 minuter eller så innan vi fick lyset tillbaka. Då hade jag redan hunnit somna. Vad gör man när det är strömavbrott egentligen?!
 
Vi startade dagen tidigt idag, redan vid 6. På tok för tidigt en lördag men Milton vägrade lägga sig ner och sova i 2 timmar till :P Olydiga unge... Istället tog han fram en boll och blev arg när jag faktiskt inte tyckte att det var en rolig aktivitet vid den tiden...
 
Det härliga med att gå upp tidigt är att man kickar igång dagen och får mycket gjort. Efter ett besök på Hornbach hade vi fixat matta till balkongen och köpt fröer och såjord. Åkte hem och drog igång världens projekt. Jag gick lös på balkongen som var skitigare än skitigast. Det syns ju inte på fotona men alla väggar och räcken plus golvet fick en rejäl omgång med trasa och diskborste. Balkongen blänker nästan nu ;)
 
Sen kom den roliga biten då vi skulle få till vår "nya" balkong. Golvet är ruggigt som bara den och i kanterna har vi fina springor så att man (läs Milton) kan peta ner bestick och pennor så att de landar nere hos grannen. Så vi bestämde oss för att ha en matta där ute för att göra golvet mjukare och mer lekvänligt, samtidigt som vi lät den gå upp en liten bit på väggen för att ta bort springorna. Smart va? :)
 
Före
 
Efter
 
Eftersom tanken är att mattan bara ska ligga utrullad vid bra väder så lät vi grill och krukor stå på golvet. Bord och stolar är lätt att fälla ihop och ställa undan. Då bildas även en stor lekyta om man vill bygga med tågbanan eller så en varm vår/sommardag :) Innan hade vi ett stort balkongbord som tog alldeles för mycket plats. Nu vill vi ha det som ett extrarum med lekyta.
 
Det gamla bordet samt de svarta balkongmöblerna la vi ut på en bytessida. Det tog inte 3 minuter förrän vi fick napp. Komiskt nog en på samma gata som oss så hon kom gående och vi bytte till oss en 3-hjuling. Den ska få följa med hem till Miltons mormor och morfar så att han har en cykel där med :) Helt perfekt. Nu kom våra möbler till användning hos någon annan och Milton blev glad för ännu en cykel :)
 
Det blev även premiärrunda med cykelvagnen ikväll och det var nog ganska kul att åka med :)
 
 
Påtal om rubriken då. Barnarbete. Någon utnyttjar sin dumsnälle lillebror kanske? Eller är det också så att lillebror bara är så fantastisk hjälpsam? Eller också så ville han ut snabbt och insåg att det var bäst att hjälpa till för att komma ut fortare :P
 
 
Nu ska jag göra efterrätt och bjuda på Daniel och Julia. Det blir jordgubbar med glass idag med. Gott!
Skulle egentligen ha suttit och sytt ikväll men ser att tiden sprungit iväg. Man kanske skulle lägga sig och vara förberedd ifall den lille vaknar kl 6 igen! Godnatt!

Finingen!

Jag och Milton har slängt oss i soffan. Har egentligen inte haft en jobbig dag men det har hänt mycket! Nu slappar vi och jag tror att jag snart kan natta lillfisen så jag själv kan ta kväll.
Finis idag!


Men jag då?! ;)

Och jag som ibland tycker att Daniel tar för stor plats i sängen :P Trots sina ynka 90 cm klarar Milton av att lägga beslag på alla fyra (!) kuddar vi har i sängen!


Maj månad alltså!

Så var vi inne i maj månad nu då. Månaden då allt ska hända :P
Var beredda nu. Vi ska fixa båten (polera, bottenmåla, sätta peken mm) så att den är redo och klar för sjösättning den 16 maj, Daniel springer Göteborgsvarvet den 18e och dagen efter har vi kalas för Mille och Daniel. För just det, den 14e fyller Daniel år och den dagen firar vi lugnt hemma. Innan kalashelgen är tanken att vi ska ha fixat klart vårt kök så att det är redo för allmän beskådning. Sen har vi ju lillkillens 2-årsdag den 23 maj som ska firas med ballonger och presenter :D

Förutom alla stora inplanerade grejor har vi ett flertal skahelsthinnasmed-projekt. Och vi får inte glömma bort att gratta alla födelsedagsgrisar. Maj är den i särklass födelsedagstäta månaden vi har på året.

Men skam den som ger sig! Det gäller att hålla igång så ska vi nog ro detta i land :)

Nu ska jag finjustera handlelistan och sen sova! Godnatt!


Kosläpp 1 maj

Vi är på Svesgård i Kungsbacka och ska titta på kosläppet! Har hittat bra platser i en slänt men litenkillemedmycjetspringibenen fick gå på promenad med sin pappa :) Vi har ätit kanelbulle i solen och hittills är det en perfekt dag :) Daniel trodde att det skulle vara 200-300 personer här. Haha!! Här är redan nu ett par tusen med mina ögon mätt ;)

- Milton, vill du ha bulle?
- Ja, köttbulle!!!
- Nej, kanelbulle!
- Ja, kanelköttbulle!!

Sötnöten!


RSS 2.0