Julbord

Så har vi ätit julbord på Sofiero Slott utanför Helsingborg! Gott som vanligt. Jag och Pernilla var mer taktiska i år och sparade oss till godisbordet ;)

Mums!

Milton åt typ ingenting och sen somnade han i vagnen! 

Nu hem och spela julklappsspelet! Det är jag och Daniel, mamma och pappa, brorsan och Pernilla, vänner till familjen och min farfar!


På väg mot julbord!!




Skåningar för en helg!

Godmorgon! Jag ligger i sängen och hör min 2,5-åring babbla på i rasande fart med sin mormor och morfar! Vi är i Skåne över helgen för att igår vara på kalas och idag åka till Sofieros julbord!

Jag fascineras fortfarande varje dag över Miltons språk. Nya ord och artikulationer och längre och mer avancerade meningar varje dag. Häftigt! Nu är det verkligen inte bara jag och Daniel som förstår honom längre. 

Snart blir det frukost och sen ska jag och Daniel och Milton åka till Familia. Jag packade ingen overall för jag tänkte att Daniel tog den från dagis när han hämtade och Daniel tog inte den på dagis för att han trodde jag hade packat den andre hemma. Kommunikationsmiss. Surt att köpa nått för två dagars användning men vi får handla smart! 

Nä nu får dagen starta här :)

Julfina #1

Livet har sina goda stunder!




Minisovsäck!

Oj nu är klockan 22.45 och jag har typ satt mig ner för första gången idag. Efter att ha slutat tidigt åkte jag och beställde nytt id. Fy bubblan vad kriminell man ser ut på de där fotona! Svartvita foto där man absolut inte får le! Usch! Tur att man inte behöver visa det så ofta ;)

Sen blev det även en ny vintermössa till Milton. Trikåmössa är ju inte tillräckligt längre då vi haft ner på 6 minusgrader. 
En Didrikson blev det. Förvånade? ;)

Sen mötte mina killar upp mig och vi tog en liten tur till skogen. Det är nästintill livsfarligt att låta Mille springa fritt i en skog. Han är helt orädd och springer och hoppar rakt ut från stenar osv. Helt plötsligt kommer det vara brant där han hoppar, eller vara ett träsk eller nått! 
Kul hade vi iallafall! :)




Milton sover utomhus på dagis. Eller det är inglasat men ej uppvärmt utrymme där de sover. Han har haft sin åkpåse i vagnen senaste veckorna men den är ju såklart alldeles för liten. Då vi hoppas och tror att han kommer fortsätta sova på dagarna i iallafall 3-4 månader till så köpte vi idag en minisovsäck. Haglöfs 110 cm lång. Grym färg som piggar upp både vagn och vinter :D

Den kommer bli toppen att sova i. Fåfäll under och en fleecefilt över, då lär han inte behöva ha mer än vanlig klädsel i sovsäcken! Alltså typ tights och tunn långärmad som han har inomhus. 

Vi har ätit julbord idag också :) Ikeas julbord blev det och det var gott! Det är ju inga mängder med val, vi är bortskämda med att äta på Sofiero Slott varje jul ;) Men fullt godkänt!!

Väl hemma igen blev det klippning av lillkillen. Glömde ta ett före foto direkt innan men han såg ju ut såhär , lång och olättformat och påväg ner i både ögon och öron :P Ser inte så hemskt ut på bilden som i verkligheten faktiskt. 

Nu ser han ut såhär



Han somnade gott efter en fartfylld eftermiddag!! Vi fortsatte med lite fix och hemlisar :) julen é hääääär!! :) vad vi gjort ikväll får ni se i helgen!

Nu ska jag sova! Godnatt!!

Hemlighetsmakeri

Det är som så att det händer ganska mycket just nu men hälften kan man inte blogga om för att det är en massa hemlisar ;) Det är ju snart jul och då smyger man med en massa!!

Men något som inte är hemligt är att Daniel har nya löparskor! Eller ja, Milton ville helst ha dem ;)

Sen vet vi inte vad som hänt men antingen har vi råttor i huset, eller har vi helt enkelt en Milton :P

Ja, sortera ska man ju! ;)

Nu är klockan halv tio och vi har betat av typ 14 punkter på vår lista! Det känns riktigt bra och vi hoppas att morgondagen flyter på på samma sätt så att vi kan känna oss lugna :) 
Milton sover gott och vi ska se på tv! 

Söndagsnöje! :)

En helt feberfri gosse har tagit ett långt bad här på förmiddagen! :) det är rejält blött på golvet :P


Solen skiner och graderna är noll. Vi ska snart in till stan en liten runda och i eftermiddag ska vi på kalas hos Daniels mamma!

Veckan som kommer är fullplanerad så vi får nog trolla om vi ska hinna sova och äta också. Men det är mest roliga saker så då brukar man ta sig igenom det utan problem :)

Ha en trevlig söndag!

Promenix

Tempen visade bara 38,0 efter frukosten så en liten runda nerbäddad i åkpåsen fick det bli! 


Hade dock tänkt att han skulle sova hemma så jag fick fixat lite men nu håller han på att somna. Får kanske bli att traska hemåt för han lär ju sova i 2 timmar idag gissar jag. 
Om han orkar tänkte vi åka och handla sen! Skönt att febern nästan är borta :)



Nya uttryck en lördagsmorgon

Godmorgon!
Här är vi uppe innan tuppen! Inte mitt val dock :P men min smarta lille gosse som utvecklas i raketfart i talet vet vad man ska säga.

- Lägg dig ner och sov lite till
- Jag kan inte! Jag försöker sen!

Han kommer med nya uttryck varje dag! 

Jag bäddade ner oss i soffan till Barnkanalen. Återigen blev jag paff av vad hans lilla hjärna faktiskt tänker och håller igång. 
Tittade på Nicke nyfiken och när det kom en tax spottade han ut sin napp och sa "det är ju en SÅN hund!!"






Plutten!

Det var en hängig och febrig kille som hämtades av sin pappa på dagis idag :( han hade till och med suttit och vilat i frökens knä vilket var väldigt ovanligt. Det är ju en kille med spring i benen vanligtvis!

Nu ikväll låg han i soffan helt still över 1,5 timme och sen somnade han direkt jag la honom i sängen!

Nu sover han gott och vi hoppas han gör det hela natten. Det blir nog två hemmadagar med pappasonmys!!


Att fota Milton

Han kan vara hur söt och go som helst. Men kommer kameran fram så flippar han :P
Detta är 4 av typ 20 rätt misslyckade foto!

Med viss finess lyckades vi hålla honom still i 1,5 sekund!




Fina killen! Som behöver klippas! Måste ske innan vi ska på julbord :)

Kvällens måne var fantastiskt fin! Stor!




Klockan är nu 22 och jag tror att jag ska förflytta mig från soffan till sängen. Är så trött idag! Många timmars sömn inatt bör hjälpa :)

Brrrr....

Efter jobb blev jag upphämtad av mina favoritkillar! 
En tur ut för att täcka båten var tanken. 


Men fyttirackarn vad där var kallt ute. Blåste rakt in från öppet hav och fingrarna stelnade till direkt. Milton blev förbannad för att han inte fick klättra upp på båten, men vi ansåg det alldeles för osäkert då Daniel skulle ta av mantågen ("staketet" på däck) så den fighten fick vi ta. 
Som av en skänk från ovan kom det just då en lastbil som skulle ta upp en båt från vattnet. Det fångade såklart Miltons intresse. Och mitt med ;)


Båten blev aldrig täckt. Inte ens ställningen kom upp. Daniel förfrös fingrarna och det var stressat att ha en överträtt Milleman där. 
Vi får lära av våra misstag och boka upptagning redan på sommaren nästa år. Vi var sent ute att boka (september) och fick inte tid förrän 5 november. 
Daniel ska åka ut själv och täcka den och vi hoppas på att det hinns med innan snön kommer. 
Snön känns ju avlägsen men man vet aldrig. Det har varit frost några enstaka morgnar!

Turens mest spännande var ju bufflarna. Vi stannade så att Milton skulle få se och hälsa på dem från bilen! Han blev ledsen när vi åkte så vi får åka och titta snart igen!! :) han älskar när vi kör förbi hagar med djur!


Den nerpackade fikan åt vi hemma i värmen :)

Juligt

Haha på från bussen till jobb såg jag denna balkong :D
Så vill jag också ha det!!!




Julmusik!

Nu närmar vi oss julen med stormsteg!! I mina öron rullar julsånger :) sitter på bussen på väg till jobb och inser att om vi börjar pynta hemma nu så är vi inte först. Det lyser stjärnor i vissa fönster redan!
Jag har hellre en massa juliga känslor inför julen, ja redan nu, än att ha kvar grejorna framme när julfirandet är över!!

God jul ;)

D-vitamin

För att på nått sätt öka chansen att hålla mig frisk i fortsättningen tänkte jag öka på D-vitaminintaget.


 "Drick lättmjölk och ät ägg", sa Daniel. 


Googlade för att se hur mycket jag behöver dricka/äta. 

- 35 ÄGG ELLER 13 LITER LÄTTMJÖLK OM DAGEN (!!!) för att tillgodose kroppen med dagsdosen!! Men tjena :P


Här har vi en ung herre som mår mycket bättre när han får mycket D-vitamin! Stor skillnad på antal förkylda dagar när vi dels sköter intaget samt om vi höjer intaget! 10 droppar om dagen får han :)


 Milton ser så här busig ut för att han tycker det är jättefinurligt att ha byxorna på huvudet ;)



(D-vitamintillskott beställt kan nämnas :P)


Lördagsmys i full gång!




Kompismys x2

Idag får både jag och Milton ha kompismys. Nu är Ludvig här medan föräldrarna är ute på skoj och inom en timme är min vän Pernilla här :D hon ska spendera helgen hos oss och det ser vi fram emot!

Killarna har lekt och ätit middag men är trötta och har börjat lugna ner sig i soffan! Tror att vi kan börja natta dem snart! 





Julia är också här och då vi kommer ha fullt upp med killarna, Pernilla kommer och Daniel ska se fotboll så har hon fått hyra en film! 

Nu gnäller min son och den andre sitter helt still i soffan och tittar framför sig. Trötta efter en dag på dagis och lek därefter :)

Ha en bra kväll!!

Bushuskul

Jag har varit förkyld igen. Riiiiktigt förkyld. Kände på jobb i fredags att bihålorna ömmade rejält. Lördagen var jag soffliggande men i söndags bättre men i måndags helt däckad. Det har gått upp och ner, från att vara hur pigg som helst (visserligen med hjälp av ipren) till att som inatt hosta lungorna ur mig trots Cocillana i kroppen och värsta trycket i bihålorna trots värktabletter. 
Och nu känns det bättre igen :/ Får se hur dagen urartar. Om jag inte var bättre i bihålorna idag skulle jag påbörja penicillinkur men det vill jag verkligen inte så jag hoppas att det lättar idag. En ny kur betyder nedsatt immunförsvar och ingen träning på 10 dagar. Nej tack!!

Igår behövde jag vila så Daniel tog med Milleman till Bushuset. Det var dem och 4 andra barn typ :) Drömställe för en sprallig 2-åring. Han berättade mycket om att han åkte rutschkana, hoppa studsmatta, lekte med bollar och körde bil :) och åt korv med bröd ;)

Pga hostan la jag mig i soffan inatt och sov. Fick ett hastigt uppvaknande imorse då taklampan tändes och Milton skrek Maaammaaaaa!!! ;) Det är hans nya grej. På morgonen tänder han alla lampor men på kvällen ska allt släckas så det blir beckmörkt. 

Men när han kom upp imorse så reste jag mig ur soffan och han tog snabbt min varma plats i hörnet som han tycker är mysig, som han själv säger! Jag frågade om jag fick tillbaks platsen men nä :P 



Idag är det fint väder ute så jag ska ta mig ut på en liten promenad (måste ju om ingt annat hämta ut min nya iPhone som väntar på posten) och så ska jag vila och hoppas att bihålorna läker utan penicillin. Har avsvällande tabletter och speciellt nässpray som ska hjälpa. 

Mellan varven ska jag och Daniel planera lite hur vi vill ha det här hemma. Ta bort lite grejor och kanske ta fram jullådan och börja kika vad vi har och inte har :) Jag längtar till vi kan pynta :D

Vintern är här!

Blev lite paff när jag såg att det är minusgrader ute idag! Det var ju inte alltförlängesen som det var över 10 grader på morgonen! Utan tvekan är det dags för overall på barnen!




Fars dag!

Foton på fina pappan med de fina barnen :)



Jag tog fram en skjorta till Daniel, tvingade in honom i duschen, tryckte i honom en macka och sen körde vi till Jensens Böfhus! Han blev glatt överraskad och det var ju kul :) Vi fick bordet närmst lekrummet vilket betydde nöjd son och därmed också nöjda föräldrar!



- Milton, vad vill du ge pappa i present?
- En boll!!
- Vad vill du ge mer?
- En boll till!!
- Vill du ge honom en boll för DU vill ha en boll?
- Japp!! 

;)

Plopp

Jag veeeet att man inte får yttra sig egentligen men jag måste säga att jag känner mig redan piggare. Om man jämför med igår då jag yrade så fort jag klev ur soffan så är det stor skillnad! Hoppas detta var en kort men intensiv förkylning! Visst, jag hostar och snyter mig om vartannat men det har jag knappt slutat med sen förra förkylningen! 

Jag håller på att städa upp här och Milton plaskar för fullt i badet! 


Tanken är att ta ut pappa Daniel på nått kul sen :)

Speciell söndag!

Godmorgon! 
Idag är det fars dag och det ska ju såklart uppmärksammas :) Daniel sover nu och lär göra till kl 14 så jag och Milton har god tid att hitta på någon överraskning :)

Blä

Jag är ett rötet ägg idag. Varför fick jag denna skiten nu? Äntligen kommit igång ordentligt med träningen och så. Har ett gympass inplanerat imorgon men det kan vi ju feteavboka. Jag kan inte andas ur näsan och blir yr så fort jag går upp. 


Milton har ju ingen fantastisk mamma idag. Mycket tv, data och padda blir det. Jag som sett fram emot denna helgen då vi skulle åka till stan och titta. Jag hoppas innerligt att jag mår bättre redan imorgon så att vi kan göra nått. 
Daniel har iallafall vaknat nu och får ta ut Millemannen en runda så han får springa av sig. 

Russin i näsan!

Så har det hänt hemma hos oss också! Det är inte bara Madickens lillasyster som petar in saker i näsan. 
Jag gav Milton lite russin och äpple när han såg på Fåret Shaun. Sen kom han till mig och sa "aj, russin i näsan". Men då han är förkyld och jag bara såg snor i näsan så trodde jag inte på honom. Bad honom snyta hårt och ut kom ett stort russin farande! Pedagogiska mamman kunde ju inte alls hålla sig för skratt, det kändes lite sjukt att han stoppat in det, och det måste varit långt upp! Hur fick han ens upp det stora russinet?? :P


Han fick sitta nära mig och äta resten!! Skitunge :)



Önskelista

Igår,

- vad önskar du dig i julklapp Milton?
- paket!!
- vad ska där vara i paketen?
- eeeh... Kyckling!! Åh ris!!
- haha okej :)

Idag vid kvällsmaten,

- jag vill ha en moppe!!


Snabba ryck från det ena till det andra! Kändes klart lättare med gårdagens önskan ;)
Jag tror att han får nöja sig med duplo, pussel och böcker denna julen. Moppe får vi diskutera om 13 år ;)

Giftig gröt och tittut!

Fredag!!
Som vanligt blir det inte samma helgkänsla när Daniel jobbar men nog är det lite skönt med lite ledighet trots allt :)
Speciellt nu då jag, återigen, åkt på världens förkylning. Det går runt runt och det känns som om alla är halvsjuka och så bryter ut på oss en och en. Två kollegor var hemma i början av veckan och flera barn också. Nu hoppade bacillerna på mig. Vi skulle behöva sitta i karantän i tre veckor. 
Jag har halsont med svullna mandlar, snyter mig var femte minut och det susar i örat. Jag hoppas detta ska bli bättre under helgen!

Milton har varit en mönstergrabb ikväll och det var tacksamt när Daniel är iväg och jobbar :)

Lite tittutlek


Sen satt han i mitt knä en lång stund när jag satt vid datorn. Vår lille tekniknörd ;) jag ska göra en lista på appar vi rekomenderar. Och vi tar tacksamt emot tips från er :)

Till kvällsmat fick Milton gröt med riktigt giftig färg! Tur att det var blåbär jag själv blandat i, hade den sett ut så färdig eller i pulverform hade jag tvivlat på äktheten i färgen :P Den såg så farlig ut att Milton vägrade smaka till en början. Men efter första skeden jag trugat i honom sken han upp i ett "mmmm" :)
Mätt och go och glad läste vi en bok (ungen läser nog snart själv så intresserad han är och så mycket vi övar) och sen tog det inte lång tid innan han somnade!
Jag gjorde mig en fläskfilégryta alá Mannerström med svamp, lök, dijonsenap och dragon. Gott gott!


Nu har jag landat i soffan och ska snart käka lchf-glass. Glass är nummer 1 vid halsont, men för att undvika onödigt socker får det bli lchf-glass :) lika gott tycker jag!!

Ego pic






Vad äter kaninen?

Vid nattningen när jag läste en bok för Milton;

Jag: vad äter kaninen? (Pekar på bilden)
Han: jag vet inte!
Jag: det är en maskros!
Han: majskrok!!!

;)

Lång jobbedag!

Oj vilken dag! 
Skulle jobbat 7.30-16.30 men bestämde med en kollega att komma 8. Men när jag vaknade imorse såg jag smset där hon frågade om jag ändå kunde öppna. 
Woo, hej stress! 18 minuter från uppvak till att bussen skulle gå. Och jag hann :) fick med mig allt jag behövde till och med. Träningskläder också då tanken var att träna efter jobb!

Jag var ensam ordinarie idag med två vikarier. Så jag fick rodda stället (vilket jag trivs med förvånansvärt bra) och vi tog igenom denna dag också :)
Det är ju liksom inte bara att leka med barn vi gör. Det är en del papper och annat arbete med som måste fixas också. Fullt upp idag så någon rast hann jag inte med. 

När sista barnen gått slängde jag på mig jackan och kom i sista sekund på att matleveransen inte kommit. F*n!
Så vänta på att den kom en halvtimme försent. I väntan hittade jag en flaska med lite Coca cola kvar och då blev jag lite lycklig och tackade mig själv att jag sparat åt mig själv :D

Nu sitter jag helt mär på bussen efter 10 timmars arbete utan rast! Handling med killarna är nästa punkt och sen hem och äta och köra lite hemmaträning (gymmet får bli imorgon) innan jag lär stupa i soffan!!

Papricaloppet och Finalloppet!

Mina finaste sprang varsett lopp igår! Daniel tog ett lite längre lopp, 19 km terräng, medan Milton nöjde sig med Papricaloppet på 250 meter :D
 
Mormor och Milton hand i hand under loppet! Efter halva loppet hade hon frågat honom och det var jobbigt. Jupp! hade han svarat ;)
 
Efteråt var han sååå stolt över sin medalj! Det sprutade glädje från honom!
 
 
 
Välbehövlig och obligatorisk banan efter ett tufft lopp! Han fick även en ballong och paprikasuddisar!
 
Medan vi väntade in Daniel somnade Milton i vagnen men vaknade lagom till att hinna göra high five med pappa när han kom förbi i slutspurten!
 
Från ena hållet....
 
 
...och samtidigt från andra hållet :D
 
 
Bananpaus!
 
Mitons första lopp men inte det sista :) Daniels första lopp denna höst (väl?) men han har många att se fram emot i vår. Seedningsloppet till Göteborgsvarvet, sen själva Göteborgsvarvet tätt följt av Kullamannen som är drygt 5 mil terräng nere i Skåne! Platt tänker ni, men då har ni inte varit ute på Kullen... Det är saftigt brant och högt och där ska Daniel springa upp och ner 3 gånger. Det lär bli jag som kör hem för han står nog inte upp på några dagar! ;)

RSS 2.0