Claramell i solnedgången

Jag finner ett lugn av att åka ut och fixa med Claramell! Det är nog visserligen för att Milton sover och vi kan slappna av :P men också dessa underbara kvällar rent vädermässigt som vi haft plus att man känner att man gör någonting och inte bara sitter i en soffa. Det känns bra nu :)

Igår fortsatte Daniel att polera och jag tvättade "handskfacken" i sittbrunnen, tvättade under sprayhooden så det glänser samt tog av trästeget framme i pulpiten som vi ska korta till hälften. 


Vi satte ju på peke förra året men om jag eller Julia, som inte är 189 cm långa, vill gå direkt från däck till peke så skrapar vi i smalbenet på plattan. Oskönt minst sagt. Så vi halverar den och hoppas minsta plåsterkonsumtionen ;)
Dessutom blir vi av med några überrostiga skruvar som suttit där sen vi köpte båten. Rostfri skruv, någon som uppfunnit det?!



Godmorgon!



Ytterligare en solig dag! Härligt härligt! Idag är det fullt upp. Nu jobb 8-16 (Daniel sover och Milleman på dagis) sen Tröädgårdsdag på Milles dagis och efter det hoppas vi att Milton somnar i bilen så vi kan jobba effektivt vid båten!!
Sen hem och se Biggest looser :)

Ha en fin solig dag!

Tjolahopptjolahej

"Här kommer Milton Långstrump, tjolahopp tjolahej tjolahoppsansaaa!"


Godnatt!!

Sommar sommar sommar!!!




Kvällspromenad!

Håret blev inte riktigt som det skulle. Då det blev för guldigt i färgen och då utväxten fortfarande är rätt tydlig ska jag få komma tillbaka och fixa det. De hann dessutom inte klippa mig innan de stängde idag då det tog så lång tid med slingorna. Typiskt. 
Nu får jag vänta ända till 23 maj innan det blir iordningfixat och innan det ska vi både ha kalas och jag ska på utbildning. Men men... Sån är livet. Får väl se det som en bonus, jag får ju gå och fixa håret igen :)

Tidigare ikväll tog jag och Milton en promenad. Riktigt varm och vindstilla kväll. Tanken var att han skulle somna i vagnen men när vi gått 4,5 km och han fortfarande inte sov gav jag upp :P

Han somnade snabbt i sängen. 

Jag dukade fram en tacotallrik och åt framför teven. Vissa Danieljobbarnatt-kvällar njuter jag av tystnaden. Men ibland, som ikväll, då känner jag mig  ensam. I måndags och tisdags var det skönt men nu tredje ensamma kvällen denna veckan börjar det bli långtråkigt. Får väl börja sticka eller nått ;) 
Har nyss klickat hem en dyr beställning på XXL :P nu kommer vi hålla oss 
flytande, varma och vältränade i sommar :D

Nu ska jag strax joina Milton in i sömnen och imorn ska vi ha en kul dag :)




Nervööööös....

....hos frisören!



Lite egentid

Milton är på dagis (han är där 9-12 några dagar i veckan för att inte förlora rutinen, förutom de dagar vi jobbar) och Daniel sover inför jobbnatt och jag gör... just nu ingenting! :D
Tänk innan man hade barn så var det bara jobbigt att behöva raka benen och klippa/måla naglarna. Nu är det lyx att hinna ;) så det har jag gjort och nu ska jag månadshandla. SJÄLV!! inte hänt på typ tre år :P

Måste kila!

Mer båtfix

Vi har hittat en väldigt bra lösning när det kommer till båtfix. Milton i all ära men ute vid båten får en av oss inte mycket gjort när han springer runt ;) trafik, vatten, stege osv är inte bästa lekplatsen. Så senaste kvällarna har vi valt att äta middag och ta på honom pyjamas för att sen åka till båten. Han somnar få på vägen ut och sover gott hela tiden! :)
Vår gröngöling


Jag har ägnat min tid åt att rengöra alla ytor nere i båten. Nästan helt klar nu :)



Häromkvällen blickade jag ut över en fin solnedgång 

Då längtade jag ännu mer efter vår långa semester. Vi kommer ha 5,5 veckas semester var. Daniel går på 2 dagar innan mig och börjar jobba 3 dagar innan mig. Men övrig tid har vi ihop. Milton får en vecka till :) känns härligt!

Daniel har tvättat båten, börjat polera sidan, satt upp mantågen och tillsammans har vi börjat mäta ut för badbrygga :D 
Kommer bli finfint det här! Och mer välgjort och planerat än senaste åren nu när vi kan jobba på båda två. 

Kvällsbalkonghäng!

Här sitter jag. Ensam och njuter på balkongen. Härliga kvällar nu :)

Skriver månadshandlelista. Två månadshandlingar kvar nu. Sen är det SEMESTEEEEER!!
Längtar nu. Vi har börjat fixa med båten och då kommer semesterlängtan också. Vi har planerat en del inför seglingen. Jag gillar planering. Dels för att ha koll men också för att man planerar och längtar ihop. Förlänger sommaren typ :)

Milton kommer troligtvis ha lyxen att vara ledig från sitt dagis i 7 hela veckor. Det känns bra :)

Snart börjar Biggest looser så måste skriva klart handlelistan :)

16.30

Ute vid båten i eftermiddags :)



Jag fick städat stor del av salongen idag. Det är mer kvar att göra och framförallt en del grejor att sortera men snart är det klart nere i båten. Daniel fick upp mantågen och sen gick han till stranden med en trött gaphals ;)

Milton somnade inom 10 sekunder efter att vi startat bilen. Vi tänkte att en kvart räcker. Den tanken delade inte Milton. 

Han somnade i trapphuset och i hallen och på badrumsgolvet. Vi bestämde då att han fick väl sova då. Så 16.45 la vi in honom i sängen och då hade han redan sovit ett tag. Får se hur detta går!!

Mysig frukost

Jag och lillgrabben har haft mysig frukost på balkongen. Första frukosten där för säsongen. Härligt!

Efter lite vild lek som väckte Daniel hela tiden blev han satt i soffan nu en stund ;) Daniel ska jobba natten så det känns rätt viktigt att han får sova. Jag och Milton ska snart ta oss ut men jag vill fixa klart här hemma först. 
I eftermiddag ska vi träffa Vilgot som fyllt 3 år igår och efter det ska vi fixa vidare vid båten! Var där igår med och fick tvättat hela utsidan plus rengjort i förpiken!

:)




Godmorgon!

Nåja det var inte katastrof att han somnade 17.20 igår. Han vaknade 5.50 men satt med paddan lite så nu 7.30 har vi precis avslutat frukosten!
Tänk att han sov 12,5 timme. Visserligen kom han upp yrvaken 2-3 gånger men det kan ju hända vilken kväll som. Han somnade om snabbt igen. 

Nu ska vi baka, sen ska Daniel träna, sen ska vi köpa present, sen ska jag träna när Milton och Daniel hämtar Julia och sen ska vi på kalas. Puh! ;)

"Värmer sig"

Haha han såg visst inte på tv längre pluppen. 

La in honom i sängen. Ett litet test för att se om han kan sova hela natten även  om han somnar så tidigt. Vi är ju lediga imorn så om han vaknar vid 23 ikväll och är vaken till 3 så får vi utgå från det och ta lång sovmorgon :)

Plaskvåt

Det var en lycklig kille som fick hoppa i vattenpölar på väg hem från dagis! :)




Helt genomvåt gick han sen upp och nu värmer han sig i soffan!

Utejobb är gött...

...och allra bäst när solen skiner!!

Åh härligt väder vi fick på vår påskgrillning idag :D




Slagen hjälte

Mötte upp Daniel och Milton på gymmet. Milton lämnades till gymbarnvakten, han älskar att gå dit :)

När jag bytt om gick jag förbi gymbarnvakten och ser att barnvakten torkar Milton i ansiktet med papper. Snor var ju första tanken men sen såg jag att han hade blid i ansiktet. Gick ju in direkt såklart. Han hade fått en hård kudde svingad i ansiktet och fått värsta näsblodet. Tröjan och byxorna behöver en rejäl tvätt. 

Så någon träning blev det självfallet inte. Vi som hade bestämt att äta pizza om vi tränade både måndag och tisdag. Det blev pizza ändå så idag får vi träna stenhårt :)

Universeum

Jag och Milton hade en helmysig förmiddag. Det blev buss- och spårvagnstur till Universeum :)


Vi började i regnskogen då jag inte var där sist jag var där :) Fina rosa fåglar kom och mötte oss :)



Sen träffade vi på både en tukan och några apor!

Efter regnskogen tog vi oss upp till dinosaurierna. Sist vi var där tyckte Mille det var rätt kul, men oj vad han var rädd idag ;) han skulle bäras och klamrade sig stenhårt fast i mig när de rörde sig och lät! När jag skulle fota oss sa han till mig att sluta, annars skulle dinosaurien ta telefonen. Ponken!!

Vi avslutade nere i Jobbis, en lekplats. Sen lite frukt innan vi åkte hem :) ett mysigt besök! Kul att äntligen kunna göra såna här utflykter där båda njuter liksom. Tills nu tycker jag mest att jag har jagat och behövt ha stenkoll på honom. 
Jag tror vi sticker dit snart igen :) 

Nu ligger killarna och sover och det ska jag också snart! Vi bestämde idag att nu är det slutsovit på dagtid för Milton helt och hållet. Två kvällar i rad har vi haft såå långa nattningar och det är jobbigt för alla. Extra jobbigt när man vet att han ska upp kl 7. Då kan han inte somna 21.30. 
Så nu får vi försöka hålla honom vaken till minst 18.30-19 och det bör inte vara några problem. Det enda är att det blir väldigt långa dagar ensam med honom. Han kräver mycket uppmärksamhet och det är när han sovit som man har kunnat fokusera på annat. Men han blir väl äldre och ändras på det med :)

Nu börjar mina ögonlock falla! Godnatt!

Min och Miltons lördag

Trots träning igår fick jag en kick i baken till att träna idag med då vågen inte var så snäll ;) satsade stenhårt på crosstrainern och gick sen upp i gymmet en stund!

Milton cyklade till och från gymmet och är alltid svettig och törstig efter att ha varit hos gymbarnvakten så han fick också tränat lite :)
Till lunch blev det ugnsgrillad hel kyckling som Daniel fixade häromdagen.



Vi fick gå in och äta upp vår mat, det blåste för kallt. Igårkväll stod Milton också på sig att vi skulle äta ute eftersom vi grillade. Han satt och skakade trots att han var inlindad i en filt ;) (skink- och ostfylld kycklingfilé med fetaost och tomatsås var dock grymt gott)

Efter lunchen idag var tanken att Milton skulle sova i vagnen när jag gick en promenad. Vi delade inte den iden så han sov aldrig. 
Vi tog sen bussen (Miltons önskemål) bort till torget och köpte lite gott till ikväll. 
Mille i kundkorgen

Det blir lite glass med jordgubbar till mig och Daniel och Milton mumsar just nu på sitt godis :)

Egentligen behöver inte Milton sova på dagen längre men just idag var energiförrådet tomt och han däckade i mitt knä. Försökte väcka honom men det var omöjligt :P

Lik som igår

Nu har han fått i sig lite middag och äter som sagt sitt godis! Misstänker att han nästan sover innan Daniel kommer hem strax innan sju. Då ska vi äta fajitas! Jag är jättehungrig så det längtar jag till!!

Godnatt!

Nu har jag lagt mig breve denna skrutt! Han sover gott sen drygt 3,5 timme tillbaka. Det tog inte ens en minut från att han la sig ner på kudden tills han sov ordentligt ;)

Det var ju en lång period då han sov 2-3 timmar och sen alltid vaknade och kom upp och ville ha tröst och att man nästan fick börja om nattningen. Mycket var det nog för att han ville komma in till vår säng. Nu får han somna i vår säng redan från början. Inte jättebra egentligen men det bästa just nu. Kanske vänjs han av att vakna och blir liggande i sin säng sen. Vi får ta det som det kommer. Snart ska vi trängas i en båt ;)

Idag var jag tillbaka på jobb efter två dagars vabb. Milton var ledig med Daniel :) 
Imorgon jobbar jag 8.30-21 så nu väntar förhoppningsvis en god natts sömn och imorn hoppas jag på en fin dag :)

Godnatt!!

Lunch

Milton är hemma idag med då han är förkyld och igår knappt ville äta pga halsont. Han stånkar väldigt mycket än men det går åt rätt håll :)

Vi åt lunch nyss! Jag åt tacosallad!

Milton åt vad jag tror är det starkaste han ätit :P jag gjorde en korvgryta med salsicciakorv, kidneybönor, syltlök, paprika, lök, iMat, sweet chilisås och ketchup. Ris till. 

Här är han fortfarande lyckligt ovetandes om hur mycket vatten han ska behöva dricka ;)

Men han åt rubbet med viss hjälp av mig och vatten :)

Nu ligger han i sängen och ska sova middag (undantag då han inte är helt frisk) men jag hör att han stånkar och har sig trots airomir så får se om han vill ligga kvar!

Grillat när det är som bäst!

Vilken middag!! Rotsaker/potatis med färska örter samt fläskfilé med glace på grillen!!

Det blev hur gott som helst ihop med tzatziki och ett glas Cola zero!!!

Och för den som inte tror att man kan äta gott samtidigt som msn tänker på kalorier/mängd mat så kan jag meddela att portionen ovan är ca 350 kalorier! Så visst kan man äta gott om man äter smart!! :)

Precis innan vi skulle äta fick Milton 1 minut utan uppsikt. Den förvaltade han väl ;)



DetRäckerNu

Hej, jag är en fotbollstokig, snart 3-årig, kille. Min mamma hejar på Helsingborgs IF och min pappa på IFK Göteborg. Jag har blivit en mix med IFK-tröja och HIF-napp!!
Mamma och pappa har sagt att någon gång ska vi gå på en match lagen emellan, när jag är stor, typ 5 år, och orkar titta på en hel match! Jag som en helande länk, i min IFK-tröja och kanske en ny HIF-keps, mellan mamma och pappa som skojar om att de är rivaler just den dagen! Vi ska äta korv med bröd innan matchen, hoppas på solsken så inte paraplyer skymmer min sikt och så ska vi jubla till alla mål och bua lite åt den feldömda offsiden! 
Vilken dröm!! 
...som tyvärr förblir en dröm. 

Vilken stad vi än är i och vilket lag vi än hejar på ska vi känna oss trygga! Vi ska våga heja och våga vara stolta över vårt eget lag!
DetRäckerNu!




Årets första grill!

Igårkväll blev det balkongpremiär!! Häromdagen städade killarna där ute och igår blev det grillning! Inte den varmaste kvällen men det var mycket mysigt!

Man förlänger verkligen sommaren om man kan grilla och sitta ute och äta redan under våren!!

Håll i

Bäst att hålla fast näsan så den inte lossnar!!
Gulleplutten!



Kulor

När vi rensade klädkammaren hittade vi en burk med puttekulor. Tänkte slänga dem men Milton blev nyfiken. Och som han leker med dem. 
Nu har han kommit på att han kan rulla in dem i dammsugarröret och lägger sig nyfiket ner för att se när de rullar ut!

Ingen förkylning i sikte och jag tycker att hostan börjar släppa så dessvärre verkar det ju inte bättre än att vi får fortsätta med mjölkfritt :( vi som längtar efter att kunna ge honom allt och äta samma maträtter!

Vårstädning!

Idag är jag hemma med Milton. Han hostar massor men vi vet inte om det beror på vår pågående (eller just nu tillfälligt avvaktande pga hosta) mjölkprovokation eller förkylning! 
Någon feber har han inte så han orkar ju med lite ändå vilket är skönt. Jag vill ju helst att detta är en förkylning så att vi kan fortsätta, och förhoppningsvis lyckas med, mjölkprovokationen! Vi började i söndags (30/3 för egen anteckning) och imorgon ska jag prata med läkaren och se hur vi ska fortsätta. 

Milton spillde rätt mycket yoghurt på magen och ryggen (??) vid frukosten så när han ändå skulle duscha passade jag på att göra honom fin i håret. Lite vårstädning på huvudet haha ;)
Före till vänster. På efterbilderna har han massa löst hår kvar på kroppen!

Det var jättemycket hår som rök!

Fastän lillkillen snart fyller 3 år tycker han det är lika mysigt att bli buren i sin luvhandduk efter dusch. Det är typ obligatoriskt ;)

Han har alltid älskat det. Nedan ett foto från augusti 2012 då han var 15 månader. 


Idag skiner solen gött så en promenad i solen blir det garanterat! Och plantera kryddor på balkongen och så lite vårstädning hemma. Nu får vinterjackor och vintermössor åka ner i nån kartong!!





Ny månad nya tag

Då var vi inne i den andra vårmånaden och jag fick, efter att igår gått runt i enbart hood, ta fram vinterjackan då det är minusgrader ute!! :| vill bara ha vår!

Igår fick jag en snilleblixt och tog hjälp av några barn att göra en påskrisvas på fönstret :) nu ska det målas ägg på papper och tejpas upp och så fjädrar såklart!



RSS 2.0