Nyårsfix och pulkaåkning

Min sous chef var fantastisk i köket idag! 50 steklökar skulle skalas och trots att han fick springa till toa och skölja ögonen med vatten flera gånger så fortsatte han :)
Förberedelser inför nyårsmiddagen!

Sen blev det bakning! Och den bästa belöningen man kan få är ju att få smaska i sig resterna av smeten :D

Det fanns lite spring i benen kvar och väldigt lite snö kvar så vi passade på att gå ut innan pappa Daniel skulle komma hem! Pulkaåkning blev det! I en nästan kal backe haha :)
(Han ser ut att lida, det gör han inte, han bara ogillar blixten)

Det har blivit middag och nu ligger Daniel och läser för Milton. Jag ska städa :) behövde bara läggamig ner en minut!
Skönt att bli klar med det mesta idag så vi kan ha en lugn dag imorgon och hitta på något kul :)

Olof och Olof :)

Kolla in nya kompisarna! Olof och Olof! (Ja, såklart från filmen Frost)




Milton och två barn till gjorde dem. Och så jag. Var ju tvungna att gå till affären och köpa morötter sen :D

Nu är vi på väg hem. Milton däckade i bussen. Precis som igår :) jobbigt att jobba!!

Stjärtpulka ;)

Milton hänger med mig på jobb nu i mellandagarna. Bara några få barn hos oss. Igår blev det åkning på stjärtlapp, eller stjärtpulka som Milton säger ;)



Till mellanmål önskade barnen gröt så det blev det och vi lyxade till det med blåbärssylt :)

Idag är det plusgrader så det blir blöt utelek i slask antar jag!

Väl hemma igen ska jag och Milton laga nyårsmaten :)

Pulkaåkning

Måste bara kasta in denna härliga bild från pulkabacken idag!! :D

Det var inte mycket snö men det blev bra fart ändå :)

Jul i Skåne

 Nu kommer äntligen bilderna från julen i Skåne :) Detta skriver jag för övrigt på bluetooth-tagentbordet jag gav till Daniel i julklapp. Han tycker det är jobbigt att skriva på mobil och iPad.

Vi åkte inom Ullared på vägen ner. Blev ingen jättedyr handling men en del pussel och bilar till Milton och några lampor till oss :)

Milton var kvällens kock och var med och gjorde lasagne. Han älskar verkligen att vara med i köket. Hemma har han mest suttit på bänken och tittat på men nu fick vi se att han faktiskt kan hjälpa till ganska mycket. En stor skillnad är dock att de har induktionshäll på spisen medan vi har gas och öppen låga, så där skiljer det sig lite i hur mycket han får hjälpa till :)

Vaaaar é Milton? (enorm soffa)

tittut :D

På kvällen gick vi till lekplatsen med ficklampa för att rasta energifulle ungen ;) Milton fick även öppna julklappar från min bror. En Röglehalsduk (mest för att reta Daniel haha, men den matchade hans overall bra också) och så en goseelefant med tillhörande 10 besök på Busfabriken som ligger i Helsingborg. Det är ett sånt där stort lekland med bollhav, rutschbanor, små karuseller, studsmattor osv osv. You name it! Jätterolig och smart present till Mille.

I tisdags, den 23:e, skulle Daniel till Väla och shoppa och vad passade inte mig och Milton bättre än att åka till just Busfabriken... Han blev superglad. Första kvarten gick han bara runt och tittade på allt med öppen mun :D Men sen blev det leka av det...

Min mobil dog plötsligt där inne och blev tokhet. Daniel fick inte tag på oss men jag körde på teorin att han vet var vi är, vi vet inte var han är, så vi lekte tills han kom in helt förvånad och undrade varför jag inte svarat på hans mess ;) Några timmar senare var mobilen sval så jag satte den i laddare. I 45 minuter satt den där innan den startade, och sen har den varit som vanligt... Konstigt!

på kvällen smög tomten in och la julklappar under "granen"!


Som Milton givetvis blev glad över att se... Han har varit så duktig hela julhelgen och inte ens varit nära att försöka öppna något paket... Men han har längtat som bara den tills de ska öppnas!

Ser ni tomtenissen?


Däremot blev inte självaste julaftonsdagen alls vad vi planerat. Vi skulle precis ut och gå när jag tappade halva synen. Såg ingenting till höger i synfältet. Daniel stod snett framför mig men han var helt väck... Pulsen blev jättehög och jag trodde verkligen att jag skulle svimma... La mig på sängen och fattade ingenting. Har ju migrän med aura men den auran brukar komma smygandes timmar innan. Detta slog pang på. Huvudvärken började komma efter 30 min och sen kom illamåendet också. Jag trodde på fullt riktigt att jag skulle dö på julafton! Daniel stannade hemma med mig medan Milton fick en härlig tur i skogen med sin mormor och morfar. Guldvärt att de tog ut honom, dels för att han blev orolig för mig, och för att jag behövde vila, men också för att mitt samvete skulle veta att han hade en bra dag trots allt!


I 5-6 timmar låg jag orörlig i sängen, rörde jag mig spydde jag.... 
Men efter totalt 2 ipren och en citodon kunde jag sakta sätta mig upp i sängen och efter Kalle så gick jag ut och satte mig vid bordet. Fick dock inte ner någon mat. Milton somnade med huvudet på bordet mitt i julmaten, så honom bar vi över i soffan så han skulle orka med tomten :)
När alla ätit färdigt tog jag en snabbdusch och sen mådde jag mycket bättre :) 

Plötsligt kom tomten och Milton blev nervös men det var spännande! Han hjälpte tomten att dela ut några paket och vågade till och med stå bredvid och ta foto :)

När tomten skulle gå pustade Milton ut och sa "nu ska du bli morfar igen!" hahaha... inte en gång hade han antytt att det var morfar som var tomten ;)

Vi hade julklappsutdelning länge och jag fick i mig mat :) Vad vi fick och gav kommer sen. Vi tog upp alla grejor här hemma och fotade, men nu är jag trött på att skriva :)

Då Daniels pappa fyllde 70 den 25e och då Daniel skulle jobba på natten så åkte vi hem från Skåne redan efter lunch. Det pratades om snöoväder i Skåne men vi fattade ingenting, strålande sol :D


Milton la en filt över huvudet för att skymma ögonen från solen. Han somnade dock där under ;) Sov hela vägen till sin farmor och farfar! 

Det var vår julhelg det :) Eller den har fortsatt lite här hemma med några julklappar igår när Julia kom! Julklappsinlägg imorgon!

Godnatt!

 

Matmaraton

Jag fick riktig lust att laga mat idag. Mycket mat ;)
Invigde vår nya 5,5 liters gjutjärnsgryta och gjorde där i en beouf bourgignon (burgundisk gryta) med nötkött, morötter, hela champinjoner, syltlök och rödvin! Himmelskt god redan idag men den ska få stå till sig till imorgon!


Det blev även en kinagryta på kyckling, broccoli, paprika, matgrädde, sweet chili sås, sambal oelek och cashewnötter! En av mina favoriträtter :)

Och så blev det en chilli con carne, en ny rätt jag lärt mig göra bra! :)

Nu är vi mätta och glada! Ja, alla utom Milton då. Han tog nog inte en enda tugga, gick och la sig på mattan och sov :)

Sen fick han nattskräck när han låg där. Det var ett tag sen nu faktiskt!

Nu ska vi se Det största äventyret! :)

Första snön

Då bockar vi av 27 december i almanackan. Första snön! :D nu får det bli lite fart på familjen här så vi hinner ut och känna på den innan den försvinner :)



Schhhhh.....

Jag såg nyss tomten smyga in.....



Globetrottern

Nu har vi stängt och låst och ömmat strax Göteborg! Det blir ett litet shoppingstopp på vägen men sen blir det 3 juldygn i Skåne :)


Varför känns det alltid som om man glömt något :|

Släcker ner

Nu ska jag somna till ljudet av smattrande regn! Hemmet är i lagom ordning (det blev inget storstäd men det är så fint så man inte får ångest vid hemkomst) och jag tror och hoppas att det mesta och viktigaste är packat!

Snart lämnar vi vår julpyntsfina lägenhet för ett julpyntsfint hus i Skåne :)






Cykelrunda på is

Kom nyss in efter en cykel- och ärenderunda :) kastade sortering och sopor, postade ett brev och tog ut en ny trisslott på min gamla vinst. Blev tyvärr ingen ny vinst!

Hagelskuren från igår ligger fortfarande kvar på flera ställen och lite här och var är det blankis. Men Milton klarade att hålla sig på hjulen hela rundan! Ja utom den gången jag skulle ge en hjälpande knuff i ryggen men råkade putta mer på sidan så han välte :O tur att han fick ner foten!



Nu ska det bli storstädning här hemma! Och packas ska det göras! Vi åker imorgonbitti vid 7. Så allt ska bli klart idag! Jisses :|

Första julklapparna inslagna!!


Milton: Är det till pappa?
Jag: Nej det är till morfar!
Milton: Ja, jag menade DIN pappa ju!

Haha :P

Lugn och ro

En riktigt lugn kväll. Det behövde jag faktiskt. Milton somnade prick klockan 18. Då gjorde jag varma mackor och tittade på en film jag inte minns namnet på. Det var en romantisk film med Hugh Grant och Sandra Bullock. Helt okej faktiskt :)
Har även ätit kex med ost och chips och choklad. Rena lyxlördagen ;) Milton sprang fram till ostarna i affären "Vill du inte ha Glada Kon mamma?" Haha ;)


Jag och Milton var på stan tidigare och fixade lite julpapper och framkallade några foto och så! En liten lunchfika på donken för att vila benen också. 

Vi fick springa sista biten hem då det kom en ordentlig hagelskur!
Milton försöker fånga hagel!

Det var inget litet hageloväder som drog in sen. Har aldrig sett det hagla så mycket. Tyvärr har det frusit på nu så det är svinhalt ute! 


Nu ska jag sova. Vi får hålla tummarna för en god natts sömn för både mig och Mille inatt så att han är lite gladare och jag har mer tålamod. För idag har vi inte dragit särskilt jämnt kan vi lite fint säga ;)

Godnatt!!

Prat i sömnen

Ligger bredvid en sovande Milton. Han började hosta ordentligt. 

- Mamma...?
- Ja?
- Glass!!!
- Nej det blir ingen glass nu. 

- Åh nej!!!
- Vad är det?
- Varför är den borta?
- Vilken?
- Vår fika!
- Du sover Milton!

Kul att han svarar tillbaka :P

Snaaaaart!!!

Ska göra ett litet gästspel på jobb idag, trots att jag skulle varit ledig. Men det känns helt okej. 11-15 ska jag jobba :)

Hur gött som helst att börja så sent, ingen stress. Milton är ute och leker i solen på dagis och Daniel hämtar honom kl 12 när han vaknat. 3 jobbnatt väntar för Daniel sen åker vi och firar jul i Skåne. 
Jag har aldrig varit så här sent ute när det gäller julklappar. Spännande :P

Men, om 4,5 timme har jag jullov! Wohoo!! I helgen ska vi skapa oss lite julstämning jag och Milton :) igår träffade vi tomten, men jag har inte alls bilder från det så det får bli ett senare inlägg :)

Yes

Vår bil gick igenom besiktningen utan anmärkning! Riktigt skönt!

Till höger om Daniels huvud ser ni vår fina buckla. Vi hade inte haft bilen många månader när Daniel ringde upp till mig i lägenheten och sa "titta ut på bilen". Han satt då i bilen och var på väg till jobb. Jag ser bara världens buckla. Daniel hade halkat på parkeringen och dragit armbågen i plåten. Nu är ändå bucklan fixad så mycket de på verkstan kunde utan att behöva lacka om :P
Tur i oturen att det var vår bil han lekte Stålmannen på!!

Känsla

Den där känslan, när man flera gånger tror att det är torsdag, och det bara är onsdag!

Jag och Milton försov oss idag. Milton vaknade och ville gå upp men jag sa att vi kunde vänta till klockan ringde. Kollade på mobilen och insåg att klockan var 7.15. Vi borde gå upp 7.00 men jag hade ställt alarmet på 7.45. Fattar inte alls varför. 

Vi blev ändå klara i tid men sen väntade världens isgata utanför. Efter varenda steg jag tog gled foten iväg under mig. Det fick bli en Bambi på hal is promenad. Så nu blir jag 5 min sen till jobb :O

Miltons vagn syns iaf bra i mörkret! Reflexer är ett måste om bilister ska se en! 


Ha en bra tors.... nä onsdag var det visst!!

Luciahelgen i Skåne

Jag hade skrivit text till bilderna men den är försvunnen så nu innan jag sommar får det bli lite snabbtext som kanske uppdateras mer nån annan dag :)

Fredagskvällen bjöd på hemgjord pizza och en Miltonnattning där båda föräldrarna somnade :P

På lördagen var det lucia vilket traditionsenligt innebar lussefika vid lucia på teven :) jättemysigt! Milton tittade i 35 min innan han tröttnade. 


Efter en snabbtur på Väla åkte vi hem och pysslade i trädgården. En julbock under uppbyggnad!!

Milton hjälpte till ibland och gav bocken namnet Cider. Fråga oss inte var han fick det ifrån!!

Herr julbock!

Efter tacomiddag fick Milton äta sitt lördagsgodis. Jag älskar de små godispåsarna som kommit tillbaka! I en stor vanlig påse blandar man alltid för mycket och Miltons godis ser bara löjligt ut på botten. Dessa är bättre :)

Vi åkte sedan in till Helsingborg. Vi ville titta på den fina julbelysningen! :)

Men det tog på krafterna ;)

Milton egenvalda julgran. 

Söndagspromenad! Rätt så kallt faktiskt! Men hästarna blev glada av lite samtal :)

Vi gjorde även en dörrkrans av granris vi fick över från bocken!
Apelsinerna torkade jag redan på morgonen! Vi var rätt pysselsugba i helgen! :)

Verandan med pinntomte, dörrkrans och julbock!

Härligt med en helg utan några måsten eller tider att passa!!
Mamma och pappa kom hem efter sin Stockholmsresa (de firade 40 år ihop i torsdags :D) tog vi en fika. Vi kom iväg lite sent, kl 20, och Milton skulle INTE sova. Bara vila. Det tog inte 2,5 minut innan han sov :)

Hemresans väder var bättre. Regn ett tag men för övrigt "bara" mörkt. 

Nu somnar jag mellan orden så bäst att sova! Godnatt!

Dagens goda gärning

La in denna text på Facebook imorse. Värd att läggas här med :) jag fick en lite annorlunda resa till jobb idag 

Då var dagens goda gärning gjord! Buss 17 fick stopp vid trafikljusen vid Frihamnen (en öde enskild hållplats) och vi fick alla gå av på den stora vägen. Jag hör en ca 8-årig pojke lite halvt förtvivlad ringa sin pappa. Modersinstinkten och medmänskligheten gjorde att jag inte bara kunde lämna honom där. Jag hade precis hoppat på en spårvagn men gick av den igen innan dörrarna stängdes (att komma några minuter sent till jobb var liksom inget jag kunde tänka på just då). Berättade för pojken att jag skulle hjälpa honom dit han skulle - Centralstationen. Han var märkbart nervös och jag led med honom. När sånt här hände när jag var nyinflyttad till Göteborg fick man ju ångest. Känslan av att vara helt vilse!

Vi hoppade på nästa spårvagn och promenerade sista biten! Jag hoppas nu att han sitter på rätt spårvagn till skolan!

Och vet ni vad, jag kom med samma buss 17 mot jobb som alla andra på den trasiga bussen gjorde. Jag hoppas inte att det var med vilje som de struntade i pojken!


Och till er föräldrar som släpper iväg barnen med bussar och spårvagnar. Åk resan med dem, hoppa av på olika ställen så de känner igen sig ifall de blir avsläppta på oväntat ställe. Och förklara hur de ska göra. Typ berätta för busschauffören att de åker ensamma och behöver vägledning!


Ha en bra tisdag!


Första snön

Idag körde vi ner till Skåne. I ösregn som på Hallandsåsen övergick till snö. Och mörkt blev det också! Sådär kul. 




Men fram kom vi och egna pizzor har vi gjort :)



Nu ligger vi alla i sängen, bara jag är vaken. Stormen Alexander härjar där ute. Om man nu kan kalla det storm, inte här iaf. 

Godnatt!!

Vacker stad

Vilken ruskig onsdagsmorgon. Vaknade av att det blåste halv storm och ösregnade. Trevligt när det faller på ens lott att lämna Milleman på dagis. 
Det gick, men blöt är jag! Och så började det hagla på väg till bussen!

Idag blir det kort dag, 9-13, för sen är det dags för lussefirande på Milles dagis! Han ser fram emot det och tycker att det är jättekul att han ska äta pepparkakor när han själv är utklädd till pepparkaka ;)

Igår mellan jobb och mitt möte gjorde jag ärende i stan. Vi måste åka in en kväll och ta en promenad snart. Det är väldigt fint med alla ljus nu :)





Så kan man se det.

Jag: titta på det mystiska ljuset bakom molnen, ser typ ut som ett ufo. Undrar vad det kan vara?

Daniel: det är månen Hanna!

Jag: jaha... Du tänker så....

Skånelek

En underbar helg till ända och en ny vecka påbörjad!

Det var en riktig muskelgrupper utan en massa måsten och stress. Lek och bus och slapp :)




Igår innan vi åkte hem gick vi förbi Kärnan i Helsingborg som hade fått en tomteluva :)


Då jag misstänkte att tåget kunde vara fullsatt en söndagseftermiddag valde jag att boka biljetter till buss istället. Den tar lite längre tid och jag är ju inte helt bekväm med att åka buss men det gick bra! Milton spelade lite och sov sen en timme. 

Väl i Göteborg mötte Daniel oss och vi åkte hem och pyntade granen :D


Nu är det måndag igen och en fullspäckad vecka!

Godisflyget i Skånes Fagerhult

Inte alla som kör 11 mil t/r för lite lördagsgodis! Men vill man ha flygplansgodis så :D


Ni ser Milton med sin mormor och morfar vid ingången!

Godnatt!

Så var fredagen till ända! Vi har byggt bilgarage till Milton, ätit hemgjorda pizzor, lagt pussel, läst böcker och umgåtts. Mysigt :)



Godnatt!!

På tåget!

Nu var det ett tag sen men nu sitter vi på tåget mot Ängelholm igen :)
Första gången vi åker utan vagnen så vi kunde välja vilken plats vi ville :)

Daniel och Milton var och köpte ett par hörlurar till honom innan avresa. Det blir lättare att titta på paddan då!

Men det klassiska, han pratar JÄTTEHÖGT :D
Vi har lite småsaker att äta, typ Danonino, fruktpuré och äpple. 

Snart är vi framme och då möter pappa/morfar oss :)

Pysselkväll

Igårkväll hade vi pysselkväll. Tog fram färg, penslar, toarullar, filt, papper, lim, glitter och en massa annat :)

Det var mysigt men kaos kan man väl säga ;) färg och lim och glitter överallt! Men vi fick ihop några tomtar iallafall! 

Jag gjorde (några dagar försent jag vet) ett adventsljusfat :)

Kanelstång, nejlikor och pepparkakor på för att ge lite doft! Och fejksnö :)




Facklor i skogen!

En härlig helg, med svägerskan Pernilla och både Lisebergsbesök och shopping för min och hennes del, avslutades med tipspromenad i skogen i Stenugnsund. 
Friluftsfrämjandet höll i det och jag som både är medlem och utbildad via dem åker gärna på deras aktiviteter! 

Det var tydligen besöksrekord. 600-700 personer var uppe i den lilla skogen med facklor! Man skulle följa marschallerna längs grusgångarna!


Det var så otroligt mysigt! Och spännande! 

På ett ställe serverades tomtegröt som de värmde i en stor gryta över öppen eld! Milton vänjer blicken vid mörkret! ;)

Det var samtidigt tipspromenad. Milton svarar alltid sista alternativet man läser upp för honom :) Utom på en fråga där sista alternativet var rätt, då svarade han en annan ;)

På ett annat ställe serverades glögg och saft och på sista stoppet satt tre tomtar och alla barn fick en julklapp! Milton var helt förundrad över tomtarna! I hans julklapp låg en pysselbok!

Absolut något vi kommer göra om! <3

RSS 2.0