Födelsedag #26

Nu ligger jag bredvid en sovande Milton i vår säng. Han smög in här innan utan ett knyst när jag satt vid datorn och även om jag märkte det låtsades jag som ingenting ;) orkade inte ta den fighten. 

Idag har jag haft min tjugosjätte födelsedag!! :) jag gillar att fylla år faktiskt! Det är lite speciellt med många grattis på Facebook, sms och för all del hederliga kort i kuvert :D
Och presenter är kul!

Dagen har bjudit på gympass, wokbuffé, fika med Milton, Daniel och svärföräldrarna, fredagslördagsgodis med Milton och sen en lugn kväll vid datorn när mannen åkt till jobb och lillen somnat!


Jag fick lampor till vardagsrummet samt träningstights av mina killar. Av svärisarna en cool mojäng till att ångkoka grönsaker samt en timer, förra helgen fick jag en superfin matta till köket av mina föräldrar samt stora kuddar till vår säng och en organiseringsmapp för våra papper (behövs verkligen!!)! För ett tag sen fick jag en påse med lite hemmaspa-produkter av bror+Pernilla. 
Helnöjd!! :D 




Smart kille

Milton är inte dum han. Har man nsppabstinens så klurar man ut hur man ska få tag på nappburken uppe i skåpet!! Farligt!!!



Härliga sol!

Vilken dag!! Skogen hela förmiddagen, godaste matlådan på länge, nu lunchpromenad i solen, sen kommer jag servera mellis ute på gården för att sen åka hem till mina killar då vi ska ut och cykla/springa! 

Sen avslutar vi med omelett och jordgubbskvarg!! Humöret är på topp!





Godmorgon!

Dålig bild från bussen men man ser iaf lite av den knalloranga himlen :)


Jättefint!

Från det ena till det andra...

Igår var vi och storhandlade på förmiddagen. 2500:-!!!! :O fast det ska räcka ett tag är det tänkt ;)

När Milton skulle sova middag sa han att han hade ont i örat, men sen somnade han ändå. 45 min senare började han gråta i sömnen och det händer aldrig. Han tog sig för örat men verkade bättre när han kom upp! Kudden var blöt vilket vi inte tänkte på då. Han fick alvedon. 

Vi hade bestämt att möta upp mina föräldrar i stan för en utflykt på Plikta. Då Milton verkade oberörd av örat så åkte vi in som planerat. Vi grillade korv och lekte på Plikta i säkert två timmar. 


Det slog mig att det blöta på kudden kanske inte var dreggel utan trumhinnan som spruckit och vätska runnit ut. Daniel ringde 1177 som rådde oss att åka till Hisingsskuten. 
Sagt och gjort.
Diagnos dubbelsidig öroninflammation varav den ena spruckit! 38,7 graders feber. 
Lilla unge, hur orkar du leka??

Idag har vi tagit det lugnt. Julias rum har fått en fåtölj av mina föräldrar men den bänkade Milton sig i och tittade på teletubbies :)

Han har även nu 38,7 graders feber och har somnat i vår säng. Mamma och pappa har varit här men är nu på hotellet och lämnar bilen. Snart kommer de igen och då blir det middag! :)









Nu är det helg!

Det här med att vara ledig på fredagar kan jag nog vänja mig med ;) nu är det helg!! :D
Sitter på bussen och ska hämta goingen på dagis inom en halvtimme :)

(Foto från hämtningen igår)

Ikväll blir det mys och städning och lite sånt :)

Tadaa!

Haha kan dagen börja bättre än när ungen, som ligger breve en i sängen, vaknar och utbrister tadaaa!! :D

Regn regn regn

Vi tyckte att vi var smarta som köpte dn storlek större i överdragsbyxor i höstas. Och i våras trodde vi att de nyinköpta regnkläderna skulle passa i minst ett år. Tji fick vi :P ungen har nog växt ur allt så nu står det ännu mer på inköpslistan. Han är dyr i drift. Tur att han har 5 par gummistövlar som passar ;)

Vi tog en lugn morgon. Käkade frukost ihop och jag kunde ta en varm dusch när han såg barnprogrammen. Lång dag idag dock, vi är inte hemma förrän efter 18. Sen upp rätt tidigt imorgon! Men sen är det långhelg :)
Äntligen har jag gått på mitt 75% schema. 

Ha en bra dag!!

Snart blöjfri

Under några veckor satte vi Milton på toa varje kväll och någon gång kom det kiss men ofta inte! Helt okej, huvudsaken är ju att man provar :)

När vi köpte blöjor sist, så att vi hade 9 paket hemma sa jag, med mixad allvarlig och skämtsam ton, att det nog var sista gången vi köpte blöjor. 
Kanske att jag hade rätt ändå :)

Den 1/2 bestämde jag för att gå lite längre för att se var gränsen gick. Så jag utmanade att jag (Milton fick vara med bäst han ville haha ;) skulle byta max två blöjor, resten skulle ske på toa! 
Och döm av min förvåning när det faktiskt gick, han kissade nästan varenda gång han blev satt på toa. En blöja tror jag vi bytte. Då var vi ändå iväg på skoj och åkte mycket buss och så. 
Redan dagen efter gick han i bara kalsonger några timmar :D i soffan fick han sitta på kisskydd. 
Varje gång han kissade på toan blev det ett klistermärke!

Sen har det rullat på. Det gick nästan för lätt. Han har blöja på dagis, på natten och när vi går ut, men övrig tid är det kalsonger och panikspringningar till toa ;) nu hatar han när det kommer kiss i blöjan. 

Klistermärkespappret är nu till för bajsbesök på toa. Annars skulle vi bli ruinerade ;)

En rolig sida av detta är ju att han blivit väldigt medveten. När jag lyfte upp honom ur vagnen på bussen och höll honom runt magen med ansiktet framåt utbrast han högt:
- Tryck inte på min mage mamma, då kommer det ju bajs i kalsongerna!!!

Hahaha!! :D

(Och ja, så långa meningar kommer det ur vår 2,5-åring numer. Galet vad det händer grejor!)

Så nu blir det till att köpa mer kalsonger. Han har några stycken men han väljer ju såklart de med mönster och figurer på framför de enfärgade så vi får hitta några roliga kalsonger :)

För Milton är det stort att ha sållat sig till kompisarna Ludvig och Vilgot som också kissar på toan ;)







Matlagningstorka

Åh vad jag saknar förr då jag kunde slänga ihop en maträtt i ett nafs utan vare sig recept eller rädsla att det inte skulle falla alla i smaken. När jag bodde själv improviserade jag massor. Saknar det. 

Står här nu med världens torka och risken är bara att det är samma rätter om och om och om och om igen... Så trött på viss mat men ändå gör man det igen för att man vet att det är ett säkert kort...

Just idag känns det extra omöjligt då mycket av det jag kommer på inkluderar antingen paprika eller örter eller grädde, vilket vi inte har hemma...

Suck.

Snuttetröttis

Det är hårt att sluta sova på dagen. 

Milton svarade inte när jag kallade. Gick in i vardagsrummet och då har han somnat på den rentvättade klädhögen - utan napp. Plutten. 





Egen påse :)

Jag blir så tacksam varje gång personal i affärer och dylikt uppmärksammar Milton. När de ser att han är lite rastlös och pratar med honom så man får betala färdigt. 
När vi var på banken häromdagen tog det mycket längre tid än vi tänkt. Inte konstigt alls att Milton tröttnade! Men damen som hjälpte oss började ge Milton stämplar på nummerlappar och hon tog sig tid att titta på de foto han visade från min mobil när vi läste igenom papper och skrev på. 

Idag var vi på Apoteket Hjärtat och Milton ville så gärna hjälpa till i kassan och packa i påsen. Då tog hon upp en sån där medicinsked som han fick i en egen påse :)
Stolt och glad skuttade Milton ut med sin påse :)

Vi köpte även en liten present till Julia som har namnsdag idag :) den får hon nästa helg!

Nu är vi hemma igen och jag ser herrarnas stafett och Milton tittar på Fåret Shaun. 

Stadsäventyr




Alla hjärtans dag!!

Vi har haft en härlig dag!! Riktigt mysigt att ha med Milton till jobb :)
Vi hade få barn och det bäst planeringsdag på Milles dagis så därför blev det så!

Vi pysslade lite hjärtan och målade. 

Till lunch hade jag och Milton med oss pannkakor! Mille åt som en häst! :)

Det var jag och Milton och ett barn kvar vid mellanmål så det blev fruktsallad och så lite sportlovs- och allahjärtanmys med en isglass. Det är inget Milton är van vid så han tyckte det var för kallt :P men han åt upp den :)

Heeeelt slut var Milton på vägen hem. Jag försökte hålla honom vaken på olika sätt! Jag tittade bort i mindre än 20 sekunder och då hann ungen blunda. Just då skulle vi gå av så jag tog hans han och sa det varpå han svarade "men jag sover ju nu" haha :D

När pappa Daniel kom hem fick han ett fint hjärta av Milton. Lillkillen fick två paket, ett med klistermärken och ett med tuschpennor!

Nu sover han gott och vi har festat med pizza och nu godis!!

Förväntansfull kille...

...ska med mig till jobb idag :)




Nya ord

Hur många nya ord kan det komma från en 2,5 åring?? Nya ord och meningsbyggnader varje dag nu. 

Nytt idag:

- Pappa vrider på den! (Ratten i bilen)
- Du kan sitta bredvid mig!

Gounge! 

Och det där med att dra ner sömnen tyckte inte Milton var någon särskilt intressant idé. Får han inte sova hur länge han vill kan det lika gärna va. Så idag sov han inte alls. Är det så han vill ha det så får det väl bli så :)

You kidding me

Haha vår i luften igår och idag snöar det!! Jag röstade faktiskt för vår nu!

Dra ner på vilan...

Först nu, när Milton är 2 år och 8 månader, har vi kommit till den punkt då han inte somnar på kvällen. Han har kunnat sova 2 timmar på dagen men ändå somnat i bra tid på kvällen! Jag är av den åsikt att barn ska få sova om de behöver sova, därför har vi aldrig hållt på att väcka honom på dagen. 
Men nu har vi kämpat i flera kvällar och haft en skrattande krabat i sängen framåt 20.30. Igår vaknade han dessutom jättepigg kl 23 igen och en timme senare somnade han om. Så går det ju inte att ha det om jag tex ska lämna honom på dagis 6.30. 

Efter båtmässan i söndags såg det annorlunda ut! Helt utslagen ;)

Så nu ska vi dra ner hans lunchvila till 1 timme och testa. Återstår problemet så går vi ta bort vilan helt!













En solig dag


Vår i luften! Härligt! Solen skiner från klarblå himmel och livet känns alltid lite lättare av solsken!!!

Smoothiesoppa

Kom till jobb efter en lugn morgon. Hungrig som tusan skulle jag ta upp min müsli. Otroligt härligt att se att min smoothie runnit ut i väskan!!!! Grrrr....

Ödet kanske tyckte det var dags att rensa?!

Sportlov

Det märks att det är sportlov. Iallafall på mitt jobb. Idag hade vi 8 barn. Jag kunde gå tidigare och Milton blev glad när jag kom. Han såg mig i fönstret och ropade "mamma kommer" men hans fröken hade envist försökt övertala honom att jag inte skulle komma förrän 16 ;)

Imorgon blir det en tidig morgon, redan 6.30 ska vi vara hemifrån. Ska bli intressant med tanke på att han hade så svårt att somna ikväll. Kanske dags att dra ner på dagsömnen till max en timme kanske?!

På fredag ska han få följa med mig till jobb då jag bara behövde jobba 11.30-15. Det blir mysigt! :)

Vår lille grimaspojke :P

Påtal om mysigt, igår låg Milton i vår säng när vi la oss så jag fick somna med honom på min arm och den andra armen hade jag runt hans rygg/mage beroende på vilket håll han låg. Då kände jag mig välsignad och behövd och hjärtat nästan svämmade över! <3



Nya flytvästar!

Milton sprang maraton i de stora mässhallskorridorerna med sin pappa hackihäl. Det är tur att någon håller igång gubben inför vårens lopp ;)

Förutom några rundvandringar i olika båtar blev vi två flytvästar rikare. Jag hade redan innan bestämt mig för att kika på en uppblåsbar flytväst och när vi idag fick två stycken till priset av vad vi tänkt lägga på en så slog vi till och köpte varsen. Jag gillar min andra flytväst men den är rätt varm och förra sommaren när det var så varmt så var den inte alltid så skön. 
Dessa tar ju dessutom väldigt mycket mindre plats!

Aningens trötta fotomodeller ;) godnatt!



På båtmässan




När allt inte står rätt till ;)

Alla har vi våra fixidéer. Jag kaaaanske besitter några fler än vad andra gör, men men ;)
En grej som är väldigt viktig för mig är bankkontona. Det ska vara jämna hundringar och helst jämna tusen eller halvtusen, alltså 1000 eller 1500 och inte 1300. 
Nyss loggade jag in på banken och vi hade fått in ränta på samtliga konton. Det var hemska öresavrundningar typ 5603,65. Vem fan bryr sig om 3,65 i ränta? Nä, det blev storstädning på banken så här vid midnatt en lördagkväll. Nu kan jag sova gott!!


Snyggt ska de va :)

Ny favoriträtt

Igår gjorde jag och Milton egna rösti. I hans var det potatis, morot och lök och så bacon och lingonsylt till. Ungen glufsade i sig rubbet! :D

Han var tidigare på dagen igår och åkte skridskor med Daniel och somnade 19.20 på kvällen :) 

Idag var det lite jobbig lämning på dagis. Usch man vänjer sig aldrig trots att jag vet att det går över fort!
När jag hämtat honom ska vi gå ut med sorteringen. Det gillar han :)

Härlig helg!

Sitter på bussen till jobb och blickar bak på en härlig helg :)
Vi har hittat på massa skoj och varvat det med helgslapp. 
Nu väntar två dagar hemma med pappa för Milton! Hoppas de har det lika kul!



Sista snön?

Det varade inte länge men vi tänkte ändå suga ur snön den sista energin. Väska packad med overall och pannkakor. Sitter på bussen nu till Mölndal där Miltons kompis bor :)





RSS 2.0