Pulkaåkning

Nu har vi kickat igång helgen! Jag hämtade Milton på dagis vid 16 och eftersom de inte hade varit ute idag (jag förstår dock inte hur de orkar vara inne med så många barn en hel dag) så bestämde jag att det skulle bli lite pulkaåkning!
Tanken var egentligen att vi skulle åkt skridskor på Heden men efter gårdagens nattning och en lång fredag i samband med ihärdigt snöande så sköt vi upp det. Kanske går jag till ishallen med Mille imorgon. 

Vi gick hem och tog en fika och bytte om till bra utekläder sen fick han hoppa ner i pulkan. Först bort till återvinningen och sen bort till vår lilla backe. Många åkningar blev det och jag sprang både upp och ner för backen, mest för skojs skull men också lite träning ;) vi hade jätteskoj och jag åkte också några gånger! 

När vi skulle gå hem sa Milton att jag skulle springa. Jag gjorde så gott jag kunde med vinterskor i pluffsande snö men han fortsatte ropa bakifrån pulkan "spriiing, fortare mamma, spriiiiing!!"
Jädra unge ;)


jagvillintesova

21.40 somnade Milton igår. Det är minst 2 timmar försent om han ska upp kl 6. Aldrig mer baka och smaka kaka innan läggdags :P
Daniel fick till slut ligga breve Mille vilket såklart resulterade att båda somnade ;)

Det är tur att vår lille jagvillhaenkramochvattenochplåsterpåfingret-ochjagvillkissaochtäcketliggerfel-ochjagvillintesova-kille är väldans söt! ;)
Ute i pulkabacken i onsdags!

Han vaknade av sig själv när jag gick upp imorse vilket underlättar då det är skitsvårt att väcka honom. 
Vi låg faktiskt rätt i tid och skulle just gå när han spillde ut ett glas saftsoppa i soffan. 


Kvällsbak

Efter en lång arbetsdag kom jag hem till middag på bordet. Torsk med créme fraiche (soltorkad tomatsmak) och jag hade vitkål och killarna potatis till. 

Efter middagen började vi baka. En drömtårta och ett bröd! Inget av det blev perfekt men ätbart ;)

Milton hjälper gärna till. Men det gäller att ha snabba reflexer och aldrig vända ryggen till för då händer det direkt något bus!

Slutresultat!

Nu är klockan över 21 och vi har en envis unge som inte ska sova. Vi har hållt på i 1,5 timme nu så man känner sig rätt slutkörd. Tur vi är två. 
Synd att Milton inte förstår sitt eget bästa bara. Jag kommer nämligen väcka honom om 9 timmar och han brukar sova minst 10-11 :/ han kommer va helt slut när jag hämtar honom imorgon men jag hoppas vi kommer iväg och kan åka skridskor på kvällen ändå!!

Middag alá fisk

Idag blev det fisk på olika sätt till middag! Då Daniel sprang hem från jobb (och även till jobb imorse, sammanlagt nästan 2 mil i nysnö) så fick Milton äta före oss. Fiskpinnar, potatis, morötter, ärtor och remoulad blev det! Han åt så gott som upp allt :)

När Milton somnat åt vi ugnsbakad laxsida som jag marinerat med olivolja, soja, honung citron och chili. Till det coleslaw och remoulad! 

Nu har vi sett Trädgårdskampen där en släkting till Daniel briljerar!! Nu ett avsnitt Big Bang Theory innan sängen kallar. Lång dag imorn för mig. 

Godnatt!!

Snögym

Shit vilket träningspass det är att ta sig fram med vår barnvagn med 16 kg Milton i när det är 10-15 cm nysnö!! Lämnade honom 6.45 och då var det knappt plogat någonstans. 
Men det gick och jag sprang sen till bussen i upplogade bilspår. Kommer behöva springa till jobb sen också då bussen, troligtvis pga snön, är sen. 

Ikväll blir det pulkaåkning! Får se om vi får med oss Daniel ut. Han sprang till jobb på oplogade cykelvägar (ca 1 mil) och ska springa hem också :)

Cykling i snön

Ja, vi var nog de enda som tog med cykeln ut idag! Lovade Milton uteaktivitet efter dagis. Då var det inte så mycket snö så cykling lät bra!
Men när vi kom till porten såg jag att det    fallit mycket på kort tid. Men ändå lite för lite för pulka. 
Cykling fick det bli :)

Imorgon får det bli pulka efter dagis :)

Strandpromenad

Idag var vi ute i Domsten och gick en promenad! Stormen Sven slog hårt på stranden och det som innan var en smal sten/sandremsa är nu en bred strand. Där var många träd välta också. 

Bänken på bilden ovan har varit i normal sitthöjd innan! Kallt idag, men skönare än igår då man knappt ville titta ut genom fönsterna!

Milton sov största delen av promenaden gott omstoppad med fårfäll, sovsäck och gosig filt!

Vi åkte hem till mamma och pappa och åt røa pølser och sen blev det lek i trädgården innan vi satte oss i bilen för att resa hem!



Bilresan hem gick bra! Vi storhandlade på vägen och har nu fyllt på kyl och frys :)

Nu ser vi finalen på Det största äventyret innan vi ska sova!

Nu var det klippt!

Nu ikväll har jag och Milton bakat. I helgen ska vi till Skåne så vi gjorde en Milton-vänlig drömtårta. Ni vet en sån brun rulle med smörkrämsfyllning typ :)


Det gick bra men man får ju stoppa den hyperimpulsiva killen som gärna slänger i hela decilitermåtten och inte bryr sig om hälften kommer utanför. Men det blev en kaka och mer begär vi inte ;)

Efter kakbak blev plutten klippt. Arg som ett bi för att håret föll ner på hans kropp. Men han blev fin!

När jag sa godnatt sa han att jag hade klippt honom fint! Mysunge!! Han somnade snabbt sen! Utan att kalla en enda gång. Ovant :) 

Jag är helt slut efter en tuff vecka men måste få fixat lite här hemma och göra matlåda till imorgon! 

Snö

Projekt återställning haha!

Efter att Milton vaknat efter 2 timmars sömn så blev det pulkaåkning!

Det är väldigt kul att åka hälsar Milleman. Vi hade nog gjort det fortfarande om han fått bestämma ;)

Nu ska plutt snart sova och jag ska äta rösti och se på tv. Kanske diska upp några stora skålar. Men för övrigt anser jag mig klar med hushållsbestyr :)

Redo för lekdejt

Efter en lugn morgon (tack Milton) väntat vi nu på lekdejt. Solen skiner där ute och det får mig på bra humör. Solen är för mig som bensin är för bilar. Den fyller på med energi. 

Milton står i sitt fönster och säger "Elliot komsi komsi!!" Hahaha :D

I vardagsrummet strömmar solstrålarna in!

Köket är i ordning utan att jag har diskat! Ursäkta diskmaskinstjatet, men det kommer hålla i sig ett tag till. Nästbästa köpet vi gjort till denna lägenhet. Tvättmaskinen ligger på en förstaplats!
Men tänk att kunna vara redo för gäster 5 min efter frukost!

Ha en bra dag!

Staaarkt!

Vår älskade toker!!





Efter veckohandling och en tripp till godisaffären åkte vi hem och Daniel stack till jobb en stund senare och jag och Milton åt middag. 
Det blev kyckling fajitas och jag märkte att den blev ganska stark. Detta var ju inte Milton sen att märka heller :P

"Staaaaakt mamma"
"Ät bröd, det hjälper"
"Staaakt mamma, måste äta blööööd"
;)
Sen pratade vi om att barn i Indien nog åt mycket bröd till maten haha. Undrar hur mycket han snappar upp. En hel del. Han avbröt mig och Daniel idag när vi pratade. Vi låtsades inte om honom så att vi skulle kunna avsluta meningen. Då utbrast Milton "jag försöker prata här" :P 

Iaf maten. Jag brukar fota min mat och Milton har börjat vilja fota sin. 
Min

Miltons

Sen blev det efterlängtat 
lördagsgodis :D

Plutt somnade redan strax efter halv åtta och jag spenderade nästkommande två timmar på en värdelös film. Hur kan en film med både Cameron Diaz och Jennifer Aniston vara dålig? Den var iofs några år gammal. "Hon är min" hette den. 

Nu är klockan 23 och jag ska snart knoppa! Får se vad morgondagen bjuder på. Tänkte som sagt baka ihop med Milton. Men han är ganska impulsiv så det är om mitt tålamod är på topp ;)

Bättre blir det inte!

Nu kan jag inte göra mer i den del av köket för att det ska bli bättre faktiskt. Rengjort allt, tagit bort onödiga prylar, flyttat om och fixat varenda kvadratcentimeter. Bättre än såhär blir inte vår 50-tals kök. Eller nått. Gammalt och slitet. Men rent och fräscht :D


Panorama

Jag gillar att vårt kök är så relativt stort. Det känns aldrig trångt att laga mat. Att det går i vitt höjer både ljusheten och att det känns fräscht. Får ta en bild på hela rummet också med vår fina tapet, nya taklampa och hyllor. Äntligen har köket blivit ett snyggt och trivsamt rum. 

Hold on så ska jag ta en helbild.........

....såja! Det blev några stycken. 
Panorama ger ju lite fel verklighetsuppfattning men man får ett hum. 






Helnöjd! Men nu är resten av hemmet kvar :P puh.....

Såja

Nu börjar det minsann likna nått. Hade tänkt baka med Milton men det tar ju emot nu haha :P

Milton tittar på Hitta Nemo :) första långfilmen han sett i ett sträck :) nu ska han snart få lunch innan han ska sova middag!

Skojpaus

Mitt i allt blev det en oplanerad paus med durkslagshatt! ;) 



Just nu

Milton pysslar med pärlor och pussel och jag röjer i köket. Älskade diskmaskin, var har du varit de senaste 6 åren ;)



Idag blir det inga planerade grejor. Jag är helt slut efter veckan som varit. Det får bli spontana grejor och så sticka ut en runda sen. Först vill jag få ordning här hemma. 

Stocklyft

Ojojoj fullt upp att komma in i rutiner hemma och på jobb. Hemma är vi friska men jobb tror vi att influensan brutit ut. Många S på barnens schema och kanske även nån personal idag. Får se hur dagen ser ut. Och hoppas att man själv klarar sig :/ barn är ju rätt frikostiga med sina baciller ;)

Har inte satt mig vid datorn och fått in filmerna vi filmat än. Ikväll när Daniel jobbar kanske :) eftersom jag inte behöver diska hinner jag ju med annat. För vi har köpt DISKMASKIN!! :D äntligen! Premiärkörde den igår! Ljuva tanke på att slippa all disk och bråka om vem som ska diska :)

Nått annat nytt är mitt ID. Jag tror att jag helt glömt att nämna att vi bytt efternamn till ett gemensamt. Tyvärr måste jag låta bli att skriva det här. Kanske löjligt men vi är de enda tre i Sverige som heter det och är då väldigt lätthittade för den som skulle vilja söka upp oss. Med tanke på Daniels jobb också! Tror inte att Daniel skriver ut det på sin blogg heller! Den som känner oss får gärna fråga :)
Men det är kul och ovant!! :D 

Nu är jag på väg till jobb. Klockan ringde 6.00. Jag ställde om den till 6.05. Sen vaknar jag 6.31!!!! Shit shit! Klockan ringde inte om. Men 6.40 gick jag hemifrån, exakt den tid jag alltid går :) bra jobb i det läget att man kan ta med frukosten och äta med barnen. 

Påtal om barnen. Jag tog med två stycken ut på promenad igår. 2 km blev det. Och de envisades med att bära denna stock hem de sista 500 meterna. Skam den som ger sig!! ;) oj vad ofta de fick vila, men den kom med!!








Kärlek!

Att det fortfarande kan pirra till och kännas som fjärilar i magen varje gång Milton kommer gående helt yrvaken från sitt rum in till oss. Kudden i ena handen och snuttefilten i andra. 
Nyss när han kom in grymtade han över att min lampa fortfarande var tänd och bländade honom. 
Så söt och underbar!

Ska lägga in filmer

Vi har filmat Milton en del senaste dagarna och jag sitter knappt vid datorn längre så jag kan ladda upp de. Men jag ska försöka hinna det imorgon. 

Någon som har en gissning vad Milton gör på bilderna nedan? :P



Trött men pigg

Det är så tyst på bussen att jag väljer att inte ha musik i öronen. Ingen pratar. Skönt! Ändras väl snart då vi når en stor hållplats. 

Dagarna flyter på i ett. Skönt att vara tillbaka i rutiner men jag är både trött och pigg. Trött i kroppen men pigg i huvudet. Sitter gärna still men kan inte somna. Måste vara kosten. Äter mycket frukt och tar D-vitamintillskott. Lunch och middag består av kyckling eller fisk och grönsaker. Ingen pasta/ris/bröd. Min mage mår så bra. 


Vi har ett träningsschema vi försöker följa. Mitt innehållandes promenader då jag vill ta det lugnt i början för att inte åka på varenda litet virus. Daniel löptränar terräng och längre sträckor. Eller någon form av balett om man tittar på den atletiska bilden ovan ;)

Det är förresten snö ute. 

Annorlunda fotoserie!

Igår var jag och Milton ute en liten runda   Passade på innan regnet skulle komma. 

Han cyklade och jag gick. Skulle ta en serie foto när han cyklade glatt genom en vattenpöl. Men så bah... Oj!... Nej!... *plask*!!!

Han stöp! Och var rätt blöt kan jag säga ;) han blev mest förbannad för att vantarna var genomvåta. Att hela ansiktet var blött kom han på först senare. Det blev till att cykla hem och värma upp pojken :)

Och ska vintern se ut såhär får det bli ny cykelhjälm till honom så att vi kan vara ute och cykla! Pulka verkar det inte bli!

Härliga felsägningar

2-3 åringar är det riktigt kul att prata med. Felsägningar pga ej utvecklat ordförråd, ärliga svar och mycket funderingar. 

Ikväll vid middagen!

- Nej jag vill inte mata dig. Du är en stor kille!
- Pappa har också en stor pille!!

En del av mig dog men jag visste ju att han sa fel så jag ville ju inte skratta högt. Haha :P



Min sötaste älskling!!

Var ute en runda med Mille igår! Härligt nu när han är äldre och kan mer och leker mer :) typ leka affär och så :)

Sveriges busigaste 2-åring så det är tur att han är så förbannat söt ;)

Han fick tyvärr lite feber på eftermiddagen och har sovit oroligt inatt. Men jag hoppas han är bra idag då han imorgon ska till dagis för första gången på typ 18 dagar. Bara 9-15 så det blir en schysst start :)

Nu är jag snart på jobb, sitter på bussen, och vi har planeringsdag hela dagen. Tjipp å hej

Toker

Jag fotar ofta min mat. Nu har Milton börjat med att hans också ska fotas ;) och inte sällan blir det ju såklart några foton på honom också. Ovanligt nära idag då jag sa "du måste kolla in i kameran" vilket kan tolkas valfritt :P







Maten då? 
Kyckling, ris och currysås till lillemille

Och kyckling med grädde, soltorkad tomat och spenat till mig

Jag har suttit uppe länge men hoppas på lite sovmorgon! Godnatt!

Vacker natur!

Det blev tyst snabbt i sovrummet när Milton och Daniel gått in och lagt sig för att sova middag. Efter en runda i skogen är energin slut :)
Efter frukost gick vi upp till skogen. Eller först slängde vi sorteringen Mille alltid är med på och tycker är roligt :)

Lillen var trött redan från början men gick och åkte vagn om vartannat. 
Vi matade ankorna

Vi såg en av de största rotvältor jag sett



Milton hittade en bäck han lekte i ett tag och det var under stor protest som vi fick gå där ifrån till slut ;) 

Det är väldigt vacker natur i vår skog! Vi har lovat oss själv och Milton att gå dit oftare denna våren!




Goseunge

Åh :) Milton kallade lite ynkligt på mig inifrån vår säng. När jag kom in sa han lika ynkligt och försiktigt men ändå bestämt:
"Du måste gå och lägga dig!"
Plutten ville inte vara ensam. Nu ligger jag på spikmattan och han kunde somna om :) godnatt!

Kvällspromenad!

Efter att ha slappat inne stor del av dagen tog jag Milton och gick ut en runda!
Vi betade av 3 lekplatser




...innan vi tog en långpromenad (i Miltons ögon sett) till affären. 


Det gick jättebra, skönt att slippa ha vagn med alltid! Vi tog bussen hem då vi frös och var hungriga!

Taco åt föräldrarna och korv och pasta åt sonen enligt önskemål! Vi har hittat en 90% korv till honom som han älskade. Det känns lite bättre att ge korv när det är en bra sort :)

Kvällen avslutades med lördagsgodis och Astrid Lindgren-filmer och nu dröjer det nog inte länge innan jag somnar. Är så trött så. Om vi inte få på en riktigt rolig film!

Vår lördagsmorgon!

Här började morgonen med high five! Milles blöja var torr när vi vaknade så jag tvingade honom på toa :D 
Han ville inte först men blev glad och stolt när det sen kom kiss :)

Sen invigde han nya dinosauriepyjamasen och dinofötterna han fick av oss i julklapp! Han är inne i dinosaurie och monsterfas :)

Efter frukost har vi bara haft lördagsmorgonlugnt ;) inget planerat idag då allas magar inte är bra här hemma! Blir en runda ut sen och kanske ska jag träna. 

Man vet att det är Milton som ritat om det är cirklar. Det enda han ritar är bollar och han är förvånande bra på det!! :)

Nu ska jag göra lite goda gärningar för hemmet. Och oss. Rensa skafferi och badrumsskåp och hallgarderob. 

Tjipp


Popcorn

Som fredagsmys poppade jag och Milton popcorn. I kastrull. Det var kul!
Och gott!! Första gången Milleman fick det tror jag. 



Vi såg på Fångarna på Fortet innan Milton somnade gott!!

Min nya leksak

I med frukt i flaskan (frusen går bra)

Tryck ner flaskan i basenheten

Woila!! På med lock. Ready to go!!

Så jädra smart! Love it!

Från Miltons perspektiv

Hur många gånger har man inte velat hoppa in i sin 2-åring hjärna och velat veta vad som pågår där? Vad de tänker och varför de gör som de gör.
 
Idag tog Milton kameran och gick runt och fota och fota. Här är ett urval av hans bilder. Härligt och se vad som var viktigt för honom under hans lilla husesyn.
 
De saker han tog mest foto på var en tejprulle och en brun kartong :)
Det roligaste tyckte jag var när han skulle fota sig själv (mitten) och visste att blixten var på och tryckte ihop hela ansiktet ;)
 
 För egen del måste jag notera ner en mening han sa innan. Nya ord och meningar varje dag och det bara flödar ur hans gap... Jag sa att jag skulle leta upp hans snuttefilt varpå han svarade "Den ligger på golvet, jag tappa den!" Det är inga hackade meningar längre utan hela fulla meningar :) Häftigt!

Svårförklarat

Så var morgonen här. Ingen av oss har fått någon skönhetssömn direkt :( stackars Milton spyr men magen är ju helt tom så han säger bara "jag VILL inte, jag vill inte". Klart han inte vill :(

Han har nu fått tre teskedar värskeersättning som jag hoppas han får behålla. Svårt att förklara för en 2-åring varför han får en tesked äcklig dryck när han ber om vatten :/

Nu har jag startat Fåret Shaun till Milton. På paddan som är lagd i en tjock plastpåse :P What to do... Kanske får honom på lite andra tankar. 

Första avsnittet orkade han sitta upp men sen la han sig ner igen. Nu hänger han mest :( bra start på året för hans del. Kan bara bli bättre nu :)








Ändrade planer!

Allt blir inte som man tänkt sig. 23.15 när vi just kommit igång med TP kallar Milton på oss. Det var starten på magsjuka av något slag :( 
Han hann kräka några gånger innan vi kom ut i bilen. En tesked vatten satte igång hans mage. Så sjukt bara att vi skojat om just magsjuka vid flera tillfällen under kvällen. 

I bilen på väg hem! Inga spyor som tur var!

Tolvslaget firade vi i bilen och det var inget fel i det! Vackra raketer överallt. Extra vackert när Liseberg lös upp :)



Nu har jag haft mitt "jourpass" med Milton som sover på en madrass i hallen. Han får inte behålla en enda droppe vatten :( han är supertapper och kränker i hinken. Stackarn!!! Hoppas detta är slut snabbt och att inte alla andra smittas!!

Godnatt!! Gott nytt år!

Ett litet glädjande avslut. En fin bild på mig och mitt fadderbarn Ivar :)




RSS 2.0