Daniels och vår location

Daniel har nått grebbestad!

Vi roar oss på Liseberg :D



Daniel är på väg igen...





Ny pin på karta

Ja, Daniel har ju fått ett oväntat stopp. Otur men så är läget och vi hoppas att det löser sig snabbt!
Jag hade en tanke på att vi skulle kunna åka upp till Strömstad redan imorgon men Daniel vet ju inte alls när skadan kan vara fixad så det är nog bäst att vi siktar in oss på tisdagen... Längre än så ska det inte behöva ta om inget oväntat sker...
 
Iallafall är han nu alltså i Smögen, så det är en bra bit han tagit sig sen igårkväll! Smögen utmarkerad med rosa plupp.
 
Själv har jag, och Milton, varit på fika med mammor från en föräldragrupp... Lite shoppingfika kan man säga för hon hade fikan och samtidigt sålde barnens gamla kläder. Jag fick med mig två tröjor hem :)
På bussen hem höll Milton på att somna men jag hejdade honom. Lite mat i magen först och gärna somna senare än 17 för att öka chansen på att få sova till iallafall 6 imorgonbitti :P
Nu sover han sen två timmar tillbaka (har vaknat med panik en gång dock tyvärr) och jag ska köra på här en halvtimme tänkte jag och sen ska jag faktiskt se en film! I och med att jag har dagen imorgon att fixa här hemma också så behöver jag inte stressa.
Det värsta är bara att jag hittar mer och mer saker som jag skulle velat ha med i båten :P Hade bara tänkt åka med en ryggsäck, men vi får se... ;)

Uppdatering från Daniel






Verklighetsuppfattning

Jag ville se på kartan hur långt Daniel kommit. Jag som ännu inte kan ordningen på städerna längs kusten behöver karta för att förstå ;) men det är också kul att följa. Kanske får jag en ny statusuppdatering av Daniel ikväll och kan sätta ny pin på kartan!

Göteborg är utmärkt med blå ring. Nu är han vid den röda nålen. Högst upp i bild syns Strömstad och det är målet. 


Jag och Milton kommer ta oss till Strömstad med buss och sen seglar vi ut till Koster :) 
På vägen hem kommer jag och Milton följa med som längst till Kungshamn som ni ser mitt på kartan. Därefter kommer Daniel segla hem själv! Så här gör vi för att kunna njuta så länge det bara går uppe på de fina ställena. Daniel gillar att segla långt och länge så det blir en bra lösning att vi åker buss upp och ner :)

Daniel uppdatering

Utanför skärhamn!



Husband om sail!

Så har vi kommit hem från Skåne, packat om och packat ut i båten. Det är nästan så båten sjunker nu så tungt packad den är ;)

Min svägerska Pernilla åkte med oss till Göteborg och ska sova här inatt innan hon ska vidare på andra äventyr!

Vid 20.15 lossade Daniel och seglade iväg! Fick dessa bilder :)



Härligt att veta att vi också är där snart! Vi åker buss upp på måndag eller tisdag!

Sista kvällen...

Tiden i Skåne gick alldeles för fort, jag skulle velat ha hunnit med mycket mer. Hoppas farten saktar ner nu så semestern känns lång!!

Idag har det, förutom shopping och lunch på Väla, blivit fotbollsspel och rädisesådd!
På kvällen kom Pernilla och Ruff och hjälpte oss med lite kylskåpsrensning. Vi grillade korv och hade potatis, lite flintastek och grönsaker till. 

Milton och Ruff

Klockan passerade precis midnatt och nu är det tyst i huset. Imorgon när vi vaknat blir det frukost, packa ut i bilen, fixa det sista och sen åka hemåt för att skicka ut Daniel på havet!! Jag och Mille stannar hemma någon dag till!

Godnatt!!

Vi hade iaf tur med vädret...

Väderturen har fortsatt att följa oss idag. Stora rubriker och varningar för extrem åska över sydsverige i tidningarna. 

Men vi hade bestämt att åka till Danmark så så fick det bli! När vi kom till Helsingborg såg vi att det var kolsvart på himlen över Helsingør. Oops!! Under båtresan åt vi røa pølser och såg hur ovädret gick söderut. Väl framme i Danmark hade vi en kanondag med underbart väder! Det köptes öl och sprit och ostehaps och glass :) hur underbart är det inte nu när Milton kan äta vad han vill. Glass är en ny uppskattad upptäkt :D

Vi hittade en lekplats också...



På båten på vägen hem ser vi ovädret närma sig och när vi nådde Helsingborg var det åter extremt svart över den danska himlen!!

Hur kan man ha sån tur??

Hela kvällen har också gått i solens tecken trots fortsatta varningar i tidningarna. 
Vi har grillat flinkastek och till detta fransk potatissallad, grekisk sallad, bearnaisesås, inlagda grönsaker, sparris och pommes pinnes. Såå gott!!



Kvällsmys efter middan blev lite cykling i kvarteret! :)

Sen fick Milton åka ölkärra till grannen som hade beställt :)

Det var sen en nyduschad fd skitit kille som gick och la sig!
Och nu är det nog min tur med. Klockan är strax 23 men det är inte helt mörkt än. Och fåglarna kvittrar till då och då. Godnatt!

Onsdag i Skåne

Det går i ett här så ingen tid för bloggande. Men nu gick Daniel och la sig för han var så trött så jag sitter och lyssnar på fågelkvitter och följer skymningen. 

Igår köpte vi med oss lunch till Domsten ju. Det blev kamben, dallassallad, baguette, smör, salami och sparris! Gott :)

När Milton var färdig och väntade på oss hittade han en rolig kärra. På sommarstugans tomt är det en liten sluttning så han knuffade upp kärran, hoppade upp och satte sig och åkte ner ;) typ 30 gånger. 

Sen gick vi ner till vattnet och kastade sten. För kallt för att bada, var tog värmen vägen?
På andra sidan ser man Danmark :)

När vi var där på stranden såg vi norrut hur ett regnmoln närmade sig från Viken och ner i söder över Ven ösregnade det. Konstigt nog gick båda oväder mot oss. Men vi klarade oss från regn den stund vi var där :)

Däremot kom ett ösregn deluxe när vi var tillbaka i mamma och pappas hus. Till och med lite hagel. Kändes oerhört komiskt att stå och förbereda mat inför grillning ;)

Men så sprack det upp och solen kom till och med! Vi skulle grilla med grannar och det passade bäst med deras barn+kompisar att vi var hemma hos dem. Men iom att vi bjudit hem dem från början ville vi ju ta med maten :) 
Så det blev crustader med het räkröra till förrätt. Sen grillade vi fjärilskotletter, fläskkarré och pepparbiff och hade fransk potatissallad, grönsaker och sparris till. 
Till efterrätt hade de köpt glass och jordgubbar! Mycket trevlig kväll!! :D



Skåne

Tre goda ting!


- Det är 36 dagar kvar på Daniels semester och 39 på min! Milton är ledig 46 dagar till! Semester!!


- Efter flera veckors provokation och introduktion kan vi (nästan) garantera att Milton numer kan äta all mat :D härligt!!


- Vi var i Ullared igår och spenderade bara 1150:- det är fanimej en bedrift!! ;)



Nu är vi i Skåne och njuter! Igår grillade vi hos vår vän Pernilla och hennes hund Ruff. Nu är vi på väg till Domsten och ska köpa med nån go lunch. Tänkte hitta kamben och potatissallad eller nått :)


Vinnaren i Ullared igår blev Milton. Många sommarleksaker :)

Imorse testade han fiskespöt i badkaret :)




Milia

Gummibåten Milia är uppblåst. I år har vi verkligen en hjälpreda som vill göra allt och vara med på allt :) skitjobbigt ibland och kul ibland, för oss vuxna ;)


Premiärtur!!



Klockan närmar sig midnatt men vi har fortfarande mycket kvar. Daniel gick på semester imorse och jag har en planeringsdag imorgon och sen semester :D vi åker direkt från mitt jobb till Skåne så allt måste bli klart ikväll. Puh!! Får se när vi får sömn!!

Nattskräck?

Så hände det ikväll igen. Milton kallar helt förtvivlat och när jag kommer in sitter han upp helt svettig och ser vansinnigt rädd ut. Precis som igår satt han och försökte greppa något i luften. Fastän jag låg bredvid honom kallade han på mig som om jag var i ett annat rum. Stackarn!! Jätteläskigt!

Googlade lite och trots att jag har vänners vars barn har nattskräck så har det inte slagit mig. Men "symptomen" verkar ju helt klart stämma in. 


Det står att man kan få det av lagrad energi i kroppen som man inte fått utlopp för eller av sömnbrist/trötthet. Just idag låg väl Milton bra till i båda kategorier. Förutom polis och lejonjage till affären innan idag har det inte blivit mycket aktivitet då jag packat och städat. Och redan när han vaknade vid 6 imorse var han trött och vid 15 ville han egentligen sova men jag höll honom vaken till 18 då han somnade vid middagsbordet. Vansinnigt trött. 
Under semestern borde han inte ha nån nattskräck isåfall då han kommer vara välaktiverad och få sova när det behövs :)

Gungfåret

Milton har hittat en ny vänskap i sitt gungfår som han fick i doppresent av sin gammelfarmor och gammelfarfar!

Nu asade han in fåret till datorn för det skulle minsann vara med och se på Fåret Shaun :D

Jag har fått packat mina kläder samt städat badrummet kliniskt rent ;) det bästa med att några andra ska bo i vår lägenhet när vi är borta är att vi kan inte lämna det stökigt och skitigt här utan vi lämnar det städat och finner förhoppningsvis hemmet i samma skick när vi kommer hem :) mycket roligare att komma hem till städat än rörigt! 

Just i detta nu!

Daniel kom hem från jobb och la sig, jag orkade inte gå upp så tidigt, Milton tog paddan för att se barnprogram. 
Sen hörde vi nått prassel i köket och lite spring fram och tillbaka. 
Då hade Milton hittat en nästintill tom chipspåse och sen hämtat paddan och bänkat sig ;)



Monster

Vår lille monster-rädde prins!

Han vaknade innan och tårarna rann och han var svettig och konstig. Sträckte ut handen och försökte greppa något och såg jätterädd ut. Jag frågade vad han såg och yrt svarade han monster. Det är mycket monster just nu.

Under kvällen har jag fixat med tvätt och disk, rensat kylen och tagit fram kläder till mig till packning. 
Hade gärna gjort mer men jag har lite ont i magen så nu fick det bli lite soffhäng! Även om det är mycket kvar så känns det ändå rätt bra. Vi lär greja detta utan jättepanik ;)




Första lasset packning

Milton fick vara hos Vilgot och leka en stund när vi åkte till båten. Vi fick ut första lasset packning med kläder, handdukar och lakan. För inbrottstjuvar kan vi meddela att vi inte är så dumma att vi skulle ta ut värdesaker redan nu ;) tji på er!

När vi packat upp allt och lagt på sin plats tog vi oss till mastkranen för att sätta upp windexen. 

Jag kikade på nya plattan. Den förra gick både längre fram och mycket längre bak men när peken kom på var plattan för stor så vi drog i smalbenen i den när vi gick av. 
Nu blev det fint och bättre storlek :)

Vi är väldigt nöjda med vårens arbete på båten och i våra ögon är båten väldigt fin just nu :)

Kan ni tänka er att det regnar rätt mycket på denna bild :P bakom oss var det kolsvart på himlen!

Nu sover Milton sen en halvtimme tillbaka och jag ska tvinga mitt trötta huvud och min tunga kropp att orka göra nått vettigt! Vore skönt att komma en bra bit på vägen för imorgon får jag ta ut Milton på promenad och lite shopping :)

Packning och sportbilar!

Här är vår sportbildtokige kille placerad en stund. Youtube <3 haha!!!

Jag börjar känna viss stress inför semestern nu alltså. Det är mycket kvar att göra och Daniel jobbar/sover i helgen och jag jobbar måndag och tisdag. Det betyder att den som inte jobbar har Milton ensam och han är rätt så full av energi och hyss den killen. Inte lätt att få gjort nått alla gånger. Min förhoppning är att han somnar tidigt ikväll så jag kan fixa nån timme. 

Men en del är packat nu iallafall! Känns skönt! Hemmet är i någorlunda ordning men det är märkligt hur snabbt tvätt- och fiskebeten kan växa ;)





Midsommarafton!

Vi har haft en härlig dag! Vi cyklade ut till 4H-gården och i solsken tittade vi på kycklingungar, dansade små grodorna, fikade och träffade Michaela, Vilgot och Ivar. 
(Bilden nere till höger är sen innan idag. I Sverige äter man ju alltid samma sorts mat vid traditioner så vi åt tomtegröt till lunch :P)

En lite oväntad överraskning var att Christoffer gjort lite midsommarmat när vi kom till deras stuga. Väldigt gott och vi avslutade med grädde och jordgubbar!

Milton slocknade 17.45 här hemma och jag har haft en lugn kväll. Ätit grillad kyckling och jordgubbar! :)

Nu har jag krupit ner i sängen och ögonen går i kors! Godnatt!

Duracellkaninen har landat

Oj vilken energi jag haft ikväll. Var kom den ifrån?
Tog 15 min powernap på rasten innan idag, tänk om den gjorde sånt under. 
Milton somnade 18.40 och sen höll jag på att städa här i typ 3 timmar, med uppehåll för middag. 

Jag har plockat upp/bort varenda pinal som låg fel, torkat av ytor med medel, gjort matlåda till imorgon, rengjort och oljat vår stora skärbräda på bänken, vikt tvätt, kört två diskmaskiner och en tvättmaskin. Och lite annat smått och gott. Här är väldigt fint nu iallafall :)

Till middag blev det nypotatispremiär för mig :) gott! Ihop med falukorv och yoghurt med gräslök! 

Nu är klockan 22.45 och jag ska upp 05.30 imorgon så strax ska jag krypa ner i sängen :) godnatt!

Ja men såklart!!!

Härlig start på semestern! Kulibuli!!



Minigolf och god tårta

Idag spelade vi minigolf! Första gången för Milton men han var duktig och väntade mestadels på sin tur och försökte så gott han kunde :)
Han gick all in i slagen kan man säga ;)

Söta söta pojk

Efter det var det kalas för Julia som fyllt 12 år! Vi bjöd på chili con carne och snygg och god tårta! Alla älskade den! 
Vi gjorde en 5-lagers tårta. Mellan bottnarna fanns det hallonsylt, marsan och chokladpudding. Ovanpå rosa grädde, klädd med chokladfingrar och riktigt mumsiga jordgubbar!!

Nu ska Daniel och Julia spela Skylanders och jag ska joina Milton in i sömnen! Jag är visst den enda som ska upp tidigt och jobba! 
Nu är det 6 arbetsdagar kvar till semestern :D

Sytt linnen :)

Idag har jag suttit helt still på en stol och sytt ihop med Maria :) vi har skrattat och gråtit (nåja, kanske inte riktigt men nästan när det gått fel) och haft en välbehövlig barnfri dag! Daniel tog Milton till Julias ridtävling och axel lekte med Elliot och Vilmer ute på gården :) 

Första linnet tog låååång tid, mycket att lära. Men det blev ett plagg till slut :P

Andra linnet gick lite snabbare då jag fått in tekniken!

Egentligen skulle vi bjudit dem på middag hos oss på kvällen men vi bestämde redan igår att vi skulle stanna där så vi tog med kyckling och kroketter och bearnaisesås så grilla våra män när vi sydde och fixade lite med maten inne!
Åt ute i solen! Mysigt!

Efter chokladpudding sydde vi klart de plagg vi börjat med! Maria gjorde två fina långärmade t-shirts och ett par haremsbyxor till barnen. Min skörd blev tre linnen :)

Nu är vi hemma och jag hade tänkt se VM-matchen mellan England och Italien men det är 1,5 timme till den börjar och jag känner redan hyr ögonen svider :P får se hur det blir med den saken...

Extradagis

Igår skulle jag egentligen varit ledig men det fick bli ett extrainhopp. Milton hängde med :) det är som hans extradagis. Han bryr sig inte om mig utan leker med barnen och kallar alla vuxna för fröken :) 
Vi målade pinnar



Det blev en massa fotbollsspel och en stund innan sista barnen skulle gå satte vi oss ner och ritade :)



Två veckor kvar...

Vid ungefär denna tiden (21) om två veckor kommer vi anlända mamma och pappas hus i Skåne. Då har vi gått på semester! :D några dagar nere i södern innan det blir norr. Eller nåja, norr för oss iallafall ;) Daniel tar sig upp till Strömstad själv och vi kommer efter några dagar senare. 

Nu ikväll var vi ute i björlanda och käkade pizza på klipporna ihop med Melinda och Ludvig. Eller Lugvid som Milton säger ;) killarna badade och var iskalla men skulle ändå bada mer :P



På vägen hem såg vi en luftballong lyfta så vi jagade ifatt den för att titta. Milton liknade den vid en drake som sprutar eld!

Nu försöker vi få lillskit att somna, vilket inte är ett ömsesidigt beslut. Han vet ju inte att han ska vara två långa dagar på dagis nu :/ 
Godnatt!

Spännande paket!

Igår hämtade vi ut ett stort spännande paket!

Riktigt snabb leverans. 
Och så himla fin bärstolen var :D den har så mycket finesser så vi nog knappt kommer hitta allt. Den sålde in sig hos Milton direkt då det satt en gullig vit uggla fast i en ögla!


Stigbyglar till Miltons fötter, justerbara längder för både barn och vuxen, sol/regn-skydd till Milton som sitter fast i ryggen och bara träs upp på 5 sekunder. Denna kommer vi ha nytta av i sommar :D

Fixelifix

Idag har vi kunnat bocka av några punkter på to-do-listan. Det är alltid skönt!
Skönt också att vi äntligen kan se ut igen :P det bästa med att putsa sällan är ju att man ser resultatet mycket tydligare ;)
Jag hade en hjälpreda idag!

Det blev två cykelrundor, Leonores dop på tv, byte av lakan, dammsugning, glass på en bänk och lite annat smått och gott innan Daniel kom hem till tacomiddag!
Det blev en sen tur ut till båten där vi fick fast ett trappsteg så vi kan kliva upp och ner från badbryggan :)

Daniel låg nere i stuvfacket och Milton hoppade ner på honom. Trångt och svettigt för den understa haha!!



Nu godnatt! Imorgon lång dag på jobb plus träning och båtfix. Det kommer vara en fullsmockad vecka!!

Lugn hemresa

Efter en skogspromenad, där Milton fick lära sig varför man ska undvika att springa bland nällor/nässlor, åkte vi till Helsingborg för att ta bussen hem. 




Vi hade hållt Milton vaken och när han vinkat av mormor på stationen tog det inte mer än 3-4 minuter innan han sov i mitt knä!


Sen sov och sov och sov han. Ända till Göteborg haha!! :P
Resan tog 2 tim och 30 min och det var enbart sammanlagt 15-20 min han inte sov. 
När han vaknade och sa nått vände sig mannen i sätet framför oss sig hastigt om och utbrast "var det ett barn på bussen?!" ;)

Kvällen ägnades med grillning hos vänner! Väl hemma strax innan 23 gick killarna och la sig och jag la mig i soffan och tittade på tv och planerade kommande två veckor. Jag har 10 arbetsdagar kvar och Daniel har 7. Så nu är det en del att göra för att kunna åka på semester i tid! Men det ska vi allt kunna fixa! :)

Obehindrat språk

Milton tittade på Alfons Åberg på paddan. Avsnittet tog slut...

- vad vill du se på nu?
- faktiskt ingen aning!

Haha! Hans ordförråd är obegränsat nu känns det som!

Tågstrejk

Ja, detta kan ju bli en upplevelse helt klart :P det är tågstrejk på Öresundstågen så jag och Milton sitter på en buss till Skåne. 2,5 timme nonstop till Helsingborg. På tåget kan Milton gå lite i gången och det är alltid ett längre stopp i Halmstad då vi går ut och hoppar/springer. 
Nu ska vi sitta still i 2,5 timme *skrattar nervöst* ;)

Globetrottern!

Miltons ryggsäck var så tung så han ramlade baklänges ;) dricka, padda och bilar samt lite annat är packat!


Första gången Milton har hörlurar på sig. Det klassiska, han pratar högt ;)

Nyköpt

Denna klickade vi hem ikväll...
Vi har tittat runt på tester och läst om olika bärstolar. Denna har fått väldigt bra betyg av många och vi har inte hittat några nackdelar. Det återstå att se i sommar vad vi tycker :) hoppas på leverans nästa vecka så vi hinner testa den innan semestern börjar!

Det är en Osprey Poco Plus. 
Vi har haft två olika de två somrarna Milton kunnat sitta i sån. Men vi har inte varit nöjda med komfort varken för vuxen eller barn plus att nu väger Milton mer än de 15 kg som de flesta stolar är rekommenderade för. I vår nya kan barnet väga 19 kg förutsatt att man inte har packning. Milton väger 16,5 kg. 

Varför vi behöver en bärstol? Jo för att dels funderar vi på att lämna barnvagnen hemma i sommar (alternativt ta med nån paraplysulky om vi hittar billigt) samt att även om vi haft vagn så är det inte möjligt att köra den på klippor. Och det är ju klippor vi kommer spendera mycket av vår tid :) och även om Milton både vill och är duktig på att gå så är det fysiskt omöjligt för hans små ben att gå så långa rundor som vi vill runt öar och så. Plus att vi ibland vill se det som träning och öka takten lite. 
Denna stol var bra för barnets huvud kommer ovanför den vuxnes axlar så hen kan se framåt, vilket inte har gått på våra gamla. Det blir roligare för Milton om han kan se framåt var vi går :)


Sommarfest

Idag var det sommarfest på Milles dagis! Daniel jobbade tyvärr men jag slutade tidigt :)
Barnen, och dem är ju rätt många, ställde upp och sjöng några låtar. Jätteduktiga. Milton sjöng inte men klappade och var glad. Och fundersam ;) han stannade vid sina kompisar trots att han såg mig, det trodde jag inte faktiskt. 
Efter sången tog alla fram sin picknick. Vi åt plättar med socker och så vindruvor och jordgubbar :)

Nu är vi hemma och Milton är såå trött. Lite hamburgare sen somnar han nog pladask!

Kompromiss

Mannen ville ha äggmackor till middag men frun ville ha fisk och räkor. 
Det fick bli en kompromiss, och vilken lyckad sådan :D
Sprödbakad torskrygg på macka med sallad och remoulad!



Godnatt!

Jag och Milton och Pernilla B åkte till Arild för att heja på Daniel. 
När han kom verkade han pigg men kroppen sa emot så han bröt där vid 29 km. Det är det längsta han sprungit sen vi träffades iallafall så det var grymt jobbat med tanke på hyr årets uppladdning blev med fotskada. 

Vi åkte hem och delade på ett par pizzor och sen förbereddes för fest. Min pappa fyller 55 år idag :D mycket god thaibuffé dukades upp!! Det var nästan så magsäcken sprack när jag ätit av allt det goda ;)


Milton hann äta lite middag men knoppade sen i en fåtölj innan hans tårta kom fram!



Nu går ögonen i kors! Så nu blir det sova. Nattinatti!!



RSS 2.0