Älskade solskensunge!!




Resesällskap!!

Här har man laddat med matsäck och aktiviteter för 2-timmars tågresa. 

Trevligt resesällskap man fick då 

Han däckade sittandes utan förvarning (och utan ett ord om att han ville ha napp). Blev för en stund lite nojig att han typ svimmat av :/ han är lite kass i andningen idag nämligen. Men han har rört på sig några gånger :)

Kursen

Jag har haft bra dagar på kursen. Var livrädd innan men det släppte som tur var ganska snabbt. De flesta kom dit med någon kollega men vi var några som kom själv. 
Jag har fått så mycket ny information så jag kommer behöva bearbeta i några veckor känns det som haha :P

Båda dagarna varvades med inomhusteori och utomhuspraktiskt. Det var I Ur och Skur-grundutbildning jag gick om jag missat att säga. 

Första dagen fick vi tips om pyssel och aktiviteter man kan göra ute. Jag täljde en slangbella, gjorde något som ska likna påskpynt och en boll till Mille :D

Vi gjorde även sinnes- och hinderbanor. Kul :) jag har så mycket jag vill göra med barnen nu. 
Det som givit mycket också är att vi delat med oss av upplevelser och erfarenheter. Mycket tips!!

Är supernöjd med dagarna och hade gärna gått dit idag med. Nästa dagar är i maj. 

Nu är jag på väg till jobb och dagen börjar med Knopp (ni vet Mulle, Knytte, Knopp) så jag ska försöka göra några enkla aktiviteter på mina minsta :)

Magont

Jag gillar det vanliga och igenkännande! Nu är jag på väg mot utbildning och har så ont i magen. Vill ha kontroll men idag vet jag inte alls vad som händer. (Det är ju säkert min personlighet som gör att jag vill ha semesterrutten planerad redan i april också)

Men detta blir nog kul och nyttigt för mig! :)




Toppenhelg del 1

Lördagsförmiddagen bjöd på cykling och lekplatshäng hela familjen :)




Eftermiddagen spenderades på Alelyckan där Daniel spelade Innebandycup med ett korpen-lag.

Daniel är målvakten

Det var kul att se honom spela. Han har ju tidigare varit målvakt i Elitserien men då var jag runt 6-7 år och brydde mig föga om sporten ;) Han är duktig än!! Milton satt som förtrollad under de 25 minuter matcherna varade. Han var vaken 2/3 matcher. Kul att göra något annorlunda!

Sötaste målvakten :D




RockYourSocks

Idag uppmärksammade vi allas rätt i samhället. Olika men lika!
Idag är det HappyWorldDownSyndromeDay och hela min Facebooklogg var fylld med RockYourSocks, helt enkelt omaka strumpor. 
Jag tror att vi slog lite rekord med 14 fötter :D

En superkväll med vänner. Milton har haft helskoj med kompis Vilgot! Oj vad de har lekt och röjt!
Pulled pork med tillbehör till middag och en liten bakelse med drömtårta, grädde och jordgubbar till efterrätt :)

Och ja, jag hann med allt här innan. Som planerat fick jag slänga in en hel del osorterat i klädkammaren igen. Vi får ta det pö om pö helt enkelt. Har en fullbokad vecka framför oss med mycket jobb för Daniel, utbildning för mig och sen Skåneresa för mig och Mille till helgen. Så jag tror att klädkammaren får komma lite i andra hand. Måste få in lite träning och så istället :)

Nu blir det snart godnatt här!

Tidsspararen!!

Åh det är så underbart att det kan se ut så här 5 minuter efter att kakan kommit ut ur ugnen!!

För bara nån månad sen hade hela bänken och vasken varit full med disk. Nu kan nån annan sköta disken medan jag fortsätter städa! Himmel!!
Varför tvingade ingen oss att köpa diskmaskin tidigare??

2 timmar

Med två timmar kvar till gästerna kommer ser här fortfarande ut som ett katastroffält :S och jag ska hinna duscha och baka och fixa lite med maten också. Jisses!!!

Nygammal kärlek

Jag tror att det var sommaren det år då Milton föddes som vi köpte denna spelande elefant. Han älskade den länge och ville länge lyssna på melodin. 
Intresset svalnade och den hamnade i en låda i klädkammaren. 
Jag hittade den häromdagen och la in den på Milles rum. Sen dess har den spelat otaliga gånger och han kramar och pussar den och lägger örat mot den och lyssnar :D

Det ser så himla gulligt ut!! Inte trodde jag att han skulle gilla den så mycket igen! Men han kanske kommer ihåg den från förr?! :)

Träning på gymmet

Här sitter jag i soffan och väntar på att orka göra något :P 
Det dumma med att vi tömde klädkammaren var ju att vi skaffade oss så mycket jobb. Det måste ju göras, men det stökar till!!

Dessutom har jag varit på gymmet. För tredje gången denna veckan. I måndags körde jag och Daniel medan Milton fick leka hos gymbarnvakten. "Jag ska också träna!" sa Milton :)
Och det var han som drack mest efteråt ;)

Sen var jag där med min nyfunna vän H i tisdags och så även idag. Förhoppningsvis även imorgon! :D och så kanske på söndag! Får ju bygga upp träningsdepåerna nu då jag har en vecka framför mig då jag inte kommer få in mer än 1 eller max 2 träningar. Jag ska på utbildning och på helgen åker jag och Milton ner till mina föräldrar :)



Kvällsnöje

Finn en....pojk?!

Operation Röjning på gång!! Detta är halva klädkammaren typ!!

Galen morgon

Det händer sällan men idag är jag sen till jobb pga bussen! Mina morgonbussar är alltid punktligt i tid så de som klagar på sena bussar har inte åkt min buss ;)

Men nu vart det stopp i centrala stan. Långa köer och bussarna stod över spårvagnsspåren så att det blev stopp åt alla håll och kanter!

När vi stod still sprang en busschaufför runt och ville ordna upp röran. Han bad då bussen som stod över spårvagnsspåren att backa bak. Då backar han rakt in i en annan buss så hela rutan krackelerade. 
Alltså det var faktiskt lite komiskt. Då blev om möjligt ännu mer stopp.

Men nu är vi rullande så hoppas det håller hela vägen fram!!

Vad gör vi nuförtiden...

...varför hör vi aldrig av oss??

Ja, tiden tiden tiden!! Avslutar nu denna vecka. Om 1,5 timme påbörjar vi en ny. Den som har varit har varit....mycket! Övertid, en känsla av att bara jobba och sova! Lite ångest över mamma/son-tid. Så idag var vi ute en massa och cyklade! :D

Milleman fick igår en ny cykel och idag (2 år och 9 månader gammal) lärde han sig cykla! Häftigt!!

Veckan som kommer ska vara lugnare hoppas jag. Lite mer träning och kvalitetstid med Milton. Bra med sömn och mer energi. 

Just nu tar vi en natt i taget och bråkar lite med lillkillens astma :( försökt sänka hans medicinering men det går verkligen inte. Trist. Men bara att acceptera, så e det!

Godnatt!!

Hej vår!

Godmorgon! Sen sist har vi haft en underbar helg, men då jag sitter på bussen kan jag inte lägga in bilder! Ikväll spelar Daniel innebandy så då kan jag sitta med mobilen upptryckt i ansiktet hur mycket jag vill ;)
Våren har kommit med besked. Igår fick många barn på sig skalkläder och jag gick i hood. Underbart i solen! Solen ger så mycket energi, jag orkade jobba från öppning till stängning OCH träna gym efteråt :D

Bild från bussen hem från jobb igår



Roliga barn

Milton sprang rakt in i en stängd dörr:

- OOJ!! Där var det jättelåst!!

Det är allt bra kul att ha en 2,5-åring :D

Knasboll

Milton har blivit lovad en leksak nu efter all sjukdom. 


- Vad vill du ha för leksak?

- En elefant med en svamp i rumpan!

- ...?


Han noterar mycket.

Medan Milton tittade på barnprogram passade jag på att byta sängkläder i vår säng. 
När Milton senare sprang in i sovrummet stannade han plötsligt och utbrast "wow titta, pappa har bytt!!" varpå jag berättade att det var jag. "Jättefint!!" svarade han :D


Det bådar ju gott för framtiden att han som kille noterar förändringar ;) då kanske han märker när frun klippt sig eller liknande :P

Men plutt...

Inte trodde jag att Milton, med sina ynka 38,3 febergrader, skulle bli så mycket sämre :(
Tittade ner i hans hals och tyckte att han var röd och hade vita prickar. 
Fick en tid på vårdcentralen vid 11. 


Och jo, läkaren tyckte också att halsen såg ut som halsfluss, men provet var negativt. 
Däremot har ungen fortfarande dubbelsidig öroninflammation :O förra kuren penicillin lyckades inte få bort det! Vilket helvete vi hade att få i honom medicinen när han skrek i panik. Och så hjälpte den inte :(
Hon var mycket förvånad över att han ej klagat på ont i öronen!

När vi kom hem från läkaren hade han 38,9 i temp. Han fick lägga sig inne hos Daniel och jag åkte till jobb. 
Under vårt kvällsmöte på jobb fick jag sms att febern gått upp till 39,4 och att han inte ville äta något :(

När jag kom hem tittade jag i halsen igen. Tro fan han inte äter, han är nu mycket mer svullen och prickig i halsen. Usch!! Fjäsk för den killen några dagar!!
Fick som tur är ut ett godare penicillin som han faktiskt godkänner utan protester! 10 dagar med det nu! Hemma från dagis resten av veckan!

I helgen har han blivit lovad att få köpa en leksak!!!! 


(god)MORGON

Vilken natt. Milton höll på hur mycket som helst och var väldigt täpp i näsan. Det blev spring med vatten, snorpapper och nässpray. Han ville ligga nära (egentligen jättemysigt men inte när man märker att nått är fel) och sov nog inte på säkert 2 timmar inatt. 
Förklaringen fick jag nog när vi kom upp. Han har feber :( inte mer än 38,3 men det kan ju också vara jobbigt. 


Daniel har inte kommit hem från jobb än så jag får vara hemma minst fram till lunch så att Daniel får sovit nått. Sen får jag åka till jobb när Daniel tar över Milton. 

Nått som är jättejobbigt är att Milton är nästintill döv efter öroninflammationen. Pratar man i vanlig ton hör han inget, man måste skrika som till en gammal gubbe :/ när kommer hörseln tillbaka?
Jobbigt för honom då han inte kan höra oss eller tv etc. Och jobbigt att vi insåg det förrän efter flera dagar och bara trodde han var loj :/
Hoppas han hör snart igen...



Utflykten!

Nu är vi hemma igen och sitter i soffan och myser och värmer upp oss!
Vi tog bussen till Plikta och mötte upp fler kompisar! Efter lite lek grillade vi korv!

Sen kom värsta hagelskuren så vi valde att ta oss hem igen. Det var blöta, kalla och trötta killar som tappert kämpade sig sista biten hem. 
Nu har de fått välförtjänt napp och snutte och lite värme och vila :)

Ute på äventyr!

I väntan på bussen och på bussen...



Lite nyss ljus!

Godmorgon! Här vaknade vi strax efter 7, efter att killarna sovit i 12 timmar. Eller ja, Milton vaknade vid 3 inatt och skulle kissa och ville sen gå upp. Förslag avslages!!!

Nu har de frukost i magen och jag ska också äta något. Vad dagen bjuder på sen vet jag inte. Så himla trist väder!! Ut ska vi på nått sätt men vi får se vart vi hamnar!

Igårkväll när jag plötsligt fick oväntad egentid satte jag ihop de lampor jag fick på min födelsedag. Så fint det blev :D

Och den lampan som stod i fönstret i vardagsrummet fick flytta in till sovrummet!

Kul med lite nytt! Även om det bara är något litet kan det ändra hela karaktären i rummet!

Nu på morgonen har jag tittat igenom de foto jag beställt! Milton älskar att titta på foto så han ska få en tavla till sitt rum med blandad kompott :)



Trött Hanna

Haha jag måste vara trött när jag faktiskt log åt detta :P

Och denna flinade jag åt innan

Jag och pappa gillade denna häromdagen. Vi är ju inga giraffer direkt ;)

Så här har jag nog känt det idag haha! (Men stämmer in på min mamma med :D)

Nu ska jag fortsätta slappa i soffan. Eller först ladda diskmaskinen en gång till. Skönt att komma upp till ett rent kök. Men sen :)

Fyfan vad jag é bra!!

Easypeasy ju... ;)

Klockan sju somnade dem efter en kort nattning. Ingen av dem har sovit på dagen så det kunde ju antingen bli ett helvete med övertrötta ungar eller också skitlätt för att de var just trötta!!

Sen att de kommer vakna kl 6 (eller tidigare hujedamej) imorgon är ett annat problem!!
Nu ska jag hålla kväll :)

Bilder på busungarna!!

Dagen har flutit på bra! Vi var ute och cyklade och lekte på lekplatser innan och sen käkade vi mellis ihop med Daniel som vaknat :)
Nu stack Daniel precis till jobb och vi ska äta Flygande jacob och sen ska jag få två söta trollungar i säng! Vill absolut inte måla fan på väggen, men jag förväntar mig en timmes kaos :P
 
Härliga ungar!!
 

Det flyter på...

Ja då har 3 timmar flutit iväg rätt smärtfritt! Milton är svintrött och lättstött men vill såklart inte sova. Men de såg båda trötta ut så nu sitter de i soffan och ser Teletubbies med napp och snutte. 

De har lekt på rummet, fikat på päron, spelat på paddan och lekt i lek-köket samt ätit pannkakor :)


Jag har fått i mig en Varma Koppen och jag är nog den som mest behöver en tupplur ;)

Om 30 timmar...

...hoppas jag att jag har sovit iaf 6 timmar sammanlagt!
...ser jag helst att möblerna står kvar!
...vill jag ha ätit minst 2 gånger. 
...önskar jag att två killar ser tillbaka på en toppenhelg!!!

/barnvakten ;)




RSS 2.0