Kullamannen

Fick nyss sms av Daniel att han passerat 22 km (av 54) i Ultra-loppet!



Avslappnade



Njuter i mamma och pappas trädgård! Snart ut på utflykt! Ikväll grilla!


Vacker solnedgång!




Min utsikt just nu



På väg ner till Skåne. Klockan är nu 21.00 och vi passerar snart Halmstad. När vi kommer fram blir det nattning av lilleman och vi sitter nog uppe och småpratar en stund. Njuter av långhelg!

Jag och Milton har haft en väldigt mysig dag med presentshoppung i stan, Pettson och Findus teater, Andra Generationen, glass, cykling, bakning mm :)





Ut på stadscentrum med den bästa!



När vi väntar på bussen pekar han ut alla Volvo, Skoda, cabbar, cyklar och motorcyklar ;)

Ärlighet varar alltid längst?

Jag går runt och sjunger...

Milton - varför sjunger du? 
Jag - är det inte fint?
Milton - nä!!

Ärlighet varar inte alltid längst skitunge!! ;)

Mitt hår är fixat




Tisdagsmiddag

När jag gick i skolan var tisdagar lika med fisk. Och torsdagar var soppa. 

Idag bröt vi inte på traditionerna. Lax med couscous, fetaost och yoghurt+sweetchilisås. Milton fick remoulad!

Milton vill alltid fota sin mat om jag gjort det :)



Efter maten blev det en liten kvällspromenad och Milton somnade i vagnen. Nu Biggest looser!

Hemgjorda köttbullar

Kvällens middag var vi alla delaktiga i. Milton och Daniel rullade köttbullar på löpande band och jag stekte dem i omgångar!
Sen blev det hemgjort mos och god gräddsås på stekspadet. Och så lingon och gurka såklart :)

Miltons bild av sin mat

Han älskade det!! Mest köttbullarna, sen lingon och gurka, moset var gott men iom att det inte var lika gott som det andra fick det trugas in lite :P

Efter maten gick vi ut en runda. Milton cyklade. Nu sover han gott och Daniel är ute och cyklar! Jag har med gott samvete lagt mig på soffan och ser tv. 

Händelserik vecka

Vi är hemma från sjukhuset igen sen i måndagsnatt men veckan har gått i ett. Jag har inte haft tid till varken träning, blogg, sy etc och vi har knappt satt på teven. 
Milton blev alltså utskriven i måndags natt då avdelningen blev full och de tog beslutet att han inte behövde sista antibiotikadosen in i blodet utan vi skulle fortsätta ge hemma. 
Hans svullnad på halsen är kvar men har gått ner mycket!
I tisdags var vi i Flunsåsparken. Varje tisdag hela sommaren är där uppträdande och artister och så :) i tisdags Tommy Nilsson men det var bara Daniel som såg honom, jag gick hem tidigare med Mille. 
Vi satt på en filt och åt grillad kyckling och potatissallad :)

Vi var ute vid båten och tvättade sittbrunnen och vattentanken samt masten. Milton fick sitta i Daniels knä och styra bilen inne på hamnområdet :)

I torsdags var vi hos läkaren och hon tyckte att svullnaden på halsen var så pass svullen att hon ville ha koll så vi ska dit nästa vecka igen. De tog blodprover på honom, dels för att följa upp från sjukhuset men hon ville även kolla allergier. Han är väldigt slemmig i luftvägarna vår lille kille och har varit sen han föddes. Om det inte blir bättre under sommaren ville hon ha mer koll på det. Håll tummarna :)

Vi har bara haft Milton utomhus om det varit andra människor med för att förhindra smittor. Han ska inte behöva stå ut med mer just nu!

Det viktigaste hände i fredags men det kräver ett eget inlägg ;)

I lördags mastade vi på båten med hjälp av Milton och Julia. Det gick rätt bra trots några små hinder på vägen. Milton älskar att åka med båten men tycker inte om när vi ligger stilla vid bryggan. Då vill han hem. Hoppas han börjar acceptera att båten ligger still med för annars blir semestern lång ;) men å andra sidan gör vi roligare saker då än tvättar och städar i båten :P

Ser ni så fin badbryggan blev på?! :)



Miltons lilla kalas

I söndags fick vi åka hem för att Milton skulle få ha sitt lilla kalas! Mormor och morfar och farmors fick han besök av :)

Milton fick en medalj för att han är så duktig! :)


Fika på balkongen!

Det blev även lite fotbollsspelande :)


Sen åkte vi tillbaka till sjukhuset. 

Kalassolskenssöndag

Natten gick bra! Vi märkte inte ens när de (troligtvis?!) var här inne vid halv sex och gav honom antibiotika i handen!

Vi har ätit frukost och Milton flirtade till sig en isglass. Det känns som skälig lyx, han vill inte bo här mer. Varje gång vi går ut ur rummet tror han att vi ska åka hem. 

Cykeln har iallafall blivit en favorit. Han cyklar överallt här. Imorse cyklade han och hämtade en yoghurt i kylen. De har ingen mjölkfri här så Daniel fick köpa med sig igår. 

Nu väntar vi på läkarronden. Sen finns nog inget annat alternativ än att gå ut i solen. Hörde rykte om att det redan är 15 grader, blir nog en fin dag!!
Får se när Daniel dyker upp :) han skulle komma och göra oss sällskap!!

Godnatt!!

En mammas tidsfördriv på sjukhus när sonen somnat :P




Sjukhuset

I tisdags morse vaknade vi av att Milton grät. Han tog sig för revben/lungor och sa att det gjorde ont. När han reste sig upp såg jag att han var svullen på halsen under örat. Då vi inte visste alls vad det var eller om svullnaden skulle störa andningen åkte vi direkt till akuten. Där fick vi veta att det var svullna lymfkörtlar pga ytterligare ett nytt virus. Det onda på utsidan av bröstkorgen kunde vara inflammation pga hosta. Ingen behandling behövdes. 
Han fick vara hemma från dagis resten av veckan och han blev egentligen varken bättre eller sämre. 
Men så igårkväll, fredag, så blev han ännu mer svullen på halsen. 1177 ringde läkare på östra som sa att vi skulle komma in på morgonen idag för kontroll. Jag tampades honom efter samtalet och han hade 39 grader så nått hade ju försämrats. 

Sagt och gjort, vi åkte in imorse och fick honom kollad. Vi var där vid 8.15 och räknade med att vara hemma vid 11 igen, i god tid innan GöteborgsVarvet. Tji fick vi. 
Busarna inne i vårt rum där vi väntade på läkaren :)

Att han skulle få antibiotika hade vi nig redan innan förstått och ställt in oss på. Att han däremot skulle få den intravenöst hade vi inte riktigt planerat för. Så för andra gången i hans lilla liv är han nu inlagd på sjukhus. Avd 330 precis som sist. 
Det var ett helvete när de skulle sätta nålarna på honom men för övrigt har det gått bra här! Han äter och dricker och leker. 

Vi fick faktiskt 2 timmars permission och kunde ta oss in till Avrnyn och se Daniel springa :D och så åt vi varsen glass :) sen tillbaka till sjukhuset!

Milton och jag spelade fotboll utanför altanen och jag tror inte det var mindre än 6-7 personal som stod och tittade och hejade på mini-Zlatan :P kul!!

Daniel åkte hem och duschade och hämtade sen upp pizza på väg hit! När Milton skulle sova åkte Daniel hem igen. Han var ordentligt trött och sover säkert i soffan nu!

Klockan är snart 23 och jag ska snart lägga mig jag med. Imorgon är det nya tag men vi har bett om en liten permission då med för att Milton ska få firas av mormor/morfar och farmor/farfar! På måndag ska det göras en ny bedömning om han får åka hem eller ska stanna kvar!

Godnatt!!

Daniels dag

Även om det nu är lördagkväll så får jag gå igenom det som hänt tidigare i veckan :)

Daniels födelsedag! Jag och Milton gjorde ju i ordning en bricka med paket som vi slog in tillsammans, mackor, dryck och lite godis!
Vi sjöng "ja må du leva" och Milton var så sjukt spänd varje gång vi gav Daniel en ny present. Han liksom flinade och spände hela kroppen och tyckte att det var jättespännande :D gulligt!!

Daniel fick lite smågrejor (mest för att det är kul att slå in) som hänglås och kaffekoppar till båten, en mobilväska till cykelstyret som han önskat sig, bokad massage nästa vecka och en bokad fotbehandling innan semestern och sist men inte minst en träningsklocka Garmin 210. Han har länge önskat sig en träningsklocka men vi har lagt det på is då det kostar. Nu tyckte jag att han skulle få en :) en av hans löparkompisar på Facebook skrev nått i stil med "du har en bra fru, håll fast vid henne" :) haha!


Sen åkte jag till jobb men när jag kom hem fick Daniel önska födelsedagsmiddag och det blev pizza ;)

Ungen kan snacka

- Milton, kan du lägga pennan i lådan?
- Nej det kan jag inte, inte just nu!

:O orden flödar. 

Grattis pappa Daniel :)

Frukost och paket på sängen till älsklingen :) Milton var så spänd av förväntan att han bara flina och spände sig :D



Plugg och planering

Igår var det 30-årskalas för min brorsa! Skitgod mat och trevligt sällskap! Milton åt och var sen jättetrött och satt i soffan med paddan!

Efter lite efterrätt och lek klättrade han i vagnen och somnade :) smidigt, då kunde jag bara köra hem vagnen och bära över honom i sängen :)

Eurovision då? Nja jag tyckte väl inte det var en så himmelskt bra låt. Personligen tycker jag att Eurovision ska vara en MUSIKtävling och blir lite irriterad att vissa (många?) röstat enbart för att vinnaren hade klänning och skägg och att det visade på allas lika värde och rättigheter. Då blir det ju snart en politisk tävling och det är ju inte grundidén. Sannas låt gillar jag :)


Nu är pluppen i skogen med sin mormor och morfar. Jag sitter och pluggar och skriver lite. Ovant men lite kul faktiskt :) inför mina sista två utbildningsdagar inom Ur och Skur har jag lite uppgifter. Men jag har kommit en bra bit på väg så det känns skönt! Blir dock till att fortsätta måndag och tisdag. På onsdag blir det nog pluggpaus då Daniel fyller år :) nått kul får vi ju hitta på!

Sitter även och kikar på almanackan lite. Nu har jag 6 arbetsveckor till semestern. 29 dagar! Längtar efter lite ledighet med familjen :)

Vecka 20 har jag tre jobbdagar och två utbildningsdagar, ska även fira Daniel på onsdag, Göteborgsvarvet på lördag och kalas för Milton och Daniel på söndagen :)

Vecka 21 är det fyra jobbdagar och på fredagen fyller Mille 3 år och helgen bjuder både på firande, segling, Liseberg och barnkalas. Hoppas vädret är med oss!!

Vecka 22 är det bara tre jobbdagar och sen åker vi ner till Skåne för att Daniel ska springa kullamannen och min pappa fyller 55 :)

Vecka 23 är det fyra jobbdagar och sen åker jag och Milton ner till Skåne och firar min kusin som tar studenten. 

Vecka 24 är det också fyra jobbdagar och helgen hoppas vi kunna spendera på båten. Kanske ihop med vänner :)

Vecka 25 fyra jobbdagar och sen är det midsommar. Daniel jobbar och jag och Milton har inte spikat vad vi ska göra faktiskt! Hoppas det blir något kul :)

Vecka 26 är det bara en riktig jobbdag och en planeringsdag sen är det semester!! Wohoo :D vi åker till Skåne och sen blir det segling!

Nu kallar chefen (mamma) att jag ska tvätta Miltons skogssmutsiga skor. Bäst att lyda ;)









Vi

På tåget till Skåne med pluppen!



Läkarbesöket

Just ja. Kanske ska, så här mitt i natten, berätta hur det gick hos läkaren. 
Milton hostade upp en massa slem i bilen på väg dit så han lät ju såklart mycket bättre just när vi var där! Bra att han kan hosta upp men det vore bra om läkaren fick höra hur illa han låter ibland. 
Men trots hostandet kunde hon höra att han var slemmig men att han var duktig på att hosta upp det. 

Halsen var däremot rätt så röd och bakom ena trumhinnan var där vätska. Nu har han haft problem med öronen ett bra tag så hon skicka remiss till öron-näsa-hals så de får titta närmre på honom. 
Han slapp både inhalera och få pencillin i nuläget som tur var!

Nu ligger han breve mig i sängen och hostar och stånkar. Men han sover och det är ju skönt. Han fick airomir för en stund sen men den hjälpte inte mycket. 

Får hoppas natten blir bra :)

Off we go

Ungens lungor låter som hesa ankor och andningen som en kaffekokare! Blir ett litet besök hos hans läkare snart!

Middagar

Ett tag bloggade jag mest om våra middagar. Jag vet att från det att vi fick veta att jag var gravid med Milton tills vi berättade för alla blev det mycket matbilder. Allt i vårt liv kretsade ju just då kring graviditet, illamående, ryggont och framtidstankar. Men vi ville inte att det skulle bli officiellt så mycket matbilder blev det :P

Nu ska ni inte tro att jag är gravid så fort jag lägger ut matbilder hädanefter bara ;)

Middag idag blev pannbiff med rosépeppar, vitlök och champinjoner. Stekte vitkål till och hade även svartvinbärsgelé. Egentligen var det gelén jag var sugen på och fick göra middag därefter ;)

Igår blev det fajitas

Ett litet tips för att slippa slänga mat. Miltons "matlagningsgrädde" heter iMat men det är sällan vi använder upp en hel och till slut får vi hälla ut ofta halva paketet. Men så fick jag tipset att frysa in så igår hällde jag upp "grädden" från ett öppet paket i en istärningsform och idag slog jag ut dem och la i en plastpåse :) ska prova att göra mat på de en dag! Bra om det funkar!



Claramell almost ready!

Igår (söndag) var vi ute vid båten i drygt 5 timmar. Kom ut strax efter lunch då Daniel behövde lite sovmorgon efter festkväll ;)
Daniel började direkt fixa med badbryggan!

Den kommer bli jättefin och användbar! Nu är vi ju lite badkrukor men Milton kanske vill bada mer än oss så då kan vi vara på bryggan och då närmre honom och vattnet. Och det kommer bli mycket lättare att komma i och ur vår gummibåt Milia :)

Jag fick inte jättemycket gjort första timmen. Inget ont om vår son men han är fan inte lätt att samarbeta med. Han är överallt och ingenstans och upp och ner och bilar på gatan och vatten i närheten. Och han pratar. Herremingud vad han pratar. Hela. Jävla. Tiden.
"Titta där, titta på motorcykeln, titta en cabbe, titta Volvon, en båååååt, mamma titta då!!!" ;)

Förstå att jag sen jobbade på när han somnade en timme i bilen!!
Jag hann bottenmåla halva botten. Sen vaknade vår orkan. Stigbyglarna fick vakna till liv igen. 
Han fick oömma kläder på sig (som faktiskt åkte i soptunnan sen) och hjälpte till att måla!

"Måla bara på båten Milton! Ta inte så mycket färg, det droppar och vi trampar i det! Nej, måla inte på ställningen! Sparka inte på färgburken tack! Måla BARA på båten älskling! Nu har du färg i håret!"

Milton Intensivus är i farten! Men det är mysigt på samma gång. Jag vill kunna slappna av mer men 2 sekunder utan uppsyn och han har garanterat hittat på hyss. Sån är han vår Milton i Lönneberga. 

Vi fick målat hela botten och det har vi nog aldrig gjort så fort förut. Fint blev det :)

Ovan på bilden sitter Milton och spikar och skruvar. Vi slog ner en skruv i pallen som han jobbade med. Kul att jag trampade på den så den gick rakt igenom sulan på mina nyaste gympadojor :( gjorde inte ont men de lär läcka vatten. 
På tal om skor. Jag glömde målarskor så jag knöt soppåsar runt fötterna ;)

Fick flera komplimanger för dessa! Haha! :P

Jag fick även klippt ut en ny förpiksmatta. Det blev inte 100% godkänt men tillräckligt och det kunde bara bli bättre än innan. Det blir nog att vi får byta ut den mattan med några års mellanrum men det gör inget :)

Idag var Daniel ute vid båten och polerade det sista på sidan. Så nu är båten så gott som sjösättningsklar. Det är nog bara propellern kvar att fixa och badbryggan då men den är också så gott som klar. Ska bara skruvas fast :)

14 maj ska båten i vatten och det blir Daniel och Milton som får ta det! Vi får väl, om vädret tillåter, åka ut och äta lite födelsedagsmiddag när jag slutat jobba. Daniel fyller år den dagen :)

Sängplats

Efter en lång dag ska jag nu försöka få mig en ledig liten kant i vår säng :P



Njuter i solen

Vi är barnvakt denna fredag! Njuter i solen nu när barnen leker! :)



Tvätthögen

Ren tvätt. Hur kul som helst. Om den hade varit självvikande. 
Men jag är inte dum ;) jag ger ju bort strumpparningen till nyfikne gladattfåhjälpatill-sonen :P haha!





RSS 2.0