Pluppar

Dessa tröttar lämnade jag nyss i soffan!

Daniel har jobbat sju nätter i sträck men är nu äntligen ledig i två. 
Miltons andning har mycket mer att önska kan man säga... Barnmedicin ska ringa upp mig snart så vi kan diskutera det. Det blir nog mycket film för dem idag!

Jag är på väg mot jobb!!


Trotsfri matlagning

Oj, vilken dag. Och treårstrotsen har gjort en liten entré. Vi är egentligen inte vana vid att Milton är rebellisk. Han brukar kunna styras rätt utan klag och är oftast nöjd liksom... Men idag. Hujedamej!!

Vi lagade iaf lunch trotsfritt ;)

Han verkar hyfsat frisk, förutom att andningen inte är tipptopp. Måste rådfråga hans läkare om medicineringen. Så här kan han inte ha det varje förkylning hädanefter. 

Nu har jag iaf krupit ner bredvid Milton och så hoppas vi att natten blir bra. Hemska tanke att jag börjat få ont i halsen. Blir till att köra alla världens dunderkurer nu för att det inte ska bli till nått värre! Nästa vecka stundar ju påsk :)

Minnen

Facebook har en ny kul grej där man får "minnen" från samma datum fast tidigare år!

Vi kan ju snabbt se att vädret iaf var bättre både 2013 och 2014 den 29 mars. Idag ösregnar det här!





Nässelutslag och krupp

Jag jade en lugn morgon igår fram till 7.30. Då vaknade lillkillen med väldigt väsande andning. Det blev vila i soffan för honom medan jag sydde en mössa till Pontus :)

Lyxfrukost med jordgubbskvarg och falukorvsmacka :)


Milton blev bättre och sa "JAG vill på kalas men inte mina ben!" Plutten... Men vi åkte in till stan och köpte paket och hade det mysigt!

Sen åkte vi till Ludvigs 4-årskalas! :)
Gatkritor, en bil och så puttekulor som Ludvig önskade sig!

Barnen hade det roligt och föräldrarna lugnt :) Daniel kom lite senare och vi stannade kvar och snackade ett tag när Ludvig och Milton lekte vidare!

När vi kom hem växte nässelutslag fram på Milton. 



Andra gången denna vecka men vi vet inte varför. Han fick ju hela ansiktet fullt när han var förkyld sist så "hoppas" det är infektionsrelaterat och inte har med mat att göra! Han har börjat reagera på några grönsaker och så nu det sista. 

Han somnade iallafall gott och vi sov bra hela natten! Men sen vaknade vi av världens krupphostanfall! Varade inte länge men han väser så nu och man hör hans stånkande andning var man än är i hemmet trots att han ligger i soffan :(

Det kommer troligtvis bli i soffan han spenderar den mesta tiden idag! Jag passar på att fixa lite hemma! 

Godmorgon lördag!


Vaknade innan Milton och smög upp. Satte igång en tvättmaskin och musik. Ska göra en kopp varm choklad. 

Vuxenpoäng. 

Pinnemannen

Vilken härlig dag! Har så mycket ny information i huvudet nu så det knappt går att sortera! Hjärnan kommer gå på helvarv inatt!

Min pinneman ;)

Alla pinnar och knyttar

Nu ska jag städa och mysa med Milton innan han somnar! :)

Utbildningsdag :)

Snart ska jag lämna Milton och åka på utbildning! Det ska bli kul!! Tur att vi inte har gårdagens ösregn!




Har stekt pannkakor till lunchen och har mannafrutti och varm choklad till fikan :)
Snart på med alla kläder och gå :)

Skostorlek

Oj vad svårt med skostorlek på Miltons nya vårskor. Jag valde ut märke och modell och Milton har fått välja färg. Men storlek...
Han hade samma modell förra året i storlek 27, men han tycker att de är jättetrånga nu. Så frågan är om 28 räcker eller om det är 29 som gäller? Han har 28 i ett par andra springskor, ej samma modell dock. 

Han passar inte in i normen iaf ;)

Storlek 26 hade han när han var 2-2,5 år gammal. Men jag kollade på vikt- och längdkurvor idag och han ligger mellan 4-4,5 år om man ska gå på "normal"-strecket. Han har alltid legat minst en rad upp. När han föddes så fanns inte ens hans vikt med på kurvan, han låg över tre streck över haha :D han vägde 5300 g. Stor kille!

Men men, jag får skicka grabbarna på skoprovning imorgon. Hög tid för ett par ordentliga vårskor nu inför påsk och allt :)


Slaban

När Milton cyklar till dagis kör han slaban ;) slalom med andra ord :)



Ungen vräker i sig hemma iaf!

I helgen var jag/vi barnvakt åt halvårige Pontus över natten! Jättekul och mysigt men oj vad man glömt av bebistiden. En bebis är liksom inte lite småhungriga, de är mätta-mätta-mätta-HUNGRIGA!!!!!! Snabbt ska det gå och Gud nåde om man tar ut flaskan för att ändra sittställning ;)
Och att inte kunna lämna ett rum utan att någon blir förtvivlat ledsen! 

Men mest av allt var det ju mysigt och Milton tyckte det var spännande! Han var snabbt framme med leksaker, napp och tröst när Pontus visade missnöje!



Så mycket som hänt i Miltons liv där man frustrerat tänkt "ska han hålla på såhär hela livet?!" Men allt har bara varit jobbiga faser och perioder och så vill jag fortfarande tänka när det är lite jobbigt. Det faktum att Milton knappt ätit på dagis på drygt 1,5 år påverkar mig knappt, förutom om han uppför sig illa vid bordet. Han är knappast undernärd och äter som en häst hemma. 

Våra senaste middagar i bilder. 
I söndags åt vi panerad rödspätta/lax



Och igår blev det pannbiff gjord av Milton och Daniel, supergoda!


Båda dessa middagar (övre bilderna på båda) slukade Milton glupskt :)


Blodsmak

Igår stack jag och Daniel till gymmet och tränade tillsammans. Jag började med intervaller på löpbandet. Först uppvärmning sen snabb gång i 2 min, jogg i 1 min, kutade i 1 min och sen jogg 1 min. 2 varv på det. 
Hade sån grym blodsmak och salivbildning i munnen ;)
Var väldigt yr sen när vi tränade, allt blod var väl i benen. 

Vi körde hårt och det känns allt i kroppen idag! Imorn lär det kännas ännu mer och då är det dags för ny träning. Hoppas kunna köra 3 varv på ovanstående intervaller. 

Nu sitter jag på bussen till jobb. I snöblandat regn cyklade Milton till dagis! Denna vecka ser väldigt annorlunda ut. Jag ska jobba heltid, Daniel ska jobba 90 timmar och Mille ska vara 5 dagar på dagis vilket jag inte vet om det hänt förut! Vi kommer ses i hallen mer eller mindre!
Men nästa vecka är det påsk :D
Jag tyckte att hösten gick fort, men ärligt vet jag inte var första kvartalet på detta året heller tog vägen!

Söte igår!


På gymmet

Gymbarnvakten var inställd idag men Milton var ju inställd på att leka så jag sitter utanför i en fåtölj :)
Det pågick lite bus där inne med ett annat barn och för att jag inte skulle se och säga till dem stängde Milton dörren. Älskade dumbom ;)



Talfel

När orden vänder på sig!

Milton vill leka med rickrongen Och lyssna på sumik!

;)

Sovmorgon!

Milton tog sovmorgon idag. Vi stod här precis och frågade oss hur ofta vi gått upp innan Milton! Inte särskilt många gånger!



Zero zero



Jag har försökt tidigare utan att lyckas och nu har jag funderat ett tag på det igen. Det här med colan jag/vi dricker. En del av mig tycker inte att det är så farligt med en burk Cola zero om dagen men en annan del av mig tycker att det är rätt onödigt!
Rent ekonomiskt så lägger vi i väääldigt runda slängar (jag har ingen aning men gissar) 2000-2500 på just zero om året. Då har jag räknat ca två flak i månaden. Ibland blir det mindre men stundtals mer, på sommaren och så. 
Så ekonomiskt känns det ju onödigt för något som varken mättar eller ger näring åt kroppen. 
För kroppen ska det ju inte heller vara det bästa att kontinuerligt dricka av. Sötningsmedel och skit. Och för tänderna. Då kvittade det tydligen vad det var för Cola. Fast bubblorna var också dåliga för tänderna men en sak i taget :)

I söndags drack jag sista colaburken Vi hade hemma och nu är tanken att inte köpa hem på ett tag. 
Men det har inte varit helt lätt. Har sen i tisdags dragits med en väldigt envis huvudvärk och nu i två nätter sovit dåligt pga den. 
Sen börjar jag tro att jag kanske legat fel eller tränade fel på gymmet i måndags för min nacke är så stel!

Men när väl huvudvärken släpper så kommer allt vara bra i denna fråga. Colan har jag hittills inte saknat då vi ersatt med sodastreamvatten och det är nog lite som jag misstänkt - det är bubblorna jag tycker om :P

Jodå

Vi är hemma igen och inne i vardagsrutiner. Det har blivit lek med Ludvig och Melinda och Pontus...



...och lite extrajobb för min del för att täcka upp tider. Promenad med Hildur igår och gymmet i måndags!

Nu på väg till jobb igen, lång dag. Men om det härliga vädret håller i sig går det inte att klaga!! :)

Inget ullunderställ och fleeceställ under!!! Vår!!

Knasboll


Nu börjar tokisen bli lite trött på bilåkande! Men han får hålla ut lite till! Nyss en snabb kisspaus i Frändefors och om en halvtimme lämnar vi Julia och sen har vi en timme hem ungefär!

Lunch i Siljansfors




Kycklingbitar i pitabröd med sallad, fetaost, rödlök och creme fraiche med smak av fetaost och soltorkad tomat! Gott :)
Milton ville inte äta utan passade på att kasta is i vattnet och springa lite. Det gjorde han rätt i. Han säger nog till när han blir hungrig :)

På väg hem!


Har halkat efter här lite. Nu är vi på väg hem. Jag har massor med foto jag ska lägga in!
Har nu kört 20 av 70 mil och har väl tyvärr passerat den mest fantastiska naturen och har den längre tråkiga biten kvar!




Och kolla in detta! Så häftigt, magisk!!




Hundratals renar! Helt lugnt gick de i skogen och på vägen!

Solen skiner från klarblå himmel! Vi har passerat Mora och nu är snön mer eller mindre borta från markerna! Vi kör verkligen ner till våren :)

Mot Björnriket!




Onsdagen i solsken!

Vi startade dagen med våfflor i stugan! Milton ställde sig och sa "ta ett kort på mig här!" och gjorde denna minen haha! :P

Sen blev det att packa och dra till Vemdalsskalet. Milton har varit arg för att han inte fått ha stavar så han fick ha med de för att försöka! Han stavade sig fram bra!

Andra åket för dagen gick genom den nyuppsatta slalombanan. Har lagt ut en film på Facebook där man ser att han klarar banan perfekt till sista pinnen. 

Där råkade han gränsla och slängdes runt! Såg sådär ut när han landade! Men det gick bra!


Vi tåg sittliften upp till toppen och vilken utsikt!!! Det går inte att förklara eller visa med foto. Man måste se det!

Efter många sköna åk och en fika vid lunchtid tog vi lunch på mellistid ;) mindre folk vid grillen då! Jag grillade korv till la Familia!

Vi dansade såklart med Valle också! Häftigt att så många barn kunde dansen! Det är så bra att Valle är här :D

Vaderna och ryggen krampar lite och det blir nog hårt att starta ytterligare en dag i backen ;)

Fin morgon!

Så här är vår utsikt från stugan denna morgon :)

Klar himmel, blir nog en solig dag! 

Våfflor till frukost kan hjälpa mot våra krampande ryggar och vader ;)

Gissa vem!

Gissa vem som egentligen inte fick klättra upp på våningssängen men som sen fick tillåtelse om han ropade innan han skulle gå ner? Gissa vem som ändå började gå ner själv och som blev ivrig när lillkusinen kom utanför fönstret och som sen brakade ner de sista trappstegen på stegen mot en vass stolskant? Gissa vem som har ett lång blåmärke på axeln och revbenen nu?

Jag nämner inga namn. 

Dimmigt och regn

Idag var det inge bra väder. Det blåste halv storm när vi vaknade och var dimmigt. Vi åkte bort till Vemdalsskalet och åkte lite men fick avbryta efter 2 timmar då det var hårt snöblandat regn. 
Vi avancerade åkningen till lite högre upp i backen idag iallafall. 

Vi åkte till stugan och åt lunch men åkte sen tillbaka till backen för att träffa Valle som åkte skidor med barnen idag :)



Vi kom inte upp för backen till stugan med bilen. Otroligt halt när det nu blev plusgrader och regn. Vi slängde ut en massa grus på vägen utan resultat. Till slut fick Daniel backa upp bilen. 

Idag är det vår matdag och vi ska bjuda på korvstroganoff :)

Utsikt från en topp vi körde upp på!



Första dagen i backen!

Igår kom då den första efterlängtade dagen i backen!
Vi började i pyttebarnbacken men gick strax över till den lite längre. Vi var i Vemdalsskalet. 
Första åken höll Milton i Daniels stavar. 

Men det tog inte lång tid innan han plötsligt släppte och dundrade ner för backen själv!




Han är så orädd och lättlärd!! :D

För mig gick det också över förväntan!

Pannkakslunch i en snödriva!

Fantastiskt väder! Sol hela dagen, ingen nederbörd och runt 2 minusgrader. 

Valle kom ut på besök!

Första dagens...

...skratt: när Milton ramlade i knappliften men krampaktigt höll fast sig och asades längs med marken. Han bubblade av skratt tills liftkillen kom springandes och lyfte upp honom :)


...kaos: när Milton sen släppte knappliften för tidigt och började glida bakåt. När Daniel kom och skulle fånga upp Milton började han också åka bakåt och ramlade. Sen kom Julia och dundrade in i dem också haha!! Jag fick slänga sv mig skidorna och springa och ordna upp knuten :P

...stjärna: Milton! Att aldrig ha stått på ett par skidor och sen efter bara några timmar åka i hög fart ner för backarna och ploga och svänga. Och så skulle han åka genom tunneln i hög fart ;)

Det var en trött kille vi satte i bilen och åkte hem och åt taco i stugan!



Toppendag...

...men toppentrötta!!





Skidåkarteckning

Milton teckning av sig själv när han åker skidor!

Och Daniels teckning

Jag sållar mig inte till gänget att försöka rita! :P

Skidor hyrda!

Nu är vi på plats i stugan i Storhogna. Vi har bott in oss lite samt varit och hyrt skidor! Imorgon blir det äntligen skidåkning, stackars Milton har väntar och väntat olidligt länge!

Jag kan knappt se mig mätt på naturen! Helt fantastisk!!!

Idag har vi kört mest på barmark och i ösregn. Tänkte att det blir inte bättre. Men det blev det :)











Till middag hade vi gjort pulled pork med coleslaw, potatisklyftor och baguetter! Matkoma!!

Snart sova och ladda för morgondagen!!

En elefant i trädgården!

Milton öppnade vår stugdörr och stod och tittade ut!

Jag: Ser du någon räv?
Han: Nej, men jag ser en elefant!

Haha. Helt sant!


Nu skulle han gå ut. Vilken tur att han inte glömde vantar och mössa ;)


Snart ska vi lämna Siljansnäs och ta oss via Mora (troligtvis kaos iom Vasaloppet) och upp till Vemdalen!

Vilken dag!

Jag tror att det kommer bli mycket bilder och lite text här närmsta veckan. Dels för att jag inte vill/kan ha mobilen uppe länge men också för att bilderna talar för sig själv! :)

Vi kom upp till min morbror med fru vid 15 och åt då våfflor! Sen stack vi ut på lång sightseeingtur! 
Här utsikten ner mot Siljansnäs från ett berg. 

Om ingen av oss brutit en arm, ben, höft eller något annat eller fått hjärnskakning innan vi kommer hem så ska jag köpa tre trisslotter. Det är fullständigt livsfarligt här. Många plusgrader vilket gjort att isen börjat smälta. Glashalt!! 
Milton ramlade en gång så jag skrattade rakt ut hejdlöst! Det såg så jädra roligt ut!

I Tällberg. 


Vi fick se en himla massa! Fantastiska små bullerbyidyller med små röda gamla hus!

Middag blev potatisgratäng, kött och rödvinssås och till efterrätt hade jag gjort en tårta!

Nu trötta som bara den. Måste vara uppe innan 8 så vi får se starten på Vasaloppet, ska tydligen bli kaos då snön smält och i starten är det just nu bara vatten!

Godnatt!

Fantastisk natur









Mot Vemdalen




6 timmar kvar

Jag har ett inlägg om min födelsedagshelg i utkastet men har inte haft tid att skriva klart det! 

Något jag typ helt hållt hemligt för bloggen är ju att vi åker på semester imorgon! Eller ja, om 5 timmar rättare sagt. Och jag är vaken än!! Har hållt på med de sista förberedelserna hela kvällen och nyss stängde diskmaskinen av sig så nu är det dags att sova. Har bränt mig illa både på tungan och i gommen på maten jag gjorde innan, mindre skönt! Hoppas lite sömn kan hjälpa. 

Vi ska till Vemdalen och åka skidor! Milton har laddat i flera veckor! En massa kläder är inköpta och idag storhandlade vi mat. 


Första anhalt imorgon blir Karlstad där vi ska äta frukost! Sen sover vi hos min morbror med fru i Dalarna på vägen upp :) ska bli jättekul alltihop!
I Vemdalen bor vi hos Daniels bror med familj!

Men mer om detta imorn. Nu ska jag njuta av knappt 4 timmars sömn :/

Odds

Vad är oddsen för att en man från Skåne kommer fram, en dag i mars (och vi är där just då) och säger att vi för fem år sen köpte ett segel av honom! Att han sprang på just vår båt 😄

Vilken vårdag! Jag har jobbat i sol och lä på hela dagen. Så vi bestämde att åka ut till Björlanda och vädra ur båten och kasta sten på stranden. Där var det inte lä och sol :P kallt! Men en stund var det mysigt iallafall!!

Väl hemma visade Milton mig bautabananerna de köpt :D haha...



RSS 2.0