Andningsbesvär!

Miltons lungor och luftrör är inte riktigt på topp. 
I torsdagskväll kom han upp från sängen och krupphostade. Det blev inte värre än att det hjälpte med kallt vatten, airomir och lite upprätt läge. 
På fredagsmorgonen var han krasslig men vi valde att åka på kosläppet och sen träffade vi mamma och pappa i Varberg. Han lät väldigt tät så fort han skuttade lite. 
Han hade även behövt airomir på fredagsnatten. 

Vi fick fortsätta ge airomir men då den knappt biter på krupphosta så blev det ingen jätteskillnad. 

I söndagsnatt vaknade jag av att han kruppade ordentligt stackarn. Kallt vatten och airomir hjälpte inte alls så till slut öppnade jag fönstret så kalluft flödade in på oss. Vi somnade och vaknade i ett rätt kallt sovrum. 
Så fort Milton gick upp kom den jobbiga hostan tillbaka och han lät även tät. Jag ringde barnmedicin för att få råd men de ville ha dit honom direkt. 

Läkaren hörde direkt att han pressade andningen, alltså hade svårt att andas ut. Han fick inhalera ventoline och dricka betapred (det sista för kruppen). Milton fick jättesvårt att svälja betapredden så för att få honom att prova igen fick de locka med en klubba!

Han fick springa fram och tillbaka i korridoren och blev toktät, kunde knappt säga två ord i rad. Blev en omgång ventoline till innan vi fick åka hem!
Vi satte mätaren på hans födelselängd, 56 cm, så fick han sätta sig under ;) han var 107,5 cm idag!


Igår (tisdag) lät han hyfsat okej på morgonen. Han ville ut och cykla så jag skrev hans sommarschema Så cyklade vi till dagis för att lämna det. Kom inte halvvägs innan han ville vila :( helt andfådd. Han pressade utandningen jättemycket. 
Jag ringde bum men de skickade oss till östra. Han var rätt slö där, hängde en del i min famn. Det blev två omgångar ventoline och vi fick sen åka hem trots att läkaren hörde att han var obstruktiv. Vi skulle komma tillbaka om han blev värre. 
Han blev inte sämre, men inte heller direkt bättre. 

Imorse lät han fint sålänge han sov, men sen kom han upp. Samma visa. Vid aktivitet så kraschar andningen direkt. Daniel åkte med honom till barnmedicin och samma läkare som i måndags kunde höra att han lät lite bättre nu men inte bra. De gjorde springtest i korridoren och kunde ju inte mer än konstatera att han blir dålig vid aktivitet. Han fick inhalera ventoline igen. 

Nu har han fått insatt flutide (kortison) så vi får hoppas den hjälper. Så här kan lille gubben inte har det! Han blir ledsen och frustrerad, troligtvis över orkeslösheten och att det är jobbigt att andas!

En idé är ju att det är pollenallergi eller i värsta fall ansträngningsastma. Vi får se vad läkaren säger på vårt längre besök senare i maj!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0