Oturskväll på lekplatsen

Vi kom inte it förrän det var skymning! Gick till lekplatsen. 
Men Milton skulle visst ha en riktig oturslek. 
När han skulle balansera mellan två rep halkade han till och föll handlöst 1,5 meter ner och gjorde ett ordentligt magplask. Tappade nog andan lite för det tog en liten stund innan han började gråta. Ont i magen fick han :(
På vanliga gungan slog han sig iallafall inte!

Men på kompisgungan slog han i näsan :/ det tog bort det magonda lite!

Han ville klättra upp för "repstegen" eller vad man ska kalla det. Men när han kom upp blev han väldigt rädd för att ramla ner trots att han klarat det tidigare. Han klättrade ner. Men väl nere blev han beslutsam. "Jag SKA klättra upp där!!" :)
En bild där han inte alls ser ut som sig själv! :O

När han skulle ta sista steget ner på klätterställningen snubblade han såklart och slog i knät! Då gav han upp och ville hem!
När pappa Daniel kom hem lekte vi kurragömma. Då sparkade Milton i tån i verktygslådan. Det fick bli läggdags haha! Inga fler otursgrejor!!

Nu har vi lagt oss efter att ha sett Tina i fjällen. Inte utan att man längtar efter soliga Vemdalen när man ser det där. Just den backen vi åkte i i mars var med i programmet nu ikväll :)

Godnatt!

Så typiskt!!

Vi valde film framför middagsdisk igår och idag bestämde min kropp att vila var prio ett. Vad händer då? Jo, såklart kommer det två hantverkare och ska kolla hela lägenhetens ventilation! 

"Hej och välkommen till middagsdisk, gröttallrikar, kalsongklädd 4-åring och sunkigt joggingklädd preggomorsa!"

Varför just idag? Haha! :D

Vecka 20

Nu börjar nedräkningen till 50% avklarad graviditet. På söndag är brytet till att ha närmre till förlossning än befruktning haha :P Nedförbacke testen av tiden. 
Går in i vecka 20 idag! Har börjat bli rejält trött och sover mitt på dagen igen sedan någon dag tillbaka. Järnbrist? Daniel köpte leverpastej till mig igår och jag tar vitaminer så får se om det hjälper :)
För övrigt känner jag rörelser flera gånger varje dag sedan flera veckor tillbaka och igårkväll såg jag tydligt rörelser utifrån :D Så häftigt!

Värst just nu är min ljumske, så olyckligt att jag gick och skadade den just nu, det behövdes inte. Tätt följt är fogarna bak och svanskotan. Att resa sig från en stol och ta första stegen är en pina. Är så tacksam över Daniel som låter mig sitta ner när jag behöver. 
Idag är jag själv med Milton hela dagen så då kommer det bli lite mer rörelse. Men vi får väl sätta oss och mysa när det behövs :)

Så här stor är den nu :) ca 16 cm från huvud till stjärt enligt min app!




Måndagsmysmorgon

Godmorgon!
Jag vaknade kl 6 men låg kvar i sängen med mobilen då Milton låg bredvid och sov. 
Stormen Gorm blev inte mycket här men i Skåne drog den tydligen fram ordentligt. Det enda vi fick här var ett ordentligt snöfall och tre blixtrar med enorma knallar efteråt. 

Vid 7 vaknade Milton och blev jätteförvånad över att jag var vaken. Det händer ju inte jätteofta att vi vaknar innan honom :)

Nu ligger vi i soffan och ser barnprogram. 

Vårt julmysiga hem! :)






Denna måndag är oplanerad. Det kommer bli en blandad kompott av pussel, spel, sy, vila, lite utelek och önskelisteritande :)

Pepparkaksbakning och julfix

Julmusiken ljuder i hemmet och i köket sitter killarna och bakar pepparkakor :)

I vardagsrummet är jag i full gång att sy nya julgardiner :)

Nu är här julpyntat i varje rum och bara de nya gardinerna ska upp i vardagsrummet :)

Bebismage

Ett av de första bilderna på magen! V 19. 



Pynt, svett och klippning

Milton gick verkligen all in med julpyntning! 




När han skulle se film fick han plocka bort en massa pynt ;)

Killarna stack ut och spelade bandy och Milton såg inte klok ut när han kom in. Dröp av svett :/

Han åkte in i duschen och då kunde han lika gärna bli klippt. Men han orkade inte klippa hela håret så vi dealade om att ta hälften idag och resten en annan dag!

En liten tur till affären tog knäcken på min kropp trots vila idag så hem och äta rester från kylen innan lördagsmys. 
Nu sover Milleman och vi ska se Så mycket bättre :)

Jul i vårt hus!

Milton är så ivrig! Han har dammsugat och sprungit runt och torkat av ytor med trasa för idag väntar julpyntning :D

Han är i full gång att tömma våra jullådor :)




Läkarbesök och olyckor

I torsdags efter vårt tågbanebygge satt vi och åt lunch när Milton började få nässelutslag på hals, axlar och upp mot kinder. Det kliade nått vansinnigt :(


Då han en gång tidigare fått anafylaktisk allergichock och fick nässelutslag i hela ansiktet och svullnade så tog vi dessa första tecken på stort allvar. Jag ringde 1177 och han sa att vi direkt skulle ge betapred och ringa 112. Vi tyckte att ambulans var lite onödigt när vi kan köra upp till Östra på en kvart. 
Vi åkte dit och de gav honom antihistamin direkt. Utslagen och klådan försvann och bara lite små kliande prickar dök upp lite här och var. 
Det blev jättelång väntetid. Vi hade packat iPad och snacks (man är ju van vid det här laget tyvärr) så Milton hölls road i några timmar. 
Daniel behövde åka till jobb och jag hade en väldig huvudvärk :( 
Det välde in sjukare barn och givetvis ska de gå före. När vi kommer in med krupp eller andningssvårigheter vill vi komma före i kön. 
Så efter 5 timmar bestämde vi att vi kunde åka hem men absolut inte ge mer penicillin och såklart komma tillbaka om han blev sämre. 
Väl hemma slängde vi ihop lite korv med mos!

Jag hade dock otur på bussen hem. Räckte visst inte med en tvärnit på cykeln och muskelbristning i magen. Busschauffören rivstartade med bussen innan jag satt mig så jag snubblade ju såklart till och det small till i ljumsken :( Tog mig hem som tur var men under resten av kvällen kunde jag inte stödja alls på benet. 

Vi fick en tid på vårdcentralen igårförmiddag (fredag) för att diskutera vidare ang penicillin. Vi och läkaren tyckte att Milton var ganska opåverkad av sin halsfluss och att vi skulle se om det läkte ut av sig själv. Hon skrev ut en annan penicillin som vi kunde hämta ut i helgen om han skulle bli mycket sämre. Bra lösning. Att sitta på Östra en lördagkväll är ju inte vad man önskar direkt!

Igårkväll skulle jag egentligen ätit julbord med jobb. Men smärta i fogar, ljumske och magmuskel satte stopp. Iom att jag knappt kan stödja på vänsterbenet för ljumsken så hoppar jag på kryckorna och då får jag skitont i min muskelbristning och fogar. Moment 22 verkligen. Så tacokväll hemma fick det bli!

Idag är det lördag och Milton är pigg, så nån mer penicillin kan jag inte tänka att han behöver. 
Jag har däremot ont. Framfogen gör ont hela tiden och allt annat när jag rör mig. Blir nog mycket liggläge idag!

På g till bebis 2

Igårkväll satte jag mig äntligen med mönster och tyghög och klippte ut till tre bodies :D

Jag gör i stl 56 nu först. Vågar inte göra mindre innan tillväxtultraljud haha. För er som är nya här eller inte minns vägde ju Milton 5300 g och var 56 cm lång vid födseln och min läkare är nojig att nästa ska vara lika stor!

Idag hoppas jag på att klippa ut till några byxor :)

Schlappedag

Det går i slowmotion här. Jag vart konstigt yr i förmiddags och ville bara ligga ner. Ont i huvudet med. Milton såg på tv. När jag väl kom upp blev det lite tågbanebygge :)




När jag fixade i köket satte han sig med pysselbok. Finn fem fel, labyrinter och hitta två likadana gillar han :) och att färglägga!
Nu sitter han och ritar en teckning till grannarna för att han fick lite urväxta kläder av dem :) 


Återigen idag kliande utslag. Men nu blir jag osäker på om det är medicinen eller kiwi. Ingen mer kiwi idag och får han ändå mer utslag efter nästa dos penicillin ikväll så får de nog byta sort för honom. 

Äntligen klippt tyg!

Det var en känslig och fundersam kille jag fick natta ikväll! 
Först och främst, han reagerar på nya yoghurten eller penicillinet. Han fick nässelutslag på bål och hals/nacke :( Får se vad som händer imorgon. 
Sen blev han såååå ledsen när jag sa att jag inte ville pussa honom på munnen just idag. Han bröt ihop och grät floder och sa "man kan inte bara ge upp sådär!" vilket kändes hemskt i mammahjärtat såklart. Så en puss på munnen fick det bli. 
Sen kunde inte Daniel ha FaceTime på jobb i godnattsamtalet och då slängde Milton ner alla sina gosedjur på golvet. Sen ångrade han sig och hämtade dem! Jag satt hos honom till han till slut efter många funderingar (hur Pippi Långstrump kan cykla utan hjul och flyga på kvast, om Elsa i Frost är magisk och lite sånt) men vi får se hur natten går!

Jag har äntligen fått ritat av mönster och klippt ut till en liten body! Skönt att ha fått tummen ur, då brukar det flyta på enklare sen :)

Nu är jag tröttis och ska lägga mig! Imorgon väntar en hemmaslappedag till, så kanske kan få sytt bodyn :) godnatt!

Milton-citat! <3

Jag: Du ska äta penicillin i 10 dagar...
Milton: Ah... Nä. Jag kommer tröttna på det. Men tack ändå!!

Nu gav jag honom en tesked honung och han ba "Mm, det var fräscht... Och kletigt!" 

Haha! Att prata med en 4-åring :D

Yoghurt!



Katjing

Vi sitter och tittar på youtube-klipp. Kommer in på snowboardåkare och Milton säger:

- Pappa det kanske är du? Eller nä, de är för duktiga!

Haha, katjing!!

Streptokocker!

Milton är ursäktad för sin gnällighet igår. Svullen utanpå halsen och vita prickar inne i halsen. Och ont när han sväljer. Jag fick en telefontid hos vårdcentralen 11.30 för att få råd vad vi skulle göra och när de ringde upp gav de oss en tid 11.45. Så det var snabba puckar att klä oss och köra dit!
Halsprov visade på streptokocker. Alltså bakteriell halsfluss. Plutten :( 10 dagars penicillinkur. 
Han beställde yoghurt och så köpte jag hem clementin och kiwi. Och så blir det saft. Bara han får nått i magen så :) 

Vinterkängor och springskor

Regnruskig dag! Det har verkligen regnat precis hela dagen. Hemma har det spelats spel och slappats. Mina fogar har inte riktigt samarbetat idag. 

Regnet gjorde nog att Miltons fötter växte. Vi trodde att han skulle kunna ha samma vinterkängor som förra året men icke. Så ett par nya Viking (Bluster) fick det bli! Viking som alltid här! Milton har aldrig klagat, aldrig varit blöt eller kall! 

Det var även dags för nya "vanliga" skor då han givetvis växt ur sina oranga skor med. Vi vill att han har ett par springskor i goretex så att man slipper ha stövlar så fort det regnar. Och så brukar han ha ett par mer gympadojor. 
Dessa Viking med goretex fick det bli!
Ytterkläder är nog det viktigaste för oss när det gäller Miltons kläder. Vad han har inomhus kvittar, det är ju samma klimat inomhus överallt. Men för utomhuslek är det viktigt att kläderna är bra, vattentäta, andas och är sköna såklart! Vi köper absolut inte det dyraste men skulle inte heller köpa skor på Skopunkten eller skalställ på Netto. Didrikson, Viking och Helly Hansen är det vi använder mest :) 

Nu ska jag snart natta vår lillgnälling. Han har inte riktigt varit nöjd med livet idag. Såna dagar kan vi ju alla ha. Sen när Daniel kommer hem från gymmet ska vi äta kycklinggryta med kokosmjölk och se Dessertmästarna :) Godkväll!

4,5 år

Idag, den 23 november, blir Milton precis 4,5 år! Sitter och knåpar på ett Detta-är-Milton-idag-inlägg men det får publiceras imorgon :)

Milton 1 dag gammal

Detta var Milton förra året den dagen han blev 3,5 år gammal!


Imorn är han närmre sin 5-årsdag än sin 4-årsdag ;)

Äntligen vinterdäck!

I eftermiddags åkte vi ut till Daniels föräldrar, där vi förvarar våra däck, och bytte äntligen till vinterdäck. Det var riktigt halt ute på sina ställen så nu var det tvunget!

Milton hjälpte såklart till :)




De tog Daniels föräldrars bil i bara farten! 

Väl hemma blev det torsk och potatismos och Milton åt mängder! Sen somnade han och vi har satt oss i soffan :) Ska se Tina i fjällen :)

Godmorgon soliga måndag!

Solen skiner, det är kallt. Daniel sover och Milton är på förskolan. Här sitter jag. Mäter och skriver och paketerar. Vill bli av med gammalt tyg då jag köpt nya och vill köpa ännu mer :)

Skulle verkligen behöva börja sy nu. Tänkte ju hinna sy en del plagg innan april månad :) Kommer inte sy något i mindre storlek än 56. Om vi inte på tillväxtultraljud får veta att det är en mycket mindre bebis än Milton :P Han hoppade ju över både 50 och 56. 

Måste hämta lite frukost snart. Startade dagen ned en clementin. Inget jag gör om. Fick typ halsbränna, det blev nog för surt i magen. 

Dagen idag är skönt oplanerad. Jag måste vila höfter och rygg efter helgen. 

Ha en fin solig måndag!

Bye bye Skåne!


Då har vi åkt ut från Skåne. Färden över Hallandsåsen gick bra men jag fick fokusera på Radioapan med Milton för att inte ha ångest över väglaget. Nu sitter vi på tåget till Göteborg :)

Milton satte sig med paddan och det blir nog lurar med musik för min del. 
Väl hemma sen blir det nervarvning, något litet i magen och sen natta lillkillen! :)

Snögubben Saiso!

Ja, så heter han minsann, vår nybyggde vän :)







Det är ca 20-25 cm djup snö här. Mer på sina ställen då det blåst lite. 




Nu ligger jag och Milton och vilar. Tror han somnat vilket bara är bra isåfall. Han somnade vid 21 och vaknade 4.45 av något och kunde inte somna om. 

Vi följer trafiksituationen för att se om bussar och tåg går som vanligt!

Snö i mängder!!!

Dagen har ägnats åt lite spel, lite lek, lekplatshäng, god middag, pysselbok och tv. 
Under kvällen började det snöa och det bara fortsätter och fortsätter! Det är närmre 12 cm nu skulle jag tro!



Jättefint och ljust! Jag hoppas bara att de röjer E6:an innan vi ska åka där imorgon. Lockar inte att åka nerför norrsidan på Hallandsåsen om det är snö och halka. 
Men jag hoppas snön ligger kvar imorgonbitti så Milton kan slänga på sig overallen och gå ut :)

Godnatt!

På tåget!

Nu är jag och Milton på väg till Skåne :) hittills en väldigt bra morgon och tågresa så detta ska nog bli kanon :)

Milton satt och lekte med två kvitto;
"Milton leker med kvittona. 
"Detta är ett X och detta är en sjukdommare +"
Haha! 




Lugnet före stormen...

När man just nu sitter harmoniskt kvar efter kvällsmaten och vet att man inom 10 min ska ta tag i nattningen av Mr Justnuganskatrotsig! :O
Han kommer inte glatt skutta med till tandborstningen om vi säger så. Övertrött, hatar just nu att lägga sig och så en trött mamma på det! 
Tänk på mig närmsta halvtimmen :|


Tillägg: får ta tillbaka lite av ovanstående. Med ett stort mått avledning blev faktiskt nattningen bra och lugn! :) Så nu har jag packat inför min och Miltons minitripp till Skåne i helgen och nu ligger jag i soffan!

Molnigt??

Sådan morfar sådant barnbarn. 

Jag: oj vilken fint väder idag, sol och inga moln!
Milton: jo det är moln där borta!!!

När mamma och pappa är i Grekland brukar de skicka bild den dagen ett litet moln passerar :P

Full upp denna torsdag!

Idag har det gått i ett. Om än i lugn takt för mig. Men jag kommer knappt upp ur soffan nu ikväll!
Efter en natt då Milton sov bara i sin egen säng hade vi några lugna morgontimmar innan vi stack till skogen. Tog med lite rekvisita för att fota julkort. Ni är ju några som om några veckor får se om vi lyckades!

Hem för lite lunch innan det var dags för läkarbesök med lilleman. Han har varit dålig i andningen sen i början av oktober. Det har gått upp och ner men aldrig blivit bra. Dessutom har han fått eksem på benet som kliar så mycket att han vaknar på nätterna. 
Inte helt oväntat satte läkaren in flutide igen. Vi satte ut den i september och det låter ju rimligt att när han sen blir sämre i oktober, att det är förlusten av flutiden. Vi fick en månad att testa och ska återkomma med resultat. Vi hoppas verkligen att den ska hjälpa honom. Att varje dag få höra från en 4-åring att "andningen är borta" är hjärtskärande. 
Så håll tummarna! Vi fick även en kortisonkräm till hans eksem eftersom miniderm (vanlig fet kräm) uppenbarligen inte hjälpt trots ihärdigt smörjande. 

Från läkaren åkte vi direkt till Ica maxi och Milton var ensamt barn med en personal i lekrummet en hel timme medan vi handlade. Win win för alla. Vi fick handlat ganska mycket. Frostade av frysen häromdagen och nu ska det göras matlådor. Jag orkar inte laga mat varje dag men vill äta "riktig" mat så gott det går. Inte bara mackor eller skit från skafferiet. Får ju tänka på en till nu :)

Vi hann hem och stoppa lite i magen innan det var dags att cykla till gympan. Milton älskar gympan men idag klagade han faktiskt på de mindre barnen som bara trängdes och (faktiskt!) fick göra vad de ville för sina föräldrar. Men nog om det. Jag är glad att Milton fått plats i en grupp för äldre barn till våren. Han utvecklas inte längre på sin nuvarande gympa så det kommer bli en ny utmaning för honom :) Det tråkiga för vår del är väl att föräldrar måste vänta i omklädningsrummet. Men vi får väl inse att vår lille kille blir större och större haha :D

Milton var helt slut när vi kom hem. En kvart vid teven och sen lite yoghurt i magen sen däckade han :)

Jag åt kulinarisk middag! Fiskgratäng med räksås! Och den var faktiskt god!

Daniel var på julbord med sitt jobb ikväll men kom hem ganska tidigt. Det är inte lätt att festa när man blir äldre hahaha ;P

Nu säger vi godnatt!

Milton och lillsyskonet

En väldigt fin regnbåge idag!

När vi hämtat Milton berättade vi att vi varit och fotat och filmat bebisen. Vi åkte och köpte lite fika för att fira :)
När vi kom hem såg han ultraljudsbilden på bordet och frågade om bebisen verkligen var så stor nu. Vi visade även filmen. Men det var nog lite svårt för honom att ta in. 


Vi har fikat och killarna har varit ute och spelat bandy. Vi ska strax börja med middagen. Enda kvällen vi äter ihop alla (blir så när Daniel jobbar natt och ska på julfest en av de två lediga kvällarna). Så vi kör lite helgmiddag och ska göra schnitzel med mos. Och testa att fritera färska räkor och lökringar :)

Rutinultraljud bebis #2 vecka 18

Så var vi imorse på ultraljud. Vi valde att inte ha Milton med, Daniel ville inte riskera att Milton tappade intresse så att inte han sälv fick uppleva det hela! :) Det hade nog funkat jättebra men bäst att ta det säkra före det osäkra!
Jag var inte ett dugg nervös innan, det var jag verkligen med Milton. Nu var jag mest spänd och exalterad och nyfiken! :D
 
Det var en nästan-klar-med-ultbildningen tjej som gjorde ultraljudet. Hon var väldigt trevlig och informativ och visade allt och förklarade för oss lekmannamän vad hon såg.
Vilken magisk upplevelse det är med ultraljud. Att få se sin bebis och se små detaljer i hjärtat, som det i sig inte är mer än 1,5 cm stort. Man ser u varenda ryggkota och käkar och hjärtklaffar och ja, allt! Fascinerande och så häftigt!
 
 
 
På filmen nedan ligger bebisen och smackar, viftar med armen och dricker! <3
 
 
Då det inte var en helt färdigutbildad som tittade så kom det in en kvinna till och gjorde en dubbelcheck. Men allt såg lika bra ut då! Och det var ju väldans skönt. Däremot blev jag bakåtflyttad 6 dagar. Så surt haha. Så nu får jag "gå om" en vecka och backa alla gravidappar...
Och min muskelbristning kan ju fara och flyga. Jag hade nog kunnat njuta lite mer av ultraljudet om det inte var för att tårarna nästan började rinna när de behövde dra över den muskeln. Ajajajaj!! Hoppas den läker lite och inte blir mycket värre nu i 5 månader.
 
Snart ska vi hämta Milton på dagis. Som en liten kompensation för att han inte fick följa med ska vi åka till en affär så ska han få välja ett klädesplagg eller leksak eller filt eller något :) Han är så otroligt spänd på det här med bebisen och när jag berättade igår att vi skulle filma och fota bebisen idag frågade han om den kom ut då! :) Men vi får snällt vänta till april. Det jag fascineras så mycket av och inte förstår är hur Milton kan ha sån koll på hur stor bebisen är nu och när den kommer ut. Idag måttade han upp 15-20 cm med sina händer och sa att så stor är bebisen nu. Sen utökade han det till rätt exakt 50 cm och sa att så stor skulle bebisen vara när den kom ut. Han har måtat upp så flera gånger och varit vansinnigt exakt. Han hade ju lika gärna kunnat måtta upp 2-3 cm :P

Sov på natten!!

När min väckarklocka ringde nu 6.15 så sa Milton "jag är vaken men jag vill sova mer!"
Ja min unge herre, men vi hade ju hellre kunnat sova mellan 2-3.30 inatt också :/ Det är ju vansinnigt tråkigt och frustrerande att vara vaken på natten...

Längtan efter jul!!

Åh vad julkänslan spreds i kroppen när tidningen Mer Smak damp ner i hallen. 

Ligger och bläddrar och blir inte lite sugen på mjuk pepparkaka, rödkålscoleslaw och revbensspjäll! Skulle vilja ha något nytt på julbordet i år, har ni tips? :)
Vill även få in lite mer grönsaker då jag just nu inte klarar av för tung mat, blir bara illamående. 
12 dagar till 1:a advent :) Måste köpa pepparkaksdeg och glögg innan dess!

Killarna spelar barnyatzy nu innan Daniel sticker till jobb :)



Syskon med på ultraljud?

Jag är så kluven just nu. Imorgon ska vi på rutinultraljud. Jag ringde dit idag och frågade om storebror på 4,5 år fick följa med och det gick bra sålänge det var lugnt i rummet. 
Läser sen i papperna att barn inte får följa med. Milton vill absolut och det vore mysigt om han var med. Men tänk om vi kommer dit imorgon så säger de att det inte går bra, vilket då gör att Daniel också missar det :/
Vi kommer ju ha med bilder hem men Milton var med på ultraljudet i vecka 10 och har efter det frågat så många gånger när vi ska titta på bebisen igen :)


Vår helg

Nu har jag sorterat en hög papper samt startat tvättmaskin och diskmaskin så nu kan jag sitta ner en stund :) Låg i soffan och såg en film innan dess :P 

Men vår helg då. Hamnar lite efter när vi alla är lediga och inte är hemma mycket. 

Julia kom i fredags. Det är inte ofta hon är här, hon har fullt upp med vänner och hästar hos sin mamma :) Men nu var det på tiden! Vi käkade helstekt kyckling och ris...


...och hade sen fredagsmys med godis och chips till Pippi Långstrump på rymmen :)


På lördagen spelade vi lite spel på förmiddagen och innan vi skulle lämna Julia hos släktingar i Trollhättan blev det lite fotbollsspel på gården. 

Julia lämnades och vi stack till en lekplats. Svinkallt ute. Istället för att åka hem blev det asiatisk restaurang :) Så himla gott!



Vi trodde att Milton skulle somna på vägen hem men icke! Han har blivit så nyfiken och frågvis sen vi vände honom i bilen. Kommentera allt och fråga tusen saker. Och sparka i sätena och sitta konstigt. Snart byter vi tillbaka så får han sitta bakvänd till han är 15 år ;)

Lite mys hemma innan sovdags blev det! Fotboll (Sverige-danmark) för föräldrarna! Gött med seger! Får se hur det går ikväll!!

Söndagen var fullproppad kan man lugnt säga. 
Vi påbörjade vårt hemliga julprojekt. Milton ska få ett "nytt" rum i julklapp. Men det får han se först på julaftons morgon. 

Vi ska fixa båda barnens rum så att de är mer rätt i åldern :)
Julias säng monterades ner!

Stark kille som gärna ville hjälpa till!



Sen åkte vi och bytte den sängen mot en Kura-säng som vi ska fixa i ordning. 
Milton har ingen aning om att hans ena stora julklappsönskan är precis bredvid honom ;) Han önskar sig en svart och röd hög säng. 

Vi han hem och lasta av och käka innan det var dags för nästa tur. Köpt en Trofast-hylla på blocket. Lika bra att köpa begagnat när det ändå ska slipas och målas :)

När vi ändå var ut mot havet stack vi till Sillvik för lite lek :)

Tyvärr blev det även fruktansvärd ångest där ute i Sillvik. Jag skulle bara snabbt visa Daniel fotot ovan och då sprang Milton iväg. Och selektiv hörsel som han har svarade han inte när vi ropade. Jag blev så rädd. Jag vet att jag är mer nojig än andra men när man är vid havet, det är kallt, skymning och vatten överallt vill man absolut inte bli av med sitt barn!
Det var några långa minuter (och fruktansvärt hemskt att titta ner i vattnet efter sitt barn) innan Daniel ringde upp mig och sa att Milton var på lekplatsen. Det visade sig dock att Daniel sett Milton tidigare än han ringde mig men väntat att ringa tills han pratat med Milton. Tror aldrig att Daniel gör om det! Man utsätter inte sin (gravida) fru/mamma till sitt barn för den dödsångesten en sekund för länge. 
Om man bara kunde få en 4-åring att förstå samma sak!

På väg hem fick jag ett sms att jag "vunnit" budgivning på ett skåp. Vi har haft spel och pussel på Miltons rum men insett att det inte är där inne vi använder det. Så det åker alltid ut i vardagsrummet. Så kom Daniel med den genialiska idén att ställa ett skåp i vår helt oanvända hörna. Vi hittade ett fynd. Och så bra det blev!

Nu kan vi ha pyssel, pärlor, spel och pussel här istället :) Blir perfekt. Och det blev lite liv i vår tråkiga hörna :)

Som sagt, inte många minuter hemma men vi fick fixat mycket. 
Jag hade dock väldigt ont i ryggen vid hemkomst så när Daniel sprang upp och ner och hämtade grejor i bilen låg jag i sängen och höll koll på en badande Milton :)



Wii

Sitter här och tittar när Milton spelar tennis på Wii. 

Sen väntar kvällsmat på oss. Milton ska få yoghurt och jag ska äta av nygjord köttfärssoppa :) Så skönt att ha en soppa stående i kylen för akuta hungersituationer. Jag hamnar ju i såna varje dag just nu och hellre lite soppa än onyttigheter :)

Sen tänkte jag blogga om helgen när Milton somnat. Räknar allt med att han somnar mellan 18.30 och 19 :)

Slem

Nyss skulle jag pussa Milton hejdå till dagis. Så nös han precis innan. Jag ba "Mm fräscht at pussa den munnen nu med snor på!"
"Det är inte snor, det är bara fräschingslem!"

Var får de allt ifrån?! :D

Flygande fjärrkontroll!

Jag råkade ta med fjärrkontrollen ut i köket och glömde den där. 

Daniel: var är fjärrkontrollen?
Jag: i köket haha...
Milton: hur kom den dit??
Jag: den flög nog!
Milton: det kan den inte, den har varken vingar eller propeller!

Smart och snabbtänkt grabb :)

Lek- och buslandet barnkalas!

Millemannen var på barnkalas på Lek- och Buslandet igår. I tre timmar. Varav kanske 30 min totalt gick till att äta pannkakor och glass. Resten lek lek lek. 
Perfekt en vardag, det var bara kalasbarnen och nått enstaka annat barn där. Stället för sig själv, lyx!


I början var de flesta föräldrar (utom jag) med och sprang, klättrade och hoppade men medan föräldrarna hoppade av en och en fortsatte barnen. Sista halvtimmen satt alla vuxna som apatiska på golvet vid stora uppblåsbara rutschkanan och barnen kämpade på men för varje gång de skulle klättra upp såg man hur det gick segare och segare ;) Två barn la sig på golvet och ville somna, födelsedagsbarnet fick bli buren upp för trappan haha! 

Vi fick skjuts hem och väl hemma hade Milton jättesvårt att komma till ro. Han var jättetrött men kroppen kunde inte slappna av. Det tog tid för honom att somna men sen sov han till 8 vilket inte är ofta. Han hade nog sovit längre om inte Daniel kommit hem då. 

Nu är han helt slö. Fick mata honom med gröten och nu sitter han i soffan :P Jag gissar att han kommer somna i bilen när de ska hämta Julia i eftermiddag!

Jag ska mest ta det lugnt. Igår kände jag verkligen av varför jag är sjukskriven och bör tagga ner. Först städade jag upp här hemma och sen stå/sitta oskönt i tre timmar på kvällen. Ryggen höll på att gå av. Och idag är jag också lite klen. Så fixa i ordning lite och sen lockar det att klippa lite tyg. Vill börja sy nu :)


Pigg som en mört

Sov till 11. Pigg som en mört nu. Rastlös i huvudet. Vad ska jag fylla mina (troligtvis) 158 kommande sjukskrivna dagar med? Sticka? Soduko? Lägga pussel? :P

Lååångt inlägg om graviditeten hittills!

Det har inte skrivits mycket om denna graviditet på bloggen, jag har väl inte orkat då det inte varit helt lätt och roligt. Men nu mår ja bättre psykiskt och illamåendemässigt så nu fick det bli en egen kategori om den :)
 
För min egen skull (minnet lär ju svika efterhand ;) så tänkte ja ta det från början.
 
Den 11/8 blev graviditetstestet positivt.
 
Och frågan kommer ju alltid om det var planerat. Och ja, det får vi säga att det var. Vår tanke var väl egentligen att det skulle bli positivt redan för ett år sedan men naturen ville annat och det gör oss inget nu :)
Jag ringde inte Daniel som jobbade dagtid den 11/8 utan jag och Milton gjorde pizza som fira-middag och när Daniel kom hem berättade jag :) Han bev såklart glad. Lite förvånade var vi eftersom jag inte haft en massa tidiga tecken som avslöjat graviditet...

På kvällen stack vi sen och tittade på Timbuktu på Götaplatsen! Redan då kände jag av fogarna och kunde inte stå upp hela tiden. I graviditeten med Milton hade jag ju otroliga problem med fogar och ischias.
 
Jag beställde tid hos sjukgymnast ganska omgående för att få tips och råd för att förhoppningsvis slippa en del foglossning denna gång.
Väldigt snabbt började jag märka på jobb att många arbetsupgifter innefattade ryggarbete. Sånt tänker man ju inte på förrän man har problem. Allt från att klä barnen, lyfta i och ur stolar, byta blöjor, sätta sig och resa sig´och vara ute och promenera och vara i skogen. Jag fick dra en vit lögn att jag hade gjort något med ryggen och att jag inte kunde genomföra alla arbetsuppgifter riktigt.
 
Min mamma och pappa kom hit den 22/8 för att passa Mille när vi såg på Metallica. Vi såg tillfälle i att berätta för dem då vi gärna gör det öga mot öga och inte i telefon. Daniel visade sin nya tatuering med Julias och Miltons födelsedatum i romerska siffror, och så visade vi att det fanns plats för en rad till. Mamma fattade inte direkt, men jag tror att pappa gjorde. Daniel sa det en gång till och då blev det glädje och kramar :)
Metallicakonserten gick hyfsat bra, men jag kunde absolut inte stå upp korrekt hela tiden. Vi satt ner till konserten började och sen kunde jag delvis luta mig mot Daniel :)
 
Den 28/8 var jag på ett andra ultraljud. Var på ett första en vecka tidigare men då det blivit något missförstånd i hur långt gången vi trodde jag var så var det för tidigt att se något. Vid andra tillfället såg man en liten ärta. Inte mycket för världen men lycka för oss :)
 
Jag tror att det sedan var den 3/9 som jag blev 50% sjukskriven då jag kände att ryggen tog mer och mer stryk och för att försöka hålla en stor del av graviditeten så skulle det inte vara möjligt att hålla igång i det tempot :(
I samma veva där mådde jag väldigt illa också. Fick utskrivet Lergigan Comp och de var väldigt bra. Men fick verkligen springa upp och ta en ihop med mat så fort jag vaknade och sen fylla på med en till 6 timmar senare. Fy fan för att må illa. Insåg också ganska snabbt att mjölk inte skulle vara min grej denna graviditet. Dn kom upp snabbare än den kom ner. Så bort med oboy, gröt, flingor och annat med färsk mjölk. Även chokladpudding visade sig. Kommer nog aldrig kunna äta det igen...
 
Illamåendet tog verkligen stryk på mig, men det skulle bli värre när jag åkte på fruktansvärda migränattacker som började med stora synbortfall. Fick det när jag var själv med Milton och egentligen närsom. Okontrollerat. Och så lite bihålsproblem på det. Jag hade en period (runt v 9-10) där jag hade såna smärtor och mådde så fruktansvärt dåligt att vi faktiskt funderade på abort. Det kändes inte värt det alls och jag tyckte inte om barnet i magen som gav mig så mycket problem.
Den 14/9 blev jag uppskickad till Sahlgrenska för att diskutera migränattackerna plus få bättre medicin mot det. Det är ju ett skämt att ta alvedon...
 
Jag fick inte utskrivet något annat, blev väldigt besviken och ledsen då jag tyckte att livet mer eller mindre var slut isåfall... För man ska inte behöva ha så ont. Däremot sjukskrevs jag på heltid i tre veckor för att bara vila.
Det var välbehövligt och jag märkte att stress triggade huvudet samt ljus. Lampor, billjus, solen osv triggade och gav mig omedelbart synbortfall och i förlängningen migrän om jag inte var snabb med alvedon. Vilken lättnad att hitta vad som triggade, då gick det ju att undvika detta. Solglasögonen har följt mig dygnet runt mer eller mindre sedan dess...
 
Vi bestämde att boka in ett ultraljud då jag mådde så dåligt. Att få se bebisen och veta att allt är bra med den får ju en själv att tänka positivt och må bätre i härtat! Fick tid dagen efter och vi bestämde även att Milton skulle få följa med och då få veta vad som finns i mammas mage :)
 
Han var sur och tvär under promenaden till ultraljudet. Så jag sa til honom att vi skulle gå och titta om det fanns en bebis i min mage. Han tvärstannade, tittade förvånat och misstänksamt på mig och visste nog inte vad han skulle säga. Han gick dock med lättare steg sen och var förväntansfull. I väntrummet tittade han på mig och frågade om jag verkligen hade en bebis i magen. Jag sa att jag inte visste. Men det visste han, "för du har tjock mage!". Tack för den unge, magen har inte börjat synas allas :P
Inne på ultraljudet satt han i Daniels knä och tittade fascinerat på tv-skärmen som visade bebisen. Barnmorskan var så snäll och informativ och visade utförligt var huvudet, käken, armen och benen var.
Det var jättespännande och Milton var ju såklart lyrisk!
 
På kvällen frågade jag Milton om det skulle bli kul att bli storebror. "Ska jag bli storebror??" blev hans svar. Han hade inte kopplat så långt såklart som att en bebis i magen innebar det. Han blev jätteglad!! :D
 
Och sen då... Ja illamåendet rullade ju på, ryggen kändes av men tack vare mycket vila, anpassade arbetsuppgifter och även korta arbetsdagar gjorde att det ändå varit hanterbart. Och jag fick starkare tabletter för huvudvärken vilket var en lättnad. Men tröttheten, oh den har varit en följetång. Från första början. Kunde sova hur länge som helst varsomhelst.
Jag tror att jag i vecka 14 kunde hoppa över någon Lergigan Comp då och då för att en vecka senare sluta ta dem. Men jag måste äta regelbundet för att slippa må dåligt.
 
Bilden vi använde för att tala om för övriga släktingar och på facebook/instagram om vår nyhet!
 
Gulligaste killen som längtar så. Vi pratar inte om det varje dag för att inte allt ska handla om det. Men när vi beställde stövlar till honom och det i paketet kom med gratisprover med nappar så blev han så glad att bebisen också fick något. Han ställer frågor och han vill att bebisen sover i hans säng och han ska ta hand om sin lillebror som han tror att det är. Han tror lillebror och jag och Daniel tror lillasyster. Får se får se :) Rutinultraljud om en vecka, kanske får vi veta då!
 
Allt har som sagt flutit på senaste veckorna trots allt men så ramlade jag ju till med cykeln för två veckor sen. Allt var fint med bebis så oron la sig. Men sedan dess har jag haft ont i magen och trott att det varit sammandragningar. Gjort ont att resa mig ur soffan och har inte kunnat gå många meter innan det gjort ont.
Det ihop med ryggen och annat gjorde att jag igår (10/11) uppsökte min läkare. Han tyckte inte jag skulle jobba alls mer utan var den som tog upp att hel sjukskrivning var aktuellt. Jag berättade också att jag haft ont i magen och han blev lite orolig och när jag sa att jag ramlat med cykeln så blev han väldigt fundersam. Han började trycka på min mage och på ett ställe, jääääävlar vad ont det gjorde. Han var ju ändå tvungen att trycka en gång till. Är alla läkare sadister? Han kunde iaf konstatera att jag hade en rejäl muskelbristning, allra mest troligt sen jag slog i magen i styret. Han valde att göra ett ultraljud för att se så att bebisen mådde bra och det var härligt att se hen igen! Hjärtat slog fint och hen rörde sig hela tiden! Det var såklart otroligt lättande och härligt att se. Men inte lika kul att höra att min muskel troligtvis inte kommer kunna läka sålänge jag är gravid. Så det är nog att vänta sig en del smärta. En trasig muskel som blir påtryckt av växande mage. Spännande...
 
Men nu är jag alltså heltids sjukskriven och kommer så vara först till 31/1 men det kommer ju förlängas. Idag ringde ett blomsterbud som sa at en bukett var på väg till mig. Det var spännande, första gången. Buketten var från jobb! Gulligt!



 
 

Bilen åter hos oss!

Ja, vad säger man. Bilar och båtar har inte varit vår grej i år. Först la ju motorn på båten av så vi fick avbryta båtsemestern. Sen började bilen ryka och bromsoket behövde bytas. I måndags körde vi till affären utan problem men när vi kom ut igen gick inte nyckeln att vrida om. 
Så bara att ringa och vänta på assistans. 

Killen som kom försökte starta bilen med våld, vred om hårdare än hårdast, och det funkade faktiskt. Men han knäckte ju samtidigt tändningslåset. Anledningen att han gjorde så var för att då kunde Daniel köra hem mig och Milton och sen köra till valfri verkstad. Det behövde ju lagas i vilket fall. 
De sa att den skulle vara klar på fredag, men redan idag kunde den hämtas! Blev dyrare än vad både vi trott och vad de först sagt. Men nu hoppas vi på ett bättre bil- och båtår 2016 :D

Jag och Milton cyklar mycket, ofta i mörker. Så reflexer och lampor är något som är väldigt prioriterat här. Häromdagen pimpades Miltons nya hjälm med Cars-klistermärken och reflexklistermärke.  



Fars dag och stranden!

Idag är det Fars dag! Min egen pappa firade vi när vi var nere i Skåne :)


I förmiddags stack jag och Milton till stan. Jag och Julia införde traditionen att ge en låda tomteskum till Daniel på Fars dag för säkert 6 år sedan. Den traditionen kan vi ju inte bryta nu :) Köpte även ett linne som ska få texttryck på sig!

När vi sedan skulle laga lunch så skulle jag skaka till stekpannan med potatisbullar i och när de krockade i kanten så stänkte det upp mycket olja på mig. Fy fan vad det kändes illa i ansiktet. Tårarna rann och jag hade fått olja i pannan, på ögonlocket och under ögat. Usch! Fick först skölja och hålla kallt på. Som det sved sen! Var helt röd i halva ansiktet. Och tröjan hade många fettfläckar. Jag är väldigt glad att Milton inte stod bredvid mig. 
Nu känns det bra i ansiktet, lite öm när jag rör vid bara. 

Vi åkte ut till Björlanda och möttes av säkert 40 optimistjollar som var på väg in. Det hade varit träningsläger för en massa ungdomar från hela Sverige och där var nån dansk och nån norsk båt :)

Daniel tog av mantågen för att förbereda för täckning av båten. Jag och Milton gick till vattnet :)

Kasta sten :)


Väl hemma blev det lite fika innan Daniel stack till jobb! Milton sover nu gott och den film jag halvföljt med mobilen i handen är snart slut så dags för mig också att sova! Godnatt!!

Soon-to-sleep

När Milton nästan somnat:

"Mamma, pappa är inte bra på att sy och du är inte bra på tatueringar. Så é det!"

Haha! Sen la han sig ner igen!

Yatzyskadad farbror!

Vi spelar alldeles för mycket yatzy med Milton 😂 "Milton, vad blir 2+3?" Han svarar "Kåk!!" Och nu skulle han skriva 4 år på ett paket men gör en tärnings-fyra 😂 

Min lille söte farbror!

Snart ska denna kille på barnkalas! 
"Du hinner leka lite innan vi sticker!"
"Nej, jag vill bara slappna av!" :D



Vilken natt.....

Ja jag märker ju efter inatt att vi är ganska bortskämda med sömn numer. 
Daniel ska gå på nattjobb och bokade därför (som han oftast gör natten innan nattpass) tvättid för att hålla sig vaken. Det är perfekt för det finns alltid lediga tider på natten :)

Men jag stördes en del av hans spring. Vaknade till flera gånger. Däremot blev det så mycket värre när Milton vaknade kl 3 och ville vara uppe med Daniel. Herreminje vilket drama som uppstod. Han "rymde" från sängen, låg och sparkade och störde och betedde sig sådär. Och jag mitt i nattsömnen och inte alls sugen på att vara särskilt pedagogisk. 
Det blev ju inte bättre av att hans andning gav upp lite heller. Vad är det med vårt sovrum och hans täta andning??? Vi har till och med bytt säng och nu är här renbäddat. Han drar efter andan efter nån timme här inne. Jag tror inte det är samma i hans rum. Han själv säger att han inte kan ligga ner för "då försvinner andningen" :(
Vi gav airomir, öppnade fönstret, ny airomir och vid 5 när Daniel tvättat klart och lagt sig fick jag äntligen Milton att somna på min arm. 
Han vaknade igen vid 7-7.30 och jag hade spänningshuvudvärk så det fick bli spikmattan för min del. 

Det kommer nog bli tre bra sömnnätter nu när Daniel är och jobbar. Faktiskt så sover jag som bäst när han jobbar natt, trots att jag inte tycker det är superspännande att vara "ensam" hemma. Det är väl för att inget stör. Möjligtvis Milton som kryper in till mig på natten men inget annat :)

Nu är spikmattan bortlagd, Milton ser på Labyrint och Daniel ska sova flera timmar till. Upp och göra frukost :) Beroende på väder och vind får vi se vad dagen bjuder på. Claramell borde tömmas helt och täckas men det är bara vid torrt väder vi gör det. 

Ha en trevlig fredag!!



Ny overall!

Idag kom nya overallen. Milton ville ha en rosa, svart eller röd. Det blev det sistnämnda :) En Didrikson Migisi i storlek 120. 

Nu får vi bara se när den behöver användas. Änsålänge klarar han sig på skalkläder med rätt kläder under :)

Teutonia Be You

För bara några dagar sen hade vi inte ens börjat prata om barnvagn. Jag hade sneglat lite på Teutonias Be You vagn men kände ingen stress. 
Men så satt jag och läste om den i förrgår och kände bara att JA! denna vagnen vill jag ha. Vi hade en Teutonia Spirit s3 till Milton och var nöjda men denna gång ville jag ha två svängbara framhjul. Vi har det på vår Emmaljunga Scooter S (Miltons sittvagn) och det har varit stabilt och lättkört. 

Teutonia Spirit s3
Vår Emmaljunga Scooter S


Och här är vår.....*trumvirvel*... Teutonia Be You!
(De vita prickarna kom av blixten, den är prickfri ;)




Babyskyddet går att fästa på vagnen, vilket precis som sist var ett av våra krav. Det är fantastiskt om bebisen somnar i bilen och man bara ska av ett snabbt ärende!
Liggdelen gör sig absolut inte rätt på foto. Färgen är fin i verkligheten!

Man längtar ju inte mindre efter bebis nu. Men jag är glad att vi återigen ska få ett vårbarn så man slipper kyla och massa kläder i början :)



Vissling

"Pappa, du visslar med tungan, mamma visslar inåt och jag visslar utåt!" :) 

Så é de :)

Lövregn - en mysig höststund

I söndags var vi i Perslund i Åstorp. Lekte på lekplatsen och hade en liten fotosession då vi kastade löv och lite sånt :D

Milton tyckte det var urkul att kasta löv på oss ;)




Tittut!




Wohoo...

Vi hade en trevlig helg i Skåne. Daniel genomförde Kullamannen med bravur. Sluttid 3 timmar och 7 minuter. Han var helt slut när han kom i mål och det är väl först idag som han inte är så öm i låren ;)



RSS 2.0