112 x2

Jo, när vi kom hem från Björlanda skulle vi snabbt upp och byta om på Mille innan han skulle på gympa. 
Men redan utanför trappuppgången hörde vi tjut. En brandvarnare förstod vi. När vi öppnade porten tjöt det ännu mer. Det var i en lägenhet på bottenplan. Vi plingade på men fick inget svar. Såg dock ingen rök. 
Självklart ringde vi 112 och det tog inte många minuter innan två brandbilar kom in med både sirener och blåljus på gården. 



Vi fick stå och hålla upp porten medan de sprang ut och in och drog slangar och grejor. Ett fönster var som tur öppet på glänt så en brandman kastade sig in med huvudet före. Strax efter kastade han ut ett fat med brinnande ljus. Alltså som övertänt. TÄNK ALLTID PÅ ATT SLÄCKA LJUSEN! Shit det kunde ju gått riktigt illa om det tagit tag i gardiner eller en soffa. 
De satte in världens fläkt i trappuppgången som lät som ett jetplan. Men ingen kom till skada och vilken tur!

Ledarna på gympan sa att vi lagt ribban för sen-ankomst-anledning ;) "Det brann i grannens lägenhet!"  Inte ofta man hör den...

Stor och fin måne i häftigt bild!

På kvällen somnade jag i soffan och Daniel som jobbar natt just nu vill inte vända dygnet så vi gick in i sängen strax innan halv tre. Vi hade inte ens somnat när vi hörde en moppe köra ute på gården. Och sen bara pang-pang-pang-pang. Skottlossning!! Vi hade en jädra reaktionsförmåga och hann rulla upp innan det var över och såg moppen köra ifrån i världens fart. 
På varenda balkong kom det ut folk och när Daniel ringde polisen sa de att de redan fått in ett gäng samtal. Vi kunde sen från vårt sovrum se när det vällde in poliser och hundar. 
Till slut fick vi bara bestämma oss för att sova. Då vaknade Milton och var klarvaken. Kl 4!! Tog väl en timme för mig att få honom att somna om. Så rätt hackad sömn för andra natten i rad. 

Jag känner ingen rädsla för skottlossningen inatt. Det är inga oskyldiga barnfamiljer som blir beskjutna. Det är oftast gängrelaterat och det är fruktansvärt med det också. Men jag behöver inte vara rädd för mig och min familj! Sen kom det ju klart lite väl otäckt nära. Men jag tycker att bilbränder är mycket värre då det kan bli så omfattande skador och drabba så många om branden tar tag i huset. 

Men iallafall. Inte varje dag man ringer 112 två gånger. 

Nu somnar jag snart i soffan igen så dagens foto får dyka upp imorn. Godnatt!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0