Kosläpp på Guddeby Gård

Idag var det dags för korna på Guddeby Gård i Ytterby att få komma ut i hagen :) vi har varit på kosläpp två gånger innan, 2013 och 2015. Men det var första gången på denna gård. 

Vi mötte upp Julia i Kungälv på väg dit. 
När vi kom fram såg Daniel att Tuva suttit på en penna hela vägen. Medan vi undrade hur Tuvas rumpa mådde undrade Milton om pennan funka fortfarande ;P

Kanelbulle och mjölk fick man på plats :)

Vi träffade kompis Ludvig med familj där. Här har korna precis kommit ut!


Man fick provsitta i en traktor!



Tuva var ganska nöjd. Sov mestadels av tiden! :)

Efteråt följde Ludvig med familj med oss hem, vi grillade korv och lekte. De har åkt hem nu och vi funderar på hur resten av kvällen ser ut. Det är cortege i stan och majbrasa. Får se om vi tar båda delar eller bara majbrasa :)

Familjepromenad

Fredag! Både jag och Daniel trodde det var lördag och blev förvånade när posten damp ner i hallen :P som sagt, inte riktigt koll på dagarna. 

Vi hade brev till Skatteverket och Försäkringskassan att posta plus en avi så en promenad fick det bli. Milton tog kickbiken. Jag har inte testat den innan pga foglossning men nu så :D



Snopet, vi hade fått en avi men paketet var inte registrerat på uthämtningsstället så vi fick gå tomhänta därifrån. 

Daniel behövde snus så det fick bli en ännu längre promenad. Det blev väl runt 2,5-3 km promenad så jag avancerar mer och mer. Har ju inte kunnat gå smärtfritt på läääänge. Nu blir jag trött i ryggen men det är ju inte så konstigt. 
Tuva accepterar att ligga vagnen sålänge den rullar. 


När man ska ta ett gulligt bebisfoto under körsbärsträdet :P haha...

Väl hemma satte sig Milton vid datorn. Daniel myste lite med Tuva innan han åkte till sin pappa. Då fick jag ta över myset. 



Söta finaste du <3



Ikväll fick hon bada. Premiärbadet var häromdagen men hon var inte mätt och det blev bara jobbigt och ett kort bad. Idag njöt hon helt klart mer. Vi får ta det i korta stunder så vänjer hon nog sig :) 
Nu väntar vi väl egentligen på att hon ska vakna och vilja äta kvällens sista flaska. Då lägger vi oss :) godnatt!

Godnatt!

Att ha en sovande bebis på sig måste vara något av det mysigaste som finns! Man kan verkligen slappna av och släppa stress och negativa känslor! 
När hon ligger här är det bara kärlek!

Mina ögon faller ihop så strax dags att sova! Godnatt!!

BVC-besök

Idag var vi på BVC för hälsokontroll, som det kallas. En liten check på vikt och längd helt enkelt. 
Vikt 3845 g (födelsevikt 3920 g)
Längd 53 cm (51 cm)
Huvudmått 37,5 cm (37 cm)

Ännu har hon alltså inte nått sin födelsevikt men barnsköterskan sa att hon har en månad från födseln på sig att nå den och det lär hon ju klara :) Men vi ska tillbaka på tisdag för att väga igen. Vi är inte direkt oroliga över vår lilltjej. Hon äter 90 ml med 2-3 timmars mellanrum. 

Vi brukar ge henne mat innan vi ska äta så att hon kan ligga själv en stund...



...men idag var hon inte med på noterna. Hon började skrika och Milton bad henne vara tyst för han ville äta i lugn och ro. Vi pratar mycket om det just nu, att alla måste få äta i lugn och ro. Även, och till största del, Tuva. Så när hon äter är det inte en massa hoppande och höga ljud i närheten. Därför tyckte han väl att han skulle ha lugn och ro när han åt. Med all rätt. Daniel tog upp Tuva så fick vi äta lite i skift. Men mestadels kan vi äta ihop :)

Nu ikväll har vi suttit och planerat både barnkalas och barndop. Ja det är väldigt långt till barndop men kul att planera och inbjudningarna måste ut innan sommaren då många, och vi själv, åker iväg på semester under flera veckor!

När man vill snutta på flaskan men innehållet är slut haha ;)




Godnatt!




Promenad 2

Idag blev det promenad 2 för min del sedan Tuva kom. Har innan bara varit och handlat och kommit iväg med bil. 
Promenaden idag gick till Öron-näsa-hals-läkaren med Milton. Han har varit förkyld i två veckor (lagom till lillasyster kom) men blivit mycket bättre senaste dagarna. Så kom ju kruppanfallet igårnatt. Och i några dagar har han hört dåligt. Typ ingenting. Och då vill ÖNH träffa honom då han hela tiden ligger på gränsen till att få opererat in rör i öronen.

 Läkaren hann inte mer än tända sin lampa och lysa in i örat innan han kunde konstatera att det var mycket vätska bakom trumhinnorna. Vilket såklart var väldigt väntat. Och lite skönt för tanten som tog emot mitt samtal imorse nästan idiotförklarade mig när jag sa att jag trodde han hade öroninflammation. För om man inte har feber och ont i öronen kan man minsann inte ha öroninflammation utan är nog bara lite svullen. Sån skön känsla när samma tant var med under läkarbesöket och fick höra diagnosen och se att alla barn inte är likadana. Vet inte hur många öroninflammationer Milton haft men det är väl 11-12 stycken. Vid 1 av dem har han varit riktigt ledsen, och det var den gången trumhinnan sprack. 
Bada skulle han inte göra på några dagar men någon smittorisk var inte aktuell. Det är ju den underliggande förkylningen som ev smittar, inte öroninflammationen. Men hans förkylning är nästan borta så smittosam lär han inte vara :)

På vägen hem köpte vi jordgubbar och melon och hackade ihop till en fruktsallad ihop med lite annan frukt vi hade hemma. Gott :) 




Tuva fick låna Miltons armband!



Milton sover gott i sin säng, Tuva ligger på mig och sover och jag tror minsann att Daniel sover breve mig i soffan trots fotboll på tv :P 


Idioti.

I söndags tog jag beslutet att bli nyttigare. Sista veckorna av graviditeten och nu de första veckorna av bebistiden har varit väldigt onyttiga. 
Jag tog samtidigt beslutet att bara dricka Coca Cola på helgen. Och så började jag nertrappningen av smärtstillande som jag ätit i två veckor. 

Så. Jävla. Idiotiskt. 
Man gör bara inte så mot sin kropp. Huvudvärk där det känts som ögonen ska ploppa ut. Igårkväll delade vi därför på en burk Cola för det var inte humant att må så. Socker klarar jag mig utan, det är inget beroende jag har, är bara sugen. Värktabletter har jag nu inte tagit på 14 timmar och det är ju bra, men två alvedon ligger här bredvid som jag ska ta när jag har hjärta att flytta Tuva som ligger på mig. 

Men nej, att försöka rensa kroppen på allt samtidigt är bara så dumt. Och det var egentligen inte meningen att det skulle bli så. Får se hur jag gör. Vill inte ägna flera dagar åt att må dåligt. Det är tillräckligt med att hålla styr på alla känslor och tankar just nu.

6 timmars sömn

Milton kom in till oss redan innan vi somnat då han vaknade av täppt näsa och lite hosta. Så vi låg som packade sillar haha. Men det blev en lyxnatt ändå. Gav Tuva mat vid midnatt och sen vaknade hon inte förrän vid 6 och ville äta. 6 timmars sömn nästan. Inte dåligt. 


Stunder av lycka....

Att bara få ligga och titta på henne och känna hennes andetag!



Tänk om hon inte hade varit född än?! Beräknat datum var i söndags den 24/4. Med Milton gick jag 15 dagar över tiden. 

Nä, mycket bättre att få ligga här med bebisen  magen istället för i magen :)

Vår onsdag... Eller tisdag?? :O

Ja som rubriken antyder så är vi rätt dagvilla. Alla är lediga och det hjälper inte annars heller nuförtiden då Daniel jobbar både helger och vardagar. Mitt jobb är det som hjälpt mig att hålla rätt på dagarna :P

I förmiddags damp det ner papper om ifall vi ville ha kvar vår förskoleplats till Milton nu när vi fått barn. Det vill vi. Och istället för att gå 400 meter åt ena hållet för att posta ett brev som hade slutaddress 400 meter åt andra hållet så tog vi en promenad allihop och gick och lämnade brevet :) Blåsigt ute men inte jättekallt. Men våren får gärna komma med full fart nu!!





På hemvägen gick vi via en liten lekplats. Fick sen skynda hem när Tuva började storgråta. 

Daniel åkte sen och köpte bottenfärg till båten, Milton satte sig med paddan och jag och Tuva la oss på sängen. 




Vi ligger fortfarande på sängen. Mannen min lagar mat <3 Det blir lax, kokt potatis och cremefraiche med smak av soltorkad tomat och fetaost :)

Krupp - balkonghäng av fel anledning

Vi hade några händelserika minutrar inatt. Tur jag somnade i soffan redan vid 22, annars hade jag varit levande död nu.

3.58 vaknade jag av att Milton ynkligt kallade på sin pappa om och om igen. Jag väckte Daniel så han kunde gå upp till honom. Milton började krupphosta som bara den så Daniel gav kallt vatten men la sig sen igen. (Jag tyckte det var märkligt beteende att lämna Milton med krupp och bara somna om. Det visade sig nu på morgonen att Daniel inte överhuvudtaget minns att han varit uppe så han gjorde nog det i sömnen :P)
Klockan 4.00 ringde min värktablettsklocka. 
4.02 kom Milton upp med en faslig hosta. Daniel fick ta ut honom på balkongen för att andas. 
Vi ber om ursäkt till eventuella grannar som blev störda av vår vakthund (krupphosta låter som en schäfer typ). 
4.05 kan ni gissa vad som händer då? Givetvis vaknar ju lillasyster och kommer på att hon är hungrig. Lika bra att ta hand om två barn samtidigt när man ändå är vaken.

Killarna kom in och la sig. Mössa på på lilla Tuva och öppna fönstret. Milton måste ha frisk luft. Jag skrattar rakt ut när han efter en hostning börjar gnällskälla likt en hundvalp. Han hör tydligen också att han låter som en hund :P 

Jag vet faktiskt inte riktigt om han kunde somna om eller låg vaken. Men 8.30 piggnade jag till (nuförtiden vågar vi somna om trots krupp om han själv är lugn, det vågade vi inte förr) och då lät han fortfarande väsigt och andades tungt så givetvis ingen förskola idag. Vi fick tyvärr ställa in bebisträff med våra vänner som också fått sin bebis nu. 
Milton är nu sur för att han inte får spela fotboll idag. Han låter hyfsat bra igen men någon fysisk aktivitet blir det inte. 



Stor och liten

Ja hon är en dröm att handla med änsålänge iallafall. Sover sig igenom shoppingen. Och idag var inte affären fylld med pensionärer haha :P

Daniel hämtade Milton och behövde sen åka iväg en runda. Gnällig bebis och trött mamma = film för Milton. Tyvärr. Vi kommer nog komma in i bra rutiner vi med. Det går bra här 90% om dygnet men så kommer de stunder då man inte har en direkt lösning på allt och då är jag glad att film finns. Och att jag inte har tvillingar :|

Inte förrän i förrgår fick jag den där känslan att "vad stor Milton blivit" sen bebisen kom. Men då kom den. Han har blivit jättestor, ser äldre ut och beter sig annorlunda. För två veckor sen var han pluttig och gullig, nu stor och allvarlig. Hur snabbt gick det? 
En som är hjälplös och totalt beroende av oss och en som spolar genom reklamen själv i sin film. 

När jag trodde att lillan sov gott smög jag upp ur soffan för att göra mellis till mig och Milton. Men hon sov minsann räv, för dessa ögon mötte mig när jag kom tillbaka ;)

Nu är det kväll, solen har kikat fram och killarna åkte precis in till stan. Dags att fira Frölundas guld på Götaplatsen! Tanken är att jag under tiden ska göra middag och plocka upp här. Får se vad bebis tycker om den idén ;)

Morgonmys

Här ligger vi och myser och försöker få ihop handlelista och veckomeny!

Tillägg: Det var visst inte så kul! :P





Hagel!!

Vädret idag har verkligen pendlat. Stundtals soligt men även hagelskurar utan dess like!!
Killarna var ju iväg på bio. Milton var helt lyrisk när han kom hem och berättade allt han sett!! 
Det blev sen en lugn eftermiddag inne då hagel- och regnskurar dominerade ute och hockeyfinalen gick på tv. Frölunda tog guld så mannen min äro lycklig ;)

Men när solen tittade fram bestämde vi oss för att gå ut på gården!
Barnvagnspremiär för Tuva. Inte jätteuppskattat men inte hemskt heller. 
Däremot anade vi att vädret skulle slå om närsom :P


Jag matade Tuva när killarna spelade fotboll!

Sen började det hagla som bara den! Vi sprang in under tak men Milton ville leka med haglet :)



Väl inne igen åt Milton gröt och gick och la sig och vi körde kylskåpsrensning för andra kvällen i rad. En trotsig snart 5-åring och en gnällig bebis gav inte direkt oss någon energi att laga middag. 
Igår blev det chorizo, bacon, lök och pommes och idag lite blandat med grekisk sallad, korv, morotsstavar med dipp, potatissallad, ost och kex och en bit kladdkaka till efterrätt :D

Nu har vi landat i soffan som vanligt på kvällen men känner jag mig själv rätt lär det inte dröja innan jag somnar. Daniel ser inte pigg ut han heller så blir nog "tidig" sänggång. 

Godnatt!!

Solar

Jag och Tuva fick sovmorgon. När jag vaknade med henne på armen var frukosten färdig. Jag hade helt glömt att Daniel och Milton skulle på bio :) Zootropolis föll vårt val på. För Milton var det en hemlis med bio ända tills de kom fram gissar jag :D har inte hört av dem sen de stack. 

Just nu slappar vi bara i soffan. Njuter av tystnaden ;) Tuva ligger och solar lite. Hon var gul på BB men inom godkända gränser. Mycket mat och ligga vid fönstret skulle hjälpa och det har det gjort. 










Filmade nyss en söt film på henne med både leende och gäsp. Ska se om jag får möjlighet att lägga in den idag :D

Orolig bebis

Sitter med en lite orolig och lättledsen bebis i famnen. Nu lugn såklart (annars hade jag inte bloggat). Går inte att lägga ner henne. Kanske blev jobbigt att hoppa runt i många famnar under fikan även om hon sov och verkade oberörd. Lite mammanärhetsbehov nu. 


Hon sov hela fikan (typ 3 timmar) och direkt de gick öppnade hon ögonen :P



Daniel behövde åka iväg så jag sitter här nu och funderar på hur maten ska bli gjord. Synd vi inte ställt in bärselen, den skulle vara till hjälp nu! 

Vem behöver TV?

...när man har detta att titta på istället! :)



Det har tagits massor med bilder idag! Vi har haft en inneförmiddag sånär som på att killarna gick iväg med sorteringen! Snart kommer Daniels syster (kanske med familj) hit och fikar och sen ska vi ut en runda!

Bildbomb!

Milton håller Tuva!


Sitter i soffan!


Hos brorsan igen!



Hos pappa


Nu ligger hon sött på sin sackosäck och sover! :) 



Lyxnatt alá Tuva

Godmorgon! Vi somnade i soffan igår igen. Vid 1.30 låg vi i sängen och gav Tuva mat och sen somnade vi väldigt snabbt. 
Sen blev jag väckt av min värktablettsklocka, Milton vaknade och kom in och gick sen ut till soffan. Men Tuva sov till 7.30. I sex timmar alltså. Hoppas det håller i sig :)

Namnet på vår bebis blir...



Tuva var ju vårt flicknamn även när Milton låg i magen. Tulton kallade vi bebisen då vilket var en blandning av Tuva och Milton. Denna gång hade vi varsett namn på prov (Ebba och Wilma) men vi hamnade på Tuva igen :D 

Ida är namnet Milton ville att hon skulle få. Han höll fast vid det de sista månaderna. Och blev jätteglad när vi sa att hon kunde få heta det också efter Tuva :) Roligt att vi sen fick veta att min gammelfarmor på pappas sida hetat Ida. Blev då även ett släktnamn. 

Selma för att barnen har kända författare som andranamn. Kul med historia att få med sig. Så nu är Astrid (Lindgren), William (Shakespeare) och Selma (Lagerlöf) representerade :)

Och så givetvis vårt gemensamma efternamn som jag och Daniel skapade vid vårt bröllop 2013 och som nu snart 5 personer i Sverige bär :)

Bara vara

Och så var det de här med att få nått gjort. Det är ju stört omöjligt att lägga ifrån sig Grodan Boll som ligger helt ihopkrupen på mitt bröst. 

Så här låg hon innan

Världens gosigaste och jag njuter!! Men min mage skulle allt vilja ha lite bättre, tätare och nyttigare intag av föda! :|

Daniel är på gymmet, Milton på förskolan och grannen under har disco eller DJ-utbildning. Basen dunkar och vi kan sjunga med, och till och med shazama, låtarna. Sålänge det är så här på dagen får det vara okej, men när det är på natten blir man lite irriterad. Just nu hade jag inte hört vår tv om den var igång :/

Lilla loppan ska få inviga vagnen senare tänkte vi :) en liten familjepromenad får det bli! Och ikväll blir det grillpremiär :D

Öppna ögon!

Nu börjar ögonen vara mer öppna och nyfikna. Hon började följa oss med blicken på dag 6. Men fortfarande är det bara korta korta stunder. Tex har hon sovit hela natten (förutom mat, men då blundar hon) sen vaknade hon till nu klockan 10 men somnade 5 minuter senare :) trött tjej!



Hembesök BVC

Höjden av tur haha :P när vi konstaterat att denna lägenhet såg ut som ett hem igen la vi Tuva i vår säng och skulle precis lägga oss breve för 1 timmes vila inna Milton skulle hämtas. Då ringde min mobil. BVC hade fått ett återbud och ville gärna komma på hembesök om en timme om vi kunde. Jajemen. 

Jag fick ta och mata Tuva medan Daniel hämtade Milton lite tidigare så han inte behövde sticka just när BVC kommit. Sömn är överflödigt :P

Vi pratade om diverse saker och sen vägdes Tuva in på 3660 g. Så det är inte mycket hon gått upp. Kunde förklarar med att hon troligtvis gått ner ännu mer än till 3615 g som hon vägde när vi åkte hem från BB och nu är på väg upp igen :) hon äter ju väldigt mycket så vi är inte direkt oroliga!

Nu är det vila som gäller här. Tuva och Daniel sover i sin vanliga position, Milton tittar på paddan och jag ska lägga mig ner en stund!

Ikväll väntar gympaavslutning för Milton som Daniel följer med på. Och så kommer det vänner hit på fika :)


Storstädning pågår

Att vakna upp till detta <3

Nu ska detta hemmet komma ur bebisbubblan haha!! Daniel tvättade 23-04 inatt (vi har tvättstuga på gården, därför finns nattetid) så tvättkorgen ekar tom. Och nu har vi gått här och plockat och fixat så snart är det ett representabelt hem igen :)
Pluttan ligger i vaggan i vardagsrummet och sover under tiden :)



Vi vänjer våra barn direkt vid att det inte är knäpptyst här i världen. Med tanke på att vi "snart" flyttar ut till båten där det aldrig är tyst är det lika bra att vänjas från början. Inte så att vi skapar onödiga ljud men nu ligger Tuva och sover gott trots musik på och vi som går runt och städar och pratar! :) Vid matning försöker vi däremot skapa lugn och inte ha tv och högt prat för alla har rätt att äta i lugn och ro :)


Sover gott hos pappa!

Milton har önskat hemmagjorda hamburgare till middag! Men hur ska man få upp dessa två ur soffan <3 

Så ligger dem ofta och länge! Hon verkar inte reagera ett dugg om han skulle ligga och snarka henne i örat! 

Milton har vattnat (dränkt) tomaterna och solrosorna och stöttat upp dem med pinnar. Snart dags att plantera om :)

Men nu hamburgerdags! Jag får väl klara mig själv i köket :)

1 vecka gammal

Idag är det en hel vecka sen vi åkte till Östra på morgonen och Tuva föddes 9.29! Egentligen var jag inte beräknad förrän på söndag den 24/4. Fy om jag fortfarande gått runt höggravid med ont och oro. Nä, såhär är tusen gånger bättre!!! :D

Bilder från idag






Och så har träden på gården slagit ut i sin rosa blom igen!! De är så fina!!

Nu hämtar Daniel Milton och de skulle vara ute en stund. Jag ville egentligen med men efter gårdagens promenader i bagaget får det bli vila idag. 

Men städa måste vi få gjort. Någonstans i bebisbubblan glömde vi helt av hemmet. Grejor överallt och bara såå stökigt. Nu får det bli ordning och reda och lite rutiner på det! :)

Ljuva Tuva






Lilla lilla människa!

Har Ica maxi pensionärsrabatt på tisdagar? Vi som trodde vi skulle vara nästan ensamma i butiken. Det kryllade av människor och medelåldern var typ 75 år :P

Men vi fick storhandlat och denna minimänniska sov hela tiden. Hon är så pytteliten!! :D

När vi kom hem fick hon ligga utan blöja en lång stund i vår säng och vi låg bredvid och bara tittade på vårt underverk och myste! Får passa på när yrvädret är på förskolan!



Sen somnade vi alla. Daniel är nu och hämtar Mille och jag borde gå upp och äta, kissa, pumpa och fixa lite men hon ligger där så sött på min arm så det går ju bara inte att resa sig :D



Första natten i sängen!

Bra natt! Vi somnade i soffan men vid 2.30 gick vi in i sängen och Tuva fick mat. Sen ringde min värktablettsklocka kl 6 och Daniel skuttade upp och hämtade vatten och medicin till mig. 

Denna lilla sover fortfarande och har gjort sen vi lade henne där 2.30. 

Eller hon åt en snabbis där vid 6 också när vi ändå var vakna. 


Nu ska vi snart åka och lämna Milton på förskolan och sen åka och handla. Skönt att ta affären på en vanlig förmiddag när det inte är så mycket folk :) I eftermiddag är det Trädgårdsfixardag på Milles förskola och förutom en del blåst verkar det bli fint väder :)

Ro



Det är rofyllt och lugnande att ha en sovande bebis på eller vid sidan om en. Och det häftigt att för varje dag lära känna henne mer och mer :) det finns små viljor och personligheter även i dessa halvmetersmänniskor :)


Hon ligger på rygg ett tag men precis som Milton ligger hon helst på mage på oss. På natten har vi fått henne att sova på rygg och det känns tryggast. 

Nu har lillan ätit och jag ska ta en citodon och tänkte försöka krypa in i sängen. Första natten isåfall, har sovit i soffan hittills. 

Godnatt!!

Avskydd bilstol

Nu är vi hemma. Troligtvis har jag någon blodsamling i magen men hon kunde inte säga säkert. Men hon tryckte ju som fan på magen (är alla läkare inte sadister innerst inne?) och hon konstaterade ju det jag redan visste att det är ytlig smärta och inte långt in i magen. Men inte mindre smärta för det för h-vete vad ont jag har när jag reser mig upp, sätter mig ner och försöker minsta lilla vända mig i soffan. 
Fick iallafall ta citodon vid behov. Har redan bestämt att jag ska ta en inför natten för nu har jag sovit blixtstilla i samma ställning 5 nätter i rad och kroppen vill och behöver ha variation. Blir ju rätt stel. 

Den här lilla pluttan hatar att sättas i bilstolen. Herremingud. Det är en otroligt lugn bebis som gråter väldigt lite. Men bilstolen, ooh jeeezez. Vi får verkligen vara klara med allt innan vi sätter i henne för om bilstolen står still en sekund efter hon satts i blir det ett avgrundsvrål. Hon blir lugn när Daniel tar upp bilstolen och hänger på armen. I bilen är hon lugn sålänge bilen rullar. Stannar bilen startar vrålet igen. Kul om Daniel hamnar i bilköer med henne nångång :P



Känguru-ungen

Vi är på antenatalen. Jag har väldigt ont i magen och det blir inte bättre utan sämre och då skulle det kollas upp. Daniel behövde åka iväg och hämta Milton på förskolan (jo han skulle vara ledig med oss men han ville verkligen inte när det väl kom till kritan) så de får väl hämta oss sen. Här ligger vi och väntar på läkaren :)



Jag hoppas antingen att de kan hitta felet och att det går att åtgärda snabbt och lätt eller måste jag få bättre smärtlindring än alvedon/ipren. Får se får se...

Bebis bebis bebis

Ja, den som inte gillar bebisar och bebisbilder så avråder jag besök på denna blogg ;) här bebisnjuter vi varje sekund!!! <3




Natten gick bra. Igen. Tuva fick mat vid 1.30 när vi sovit i soffan en stund. Sen gick Daniel in i sängen och jag messade matbeställning sedan vid 5 när det började knorra i bebismagen :D sen somna vi alla om igen till 6.45. Då kom Milton upp och efter det har vi fått vila lite i omgångar. 
Tidigt imorse såg det så här sött ut när de sov! Kärlek!

Tuva sover mycket. Väldigt mycket. Några pigga minuter några gånger per dag. Igårkväll när vi satt och åt kvällsmat låg hon och kikade runt sig storögt :)

Vi kan inte minnas att Milton sov såhär mycket. Men så föddes han ju också 4 veckor senare än henne så det kanske gör stor skillnad. 

Matglad är hon också. Igår åt hon ca 280 ml och i vår lathund stod att en 4-dagars äter ca 180 ml på ett dygn :)

Nu dags för second breakfast. Hann bara ta en macka tidigare, sen blev Tuva hungrig :)

Godis...

Milton äter lördagsgodis, jag har ögongodis!






Daniel är och hämtar underredet till vår vagn hos sina föräldrar. Får se när det blir premiärpromenad! Jag måste försöka börja röra på mig mer och mer så kaaaaanske kan premiären bli imorgon eller på måndag! :)

Godmorgon hemma!

Första morgonen vi vaknar hemma! Natten kan vi inte ge annat än godkänt. Vi låg och halvsov i soffan fram till kl 2 då hon fick mat. Sen gick Daniel in och la sig i sängen och jag och Tuva låg i soffan. 
När hon började knorra vid 5 fick Daniel komma upp och lägga sig hos oss och hjälpa till att hämta mat och så :) sen somna vi alla om till 7.30 då Milton kom upp. 

Bilder från deras första kommer sen :) 

Tuva säger godmorgon :D



Gissa vem...

...som snart ska få följa med oss hem och träffa sin storebror och mormor och morfar?

Rätt svar:

Hon har blivit PKU-stucken i handen med bara en sur min som enda reaktion. Jag har fått en starkare värktablett för att kunna ta mig hem och i detta nu ligger vi här medan Daniel packar ut i bilen :)



Godkändstämpel i rumpan

Tuva har blivit godkänd hos barnläkaren :) jag har inte blivit godkänd än, vi väntar på läkare. Vet faktiskt inte om jag blir det heller. Jag har sedan imorse kunnat gå rundor lite men fasar för att gå in och ur i bilen samt våra tre trappor upp där hemma :/

Hur många foto kan man ta på en bebis :D

Bilder från igår...









Och idag...



Hon har gått ner från 3920 g till 3615 g men det låg inom godkäntramarna. Hon äter med god aptit, älskar nappen (precis som Milton också gjorde redan på BB) och gillar både att ligga på oss och ligga själv. Nöjd bebis helt klart!

Imorse låg hon i min famn och jag startade en låt (Hey ho) som vi spelat en del när hon låg i magen. Hon blev helt still, spottade ut nappen och sen kom det största leendet jag sett. Säkert inte meningen men det var en solklar reaktion på låten! :D

Det är kul att se hennes rörelsemönster nu och se likheter med hur det var i magen. Ibland kändes det som att magen vibrerade och nu har vi sett att hon ibland spänner sig så hela hon skakar. Måste varit det jag känt :)



1 dygn gammal!

När klockan slog 9.29 blev Tuva 1 dygn gammal!!




Godmorgon världen!

Igår vaknade jag med tjock bebismage. Denna morgon ligger jag med bebisen PÅ magen :D fantastiskt!

Jag har varit uppe och gått och kissat. Gjorde så jävla satans ont när jag sen satte mig på sängen igen så tårarna forsade. Bättre nu när jag ligger ner igen. 

Daniel är och hämtar frukost och sen ska vi vila, slappa, mysa om och om igen :D

13,5 timme gammal Tuva

Klockan är nu 23 och jag sitter på sängkanten lite. Kom upp utan smärta, dock obehag. Dricker lite blåbärssoppa, fick inte i mig många tuggor mat tidigare. 

"Risk" för upprepning av vissa bilder :) vi har det bra! 

En lugn tjej som inte gråtit mycket alls! Just nu ligger hon själv på Daniels säng och sover! Snart dags för mat!

Vi har pratat med Milton på FaceTime två gånger idag och han vill bara se på lillasyster! Han tycker att hon är så söt! :D 

Fina killen som är nere i Skåne hos sin mormor och morfar nu! Bild skickad från dem :)

Tuva är nu 13,5 timme gammal. Med det säger vi godnatt!!

Välkommen till världen Tuva!!!

Nu är vår underbart söta dotter Tuva här! Med planerat kejsarsnitt föddes hon 9.29 och vägde 3920 g och var 51 cm lång!



Just nu ligger jag och äter en ostmacka vilket är det första förutom vätska och en isglass jag får i mig idag!
På andra sidan rummet ser det ut såhär!

Det är overkligt men underbart!!! Jag har fått en del smärtstillande mot magont men har varit uppe och gått lite i rummet! 

Milton ska roa sig i Skåne några dagar men fick se sin lillasyster på FaceTime innan och han tyckte att hon var så söt! Som han räknat ner till hennes födelsedag :D

Nu ska vi njuta och vila i några dygn på BB! 

Godmorgon solen!

Härlig himmel denna onsdagsmorgon!

Mindre härlig natt då Milton vaknade helpigg kl 3 och var vaken i 1,5 timme och frågade varannan minut när han fick gå upp!

Njuter på fotbollsplan

Solen skiner och killarna spelar och jag sitter i en brassestol och njuter!! :D



Bonk på huvet

Lugn förmiddag. Fixat lite, vilat mycket. Milton la huvudet på min mage och fick sig en spark från en liten som ville ha mer plats ;)

Nu ska vi snart åka och spela fotboll och sen har vi några ärenden. Solen skiner härligt!

Cykelfix

När jag och Daniel kom hem satte vi oss på balkongen och solade! Rena sommarvärmen!! :D
När Milton blivit hämtad stack killarna ner och fixade deras cyklar! Miltons styre och sadel behövde höjas!



Nu ska de till gymmet och jag ska fortsätta vila tror jag. Eller sy :P 
Har en bebis som försöker sparka sig ut. Gör liiiite ont :P

Vecka 39 - spännande

Så vecka 39 idag alltså. Wow. Det låna faktiskt helt galet och jag ser tillbaka på en graviditet som jag var så rädd för att ge mig in i, som jag hatade och ångrade ett tag runt vecka 10-12 pga migrän och illamående men som ändå har varit positiv och jag har gjort mer än jag någonsin vågade hoppas att jag skulle klara. Har kunnat följa med på utflykter och haft Milton själv och kunnat hjälpa till hemma. Det blev inte som Milton graviditet och det är vi lyckliga för!

Bebisen är nu typ färdig. 


Vi var hos barnmorskan idag. Allt var bra. Blodtryck 105/65, socker 7.0, järn 115 och bebisens hjärtljud runt 135. Sf-måttet var 37 och håller sig inom de normala värdena, om än mot den högre linjen. Men hade vi inte gjort tillväxtultraljudet hade det nog inte misstänkts vara ett större barn. Kanske visar sig att de mätt fel på TUL :P


Bebisen var fortfarande fixerad, jag trodde de var det resten av tiden när de väl blivit det, så blev förvånad att hon ens kände efter. 

I hissen när vi var klara :)

Sen blev det lunch på stan! :)

Sådd, motion och mat

Här kommer kvällens sista bilder i en fin blandning :) 

Vår fina sådd som får stå i fönstret någon vecka till. Inatt var det frost och då klarar inte sådden sig. 
Smultronen klarade inte sig, det var svårare att få upp än jag trott. Så nu är det tomater till vänster och dagens solrossådd till höger! :)

När Daniel kom hem från jobb tog han med Milton ut på motionsrunda. Daniel sprang och Milton cyklade :) det hade gått bra! Här ligger Milton efter för han var tvungen att stanna när han skulle vinka på mig ;)

När Milton somnat åt vi uppiffad färdigpyttipanna (haha) med ägg och rödbetor :)

Nu ligger vi i soffan och ser på tv. Imorgon väntar barnmorskebesök och Milton ska äntligen få komma till förskolan. Vi ska faktiskt passa på att äta lunch i stan också, bara Daniel och jag. Det är ju sista gången på ett bra tag vi kan äta ute helt utan barn :)


Bebisshopping är farligt!

Att shoppa till en bebis kan bli hur dyrt som helst ;) fast jag tycker vi har varit ekonomiska på mycket. Valt att lägga lite mer pengar på några grejor men köpt begagnat på annat. Tex fyndade vi ett Troll-skötbord (ord.pris ca 1100:-) för 50:- på Blocket. Vi behövde ändå såga och skruva om underribborna för att få plats med tvättmaskinen under. Så perfekt att fynda. 
De första kläderna har vi i mer eller mindre 100% köpt begagnat då nyfödda inte sliter på kläderna och de då ser ut som nya efter 1-2 månaders användning. Till Milton går det ju inte att köpa annat än nytt för i den åldern sluts kläderna väldigt mycket :)

Vaggan vi har är en släktvagga. Min pappa låg i den för 57 år sedan och sen har hans syskon, jag och brorsan och alla våra kusiner samt Milton legat i den :) Allas namn och födelsedag är ingraverat i sängstommen. 

Sen har jag sytt en del kläder. Men jag har inte vågat sy för smått för det är ju trist att lägga tid och energi på nått som kanske är för litet från början. 
Vi insåg häromdagen att vi inte har bodys och overall i stl 50/56 så imorgon får vi fylla på med bodys och nyss hittade jag den sötaste overallen! :D


Nu får bebis komma snart så jag inte kan shoppa så mycket mer haha!! 

Nu är det bara nån mössa som passar till overallen som fattas :D 

Balkonghäng i solen

Vi måste ta vara å solen! Jag har satt mig i en brassestol med solbrillorna på och Milton sår solrosor! Mys :)






Juice jam

Tänk att fortfarande så är det bara Juice Jam (mobilspelet) som kan få igång vår bebis om det är för stilla i magen :D

Det här med musik, kallt vatten och äta sött är förgäves. Juice jam is the shit!! Haha... 

Nu när jag spelat en runda och hon dansat till ljudet kan jag återgå till hushållssysslorna :)

Hemmagjorda bristningar

Ja har man inte överdrivet mycket bristningar så får man göra egna ;)

Man vänder nog inte sig i onödan när man sover som gravid haha!!

95% idag!! Wohoooo!!!


Klockan är åtta. Jag ligger här pigg. Milton sover än men jag hör hur han börjat vrida på sig inne i sängen. Han kommer nog tassandes med ett leende snart! Och det är mycket viktigt att man säger godmorgon. Lika viktigt som hej, tack och prosit :)

Solen skiner där ute, YR säger att den ska göra det på förmiddagen men inte på eftermiddagen. Idag ska vi så solrosor, jag ska klippa lite tyg och sen städa undan dem, det blir säkert lite spel och kanske kommer vi ner på gården :) vi får se lite helt enkelt! 

Chipskungen

Första gången Milton äter chips direkt ur påsen. Inte en helt lätt uppgift visade sig :P

Tur att dammsugaren var redo för användning ;)

Dammsugningen blev ett roligt nöje :P



Utelek

För andra dagen i rad fick Milton (och jag) kompisbesök. Roligt och välbehövligt för honom nu när det blivit lite förskolestimulans och lek. 
Ludvig och Melinda kom hit och åt lunch och när killarna lekt lite på rummet gick vi ut! 
Skönt att slippa gå till lekplatsen själv med Milton för då kräver han min uppmärksamhet och engagemang hela tiden. Nu hade han en kompis att klättra med och jag hade någon som kunde knuffa på kompisgungan ;)

När de åkte hem bakade jag och Milton lite till till frysen. Nu räcker det med sånt till några fikor. Det är ju inte så att man inte kan baka (eller för all del köpa färdig) kaka med en nyfödd i huset! :P

Mille har bänkat sig med paddan och jag funderar på att ta en varm dusch börjar kännas i kroppen nu att jag dras med nästan 20 kg extra. Och inte kan ligga på det vis jag vill på natten. Har börjat bli lite stel i nacken! Så en varm, lång dusch skulle inte skada :)

När Daniel kommer hem blir det middag och sen Gladiatorerna och lördagsgodis :)

Nyfödd-set

Nu är nästan nyfödd-setet klart. Fattas en mössa :) får se om det passar. För litet kan det bara inte vara så antingen passar det bra eller är för stort. 

Sydde bodyn och tossorna/mjukisskorna idag :)

Nu längtar vi ju efter den där minimänniskan som ska fylla kläderna :D

Tillägg: nu finns en mössa också på plats :D



Lunnefåglar

Ett sommarlinne klart till Milton :)

Min kompis tar med sin snart 5-åring hit (skiljer 6 dagar på killarna) så det blir väl highlife här snart och några timmar framåt!

Hungrig som en bebis!

Godmorgon! Idag skulle egentligen Milton till dagis men jag kan inte gå dit. Lite synd om honom men nästa vecka kan Daniel lämna och hämta så då kommer han garanterat dit. 
Igår städade vi hela hemmet och packade bb-väskor så långt det gick så idag slipper jag sånt göra och kan göra nått kul med Milton :)
 I eftermiddag kommer en kompis till mig hit. Blir väl lite fika och lite sy och lite sånt :) vi väntar båda ivrigt på våra bebisar :)

Nä mu blev jag sådär panikhungrig igen. Likt en bebis :P

Yorkshireterrier, det måste man kunna!

- Y... eh... Hynd?!

Milton försöker lista ut djuren på sin nya plansch haha! På V är det en... späckhuggare! Men det står ju val. Helt knäpp plansch. Men det är ju tack vare sin bokatavstavla som han vet att giraff börjar på g så planschen kan väl lära honom nått :P

Spiderman is in tha house!!

Nu börjat hemmet allt bli fint. Jag tog dammsugningen. Nu ligger jag på sängen. Den uppgiften får Daniel resten av tiden. 
Magen kurrar och snart är den ugnsstekta falukorven och moset färdigt :D 
Milton hoppar rundor i lägenheten utklädd till Spiderman!

Det blir gympa för honom sen. Det behöver han efter att ha suttit på BUM i 3,5 timme. När vi gått runt här och städat har han badat. Det är det bästa med att badrummet ligger centralt i lägenheten. Vill inte lämna honom obevakad när han badar!

Nä nu dör jag av hunger!!!! Maaaaaat!!!!

Stolt mamma!!

Så här ser det ut. Efter en dusch la jag mig i soffan och fick den ärofyllda uppgiften att passa Minionen när Milton åkte till doktorn :P

Jag skulle sett på tv men somnade visst! 

Fick rapport från Daniel ang kåvepeninutredningen. Med spruta menas alltså en sån doseringsspruta man spritar in medicin i munnen med! :)

Stolt man blir! Och vilken tur att Milton älskar att ta sina vitaminer (Eskimo) i spruta så han har övat väl :D Han tycker det är kul och har väl insett att man får in vätskan längre i munnen och bara kan svälja det då. 

Godmorgon!!

Klockan 5 vaknade Milton. An som senaste dagarna sovit till 7-8. Men han går upp och sätter sig i soffan och fixar själv med padda och tv så vi ligger kvar i sängen. 

Bebisen har lagt sig på ett sätt så magen ser helt platt ut upptill :P

Har fått sova bra inatt och sluppit ligga vaken så mycket. Men det nya nu (har inte varit så alls under graviditeten) är att jag vaknar både 1, 2 ibland 3 gånger för att gå upp och kissa. Men det, hanterbar foglossning, ej onda sammandragningar och ibland yrsel är också de enda graviditetssymptom jag har. Vilken skillnad mot med Milton då jag var vätskefylld, hade halsbränna, hemskt foglossning och ischias och illamående i slutet. Tänk att det kunde bli så mycket bättre denna gång :)

Idag väntar kåvepeninutredning på Milton då han två gånger reagerat efter att ha fått det. Ena gången med kräkningar, andra gången med nässelutslag. Tror dock inte det kommer visa på nått, det är ju så alla utredningar med Milton slutat :P han är känslig för mycket när han är förkyld och sjuk. Men i friskt tillstånd tåler han typ allt. Kroppen orkar inte riktigt med att kämpa på två håll när han är sjuk. 

När killarna är på utredningen ska jag fixa lite hemma. Bb-väskan är nästan färdigpackad, några grejor kvar att sy, lite tvätt och fix och sådär :)
Daniel jobbar hela helgen så det vore skönt att få klart allt idag och storstäda så är det bara att vänta i lugn och ro sen utan en massa måsten :)

William!!

Idag är det Milton WILLIAMs namnsdag :D

När killarna kom hem väntade paket och fika!!

Och han blev så glad! Mest för klistermärkena från mormor och morfar men också för böckerna vi gav. En om Lejonkungen och ett junior-Atlas med bra och tydlig och rolig fakta om alla landskap och var djur bor osv :D



Hans favoritmat taco väntar om nån timme :)

Tar det lugnt...

Här sitter jag och tar det lugnt...

Jag njuter av tystnaden, det gör jag. Daniel har lämnat Milton och har själv åkt iväg några timmar för att fixa en grej. Så helt alena är jag. 
Men jag tycker bara det är jobbigt att ligga här :P har blivit väldigt pigg senaste dagarna. Kroppen har väl ställt in sig på att sömn inte är så viktigt. Sover i timmes-etapper på natten men är ändå pigg på dagarna. 
Så nu väntar jag mest på att få baka eller sy eller nått :P

Lappfilt klar!

Oj, jag som hoppades bli klar innan födseln ;P jag körde på idag och är redan klar med filten :) 



Vill göra en i marint tema med men det får nog vänta till lillasyster är född och semestern närmar sig :)

Zumbapass i magen!!

I vecka 38 är de inte särskilt mycket plats till zumbapass längre. Undrar om magen kan spricka :P
 
Det bara fortsätter och fortsätter men här är en liten del av det iallafall haha :P
 
 
Sitter och nålar mitt projekt som ni ser där i bakgrunden. Det är nog inte direkt omtyckt av lillasyster. Hon kanske pressas ihop :O
 

Nytt projekt

När en kommer på att filtar saknas till bebis och en har massa tyg hemma och ingen lust att köpa köpefiltar :P
Då startas det ett nytt projekt, aldrig tidigare testat. 

Det kanske blir en köpefilt till slut haha... :P

Och kolla in denna mysiga! Får nog skicka mannen min till kappahl på väg hem från jobb. Vi har inget mysigt plagg att ha ute i vagnen etc. Denna ser urmysig ut ju. 

Sen saknar vi mössor, men det går ju snabbt att sy så det ska nog hinnas med att sys :)

Kvällens roligaste

När vi skulle somna skulle jag ta nässpray. 
Skulle skämta med Daniel och spruta ett sprut ut i luften mot hans håll så han fick en dimmig dusch. Men just då dök han fram och skulle ge mig en godnattpuss = nässpraysdusch rakt i ögonen!!

Haha :P den var oväntad för honom!

Kvällens middag!

Hel kycklingfilé kryddad med salt, peppar, dragon, timjan och rosmarin och sen inlindad i bacon! Stekte på snabbt och sen in i ugn!
Till det hade jag stekt vitkål och killarna hade ris!
Gottgottigottgott!!



Städpöjk

Ny vecka och ny graviditetsvecka! Börjar bli nervöst nu!



Jag får inte gå över tiden pga stor bebis sist och stor bebis nu så för vår del är det max 20 dagar kvar :) Gick över 15 dagar med Milton och det var verkligen inte kul...

Vi vaknade av ett fasligt liv från gården imorse! (Eller jag vaknade först av att ett vitkålshuvud rullade ut ur kylen och dunsade ner i golvet och rullade iväg när Daniel öppnade den vid 5 :P)
Milton gick ut på balkongen och såg att de nu börjat blåsa bort och sopa upp all grus, det kommer verkligen bli fint! Vår fastighetsskötare är snabb med att grusa vid snö och minusgrader så det ligger ju tonvis med småstenar på gården :P
Här ser ni även vårt nya vind- och insynsskydd vi satt upp :) 

Efter frukosten sa jag till Milton att städa sitt rum. Han ville leka lite först och det sa jag ja till. Då kom han ut med en massa grejor i köket och jag frågade varför. "Jag kan inte leka på mitt rum, det är för stökigt! :P
Då gick vi tillsammans in och städade och det blev väldigt fint där inne :)

Efteråt ville han fortsätta städa i vardagsrummet men jag behövde vila. Somnade nog till för plötsligt suckade Milton högt och sa att han ville städa mer! ;) jag hann inte ens upp innan han städat i soffan och på soffbordet!
Nu tyckte han att han var värd lite iPad och det är han verkligen!

Just det, en tatuering har han fått på armen också. Jättestolt är han!

Jag vilar lite igen men ska snart klippa lite tyg tror jag :) solen skiner ute, får se om vi kommer ut. Går inte att vara ute på gården i oljudet av alla maskiner och nån längre runda orkar jag inte gå. Kanske lite häng på balkongen får duga :)

Tur!!!

Ibland har man verkligen turen på sin sida! Vår tvättmaskin sköljer ut sitt vatten i badkaret för att sen gå ner i golvbrunnen. När jag badade igår vände jag emellertid slangen ut från badkaret för att inte ha den vid huvudet. 

Satte innan på en maskin tvätt och satte mig i soffan. Efter ett långt tag gick jag in i badrummet, såg att slangen hängde utanför och hängde den rätt. Sen hann jag inte ens lämna toan innan maskinen tömde vattnet! Haha!! :D kunde blivit en fin sjö av det där. 

Kul när turen är på ens sida!

Tack för platsen Gullunge!!

Asså när man vaknar inträngd mot väggen. Som om jag är den smalaste och smidigaste i sängen. Jo man tackar!  

Kan ju säga att på bilden har Daniel ändå dragit till sig Milton, han låg på min kudde när jag vaknade :|

Jag smög upp och tog en dusch. Nu ligger jag i soffan. Ingen bra dag hittills. Har ont i rygg och höfter. Hoppas det släpper lite snart! Hade lite planer för dagen men vi får väl se...

Kokt var det här!

En sak till att stryka på listan. Nappflaskor och nappar kokade :D


Nappflaskor har vi köpt Twistshake och nappar har vi Esska som till Milton och fått ett gäng Avent när vi beställt grejor på nätet. 

2/4 linnen. Apor och lejon!

Nu är Miltons "Simba&Nicke-linne" färdigt också :)

Och så har han fått smaka på en hemmagjord Cola-isglass! :)


Nu ska här städas upp i doften av en gryta pulled pork som står i ugnen och ska så göra i 4 timmar till :)

En dag vid båten

Igår hade vi fullt upp från morgon till kväll :) Därför har jag en vilodag idag!
 
Men gårdagen då. Vi behövde handla och vi behövde några grejor på IKEA samt hämta ut ett paket på Jollyroom. Men Jag skulle aldrig orka alla ärenden och Milton tycker det är såååå tråkigt i mataffären nuförtiden. Lösningen blev att Daniel lämnade av oss på IKEA så Milton fick leka i leklandet Småland medan jag gick in och tog det som behövdes och så åkte Daniel till mataffären sålänge. Alla nöjda och det gick ju snabbare att dela upp oss också.
 
PÅ IKEA behövde vi glasflaskor att hälla kokt vatten i till ersättningen :) Vill inte hälla kokt vatten rakt ner  plastflaskor så glas fick det bli. Några handdukar till skötbordet fick det också bli och så hittade jag gör-egna-Calippo-isglassar formar. Dem blev han väldigt glad för :)
 
På Jollyroom hämtade vi ut en sitter och en skötväska. Så nu har vi nog allt hemma som vi behöver till bebisankomst :) Framförallt saknar vi inget som är jätteviktigt. Smågrejor kommer man nog alltid komma på efterhand. Men vagga, vagn, skötbord, babyskydd, kläder, nappar, nappflaskor, ersättning, blöjor, skötväska och sånt finns nu på plats :)
 
Efter lite lunch åkte vi ut till båten. Solen gassade men vinden var lite kall. Men det var tillräckligt mycket vårkänslor i luften att det kändes helt rätt att täcka av båten :D Vi har fått bästa platsen i Björlanda. Nära till klubbhuset (toa och vattenslang), nära till vattnet för lek med Milton och ytterst så man kan se Milton när han går över vägen för att sätta sig och göra nått :) 

Som några gånger tidigare hade vi med hammare och spik till Mille. Han hittat alltid nån bräda att spika i.Lite underhållning även om han gärna hjälper till att vika pressenning och sånt med :)



Jag kan minsann knäppa både vinterjackan och vårjackan fortfarande :D I vecka 37. Det trodde jag aldrig. Men båda jackor kommer jag göra mig av med efter graviditeten. De har blivit gravidjackor och lite uttöjda och jag kommer inte vilja ha de sen!

Tjohoo!! Båten avtäckt. Ett steg närmre sommar och semester!
 
Och titta vem som inte bara kunde knäppa jackan utan även klättra upp på båten!!! Det kan jag lugnt säga att jag inte gjorde med Milton i magen. Men igår kände jag att det skulle funka och det är ju bra mycket roligare att vara med uppe i båten än stå på marken och glo :P


Vi kikade oss runt och skrev en lista med saker som måste fixas. Framförallt måste en ordentlig storstädning göras då det blir lite fuktigt i båten på vintern. Taket måste ha en ny skruv på ett ställe och vattentanken ska rengöras mer än någonsin då vi ska blanda ersättning på det vattnet. Sen är det ju allt det vanliga med tvätta, måla och polera botten/utsidan och så :) I år måste bälgen bytas men det får ett företag göra och tid för det ska bokas.Vi har bokat sen sjösättning i slutet av maj så vi har inte jättebråttom.
 
Milton sprang runt och tittade överallt och hittade leksaker han haft där förra sommaren. Helt lyrisk ;)

Väl hemma blev det film för Milton, ett bad för mig och Daniel åkte och hälsade på sin pappa. Till middag gjorde vi hemmagjord pizza :)

03.24

Här ligger jag vaken sedan minst en timme tillbaka. Troligen mer. Det är något nytt nu, ligga vaken på natten. Inte ens så trött att det är värt att försöka sova. Men lite väl tidigt att lägga sig i soffan och se tv. 

Suck.

RSS 2.0