Skjuta rygg i magen :O

Daniel satt och kände på magen. Det har varit lite lugnare senaste dagarna. Kände nått som kunde vara ett knä. Daniel frågade då om hon låg med näsan neråt (mot ryggen) eller uppåt (mot magen) numer. Jag sa att hon snurrar och han trodde inte hon kunde det längre. Tog inte många sekunder innan hon snurrade runt och värsta bulan, av hennes rygg, formade sig på min mage haha!! :D

Nu sparkar hon så det gör ont och jag nästan kissar på mig :O skönt att hon rör på sig ordentligt iallafall!

1/4 linne färdigt

Har klippt ut och börjat sy på 4 sommarlinnen till Milton. Nu precis "hjälpte" han mig att göra färdigt ett av dem. Med hjälp menas att ställa tusen frågor, välta ut hela nålasken och peta in fingrarna lite här och var så man får vara på helspänn hela tiden :P
 
Men han är toknöjd. Tyget har han valt själv. Hav med fiskar. Lila hals- och ärmringning. 

Nu väntar vi på fadern och ska göra middag. Jag har noll matlagningslust. Och typ noll lust att äta. Hade lätt kunnat beställa mat varenda dag resten av tiden. 
 
Solen skiner iallafall, det är mysigt! Men min hals gör ont. Vill inte bli sjuk nu!!

Vårkänslor och smalhet

Fick detta minne på Facebook från 2014. 

Kolla vad smal och smidig jag är haha :P sitter här dom en elefant och är avundsjuk på mig själv! :D

I sommar kommer jag inte ha kunnat träna mer än småpromenader men det känns okej. Sen får jag komma igång med lite mer träning efter semestern. 

Nä lite mat i magen och sen dags att sy :)

Vår!

En tussilago på väg till förskolan! :D

50% av dagens promenader gjorda. Det var inte så hemskt som jag trodde. Men har ju 50% kvar, killen måste ju komma hem igen :P tror det kan bli värre då. 
Nu sitter jag i soffan. Men känner mig rastlös, så det blir nog att sy lite snart :)

Haremsbyxor sydda till barnen

Det blev vars ett par haremsbyxor åt barnen. Olika mönster så de till Milton blev lite väl tighta i benen. Om jag gör fler blir det till att lägga till lite. 

Och så lillasysters. Nu när jag tänker efter känns det som att jag gjort ett par andra byxor i samma färgkombination :P

Sugen på att sy mer. Men kroppen gör lite ont. Milton är lite trött på mig och tycker att jag vilar mycket. Kanske kan baka nått sen inför kommande fikor. 

Bra inrett :P

Milton skulle varit på förskolan idag men då jag redan imorse kände att jag aldrig skulle orka gå dit-hem-dit-hem två dagar i rad bestämde jag mig för att ha honom hemma idag och försöka lämna imorgon istället. 

(Klockan är 11.11. Tics i allra högsta grad att behöva skriva det haha :P)

Så vi glider runt hemma och tar det väldigt lugnt. 

Fastighetsskötaren kom hit och tittade på vår kärvande balkongdörr. Slutade med att han fixade den snabbt och sen bara tittade på hur vi inrett :P han tyckte vi hade det häftigt och hade matchat ihop bra! Han får ju se många olika lösningar på hur folk gör i dessa lägenheter så det var roligt att han fascinerades av just oss :D

Den stora tavlan bakom soffan, tapeten i köket och matchningen av lampor/tapet i soveummet gillade han bäst. 
Vårt sovrum! Vaggan är på plats :D

Nu ska jag sy lite! Får se vad dagen bjuder på för övrigt. Inte mycket. Men så får det vara när man är höggravid anser jag. Det är synd att Daniel varken kan lämna eller hämta på förskolan när han jobbar för Milton hade tyckt det var kul. Men om några veckor börjar han som 15-timmarsbarn och då får vi nog rutin på det igen!

Dra ner gardinen

Det var en trött kille som fick följa med och köpa skötbord efter middagen ;)

Han sov som en stock redan innan vi kom dit och Daniel fick bära upp honom till sängen. 
Nu ska jag sova! Godnatt!

Puh, min rygg!!



Påskpyntet tas nog bort snart. Men med tanke på att julgardinen i vardagsrummet satt kvar till i lördags så har vi nog inte direkt bråttom :P haha... Daniel vägrade ta ner gardinen innan jag sytt ny. Och det blev äntligen gjort i helgen...

Jag är ganska (läs väldigt) slut i ryggen. Tänker på att inte bära och så men bara att hålla igång så här mycket gör kroppen trött. Men vi har kunnat kryssat många punkter på listan och det är riktigt skönt! Ikväll åker vi även och köper skötbord och kan bocka av det!

Nu blir det middag! 

Vi skulle ju bara...

Asså det här med att röja litegrann funkar inte här. Plötsligt är jag fast i soffan med mängder av påsar runt mig som ska sorteras :(( Det var ju inte alls såhär jag tänkte det. Vi skulle ju bara.....

Daniel är och hämtar Milton nu. Vi har lyckats bocka av flera grejor på vår lista när han haft roligt (hoppas jag) på förskolan! Får se vad han orkar göra resten av eftermiddagen med tanke på att han vaknade kl 4 och sen inte somnade om :P

Håll andan!

Milton är för gullig när han spelar tv-spel. När hans gubbe skulle simma under vatten tog Milton ett djupt andetag och höll andan :D



Vecka 37 - 90%

Godkväll! En supertrött Milton är kastad i säng och Daniel är på gymmet. Jag har laddat diskmaskin och tvättmaskin och nu lite bloggande innan jag ska plocka upp här och förhoppningsvis klippa lite tyg tänkte jag :)

Jag vaknade först imorse. Händer visst oftare och oftare. Milton hade smugit in till oss utan att vi märkt det så jag smög ut i soffan :) Det var ju dags att läsa om ny graviditetsvecka :D

Vecka 37 alltså, 90% av tiden har gått. Galet! Vet när jag var i vecka 12 och 26 och aldrig trodde tiden skulle gå så jag kom till slutet :P och nu plötsligt är jag där. 

Eftersom vår bebis ligger 18% över medel tog jag en bild från vecka 38 då storleken stämmer bättre in då :)

Min mamma och pappa har varit här igår och idag och passade på att ta foto på oss :)

De tog även ut Milton på en lång promenad vilket han verkligen behövde! Längtar till jag kan röra mig mer igen :) Nu kommer jag knappt upp för våra tre trappor. 

Vi var hos barnmorskan häromdagen och då konstaterades att bebis är fixerad. Mitt blodtryck var 105/65 och SF-mått 35 cm. Kollade tyvärr inte socker och järn. Har haft en tilltagande yrsel och vet inte riktigt varför. Men får väl stå ut med det sista tiden. 

Har HITTILLS (vågar man ens skriva detta?) klarat mig bra från halsbränna och vattensamlande. Med Milton fick jag inte på några skor i slutet pga svullna ben. Vidrigt! Däremot trycker nog bebisen på nerver och sånt så stundtals gör det ganska ont att stå upp. Eller det går inte att stå upp. Att ligga ner går oftast bra :) Men nu räknar vi absolut neråt och inte minst Milton längtar jättemycket! Det mesta står redo för bebisankomst :)

Glutenfria mockarutor!

Glutenfria mockarutor, supergoda! :)



När det gäller glutenfritt är det bäst att väga mjölet!
Och några ändringar jag gjorde var att ta en stor ugnsform istället för långpanna för att få lite tjockare kaka. Och glasyren bredde jag på när kakan svalnat. Sist gjorde vi det direkt men det blev jättekonstigt. Idag blev det jättebra :) blir nog att baka en sån till inför titta-på-bebis-fikor sen :)

Baka baka liten kaka

Snart dags för fika och då min son var aningens uttråkad (när inte ens tv-spel är kul längre liksom) så bestämde vi att baka :)


Kakan har nu varit i ugnen och står och svalnar. Vi får hoppas att resultatet blir gott :)

Nu ligger vi i soffan och ser Gladiatorerna. Det är ju bara barn som kan se en repris och tycka att det är lika spännande ändå haha :P

Bebisrobot

En bebisrobot på bebismage! :D



Påskdagen

Godmorgon! Här vaknade jag innan Mille. Kl 9 kom han och då gick vi upp! Nu sitter han med tv-spel och jag ska gå här och plocka och göra fint :) i eftermiddag får vi besök!

Igår när vi lagade mat fick jag så ont i magen. Tror att bebisen låg jättelångt ner och eventuellt klämde nerver eller något. Fick knappt i mig maten sen. Och inget godis :O 
Påskharen hade lämnat två ägg till Milton så på kvällen fick han hitta sitt andra ägg som var fyllt med godis :D

Han åt toppen på berget när vi såg Gladiatorerna! Det bästa med påsken är ju att man får äta godis även på söndagen ;)

Idag är det bättre i magen men det hugger till ibland! Blir nog inget maratonlopp idag heller för mig direkt. Är väldigt mycket inomhus med Milton just nu. Förr hade det gett mig fruktansvärt dåligt samvete men nu försöker jag slappna av och göra det som är bäst för min kropp. Det är inte många veckor kvar och sen har vi hela våren och sommaren att vara ute :D

Rita av

Milton tycker om att rita av bilder och saker. Och i mina (partiska) ögon tycker jag att han är väldigt duktig på det för att inte ens vara 5 år gammal :)

Vi ligger nu i soffan och ser film (nåja, jag sov nog) och plötsligt bad han mig att pausa. Fram med papper och pennor och måla. 

Blev det ena monstret i Monsters Inc :)



Überlycklig kille!

Milton gick här spänd i förmiddags och väntade på brev från påskharen! Och till slut låg det där innanför dörren! :D

En slags skattkarta med bilder på var han skulle springa. 

Och tro mig, han sprang! Jag hann knappt med :P


Sista ledtråden ledde till ägget!

Gounge!! Precis när han sett ägget!

Mycket låg i det! Snäll påskhare! Kex, klubbor, mynt och en tjuga (han älskar att lägga pengar i sin sparbössa), en trisslott (som han vann 60:- på :D), ett kinderägg och en Pez-leksak som man fyller med Pez-godisar!


En nöjd och glad kille sitter nu och ser film! Jag ska vila! :) 

Mars

En kul grej hände i förrgår. Daniel var på gymmet och skulle komma hem senast 18. 

De där 2 minutrarna blev närmre 10 minuter så när han kom innanför dörren sa jag att straffet var uppe i två mars. Då frågade han om jag inte skulle ha ränta också och la fram tre mars :D

Det visade sig att han redan köpt dem på väg hem från gymmet innan jag ens skrev om det första gången haha! Han vet vad hans gravida fru vill ha minsann ;)

Godmorgon!

Det är tur att Daniel har en lättväckt fru. Jag vaknade av ett lågt konstigt surrande. Han hade glömt höja ljudvolymen på mobilen så hans väckarklocka ljöd nästan ingenting. Han hade aldrig vaknat av det. Inte av att de ringde honom från jobb heller och undra var han tog vägen :P

Nu har han stuckit till jobb och jag ligger vaken än. Hade gärna sovit lite till även om jag sovit hela natten. Men dan blir så fasligt lång om man vaknar 5 :P

Skönt att ha fått en hel natts (6 tim) sömn iallafall. Har vaknat mycket om nätterna det senaste. Har drabbats av nån rädsla för att nått ska hända så vaknar av minsta ljud. Så antingen var det en väldigt tyst natt eller kunde jag äntligen slappna av lite! Har ju Daniel hemma på nätterna igen och det är skönt!

Idag är det påskafton och lite påskäggsskattjakt väntar :D Milton ska få ett ägg med icke-godis och ett med godis. Funderar på att ta det utan under dagen så han slipper vänta till kvällen innan han får påskägg :)

Påskpyssel

Nu har vi pysslat :)

Det blev en tupp, några ägg och  tumavtryckskycklingar!





Knäppisen ;)

Nu blir det en stunds vila. 

Tre dagar i bilder

Godmorgon Långfredag! Här blev det bloggpaus igen. 

"Dagens minne" i onsdags var detta :)

Fisungen som inte ville spilla blåbär på tröjan hade haklapp på sig :P han var dock lite förkyld så efter två tuggor var han inte sugen mer på mat. 

Det blev en rejäl storhandling på maxi. 

Och lillkillen visar superstolt upp sina nya skor! :) han behövde nått mellanting mellan vinterkängor och springskor så det fick bli ett par halvhöga halvtjocka :P

Kvällens middag blev något vi aldrig ätit. Tacobiffar med ris, majs och varm tacosås. Gott och kommer nog absolut återkomma. Kul med nya rätter!

Tanken var att jag skulle mysa med och natta Milton när Daniel åkte och hälsade på sin pappa men ungen var sjövild så vi hängde med. Pga förkylning fick inte Milton gå in till sin farfar så vi var på lekplatsen utanför. 

När vi lekt färdigt satte vi oss i bilen och Milton somnade ganska fort. En stund senare kom Daniel. 
Väl hemma när Daniel tagit av Mille ytterkläderna :P (ja han hade pyjamas under ytterkläderna)

Igår var jag hos läkare och barnmorska (eget inlägg). Milton ägnade eftermiddagen åt tv-spel. Fortfarande lite förkyld så det fick räcka med utelek på förmiddagen. 

Idag är det då Långfredag. Daniel jobbar hela påsken tyvärr! Men jag och Milton ska påskpyssla lite idag så det blir lite pyntat i hemmet :)

Dagens minne. Här är han 10 månader. Minns att han somnade varje gång vi cyklade så vi kunde bara ta korta turer för hans huvud föll åt alla håll :)

Vi startade dagen tidigt. Innan kl 7 väckte Milton mig och då det är så ljust ute piggnar man till snabbt. Inte ofta vi ätit frukost och hunnit spela ett spel innan kl 9 haha :P

Nu är det dags för mig att städa, klippa tyg till gardiner och sen pyssla med Milton :)

Första klänningen sydd

Detta har varit en riktigt lugn dag. Mest vila. Vi spelade en runda Labyrint/Daidalos och så har vi frostat av frysen. Alltid nått.

Lite oro under dagen då bebisen inte behagade att röra på sig :( Det tycker jag inte om. Men har känt litegrann sen så vi hoppas allt är bra!

Jag satte mig och sydde en sommarklänning till bebisen :) absolut inte i toppklass men jag är nöjd för att vara första försöket :) och när väl plaggen sitter på brukar man inte se ev fel. 

Nu väntar vi snart hem Daniel och då ska det göras middag och spelas spel. 

Väder och sådd

Skickade sms till Daniel att det kändes tråkigt att sitta inne en sån här fin dag!

Man kan ju inte tro att vi är max en mil ifrån varandra. Vilken skillnad det kan vara. 

Men några som mår gott av vårt fina väder är våra tomatfrö. Titta här

Högst upp i bild två fina blad som slagit ut. I totalt 4 stycken har det kommit upp nu. Det är lite som att vara gravid fast utanpå kroppen när man sår haha :P kul att följa!

Milton ligger på 38,0 i temp och det är väl på gränsen till att inte räknas som feber. Men vilodag såklart. Det blir nog en del soffhäng då jag är lite yr och har ont idag. Nu satte jag honom vid en film. Skönt att få gjort lite grejor i sakta mak så man slipper ha måsten hängandes över sig. Vi ligger redan efter på vår to-do-list inför bebisankomst så det går inte att ligga helt på latsidan! Dessutom hjälper det lite mot yrseln att gå runt lite!

Krupphistoria

Första gångerna Milton hade krupp blev vi nog alla väldigt rädda. Andnöd och hemsk hosta. Blev givetvis akuten några gånger där i början. Han var ju bara bebis då. 
Sen vande vi oss och kunde dämpa anfallen med lugn här hemma. Även Milton vande sig och vi har en video på honom när han ligger och skojar och skrattar med krupphosta, låter ganska kul. 

När han var 3 fick vi åka in akut vid ett tillfälle då inget vi gjorde hjälpte. Det var en chockad men lycklig kille som fick en isglass av en sjuksköterska kl 4 på natten ;P kyla hjälper mot krupp. 

Förra våren hade han krupp i dagarna tre. 
Och i höstas och i januari. Och nu är vi där igen. Jag och Daniel tar det "med ro". Det är ju inte kul men vi stressar inte upp oss längre. Milton däremot, han minns ju inte alla kruppanfall han hade innan han fyllde 3 och har inte alls samma vana och lugn i det här. Så han blir ju lite rädd. 
Han vaknade innan och grät. Jag har hört honom krupphosta inatt men inte gjort något då han sovit. 
Nu ligger han bredvid mig och väser, tungandas och hostar. Jag hoppas det har brutit ut nu och blir bättre under dagen så han slipper det mer. Ju äldre han blivit, ju längre är krupp"anfallen". När han var liten var de mycket kortare men galet mycket mer intensiva. 

Det blir såklart en vilodag till hemma!

Vecka 36

Här har vi hamnat!

Hela förmiddagen har vi tvättat, duschat, spelat spel, byggt duplo och skrivit ut mönster till sånt jag tänkt sy. 
Inte förrän vid 12-tiden frågade Milton för första gången om teknik, att spela Skylander. Och det lät inte fel med lite vila för mig!

Kolla vad fint Milton byggt vår familj som robotar :D

Men nu kurrar min mage så bebis nästan hoppar till varje gång. Måste ju låta riktigt mycket inuti magen. Lite lunch får det bli och sen ska jag malla mönster. Det är det tråkigaste med att sy!!

Vecka 36 idag som rubriken berättar! Vild bebis. En storebror som längtar! Jodå :) det flyter på! Ska tvätta de sista bebiskläderna idag! Och koka nappflaskorna! Och kanske få sytt en filt. Vi får se vad kroppen orkar :)



Ett tomatfrö har sett dagens ljus!

Den här lilla väntade på oss när vi kom upp :D det är nu det häftiga börjar, att följa från detta pyttelilla frö till stor buske med tomater man kan skörda :)

Vi gjorde många då det alltid är någon som inte ens kommer upp ur jord och vissa andra inte blir så stora och starka. Om alla 10 tar sig kan några lyckliga få ta över de plantorna :P men först ska Milton vårda dem ömt!

Solen skiner från klarblå himmel. Jätteskönt och kul förstås men vi hade behövt en vilodag och det är lättare om det ösregnar hela dagen :P
Milton kom in till oss vid tre inatt och krupphostade och sen kom det igång igen nu på morgonen. Men inget anfall som håller i sig. Men han väser när han andas. Vi får sätta oss på balkongen sen :D

Magisk kvällshimmel!



Himlen när vi skulle äta middag! Svårt att få en rättvis bild, men den var helt lila!
Idag var det skymning vid 18.30, om en vecka blir det sommartid och kommer vara ljust ytterligare en timme längre. Ljuvligt! 
Daniel ska jobba dagtid nu ett tag och när han under vintern gör det och kommer hem 18.30 är det mörkt och man orkar inte göra nått. Nu blir det helt annorlunda. Är det ljust kan han ta ut Milton och spela boll en stund eller så kan vi börja grilla på balkongen snart! :)

Kvällen har varit döden. Fogarna har gjort mer ont än nångång tidigare under denna graviditet och min muskelbristning i magen gör så ont. Har knappt kunnat stå eller sitta upp. Då "faller" bebisen utåt och trycker mot muskeln. Så det allra bästa är att ligga på rygg för att avlasta. Men beroende på hur bebisen ligger i magen så kommer hon ibland ner och lägger sig på venen i ryggen vilket ger yrsel. Nu får de sista veckorna gå snabbt :P

Imorgon ska jag och Milton vara hemma och mysa. Han är så hes så han skrattar till själv när han pratar :P
Kanske får bli lite påskpysslande!!

Premiärglass och sommarprat!!

Då Milton fortsatte krupphosta och väsa lite och är hes som en traktor hoppade vi över lekplats och åkte till Eriksberg och åt premiärglass i solen! Så mycket folk där var och gjorde samma sak! Mysigt!
(Julia var också med men jag har inte frågat om jag får publicera bild med henne på så bäst att låta bli ;)

Solen värmde riktigt gott! Vi satt och prata om sommaren och om reseönskemål :) Hjältön och Gluppö är några ställen vi nog försöker komma till!

Hjältön är underbart. Man seglar helt sonika ända fram till stranden och lägger till. De högra bilderna är från 2010. Julia kunde hoppa från båten ner till Daniel. Botten är muddrad så Daniel hade inte bottnat bara två meter ut. 
De vänstra bilderna är från 2012. 

Gluppö har verkligen blivit en favorit. Vår båt närmst till vänster. Strand och klippor! Och 2014 badade vi mest hela tiden när vi var där!


När jag letade fram bilder hittade jag ett favoritkollage från 2014...

...och en favoritbild från Hamburgsund 2014. Det var en toppensommar!!



När vi kom hem från Eriksberg gick jag upp och slängde ner vatten och boll till de andra som stannade ute en stund. Jag behövde vila. 
Nu är Daniel och Julia och hälsar på Daniels pappa och sen kör han henne till tåget. Väl hemma blir det lax och mos :)


35



Godmorgon! Det är söndag, jag sitter själv uppe, har varit ut några rundor på balkongen denna vårvarma marsmorgon och njuter av lugnet som råder både ute och inne. Det kommer inte dröja länge förrän denna lugna bubbla är kraschad nämligen ;) snart är det highlife. 
Tanken idag var lite lekplatshäng hela familjen. Hörde att Milton krupphostade lite i sängen innan så får se om det blir mer eller var tillfälligt. Hans kropp brukar förvarna lite så kanske kommer mer krupp inatt. 
Jag hoppas kunna hänga med till lekplatsen. Igår var det jäkligt tungt, gick i slowmotion. Har nog hållt igång lite väl mycket i helgen. Man vill så mycket. Men måste lyssna på kroppen också. 

Nu krupphostar Milton ännu mer. Det där skulle växa bort vid 3-årsåldern. Milton är inte som andra han :P

Men till något annat. 

Vilket betyder att även om jag skulle gå över 2 veckor så är det under 50 dagar kvar. Skönt :) Har en del kvar att fixa, några grejor som vi verkligen vill få gjort innan hon kommer för att slippa hålla på med sen. Göra plats för vaggan i sovrummet till exempel och såna grejor. Sen har vi slappnat av på andra grejor, till exempel ha alla kläder köpta och så. Vi bor i Göteborg, ett stenkast ifrån närmsta köpcenter så skulle vi fattas något har vi inga problem att köpa till :)

Nu ska jag titta hur man syr bebisklänningar. Det är ju inget jag gjort innan :)

Ha en bra dag!!

Fotboll i solen!!





Jävla as :P

På provsmakning i affären. 
"Vill du smaka rouqfordost?" 
Jag svarade nej tack och pekade på magen. 
"Jaha, är du gravid?" 
Näää, jag har en inbyggd airbag ditt spånhuvud. Jävla as :P


När man ska fota fotbollsspelande familjen och nått kommer ivägen ;)




Kickbike i solen

Vi kom ut en runda på gården. Jag satte mig på en dyna i gräset och Milton åkte kickbike!


Freeeeedag!

Nu är vi inne igen. Jag steker i soffan. Solen är riktigt varm genom fönstret. Milton spelar tv-spel. Daniel är och hämtar Julia och de ska handla lite på vägen hem. När de kommer hoppas jag att de tar ut Milton en liten runda. Och ikväll blir det pannbiff med potatisklyftor till middag :D

Lite vår på balkongen

Nu har jag och Milton fixat lite vårkänslor till balkongen. Solen skiner så det kändes helt rätt :) min rygg undrar dock om det var helt rätt :(

Innan



Vi gjorde inte jättemycket men nu är iallafall mattan utrullad och grillen avtäckt! Det gör mycket!

Bordet har fått nån knäck och har blivit helt snett. Får se om händige Daniel kan fixa det eller om vi ska hitta nått nytt. 

På balkongsidan bakom grillen ska det upp insyn- och utsynsskydd. Det kommer även hjälpa mot blåst. 

Nu är det stolar och växtlighet som saknas där ute, sen kan man på riktigt få lite sommarkänsla i kroppen :)

Nästa stora fysiska vårtecken som kommer ske är ju att täcka av båten och börja jobba med den! Men jag misstänker att vi inte kommer göra det förrän lillasyster är här! Kanske inte täcka av men måla och så. 

Jag föreslog för Milton att vi skulle åka in till stan och köpa present till kusinkalas imorgon och passa på att ta en premiärglass. Han var måttligt ointresserad :/ 

Skafferirensning

Jag startade dagen med världens yrsel och så huvudvärk på det. Vet inte varför det uppkommit igen. Om jag kom över i ryggläge var det som om rummet direkt började spinna runt mig i 190. Fick kasta mig över på sidan och hålla i mig i sängen. Läskigt. 
Efter ett tag så släppte både yrsel och huvudvärk. Och bebis hade zumbapass i magen. Så säkert ingen fara. Bara obehagligt. 

Vi åt frukost och är nu mitt i skafferirensning. 

Eller egentligen inte rensning utan vi behöver bara ställa in det i ordning. Har slarvat senaste veckorna så det har blivit rörigt och svårt att hitta. 
Milton hjälpte mig att ta ut grejorna men gav sen upp och satte sig med paddan :P (jag har släppt MYCKET på begränsning när det gäller teknikprylar nu när jag inte orkar vara aktiv hela tiden. Det blir andra bullar snart :D och en lång sommar till stor del helt utan teknik)

Jag hoppas och tror att vi kommer ut på gården sen iallafall så kan jag sitta på en bänk och titta när han övar på kickbiken. Häromdagen svängde Milton men det gjorde inte kickbiken. Krasch boom Bang rakt in i en stenkant till en rabatt. Ett ordentligt skrapmärken/blåmärke/bula på smalbenet. Inte ofta han gråter men då gjorde han!
Så vi får öva! Killen vill ju ha skateboard när han fyller 6 år ;)


Tillägg:
Såja! Nu ska vi väl hitta maten igen :)



Lugn kväll

Denna dagen har verkligen gått i lugnets tecken. Jag har mest suttit i soffan faktiskt. Gjort to-do-lista innan och nu ikväll satt jag och planerade sommarledighet medan Milton satt bredvid och spelade Skylanders!

Jag hoppas vi får en lång ledighet ihop i sommar. Långt sommarlov för Milton och härlig segelsemester! :)

Imorgon är Milton ledig och Daniel ska först sova och sen hämta Julia så jag hoppas på fint väder så jag och Milton kan göra nått mysigt! :)

Puh...

...det var nästan jobbigt bara att SKRIVA att-göra-listan. Tänk då att utföra alla punkter :P haha!!


Men det är skönt att ha det uppskrivet för då kan man kryssa av grej efter grej och glömmer inget. 

Å nu är jag hungrig. Känns som att jag är det hela tiden. Skulle nästan behöva ha hemma lite risifrutti och sånt nu när jag inte känner för att laga mat närsom. 
Men till lunch idag får det bli lite kyckling och coleslaw :)

Sen vore det kul att göra någon punkt på listan så man kan kryssa en med detsamma. För att komma igång :)

Boa

Sa sover, Milton är på förskolan och jag ligger och är yr i soffan. Igårkväll var jag så yr så jag knappt vågade gå och lägga mig när Daniel inte var hemma. Misstänker väldigt lågt blodtryck och/eller att bebis och livmoder trycker på vener. 

Har inga höga mål för dagen. Ska sitta och skriva to-do-list. Nu vill jag ha klart allt hemma. Möblera om, sortera och rensa, städa och fixa. Det är inte många veckor kvar! 

Jag vill även sy men det blir nog inte idag!

Tomatsådd och fotboll i solen!

Idag kom vi äntligen igång med tomatsådden! Vi sådde 10 frön så får vi se hur många som kommer upp! :)


Någon tjuvfotade oss från fönstret ;)



Först i med jord i krukan. Vi använder avskurna, ursköljda mjölkpaket där vi gjort 4 små hål i botten. 


Smultronfröna skulle man bara lägga ovanpå jord men tomatfröna behöver komma ner en centimeter så Milton petade ett litet hål med fingret!

Sen pilla ner ett frö i varje hål/kruka. 


Och såklart vattna!! :)

Här är smultronsådden som börjat komma fram. Knappt synligt på bilden men det är ca 2 cm höga spröt med en lite större vit klump högst upp. 


När vi var klara tog vi med Daniel ut till fotbollsplanen. Jag och bollen under tröjan satte oss i gräset!



Hittade en slö humla. De blir nog lurade av den tillfälliga värmen. 

Det var spännande när den kröp på armen tyckte Milton men desto mer skrämmande när den kom bakåt ryggen!


Nu är det skymning och Milton ser lite tv innan sängdags!

Ett kilo hår ;)

Så var trollet borta! Nu sitter det en nyklippt och nyduschad prins i soffan och torkar :)


Det var en del hår som åkte av :P



Vildvuxen kalufs

Godmorgon onsdag! Jag är så dagvill just nu. Hade lika gärna kunnat vara måndag eller fredag. Det är väl så att leva i en familj (framförallt med Daniel) som inte har några rutiner :P han jobbar ju både helger och storhelger så när jag inte jobbar så vet man knappt vilken dag det är...

Onsdag iallafall. Inga planer. Blir en lugn förmiddag då Daniel ska sova och ställa om till natt. Sista nattpassen nu innan förlossning. Hoppas vi. Går jag mycket över tiden hinner han börja jobba natt igen. Hoppas inte!!

Nått som ska hända är att trollet ska bli prins! Nu har hans hår växt ojämnt och helt crazy! Det är numer inte Miltons favoritsyssla att klippa sig så han har skjutit på det ett litet tag. Men idag är det dags!

Ha en fin dag!!

Magbilder vecka 35 och lekplatshäng

I bloggen hittade jag en morgonmagbild från när jag var gravid med Milton i exakt samma vecka och dag som idag. Så vad passade bättre än att ta en ny bild. Jättesvårt att jämföra då det inte går att få bilderna i exakt samma vinkel och avstånd. Men man ser att magen i Miltons graviditet (övre bilden) är rundare och mer spänd. Ligger lite mer nersjunken i madrassen på den bilden. 


Vi tog även magbilder idag. Vecka 35. Jag har väl tyvärr inte tyckt att det varit hejbaberiba att vara gravid denna gång pga olika saker så jag har inte orkat ta magfoto. Men kul att vi har några nu iallafall :)

Uppe till vänster ser man att magen sjunkit. Jag känner inte alls samma tryck mot lungor och revben längre, däremot desto mer neråt. 
När jag såg bilden uppe till höger kände jag mig plötsligt gigantisk :P tänker inte mig så stor faktiskt. 
Nere till vänster är ett kollage jag gjorde när Milton låg i magen. Jag må vara dum men jag kan knappt förstå än att det ligger en så stor bebis i magen. 
Daniel tog foto på mig ute idag för att visa att det inte syns att jag har gravidmage bakifrån :P


Jag gick med för att hämta Mille för att se vad kroppen håller för. När Daniel börjar jobba dagtid nästa vecka är ju tanken att jag ska både lämna och hämta. 
Vägen dit gick bra. Vi gick via en lekplats på vägen hem. Det gjorde alla andra som hämtade kl 14 också :P Alla föräldralediga hämtar då så lekplatsen var proppfull :)



Vägen hem gick bra till stor del men sista biten var grym. Vet faktiskt inte om det skulle varit möjligt med en lika lång promenad till samma dag. Vi får se hur vi löser det. 

Nu är killarna på gymmet och jag har förberett middag och ligger nu i soffan :)

Vecka 35



Idag går jag in i vecka 35. Känns lite smått overkligt. Tiden har gått ganska snabbt. Det har stundtals inte varit en jättelätt graviditet. Men nu räknar vi ner mot slutet :)

Den lilla har sjunkit ner jättemycket så att det nästan är svårt att gå stundtals. Hon kommer nog åt nån nerv för jisses vad det ilar/hugger/bränner till ibland. Och när hon nu sjunkit ner ligger hon och trycker på min muskelbristning nere i magen som jag fick i min lilla cykelolycka i höstas. Den har ju inte fått en chans att läka. 
Lite lite halsbränna känner jag av och jag blir lättare irriterad. Men mest är det fogarna och energilösheten som påverkar mig. Känslan av att egentligen ha jättemycket att göra men inte orka ta tag i någonting. 

Men det var väl det negativa. Positivt är att jag faktiskt sover ganska bra. Nattsömnen är inte så störd och det är jag glad för. Jag är också glad över att hittills inte ha problem med ischias som med Milton. Mardröm. Och jag samlar inte mycket vätska. Det kommer jag nog snart att göra men jag är glad för varje dag som går utan :) Yrsel har jag ibland men inte så mycket som innan!

Snart är handen full :)

Vi skulle ha tagit magbilder idag, vilket vi varit superdåliga på denna graviditet. Men det får nog bli imorgon istället! Nu orkar jag inte resa mig från soffan mer. 



Smoothie

Hittade ett halvfärskt äpple och några tinade jordgubbar i kylen, lite isiga blåbär i frysen. Det ihop med en nästan övermogen banan, en kiwi och lite äpplejuice blev en riktigt god smoothie! Vitaminchock ;)


Daniel sover (vaknar snart hoppas jag) och Milton är på förskolan. Jag sitter och skriver veckomeny och handlelista. Det ska nog bli mätta magar denna vecka med :)



Onsdag och torsdag jobbar Daniel så där blir det olika maträtter. Skriver oftast bara upp om vi äter hemma tillsammans :)


Snutteuggla med prasselvingar

Detta blev mitt resultat :D Det blev inget kramdjur utan en snuttefilt snarare. 
La in smörgåspapper i vingarna för att få prassel. 

Jag tycker att den blev jättesöt :D

Bräckt av Milton

Milton ska ju få ge ett egendesignat kramdjur till lillasyster i present när hon kommer. Idag satte vi oss för att rita och jag tänkte ju att han skulle gå bananas men tvärtom verkar det svårt för honom att rita ett helt eget fantasidjur. 

Han vill mest rita av sina befintliga kramdjur. 

Ritargenen har han fått från sin pappa. Jag känner mig så urkass när jag sitter bredvid dem och ritar. Jag får knappt till en streckgubbe :O

Gissa vad Milton ritat här?

En Lisebergskanin ja :)



Nu ligger jag i soffan en stund när Mille spelar data. Sen ska vi nog fortsätta vårt kramdjursprojekt :)

Vaggnest och babyskyddsfilt :)

Det blev en del gjort idag! Skönt att kunna bocka av från to-do-listan!

Nestet till vaggan blev klart! Har inte bestämt mig om det ska vara med eller utan det rutiga "spjälsängsskyddet". Dålig bild då jag gick in och fotade nu med blixt och inte kunde tända för att Milton sover. 

Milton somnade innan Melodifestivalen så när jag ändå skulle sitta själv kunde jag lika gärna sy en babyskyddsfilt samtidigt :)

Nu ligger hon där inne, snart ligger hon i babyskyddet :D

Miltons nalle Tulton fick agera modell. Det är alltså en filt man lägger i babyskyddet och sen lägger omlott över bebisen! Det bästa med en sån är att man inte riskerar att tappa den på marken eller så :)

Milton fick Tulton innan han föddes och för 5 år sen invigde han vårt förra babyskydd :D

Nu står en chokladbollssmet i kylen och väntar på mig :D

Spenderar dagen med denna vovve

Godmiddag!
Jag och denna här busen har spenderat förmiddagen åt lite städning. 

Nya t-shirtarna sitter perfekt :)

Nu har vi intagit bordet och medan Mille spelar Minionspel på datorn så är tanken att jag ska sy ett babynest till vaggan :D



Tre t-shirts till Milton

Nu är alla t-shirts jag klippt ut tyg till, till Milton, färdiga! :)

En med någon form av actiongubbe, en med isbjörnar och pingviner och en med Star Wars. Nu är det linnen till sommaren som står på tur. Då blir det fiskar, apor och hajar :)

Blåsfis(k)

Låg i soffan och filmade en livlig lillasyster i magen när Milton kom fram och blåspruttade på magen :D




Snart ska vi ut till båten en runda. Jag ville täcka av båten för att få vårkänsla men högsta kapten sa nej :P Tydligen så kan det fortfarande bli frost och minusgrader. Men jag vägrar tro på det. Nu ska det bli vår!!

Just nu...

Vi hamnade vid bordet med pyssel. Milton pärlar...

...och jag ska sy!

När Daniel vaknar (han ställer om till nattjobb) så får vi gå ut :)

Nysytt till barnen

Det blev två färdiga plagg igår. Hade väl ambitionen att hinna mer men orken tröt lite. 

Ett par byxor till bebis...

...och Miltons Star Wars-tröja som han längtat efter blev klar!

Han fick prova den idag! 

Jag somnade pladask i soffan igår när Daniel bara skulle gå ner och boka tvättid. Klockan 4 (!!) väckte han mig haha! Lite stel i nacken idag!

Får se vad denna fredag bjuder på! Sol ute iallafall! 

Gravidmagen och färdiga bodies

Idag var jag hos en gravid kompis och sydde. Började sy på några t-shirts till Milton och fick i knappar i bodysarna jag gjorde till bebis för längesen. Äntligen är de färdiga!



Inget blev färdigt till Milton men Daniel ska spela tv-spel ikväll så då tänkte jag sy ännu mer :)

Passade på att ta magbilder idag när jag gick förbi en spegel :) vecka 34

Daniel och Milton spenderade dagen på Universeum vilket Milton såklart tyckte var superroligt och häftigt!!

När vi kom hem åt vi korvstroganoff och nu är killarna på gympa! Och mesans katterna är borta dansar råttan på bordet ;) glass i stora lass! Och nu har jag ett eget bord!

Strax kommer de hem igen och jag tror att den lille killen kommer somna ganska snabbt. Jag ser fram emot att sy lite och jag är mer än säker på att Daniel ser fram emot att spela tv-spel :P

Övrigt i veckan!

Får komma ifatt med bilder från dagarna som gått denna vecka...

I måndags skulle Daniel köpa ny ram till Skånetavlan på ikea och Milton skulle få leka på leklandet Småland. Jag fick 1 timmes strosande och egentid på Stoff och Stil. Lyx ;)
Köpte detta och lite spolar och sånt. 

Känslan när jag i vitögat ser Milton göra något bak i bilen och jag frågar vad och får som svar att han borstar tänderna. Med snöborsten. Skitunge!!! Den är ju hur äcklig som helst! :O


Facebook-minne från ett år tillbaka. På väg på skidsemester i Vemdalen. En övernattning i Siljansnäs i Dalarna på vägen. 

För två år sedan var Milton tydligen sjuk mycket och skulle få något för slitandes. Han är inte ens 3 år fyllda här. 


Tur han nöjde sig med Duplo :P

Idag är det min pappas namnsdag vilket har blivit en firardag i vår familj. Igår ritade Milton därför en teckning som han sen fick skicka iväg!


Hur söt är denna inte då!!!! "Till Tobjön från Milton" och så har han skrivit Läjon och Tigär under djuren! Bedårande! Djuren älskar varandra. Det kan man se på hjärtana säger Milton :D

När Millemannen sen pysslade ihop mikrofoner med toarullar, tuschpennor, flirtkulor och folie som han blev mycket stolt över och sjöng seriöst i...


...klippte jag tyg till flera plagg jag ska sy!

Idag var lillkillen både ute och på gympa  på förskolan men ville ändå spela fotboll på konstgräsplanen! 

Detta ser bättre ut än vad det är haha. Milton ville att jag var målvakt. Säkert för att jag inte kan göra hastiga rörelser och därför släpper in det mesta :P

Ska våren komma på riktigt nu då kanske? 10 grader idag! Och sol!

Så var jag ifatt på bloggen. 
Jag och Daniel sitter i soffan. Jag har druckit 2 milkshake ;) stackars oss som råkade köpa alldeles för mycket mjölk när vi redan hade hemma så vi fick komplettera med glass ;)

Nu ska jag bara spola upp tråd på lite spolar inför lite syande hos en kompis imorgon! Milton och Daniel ska på äventyr! :) godnatt!


Helgen...

Nu har det gått lång tid mellan blogginläggen igen. Har tänkt på det varje dag men inte orkat göra något åt det :P

Så för den övernyfikne som kanske trodde att det kommit bebis blir besviken! Den ligger där den ligger! Nu längtar vi dock efter att ha henne utanför!

I helgen var mina föräldrar här för att fira min födelsedag. På fredagen blev det kyckling, potatisklyftor och bea samt prinsesstårta som jag och Milton gjort :)

Jag fick fina presenter. Lampor till vardagsrummet (bild tagen i söndags)

Och en Skånetavla som matchar vår Sverige- och Göteborgstavla och så en mackemaskin :)

På lördagen åt vi först god hotellfrukost på Hotell 11 och sen åkte vi på en utflykt till Hönö. Matade fåglar med kex!

På kvällen åt vi taco :) och såg andra chansen i Melodifestivalen!

I söndags var det lite halvtaskigt väder, snöat under natten och börjat töa, så vi spelade en massa spel! Mille älskar att spela. Det vill han göra varje dag!

När mamma och pappa hade åkt hem efter en mycket trevlig helg hade vi lite pysselbord. Daniel ritade bilder till en bok han vill göra, Milton ritade och jag klippte tyg till ett babynest.  
(Just här tittar han på paddan ser jag)

Miltons teckning

Sen försökte Milton förklara något han ville söka på på Google men vi fattade inte. Då ritade han denna

Daniel fattade direkt och sökte på blåsfisk. Rätt bra ritat/förklarat av Mille. 

När Milton somnat sydde jag babynestet som ska ligga i barnvagnen. Det fick bli ett vändbart. Gillar ugglesidan mycket bättre men om hon har röda kläder går det ju inte att lägga henne i rosa nest ;) så lösningen blev vändbart med hjärtan på andra sidan :)

Inte helt färdigt men nästan iallafall :)

Det var helgen det!

Fredagsfix

Klockan blev nyss halv nio men känns mer som elva. Nångång mellan fyra och halv fem vaknade jag och Mille och la oss i soffan. 
Daniel kom hem halv sju och vid sju åkte vi och lämnade Milton och åkte och handlade det som inte kommer med mat.se i eftermiddag. 

Milton fick välja mellan förskola och vara hemma idag. Det var svårt att välja då han ville vara med och göra tårtan men samtidigt ville leka med kompisar. Kompromissen blev att vi hämtar tidigare :)

Så idag ska det göras tårta, städas upp lite och förberedas middag :) Och vila. Känner redan hur ögonlocken faller. 

Liten blir stor!

När Milton satt hos Daniel idag kom jag och tänka på en bild jag tog på dem när Milton var 7-9 dagar gammal. 
Liten blir stor. Mer än dubblat längden och fyrdubblat vikten!

När jag var bak i bloggen och kikade hittade jag även denna toksöta bild. Här är han 2 veckor gammal!

Just nu sitter jag i omklädningsrummet på Miltons gympa. Jääääätteskönt att sitta på en hård bänk :( och ont gjorde det att cykla hit. Jag får nog lida pin hemma lite sen för jag måste få gjort lite grejor. Inte minst sy en mössa till Milton :) men sen får det nog bli mest vila. 

Sned mage

Magen ser verkligen rolig ut ibland. Detta är igårkväll! Favoritsidan har hela tiden varit högersidan! Jag ligger alltså helt plant på rygg!

Igår hade jag så ont i ryggen. Idag känns det lite bättre så nu är det dags att resa sig ur soffan och få lite gjort :)

Jag har nu förresten gått in i 8:e månaden. När jag nu ser tillbaka och tänker efter har det gått galet fort. Det är liksom beräknad födelse nästa månad. 

Tårtbottenbak

Inför litet kalas på fredag bakade jag och Mille tårtbotten idag :)

Kul att han kan göra mer och mer själv. Snart kanske jag kan sitta och titta på när han bakar :)

Koncentrerad när han häller i socker!


Och som vanligt åker hörselkåporna på när det ska vispas ;)



Det bästa!!

Tror att botten blev riktigt bra. Den åkte in i frysen då den är glutenfri. Har man den framme torkar den direkt. Hade tänkt ta ut den imorgon och fylla den men kom på att vi inte får hit mat förrän fredag så det får nog bli då. Det blir nog bra :)

Nu är killarna ute och cyklar och hämtar paket. Ett med tyger som Milton beställt och en ny vindfleece till honom. Vi älskade hans gröna vindfleece men efter tre säsonger fick vi acceptera att han vuxit ur den. Nu är det en röd och en turkos som vi hoppas ska bli nya favoriter :)

Tanken är att vi ska hinna baka pizzabullar sen tillsammans innan Daniel åker till jobb! :)

Panik! 6 veckor går väl fort?

När man sitter och får panikkänslor plötsligt. Om ca 6 veckor ska vi till sjukhuset och göra nytt tillväxtultraljud och få beslut hur vi ska göra! Om 6 veckor?! 

Det är ju jättemycket jag ska hinna med innan dess. Sy klart allt jag tänkt, baka så vi har fikor redo till besök, här ska vara tipptopp fixat och i ordning osv osv. 
Nu tror jag ju inte att de tar beslutet att bebisen ska ut om 6 veckor, utan det dröjer ju säkert 2 veckor till innan den ska ut. Men ändå!!

Tycker att tiden gått ganska sakta det senaste men om 3 veckor är det påsk och sen är det 3 veckor till. 
Får ligga i nu med att sy och baka. Min kropp säger mer och mer stopp men får ta allt i lugn takt :)

Barnmorskebesök v. 33

Igår var det dags för vårt tillväxtultraljud och nytt barnmorskebesök!

Bebisen är större än genomsnittet. Något vi väl egentligen väntat oss men någonstans hoppats på att hon inte skulle vara. Jag ville så gärna släppa oron och njuta fullt ut sista veckorna. Nu väntar istället nytt tillväxtultraljud någon gång om ca 6 veckor och då ska de (i samråd med mig/oss hoppas jag) ta beslut om igångsättning. Min sf-kurva med Milton gick ju upp väldigt mycket de sista 4 veckorna (2 av dem var övertid) så det sägs i nuläget att jag inte ska behöva gå över tiden. Jag tror inte på någonting förrän vi är där!

Mitt blodtryck håller sig lågt, 105/60. Mitt järnvärde hade förvånande nog gått upp från 113 till 120. Har ätit en del leverpastej, kanske har hjälpt :)
Sockervärdet var 6,9 så fortfarande inom godkända ramar. Sf-måttet var 32 och följer sin kurva strax över normallinjen. Det måttet tyder alltså inte på en större bebis konstigt nog. 
Hjärtljuden var 145 på bebisen! Som vanligt blev bebis sur eller nått när de kollade hjärtljuden. Tror att ljudet är obehagligt i kombination med att någon petar på magen med dopplern :)

Överlag ser ju allt väldigt bra ut och jag är glad att jag mår så bra som jag gör! Fogarna är ju inte bra och jag är yr vissa dagar. Men det finns många andra "symptom" man kan ha i denna vecka dom jag sluppit helt hittills. Börjar nog lite smått samla vätska, men hoppas inte det blir för mycket redan nu. Kunde inte ha några skor på mig sista veckorna med Milton. Vidrigt! 
Och jag hoppas det var tillfälligt men när jag gick upp och ner för trappan igår fick jag kramp i båda låren samtidigt! Det var en upplevelse :P 




Skottårsbarn :)

Här var det tyst. Hamnade i en bloggsvacka :P

I måndags var det den efterlängtade Skottdagen!


Varför är den dagen så speciell då? Jo, det är ju den dagen jag föddes för 28 år sedan! :D I år blev det därför sjunde gången jag fick fira på min riktiga födelsedag!

Milton fattar ju inte mycket om skottdagen men födelsedagar är alltid spännande! Han frågade mig lurigt flera gånger "Gissa vem som fyller år idaaaag?!" :D
Glad kille vid frukosten (som iofs visar trycket jag gjort på hans tröja)!

Daniel hade jobbat natten. Men han skickade första grattishälsningen strax efter midnatt :P Fick många sms och framförallt Facebook-grattisar. Denna nedan var den helt klart roligaste :P



Kul fakta. En enda gång har det varit den 30 februari. 


När Daniel vaknat åkte han för att hämta Julia som skulle komma hit på en liten snabbvisit över natten. 
Jag och Milton tog en promenad i eftermiddagssolen! :)


Kvällens middag! Det godaste vi ätit på länge. Herregud vad gott!

Och så hade jag beställt glass med inlagd frukt till efterrätt! 

Jag som inte får plats med mycket mat i magen just nu åt så jag nästan sprack. På riktigt! Kändes som huden skulle spricka :P Kom sen på att det var invägning inför barnmorskebesök dagen efter haha :P

Fick även presenter av fina familjen. Hade önskar mig grejor till köket som jag fick och så fick jag spelet Kalaha som jag kikat på och önskat länge. (Behöver jag nämna att vi är en riktig spelfamilj? :P) och så fick jag Trosslotter. Min man känner mig! Jag älskar att skrapa lotter! 7 lotter och 7 enkronor låg i ett paket. Lika många som riktiga födelsedagar jag haft!

En bra dag :)


RSS 2.0