Fredag

Vi var iväg mycket mer än vi tänkt idag. Hade ju tänkt mysa hemna också. Får bli på lördag och söndag!!

Hela familjen gick till Öppna förskolan i förmiddags! På väg dit...

...och på plats. Tuva lekte gnälligt i 5-10 min sen däckade hon. Milton och jag lekte med playdoh och Daniel och Milton pusslade!

Vi gick hem för att äta lunch och Milton utbrast att han såg en regnbåge. Stor men väldigt låg var den. Han tog ett foto :)

Eftermiddagen spenderade vi till en stor del på ikea. Milton lämnades på Småland för att hoppa i bollhavet. Vi köpte lite roliga grejor till Tuva för ett presentkort hon fick i doppresent :)
Sen blev det en tripp in i tygaffären. Tuvisen har typ 2 par byxor. Det räcker inte! Köpte ett tyg jag köpt tidigare och älskat. Och så köpte jag ett som jag aldrig förr ens blickat åt. Daniel tittade med rynkig min åt det ;D men jag måste våga chansa och jag tror det blir bra!! Haha!! :)
Invigde kundvagnsåkning idag! Hatade det! Ser lugn ut på bilden. Sen skrek hon så folk säkert trodde brandlarmet gick. (Tog upp henne såklart!)

Vi åkte hem till Daniels mamma för att hjälpa henne att bära ett bord samt för en fika. Hade inte tänkt stanna så länge men så fastnade vi i gamla fotoalbum. Daniel var en riktig sötplutt i 3-5 års åldern :D

Till slut kunde vi sluta oss från fotoalbumen och kom iväg. Jag fick 20-30 min egentid i affären haha. Tänk innan man skaffar barn, då njuter man inte av såna småsaker :P
Himlen hemma

Lilla tösen har inte velat somna idag. Tre korta kortisar sömn. Har försökt natta henne hela kvällen och det var först nu för en stund sen hon äntligen somnade, på mig i soffan.

Innan när hon drack kvällsflaskan

När Daniel skulle duka av bordet så sa han till mig: "kan du ta Tuva och lägga dig på henne?" ;) ibland är man för trött för att prata :P

Mina ögonlock faller väldigt mycket just nu. Men kan inte gå någonstans nu när Tuva sover på mig. Godnatt


Godmorgon fredag

Samma tid som vanligt, vid 8, slog Tuva upp sina blå. Trots att hon var vaken 2 timmar längre än vanligt igårkväll. En vild gissning från mig är ju att hon snart blir kinkig och vill sova förmiddag tidigt :)

Ute blåser det mycket. Ut ska vi men skogen känns inte lockande med så mycket vind. Får se får se.

Det bästa av allt är ju ändå att pappa Daniel är ledig hela helgen :D


Gåstol, en höjdare

Denna dag, en sån dag man glömmer när man går och lägger sig och aldrig minns igen haha. Stormvarning, årets skyfall (i flera timmar), en väldigt lättstött och känslig 5-åring med ont i magen och så en av mig.

Tuva hade en stund idag då hon var missnöjd. Jag gick ut i köket för att lämna något, hon blev tyst och när jag kom ut i hallen såg det ut såhär.

Pedagogisk som man är så skrattar man ju rakt ut. Det här kommer Milton göra om en miljon gånger bara för det. Men det såg väldigt gulligt ut. Och tyst och förvånad var hon där under snutten.

Efter middagen stack Daniel och Milton och köpte en gåstol till Tuva. Hon gillar ju att vara upprätt och är mer nöjd sen hon lärde sig sitta men vill fortfarande mer. Tänker att denna kan vara rolig vid tillfällen då hon inte vill sitta på golvet men man inte orkar bära henne :)

Hon sitter och skrattar i den. Tjejen som annars bara skrattar när man kittlar henne. Ljud och blinkningar har den också.

22.22


Godnatt

Det var en orolig kväll ända från nattningen. Hon fick komma ut och ligga i min famn i soffan och har sovit gott här. Nu går vi in i sängen och hoppas att natten blir sömnrik :)

Godnatt 🌟


Barnmatstillverkning

Jag tog en tur till gymmet ikväll. Och det tydligen mer energi än det tog (även om det inte kändes så där och då) för när barnen somnat och Daniel dragit till gymmet hamnade jag inte i soffan utan vid spisen.

Vi fick en jättefin barnmatsbok på BVC och från den gjorde jag en köttfärssås. Ändrade lite efter vad vi hade hemma så i min blev det 2 små morötter, en halv rödlök, 300 g blandfärs, 2 msk tomatpuré och en burk tomatkross :)
Tuva har vaknat och är orolig så jag vill inte börja mixa den nu, det får bli imorgon :)

Skulle förvåna mig mycket om hon inte gillar den, dels för att hon verkar gilla all mat hon får på sked och dels för att hon ÄLSKAR gulaschsoppa. Hon får smaka från oss och är helt tokig i den. Idag fick hon för första gången smaka på välkokta bitar morot :) spännande! Milton kräkte av minsta lilla bit i maten till han var över 8 månader!

Just det. Min mobil dog tidigare när jag var ute på promenad med Tuva. En runda runt sjön i solen blev det :)


Ensam hemma

Jag. Är. Ensam. Hemma.
Vet inte om jag varit det någon gång sen Tuva föddes.

Schhhhhh.....

Silence.

Om det inte vore för att de klipper häcken utanför 🙉


Upptäcker världen

Tuva fick se sin spegelbild i tv-bänksskåpet :D det var väldans spännande!


Björsjöås - äventyr med eld

I torsdags var vi på härlig skogstur. Vårt mål är att en gång varannan vecka äta utomhus. Det kan egentligen vara allt från att laga mat till att ha med picnic. Men att komma ut och äta. Nu passar vi mer på att laga mat för att kalla vinterdagar säkert nöja oss med varma pannkakor hemifrån :)

Vättlefjäll och närmare bestämt Björsjöås lockade. Såå fin natur!! Inga bilvägar eller breda grusgångar utan bara små stigar. Väl värt ett besök!

Milton hittade (inte så förvånande) grodor :) och spångar som nedan, DET är vandring. Älskar spångar!

Färsk ticka!

Sjön vi skulle till. Bara dags att leta upp vindskyddet. Tuva sitter som en kung i bärstolen!

Väl på plats var tanken att sätta igång trangiaköket. Men där låg ved i vindskyddet så vad vore inte mysigare än en öppen eld. Milton fick hugga ved och flis. Tuva satt som förtrollad och tittade på elden!

Iallafall ett litet tag. Sen blev det att leka på filten och få morotspuré :D

Maten klar! Krabbelurer med stekta äpplen och vaniljsås.

Någon somnade gott och killarna gick på hackspettsökning.

Storebror och lillasyster innan vi vände mot bilen igen efter en underbar utflykt!

Just det, vi stötte på en bonde som kom körandes med ett får också ;P Milton fick klappa!

Får se vart nästa utflykt blir :)


Badungar

Milton tog ett söndagsbad...

...och Tuva fick ett måndagsbad!

Den sistnämnda brukar även få tisdagsbad, onsdagsbad, torsdagsbad....... :P två bad om dagen är inte ovanligt sen hon började äta gröt ;)


En vanlig måndag

En vanlig måndag är snart till ända. Barnen sover och vi har slängt oss på soffan. Synd att man hör grannbarnen genom väggarna, hade varit gött med total tystnad. Som i skogen. Vilken ljuvlig tystnad där är!!

Milton kom in till oss när vi sov. Min tanke var bara nej, Nej, NEJ! Han somnar nämligen inte om ifall han vaknar på natten numer. Viskade att vi skulle gå in på hans rum igen och på vägen blickade jag snabbt in på klockan i vardagsrummet. 03.10. Fan. Jag la mig breve honom (han har madrassen i nedre delen av sängen just nu). Efter nån minut sneglade jag på honom och han var klarvaken. Ljudet utifrån fick mig att fundera lite. Lät som mycket trafik, vilket det aldrig är mitt i natten. Jag smög upp och kollade klockan igen. 6.19. Haha. Hade i tröttheten sett fel på 3 och 6 :P så han fick gå upp och sätta sig vid teven :D inte konstigt han var pigg.
Jag la mig igen och vaknade inte förrän han arg kom in och sa att kontrollen eller nått inte funkade. Han ville ha hjälp. Jag kollade klockan och sa "nej du ska vara på förskolan om 8 minuter!" :O klockan var nästan nio. Galet! Blev eld i baken där. Tur att vi båda var hemma och Daniel kunde köra dit honom.

Jag och Tuva och Daniel åkte och storhandlade. Mysigt att köpa råvaror för att göra barnmat. Till Milton blev det mest burkmat faktiskt. Men denna gång tänkte jag nog göra det mesta själv :) hittills älskar Tuva allt vi stoppar i hennes mun. Särskilt om vi doppar fingret i något från vår egen tallrik. Hon har inte ätit kött eller fisk än, förutom pyttelite på finger då. Men imorgon tänkte vi göra köttfärssås :)

Eftermiddagen spenderade vi mestadels hemma. Gjorde matlådor, la pussel och jag och Milton tog en liten promenad. Vi åt pitabröd med tacofärs och grönsaker till middag innan killarna stack till gymmet. Jag och lilltjejen hemma för oss själv. Lite Kardashian på tv fick det bli haha!!

Hon rör sig runt rätt snabbt nu. Inte kryper men på nått sätt hamnar hon långt från den plats man la henne på :) stackarn gjorde ett djupdyk ner i golvet också. Det small till när hon slog i och oj vad hon grät. Pluttan!

Nu ska vi se tv innan vi somnar!


Morgonmys

Godmorgon söndag! Vi ligger kvar i sängen vi. Lugnt och skönt hemma. Lugnet före stormen skulle jag tro :O

Igår var en galen dag. Eller iallafall eftermiddagen. På förmiddagen tog vi en promenad till gymmet :) jag har varit där en gång innan efter graviditeten. Men idag även med två barn. Milton fick vara hos gymbarnvakten och Tuva nattade jag så fick hon sova hela tiden. Jag börjar lugnt och tog crosstrainer och lite arm- och magövningar med hantlar :)

Eftermiddagen kantades av gnäll, hyss, tjat och stress. Tuva gick inte att sätta ner en sekund, Milton gick och blåste i en kalastuta eller klättrade högt upp på möbler eller...eller..., tvätten behövde hängas upp och... ja... vill ha en lugnare dag idag.

Tänkte även hinna blogga om allt jag inte bloggat om :P men nu är det en rastlös tjej bredvid här. Så... en annan gång.

Bild från igår när Milton åt lördagsgodis. Tuva ville också ha klubba. Hon fick mosad banan. Lite nöjd iallafall :)


Dags för promenad!


Snabbmössa inför äventyr

Det är rätt lyxigt och praktiskt att ha en symaskin framme och snabbt kunna göra en sistaminutenmössa när man inte hittar någon annan inför utflykt. <--- längsta meningen ever.

Vi är på väg mot äventyr. Väska packad med trangiakök, krabbelursmet, äpple, vatten och täljkniv. Skogen blir det!


Förra veckan

Nämen, vid en närmre titt i utkast så hittade jag detta inlägg som jag måste skrivit i torsdags. Slänger upp det nu, synd att det inte publicerats innan.

Händelserik vecka och det har gått i ett känns det som. Tuva har ju blivit 5 månader och fått sin första vaccinering, Milton har haft namnsdag och vi har plockat äpplen, varit på stranden, träffat vänner och annat kul.

Miltons namnsdagspresent blev besök på lekland :)

After-föris-häng har det blivit vid dammen med bad, stenkastning och lek. Milton hade tur en dag att träffa en kompis på avdelningen som vi gick hem och lekte hos en stund sen.

Jag satte ner Tuva på "bryggan" och där satt hon :O helt upprätt och fint! Dagen efter sin 5-månadersdag!

På kvällen blev det lite grillning på stranden i Björlanda med Melinda och Ludvig :)

Sommarens varmaste dagar har vi fått i mitten av september. Så härlig start på hösten. 28 grader varmt. Det blev häng vid dammen flera dagar. Och heta promenader!

För några dagar sedan var jag och Daniel (och sovande Tuva) och plockade två fulla påsar med äpplen i en trädgård. 170-200 äpplen som ska bli något roligt. Idag blev 30 äpplen till 15 dl mos. Tuva älskade den!

Måste bara visa denna goa middag också. Kyckling med rotsakspytt och tzatziki :D

Ja just det ja. Vår tvättmaskin brann upp igår också. Onödigt och lite läskigt. Vi var på väg ut och jag skulle bara snabbt hänga upp tvätten. När jag gick in i badrummet luktade det bränt och jag kikade runt efter vad det kunde vara. Strax efter började det ryka från tvättmaskinen. Stängde direkt av strömmen och backade ut. Gick in några gånger och tittade, det var bara rök men ingen eld. Tvätten som låg i luktade så illa. Bränt. Så dags för en ny tvättmaskin. Tygblöjor och bebis funkar inte annars.


Välkommen till vår garderob

Puh, nu har jag fotat, mätt och vägt en massa tyg och stuvbitar som jag ska sälja. Mycket tyger jag aldrig kommer göra något med, bättre att sälja och köpa något nytt :D

Nu har jag tre minuters tystnad och egentid (båda barnen sover) innan Daniel kommer hem från innebandyträning.

Dagen idag har handlat om kläder till stor del. Vi åkte först och hämtade en overall jag vunnit på tradera till Tuva. Jättefin och använd 1 gång förra vintern. Ljusrosa med prickar. Sen åkte vi till Lindex för att fylla på med bodies i stl 74. Vi ska ju ha få plagg men välja de vi tycker allra bäst om denna storlek har vi bestämt oss för. Minimera onödiga köp av plagg som bara blir liggande i lådan samt för att slippa ha så mycket kläder som ligger överallt :)

Detta fick följa med oss hem. På björnbodyn står det "bear hugs only" på ryggen ;)

Den rosa tröjan tog vi faktiskt i stl 80. Den lägger vi undan ett tag då vi redan köpt tillräckligt många såna tröjor. Men hittar man ett så fantastiskt plagg så är det oemotståndligt. Men bättre då att hon får växa in i den sen :)

Det är all in på grått och gammelrosa på tösen. Om man bara ska ha några få plagg går det ju inte att ha massa olika färger. Bättre att allt passar ihop med allt :D och det är ju så vackra färger!

Det hon saknar nu är några byxor, men det tänkte jag sy :)


Gungeligung!

Efter lämning av Milton blev det gungning för Tuva :)

Älskade sötis!

Men det sköna gunget gjorde såklart henne trött :)

Vi traskade hemåt och nu sover hon gott. Antingen i 15 minuter eller 2 timmar. Olika varje gång. Så jag får se vad jag hinner med :) fixa i ordning lite men också bara få andas ut och njuta av lite lugn. Familjehelg i all ära men ett barn i 6-årstrots, vilket vi förstått att det är, och en bebis som är allt annat än lugn tar på krafterna. Lägg därtill ett hem vi försöker få ordning på och att man både vill träna och göra matlådor och faktiskt njuta också. Vi hoppas att allt snart lugnar ner sig lite. Att Tuva kommer in i rutiner så vi kan anpassa oss, att Milton blir mer tillfreds igen och att vi får klart röjandet hemma.


Lisebergsfredag

Ikväll var vi på Liseberg. Andra och sista besöket för denna sommaren. Milton fick litet blodad tand när han förra gången fick testa Flumride och Lisebergsbanan en gång. Så idag fick han stora åkpasset för första gången :) Tuva var väl måttligt road haha. Fina grejor att titta på dock. Men om Daniel åker dit själv med Milton kan han inte åka några karuseller som Milton inte får åka.

Men det var mysigt. Karuseller, sockervadd och så vann jag ett litet krokodil-gosedjur.

Milton var helt lyrisk i 5 timmar. Och somnade direkt han la sig på kudden hemma!
Nu ska vi också lägga oss. Godnatt!!


Veckan

Händelserik vecka och det har gått i ett känns det som. Tuva har ju blivit 5 månader och fått sin första vaccinering, Milton har haft namnsdag och vi har plockat äpplen, varit på stranden, träffat vänner och annat kul.

Miltons namnsdagspresent blev besök på lekland :)

After-föris-häng har det blivit vid dammen med bad, stenkastning och lek. Milton hade tur en dag att träffa en kompis på avdelningen som vi gick hem och lekte hos en stund sen.

Jag satte ner Tuva på "bryggan" och där satt hon :O helt upprätt och fint! Dagen efter sin 5-månadersdag!

På kvällen blev det lite grillning på stranden i Björlanda med Melinda och Ludvig :)

Sommarens varmaste dagar har vi fått i mitten av september. Så härlig start på hösten. 28 grader varmt. Det blev häng vid dammen flera dagar. Och heta promenader!

För några dagar sedan var jag och Daniel (och sovande Tuva) och plockade två fulla påsar med äpplen i en trädgård. 170-200 äpplen som ska bli något roligt. Idag blev 30 äpplen till 15 dl mos. Tuva älskade den!

Måste bara visa denna goa middag också. Kyckling med rotsakspytt och tzatziki :D

Ja just det ja. Vår tvättmaskin brann upp igår också. Onödigt och lite läskigt. Vi var på väg ut och jag skulle bara snabbt hänga upp tvätten. När jag gick in i badrummet luktade det bränt och jag kikade runt efter vad det kunde vara. Strax efter började det ryka från tvättmaskinen. Stängde direkt av strömmen och backade ut. Gick in några gånger och tittade, det var bara rök men ingen eld. Tvätten som låg i luktade så illa. Bränt. Så dags för en ny tvättmaskin. Tygblöjor och bebis funkar inte annars.

Igårkväll åkte vi till vår vän Maria och fick tvättat om våra kläder och så gick vi till en lekplats med alla barnen och lekte och åt kvällsmat. Det var beckmörkt innan vi gick hem.

Det var delar av vår vecka det :)


Storlek 74

Vår yngsta skatt blir 5 månader idag. Jag ska inte vara klyschig och säga att det känns som att hon varit hos oss alltid för så känns det inte. Vi har fortfarande inte fått ordning på rutiner med två barn och inte lärt känna den lilla damen fullt ut. Men söt är hon!

Dagen till ära inviger hon storlek 74!

Stackars mig som behövde gå och shoppa kläder till henne då allt blivit för litet under natten ;) och utan barn dessutom. Egentid! Halleluja! Hittills har det blivit två sweatshirts, en klänning, ett par jogging och två par strumpbyxor :)

Nu sitter vi i väntrummet på BVC. Jag kom hit först, därav bloggande ;) vaccination för första gången på schemat.


För små kläder

Hejdå storlek sextiotvå. Vissa plagg är med en tår i ögat vi måste lägga undan. Men det ska samtidigt bli kul att köpa nya och plocka fram de få plagg vi har i stl 74. 68 funkar nog några veckor till i några av plaggen. Sy nått ska jag också göra när tiden finns :)


Asfaltsbarn

Vi bor ganska centralt i Göteborg. Mycket trafik är det mest negativa här. Det är liksom aldrig lugnt. Stressande. Mycket ljud från gården vilket kan vara mysigt. Men det bor några barn här som SKRIKER dagarna i ända. Inte gråter alltså utan skriker efter varandra. Det kan vara en del moppekörning och annat buller med. Och lyhört har vi och bor med en galen barnfamilj under och en brötande familj bredvid. Jag säger inte att vi är änglar men de är en kategori för sig själv familjen under. Dygnet runt. Att barnen gråter kan de säkert inte hjälpa. Men det bråkas mycket. Skitjobbigt.

Nu jobbar Daniel sin tredje 12-timmarsdag på raken. Milton får bara vara på förskolan mån-ons vilket för oss blir helt fel. Daniel är ju ledig nu mån-tis så vissa veckor hade jag gärna haft Milton där på fredagar för att helgen inte ska bli så lång själv med båda barn.
Känns som jag är lite slut på ideer vad vi kan göra utomhus i närområdet också. Asfalt asfalt. Trista lekplatser vi varit vid hundra gånger. Kan inte leka med Milton om Tuva är vaken. Kan inte ställa vagnen stilla om Tuva sover. Innebandy och fotboll säger Milton, men känns som att han säger det för att ha nått att säga. Vi behöver nya ideér. Eller nytt boende med en härlig lekpark utanför dörren. Vilken dröm! Eller liten trädgård.

Vi har fin skog en kilometer härifrån. Jättefint är det där! Men så är det det här med Tuvas avsky MIT vagn. Och min rygg kommer inte kunna bära henne i bärryggsäck varje dag. Får hoppas det blir bättre snart.

Vi får göra fler urmysiga utflykter när Daniel är ledig så vi väger upp dessa idéfattigt dagar.

Ja, men varsegod för überpositivt inlägg dådå :P


Godmorgon!!

Vilken skillnad på nätterna. Igår sov hon från 21-08 och jag gav henne en flaska i sömnen vid 6 när hon knorrade lite.

Igårkväll vaknade hon redan när vi la oss, sen vid 3.30 igen och åt nu vid 8. Däremellan vaken av täpp näsa.

Man vänjer sig snabbt vid de bortskämda nätterna ;)

Här ligger vi och tränar fingerfärdighet och greppning.

Jag vet inte alls vad som händer idag. Tredje heldagen ihop med barnen. Jag är inte slut på ideer men det är ju lite begränsande när Tuva hatar vagnen. Bärryggsäck i all ära men vi skulle behöva köpa lite jord och det orkar jag inte bära.

Så vi får se vad vi gör. Milton skulle nog uppskatta ett lite barnsligare sällskap än mig och lite mer lekvänligare sällskap än Tuva :P


Vår lördag

Gissa om denna blåbärsgrötstäckta bebis åkte direkt i plurret efter frukost haha :P

Tur att hon älskar att bada för just nu blir det två gånger om dagen.

Vi har haft en lugn dag. Gick på köpagodis-promenad och letade samtidigt Pokémons och lekte på en lekplats.

Ena sekunden var hon vaken, i nästa sov hon. Inte många meter mellan bilderna. Insåg idag att det sämsta med bärstolen är att hon får solen i ögonen. Det finns solskydd på den men hon hade ändå fått solen i ögonen när solen var framför oss. Det bästa med bärstolen är att vi tre idag tagit vår första promenad ever där vi inte behövt stanna för att ta upp hysterisk bebis ur vagnen. Somna kunde hon till och med göra utan att säga ett knyst.

Väl hemma gjorde vi morotspuré. Det var nog det godaste Tuva ätit. Hon gapade efter mer innan hon svalt förra tuggan!! :D

Vi gjorde även morots- och rödbetschips till lördagsmyset. Vårt godisbord! Miltons skål till vänster, chipsen och dipp i mitten och vårt godis till höger :)

När Milton somnat (Tuva också för den delen) tog vi fram jättegod ost och korv och såg en film! Alla sover gott här utom jag. Imorgon väntar en dag till själv med barnen, får se vad vi hittar på. Sen har vi pappan hemma två dagar innan mer jobb.

Godnatt!


Krypposition

Precis som Milton som bebis så vill Tuva också kunna allt så tidigt. De vill inte vara små stilla bebisar inte. Krypposition gäller sen några dagar tillbaka. Undrar när hon kommer på tricket med att krypa sen :)


Matlagning i skogen bildbomb

Igår gjorde vi höstens (nja, sommarvärme dock) första ordentliga utflykt! 25 grader visade termometern.
Vi doppade upp lite korv, lök, köttbullar, paprika och potatis och la i en burk med en klick smör och kryddor. I en annan burk gjorde vi tzatziki. Man kan göra allt detta i skogen med men på mina utbildningar får jag lära mig att det ska vara roligt att vara i skogen och att laga mat och det blir roligare med två små barn om man förberett en del hemma :)

Tuva kan äntligen sitta i bärstolen och som hon trivdes!! Hon kunde ju se hela världen däruppifrån!

En kopparödla. Ser mer ut som en orm när den inte har ben. Men en ödla tydligen. En levande och två döda hittade vi.

Otroligt fin natur. Vi gick väldigt fel (trots karta haha) och fick gå en liten, ganska orörd stig, tillbaka en bit. Tuva var jättenöjd fram till jag klonkade hennes huvud i en trädstam. DEN ÅNGESTEN!! Hon blev sååå ledsen och har fortfarande ett rivsår och en liten bula :|

Vi hittade fram till vindskyddet till slut :) Ett basläger för troligtvis scoutgrupper.
Milton fick sätta ihop trangiaköket och så började vi laga mat!

(Kul att Milton och Tuva bytt plats på de två bilderna nedan :P)

Åh, så gott det blev! Vilken mat som är god ute i naturen! Så är det!
Pyttipanna med tzatziki!

Tuva fick mosad banan! Hon var så nöjd hela utflykten (sånär som på mitt lilla misstag). Trivdes som en kung i bärstolen! Den står bra även på marken. När hon låg på filten rymde hon bara och blev väldigt lortig :P

Finisarna, älskar den svartvita bilden! <3

Efter maten gjorde killarna en pilbåge!
Så fort vi började gå sen så somnade Tuva!

Fokuserad kille! Han är duktig på att skjuta pilbåge!

Just ja, vi hittade en elefant också haha :D

Innan vi kom till bilen plockade jag lite blåbär! Trodde inte det fanns längre så blev glatt överraskad.

Vilken lyckad utflykt! Längtar redan efter nästa!!!


Jobbhelg

Det är inte alltid jättekul med en helgjobbande man. Framförallt inte när jag själv jobbar i veckorna. Nu när jag är ledig tänker vi inte jättemycket på det mer än street inte riktigt infinner sig fredagskänsla, riktig lördagsgodisfeeling eller söndagslugn. Man blir ibland lite avis när instagram och Facebook fylls av helgbilder.
Men vi har lyxen att kunna göra saker på vardagar som andra måste ta på helgen när det är som mest folk, tex badhus och sånt. Så det är på gott och ont såklart.

Det är så vårt liv ser ut och har gjort i 8,5 år. Daniel jobbar varannan helg. 36 timmar fredag-söndag. År ut och år in. 26 helger om året. Hans schema tar ingen hänsyn till storhelger eller röda dagar. Antingen jobbar han på julafton eller nyårsafton. Detta år ledigt på julafton :)

Så någon fredagskänsla blev det inte idag. Men imorgon får vi se till att få lördagsfeeling. Vi köpte en riktigt god ost och lite korvar häromdagen som blir vårt godis :)


Fluga på näsan

Den här tjejen sov 15 timmar natten till idag. Galet! Somnade ju 17.30 och vaknade för mat 21. Hon ville inte VAKNA sen (skrev fel i förra inlägget) utan sov och sov. Vid 4.30 inatt vaknade hon för mat och var lite pigg. Men hon tröttnade på att ingen brydde sig och somna om till 8.30 :D

Matstilen sen då ;)

Efter frukost cyklade vi till affären. (Nej Milton fick inte gå in, det gjorde jag själv).

Jag skrattade gott. Det är ju bara en 5-åring som kan tvärnita framför en med orden "Jag hade en fluga på näsan!" ;D

Vi har en fin klängväxt utanför huset där alla löv ser ut som hjärtan! Jättefin!

På eftermiddagen kläckte Daniel idéen om att vi kunde åka på skogsutflykt! Sagt och gjort. Men det får bli ett eget inlägg :)


Kräksjuka

Milton skrek efter vatten imorse när han vaknat och vi försökte få honom att gå in på toa och dricka. Vi fattade inte alls varför vi skulle komma med det. Tills han började spy :O då blev det fart på oss kan jag säga.

Sen hängde han över en hink i typ 4-5 timmar. Om han blivit smittad med kräksjuka eller ätit något dåligt vet vi inte. Vi brukar ju (PEPPAR PEPPAR) inte få magsjuka här hemma.

Det blev en hemmadag såklart. Soffhäng för Milton och vi har bara softat mest.
Under eftermiddag och kväll fick Milton i sig glass och yoghurt vid flera tillfällen och när han skulle lägga sig började han trotsa så vi tolkar honom som frisk igen haha :P

När Daniel var en runda hos sin mamma började jag göra en dyna till vagnen. Inte superlätt med en nästan krypande bebis intill men jag kom längre än jag trott och hoppats.

Så här gött låg hon och sov innan!

Ska bli väldigt intressant att se hur natten blir då hon somnade 17.30 och vaknade sen vid 21 och ville äta men ville inte alls somna. Så hon lär vara pigg en stund inatt antar vi :| men om vi inte testar så kan vi heller aldrig veta.

Nu lite Dessertmästarna :)


Märklig storleksskillnad

Pyjamaserna i stl 62/68 börjar dra sig uppi benen och sitta lite tight runt låren på Tuvisen. Så idag när jag hittade jättefina pyjamaser, dessutom på rea, kunde jag ju inte låta bli :P tog 74/80 så att de kunde läggas i användas-snart-högen.

Men som vi skrattade när vi jämförde den nya pyjamasen med en gammal i 62/68. Så stor skillnad bör det ju inte vara :P

Iom att de var på rea så byter jag inte dem utan jag går dit imorgon och köper två st 62/68, för de är ju troligtvis lika stora de :P men kanske blir i nån annan färg så vi får omväxling :)

Fina var de iaf :)


20000 steg

Idag träffade jag en barnvagnspromenadgrupp för första gången. Vi bor alla hyfsat nära och det är kul och bra för då kanske man kan få sällskap lite oftare på promenad. Jag gillar att gå själv också men jag saknar att prata med andra vuxna.

Jag gör allt för att hitta strategier så att Tuva ska gilla vagnen. Hon behöver inte älska den men gärna acceptera den. Idag blev det mjuk filt i botten och en hängande leksak. Och det gick hem.

Det var en trevlig promenad och sen lite lunch på ett café.

Efter jobb kom Daniel och hämtade upp oss och vi stack ner till Frihamnen till Tall Ship Race Regatta. Massa stora skepp och lite evenemang och så. Milton fick fiska i en annorlunda fiskdamm ;) en dykare i en tank. En ihopvikbar mugg på kroken blev det.

Tack vare promenader och kvällstur gick jag idag tjugo tusen steg. Det är inte dåligt!


Leksaker framme

Åh, hade just skrivit ett inlägg men så hackade inläggningen till sig och det försvann!

Vi tog iallafall fram gamla leksaker idag och tuva hittade sin favorit i den gröna bollen :)
Jag kastade och Daniel höll upp Tuva så hon kunde nicka :)

Lugn och mysig egentid jag och Daniel fick med Tuva!!

Superhero in training!

Hon tyckte nog också att det var lugnt och härligt. Hon brukar inte gilla att ligga still men så fort Daniel kliade henne på ryggen så la hon ner huvudet :D

Nu går mina ögon i kors! Gidbatt


Killen med glugg

Lilla stora Milton! Idag drog han (själv) ut sin första tand! Den har varit lös sen sista juli och på måndag skulle tandläkaren dragit ut den då en ny tand växt upp bakom. Men Milton ville inte att tandläkaren skulle göra det och fixade det själv :D


Regnigt göteborg

Vem har sagt att man bara kan besöka Liseberg i sol och värme? Varför inte ösregn? :P kanske inte helt vad vi hoppats på men mindre köer kan vi hoppas!!


Pokémon Go

Teknikfritt i all ära, men utan tekniken hade jag inte gått några 10000 steg/7,5 km idag.
Jag är ju själv med barnen många timmar när Daniel jobbar. Och som idag, när Milton inte får vara på förskolan, är det inte så lätt att få till träning. Men så fick jag idén att vi skulle spela Pokemon.

Så vi försökte. Och gjorde säkert inte rätt. Men utan minsta klag eller gnäll har vi idag tagit en längre och en kortare promenad på sammanlagt 7,5 km. Inga monstersiffror men utan Pokemon hade vi kanske gått 3 km med visst gnäll.

Vi la mobilen på fotbrädan på vagnen och tog bara upp den när en Pokemon skulle fångas. På så sättblev det inte att Milton fastnade i tekniken ändå :) vi kommer absolut fortsätta med det. Vi kom till nya gator vi inte tidigare utforskat och hittade två små lekplatser vi aldrig varit vid.

En Pokémon i Tuvas vagn :D

På en av lekplatserna!


RSS 2.0