Febrig liten

Vid frukosten idag berättade vi för Milton att vi skulle till Universeum hela familjen. Han blev så glad. 

När vi höll på att förbereda här tyckte jag att Tuva var varm. Och visst var hon. Feber :(
Det var många tårar från Millemannen men vi lovade att göra något annat idag med honom och åka till Universeum så fort Tuva är frisk. 

Daniel tog med Milton till stan för att spela Pokémon. Det har dock ösregnat vid några tillfällen. Jag hoppas de fått spelat litegrann iallafall. 

Tuva ligger hos mig i soffan och gör inte en antydan till att röra sig. Bara ligger där. Pluttan. 39,6 har hon i temp. 

Nu somnade hon visst igen. Klockan är 13.20 och hon somnar för tredje gången idag. Då är hon allt annat än frisk :( blir en väldigt lugn dag idag!


Pärlande i solen

Milton la sig i solen på balkongen och lägger pärlplatta. Tuva tycker att där är en dörr ivägen för att kunna gå ut och äta pärlor ;)

Jag försöker städa inför helgen. Inte helt lätt med liten gnällfis. Jag undrar om det är fler tänder på gång. Inatt grät (skrek!) hon jättelänge. Om jag kom 1 mm ifrån henne bröt hon ihop. Hon saglar (dreglar) och har tungan ute som hon haft förr vid tandsprickning. Får se vad som händer. Inte så lätt att titta henne i munnen längre. 




Jordgubbar och fruktpuré

Vi blev lite sugna på jordgubbar ;) de kostade 2,50:- asken på kvällen. Milton skrattade när vi plockade på oss 16 burkar :P 

En del skivade vi upp direkt och frös in till Julias konfirmationstårtor som jag ska göra till nästa helg. Sen fick Mille på gröten imorse. Tuva har fått plockfat med frukt och sa "mmmmm" hela tiden :D

Det blev en del fruktpuré gjord idag. Alla fick äpplemos (med lite hallon i) i grunden. Sen blev det en hallon/rabarber och en blåbär (dessa två sötades med banan) och en med jordgubbar (två skålar). Tuva godkände alla med ett stort leende!!

Till kvällsmat idag tog jag fil med ovan jordgubbspuré, pumpakärnor, kokos, solrosfrön, hackad mandel, havregryn och russin. Och jordgubbar såklart ;)  Såå gott!!

imorgon måste vi äta upp resten av jordgubbarna :)


Barnmatstips

Tips på god maträtt för alla, men gjord för Tuva i detta fall. 


Två kycklingfiléer i en form, fyllde resten av formen med wokgrönsaker, en tetra kokosgrädde smetades på. Curry och lite peppar. In i ugn till kyckling är 82 grader. 

Tog ur en kycklingfilé, mixade resten till önskad konsistens (tillsatte lite vatten). Den andra kycklingfileen delar vi i småbitar till plockmat :)


Fontin

Daniel gick in till ledsen Tuva och kommer inte ut igen = jag fick plötsligt tid att blogga ;)


Tänker varje dag "det ska jag blogga om" när det händer grejor. Men ja. Det märker ni ju förblir tankar. Får bli bättre, inte minst för min egen del, att lägga in korta inlägg istället för att skriva romaner. Har ju detta som en dagbok att gå tillbaka i och det är så trist med tomma perioder. 

Häromdagen sken solen så vi packade picnic och körde till Fontin, ett naturområde i Kungälv med sjö, grillplatser och vindskydd. Och rolig annorlunda lekplats och träning. Så fint! 

Milton hjälpte till att bygga ihop trangiat. Solen värmde gott ända in i själen!

Just när jag skulle ta fotot nedan fick Tuva tag på en korv ;)

Milton fick lägga i korvarna i vattnet. Ett tips är att ha med redan uppvärmt vatten i en termos. Att sitta och vänta på att kallt vatten ska värmas upp i trangia finns det inte tålamod till hos varken 5-åring eller 1-åring :)

Det var minst sagt spännande att äta med Tuva lös på marken :P jord på händerna, kröp runt, tappade sitt bröd och you name it. Bra övning inför alla måltider på klipporna i sommar. 

Tror vi alla stortrivdes och det var bara så härligt. Längesen jag njöt så! Milton och Daniel tittade när några fiskade och jag och Tuva tittade på fåglar. Hennes största intresse just nu! Och så vinkade hon och flirtade med alla som gick förbi ;)

Vi avslutade med lek på lekplatsen och Milton övervann sin rädsla för att klättra längs de höga repen. 

Rekommenderar alla att åka hit :)


Highlife

När man försökt natta ungen i tre timmar och hon reser sig upp och skrattar. Då får man välja om man vill skratta eller gråta själv. Vi valde att skratta. Galna unge! 

Hon fick extra ersättning men vek sig dubbel i sina konster och kräkte :P 


Natten till idag var hon vaken några timmar efter midnatt. Och visserligen tog hon sovmorgon men har bara sovit 1 timme under dagen. Lägg därtill en förkylning som borde få henne lite trött. Hon har börjat få airomir som är luftrörsvidgande och tyvärr uppiggande. 

Nu sover hon iaf (vågar skriva det nu efter 20 min sovande) och vi kan äntligen ta några minuter och sitta i soffan i tystnad. Eller ja, teven är på, men inga skrik och leksaker. 

Godnatt!!









Palmhus och Pokémon

Häromdagen körde vi in till stan. Jag skulle byta några för små plagg Tuva fått samt hitta något fint för presentkortethon fick. 

Daniel tog barnen till Trädgårdsföreningen för att hitta Pokémon. Massvis med pokestop där. 
Tuva har invigt vår andra vagn. Blir nog den i fortsättningen då hon verkligen vill åka framlänges. 

Nästan alla träd hade knoppar eller små blad på sig. Men värmen höll sig borta. 

Vi gick in i Palmhuset och tittade :)


Tuvas födelsedag

Tuva vaknade innan vi hann in och sjunga så vi fick sjunga i soffan :D


Milton hade slagit in några av sina djur som han gav henne. Jag tror dock att han kommer ångra sig igen haha :P vi får se. Hon fick även en elefantdräkt. 

Hennes blick när hon fick se sin nya robot var härlig :) hon började dansa direkt!

Bollen valde Milton ut. Fjärilar och regnbågar. Den blev hon glad för. Men bäst var nog dockan! Hon kramar den så fort hon tar upp den! Dockan kan skratta, prata, räkna och säga färgerna!


Har filmat jättesöta filmer på henne idag, får försöka lägga in senare. Nu har vi dukat till kalas! Hennes farmor samt faster med familj kommer :)

Födelsedagskul hade vi på Bushuset tidigare idag! Bilder har Daniel. Kommer sen :D nu kommer gästerna. 


Sista dagen som nollåring

Tuvas sista dag som nollåring! Imorgonblir hon ett helt år! Jag som minns hennes födelse och dagarna innan i detalj. 

Vi tog en tur till lekplatsen!

Sen bar det iväg för att köpa några presenter. Tror lilltjejen kommer bli nöjd! :)

En vild gissning vad som finns i? ;)

Jag vet att det är mitt i natten. Jag somnade tidigt i soffan och nu kan jag inte somna om. Tankar som rusar i hjärnan. Får hoppas det lugnar sig snart! :) godnatt!


Farbror

Daniel tar på sig glasögon för att ta ut en spink (flis för icke-skåningar) i Miltons hand. 

Milton: varför tar du på glasögon?
Daniel: jag ser inte så bra längre!
Milton: (retsam melodi) Pappa är en farbror!!

Haha :P


Våren är här

Nu har äntligen våren kommit till Göteborg! Första dagen utan åkpåse i vagnen! Första leken utomhus utan jacka!


När Milton var på Knatteskutt fick Tuva utforska stenar utanför. Hon tittade noga på dem... innan de åkte in i munnen :P


RSS 2.0