Room in the making

Det händer mycket i vårt hem just nu. Lite omändring i rumsuppdelningen kan man säga. Milton som haft det största sovrummet kommer flytta in i det rum som varit en blandning av syrum/gästrum/Juliarum/förråd. Då kommer Tuva, som inte haft något rum utan sover inne hos oss och har leksakshörna i vardagsrummet, få flytta in i det stora sovrummet. Vi sover kvar i lägenhetens minsta sovrum och vi kommer få en stor del av vardagsrummet att göra något annat med. Julia kommer få sova i Tuvas rum (vanlig säng där) när hon kommer. Men hon är 15 år nu och kommer allt mer sällan och sover över nån längre stund. Så rummen kommer vi fördela på de barn som bor här mest och behöver de mest :)


Så de senaste dagarna har vi ägnat oss åt Miltons nya rum. Slipat gamla tapeten...

...och målat den vit för att nya tapeten var ljusare. Skönt att bli av med den mörka väggen. När vi flyttade in och tapetserade den tänkte vi inte alls på att solen aldrig når in via fönsterna på den sidan. Så det blev lite mörkt. 

Jag målade kanterna i fredags när Milton var i skolan och Tuva sov. 

Sen kom den roliga delen av renoveringen - att tapetsera! Första remsan som ska upp är inget för par som är på gränsen att skiljas haha :P det krävs kommunikation och tålamod om man som amatör ska få första att sättas rätt. Sen flyter det på!


Milton har valt tapeten :) (vi har nästan bara använt non-woven tapeter från Rusta och varit jättenöjda)

Tanken var sen att vi skulle sätta ihop nya sängen när Daniel kom hem från jobb igårkväll. Men när Tuva somnat tänkte jag och Milton att vi kan ju börja iallafall...

...och helt plötsligt var den uppe och komplett!! :D Stolt kille som klättrade upp och testade!

Nu är grovjobbet gjort. Kvar är finliret med förvaring, dekoration och lampor! Superspännande! 


Just ja. När vi höll på att tapetsera kom helt plötsligt en sömndrucken Tuva gåendes. Hon måste trott att hinken med lim var yoghurt eller nått för handen med nappen i åkte snabbt ner och snabbt upp i munnen varpå hon blev superledsen :(
Sen blev hon nöjd med ersättning och somnade gott!


Lejonen

Vi hade bestämt att Milton inte skulle ha någon fritidsaktivitet denna termin då han träffar så mycket jämnåriga barn i skolan samt har gympa på schemat och leker ute varje dag. 


Men igår fick vi hem reklam om innebandyskola och anmälde honom direkt! Milton älskar innebandy och skulle trivas som fisken att få träna med andra barn som också gillar det! Så vi hoppas att det kommer bli bra :) 


Han trivs så bra i skolan! Svettig så det rinner om honom varje eftermiddag vi hämtar och de är ute och leker :P


Vattenpölar

Man kan ge ett barn hur mycket grejor som hest. Det är ändå vattenpölarna som kommer vara roligast :)

Jag och Tuva gick ut innan och inväntade mina föräldrar. Milton var med Daniel och tittade på Tjörn Runt!


Detta är sååå Tuva! Tar ner händerna i skor och kryper!!

Plaskvåt och skitig kom hon hem :D


Nu har barnen åkt på utflykt med sin mormor och morfar och vi ska packa en liten väska och åka till hotell :)


Rutiner

Här ligger jag i sängen. Och i den blå vagnen i hallen ligger Tuva och sover. Daniel hämtar Milton i skolan!

Jag är fortfarande sjuk. Men vaknade utan halsont och det är ju alltid framsteg. Men locket och tinnitusljudet i örat består, likväl täppheten och orkeslösheten. Man blir så svag. Och så fick jag svinont i panna/bihåla innan. Får vila så mycket det bara går...


Varför Tuva sover i en vagn i vår hall?  Jo, vi håller på och försöker vänja henne vid den och våra nya vardagsrutiner. Det är hennes gamla vagn och den ska hon sova i på förskolan mellan 12-14 på dagarna. Så dels vänjer vi henne vid vagnen men också tiden. Hon har sovit senare på dagen nu under semestern. Att sova tidigare på dagen kommer ju även innebära tidigare nattning på kvällen (tror, hoppas och antar vi) vilket är bra då vi ska lämna barnen redan innan 7 många dagar. 
Men det vända dygnet har varit jobbigare för oss vuxna. Barnen vaknar runt sex halv sju nu. Hela sommaren har vi sovit till åtta ungefär. Så vi måste också vänja oss att lägga oss lite tidigare. 

På måndag börjar Tuva på förskolan!  Och Milton ska även vara på fritids då och inte "bara" i förskoleklass. 
Spännande! 



Första dagen i skolan

Idag är en stor dag! Milton har varit sin första dag i skolan. I förskoleklass! Han har längtat så himla mycket och imorse kunde han inte äta upp sin gröt pga nervositet!!


Imorse! En stolt och lycklig kille i Turtles-ryggsäck!

Detta kommer bli så bra för honom. Han är väldigt smart och framåt och behöver mer stimulans än vad förskolan kunnat ge honom nu sista halvåret. Att få umgås med bara jämnåriga samt äldre barn, få vara ute varje dag, ha idrott och få lära sig saker. Det kommer han verkligen trivas med!


När vi var där på besök häromdagen uppfattade de direkt att han är rätt snabb inom matte osv och sa att de nog skulle behöva hämta material från ettornas klassrum. Det känns kul att de vill anpassa det efter var de är kunskapsmässigt.



Tyvärr är inte jag med och varken hämtar eller lämnar honom i skolan idag. Jag är sjuk. Igen. Det går troll i det denna sommaren!!
Först hade jag halsfluss-isch i början av semestern. Fick svårt att andas så svullen jag var och omöjligt att svälja. Antibiotika till det. Jag blev aldrig hundra frisk utan snöt mig lite då och då och halsen var rivig på morgnarna. Fyra veckor senare blev jag rejält förkyld och var riktigt täpp i näsan. Det resulterade i någon form av bihåleproblem som jag inte kollade upp hos läkare men en släkting inom sjukvården antog var bihåleinflammation och gav mig råd. Attacker av intensiv huvudvärk fick jag men det försvann sen. Men fortfarande försvann inte känslan av att vara småförkyld utan istället blev det värre än en gång med rejäl hosta och igårnatt vaknade jag med ont i örat. Läkare bekräftade öroninflammation och nu äter jag antibiotika igen. Och hostmedicin. 
Vi får väl se om det ger sig nu då!!



Tjörn fiske x2

Utflykten igår blev jättehärlig! Vi åkte först till Skärhamn där vi i värmen startade med godaste glassen och Daniel åt äppelkaka!

Milton hade med krabbfiskegrejor och var väldigt lycklig över att få fiska igen. Tuva verkade känna igen sig, två gånger gick hon fram till bryggan till den plats vi låg med båten i 9 dagar och tittade. 

Medan killarna fiskade krabbor gick jag och Tuva och handlade till grillning. Sen packade vi ihop oss och åkte till Tjörnbron för nästa fiskestopp samt grillning. 

Precis under bron på Tjörnsidan hittade vi en plats som blev bra. 

Makrillfiske! Daniel fick upp en liten. Milton är jätteduktig på att fiska. Men kanske inte den mest tålmodige ;)

Det var ingen dålig middag vi fick fram. Kött, halloumi, vitlöksbröd, grillad tomat och svamp och zucchini. Till det tzatziki, bbq-sås och grillchips. Efteråt grillade vi marshmallows! Så gott!!

Efter rotande i grus, lite marschmallows-klibb, mat och lite annat smått och gott kunde Tuva helt klart tituleras Kvällens Skitigaste Barn!! ;)

En härlig dag! Ett bra sätt att förlänga sommar och semester!


Höstskor

Nyss beställt grymma skor till Tuvis. Så snygga! Viking är det märke vi kör mest på när det gäller skor. Aldrig varit missnöjda!!


En söndag

Daniel har jobbat hela helgen (=36 timmar fre-sön) och vi har roat oss med att sortera hemma, förbereda för skolstart och så har vi varit ute och lekt. 

Igår gick vi och slängde sorteringen! Aldrig för tidigt att lära sig! Milton har 100% koll och har haft i flera år!

Lite lekplatshäng efter det! Milton övar på att stå och gå på händer!

Milton körde omkring en radiostyrd bil i köket. Tuva tog upp den och tittade förvånat och det såg ut som att hon trodde att hon på nått sätt körde bilen :P hon tog kontrollen men fattade ingenting, sen petade hon iväg bilen med antennen. Såg så roligt ut!!

När vi skulle gå hem sprang Milton balansgång på en trottoarkant. Så trampade han snett och for i marken. Och när Milton börjar gråta på direkten brukar det ofta göra väldigt ont. Jag trodde nästan han hade brutit armen så som han landade. 


Inget brutet men ett ordentligt skrapsår fick han. En film och plåster gjorde susen!

Det blev en tur ut till då det skulle finnas en speciell Pokémon på ett ställe. 

När Daniel äntligen kom hem åt barnen tacopasta och vi åt tacofärsfylld abourgine samt ugnsstekta tomater med fetaost. 

Nu är det måndag och på torsdag börjar Milton skolan och Tuva börjar sin inskolning om exakt en vecka. Vi tar ut det sista på sommarlovet nu och åker på utflykt. Krabbfiske, grillning och makrillfiske är tanken. Vi får se :)


Senaste dagarna i bilder

Vi är hemma efter många veckors semester. Daniel har börjat jobba och jag har försökt komma i ordning lite hemma efter all uppackning!


En massa bilder på Tuva följer nedan. Hon är lättast att få ta foto på :P och vi är väldigt nära varandra hela tiden. 

Innan frukost...

Under tiden och efter frukost :O haha... hon måste ju få öva!!

Några har frågat varför vi inte har haklapp på henne så hon slipper bli kladdig. Jag testade detta morgonen efter. Berätta igen varför detta skulle hindra kladd Hahaha :P

Igår träffade vi en kompis till Milton på en lekplats. Väldigt varm dag! De äldre barnen plockade plommon! Tuva lärde sig att klättra upp för trappan och åka rutschkana ner själv :D

Denna lilla tjej som är så rolig. Hoppas det håller i sig! Hon spexar och skojar och flinar som bara den om hon fiser ;)

Och hittar man först inget papper får man ta vad man har närmst till hands :/

Idag har vi fått finbesök av min barndomskompis Pernilla. Jag och hon har varit och köpt fina tyger hon ska sy bebiskläder till sin bebis av och en tur på Ikea blev det också innan vi åkte hem och gjorde taco!


Milton har lagat en lust idag och då kom Tuva och kastade en grej i huvudet på honom. Vi sa då att hon ska klappa fint på Milton och då gick hon fram, funderade lite, slog till Milton i huvudet och vände på klacken! Fel såklart, men det såg såå roligt ut ;)

igår vinkade vi på Daniel från öppet fönster när han kom hem från jobbet i bil. Hon skrek på honom och pekade rakt ner på marken nedanför fönstret. Daniel gick dit hon pekade då spottade hon så det flög ner saliv Hahaha :P 


Och idag hämtade hon en pall, klättrade upp på toalettstolen och tog lite tandkräm att fixa frillan med!!

Företagsam liten tjej. Hon kommer ge förskolepedagogerna motion ;)


Trollskogen

Vi packade Miltons ryggsäck med sånt han skulle behöva om han gick vilse. Bland annat visselpipa, strumpor och tröja, lite russin/fruktstång, dricka och kex och kniv. Inte för att vi tror att han kommer vilse (men vem tror det om sina barn) utan för att lära honom vad som är viktigt. Och också för att OM han skulle komma bort, då vet vi att han har kunskap och packning för att klara sig tills vi hittar honom igen!



Dagens mål var Trollskogen på Hundfjället. När vi kom fram startade vi utflykten med att äta. Det fanns ett mysigt vindskydd med grill nere i backen. 

Men det var med lite skräck man hämtade ved, för det fanns två getingbon och massa getingar i lådan!

Hugga upp flisor för att kunna tända elden måste man göra. Vi fick fin fart på det direkt!

Det blev fiskburgare. Fiskpinnar, sallad och remoulad i bröd helt enkelt :D

Trollskogen är en ca 2 km lång sträcka med troll av olika slag. Vi gick den nerifrån och upp så konstant uppförsbacke. 

Vi gick sedan längs en lift upp på toppen. Rätt jobbigt minsann. Tuva blev buren en del men försökte även gå en liten del. 

MrMuscle

Lite här och var hittade vi blåbär att plocka. En del åkte i en burk, en del åkte i munnen!

Detta är en bänk. Inte helt lätt att sitta där på sommaren. Allt uppe i backarna är anpassat för typ 60 cm snö. Staket, bänkar, liftar, allt är en bit upp. 

Vi gick till "Väggen", den brantaste backen i Sverige. Ruskigt brant. Daniel har åkt ner i den en gång men inte riktigt i världsrekordfarten på 190 km/h.  

Hem och rensa blåbär. Milton har beställt blåbärspaj så vi får väl se om det blir det!

När jag tog kvällspromenad med Tuva hittade jag massor med blåbär :) hem och rensa igen. Detta är den sammanlagnda mängden blåbär idag :D

Nu är det dags att sova!! Godnatt!


Sälen ankomst

Stugan i Sälen/Lindvallen var finare än vi trott och hoppats på. Inte stor men den har vad vi behöver! Och så stor altan på det!

Tyvärr fick jag återigen ordentlig och plötslig huvudvärk så jag fick lägga mig ett par timmar. När jag kom upp åt vi lite mackor innan det var läggdags på riktigt. 


Siljansnäs

Stugan utanför Siljansnäs bodde vi i med mina föräldrar som också varit på festen. En stor stuga med tre sovrum och stort kök. Och härlig tomt!

På området fanns en iskall pool. Bara min pappa och Milton hoppade i. Tuva blötte tårna och vi andra passade :P

Väldigt mysig vistelse här med. Härligt väder, lek, god mat, gött sällskap och fin utsikt! Jag och pappa stack och handlade inför kvällens grillning. Mamma tog barnen och Daniel låg rejält bakis och sov haha. Har hänt bara ett par gånger under våra 9 år att han blivit bakis :P


Vi lämnade Siljansnäs på måndagen. Mamma och pappa åkte hem till Skåne och vi tog oss, via Mora för lunch och handling, till Sälen!




Filipstad-Falun

I fredagsmorse gick jag och Tuva vår morgonpromenad. I lätt regn. Hon fick blöja och stövlar på sig! :)

Självklart hittades en stor vattenpöl som det skulle plaskas i och inte helt oväntat ramlade hon med ett rumpplask ;)

Efter frukost var det dags att packa bilen. Ett tips för att aktivera en rymdbenägen 1-åring under tiden det ska packas och städas är att låta de vara delaktiga. Jag ställde ner flera grejor på trappen som skulle till bilen och Tuva gick stolt och hämtade grejorna en och en och gav till Daniel :D



På resan mot Falun gjorde vi stopp vid Långsjön som är utsedd till Dalarnas finaste rastplats. Fint var det. Vi satte igång trangiat och kokade pasta och värmde tacofärs. Tacopasta på menyn. 

Vi satte oss på en filt och började äta. Milton var först med att stoppa in en tugga. Och han började spotta och skrika att det var äckligt! Vi trodde att han 6-årstrotsade. Jag stoppade in en tugga och spottade och fräste lika mycket jag. Det var SÅ äckligt. Vi hade fått i en droppe rödsprit i maten. Usch och fy, det vill jag aldrig få igen. 


Så lunchen fick intagas på närmsta snabbhak :P 


Vi kom fram till vårt hotell Bergmästaren i Falun. När jag öppnade bakluckan på bilen rasade det ut packning på marken och saker spred sig och rullade iväg. Mi ba "det här är ju PINSAMT mamma!" Haha!! 

Vi fick ett rum med faluröd vägg, såklart!

Vi åt hotellets kvällsbuffé och sedan blev det godis i sängen. 

Härligt hotell och väldigt trevlig personal!

Tuva vaknade tidigt och för första gången i sitt liv fick hon paddan i knät så jag kunde vila några minuter till :P strax efter 7 var vi nere vid frukosten. Tuva åt typ bara vattenmelon och Milton åt pannkaka, nutellamacka och vattenmelon. 

Jag fick exploderande huvudvärk så Daniel tog barnen till hoppbackarna i Falun och åkte upp och tittade i dem. 

När de kom tillbaka kändes mitt huvud bättre så vi stack till Falu Koppargruva. 

För att gå ner i de trånga, kalla, mörka gruvgångarna måste man vara minst 3 år så jag fick tyvääääääär stanna uppe i solen med Tuva! ;)

Men Daniel tog detta foto!

Vi åkte till hotellet för att checka ut och ta våran packning och sen bar det iväg mot Siljansnäs med stopp för mat i Leksand. 


Vi checkade snabbt in vår stuga och bytte om och sen väntade fest för min morbror hela kvällen lång! :)


RSS 2.0