Room in the making

Det händer mycket i vårt hem just nu. Lite omändring i rumsuppdelningen kan man säga. Milton som haft det största sovrummet kommer flytta in i det rum som varit en blandning av syrum/gästrum/Juliarum/förråd. Då kommer Tuva, som inte haft något rum utan sover inne hos oss och har leksakshörna i vardagsrummet, få flytta in i det stora sovrummet. Vi sover kvar i lägenhetens minsta sovrum och vi kommer få en stor del av vardagsrummet att göra något annat med. Julia kommer få sova i Tuvas rum (vanlig säng där) när hon kommer. Men hon är 15 år nu och kommer allt mer sällan och sover över nån längre stund. Så rummen kommer vi fördela på de barn som bor här mest och behöver de mest :)


Så de senaste dagarna har vi ägnat oss åt Miltons nya rum. Slipat gamla tapeten...

...och målat den vit för att nya tapeten var ljusare. Skönt att bli av med den mörka väggen. När vi flyttade in och tapetserade den tänkte vi inte alls på att solen aldrig når in via fönsterna på den sidan. Så det blev lite mörkt. 

Jag målade kanterna i fredags när Milton var i skolan och Tuva sov. 

Sen kom den roliga delen av renoveringen - att tapetsera! Första remsan som ska upp är inget för par som är på gränsen att skiljas haha :P det krävs kommunikation och tålamod om man som amatör ska få första att sättas rätt. Sen flyter det på!


Milton har valt tapeten :) (vi har nästan bara använt non-woven tapeter från Rusta och varit jättenöjda)

Tanken var sen att vi skulle sätta ihop nya sängen när Daniel kom hem från jobb igårkväll. Men när Tuva somnat tänkte jag och Milton att vi kan ju börja iallafall...

...och helt plötsligt var den uppe och komplett!! :D Stolt kille som klättrade upp och testade!

Nu är grovjobbet gjort. Kvar är finliret med förvaring, dekoration och lampor! Superspännande! 


Just ja. När vi höll på att tapetsera kom helt plötsligt en sömndrucken Tuva gåendes. Hon måste trott att hinken med lim var yoghurt eller nått för handen med nappen i åkte snabbt ner och snabbt upp i munnen varpå hon blev superledsen :(
Sen blev hon nöjd med ersättning och somnade gott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0