Tidig morgon

5.30 ringde klockan. Daniel var då i hallen på väg till jobb så jag väckte Tuvis och frågade om hon ville säga hejdå och vinka till pappa. NEJ! :P

Men hon piggnade till och vinkade glatt sen :)

Kläder i högar som smidigt åkte på, kissa (första natten nånsin som Tuvas nattblöja var helt torr!!) och borsta tänder. 

Kl 6 var jag och barnen iaf på väg ut. Och utan trots och stress.  


Buss till skolan och lämna Milton, han var först av alla barn idag på fritids. Buss tillbaka, lämna Tuva på föris, lika glad som vanligt, och 6.40 satt jag på bussen till jobb. Aldrig gått upp eller lämnat så här tidigt! Men det gick smidigt trots allt! 




Febrig tös

Sa till Daniel när jag nattat Tuva att hon inte kändes hundra. Inte minst för att hon somnade väldigt fort utan några protester. Men hon kändes lite mer ljummen än hon brukar. 

Nu la jag mig bredvid en kamin. Hon är kokhet :( tempade i armhålan i sömnen för att ha ett hum och den visade 39,1 så minst det är den. Hon andas snabbt och stånkigt omvartannat och gnäller. Nyss nös hon i sömnen och sa direkt tacktack. Då vill hon att jag säger prosit ;)

Milton sover på en madrass i vårt sovrum inatt. Han skulle ta upp sina kallingar från golvet innan men det gick inte helt enligt plan. Han snurrade runt och skulle kicka upp dem men då sparkade han i spegelns ram. Jeezez vad han skrek och grät. Mittentån kan nog ha nån spricka. Vi tejpade ihop hans tår och så fick han lång saga och sen sova här inne. 
Tur vi har vilodag imorgon jag och barnen!

Och vilken tur att jag sa till Daniel innan att det var bäst att han handlade ifall det skulle va nått så inte jag och barnen kom till affären imorn. 

Godnatt! 


Uppe i ottan

Tuvis vaknade av att Daniel bröta i köket innan jobb. 

Ofta kan hon somna om men icke idag. Hon har sovit väldigt bra inatt så hon var väl ordentligt utsövd :)

Nu sitter vi i soffan och ser på Barnkanalen. Sedan bara några dagar tillbaka har Tuva börjat sitta längre stunder vid teven. Innan har det varit ointressant och ett rastlöst springande men nu gosar hon in sig i stora filten och tittar gärna en stund på Barnkanalen. Eller igår, då såg hon simning ;)


Julpyssel

”Dagarna de går och går...”


Våra dagar är fyllda med jobb, träningar, julfix, luciafiranden, resor och vardagsstök. 
Ligger efter här igen och då blir det så svårt att komma igång. 

Men idag blev det julpyssel med hela familjen! Milton riktade in sig på snögubbar och tomtar, Daniel gjorde snögubbe och julkort, Tuva tyckte det var väldigt skoj att sätta klistermärke på ett papper :) jag själv fixade först våra julkort som ska skickas och så gjorde jag också ett pysselkort. 


Paketkalender

Ligger lite efter här igen ;) 
Men idag gick vi in i december månad! Galet! Snart jul. Hösten bara försvann!

När barnen somnat ikväll satte vi oss och slog in paket till adventskalendern. Barnen ska få varje dag och jag har fixat några stycken till Daniel :)
(null)



RSS 2.0