Födelsedag och semmeldag

Imorse kom dessa skönheter in i sovrummet med sång och paketer :D

Min 29:e födelsedag! Lite halvsjunkna, snart friska, barn. Så vi gjorde ingen speciell utflykt eller så utan tar det i helgen. 


Men jag fick välja middag - kyckling, potatiskroketter med bea. 

Och så var det ju semmeldagen! Så varsen semla fick det bli :)
Tuva fick bullen och grädde i en skål. Hon ÄLSKADE det!!!

Det har varit dålig uppdatering här. Vi har haft sjuka barn och läkarbesök osv. Och jag är inte ifatt med skidsemestern vilket bara blir ångest och då skiter jag i att blogga alls. Men jag hoppas det är ifatt snart!! Godnatt! 


Tänder av och upp

Barnen är fortfarande väldigt okaxiga. Milton började feberyra igårkväll och sa "jag kommer dö, nu dör jag". Han drömmer mardrömmar nu när febern är så hög. 40,6 har han toppat på. 

Båda barnen var vakna inatt och var ledsna. Trots att Daniel skulle jobba idag fick han hjälpa till, inte lätt att gå in till ledsen Milton när Tuva ligger vaken på en. 

En bra sak hände igår iallafall. Milton har haft sin andra tand lös ett tag nu. Men en annan tand har växt upp bakom så på måndag är det tandläkarbesök. Men igår hojta han plötsligt till, tanden hade bara lossnat. Kanske är samma för honom som med bebisar, att tänderna påverkas av feber. 

Tuva satt mest såhär igår men när febern gick över 40 och hon kändes lite för hängig stack vi upp till närakuten för snabbkoll. Där var folktomt så det gick snabbt. Tyvärr är de inte specialiserade på barn men de sa att det nu var virus. Hon var röd i öronen. 


Idag har Tuva gråtit hysteriskt flera gånger utan att jag vetat varför. Båda äter rätt krasst och har fått febernedsättande då T hade 39,4 och M hade 39,8. Blir glass och soffläge idag. Synd med så fint väder ute. Men jag hoppas att febern håller sig borta nu. 
Nu hostade Tuva till i sömnen och börja gråta massor igen. Hon har ju ont nånstans :(


Feber x2

Vi vaknade kl 5 av att Milton, som låg i vår säng, börja skrika i panik. Först i obegripliga meningar men sen nästan skrek han "jag är sjuk, jag är sjuk!!" När jag skulle lugna honom med en kram kände jag hur extremt het han var. 39,9 i temp hade han. Och huvudvärk. Och ont i armarna. Och mådde illa. Han fick en hink, tittade ner i den och utbrast "det ligger en Pokémon i hinken". Jag skrattade rakt ut. Inte kan man spy på en Pokémon :P

Han spydde aldrig. Fick ipren och la sig vid teven. Stackarn. Så sjuk från ingenstans. Tur att vi inte var kvar i fjällen. 

Dagen tuffade på! Jag tog Tuvas 10-månaderskort :D det är minsann inte lätt längre. Hälften av fotona jag tar är antingen på ryggen när hon snabbt rullat runt eller på suddiga sprattlande ben :D



Vi planerade för en liten tur med bilen (Milton skulle få ha med padda och vila i bilen) när jag tyckte att Tuva verkade varm. Å ja, henne har vi nu tempat in på 39,2. Hon äter men är där mellan helt utslagen, andas snabbt och sover. 

Hon såg lite rolig ut innan när hon vägrade öppna ögonen men ändå skulle sitta upp. 

Nu ligger hon och sover på Daniel i soffan. Milton har sovit 1,5 timme i sin säng. Febern har idag ett järngrepp om dem. Och den kom utan förvarning. Hoppas på det vanliga, att febern bara stannar en dag. 


Tandläkarbesök

Imorgon SKA jag lägga in bilder från resten av skidsemestern!! Idag har vi haft fullt upp igen och strax ska jag sova!


Igår pratade jag med bvc och nämnde Tuvas nattliga hosta varpå hon ville att det kollades upp direkt med tanke på Miltons andningsbesvär. Hon bokade in oss på vårdcentralen idag. Vi lämnade Milton och tog en promenad i solen till vårdcentralen. Väl där kunde de inte se att vi hade någon tid så efter lite efterforskning kom det fram att vi inte hade en tid idag utan nästa onsdag haha. Virrig bvc-sköterska ;) tur det var sol och att Daniel var ledig så vi fick en trevlig promenad!

Vi gick och handlade lite och tittade på bokrean. Hade kunnat köpa hur mycket som helst. Men fick hejda mig ;) det blev en barnbok om Pelle Svanslös. 

Vi gick hem och åt lite innan det var dags för Tuvas andra tandläkarbesök. Hon var ju där i januari när hon ramlat ner från sängen. Idag räknades det till 7 tänder för hon räknade inte med den åttonde som nyss spruckit igenom. Vi skulle försöka få in att borsta efter sista flaskan trots att hon ev somnat. Och det var bra att hon inte åt godis (?!). Hon fick tandborste och tandkräm och var jätteduktig. Lyckades till och med komma åt höj- och sänkknappen på tandläkarstolen när hon kröp runt på golvet :P


Vi hämtade Milton och tanken var att åka till båten. Pga blåst ångrade vi oss och det var nog tur. Tydligen varningar för stark vind och det viner riktigt mycket utomhus just nu. 


Daniel tog istället med Tuva och stack till sin mamma och jag och Milton fixade på hans rum. Det var såå skönt att vara hemma utan Tuvisen. Ingen att hålla koll på hela tiden, inte vara orolig att Miltons grind var öppen, ingen att tassa tyst för och ingen som kunde vakna mitt i nått viktigt. Jag har inte varit utan Tuva mycket och absolut inte varit hemma och kunnat fixa utan henne. Det får nog bli lite oftare för man får ju gjort tio gånger så mycket. Och skönt för Milton att ingen lillasyster störde hela tiden :)

Tuva somnade som vanligt i min famn i soffan och jag la in hemne i sängen. Bara två minuter senare hörde vi nått ljud. Jag gick in i soveummet och då stod hon skitnöjd i sängen och hade tänt taklampan :P haha. Skitunge!!


Kvällen har jag ägnat åt att titta på tyger. Vi ska skala av vår packning till båten rejält i sommar. Så jag tänkte ha som mål att 30% av de kläder barnen har med ska vara hemsydda :D finns så mycket fina somriga tyger. Ska bara få med vice vd på inköpet ;)


Vackert i solen

På en rastplats någonstans i Sverige...

Resan går bra. Vi lämnade Siljansnäs  ca kl 11. Nu är hon 15 och vi har haft ett 5 minuters stopp och ett 20 minuters då Tuva ovan fick stå och hoppa lite och så åt vi risifrutti/ersättning. 


Siljansnäs lös upp i solen! Där är magiskt fint! Vi åkte upp på en utsikt och ner till en istäckt Siljan. Flera bilar var ute och körde på isen. 

Nu letar vi efter en grillplats för att göra lunch :) 


Nä, nu somnade Tuva så nu kör vi. Vi väcker inte henne om en kvart när hon behöver sova. Kanske blir det rent av så att den lunch vi köpt med blir tillagad hemma ikväll ;)


Hemfärd

Ja inte blev det mycket bloggande dessa dagar. Fullt upp. 

Vi är iallafall nu på väg hem. Hade tänkt anlända sovstoppet kl 18 men det var för härligt väder i backen så några extra åk, sen lite längre stopp på Maxi i Mora (där vi såg Kalle Moreaus haha) då Tuva behövde stå och sen käka en korv (älska att hon kan äta vanlig mat, så enkelt) så vi är inte framme än. Men snart. 19.45 är väl klockan när vi parkerar vid min morbror i Siljansnäs. Vi kommer vara själva där ikväll, göra lite middag och se lite på mello. Och äta lördagsgodis såklart :)


Resan imorgon ser vi fram emot med fasa :O Tuva tycker typ att det räcker nu. Vi får åka hyfsat tidigt och ta det som det kommer. Och avleda. Och gasa max när hon sover!




Första skiddagen

Så var det äntligen dags för skidåkning. Som Milton har längtat. Han slängde på sig skidorna direkt och åkte upp själv (!) i minsta barnbacken. 

Gick galant! Tuva hängde en del i barnvagn och en del i bärryggsäcken :D

Vi var här sist för 2 år sedan, när Milton var 3,5 år gammal. Då hade han noll självbevarelsedrift och for som en blixt nerför backarna. Precis som vi misstänkt var han mer reserverad nu. Inte så att han vägrade åka men mer ifrågasättande och försiktig. Jag är glad att vi har förra resan att blicka tillbaka på, hade detta varit första gången hade det nog varit mycket svårare att få igång honom. 


Träffa Valle fick han göra!!

En byta-blöja-i-värmestugan-selfie ;)

Vi grillade korv med bröd till lunch och värmde pizzabullar till mellis. Solen sken från klarblå himmel hela dagen. Lagom mycket folk. En bra dag!


Vi bjöd på hamburgare här i stugan ikväll. 
Barnens kusin, 3 år, ville inte ha mer mat. 
Han: jag vill hoppa ner från stolen. 
Mamman: vad ska du göra sen då?
Han: .....landa!!!

Haha! Så klockrent svar!! :D


Sista restimmarna

Resterande resa gick nog ändå över förväntan även om Tuva hade några stunders missnöje. 


När det blivit mörkt och vi kom till Karlstad stannade vi till på BK för lek i lekrummet och för lite fika. Tuva fick smaka på milkshake vilket såklart var jättegott ;)

Sedan körde vi vidare med månen som en stor lampa och följeslagare. Kändes lite mindre ensamt på vägarna med månen i "närheten". På 3 mil mötte vi inte en enda bil. 

Första anhalt var min morbrors stuga i Siljansnäs. Han var på plats. Kul att ses och snacka lite innan läggdags. Det gick bra att somna. Natten var väl lite sådär. Tuva hostade, Milton drömde och gnisslade tänder. Ett tag var det svinkallt i stugan. Men sov litegrann gjorde vi iaf ;)


Tuva och Milton på kvällen innan läggdags :)

på morgonen!

Från Siljansnäs styrde vi vidare mot Mora för att handla. Sista stora affären innan Vemdalen. 

Fint väder, underbar natur och omgivning och SPIKRAKA vägar!

Det blev McDonalds efter handlingen. Nu har vi ätit på donken för ett år framöver. 


Vi hade sen 3 timmars körning kvar till Vemdalen och Tuva sov hela vägen. Skönt för alla. 
16.30 anlände vi stugan i Storhogna efter att ha varit på resande fot sedan kl 14 dagen innan (med pauser och övernattning såklart). 

När vi kom fram fick Milton leka av sig i snön...

...och Tuva fascinerades av elden!


Renar

Mission complete kan man väl säga när det plötsligt står en flock renar på vägen. Det är ju drömmen att få se när man är här uppe. 

Har lite filmer också men de får nog läggas in när vi kommer hem och har bättre nät :)


Sista restimmarna

Resterande resa gick nog ändå över förväntan även om Tuva hade några stunders missnöje. 


När det blivit mörkt och vi kom till Karlstad stannade vi till på BK för lek i lekrummet och för lite fika. Tuva fick smaka på milkshake vilket såklart var jättegott ;)

Sedan körde vi vidare med månen som en stor lampa och följeslagare. Kändes lite mindre ensamt på vägarna med månen i "närheten". På 3 mil mötte vi inte en enda bil. 

Första anhalt var min morbrors stuga i Siljansnäs. Han var på plats. Kul att ses och snacka lite innan läggdags. Det gick bra att somna. Natten var väl lite sådär. Tuva hostade, Milton drömde och gnisslade tänder. Ett tag var det svinkallt i stugan. Men sov litegrann gjorde vi iaf ;)


Tuva och Milton på kvällen innan läggdags :)

på morgonen!

Från Siljansnäs styrde vi vidare mot Mora för att handla. Sista stora affären innan Vemdalen. 

Fint väder, underbar natur och omgivning och SPIKRAKA vägar!

Det blev McDonalds efter handlingen. Nu har vi ätit på donken för ett år framöver. 


Vi hade sen 3 timmars körning kvar till Vemdalen och Tuva sov hela vägen. Skönt för alla. 
16.30 anlände vi stugan i Storhogna efter att ha varit på resande fot sedan kl 14 dagen innan (med pauser och övernattning såklart). 


Framme i Vemdalen

Vi är framme, har lekt i snön, ätit middag och haft världens längsta nattning av sockerpigg Tuva. Hon fick smaka lite kanelbulle till kvällsfika! Never again!! :P När ungen står på enbart fötter och huvud som ett A och samtidigt sjunger så går det inte att låta bli att skratta ;) 


Vårt senaste dygn hoppas jag blir ett inlägg imorgonbitti innan vi ger oss iväg på första skidåkardagen. 
Nu är det dags att sova!

En bild från kvällens lek!




På väg :)

Jag ÄLSKAR att vara på resande fot, men HATAR att lämna hemmet. Komiskt. Jag känner ett obehag när jag går runt och släcker och drar ut kontakter och så. Rädd att glömma viktiga saker. 

Men nu är vi på väg :)

Visst blev vårt lilla projekt till Milton fint. Hylla där han kan ha sina grejor! :) Tuva som somnade 23.20 igårkväll och vägrat sova under förmiddagen somnade ju pladask i bilen. 


Tanken var att jag och barnen skulle åkt tåg första biten, till Karlstad. Men av flera orsaker så valde jag att slopa tåget. Det kändes mest rätt. 

Vi kunde väcka Daniel lite senare och hade fixat en termos kaffe. Vi packade det sista (som alltid är mer än man tror) och åkte iväg. Första stopp - Kungälv!! Haha! Ja men stopp varannan mil är väl bra? ;) nä,vi passade på att äta. Ville inte få en massa disk hemma :P

McDonalds fick det bli. Väldigt sällan vi äter där. I julas åt jag och Milton men innan det har jag ingen aning. 

NU frågade Milton första gången hur långt det var kvar. Oops ;) 60 mil kvar haha!! 



Jag ger upp

Sömn, vad är det? Tuva har sovit 2x30 min under dagen. Somnade som vanligt vid 20 ikväll men vaknade 20.30 och har inte somnat om. Klockan är nu 22.45. Helt galet. Hon har pendlat mellan gråt och skratt, övat på att resa sig upp, käkat fantastiskt god champinjonsås och sett på tv. 

För ja, tvärtemot vad vi annars gör, så tog jag upp henne idag. Jag orkade inte, plus att jag hade mat på spisen. Har försökt natta om henne flera gången. 

1-0 till Tuva 


Nu har jag lagt mig med henne. Hon på riktigt skuttar och rullar runt i sängen som en duracellkanin. Aldrig sett henne så här. Nyss försökte hon slita av pyjamasen. Vad håller hon på med :P


Fattas bara att Milton vaknar och kommer in. Då kan jag ge upp totalt. 

Godnatt!


Alla dessa bulor

Här startade vi inte dagen på bästa sätt :(

Olycka i soffan, Tuva slog huvudet i bordet och har fått en jättebula och huden ser nästan ut att spricka :( 

Hon blev så ledsen. 

Nu mår hon bra och vi ska äta frukost och packa klart, baka och städa här. Daniel ska sova extra länge för att orka upp imorgon och köra långt!


Milton hjälper, Tuva stjälper

Fullt sjå med packning. 

Vi packar i vakuumpåsar för att det ska ta mindre plats :) (sitter dock i soffan nu och ser att en påse är luftfylld igen. Måste hitta hålet)

Milton har varit jätteduktig och hjälpt till. Tuva? Njaaaaaa..... Milton försöker plocka i böckerna i takt med att Tuva kastar ur de igen haha :P

Häftigt med Tuva nu. Hon står mer och mer och släpper taget utan att hon tänker på det ser det ut som. Kan stå 10 sekunder innan hon tappar balansen eller kommer på att hon inte håller :)

Milton började gå när han var 10 månader och en vecka gammal. Tror inte att Tuva klår det men tror garanterat hon går innan 1-årsdagen :)


Packa packa

Det blev en del kryssade punkter på vår att-göra-lista idag. Daniel och Milton servade bilen med ny olja och bytte en lampa. De skulle dammsuga den också men det har snöat hela dagen så nytt försök imorgon. 


Då två av mina vinterjackor gått sönder i dragkedjorna på på magen och i fickor så köpte jag faktiskt en ny idag! Den får vi hoppas håller bättre! Snygg som fan är den också ;) 
Milton fick också en jacka då hans vinterjacka tyvärr inte är optimal för skidåkning. Vi köpte storlek 134, sitter bra på honom men kommer även passa nästa år. Vintern är ju snart slut!
Han räknar med spänning ner till på måndag!! :D

Tuva är inte alls lika taggad haha :P hon HATAR att ha skor på fötterna. Hon skriker sig blå!


Men det blir nog bra ;)


Vi har tagit fram väldigt mycket av packningen. Daniel jobbar ju hela helgen så imorgon vill vi ha mycket färdigt! 

Idag gjorde jag även en omgång fruktpuré och en grönsakspuré. Billiga frukter och grönsaker nu. Plus att lite ska med till Vemdalen. 

Nu sover barnen och vi ska köra ett ryck till innan vi slänger oss på soffan :)


Planerar och fixar

Nu är det fullt hallå med planering, förberedelse och ficning här hemma inför vår resa. Vi tror att om vi är förberedda med både rastplatser och matsäck och har en god grundplanering så blir det bäst för alla. Varken jag eller Milton är särskilt bra på att bli för hungriga och att då inte planerat med matstopp kan bara bli fel. 

Dessutom roligare för Milton att ha tydliga mål på vägen. Det är ändå 70 mil enkel väg vi ska ta oss!!

Listorna är många men packlistan får inte bli för lång. Att ha med en bebis innebär mycket runtomkringpackning som vagn, bärryggsäck och matstol. Vi lär fylla bilen till bredden och då bör det bara vara sånt vi har absolut användning av. Förutom plåsterlådan ;)

Idag är Milton hemma med oss. Dels hostade Tuva så lungorna vändes ut och in inatt och att då dra ut henne i -5 lockar inte. Sen är ju da snart vaken så kul med lite familjetid när han jobbar 60 tim denna vecka. Så han får hjälpa till hör istället! :)



Lång

Jaha, nu når denna tjejen upp till både hallbyrån och tv-bänken. Nu kan vi inte ha några saker liggandes någonstans :P


Hennes natt var jättejobbig. Tror klockan var halv fyra fyra när hon började hosta intensivt och var täpp och slemmig. Hon ville somna men det gick inte. Jag sög hennes näsa och försökte ha henne i höjt läge men hon fick bestämma själv hur hon skulle ligga för att kunna slappna av. Hon låg mest på mig. 

Hon fick en flaska ersättning vid 5 och efter en stund somnade vi båda. Märkte inte att Daniel kom hem och la sig ens. 

Nu är Milton på förskolan och Tuva är trött så nu blir det soffhäng!



Majskolv, dopfest, bad och gympa

I lördags skulle mina föräldrar ha vänner hos sig så vi träffade vänner på annat håll. En barndomskompis till mig och hennes man och deras två barn på 2 och 4,5 år. Vi hade en jättetrevlig kväll ihop! 


Tuva hittade en ny favorit i kokta majskolvar! :D

Milton och deras äldsta tjej lekte från kl 17 till midnatt med korta pauser för mat :D


Vi vaknade på söndagen av att Tuva var så ledsen. Täppt i näsan och grät och grät. Min mamma tog henne och gick runt och sen hade hon sovit och vaknat om vartannat. Sällan hon är riktigt ledsen. 

På förmiddagen åkte jag och Daniel och tittade på ett hus och barnen var på lekplats med sin mormor och morfar. 

Sen var det dags för dopfesten som var anledningen till att vi skulle ner från början. Alla barn som döptes 2016 var bjudna på fest för att hämta sin dopduva som hängt i ett träd i kyrkan. Det var först gudstjänst, Fader vår har nog aldrig varit så livlig haha. Massvis med barn och bebisar i kyrkan. Det var inte tyst nångång. Tuva hoppade i våra knä och skrattade högt haha. 

Sen vart det tårta och ballonger i församlingshemmet. Tuva fick banan. Och Milton fick godis i fiskdammen. 

Hemma igen :)

Söndagskvällen blev lugn med middag och godis och Uno :)


Idag, måndag, åkte mina föräldrar till jobb tidigt. Daniel var uppe länge och skulle sova hela förmiddagen (för att kunna jobba natt) så jag och barnen åt frukost själv...

...och sen gick vi till lekplatsen. Tuva somnade i vagnen. Milton fick för sig att åka nerför rutschkanan på olika sätt. På rygg med huvudet före var nog den sämsta, men roligaste idén :P jag filmade det och ska försöka få in filmen här. 

Vi lekte även restaurang och det är så roligt att hära vad han snappar upp grejor från oss. 

Jag frågade vad han sålde för mat. 
- Pizza med dubbel botten och glutenfria köttbullar!

Haha ;)


Bilresan hem kändes som ett test inför våra väldigt långa bilresor nästa vecka. Måste komma på tidsfördriv Milton kan sitta med, både ihop med oss och själv. Jag ska sätta mig och planera resorna lite mer. Vi tänker att om vi är (löjligt mycket) förberedda både på aktiviteter, snax och pauser så blir det trevligare för alla! Det spontana funkar inte riktigt i det läget känner vi. 

Vi hann bara kasta i barnen gröt innan det var dags att sticka till Knatteskutt. Första tillfället :) Milton gillade det och hade väldigt roligt! Att ledaren är en mamma i mammagruppen, som Milton också träffar ibland, var bara ett plus då han kunde slappna av och hade ett tryggt ansikte. 
Tuva började dansa så fort hon hörde musiken!

Kvällen spenderade jag med Tuva i famnen i soffan. Rälig hosta. Till slut sög jag näsan och gav koksalt med pipett och sen dess har hon sovit gott. 

Snart ska jag gå in och lägga mig! 
Godnatt :)


Klaustrobobi

Äntligen ute från Gekås. Om vi hade vetat att ett bussbolag skickat 100 gratisbussar idag hade vi kanske omvärderat haha :P fy fan med folk. Hemskt. Men vi hittade det mesta, glömde en del på en hylla när vi gick igenom kundvagnen, fick mat i magen och kom ut levande. Puh. 


Tuva längtar nog mest till mormor och morfar. Få krypa och röra på sig!



Krösus

Nu har jag och mitt crew kommit iväg!

Gröt hemma och nu äter barnen macka i bilen. Tuva skrattade när hon fick sin. Haha. Hon bara älskar mat och framförallt att få stora bitar att hålla i själv! Sötunge!


Milton är spänd för han ska få köpa en grej för egna pengar i Ullared :) han älskar pengar istället för mat :P han säger att han är kapitalist haha (baserat på att enkel fakta om att kapitalisterna vill ha mycket pengar och behålla de pengar den tjänar). Men han gillar inte att ha för mycket pengar i sparbössan då den blir för tung så han måste handla ibland ;) och då får vi mynt av honom som blir till ny veckopeng. Winwin!

Men han är väldigt generös den lille killen. Han vill gärna vara med och betala om vi ska köpa hus eller så ;)


Träning i skogen och fjällenförberedelser

I förmiddags kom vi iväg till skogen för att träffa mammagruppen. Promenad förbi sjön och vidare till en lekplats, drygt 2,5 km. 

Det blev träning för mammor medan vissa bebisar sov och vissa härmar våra rörelser och nån tittar på oss med en blick som undrar vad fan vi gör :P


Det bästa med att ha 5 år mellan barnen? Att de inte sitter i samma vagn och att man kan få hjälp upp för branta backar ;)

Vi kom hem och väckte Daniel och Milton testade sin skidhjälm!


Sen åkte vi och köpte en begagnad vagn till skidresan. Vår vagn tar stor plats i bilen och den har två mindre framhjul, mindre lättkört i snö. 

Denna blir perfekt. Jag gillar inte att ha Tuva vänd ifrån mig men jag kommer ju vara mycket framför vagnen med henne när vi tex hejar ner Milton och Daniel i backen. 

Vi funderade på att inte ha vagn med och att jag skulle ha henne i bärsele eller bärryggsäck. Men min rygg pallar nog inte det i så många dagar. 

Till kvällsmat blev det enkelt, korv med bröd. Tuva fick en egen i handen som hon blev mycket glad över. Asså om jag närmade mig henne med handen morrade hon och skrek. På riktigt jättearg om jag försökte ta korven ifrån henne haha ;) 

Sen fick hon en pizzabulle och samma visa där! Och fortfarande älskar hon allt hon smakar på! 


Nu ska vi se På Spåret (jag lär somna) och sen sova för att gå upp tidigt och förbereda inför 
fullsmockad helg med mycket bilåkande, mycket trevligt sällskap, god mat och lek. Vi ska till Skåne, med paus i Halland. Sen en liten tur till Halland på söndag innan dopfest för alla barn som döptes 2016. 

Godnatt :D


Appflyttskaos

Tuva fick tag på min mobil och har lyckats ommöblera bland apparna. Förvirringen :O undrar om hon lyckats ta bort någon app med. Det märker jag väl under dagen :P


Idag har vi fullt upp. Nu blir det dusch och frukost innan vi ska gå till skogen och träffa mammagruppen. Träning på fredagar. Och äntligen är bebisarna så stora att det blir en liten tur på lekplatsen också :) Milton får hänga med då Daniel sover efter nattpass. 
Sen väntar vi några som ska köpa kläder och så ska vi själva åka och köpa en grej inför fjällenresan. 

Ooooch så ska vi baka, jag och Milton. Fullt upp, men ingen stress! Helgen är också fullbokad från morgon till kväll. 


Senaste dagarna

Livet går i ett och när jag väl halkar efter i bloggen så blir det bara svårare och svårare att komma ifatt. Kanske borde sätta in obligatorisk bloggning i minst 5 min kl 20 varje kväll. Bloggen är ju vår dagbok där vi går tillbaka och läser om allt. Just nu skriver jag ingenting om barnens utveckling eller så. Skärpning på det. 


Det blir en bildbomb nu med sånt jag vill ha med här vid framtida tillbakablickar! Sen hoppas jag på lite mer frekvent bloggande igen!

Sist avslutade jag med att Tuva röjde bland påsarna. Fem minuter efter det rev hon ut all lök på köksgolvet...



...och några timmar efter det rensade hon lådan!

Dagarna har flutit på med trots, tjat, gnäll, lek och matlagning (separat matinlägg behövs för det har lagats en del). Milton har börjat få veckopeng. 15:- är den på och då ska han göra lite enkla grejor här hemma innan han spelar tv-spel. Däremot blir det 1:- avdrag om han gör något väldigt dumt med vilje. Alltså inte spilla vatten eller vägra ta på jackan utan när han framförallt är dum mot sin lillasyster, vilket tyvärr händer allt för ofta. Han skulle få 0:- i veckopeng om vi drog av för alla gånger :/

I onsdags fick han 12:- och lovade att kommande vecka skulle bli full pott. Vi kom 5 timmar (!!) in på torsdagen innan första kronan rök haha. Nu kan jag skratta åt att det gick så snabbt men det gjorde jag inte i söndagsmorse när han blev så arg på mig så han satte en hand på varsen sida Tuva i sängen och hoppade så hon vaknade med ett ryck. Argmamma.se. 

Han har sina goda stunder med, den lille pojken. Han blev väldigt glad när det plötsligt låg 4 minioner här hemma till honom :D




Och Tuva ser tvättmaskinen som en bio. Här satt hon. Men tvättmaskinen är skräckblandad förtjusning så hon tittar nog på den mycket för att se till så att den inte kommer efter henne ;)

Och det här då! Kolla in locken!! :D skallepär har minsann börjat få ganska långt hår. Men det ligger slickat på huvudet och syns knappt. Kanske kan hon ha en liten liten totte (tofs, på skånska är det totte) på sin 1-årsdag!!

Denna är ju bara så söt. Tuva har börjat gilla gåvagnen. Helt plötsligt stod hon uppe i den :D

Ikväll hände något magiskt! Jag frågade om Milton kunde titta till Tuva medan jag gjorde ersättning. När jag sen är i köket hör jag henne skratta bubblande mycket! Milton pratar fint med henne och de leker! Smyger in och ser att han (eller hon själv) satt henne i fåtöljen och han ger henne en leksak och hon kastar ner den på golvet. Om och om igen och hon skrattar så. Det är nog första gången de haft en så bra stund ihop och mitt hjärta kunnat smälta lite! <3



När Tuva sov i förmiddags gjorde jag och Milton pizzabullar. Vi verkligen rensar kyl och frys på allt just nu. Blir härligt och fräscht sen att fylla på från grunden :)

Tomatsås, ost, skinka, ananas, basilika och curry! 
Mysigt att göra något med bara honom och inte behöva ha koll på speedovandalen. Sekunden efter att vi satt de i ugnen vaknade hon! 
Bullarna fick bra betyg av de alla tre :D

Från eftermiddagen idag finns inte många bilder. Vi åkte och köpte ett par vinterskor till Tuva (som hon fullständigt hatar, hon har aldrig gråtit så hjärtskärande som när hon fick på dem :/ pluttan) och när hon sov i bilen gick jag och Milton en runda på 4H-gården och tittade på djuren. Och kan man ha mer tur än att vi kom just när alla djur skulle få mat! Det var spännande! Milton gillar djur!


Sedan åkte vi förbi ishallen och då gick Daniel och Milton av för att kasta snö :) tur att vi snart ska till fjällen och kan få se lite riktig snö!


Sist men inte minst så var det ju det här med Tuva och hennes röjande! Vi sa att vi behöver inte ha lådor i vårt nästa hem, vi plockar ändå det mesta från golvet ;P

Hon greppar tag i lådorna och drar fram hela sig och stolen. Stark tjej. 


Nu ska jag sova! Godnatt!!


RSS 2.0