Sälja bebiskläder

Kolla in detta!!

Nu ska det säljas bebiskläder :P

I några påsar är det 2 plagg men det är även påsar med 12 plagg. 18 påsar totalt. Hej kom och hjälp mig!!

Det går nog inte att få så mycket för det men det kan inte stå här i lådor. 

Noga numrerat så hoppas det går smidigt. 

Fast nä. Bara jag la in bilderna ovan hände detta :O


Wish me luck ;)


TrosTuva

Nu är det kväll och barnen sover. Tuva vaknar om och om och Milton har vaknat dyngsvettig i panik med nattskräck. Självklart är jag själv med dem såna kvällar :P 


Dagen har varit bra! Imorse både kissade och bajsade Tuva på toa (vilket hon iofs ofta gör) så vi tog av blöjan och satte på trosor. Och när det inte behövs blöja under får det bli storlek 62 haha :) de låg oanvända i en låda då de skulle använts under klänningar i somras. Men sommaren uteblev :/

TrosTuva på tur :D

Vi tog en promenad för att Tuva skulle få sova i vagnen (vilket hon inte gjorde) och Milton lekte på två lekplatser. 

Det toksnöade i 10 min innan vi gick ut. Sen försvann det. Asså vädret. Jag älskar snö! Men nu är det ju inte lönt liksom. Tuva har levt i 9,5 månad och det har minnsanodag varit ungefär samma temperatur genom alla de månaderna haha :P


Skåne verkar bli vinterlöst i år!

såhär mysigt hade vi det vid 19. Nu har båda barnen (peppar peppar) sovit en stund så kanske kom de till ro :)


Jag ser en film och planerar! Älskar att skriva listor ;) närmst att planera är vår skidresa om 2 veckor!!


Sol i Björlanda

här sitter jag allena en lördagkväll. Jag har förr tyckt det varit ganska skönt men inte längre. Dette så mycket tydligare att jag är själv nu sen vi fått barnen konstigt nog. Nu när barnen somnat så blir det mycket tystare i huset än förr. Och jag kan inte bröta hur som helst heller. 

Sen tycker jag att det är mycket värre under vinterhalvåret. Det är mörkt redan när Daniel åker 17.30. Mörkret dämpar allt. Kvällen och tystnaden kommer tidigare på nått sätt. På sommaren är det mycket mer ljud, prat och aktivitet utifrån och då kan man själv göra lite mer utan att barnen vaknar. 
Jag fungerar 109% bättre i ljus helt enkelt. 

Jag mår bättre idag. Energin har kommit ifatt så soffläge har ändrats till lugnt ståendeläge haha :P 

Jag ville ut men skulle inte orka med en promenad så vi åkte ut till båten och stranden. 

Tuva sov i bilen. Men det var härligt för oss andra att få lite frisk luft! 


Nu sover barnen och jag kollar film och bloggar. Och planerar sommaren haha ;) gillar att saker att se fram emot! 


Lördagsförmiddag

tvättmaskin och diskmaskin rullar. Solen. Börjar anas bakom molnen. Skidor på teven. Milton pysslar och jag försöker få Tuva att somna. 

Hon är trött men tycker fortfarande inte om just den stunden mellan vakenhet och sömn. Gör motstånd istället för att slappna av. 


Jag känner mig bättre. Har dock intagit både ipren och nässpray vilket gör under varje gång så det är först när deras verkan avtar man vet hur det egentligen är. 
Blir en lugn dag idag också!


Önskelista

åh jag önskar att Tuva skulle fyllt år typ nu. På HM tar kläderna slut så fort :(

I Tuvas nästa storlek, och framförallt sommarkläderna, tänkte jag sy mycket själv i. Men dessa är ju oslagbara. Och skorna <3

och kuddarna på Coop sen. Hur söta??? Tuva har faktiskt en tavla med samma tryck som den högra kudden. Tänkt att hänga i hennes framtida egna rum! :)


Vore ju döläckert med vita väggar och sen hämta upp färgerna från hennes tavla i olika detaljer!! Smider planer här denna ensamma fredagskväll!!


Nice try

Försökte sortera och fota för små kläder som ska säljas. Gav upp. 

Denna är storlek 62 haha!


Pärlregn

Jag är inte frisk än. Mår hyfsat bra med ipren och nässpray intaget. Men håller mig hemma idag med. 


Då Daniel skulle sova till 12 för att jobba natt inatt tog jag bort soffbordet och gjorde en lekhörna till Tuva på golvet breve mig. 

När sen Daniel var vaken och skulle resa sig ur soffan slog han upp huvudet i lampan, på vilken jag lagt 2 ostrukna pärlplattor!!!

Milton satt under lampan och mottog ett pärlregn och som han grät! Hejdlöst! :( han som jobbat sig så med dessa plattor. 


Sådär kul med massvis med pärlor i en långhårig matta när man har en bebis. Blev att städa upp alla grejor och plocka upp de pärlor vi såg. Sen åkte dammsugaren fram och det rasslade till ordentligt. 
Men mattan har nog aldrig varit så dammsugen som den är nu :P


Nu har Daniel tagit med ungarna ut. Mulet hela förmiddagen men sen kom solen. Man känner sig genast mycket friskare när solen kikar fram :) jag längtar efter våren! Jag gillar snö men i år kan den få hålla sig borta. Hellre sol och vår!! :)


Soft kitty

Skriv inläggstext 

Jag har legat i soffan 95% av tiden idag. Ni vet när det trycker i hela ansiktet och man blir tr så fort man hadar sig till köket. Så förkyld är jag. Men det var längesen så kan inte klaga. 


Några varma koppen har jag fått i mig men hade helst ätit glass :P

Tuva har kommit på att man kan skrika allt vad man kan och avsluta i falsett. Love it :O
Men hon är duktig och kan gå längs med möbler :D

Daniel tog med barnen till bibblan. Milton fick ta kickbiken vilket var ett tag sen. 


Till middag åt de andra tacopizza. Milton var skeptisk (som vanligt med nya konstellationer av mat) men åt som en häst. Tuva älskade det! Jag tog en bit från hennes tallrik, som var för hård för henne, och gav till Milton. Tuva blev SÅÅ arg :O hon blängde argt och typ morrade haha. Trodde verkligen inte skulle reagera alls. 

Har gjort lite barnmat till henne de senaste dagarna och mer blir det i helgen! 

Nu somnar jag mellan meningarna! Godnatt! 


Förkyld

Jag tror att vi välkomnar en kollektiv förkylning. Ja utom hos Daniel då. Han klarar sig alltid. 

Tuva fick ju feber i helgen som övergått i gnällighet och lite snorande. Inatt började Milton krupphosta och ha öronont och jag vaknade med ond hals och allmän sjukkänsla. Thats life. 

Fick lite egentid nu, för att svabba golvet haha :P de andra gick på promenad. Milton är ju givetvis hemma från förskolan nu när han verkar bli förkyld, men vi hade bestämt sedan innan att han skulle få vara hemma då han önskat det. Men vi misstänker lite att han vill vara hemma för att slippa gå promenad och istället få sitta vid tv-spel. Men icke då. Vi kör på samma rutiner som om han skulle gått till föris ;) hade han varit yngre hade jag nog haft honom hemma men nu inför skolstart känns det viktigare att han är där. 

Nä svabba kanske vore bra :)


Awake

Vet ni vad som hände efter mitt förra inlägg. Jag låg vaken ett bra tag till. Kanske till 1.30. Somnade sen till för att ca en timme senare väckas av en jollrande bebis. Hon har aldrig varit vaken på natten. Försökte förgäves få henne att somna om länge. 

Gav henne en flaska vid 3, hon som slutat äta på natten. Inte somnade hon om för det. Vi var nog vakna till 3.30 iallafall. 
Mör i huvudet :P vi hänger i soffan!


Badtjejen

Jag somnade i soffan och nu i sängen ligger jag bara och vrider. Typiskt. 


Tog denna bild på slappetjejen i badkaret igår. Hon låg så med armarna ganska länge ;D


Hotell

Vi är i Varberg med mina föräldrar och har hotellhelg! Spenderade eftermiddagen på badhus där det var hinderbana i stora poolen. Milton älskade det! 


Nu ska vi snart gå ner och äta kvällsbuffé och sen massa godis :D

Tuva har tyvärr 39 graders feber men hon är nöjd och hänger på! Hon fick inte bada innan. 



Biblioteksbesök

Idag träffade vi mammagruppen på biblioteket. Första gången jag var på bibliotek med Milton :/

Det var mysigt. Men Tuva är den enda som kan krypa där änsålänge så hon pep iväg hela tiden haha!

Vi lånade lite böcker, musik, cd-sagor och ett tv-spel. Just nu bläddrar Milton i en Ninjago-bok. 

Tuva blir lika glad varje gång hon ser sig själv ;)

Aktiva babyn kom även på imorse hur man tar sig ur stolen trots maxindragen sele :O

Träningspass att vara förälder till den här alltså haha :P

Snart ska vi gå och handla. Jag har sagt det sen igår. Men när jag hämtade Milton igår visade det sig att de varit ute och alla hans kläder, ytterkläder och kängor var genomblöta :P så vi fick snabba hem för att få av Milton dem och tvätta. 


Vi skulle även handla efter biblioteket men vi fyllde vagnen med böcker istället. Så vi gör ett tredje försök. Tuva har nämligen inte ett uns av ersättnings- eller grötpulver!


Nattning

Satt i soffan och nattade Tuva. Då kom Milton och satte sig och somnade han med :/ jag har lite svårare för att bära in honom än Tuva haha!! 

Just idag är Daniel bara och tränar innebandy och kommer 21.30 så han kan bära in. Men vad gör jag sen när han jobbar natt :P 




Snabb Skånetur

Duns+gallskrik väcktes jag av i lördagsmorse :( Jag brukar alltid vakna av att Tuva vaknar men tydligen inte denna gång. Och hon har ingen som helst spärr när det kommer till att krypa ner för höga kanter. Hon landade på ansiktet :(

Näsblod, en rejäl fläskläpp (som försvunnit nästan helt på bilden) och ett rött märke i pannan. Så ledsen hon blev! 


Idag fick vi en tid hos tandläkaren så att de kunde dokumentera fallet ifall att tänderna skulle visa på skador senare. 

Sen bart det av till Skåne. Milton spelade iPad och Tuva var nöjd samt sov. 

Fantastisk himmel när vi nästan var framme. Hela himlen lös i orange och rosa!! Det är för mycket höga hus i Göteborg för att få det vidvinkelseendet över horisonten. 

En snabb Skåneresa denna gång. Vi åker hem igen 6.30 imorgon då jag ska jobba och Milton ska till förskolan. 


Vi är bara nere för att titta på en hustyp vi fastnat för. Vi vill ju gärna lämna vår lägenhet och kikar nu runt på vad som finns! :) 



9 månader och 5 tänder

Ja här inne går det sakta. Det har varit lite jobbiga veckor men nu känns det som att det går åt rätt håll :) 

Tuva blev idag 9 månader gammal! Det klyschiga "lika många månader utanför magen som i magen". Jag tyckte nog ändå att graviditeten gick mycket fortare än livet med henne utanför gjort! 
Igår sprack femte tanden igenom!

En sjätte tand ligger precis under huden och lär komma närsom. Förutom ovilja att borsta tänderna märker inte vi direkt av hennes tandsprickning. Hon har haft några vakna nätter men då har hon varit babblande glad och inte missnöjd så tror inte det hade med tanden att göra.


Idag var det avslutning på Miltons intensivsimskola. Tre dagar förra veckan och fem dagar denna veckan har han simmat med typ 10 andra barn och en jättehärlig simlärare. Och han har lärt sig simma!!! Fantastiskt! Och inte nog med det, han inte bara hoppar utan DYKER obehindrat från kanten! Han (och vi såklart) är så stolt!

Söt nakenfis som stod och diggade till musik vid Miltons grind idag! 

Hon har fått ett sår i ljumsken som svider. Vi har varit väldigt förskonade från röda rumpor så vi är lite ovana. Men har varvat kräm med puder och så då krypa runt blöjfri! Det kan hon vara längre stunder om hon kissat på toaletten innan! :)


Just det! Dagen till ära försökte hon resa sig upp utan stöd idag!! Kom nästan helt upp innan hon blev osäker och satte sig igen! Hon är ganska stabil och går gärna när vi håller henne i händerna! 

Igår fick hon äta en pannkaka för första gången! Lyckorus! Missade inte en smula :D

Härligt med en bebis som kan äta bitar och verkligen älskar allt! Eller ja, utom messmör haha! Det blev kräkreflex och rynkad näsa :P favoriter är nog macka med leverpastej, kycklingbitar, pannkaka och clementin just nu! 

Igår åt hon clementin och visade att hon ville ha mer. Då höll Daniel upp skålen för att visa att de var slut. Hon sken upp i värsta leendet! Daniel hade glömt en bit nere i hörnet haha! 

Nu ska jag sova! Daniel jobbar helg och jag och barnen har inga planer. Skönt på ett sätt, långtråkigt på ett annat! Vi får se vad vi hittar på :)


Ny barnmat

Köttfärssås med stjärnpasta!

Blandade 250 g blandfärs med en morot, 5 cm squash, en gul lök, en vitlöksklyfta, 400 g tomatkross och tomatpuré. Hällde på lite vatten för att det skulle kunna koka ihop. Rev ner litelite köttbuljong då hon får äta det nu. 

Lät det stå och puttra när vi åt middag, stavmixade och blandade med kokt stjärnpasta :D blev 8 portioner.


Tuva försökte hjälpa till :/

Kyckling i kokosgrädde!


Häromdagen la jag en kycklingfile i vår lilla djupa ugnsform. Hällde på en förpackning kokosgrädde (rekomenderar Garants!!) och lite smala stavar av morot. In i ugnen till kycklingen nått rätt temperatur. 
Mixade ris och såsen grovt, delade kycklingen i små bitar. Tuva älskar när det är bitar i maten :D

(Jag hade i en nypa curry, därav den gula färgen. Den gav dock ingen smak så mer nästa gång)


Fontin

Igår blev det utflykt till Fontin, ett naturreservat i Kungälv. Jättefin lekplats och utegym. En liten sjö med många bryggor och två grillplatser med vindskydd. Så fint!! Ännu finare i vinterskrud och is på sjön :)

Det var tyvärr för isigt för att leka på alla träredskap på lekplatsen. Vi fikade, gick ett varv runt sjön, hade springtävlingar och upptäckte området. Hit kommer vi igen :)


Sov unge sov!!

00.10 somnade denna fis. Fotot taget 23.20. Normal sovatid är ca 19.30-20. Galenpanna!! Vi har haft några sena kvällar då hon inge kunnat somna men detta var ju outstanding. Men tro inte att jag satt pedagogisk vid hennes säng och höll henne i handen. Nej nej, hon fick sitta i soffan hos mig och Daniel. Hon njöt kanske av lite egentid med båda föräldrar :)




Lille Tuvisen fick oväntat 39,9 graders feber igår. På kvällen och idag var hon helt prickig. Och från lunch idag feberfri. Bvc gissade på tredagarsfebern. Att hon helt enkelt haft låg feber två dagar innan och sen fick febertopp igår. Igår bara somnade hon om så fort hon vaknade. Olikt henne. Natten sov hon, förutom gnyende stunder, i ett sträck. 


Då hon var feberfri efter lunch fick hon gunga lite på lekplatsen. -8 grader tror jag det var. Bitigt! Jag och Milton spelade fotboll på planen också! Och han gjorde snöängel ;)


Nu ska jag också sova! Daniel är ledig hela helgen så det väntar en del måstengrejor men också nån utflykt hoppas jag :D


Smörgåsrån

Gav denna tjej ett smörgåsrån för första gången idag idag. Alltså lyckan i hennes ögon!! Redan innan hon tog upp den från bordet liksom bara visste hon att det skulle vara gott. Och att få något som inte var delat i småbitar haha. Och när hennes fyra tänder krasade sönder det lig hon från öra till öra :D underbara unge!




Andra dagen

Det är något speciellt med nytt år. Även om det bara är en ny siffra i almanackan så gör det skillnad i huvudet. Vi lämnar 2016 bakom oss med endast Tuvas födsel och dop som riktigt bra ljuspunkter. Vi ser fram emot ett piggare och gladare 2017. 


Ledig dag för Daniel idag. Solen sken åter så vi åkte ut till Björlanda och kollade till båten och kikade runt. Det var svårt att inte längta ut på havet. Bara kylan gjorde en påmind om att det var vinter :)

Det var is inne i hamnen som vi försökte kasta sten genom!

På ett ställe i hamnen hade ett rör gått sönder så det bubblade vatten 60 cm över ytan. Spännande när det kom en båt med dykare just när vi var där :)


Hem och äta lunch. Jag slängde ihop lite lamm/fläsk-korv, svamp och purjolök i en panna, på med creme fraiche med smak av fetaost och soltorkade tomater. Ris till. Daniel var helt såld och undrade om jag verkligen bara rensat kylen eller hade hittat recept på det haha ;) 

Nu har vi kommit hem från simskolan. Det gick jättebra där! Idag fick föräldrar vara med men inte de andra dagarna. Milton känner lite osäkerhet inför det men det kommer garanterat gå bra. En jättebra simlärare fick han! Och han blev jätteglad när han såg sin bästa kompis från förskolan förra året vara i samma grupp! :)

Snart blir det årets första men sista pizza på länge. Eller ja. Tills jag nått en viss vikt iallafall. Och vet ni vad vi ska göra sen. Möblera om :O jag hade kunnat göra det oftare men Daniel är lite mer har-man-ställt-grejorna-där-så-får-de-stå-där. Så idag ska vi flytta på ett bord HAHA! Men det är stort. Det kommer förändra mycket och jag hoppas innerligt att det är till det bättre. Annars kommer jag nog inte få komma med fler idéer på 6 år till ;)
Håll tummarna!


Årets första dag

Igår fick jag sovmorgon. Tuva vaknade 9 och Milton 9.30. Men så somnade Tuva kl 23 och Milton 00.30 på nyårsafton också :P


Vi tog en promenad i solen och lekte lite på lekplats :)

Godiset hanns inte med på nyår så Milton fick sitt igår. Tuva fick äta askarna haha! Lika glad för det!

Jag firade in årets första dag med ordentlig huvudvärk. Trots ipren var den outhärdlig vissa stunder. Milton var surig och Tuva gnällig. Så till slut satte jag oss alla i soffan så spelade vi tv-spel till Daniel kom hem. 

Hade jag kunnat hade jag skyllt huvudvärken på baksmälla :P 

På tal om baksmälla, och då alkohol. Jag dricker ju aldrig alkohol. Tycker inte om vin och öl. 
På julafton bytte jag och Daniel plats vid bordet för att han skulle fortsätta mata Tuva. Vi bytte på allt utom våra glas. Och julöl och julmust har samma färg. Jag tog en stor klunk myst... eller? Just ja! Öl!!! Spottade och fräste ut den i glaset. Tur att jag inte i chocken spottade ut den över bordet haha!!


Napptång

Godmorgon! Jag vaknade av att Tuva hade ställt sig upp, ramlade, och knockade mig :( aouch. 


Milton har plockat upp tappade nappar bakom vår säng med "skräpplockare" eller napplockare som den är mest för här :D

Vår sänggavel är så hög så jag inte kan nå ner till golvet. Och fönstret kan vi på millimetern öppna, det skrapar i sängen lite haha. Där hade vi tur. 


Idag ser det ut att bli fint väder. Och så är det första dagen på Miltons intensivsimskola :D


Hej 2017

Gott nytt år!! Hejdå 2016 och hej 2017. Nystart för mig och för vår familj! 2017 ska bli bättre på många vis! Jag ser fram emot det och önskar ett glatt år med mycket mys och förhoppningsvis många stora bra förändringar. För stora förändringar står vi för och nu hålls tummarna för att det blir som vi vill! Inte minst börjar Milton skolan och Tuva förskolan!


Jag och barnen åkte in till stan och tittade på GP:s fyrverkeri vid operan. Det var mycket folk och lite disigt men vi såg rätt bra ändå! Man fick titta i en lucka mellan alla mobiler som hölls upp i luften för att filma. Nyårslöfte till alla 2017 borde kanske vara att titta på saker lite mer med ögonen och inte via en skärm??

Tuva sov sig igenom fyrverkerierna i bärselen :)


Sedan åkte vi vidare till vänner. Daniel kom dit efter jobb :) vi lagade mat och umgicks och barnen lekte. Då Daniel jobbar även nyårsdagen och går upp kl 5 hade vi bestämt sen innan att åka hem innan tolvslaget. Det ville vi fira in på balkongen och sen snabbt kunna lägga oss :)


Tuva var vaken 17-23 och däckade såklart i bilen och sov sig även igenom tolvslaget utan att röra ett finger! Hon har klarat sovtestet med bravur ;)
Däremot ryckte hon till när jag rullade ner rullgardinen och snöret gnällde till :P

Fotade mitt i en explosion av raket. 


Milton ville lägga sig, han var så trött. Men han var sur på oväsendet ;) somnade 10 sekunder senare. 


En brandbil har varit inne och vänt på området då ett gäng killar tyckte det var kul att slänga smällare i soporna. Kulibuli. Brandkåren behövs nog på viktigare ställen denna natt. 

Nu är det dags att sova och senare vakna upp till första dagen på det nya året. Godnatt!


RSS 2.0