Pannkakor över öppen eld

Blå himmel, 8 grader, sol och bra pigg känsla i kroppen. Som upplagt för utflykt! Och så mysigt vi hade det!

Tände elden! (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På min I Ur och Skur-utbildning i Båstad lärde jag mig hur man bäst bygger upp för att tända eld. Och det har verkligen gett resultat och blir en riktigt bra brasa varje gång nu :)
Milton blir modigare för varje gång och hjälpte idag till en hel del med elden. 

När lågorna lagt sig ställde vi på muurikkan och stekte pannkakor! Var innan rädd för ojämn eller alltför hög värme men det blev helt perfekt. Så fina och så goda!
(null)

(null)

(null)

Under tiden jag och Milton stekte pannkakor gick Daniel med Tuva till lekplatsen :) det var även springtävlingar för oss alla på gräsmattan utanför eldplatsen. 
Mörkret föll snabbt men elden lös upp och värmde. Det var egentligen först när vi släckt elden som vi insåg hur mörkt det egentligen var :)

(null)


Fars dag

Fars dag igår. Vi startade dagen med rejäl frukost. Dagen (helgen) till ära var Julia hos oss också. 

Daniel fick presenter som Milton slagit in och ett fint kort Milton gjort i skolan. 

I paketen låg det skruvmejslar till nyckelknippan, en kopp med foto på Milton och Tuva och en låda Tomteskum. Sedan jag träffade Daniel och Julia 2008 har jag och Julia gett honom Tomteskum på fars dag :) så den traditionen fick vi hålla på!


Vi hade bjudit Daniels mamma samt syster med familj på lunch och fika. Inte för att fira något utan för att träffas. Det blev korvstroganoff med ris till lunch...

...och chokladkaka till fika. Jag fixade den snabbt när Daniel var med Milton på skridskoskola. När den stod och svalna i köket kom kaktjuven fram :D hon vart helnöjd över sin upptäckt!


Gör om gör rätt

Det blev inte bra på Miltons rum. Vi möblerade mer efter att det skulle vara fint än praktiskt och det inbjöd inte till lek då allt placerades högt eller i stängda lådor för att inte Tuva skulle komma åt det. 

Så i helgen har jag gjort ett ryck där inne. 
Tuva hjälpte till när Milton var på pyjamasparty :) (bild kommer)

Här är legohörnan! Stor låda som är lätt att leta i och en hylla att ställa sina byggen på!

Under skrivbordet är ett draperi uppsatt och en koja gömmer sig där bakom! 

Papper och pennor och annat pyssel vid skrivbordet! Teven ska det kunna tittas filmer på :)

Pokémonhörna. Hänga upp kort samt ställa gubbar. Detta var nog det bästa med rummet tyckte Mille!!

Runt om i rummet finns bilparkeringar och i mitten en bilmatta. Dörren in till rummet har vi tagit bort då den var mitt i rummet och öppnades inåt så det gick inte att leka på golvet. Ett draperi kommer ersätta dörren. 

Jag hoppas att rummet ska inbjuda mer till lek nu. Tittandet på padda och tv ska minskas. 



Även i hallen har vi ändrat lite. Istället för varsen låda med mössor har vi en stor gemensam säck på golvet. Och en säck för fleecetröjor etc. uppe på hyllan post och överst nycklar och reflexer och sånt. Vi har även en stor hallmatta. Vår hall ligger centralt i lägenheten. Alla rum utgår från hallen (utom Miltons) så vi behöver ha det torrt och grusfritt på golvet för att inte asa med skit i hela huset. Så större matta att stå på och klä av sig på blir nog bra :)


Karlqvists glögg

Nu är årets glögg satt. Vår glögg heter Karlqvists glögg. En sammansättning av våra gamla efternamn :)
Barnen hade huvudansvaret för rörandet! (null)

(null)

(null)

(null)
Nu har den ställts uppe på spelskåpet, långt ifrån nyfikna fingrar, och ska stå där i några veckor innan den tappas upp på flaskor. Jag tycker inte om den då där är alkohol i men den brukar bli uppskattad av andra :) 

Masten av

(null)
Igår var vi återigen ute i Björlanda, denna gång för att masta av. Motorn fick startas med startkablar. Då vi inte kunde köra den alls mycket i somras så laddades inte batteriet upp heller. 
Tuva väntar på pappa och Milton.  (null)

(null)
Avmastningen var okomplicerad. Tuva satt hyfsat nöjd och Milton hjälpte till lite då och då! Han hade framme sina krabbfiskegrejor men insåg snabbt att det inte fanns några krabbor :) det var en fin kväll och fin solnedgång! (null)

(null)


(null)

(null)

(null)
När vi precis var klara försvann solen ner bakom horisonten och sen blev det mörkt snabbt!  (null)


Pussel

Tuva har blivit riktigt nellad på att lägga pussel. Hon har ett favoritpussel med dinosaurier som hon kan lägga om och om igen :) idag vaknade hon väldigt tidigt (5.40) så vi gick upp och hämtade några pussel och nu sitter hon koncentrerat och lägger. A-pa!! utbrister hon när hon lägger apan och mooo till zebran ;) när hon lagt en bit säger hon baa (bra) och klappar händerna! (null)

(null)

Milton kom också upp nu och snart kommer Daniel hem och då ska det skjutsas till skola och föris. Idag ska Miltons bästis Alp följa med hem! 

RSS 2.0