Gummibåten på land

Igår åkte vi ut till båten för att plocka upp gummibåten. Fint väder! Det börjar bli krispigt kyligt i luften nu. Dags för lite tjockare jacka och vantar. 


Vi skrapade av de få havstulpaner som börjat växa. Förra året låg den i för länge i vattnet och det hade växt mycket på den tyvärr men i år var den upphissad efter semestern. 

Tuvisen blev kall och ville sitta i bilen. Först jättespännande att få sitta i baksätet och titta. Sen klättrade hon fram och satte sig nöjd vid ratten ;)

Projekt behålla-vantarna-på är igång med vår 1,5-åring. Mission impossible känns det som! Mössan går för det mesta bra numer. 


Fotovägg

Igår var barnen med sin mormor och morfar i Slottsskogen och på Plikta (lekplats). Då passade jag och Daniel på att shoppa, äta lunch själva och så gjorde vi fotovägg i vardagsrummet! Så fint! Älskar fotona och är så glad att jag framkallade de direkt så vi kan titta på de varje dag! Alldeles för mycket foto ligger bara på datorn.  (null)

De största bilderna är i A4-format. Beställt på Photobox. Blir alltid nöjd :)

Stövelpremiär

Tuva har haft stövlar hemma men totalvägrat att ha de på sig. Fått panik och gråtit floder :P
Men nu börjar det bli kallt och kyla och vatten ihop blir inte roligt att leka i om man fryser pga blöta fötter! Så det fick bli ett par fodrade stövlar och hon använde de första gången igår :) och accepterade dem!

(null)

Idag när jag lämnade henne var de på väg ut. Hon har kallat på "fröken" Mattias hela morgonen. "Tiiiaaaas" säger hon ;) hon sprang in lika glatt som alltid. 

Höstfotografering på barnen

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Förra veckan blev det en fin dag att ta höstfoto på. Solen sken lite lagom, inte en massa moln på himlen och träden var i fin färg!
Precis som förra året KLICKA HÄR för att se de bilderna, åkte vi till Delsjön. 

Det var mysigt men kallt! Men jag är sååå nöjd med bilderna!!
Den sista bilden tog en förbipasserande :)

Mobilbyte

Jag har köpt ny mobil med bättre kamera. Så jag tar just nu alla foto med den men använder fortfarande denna gamla till allt annat typ. Så ligger lite efter här. Igen. 

Tog superfina höstbilder på barnen häromdagen. Måste lägga in de här. Är sååå nöjd!!!


Några bilder från dagen hade jag visst. 
På Tuva som sov dagsvila på sitt nya rum för första gången! :)

och en söt bild på två trötta troll efter en hel dags bus hemma (min bror var på besök hela dagen och sen kom Miltons kompis också) och som sen fick hänga med till affären när det egentligen var läggdags. Tuva vände sig om och lutade sitt huvud mot Miltons och satt och klappade på honom :)

Känner ni till Giving People? Familjer som har det svårt ekonomiskt ber om hjälp med tex mat och annat nödvändigt. Vi ska imorgon hjälpa en familj här i närheten. Milton ska ge en pokeball och pokemonkort till familjens äldsta barn. Han vill slå in de i fint paket och har skrivit ett kort! Förut när vi hjälpt familjer så har han varit noga med att de får lördagsgodis och sånt! Gott hjärta! Vi kan inte hjälpa många, men en familj mer som kan ställa fram mat är iallafall något! Om ni kan så gör något litet! 






Tuva 1,5 år

Den 13 oktober blev Tuva 1,5 år gammal! Så liten men så stor! Det har hänt galet mycket i utvecklingen senaste veckorna. Hon är en pajas och är såå rolig! Men också en busunge som gör hyss. 


I affären häromdagen hjälpte hon till att lägga clementiner i påse samt väga dem! :) sen behövdes en banan som hon intog på golvet!

Sedan hon var 4 månader gammal har vi satt henne på toaletten och nu sedan en vecka tillbaka pekar hon på blöjan och säger ”tita” som betyder kissa och så går vi till toaletten :) så himla duktig!

Efter att hon varit på toaletten får hon ibland gå utan blöja en stund. 

Här har hon försökt ta på blöjan själv igen men fått ner båda benen i samma hål men lika glad är hon för det :D

Att klä av och på sig är väldigt roligt. Att sätta t-shirten som en kjol är ännu roligare! Både på Miltons innebandy och hemma! Ett misslyckat försök att få av blöjan också ;)

Äntligen har hon fattat att somna och sova inte är världens undergång så nattningarna är mycket mysigare! Ersättning, tandborstning, napp och sova! Sover ca 10-11 timmar per natt. 


Mer om Tuva 1,5 år
- tar ALLTID av sig skor och strumpor så fort hon sitter i bilstolen
- räknar 1 2 3 4 5 8 10
- baklänges räknar hon 3 2 1 0
- älskar att sparka och kasta bollar
- kan peka ut vissa kroppsdelar tex mun, ögon, öron, hår, mage, navel, hår och fot
- har stl 86/92 i kläder och 23 i skor
- gör kullerbyttor
- klättrar upp på matbordet så fort vi vänder ryggen till
- vinkar och säger hej till alla
- älskar att springa och gunga
- gillar frukt, nyponsoppa, gröt, korv, youghurt, pizza, mjölk mest i matväg
- kan på riktigt säga mamma 200 gånger på en dag!

Hon har ju även börjat på förskolan och det kunde inte ha gått bättre. Inte en uns av tårar eller missnöje. Hon älskar att komma dit och hon följer glatt med hem. För henne är det en plats för lek och skoj och sen komma hem igen! :) hon behöver ju inte vara där mycket så det blir inte något jobbigt för henne. De säger att hon är ett exemplariskt förskolebarn. Kul!

Just nu är hon förkyld...igen! Det har inte varit många snorfria dagar mellan förkylningarna. Idag var Daniel hemma med henne och han sa att hon varit extra trött och sovit flera gånger (brukar sova en gång ca 1,5 h) och hostat. Hon somnade i vanlig tid ändå ikväll och låg bara still med öppna ögon så helt pigg är hon verkligen inte. Hemma imorgon också. Vila och massa frukt får vara bra medicin! :) hon har även som Milton fått en inhalator nu med airomir och flutide. Vi tycker den har hjälp! :)

En bild till på Tuvisen! När hon käkar godis! ;)


Just nu - rensning

Det blir bara stökigare och stökigare ju mer man rensar. Men när det är klart hoppas jag att vi är riktigt nöjda och att det känns som vi har ordning på grejorna!


Till vänster är klädkammaren som inte gick att gå in i igårmorse och till höger är Tuvas blivande rum som nu fick agera förråd under tiden vi rensar. 

Vi har en tendens att få det väldigt rörigt här. Grejor överallt som inte fått en egen plats. Vi har försökt flera gånger att få ordning på torpet men tjoff så är vi tillbaka på ruta 1. 

Nu hoppas vi hitta ett nytt system så att man inte behöver känna sig stressad över städning hela tiden. Den tiden vill jag lägga på annat. 


Lördagsmorgon

Barnen vaknade kl 6 denna lördagmorgon. Inte helt oväntat, de har verkligen vant sig vid våra nya rutiner. 

Nu sitter de i soffan och ser barnprogram :)

Äntligen en ledig dag ihop! Det var ju nästan en månad sen nu. Galet. Men nu har vi två dagar ledigt hela familjen. Vi får mixa måsten med nöje så att alla blir nöjda :)

Milton har både innebandy och skridskoskola. Och så ska klädkammaren rensas totalt. 
Lite träning tänkte vi också få in! 


Babyshower

Jag och barnen har haft en härlig helg i Skåne! 


Vi var nere för att jag var inbjuden till att vara med på Pernillas babyshower! Pernilla som jag bodde granne med från 0-20 års ålder. Gick lekis-5an med samt gymnasiet. Äntligen ska hon få sitt första barn 😊

Jag och Milton gjorde blåa tårtbottnar i veckan!

I fredags hämtade vi Milton tidigare från skolan för att ta tåget till Ängelholm där min pappa hämtade oss. Vi hade hållt Tuva vaken för länge och tänkte att hon skulle sova länge på tåget. ICKE! Hennes plan var att vara övertrött, stå och hoppa i mitt knä, kasta sig lite hejvilt runt i min famn och kasta napparna runt sig. Till slut somnade hon av utmattning när det var 40 min kvar av resan :P



Barnen känner sig som hemma hos mormor och morfar och hjälper gärna till. Tuva skalade potatis och Milton klippte gräset! :)

För att kunna göra tårtan behövde jag handla, jag och pappa cyklade dit tillsammans! 

Det blev en ganska klassisk prinsesstårta med hallon, vaniljkräm och grädde. Blev faktiskt jättenöjd med den! Fick lite botten över och chokladpudding jag först tänkt ha i tårtan, så jag gjorde några bakelser med :)

Fredagkvällen var mysig med god mat (falukorv i pepparrotssås) och bara umgås. Tuva kastade runt kastanjer på bordet och Milton satt en del med paddan!

På lördagen var jag och klippte och slingade håret medan barnen var med mormor och morfar på Tropikariet!! Jag klippte av en bra bit samt slingade ljusa slingor!


På kvällen var det sen dags för fest! Pernilla blev väldigt överraskad! Kul!!

Idag gick vi upp tidigt, käkade frukost, packade väskorna och stack sen ut på promenad och lek! 

Tågresan hem gick bra! Tuva nattades innan tåget avgick och sedan sov hon till det bara var några minuter kvar tills vi kom till Göteborg. Skönt! Sen blev det buss hem!

En härlig helg helt enkelt :)


RSS 2.0