Vi är inte bittra!

Klockan 8 var vi uppe för att ägna några timmar till att laga förstaget. Höhö... Hur dumma var inte vi när vi såg framför oss att gå och shoppa på eftermiddagen... Icke sa nicke. Tji fick vi...En enda liten skruv satte stopp för våra planer. En enda putteliten jävla skruv som inte gick att få av. Men vi är inte bittra... Vi ägnade så gärna 3,5 timme till att få av en skruv. Så här glad såg Daniel ut...
För att få av den bit av förstaget som satt kvar högst upp i masten behövde vi komma upp i en mastkran. Hittade bara en som man inte fick klättra i men dem på företaget sa att det dem inte visste hade dem inget ont av ;)
Pga att det inte fanns skydd på stegen gjorde Daniel sig en egen sele med karbinhake han fäste i stegen hela tiden...


Även det mest otränade öga kan nog ana att ett fall som ska hålla uppe ett segel inte bör se ut så här ;) Det blev ett jäkla slitande igår när allt gick åt skogen...
När vi åkt tillbaka och väntat på nytt stag var det att åka tillbaka till kranen för att fästa hela anordningen...  
Daniel klättrade och jag höll masten lutande...


När vi äntligen fått på förstaget hade det gått 9,5 timme sen vi började... Vi hade iallafall tur med vädret!
Men vi var så upptagna att vi glömde att äta och dricka och direkt när man hann känna efter ville man bara gömma sig i sitt skal likt en sköldpadda.
Vi skyndade oss till Kungshamn för att göra mat... Precis när jag hoppat av båten i Kungshamn så kom Daniel på att vi glömt saker på bryggan i Smögen. Så jag fick snällt hoppa på igen...

20 minuter senare kunde vi dock börja göra taco som var riktigt gott efter en heldags jobb. 
Efter maten satte jag mig här och Daniel tittade lite på masten och kom ner med en ledsen blick. Då insåg han att vi mitt i all stress råkat sätta ringen som segel/fall hänger i på fel håll... För att fixa detta krävs mastkran och ta ner hela jävla skiten igen... men vi är inte bittra, vi gjorde en nödlösning...
Men inte fan hjälpte det. Nu snurrar fallet med när vi rullar in focken och det kommer resultera i att även det nya staget går av... Det vill vi då icke...Kanske måste vi åka hem. 

Men vi är inte bittra! ;) 

.

Kommentarer
Postat av: Martin

Tjena Hanna!

Kommer du i håg vad jag sa om Murphys lag...

" Lagen om alltings jävlighet eller Lagen om alltings inneboende ondska. Om det finns två eller fler sätt att göra något, och ett av dessa sätt leder till en katastrof, så kommer någon att göra det på det sättet"

Men läsningen var underhållande i alla fall S

Mvh M

2010-08-19 @ 16:08:05
Postat av: Michael Håkansson

Stackare, ni har verkligen haft otur även om jag inte riktigt fattat vad som pajade för er.Var det någon bult eller annat? Är det inte det ena så är det alltid det andra som ska hända, och givetvis måste man lösa allt själv. Hela tiden blir det nya erfarenheter och kunskaper. Ni får i alla fall vara glada att ingen blev skadad, det är huvudsaken!

2010-08-19 @ 20:31:46
Postat av: Mikael Nordlander

Verkar som ni saknar en styrning av fallet så att de kommer ut lite längre ner på masten. Brukar följa med alt finns som tillbehör att köpa till båtar med snäv vinkel mellan förstag och mast. 4066-5 på Hjertmans tex.

Sunwindklubben

2010-08-20 @ 10:00:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0