20/7 - Grundstötning

Godkväll!

Här sitter vi just nu på Gullholmen och blickar ut över spegelblankt vatten och en sol som är på väg ner bakom berget.

Gårdagen bjöd på både det ena och andra. Här kommer lite bilder. Dagens bilder får komma upp imorgon eller övermorgon, dagen är ju inte slut än :)

Här lämnar vi Björlanda Kile...
Lunch blev baguetter och öl/läsk. Käcka brukhållare va? :)
Här är vår jolle som igår döptes till Snäx (med lång ä)! Så nu har vi Claramell och Snäx ;)
Vädret var klart (alltså inga moln) men det låg ett dis så solen lös inte så skarpt. Det blev tröja på ganska snabbt för min del...


Sälar på den lilla ön såg vi...
Om ni skulle vilja bo ensligt och med mycket vind så finns det ett hus på en öde ö...
Albrechtskanalen är en väldigt trång men mycket mysig kanal att passera... Några hus ligger precis vid vattnet och fåren betar på en ö :)


Här är Marstrand, där vi ska tillbringa nästa vecka då Daniel ska segla SM. Hållt ummarna för fint väder för jag ska fota och promenera...
Gäller även att se upp för färjan som går mellan Koön och Marstrand (100 meter).


Fick fick en vacker solnedgång framför oss när vi seglade sista biten till Klädesholmen som blev dagens slutdestination... Och jo, vi seglade men inte just genom Marstrandsfjorden :)

Grundstötningen då? Jo det var så här att när vi kom in i Klädesholmens hamn så hittade vi först ingen plats att ligga på. En kvinna vinkade på oss och rekomenderade en plats längre bort. På en brygga där det låg både segelbåtar och små motorbåtar. Perfekt... Vi förberedde för tilläggning och jag stod redo på pullpiten att hoppa av och Daniel gled in mot bryggan. Plötsligt sa det bara stopp. Vi stod helt fast. Där var inte tillräckligt djupt för oss... Vi fick gunga och ha oss men stod helt still ett bra tag... För att sen lossna och då tog vi oss till en annan plats :)


Trevlig kväll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0