6 aug - 3 meter höga vågor

Efter frukost stack vi från Gullholmen för att ta oss hela vägen hem (nästan 28 distans). Det blåste på bra men det var ganska bra väder för övrigt. Inget regn iallafall...
Storseglet åkte upp (dock revat). Det gick mycket vågor och det slog upp mycket vatten. Häftigt absolut, men jag har inte riktigt vant mig än vid att båten lutar så mycket när vi seglar...Vi gick i Kråksundsgap i hård vind, vilket gjorde att det var 3 meter höga vågor minst. Vi hade ingen motor på först men när vi i det smalaste av Kråksundsgap fick börja kryssa oss upp så startade Daniel motorn och sen gick den i ca 3 minuter till vi kommit ut från det trängsta.

Full segelsättning efter Kråksundsgap.
Vi hade ca 10 m/s i vind över Marstrandsfjorden. Efter Marstrand hade vi en ganska lugn sista bit hem. Däremot hade kölsvinet glömts av att tömmas så när vi hade lutat så mycket hade det kommit upp vatten på durken nere i båten. Döm av min panik när jag gic ner och blev helt genomvåt om strumporna. Jag trodde ju minst att vi läckte in massor med vatten och skulle sjunka ;)

Vid 17-tiden la vi till i Björlanda. Vi ville bara hem just då så vi packade snabbt ihop och körde hem!

Filmer från Kråksundsgap kommer att läggas in i detta inlägg!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej!

Jag såg er på lördagen när ni passerade Skärhamn!

Kul att läsa om var ni varit.

varma hälsningar till er alla,

Peter

2011-08-15 @ 10:20:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0