Barnakuten med Milton

Det blev barnakuten för oss igårkväll efter att BVC sagt att de inte ville ta emot honom, för de hade ändå skickat oss vidare till Östra.
Milton har i flera dagar varit ovanligt ledsen, trött och kräkt jättejättemycket, och igår vägde vi honom och då hade han gått ner ganska mycket i vikt. Så lika bra att kolla upp.

Vi fick tusen frågor, de tog blodprov i tårna (så att fötterna var helt nerblodade) och de stack in en pinne i halsen och kollade öron och allt. För när vi kom in hade han även feber, och det ororade dem!



Han var så himla duktig vår lille prins. Däremot var det riktigt synd om den unga sjuksköterskan som skulle ta första blodprovet. För just då kom Milton på att han var riktigt riktigt hungrig. Och ni vet ju vad bebisar gör som helt plötsligt kommer på att dem svälter ihjäl? Jo just det, han gallskrek så jädrans högt och sparkade och var grymt förbannad på att vi höll fast hans ben. Och till råga på allt så var där någon som stack han i tån och tryckte ut massvis med blod. Sjuksköterskan skakade i händerna, sen gick hon ut och sa att någon annan skulle ta om blodprovet.

Vi passade på att ge mat innan nästa kom så vid andra provtagningen satt han lugnt tillbakalutad i min famn och bara såg nöjd ut :P

Det blev både tal om ultraljud och operation av magen men detta kunde avfärdas som tur var.

En trött liten Milton somnade på mitt bröst. Han somnar alltid runt 22 på kvällen.



Den enda diagnos de kunde ge oss egentligen var en trolig infektion, just eftersom han har feber. Vi blev hemskickade med order att komma tillbaka om det fortsatte eller blev värre.

Vi ska även byta ersättning några dagar, från NAN-pulver till Semper-färdigblandad, för det verkar som att han får behålla den bättre.

På vägen hem från sjukhuset körde vi en liten extrarunda. Mysigt att åka bil på natten tycker jag. Nästan inga andra bilar ute och man ser stan på ett helt annat sätt än på dagen.
Däremot måste det varit strömavbrott på halva Hisingen för alla gatlampor var nersläckta så det var verkligen natt :P

Får se nu under dagen hur Milton är :) Han blev mycket piggare redan igår på sjukhuset när han fått behålla ett mål mat (av Semper). Innan när han inte fått behålla någon mat så har ju energin tagit slut på stackarn! Får han behålla maten, får han mer energi och då orkar kroppen förhoppningsvis bekämpa infektionen också :)

Nu vaknade han så nu blir det mat.
På dagen vet jag inte vad vi ska göra, ikväll ska vi gå till stan och se Eldkvarn :)


Kommentarer
Postat av: Melinda

Stackars lillkillen!!! Och er så klart! Håller alla tummar jag har och Ludvigs för att han kryar på sig snabbt!!! Kram

2011-08-18 @ 08:20:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0