Helgmiddag en onsdag

Dagens middag var inte lika enkel som de andra dagarnas, men långt ifrån svår... Steka kyckling kan nog alla, dela potatis kan alla, blanda till en sås på kalla ingredienser kan alla... Så det är lätt att laga mat bara man vill och tror på sig själv! :)



Kyckling med parmaskinka och balsamsås

Ingredienser:
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor


Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.

__________________________________________________________________________

Som vanligt följer jag inte receptet slaviskt. Gör mina ändringar efter vår smak och antal personer. Vi tog 2 kycklingfileér men gjorde samma mängd sås då flera sagt att man behöver ha mer sås än vad som står.
Till detta år vi potatisklyftor, sallad och vitlöksbröd. En festlig måltid så här mitt i veckan :)

Hade det inte varit för att Daniel jobbade i helgen hade vi nog haft det som helgmiddag, men idag är vi båda hemma så då blev det så här! Och för er som är riktigt uppmräksamma vet ni att vi skulle haft en annan middag idag (enligt menyn), men vi bytte plats på dagens och morgondagens middag!

Just ja, vi hade matlagningsgrädde också, istället för vispgrädde, för nyttighetens skull. Såsen blev rinnig men det kanske den hade blivit av vispgrädde också...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0