Frågor om Miltons mat

Stakars liten. Ni kan inte börja med mer fast föda då? Milton är 4 månader va? Vi började att ge *** fast föda när han var 4 månader, mest för att han hade börjat tröttna på ersättningen och inte blev riktigt mätt, så när han var 6 månader så åt han endast 2 mål ersättning och dagen och resten vanlig mat och gröt.

Svar: Vi har gett Milton gröt sen han var precis 3 månader. Efter samtal igår med BVC bestämdes att vi skulle byta ut två mål mat om dagen med gröt. Vi har även provat burkmat men något i den ville inte magen ha. Han sov dåligt i flera nätter med ont i magen.
Att vi skulle byta ut mot gröt var för att han inte kräker av den. Men igårkväll kaskadkräkte han även av gröten :(
Kändes uppgivet när han kastade ut all gröt han precis ätit. Till saken hör att han en halvtimme innan skickat upp all ersättning han fick i sig.



Vilken typ av ersättning ger ni Milton?
Min dotter fick diagnosen glutenintolerant vid 11 månader, det började med kräkningar och viktnedgång.
Kanske skall ni prova ren havregröt om ni inte redan gjort det.
Gluten finns i vete, råg och korn, men inte i majs, havre och ris t ex.

Svar: Vi har provat Semper 1 och 2, NAN 1 och 2, Semper färdigblandad och NAN färdigblandad. Nu har vi även hemma Semper Lemolac och Emfamil AR.
Vi har gått igenom det mesta med ansra ord känns det som. Då han inte är mjölkallergiker har vi inte provat med någon mjölkfri. Emfamilen får han nu för att motverka kräkningar.

Att det skulle vara glutenintolerans har jag inte haft en tanke på. Och jag undrar om läkarna haft det. Läste lite om det nu och det första symptomet var ju dålig vikt- och längdökning.
Ska faktiskt ringa och fråga dem. Tack för att du påpekade det.

Kommentarer
Postat av: Melinda

Inte för att förstöra något men ersättning skall vara glutenfritt tror jag då man inte rekommenderar att införa gluten förrän närmare 6 månader men fråga kan man alltid...

2011-09-28 @ 22:36:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0