Sjukhus å sjukhus å sjukhus

Så vad har vi då gjort senaste veckan. Det som dominerat har tyvärr varit flera sjukhusbesök med Milton. Så det är inte det att vi badat badhus och haft roliga utflykter som gjort att jag inte orkat med datorn.

Vi var ju på sjukhuset förra måndan då dem konstaterade krupp på vår lille hostande älskling. Fick lite råd hur vi skulle göra och dem trodde det skulle gå över vilken dag som. Men det ville inte släppa och han blev nästan sämre under någon dag så på lördagen åkte vi in igen med honom. På Östras barnakut konstaterade dem att han absolut var riktigt slemmig och rosslig, hade det lite ansträngt att andas och att det kunde vara en begynannde lunginflammation. Trots detta skulle vi behöva vänta 7 timmar på läkare (?). Klockan var då redan 19 på kvällen och Daniel som skulle jobba dagen efter kände inte för att spendera hela natten på akuten...

Vi åkte då istället till Gamlestans jourvårdcentral... Vi fick veta att det var 1,5 timmes väntan på läkare och blev ombedda att gå och sätta oss i väntrummet. Daniel stack iväg till McDonald's för att köpa kvällsmat. Men innan jag knappt hann sätta mig ner i väntrummet började Milton hosta som tusan och lät riktigt mycket när han andades in. En sjuksköterska kom ut och hämtade oss och vips så var vi inne hos läkaren, max 10 minuter efter att vi kommit dit.
Märkligt att han var prio 1 på Gamlestan men inte alls prioriterad på Östra.

Innan Daniel hann tillbaka med maten hade vi redan hunnit med ett läkarbesök och sen pox (som var 93-94%)och stick i fingret. Vi hann äta maten och mata Milton medan vi väntade på provsvaren.

Hans sänka (tror jag det var) såg bra ut och alltså ingen lunginflammation. Däremot skulle läkaren trycka på Backa BUM att dem måste utreda honom för att se vad det var.
Då Milton lät bra innan vi skulle åka hem valde vi i överrenskommelse med läkaren att inte ge adrenalin.


Måndagen kom och vi hade blivit ombedda att skaffa en akuttid på Backa BUM för att dem skulle titta på honom igen. Pratade med en sjuksköterska där som ställde massa frågor och så och hon lyssnade på honom i telefon och sa att hon inte tyckte att vi skulle vänta till den eftermiddagstid hon hade utan åka direkt upp till Östras barnakut igen.
Sagt och gjort, med frukost i magen och packad skötväska åkte vi dit.

Vi hade tur och var nästan ensamma där så allt rullade på fint och läkaren tog god tid på sig att prata med oss och undersöka Mille. Samma konstaterande som alltid - han var riktigt slemmig i hals och lungor. Ingen överraskning, ungen rosslar dagarna i ända.
Att han hade krupp kunde bara bekräftas ännu mer, men däremot hörde hon pipljud även på utandningen och att han ansträngde sig både för att andas in och andas ut. Det i samband med segdragna förkylningar, det eviga rosslet och att han aldrig blir helt frisk tyder på förkylningsastma.

Så både förkylningsastma och krupp. Stackars plutt. Både problem med att andas in och ut... Det räcker väl med det ena...

Milton var jätteduktig hela tiden. Däremot passade han på att halka när han kröp och slog ögat i en utstickande del på sjuksängen så han fick ett blåmärke.

Vi fick med oss en inhalator med mediciner hem.


Det går upp och ner med hur lätt det är att ge honom medicinen i den. Vissa gånger är han ruskigt förbannad men andra gånger ligger han lugnt. Det är ju klart inte bekvämt att få en mask över halva ansiktet...

Idag är det torsdag och vi ska om några timmar till Backa BUM. Nu ska dem väl börja följa upp. Jo förresten, jag skulle egentligen inte haft tid där idag. Eftersom både Östras barnakut och Gamlestan skickat remisser och sen skyndat på för att det ska bli utredning så ringde jag Backa i måndags för att höra när vi kunde få en tid. Döm av min förvåning när hon sa att vi fått tid den 16 februari :O Det kallar jag inte snabb tid. Han hinner ju bli förkyld 2 gånger till innan dess...
Så efter klagomål från mig så fick vi en tid idag. Nu fick vi ju mediciner och så från Östra så det dem kan göra idag är bara att se om medicinen möjligtvis börjar hjälpa. Det är inte säkert än men vi tycker nog att Milton mår lite bättre iallafall. Han hostar inte den äckliga hostan med hemska inandningar så mycket längre utan mer vanlig hes hosta...


Som trevlig avslutning på dagen ska jag åka till Melinda och Ludvig och när Daniel slutat jobb kommer han också dit så ska vi äta middag ihop allihopa :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0