Viktstrategi

Ligger i sängen och inväntar gidnatt-sms av Daniel, så jag tänkte att jag kunde dela med mig av min viktnedgångsstrategi.

Nu får vi ju ha i minnet att jag inte hållt på så länge än så om det är en hållbar strategi får jag dröja med att svara på. Jag längtar i alla fall till fredag då jag ska väga mig. Men det är skrämmande också XD

Jag startar i alla fall varje dag med havregrynsgröt med mjölk och en halv mosad banan i. Ibland en halv macka eller ett ägg till. Dricker vatten eller ett glas multivitaminjuice (på inrådan av min sambo som är rädd att jag ska bli sjuk annars). Hinner inte riktigt med något mellanmål då jag äter lunch med Milton redan vid halv tolv.

Lunchen är största målet. Det är då jag förlägger de allra flesta kolhydraterna. Alltså är det till lunch jag äter en riktig måltid så att säga, med både kött och pasta eller potatis.

Mellanmål blir en frukt eller knäcke.

Till middag/kvällsmat äter jag minimalt med kolhydrater och satsar istället på kött och grönsaker. Sallader med olika tillbehör eller en soppa tex. Är jag väldigt hungrig lägger jag till ex lite bulgur. Men oftast blir jag nöjd med en sallad.
Dricker vatten till alla måltider och även där mellan. Något glas mjölk om det är en maträtt som passar till det :)
Och så äter jag ogärna efter kl 19 på kvällen.

Jag är inget godis- eller kakmonster annars heller, men nu tänker jag kanske lite extra på vad jag äter. Fast så sällan som jag äter onyttigheter annars så kommer det nog bli lika mycket nu. Alltså nästan ingenting men något gott på helgen typ :)
I läskväg dricker jag bara Coca cola zero sen ett halvår tillbaka.

Träningen får vi inte glömma. Mitt mål denba veckan är att träna 5 av 7 dagar. Får se om det går. Minst två vilodagar behöver jag för att inte bli stressad. Jag varierar träningen mycket med både löpning, gym, promenader och cykling. Och så rockringen såklart :)


Jag hoppas att mina strategier ska ta mig ända fram till mitt mål. Jag har nu nått en lägre vikt än den jag hade precis innan graviditeten och det är jag såklart nöjd med! :)

Nu har jag babblat mycket och länge (skriver på mobilen med ett finger) och det är bara Daniels fel :P Han har fortfarande inte svarat på mitt natt-mess.
Men nu orkar jag inte skriva mer, så godnatt :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0