Älskling....

Milton har börjat kalla mig för älskling! Fatta jag smälter varje gång han gör det :D
Han låg i soffan igår och så hördes det "mamma, älskling, va gö dy??" <3
 
Sen har han börjat lägga till tack på det mesta. Låter hur artigt som helst men kan också vara hur kul som helst. Typ:
 
- Vill du ringa mormor och morfar?
- Nej tack!
 
- Vill du hjälpa till med tvätten?
- Ja tack!
 
Om man nyser säger han prosit och om man säger prosit till honom så tackar han :) Sötunge!
 
Han kan även sjunga sånger så att vi förstår vilken han menar. Just nu är det mycket Snickeboa-låten han sjunger på. En annan favorit är Imse vimse spindel.
 
Skriver allt detta för att det är så kul att minnas och gå tillbaka till :) Kan ju även skriva, mest för mig själv, att han nu är 2 år och 1 månad och väger ca 15 kg och blivit runt 92 cm lång. Sen vi började med mjölkfri kost för kanske 2,5 månad sen har han (efter att ha stått nästan still i vikt- och längutvecklingen i ungefär ett halvår) ökat ca 1,5-2 kg och vuxit 3 cm. Det känns bra :) Han har även slutat klaga på magont och vaknar inte på kvällarna längre och är ledsen. Gladare överlag helt klart!
 
Mille på dagis när det var vernissage :) Hans teckningar till vänster i bild.
 
Nu ligger han och sover och ikväll var andra kvällen vi körde med vår nya nattningsrutin. För ett tag sen bytte vi från att ligga i hans säng tills han somnar. Men han behövde mer plats och vaknade ofta på kvällarna så vi provade att ligga hos honom tills vällingen var drucken och sen sätta oss på golvet bredvid sängen. Funkade jättebra. Har nu gjort så i några månader och igår bytte vi till att ligga hos honom när vällingen dricks men att sen gå ut ur rummet. Vi lämnar hans dörr öppen så han ser oss gå förbi och hör oss. Och så säger han godnatt varannan minut för att kolla så vi är där :) Det får han gärna göra. Men han accepterar hittills vårt nya sätt... Smidigt för vi får gjort mycket mer än innan när vi kunde bli sittande på hans golv ett tag. Nu kan han larva runt och kanske läsa en bok för sig själv :)
 
Nu ska jag också gå och lägga mig, upp tidigt imorgon igen! Och jobba länge. Sen är det helg :D
 
(att det inte kommer in så många inlägg nuförtiden är för att blogg-appen strular och jag sitter inte ofta vid datorn längre)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0