13/7 Gluppö/Fjällbacka

Efter lite väderkoll beslöt vi oss för att dra ifrån Gluppö igen. Ett oväder lovades med regn och åska och starka vindar. Sådär kul att vara ute på en öde ö då. Färden in till Fjällbacka var lugn och trevlig och Milton hjälpte till att styra!


Det var inte bara vi som tänkt söka skydd i Fjällbacka. Fullt överallt och en massa båtar som låg och snurrade och letade plats. Efter ett långt tag började en man vifta med händer a åt oss och vinkade in oss. Han och hans båtgranne tyckte vi hade snurrat runt väl länge så de sa att vi skulle knö in oss mellan dem. Det fanns egentligen ingen bok där men med lite knuffar här och var kom vi in. Så tacksamt!!

Vi gick en liten tur upp till kyrkan och tittade samt en runda runt byn. Milton fick cykla av sig lite :)
När vi kom tillbaka till båten blev det pannkakor till lunch och då kom vattendroppar så vi fick snabbt plocka in dynorna. Milton var skittidning för han fick sån panik "regnet kommer! regnet kommer! Vi måste plocka in!!!" Och han sprang runt i sittbrunnen och städade. Sötnöt! :D
Det kom ett ordentligt ösregn så det var lika bra att försöka få Milton att sova middag. Jag tror inte ens han frågade efter nappen som han numer bara har på natten :)

När vi äntligen fick väckt lillkillen som sov så gott gick vi ut på ny upptäcksfärd. Till Kungsklyftan där de spelade in Ronja Rövardotter. 

Vi bad en man ta foto på oss. Han råkade sätta på nått filter men det blev ju snyggt ändå :P

Det är en spricka i berget som är jättedjup och rätt smal. 

3 stora bumlingar har fallt ner i sprickan. Känns läskigt att gå under trots att de säkert legat så i tusen år. 
Haha ser nu att det ser ju ut som en surgubbe som fastnat. Ser ni?
Flinten upptil, öra till vänster, öga, öga, näsa, mun, haka och hals. 

Utsikt över hamnen uppifrån berget. Vi ligger på bryggan nere i mitten av bild. Vi ligger med fören in mot bryggan och är, med innersta motorbåten inräknad, elfte båt från land. 

När vi kom upp till toppen såg vi hur ett svart moln började nå oss från andra hållet. Det kändes sådär iom åska och sådär så vi gick ner. 
Det började regna så vi fick chans att prova regnskyddet på nya bärstolen!

Vi ville se VM-finalen men den enda restaurang som visade den blev såklart fullknökad direkt. Vi bestämde att se matchen på paddan och äta i båten. 

Men usch för foppatofflor när det regnar. Milton halkade till i en trätrappa men som tur höll jag honom i handen. När samma trappa skulle äntras bar Daniel Milton och så gick han försiktigt. Ändå halkade han mitt i långa trappan och slog i låret hårt och i slutet av fallet tappade han Milton som åkte med armbåge och panna ner i trappen framlänges :( usch vad rädd jag blev som kom bakom dem! Det lär vara några blåmärken imorgon!


Vilken tur att pizzorna var av det godare slaget! Jag tog med bacon och salami, Daniel med köttfärs och Milton fick Hawaii. Visserligen barnpizza men han åt hela :O superdupergoda!!


Milton fick somna bredvid en dåligsamvetepappa i soffan. Med en bula i pannan. Daniel, som nog ignorerat sina egna "skador" kunde inte ligga på benet han slog i och insåg även att handleden är svullen. Det var en rejäl duns i trappan :(


Nu ska vi sova! Grattis Tyskland till VM-guldet :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0